Dumlekakor
Dumlekakor (24 st)
200 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl ströstocker
1 tsk bakpulver
12 st dumlekolor (original, fast jag har även prövat med de smaksatta med gott resultat)
1 fp noblesse (rosa är original, men jag använde mint och apelsin varianterna i fjol och det blev jätte gott!)
Folieformar (eller dubbla pappersformar)
Gör så här:
1. Blanda smör, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min.
2. Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Tryck ner en halv kola i varje och lägg i formarna.
3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
4. Ta ut kakorna och lägg på en noblesse platta på varje kaka som då smälter.
5. Ställ kallt (i kylen).
200 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl ströstocker
1 tsk bakpulver
12 st dumlekolor (original, fast jag har även prövat med de smaksatta med gott resultat)
1 fp noblesse (rosa är original, men jag använde mint och apelsin varianterna i fjol och det blev jätte gott!)
Folieformar (eller dubbla pappersformar)
Gör så här:
1. Blanda smör, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min.
2. Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Tryck ner en halv kola i varje och lägg i formarna.
3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
4. Ta ut kakorna och lägg på en noblesse platta på varje kaka som då smälter.
5. Ställ kallt (i kylen).
Vendela säger
Å de där brukar jag oxå göra! Supergoda! Ibland brukar jag ha en center i istället för dumle, går lika bra och blir mindre sega :-)
Är det stora julbaket som är i gång? :-)
Lovisa säger
ååå dom där e såååå goda !
Bantarbritta säger
Hihi, familjelivs nationalkaka! :D