Dumlekakor

Dumlekakor (24 st)

200 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl ströstocker
1 tsk bakpulver
12 st dumlekolor (original, fast jag har även prövat med de smaksatta med gott resultat)
1 fp noblesse (rosa är original, men jag använde mint och apelsin varianterna i fjol och det blev jätte gott!)
Folieformar (eller dubbla pappersformar)

Gör så här:
1. Blanda smör, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min.
2. Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Tryck ner en halv kola i varje och lägg i formarna.
3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
4. Ta ut kakorna och lägg på en noblesse platta på varje kaka som då smälter.
5. Ställ kallt (i kylen).


 
Bilder innan respektive efter gräddningen.



Vendela säger

Å de där brukar jag oxå göra! Supergoda! Ibland brukar jag ha en center i istället för dumle, går lika bra och blir mindre sega :-)



Är det stora julbaket som är i gång? :-)

2008-11-20 @ 15:10:15
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Lovisa säger

ååå dom där e såååå goda !

2008-11-20 @ 17:59:28
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/
Bantarbritta säger

Hihi, familjelivs nationalkaka! :D

2008-11-21 @ 08:39:33
URL: http://bantarbritta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: