Inte fy skam

 
 
Ett tips är att använda vaser
som lyktor när de inte är fyllda
med blommor. Ett annat tips
är detta vin, det var inte alls
dumt till dagens middag.
 
 
 
 
Enkelt och gott, nu rök
sista älgfilen så det är tur 
att jakten snart drar igång
igen.
 
Rikedom att ha frysen
full med fisk och kött som
inte passerat industri och/
eller butik. Lokalt och
närproducerat!
 
 
 
 
 
Det blev även en vindbärskaka
som får tummen upp av alla,
och särskilt Bogge som tog
tre bitar.
 
Dessuton hade barnen
plockat så mycket bär att
det finns i frysen till nästa 
gång vi gör denna 
snabba, enkla och
goda kaka.
 
Ingredienser:
3 ägg
75 gr smält smör
2 dl strösocker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl vinbär 
 
Blanda allt utom vinbären
utan att vispa och häll i en
smörad och bröad rund
form med löstagbar kant.
 
Sprid ut vinbären och sedan
in nederst i ugnen och grädda
i 25 min på 200 grader.
 
Ta ut kakan och låt svalna 
något och garnera den med
florsocker och färska vinbär.
 
Vi hade även marsansås,
men glass eller grädde skulle
nog också vara gott till.
 
Nu är magen mätt och 
glad så jag funderar på att
ta mig an och börja slipa
ett väggskåp och ett bord 
som jag hämtat i stugan.
 
Men först mer alvedon 
till Luran som nu har över
39 i feber, mitt stackars
lilla hjärta ❤️
 
 
 
 



Lena i Wales säger

Älgkött låter numera för mig väldigt exotiskt och gott är det. Börjar bli hungrig och det blir nog också ett glas vin.

2018-08-12 @ 19:03:44
URL: http://lenaiwales.wordpress.com
Linda/Candygirl säger

nämen blir hon inte bättre, stackaren. det verkar segt det där.

Oprovat vin. Kanske nåt att testa. Här blir det torskrygg och vitt vin ikväll. Jag har ju liksom semester igen så det är INTE måndag i morgon.

2018-08-12 @ 20:03:34
christin säger

Morning!!

Nu har jag bakat kakan och kan intyga att den är god 8-), plockade vinbären igår och gjorde gelé och frös in en del bär och så 2 st kakor. Jag testade både att smälta smöret och att röra det med sockret och båda gick bra.
Kul att hitta fina recept där man kan använda bären.

Det är bråda och sköna tider nu för oss som plockar bär och svamp, härligt att vara ute i skogen.


Krya på er nu så att ni kan njuta av hösten!!

Svar: Ja visst var den smarrig?! Tack vare att det inte är något bakpulver blir den ju kompakt, krämig och lite "döbakad" som en kladdkaka typ. Kommer att göras fler gånger! Tror den skulle bli toppen med hallon också :-D Massa höstkramar till dig Christin <3
Therese Bjärstig

2018-08-14 @ 08:22:13
Frida - Vita Villan säger

Brukar också använda en del vaser till lyktor och tvärt om 😁 Hoppas också på lite älgkött i frysen framöver och kanske även lite rådjur. Tack för vintipset, ska lägga det på minnet. Kram! ♡

2018-08-14 @ 12:10:53
URL: http://viitavillan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: