Harrods

Ska man bege sig till Harrods är det bra om man har ett par drottningar med sig...


Foto: Privat

I vanliga fall är det jätte dyrt i London, men tack vare den finsansiella krisen (som drabbat England betydligt hårdare än Sverige) så är växelkursen till kronans fördel - och det tackade vi för! ;-) Dessutom var det sista helgen på rean i London så allt var nedsatt till 60-80%. ALLT! Toppen! Men å andra sidan så är 40-20% av priset på ett par Jimmy Cho eller en väska från Marc Jacobs ändå alldeles för hutlöst dyrt för att jag ska kunna slå till... men mycket annat shoppades!



Foto: Privat

En av alla ingångarna till detta stora varuhus.



Foto: Privat

Detta kallar jag ordentlig skyltning! Vackra, roliga och framförallt stora utsmyckningar finns överallt i varuhuset.



Foto: Privat

Så här ser det ut i en av trapporna/hissarna. Här finns även en hyllning till Prinsessan Diana och Dodi, ett monument som är riktigt välbesökt. När vi stod där började plötsligt musik spelas, och i ett av fönstren/balkongerna stod en vacker kvinna och sjöng live. Snacka om lyxkänsla...


Foto: Privat

Harrods har olika teman på de olika våningsplanen och hallarna. Barnavdelningen var helt enorm, tänk vilken lycka det vore att få springa runt där som barn! Och nästan lika roligt som mamma... Luran fyller ju år om ett par veckor så jag hade en bra ursäkt att shoppa :-) En nalle modell mindre än den som sitter där hamnade i min påse liksom lite annat smått och gott till Lurans födelsedag (nallen fick hon dock direkt när jag kom hem).

  
Foton: Privata

Godis avdelningen var inte heller så dum, själv ångrar jag nästan att jag inte köpte med mig dessa konservburkar med skräckinjagande godisar - hade varit festligt att bjuda på till Halloween.


Foto: Privat

Den här ostdisken skulle min pappa fått botanisera i...



Foto: Privat

Här i grönsakshallen var allt i perfekt skick, inget kanstött eller mögligt så långt ögat nådde... Se och lär ICA ;-P



Foto: Privat

Havets läckerheter låg vackert uppradade i fiskhallen, det luktade inte direkt tårta där inne - men vackert var det.



Foto: Privat

Mitt i bland de exklusiva varorna hittade jag detta - inser jag måste börja uppskatta mina knäcke smörgåsar i större utsträckning än vad jag tidigare gjort.



Foto: Privat

Hm... Harrods är ju känt för att man ska kunna köpa precis allt där, till och med en elefant om man så kulle vilja. Tur att man endast får ha max 20 kg i bagaget när man flyger, för jag blev lite sugen på en egen riddarrustning :-) Tror inte mannen skulle uppskatta en sådan i vår hall...



Foto: Privat

Eller den här "lilla" lampan över vårt köksbord för den delen. Vem tusan köper sådant här egentligen kan man ju fråga sig. Någon utan smak troligtvis... Men det är ju tur att smaken är som baken! Men som ni ser är Harrods utan tvekan värt ett besök om man är i London. 



camilla säger

Vad kul att du delar med dig lite London till oss som inte varit dit :)

Borta bra men hemma bäst, ja ibland kan man nästan tycka att barnen växt bara man har haft en jourhelg och inte setts på 2 dgr. Kan tänka mig att lilla Luran blev lycklig när mamma kom hem.

Här har det varit en lugn och stilla helg och inget speciellt har hänt. Vi är hemma även idag lillebrar och jag men imorg måste jag till ösd. Nu ska här spanas vidare med siktet inställt på din London-weekwnd. Må så gott och kram

2009-01-26 @ 13:05:55
URL: http://ulriksfors.blogspot.com
LindaN säger

Oj så kul å få se bilder från londonresan. En själv kommer aldrig att hamna där så man får väl insupa dessa bilder istället. Den där ostdisken skulle jag mer än gärna göra din pappa sällskap i. Shit så härligt med så mkt ost. Be S säga till när han åker ;)

2009-01-26 @ 17:08:18
URL: http://lertorp.blogg.se/
Sofia säger

Nej...vada? Jag tycker lampan ar helt underbar. Tank dig ett minimalistiskt, vitt hem och sa den dar lampan som konstrast over matsals - eller vardagsrums-bordet. Men det maste vara ett hus med stora rum.

Kul med en London tripp! Synd att jag inte visste att du var pa vag, da skulle jag ha gett dig Cattis telefon #. Hon bor dar nu och hade garanterat mott upp for en kaffe.

Kram

2009-01-26 @ 19:30:16
Therese - svarar Sofia säger

Du har så rätt - i rätt miljö typ en herrgård eller större hus så passar den nog perfekt, men jag tänkte närmast på hur komiskt det skulle sett ut med denna i mitt lilla, lilla kök på sockenvägen :-)



Hoppas annars allt är bra med dig och din lilla familj.



Stora kramar från Dorotea!

2009-01-26 @ 20:29:33
URL: http://lurans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: