En påskigare påsk?!



Som vanligt är jag steget före. Jag har som ni som följer bloggen redan vet tjuvstartat "pyntandet" inför påsken med råge, och skulle nu hellst av allt ta bort allt och göra om i mitt kök på temat rosa och prickigt. Men mannen slog dock bakut när jag "råkade" nämna det, så jag har lovat att hålla ut till på söndag i alla fall innan påsken packas ned för i år.

Idag kom jag förresten på att jag tidigare i vintras köpte en påskhink i gul plåt med tuppar på Wiiks, så den plockades fram och fylldes med ett gäng minipåskliljor på lök och lite gul sisal. Min runda och prickiga höna fick också flytta in i det lilla arrangemanget. Detta då gräset som jag och Luran sådde tidigra nu vuxit sig så högt att det skulle krävas en gräsklippare modell mindre för att tukta det, vilket gjorde att det åkte i soporna utan att det någonsin fick flytta in några höns där... Lite typiskt mig ;-)

Ett fint påskkort får också vara med i arrangemanget. Det kom med posten i går från en underbar vän som trots allt som sker i hennes liv alltid är så omtänksam och go mot andra. Jag är så glad att du finns i mitt liv Sanna! Mina tankar kommer att vara hos dig under hela påsken... Jag hoppas verkligen att ni får en fin onsdag och slipper sjukhuset.

På tal om just påsken och hur den firas så har våra påskplaner blivit mer svajiga nu när Luran är sjuk. Blir hon inte frisk blir det ingen tur till Tärna och faster Sandra och Jörgen :-( Vädret är en annan faktor, undra just vart det bästra vädret kommer att vara - inlandet eller fjället? Det blir helt enkelt till att avvakta och se hur landet ligger på långfredagen, och bestämma hur vi gör då.

Men redan nu så skickar vi ett rungande GRATTIS till lilla Faster S som fyller år idag! Feberheta kramar kommer från en ynklig liten Lura ♥

Hur ska ni som tittar in här fira er Påsk? Har ni några speciella traditioner? Eller ni kanske inte över huvudtaget firar påsk?

BERÄTTA!



carola säger

jag önskar jag hade traditioner..dock är våra famijesituationer som de är så vi är oftast ensamma...Tråkigt för barnen tycker jag...

på lördag är det utställning i sthl:), sen blir det nog påskmat med min kära man och barn på söndag..

Måla ägg ska vi göra och åka runt och vara påskkärring..(inte jag dock)

2009-04-07 @ 19:31:04
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Jenny säger

Åh vad bra, kan man kanske låna någon bok? Jag skulle behöva någon mer valpbok att läsa tror jag, om du äger någon sådan? Eller träning och sådant. Kanske bäst jag kommer och kikar vad du har? Jag måste ju kunna allt tills valpen kommer. ;)



Jaa visst är jag en great plastikkirurg? hihi ;)

2009-04-07 @ 19:53:43
URL: http://vardagarmedjenny.blogg.se/
Jenny säger

Glömde ju skriva om påsktraditioner. Förut har vi alltid gillat att dra iväg upp till Borga och dricka öl för att sedan dra på hotellet eller idet eller vad allt heter.



Nu förtiden har vi ingen tradition, det blir annat när man inte bor i Dorotea. Då är man som nöjd med att få komma hem och spendera tid med familjen.



Mamma brukar göra jävligt god potatissallad i alla fall. ;)

2009-04-07 @ 19:58:01
URL: http://vardagarmedjenny.blogg.se/
Petra säger

Ha ha din tok , skrattade för mig sj när jag läste att du redan vill få bort påsksakerna. =)



Kram på dig

2009-04-07 @ 19:59:34
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Mari säger

Vad du pyntar och står i...har faktiskt gjort ett litet pynt idag men inte så påskigt....fast lite.

Har varit en sväng på stan efter jobbet och hamnade på Village, ajbaja mej.



Vilken söt kruka och fint dekorerat, bra att köpa saker ha på lager, det gillar jag.



Ha en bra kväll!! Kram!

2009-04-07 @ 20:05:15
URL: http://marityrenia.blogg.se/
Jenny säger

Haha typiskt. Men det är lugnt. Jag kan ju faktiskt låna på bibblan också. Men jag går jämt vilse i magasinet vilket kan vara lite frustrerande. Men det går ju faktiskt undvika med kompass eller att jag tar med mig en kompis som har koll. ;)

2009-04-07 @ 20:10:02
URL: http://vardagarmedjenny.blogg.se/
Petra säger

Men lillan nuttan! Stackare. Mikael sa att ni skulle säga till läkaren om de nu är ögoninflammation att det finns en sorts salva som man ska droppa ner i under ögon locket som e väldigt effektiv. Aron har nämligen lidit av ögoninflammation mkt.

Hoppas att lillan får lite sömn nu iaf. DE tar så hårt på dom när de e små ju. =(

man känner sig så maktlös,. s¨å jag förstår din oro vännen.

Håller mina tummar för att hon ska må bättre snarast möjligast.



Kramar

2009-04-07 @ 20:12:25
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Petra säger

De är jag som ska vara glad. Och de är jag. Vänner som du växer inte på träd.

Kram

2009-04-07 @ 20:27:42
URL: http://zupermamman.blogg.se/
lolla säger

hejsan

nu har jag kikat runt hos dig hur länge som hälst.. gud vad du fixar till fina saker och dina budskapsbrädor är jättefina...

kram lolla

2009-04-07 @ 20:37:47
URL: http://lollashus.blogg.se/
Eva säger

Vad SÖT gul påskig hink!



Traditionen här brukar vara att åka till Lövsjö och sammanstråla med pappas släkt på pimpelsjöarna :) Gitssjön har varit en given plats. Liksom fasters påskbord i Risbäck. Men sedan pappa gick bort har traditionen inte varit lika given.

Så nu skapar vi ny tradition med besök från "södern", soliga dagar på Dundret och After Ski ;)



KRAM från Eva

2009-04-07 @ 20:49:01
URL: http://cloudberrie.blogspot.com
Eva säger

Vad SÖT gul påskig hink!



Traditionen här brukar vara att åka till Lövsjö och sammanstråla med pappas släkt på pimpelsjöarna :) Gitssjön har varit en given plats. Liksom fasters påskbord i Risbäck. Men sedan pappa gick bort har traditionen inte varit lika given.

Så nu skapar vi ny tradition med besök från "södern", soliga dagar på Dundret och After Ski ;)



KRAM från Eva

2009-04-07 @ 20:50:09
URL: http://cloudberrie.blogspot.com
Ingela la la säger

Vill du redan ta bort påsksakerna?? Jag har ju i för sig inte bestämt mig om jag ska ta fram så mycket mer än påskriset som vi har gjort och lägga fram lite påskägg.... det ska ju snart bort igen ;-)



Vi brukar fira påsk med antingen min familj eller Johans men i år är det lite flytande även här... vi ska nog ha middag här hemma på lördag om det vänder för Gustav, fast det tror jag, det är ganska många dagar dit.



Det ska bli finast väder här på västkusten ;-)



Kram Ingela

2009-04-07 @ 21:53:20
URL: http://ingelalala.blogspot.com
Elin säger

Hej!



Ville tipsa om att jag startat igång en ny tävling på min blogg: http://edvinsmamma.blogg.se/2009/april/tavling.html

2009-04-07 @ 21:58:21
URL: http://edvinsmamma.blogg.se/
Jenni säger

Tack för födelsedagshälsningen! Det har nog varit en bra dag för Rasmus för han somnade väldigt fort när han väl fick lägga sig! :-)



Usch då, är hon så sjuk. Inte roligt när de blir dåliga, man kan ju inte hjälpa dem annat än att försöka hålla febern nere.

Det negativa med dagis, alla baskilusker som följer med hem!



Hoppas hon kryar på sig snart och att ni får en underbar påsk!

I morgon åker vi till fjälls och tänker bara "vara oss själva för en stund" :-D



Många kramar till er!

2009-04-07 @ 22:06:21
URL: http://sananaolillebror.blogg.se/
Emma säger

.. Och jag, jag är varken akademiker eller vidareutbildad men jag är nog minsann en liten viktigpetter jag också. Vet du vad jag syftar på? Att din kommentar, i princip rakt av, är kopierad från detta blogginlägg -> http://blogg.aftonbladet.se/5906/perma/1065793/



Sånt borde väl ändå inte en akademiker få göra? Och dessutom räknas väl ett blogginlägg inte som en påförlitig källa? ;)



Det finns massvis med olika google/blogg/wikipedia-inlägg om just detta, vissa säger att "asocial" är rätt, andra säger att "osocial" är rätt i den betydelsen jag syftar på. Jag har varken googlat, sökt på bloggar eller använt Wikipedia (som förövrigt är den mest värdelösa sökmotorn) för att skriva mitt inlägg, jag använder min svenskalärare på gymnasiet som källa om än jag inte angav någon källförteckning, men det anser jag är okej för jag är ju trots allt ingen akademiker, bara på låtsas. ;)



Ha en trevlig påsk!



2009-04-07 @ 23:09:48
URL: http://hearrtbeats.blogg.se/
Emma säger

Det kan förresten vara tagit direkt härifrån också -> http://sv.wiktionary.org/wiki/asocial



Exakt samma text oavsett vars den är tagen ifrån.



Dock är ju detta också en sida som man verkligen inte anger i källförteckningen då människor själva kan redigera innehållet. Hade jag angivit denna i min källförteckning på gymnasiet hade mitt betyg inte varit MVG, snarare G om ens det när jag rakt av snott innehållet.



Här var det nog viktigpettern från en sketen samhällsutbildning som kom fram ;)

2009-04-07 @ 23:26:26
URL: http://hearrtbeats.blogg.se/
Denise säger



När barnen var små så firades påsken med allt vad det innebar som påskris,pynt ,mat och målning av ägg :) men nu har det hela avtagit.Nu blir det bara påskris och mat.Får väl ta upp det hela igen när barnbarnen kommer.



Krya på er!

2009-04-08 @ 06:59:28
Nita säger

Påsken firar vi inte. Inte ett endaste pynt men det beror ju också på flytten såklart. Ingen idé att pynta upp i ett halvtomt hus :-)

Sen kommer påsken i år bli lite speciell men det är en hemlis än så länge :-)

2009-04-08 @ 07:18:15
URL: http://www.tigerlilja.se
Amanda säger

Vad fint du har gjort det! Här hemma blir det en påskprydnad bara. Som vi fick av svärmor. ^^



Vill också tipsa om dom tre pågående tävlingarna på min blogg.

2009-04-08 @ 09:24:23
URL: http://creyla.blogg.se/
Emma M säger

Glad påsk till dig vännen! Hoppas Luran blir frisk så ni kan hitta på något! Jag har redan gjort helg, känns helt okej! ;) Jag ska umgås med släkten och familjen hela helgen, vi brukar vara närmare 15 st! Hur kul som helst, hoppas bara på sol med det ser faktiskt ut som vi kommer att få det! :) Kram till dig

2009-04-08 @ 09:55:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: