Åsa Larsson - ett "hett" boktips som kyler av

Ett hett tips för alla er som ännu inte fastnat för Åsa Larssons deckare är att ta er an dem i sommar när ni ligger i hängmattan och törstar efter en god bok. Solstorm blev utsedd till årets bästa deckare 2004, men efterföljarna Det blod som spillts och Svart stig är enligt mig ännu bättre! Jag väntar otåligt på att den fjärde boken skall ges ut, vilket sker (något försenat) först till hösten enligt bokförlaget.

I väntan på det har jag hunnit plöja både Läckbergs och Jungstedts senaste böcker.

Marie Jungstedts Den mörka ängeln är enligt mig inget större mästerverk. Både språket och intrigen är tunn och boken blev lite av en besvikelse då jag gillat de tidigare böckerna. Gotland utgör som vanligt kuliss, och problematiken med ungdomsvåld är det som genomsyrar historien. Det känns som om författaren försökt rida på massmedie hypen kring Riccardo rättegången och dessutom oblygt lånat friskt från Agatha Christie i ett desperat försök att koka ihop en bestseller - men nej... NEJ!

Camilla Läckberg överraskade å andra sidan i Sjöjungfrun, då detta enligt mig är en av de bästa, för att inte säga den bästa av hennes böcker. Intrigen är spännande och inte allt för uppenbar, något jag uppskattar. Jag gillar inte när man redan i kapitel tre lyckats räkna ut vem mördaren är.



Skulle deckare inte vara någon favorit, så kan jag rekommendera Bakom stängda dörrar av Agneta och Benkt-Åke Cras och Kristina Hansen. Detta är nog den starkaste och mest omskakade bok jag läst, speciellt med tanke på att den är dokumentär. Boken lämnar garanterat ingen omberörd och den får en verkligen att ifrågasätta myndighets Sverige. För recensioner av boken se: http://www.bokus.com/b/9189618335.html

Vilken är er favoritförfattare?



Faster Anna säger

Har nyss läst Solstorm så var läs värd och i går läste jag lyckans hjul men Kajsa Ingmarsson den var var oxså bra!! ha en bra dag!! kram

2008-07-23 @ 11:10:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: