Lyx mitt i veckan!

Nu kan jag meddela att saffran definitivt är mer än en julbaks krydda! Fisk och saffran är inte en dum kombination - så det så mamma ;-)

Lurans saffrans torsk med färsk pasta (4 personer)

Ingredienser:
ca 500 gr torsk eller sej (men annan vit fisk funkar nog också)
1 fiskbuljongtärning
ca 3 dl vatten
ca 2 dl torrt vitt vin
1/2 citron (skal + saft)
1 stor vitlöksklyfta
1 burk lätt creme fraiche chili
ca 2 dl gräddfil
salt, vitpeppar, chilipulver
1 kuvert saffran

Gör så här:
Koka upp vatten och buljongtärningen, vin, saffran och en grovt skuren vitlöksklyfta. Låt sjuda några minuter. Skär torsken i 2x2 cm stora bitar. Lägg i fisken, skalet + saften av citronen. Låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt därefter creme fraichen, gräddfil, krydda med salt, vitpeppar och rätt mycket chili. Samtidigt har du kokat den färska pastan som du nu vänder ner i fiskgrytan. Pastan tar då smak av den goda såsen. Rör ihop och servera med sallad eller ungsbakad broccoli och vitlöksbröd. Och det bästa med allt, vinet som blir över passar perfekt till ;-)





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: