Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin


Foto: TV 4 / Recept.nu

50 g jäst
1.5 dl socker
0.5 tsk salt
5 dl mjölk
1.4 liter vetemjöl
150 g margarin 

Gör så här:

1. Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.

2. Lös jäst, socker och salt i bunke. Häll på fingervarm degvätska.

3. Blanda i de torra ingredienserna. Spara lite mjöl till utbak.

4. Jäses under duk ca 30 minuter.

5. Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek.

6. Ta ut grisar med pepparkaksformar. Klipp fötterna och öronen för att få illusionen av att grisen är i 3D. Fritera i tjockbottnad kastrull i matolja. Rulla grisarna i kanel och socker.


Jag är övertygad om att detta måste vara riktigt smaskiga svin! Förutom de vita tryfflarna är detta nog det enda recept som jag kommer att göra ur Ernst bok om Jul. Som jag skrivit förr var jag besviken att det inte fanns något nytt i den, utan att allt är från fjolårets julprogram. Ni hittar således alla hans recept på Recept.nu




*Sanna* säger

Men nu tror jag att det är en som längtar till julen.. =) man blir ju sugen själv att fixa till lite när man tittar in här vännen...



Hoppas det går bra med pott träningen, för här går det inte bra alls..Han vill inte..



idag var vi hos tandläkaren första gången, de slutade att han fick en ny tid för han vägrade att öppna munnen. Tyckte de var mycket roligare att åka kana på stolen =/



Hoppas att allt är bra och att du kommer snart, vi måste ju planera in en helg. Jag åker ner till mamma den 22oktober och kommer hem den 1 november.. Men sedan kan jag, när du vill och kan komma iväg..



saknar dig massor



Kramen



2009-10-06 @ 10:45:12
Maria säger

Goddag!! Jag som var så sugen på den boken tror att jag ska satsa på nån annan bok efter din recension.

Hoppas du får en bra dag!!

Kram

2009-10-06 @ 11:07:53
URL: http://cupcake.blogg.se/
pysseliten säger

ÅHH vad !!!SMARRIGT

Vart dö sugen får ta och resta någon dag vet jag gjorde när jag va yngre ;)



Nu dags för jobb :) Ha en bra dag

2009-10-06 @ 11:52:00
♥ Mamma Russin säger

mums , ser otäckt smaskiga ut.. LCHF vänliga? hahaha.. önskar



kram

2009-10-06 @ 12:55:49
URL: http://enburkrussin.se
anna djupsjö säger

åh, min pappa brukar göra såna till jul jämnt... dem är smarrig...

2009-10-06 @ 19:31:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: