London

Då Lena har bott i London, och jag besökt staden tidigare, blev det inte särskilt mycket "turistande" för oss denna gången. Förra gången avklarade vi däremot Big Ben, Buckingham Palace, London Tower, Madame Tussauds, Piccadilly Circus, Nothing Hill m.m. Men några "måsten" och tillika favoriter i repris hann vi med - Harrods är ett sådant, Camden Market ett annat, liksom Coventgarden och en välbehövlig långpromenad i Central Park efter en brak lunch på Hardrock Café. Tänkte bjuda på några bilder:



Foto: Privat

Jag älskar Londons tunnelbanesystem, enkelt, välstädat (trots brist på sopkorgar) + trevliga och artiga människor - med andra ord allt som Stockholms tunnelbana INTE är/har.



Foto: Privat

Däremot är vädret i London mindre trevligt... ett paraply är ett måste i packningen! Dessutom är husen rätt tråkiga. Gardiner, fönsterlampor och mysig atmosfär är nästintill omöjligt att finna, utan det är (liksom i övriga Europa) vita skira gardiner för fönstren som gäller. Och standarden vad gäller värme, utrymme osv är långt ifrån vad vi är van i SVerige - liksom hyrorna. Nästan inga unga har råd med egen lägenhet i London, utan här delar man lägenhet med varandra.



Foto: Privat

Ett varningens ord är på sin plats, det är en synnerligen galen och hetsig trafik i London + att det är vänstertrafik, så det gäller att se upp när man korsar gatorna... Så glöm inte att kolla åt "fel" håll.



Foto: Privat

Detta är en av flera ingångar till Central Park. Grindarna i sig är riktiga konstverk. Liksom de många små grind/park stugorna som finns i Central Park.



Foto: Privat



Foto: Privat



Foto: Privat

Allt som oftast ser man hästar i träning i Central  Park, så detta är verkligen en park som används. Folk springer, rastar sina hundar, cyklar eller matar fåglarna eller ror i det lilla vattendraget. Kul med en så "levande" park!



Foto: Privat

Ett besök på Camden Market är verkligen ett måste om man vill handla lite udda grejor och uppleva lite punk kultur... Här finns en mass galna butiker, ser ni butiken med flygplanet på fasaden exempelvis?



Foto: Privat

Mycket av "krafset" som säljs är skräp av dålig kvalité - men är man sugen på att köpa Dr Martens så är det hit man ska bege sig!



Foto: Privat

Telefonkioskarna är väl nästan lika klassiska som de röda bussarna skulle jag tro. Jag tycker i alla fall att de är vackra och var bara tvungen att fota en i förbifarten.



Foto: Lena

Tja, det var allt för nu. Nej, förresten - glöm inte mössan om ni åker till London vintertid. Jag tackade gudarna att hade med mig en mössa att värma mig med.   








Sanna säger

Åhh fina therese dessa bilder måste jag missat...Ditt lilla bus frö såg nog att du varit på Harolds (stavas nog inte så)Min favorit affär när jag är London, nä nu ringer jag Alex och säger att hon får besök snart... Vill till London......



Jag får njuta av dina bilder och kortet på dig ett tag till. =)



Ger dig en sista bamse kram (klarat mig än så länge)



Kram älskade vän

2009-01-27 @ 09:36:54
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
LondonLena säger

Japp, mat och shopping tillsammans med sin bästigaste vän är (nästan ;-) allt en tjej behöver. Återigen tack för en trevlig Londontripp

/L

2009-01-28 @ 10:16:54
Lovisa säger

Å så kul !!! Har kusiner i england men har verkligen varit där för sällan... Kamske ska ta sig en tripp igen blev lite sugen men det e ju bra om man har lite pengar över !!

2009-01-28 @ 12:55:29
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/
alexandra säger

london är sjuk välstädat för att inte ha några soptunnor, tror fan inte jag såg en enda soptunna :P

2009-02-05 @ 08:25:37
URL: http://dependence.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: