Vegetariskt
Idag följde jag med
Magnus och Eroz
för att jaga.
Parkerade vid ett
torn vid vägen och
knatade iväg...
Rätt kallt blåste det,
och det kom lite snö-
flingor bitvis...
Gick ner på en myr
där det fanns gammalt
tramp och ett fejjat träd.
I skuggan tinade
det inget, men dit solen
nådde så värmde det
iaf lite grann som tur var.
Men kaffe och en bit
choklad gjorde susen
för att hålla värmen.
Men det blev ingen
älg idag, däremot så
hitade vi massor med
trattisar. Tre nya ställen
med trattisar har vi nu!
Och det fina med trattisar
är att de går utmärkt att
plocka frusna!
Mindre att rensa (oftast)
och lika goda. Bara lite
blötare så de tar längre
att torka.
Vi plockade flera påsar
och lämnade massor
då jag insåg att det skulle
bli drygt att rensa...
Men vi fyllde ändå för mycket,
så en påse förbarmade sig
vänner över.
Skönt, man vill ju inte att
svampen ska gå till spillo.
Och även om trattisar är
goda torkade så är de magiska
stekta på en toast!
Så dagens middag blev
rostad brödskiva bottnad
med ruccola och så en
trattis-röra med stekta
trattkantareller, nymald
svartpeppar, kantarellfond,
soja och cremefraiche.
Vid servering strös
västerbottenost på,
sååå gott 👌🏻
Så idag blev det visst
Så idag blev det visst
en vegetarisk middag utan
att någon av oss tänkte
på det 😀
Men jag tar gärna en älg
nästa gång vi ger oss
ut istället...
christin säger
Ja livet är oftast härligt!! Ibland jäkligt gutt...
Ha en fin vecka och jobba på! Kram!!!
Svar:
Therese Bjärstig
znogge säger
Lottlösa blev ni i alla fall inte!
Kram
åsa säger
Jag visste inte att man kunde plocka frusen svamp.
Nu är hösten officiellt slut häromkring 😜 nu har alla eller de flesta utländska bärplockare börja ta sig hemåt. Det blir så mycket lugnare 😊 inte för att de direkt för oväsen utan de utmärker sig genom lukten 😜 jag ogillar att stå i kö bakom dessa bärplockare i affären.
Kram