Rött, brunt och guld

Till skillnad från det vita köket med zink och linne/natur detaljer så blev vardagsrummet traditionellt julfint med rött, brunt och guld som bas. Dels så föll det sig naturligt med tanke på de gammla möblerna i mörkt trä som står där inne (ett linneskåp som min gammelmorfars far gjort och en gammal symaskin), dels så fick gardinerna som jag fyndat på Dollars bestämma stilen. Jag gillar egentligen inte panelgardiner, men med tanke på att jag har tre fönster så är det ett synnerligen billigt och därför även tilltalande alternativ. Nog om detta.

Så här ser det ut på linneskåpet:


Foto: Privat


Synd bara att jag inte kan få till en bild så det synns hur mysigt det blir när man tänder alla ljusen. Dessutom stör jag mig på guldrankan som måste få stå kvar. Jag är rädd att den dör om jag flyttar runt på den förmycket. Det är nämligen den ENDA växt som växter och frodas hemma hos oss. Just krukväxter tycker jag är ett problem så här i juletid. Jag hade gärna haft små granar eller granris i stora glasburkar istället i fönstren, men vad ska man då göra av alla blommor som blir "över"? Man vill ju gärna ha dem kvar då det annars blir rätt tomt i fönstren efter julen...



Foto: Privat


Foto: Privat


Det vita bord som jag tidigare hade i rummet mellan kök och vardagsrum ersattes idag av den gamla symaskinen som tidigare fungerat som TV- bänk. Pappa kom hit med min gamla brudkista som vi istället ställde TV:n på. Det känns som ett mycket mer stabilt och Luransäkert alternativ!

Årets favorit är utan tvekan min jullåda! I den finns numera så mycket smått och gott och så mycket trevligt pyssel som jag ska ta itu med vad det lider. Julens "krimskrams" sammlas på ett ställe, vilket gör att vardagsrummet inte känns överbelamrat med julsaker i övrigt. Två hela flyttkartonger med julsaker ställdes tillbaka upp på kattvinden. Två tomtar i fönstret bredvid stakarna kände jag fick räcka + denna lilla nisse som jag tycker är så lik mannen ;-)



Foto: Privat

  
Foton: Privata


Nu är det bara bron kvar, en krans och några tomtar ska ut dit innan advent nalkas. Men det tänker jag dra på, för man kan ju inte göra allt roligt på en gång!

Jag kan förresten meddela att vaniljstjärnorna fick godkänt av mannen, så jag kan bocka av ytterligare en kaka. Skönt! Nu är det bara någon mjuk kaka, saffransmuffins och vitchokladtyffel kvar att göra innan jag känner mig nöjd.

Nej, nu ska jag gå ut och värma på de heta kötbullarna i tomatsås som jag gjorde på förmiddagen med vitlök, tikkamarsala och soltorkade tomater. Förkylningen till trots så borde jag känna smaken på dessa :-)



Sanna säger

Men vad du julpysslar, känns som jag borde börja med. Eftersom vi ska ha helgen barnfrihelg och julhandla. Skulle vilja ha det klart tills då...Tur att han godkände vaniljstjärnorna =) Låter gott

2008-11-24 @ 16:09:59
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
Linda N säger

Va? Hur i h-sike hinner du med? Har inte du också barn? Eller kanske hon hjälper till?

2008-11-24 @ 20:56:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: