Tips på en Halloween kaka

Idag eller i morgon ska jag i min strävan efter att pröva nya recept, även pröva ett nytt recept på en kaka. Jag ska försöka mig på att sno ihop  "Draculas blodröda kaka", eller egentligen en Red Velvet Cake, men visst låter mitt namn mer passande så här i Halloweentider?

Draculas blodröda kaka

3 ½ dl strösocker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl matolja
2 ½ dl filmjölk
2 msk röd karamellfärg

Fyllning och glasyr:
200g cream cheese
2-3 dl florsocker

Gör så här: Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad rund bakform (20-22 cm i diameter). Grädda i 175 grader i ca 40 minuter eller tills provstickan är torr. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den. Rör glasyren slät. Dela kakan och lägg ett lager glasyr mellan bottnarna. Lägg ihop delarna och fördela resten av glasyren över kakan.

Tips! Jag ska även använda mig av en schablon av en fladdermus som jag tillverkade igår. Den tänker jag lägga över glasyren och sedan sikta på lite kakao - vips har man en fladdermus som snygg dekoration på kakan. Så gör en egen schablon, varför inte ett spöke, en pumpa eller en spindel? Inspiration kan du få här.





Sanna säger

I går så kollade jag på leilas sista kakan hon gjorde.... Alltså haade jag haft den framför mig så hade jag nog inte kunnat motstå den... =) Du hade rätt vännen jag har ont i hela kroppen... =(

Hoppas du får en bra dag vännen..

2008-10-30 @ 08:57:35
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
Sanna säger

Fnissar!!! Du är för go...

2008-10-30 @ 09:24:56
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
Mollan70 säger

Hejsan!

Kikar in lite här.=)

Vilket bra halloweenrecept.

Tusen tack!

2008-10-30 @ 09:58:12
URL: http://www.metrobloggen.se/Mollan7
FasterA säger

Den ser vi framemot att smaka=)

2008-10-30 @ 15:36:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: