Hjälp en flicka med leukemi


När jag tittade in hos Ingela la la i morse så fick jag verkligen anledning att vara TACKSAM över min familj och att vi är friska... För detta stod att läsa i hennes blogg idag:

En kompis vän har fått det värsta beskedet jag skulle kunna tänka mig att få…


Deras 5- åriga dotter har fått leukemi. I Sverige är det ganska stor chans att man blir frisk från leukemi idag, fortfarande är beskedet lika fruktansvärt. Tyvärr bor den här flickan i Makedonien. Där finns ingen vård för henne. Dom kan inte hjälpa henne mer. Inte nog med det.. tiden håller på att rinna ifrån dom, pengarna måste samlas in NU!


Finns det någon möjlighet för någon att skänka en liten slant, 10, 20 , 50 eller 100 kr spelar ingen roll. Tillsammans kan vi göra skillnad.


Har du ingen möjlighet så kanske du kan hjälpa mig att sprida detta vidare via din blogg eller mail. All hjälp mottages tacksamt!Föräldrarna Goran och Biljana Dimitrovi vill med detta brev gå ut till allmänheten om deras dotter Martina Dimitrova 5år som har blivit sjuk i "Leucosis Acuta Biphenotypica", som är leukemi.


Martina vårdas just nu på barnsjukhus i Skopje i Makedonien men måste inom en snar framtid genomgå en benmärgstransplantation utomlands. Vilket land det blir är ännu inte klart.


För att Martina skall kunna få läkarhjälp måste nu föräldrarna själva betala 20 000 Eur ca: 200 000 svenska kronor, (vilket är mycket pengar i ett land där månadslönen ligger på ca:1000 kronor).


Det sammanlagda vårdbeloppet för Martina kommer att kosta 1 000 000 kronor. Staten går in och betalar 80% av vårdkostnaden.


Föräldrarna vädjar nu till alla som kan bidra med finansiell hjälp så Martina kan få den vård som krävs för att överleva!


Alla bidrag är välkomna!


Pengar sätts in på någon av dessa konton:


Svenskt konto:
SEB 5690 04 412 03


Makedonskt konto:

Martina Dimitrova
Acc.No 02-301-0507752.7
IBAN CODE: MK 073 003 010 507 752 19
SWIFT KOBS MX 2X KVB


Vidare skriver Ingela att hon har satt in en liten slant och att hon hoppas  att dom får ihop pengarna som behövs i tid. Ingela kommer uppdatera er om hur det går för Martina Dimitrova. Här finns inga mellanhänder, utan det är människor som gått samman för att hjälpa någon annan. Mänskligheten när den är som bäst...


Ingela
 tackar på förhand - visst kan vi alla försöka hjälpa till på något sätt?!
En tjuga eller åtminstonde sprida ropet på hjälp vidare?

Som mamma till en liten flicka och gravid med ett nytt litet liv så är jag kanske extra känslig, men jag hatar verkligen cancer/leukemi, inte ens små barn är fredade!

Jag hoppas, tror och ber att det ska gå bra för Martina!
Emma säger

Så fruktansvärt hemskt.

Klart man måste hjälpa till!

2009-09-24 @ 10:00:49
URL: http://liljan.blogg.se/
Vendela säger

Nej usch!! Gör grymt ont i mig när jag hör att ett barn har fått cancer!! och så har jag ju själv en flicka på 5 år så jag kan verkligen känna med flickan och hennes stackars föräldrar - så outhärdligt!!Barn ska inte behöva få den där jäkla skitsjukdomen - de ska vara friska, leka och ha roligt!!!Kram på dig förresten!

2009-09-24 @ 10:02:47
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Ingela la la säger

Tack så mycket vännen!Hoppas att dom får all hjälp dom behöver..

Det är så fruktansvärt och det tycker jag utan gravidhormoner i kroppen.Kram

2009-09-24 @ 21:03:36
URL: http://www.ingelalala.se
Anonym säger

Är inte detta bara spam/kedjebrev? Har fått samma på min Facebook, utan att ha nån som helst anknytning till familjen. Hoppas verkligen inte att det är på riktigt, samtidigt som jag hoppas att ingen luras på det här viset...

2009-09-29 @ 14:39:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: