Ljuva Ting

2008-07-31 | 10:09:25
Jag skulle så gärna införskaffa detta pralinfat från Miljögården som finns som nyhet hos Ljuva Ting. Tänk er lite smarriga praliner eller bakverk, vackra stenar och snäckor, ett par blommor, eller några olika ljus, prismor, ja, endast fantasin sätter gränser för vad man kan dekorera fatet med. Det enda jag vet är att det skulle passa hos mig :-) Och priset passar också - 179 kr!



En underbar dag

2008-07-31 | 10:02:07
Ja, ytterligare en underbar dag med sol och värme. Har just avslutat en sen frukost, och mannen är ute och cyklar med vovven - lyxit! Jag ska fortsätta att måla ovansidan av bron idag, och mannen ska få slipa bord och stolar så ska jag försöka mig på att lasera dem. Om det blir bra får ni se resultatet senare!

Vad gäller vad som är inne respektive ute har någon påpekat att dessa burkar från Greengate (249 kr) är synnerligen "inne" för tillfället (och jag håller med, har sett dem tipsas om i massor av inredningstidningar och i olika bloggar). Dessutom funkar höga kakfat i flera våningar fortfarande. Jag är därför rätt så nöjd med mitt fynd av vitt kakfat i två våningar för 79 kr på Rusta för två år sedan som nu säljs på Ljuva Ting (Miljögården) för 179 kr.




Vad gäller ute kategorin menade fröken L att panelgardiner inte är särskilt "hot" längre, men själv skulle jag gärna ha dessa Anno Unni från IKEA för 249 kr.


Vad tycker ni om panelgardiner? ♥


Vill ha!

2008-07-30 | 22:28:58
En sådan här vit gatlykta skulle jag vilja ha att ställa utanför stugan... Men smakar det så kostar det - närmare bestämt 1100 kr. Så den får nog allt stanna kvar hos Magasin M. Suck!



Mobil - Samsung g800?

2008-07-30 | 22:17:32

Efter att ha fyllt tant har min ekonomi fått ett välkommet tillskott som gör att jag ska unna mig att byta mobil. Frågan är bara till vilken mobil?! Har sedan tidigare en Samsung som jag varit nöjd med, och skulle nog kunna tänka mig denna:




Har någon erfarenhet av Samsung g800? Eller bättre förslag? Tips mottages tacksamt!



En tävling som jag mer än gärna skulle vilja vinna...

2008-07-30 | 22:09:11
... är denna:

Ni når den enkelt på följande länk:
http://sannornas.blogg.se/2008/july/tavlingsdags.html?_tmp=f40ed380b84d0c5a0d877ba94186467526d20151


Mygg

2008-07-30 | 21:22:31

Har haft en dust med myggen nu, och tvingades att kapitulera och vifta med den vita flaggan. Trappen är dock äntligen målad, däremot påbörjades endast slipningen av pinnstolarna innan jag fick ta slipmaskinen och springa in för att ta skydd för myggen.



Besväras ni av myggen?



Fynd till matkällaren

2008-07-30 | 17:53:08
Idag har jag fyndat hos svärmor och svärfar. Jag har som jag tidigare bloggat om ett projekt i matkällaren - den ska målas och inredas. Och idag har jag dels hittat en sockerlåda som jag kan fylla med exempelvis gullök och en helt fantastisk liten korg för flaskor (dåtidens 6-pack!) som svärfars farfar har gjort! Blir helt perfekt att ha mina alkoholfria öl i :-)



Dessutom hittade jag denna helt underbara lilla kanna/snipa i grönt pressat glas - perfekt att ha grädde eller mjölk i!



Fraktfritt!

2008-07-30 | 13:59:45
Denna vecka är det fraktfritt att beställa från CDON - så passa på! Själv har jag klickat hem lite böcker (deckare att läsa frammåt hösten - recension kommer senare) några jaktfilmer (i väntan på älgjakten) och en CD (vet inte sist jag köpte en... så nu var det dax!)


Vad är inne och vad är ute?

2008-07-30 | 09:04:59

Precis som för kläder finns det tydliga trender även vad det gäller inredning. Man brukar skämtsamt tala om 80-talet som något hemskt när det gäller kläder... tänker på axelvaddar och ryser. Liknande "no no" finns vad gäller inredning. Vem minns inte marmorborden, skinnsoffan och den obligatoriska golvlampan som spretar åt olika håll eller upligth lampan som var så hett på 90-talet?  Eller alla dessa grunda cylinderglas som skulle fyllas med vattenväxter - något som var inne bara för några år sedan. Eller sådan så just är på väg ut (och som jag liksom många andra fortfarande har) fondväggar, bouxboum "bollar" i höga krukor, lotusblommor i form av värmeljushållare och divansoffor. Men vad är då "inne"? Om man ska tro inredningstidningarna så är det framförallt den personliga stilen och klassiska inredningsdetaljer som håller över tid och alltid är inne. Vad gäller detaljer så tycks väggord, en stor bokstav i trä eller metall placerad någonstans på en hylla och ljusstakar/lyktor i fattigmanssilver vara heta för tillfället.


Har ni andra exempel på vad som är inne och ute?



Frukost

2008-07-30 | 08:29:10

Vill du äta frukost med mig?!

Ja, nu är det frukostdax och sedan en promenad ut i solen och en tur till BVC för att se hur mycket Luran växt. Ska försöka hinna köpa mig en batteridriven radio också till stugan. Tänk så mysigt att sitta och dricka kaffe och lyssna på radion en lördagsmorgon... Typ "ring så spelar vi" - snacka barndomsminne!

Ska försöka hinna slipa lite på bord och stolar i dag också, men får se om solen eller slipmaskinen vinner dragkampen :-)

Vad ska ni göra idag?


Fiske!

2008-07-29 | 23:41:57

Ikväll har vi fiskat och grillat korv för hela slanten. Lurans första fisketur, och premiär för mig i år. Men ingen fiskelycka. Endast mannen och K fick fisk. Här kommer några bildbevis:


Vacker vy. Ser ni den lilla fisken som vakar?


Det tar sig - fler och större vakringar...


Och där hugger den! Men dessvärre inte på min krok...


...utan på K:s krok. Och han får kämpa en bra stund innan besten ger med sig.


Gäddan bärgad och klar!


En sådan här vill man inte se i vitögat när man badar...


Snart korvgrillar dax - Mums!


Solen på väg ned. Vad gör det att man inte fick någon fisk?! Snacka om att njuta...


Ääääntligen på väg hem!

Sov så gott! ♥



Motion...

2008-07-29 | 18:33:47
...är inte min starka sida, men jag kom just in efter att ha tagit en promenad med hunden kring spåret. Dessvärre (?) var det så mycket mygg att både jag å vovven var överens om att ta den korta slinga. Men lite lydnad hann vi med på tillbakavägen :-) Varför jag plågade mig ut? Fick just reda på att ett frosseri på en dubbeldaim kräver 2 timmar och 45 minuters sängbäddning för att vara ursäktat, och SÅ många sängar har vi inte ;-P



Nöjd vovve!


Tips

2008-07-29 | 17:54:38
En praktisk förvaring och/eller söt inredningdetalj i barnrummet är att samla barnets nappar i en fin burk eller ett tittskåp.



Bilder: IKEA & www.babyrum


Vardagslyx

2008-07-29 | 14:09:40

På förmiddagen har jag tag mig en cykeltur på min nya fina cykel, härligt! På något konstigt sätt förde den mig till en klädbutik där jag fyndade två kjolar - en vit sommrig kjol med spets och en lite längre brun som blir perfekt till hösten. Dessutom unnade jag mig senaste nummret av Drömhem och trädgård som jag ska bläddra lite i innan jag sätter igång med en fiskgryta på nyfiskad torsk.



Sockerberoende

2008-07-28 | 19:36:28
Ja, jag har ett beroende - sockerberoende. Men nu tänker jag ta tag i det! Borde klara mig utan allt godis, kakor och annat skräp jag proppar i mig och nöja mig med Luran - för sötare finns ju inte :-) Så här och nu tar jag adjö av min vän herr Chokladkaka och fröken Ferrari, samt familjen Gott och blandat och kusinerna Skumsvamp och Lysmelk... Inte ens snyggingen Saltlakrits ska få mig på fall.



Sommarkvällarna...

2008-07-28 | 18:53:19
... börjar så sakteliga bli lite mörkare. Härligt! Jag älskar ljumna sensommarnätter som är så där lagom mörka, perfekta att tillbringa i en fiskebåt eller runt en eld med goda vänner. Ja, sensommaren och hösten är min favorit årstid. Då får man nämligen anledning att börja tända massor av ljus i olika former + att älgjakten drar igång (mer om den i kommande inlägg vad det lider). Har surfat runt i jakt på några lyktor till stugan och har hittat dessa:


Hänge och 6-kantig lykta 97 kr respektive 319 kr /Design Direkt


Lykta "Sommar" för blockljus 139 kr /IKEA

Är sugen på den 6-kantiga, men det lutar åt ett budgetalternativ. Men allra hellst hade jag velat få tag i en VIT lykta, modell större (typ stalllykta) att hänga på vår lilla stuga så man hittar den efter man varit på hemlighuset ;-)

Vet någon vart man kan få tag på en sådan?


Stugan

2008-07-28 | 18:20:20
Då var vi hemma efter ett intensivt dygn i stugan. Mannen har lagt plåttak och fått upp vindskivor, samt satt upp foder kring fönster och dörr. Själv har jag laserat stugan invändigt. Det blev kanon! En positiv överraskning var dessutom att endast en strykning behövdes för att uppnå den nyans vi önskade - perfekt!

Dessvärre glömde jag att fota det färdiga resultatet (kan det bero på min ålder?!), men här kommer några bilder som i alla fall visar på hur byggandet gått frammåt och hur det såg ut när jag började laseringen...



Bror och mannen bygger så det står härliga till!



Så här blir laseringen...


Stugfix!

2008-07-27 | 17:06:51
Blir det nu, packar in mannen, hunden och babyn för att åka till stugan. Ikväll blir det nog fiske och i morgon lasering av panelen för hela slanten. Rapporterar hur det har gått med foton när vi kommer hem igen!


Dagens idolbild

2008-07-27 | 09:12:10


Mat - NU!


Så här dagen efter...

2008-07-27 | 09:08:28
... vill jag tacka alla för alla fina prensenter, blommor, telefonsamtal och sms! Och framförallt för det trevliga sällskapet - goare svägrar å svågrar får man leta efter, för att inte tala om grannarna som sponsrade festen med både bord, stolar, och grillbestick :-) Dessvärre måste jag kila iväg och köpa två nya stolar... Måste ha varit de fem älgstekarna vi grillade som gjorde oss allt för tunga i rumpan, ha, ha. För något annat kan det inte ha varit?! Men det är väl som man säger - ingen fest utan kras! Nej, nu ska kaffe och frukost fixas. Sedan ut i solen. ♥


London - here we come!

2008-07-26 | 09:27:56
Japp, planer finns på en resa till London med världens bästa L. I november bär det av! Det ska bli så kul - hoppas på en repris av resan vi gjorde då L fyllde 30. Ne j förresten, det är inte bara planer det är spikat! Fick just en till present av mannen - han sponsrar min resa!!! Jag gillar att fylla år :-) ♥


3 år & 30 år - Firardax!

2008-07-26 | 09:25:02

Ja, tänka sig att idag har jag och mannen varit förlovade i tre år! Vem kunde tro att vi inom loppet av dessa skulle hinna skaffa hund, flytta till villa, gifta oss och få en prinsessa?! Dessutom fyller jag trettio år idag, så vi har verkligen anledning att fira.

Jag har emellertid redan blivit firad - dubbelt upp! För två helger sedan kidnappade nämligen tjejerna mig och bjöd på lastbilstur, båtåkning och grillning, lekar, middag, singstar m.m. som en kombinerad "försenad-möhippe-fylla-tant-kalas". Heltokigt, men jätteroligt. Jag blev verkligen överraskad, och presentkortet på IKEA passade perfekt med tanke på inredningen av stugan. Det värmer verkligen att ha sådana vänner! ♥

Mannen har också skämt bort mig. Han har gett mig ett mintgrönt vrålåk - inte en porsche, men nästan - en cykel!



Antar att det ändå ramlar in lite folk under dagen, så jag har lite att fixa med. Dessutom kommer syskon, svågrar, svägerskor och närmsta vännerna och grillar ikväll. Ska bli trevligt!

Vad ska ni göra idag?



Besök

2008-07-25 | 18:26:48
Finbesök har vi haft! Faster S å stor åkar´n var förbi på en snabbis. Grannarna å K tittade också förbi så vi käkade alla tillsammans - rörigt men trevligt! :-)



Faster                                Sveas prins


Eftermiddagen...

2008-07-25 | 15:17:56
... skall ägnas åt vår bro. Den skall strykas med lite ny färg. Vindskivorna torkar sakta, men även de ska målas en andra gång . Sedan en tur till Byn och hämta en smörgåstårta som mamma gjort. Men först mat, mannen är å handlar. Blir grillade hamburgare med guacamole till middag!



Vad ska ni göra för gott idag?


Fjärilar

2008-07-25 | 15:08:00
Fjärilar hör sommaren till, och jag har snöat in lite på fjärilar i olika former på senare tid. Jag har exempelvis fjärilar i olika former nedstuckna i mina krukväxter, men även på lampskärmar. En annan favorit är fjärilar i form av örhängena nedan som jag fyndade på Gina T för en tid sedan efter att ha fastnat för dem efter att S burit dem vid en tidigare festlighet.


Foton: Privat


Delikatesser i stora lass

2008-07-25 | 14:16:35
Ja, ytterligare en uppvaktning har ramlat in . En stor påse med delikatesser i form av nyfiskad fisk från Norge, svamp, whiskey och ett nödkit a la hemvärnet - från vem? Naturligtvis herr Blå :-)  Det tackar och bockar vi för!


Lilla Ängla

2008-07-25 | 12:36:07
Jag har fått en fin överraskning i brevlådan idag.  Ett presentkort till Lilla Ängla SPA av min kära vän L!  Hon är en ängel som skämmer bort mig nu när jag ska fylla tant ;-) ♥



Bus!

2008-07-25 | 11:56:45


Kom hit vovven å lek med mig! KOM DÅ!


Jaaa! Äntligen!



Mina bröst...

2008-07-25 | 11:50:25
...ratades för första gången av prinsessan i natt! Det vill säga - hon sov utan att äta en enda gång under natten. Riktigt skönt, men samtidigt inser man att tiden rusat iväg. Hon är på väg att bli stora damen! Således placerades hon i barnstolen för första gången för sin första grötfrukost. Mamma käkade havregrynsgröt med banan i vanlig ordning, medan prinsessan fick risgröt med banan.


Foto: Privat


Hett!

2008-07-24 | 23:53:33
Ett högtryck är på väg in - äntligen! Det måste glädja alla sommarlediga barn, semesterfirare och bönder som ska in med hö :-) Varför åka till Marbella när man kan njuta av sådan värme i Västerbotten?!



Utifrån denna prognos blir det nog en tur till stugan i början av nästa vecka så jag kan lasera panelen och börja få stugan i ordning någon gång. Dessutom älskar familjens hund att bada - vilket lär behövas om den utlovade värmeböljan infinner sig!


Anne-Claire Petits ÄLG?

2008-07-24 | 22:25:56
Älgar i alla dess former är hett i vår familj. Prinsessan har exempelvis en Emmaljunga vagn med älgar i fodret, plus massor av gosedjur i skepnad av älgar. Kungen bland dessa är en virkad älg från Petits kollektion. Jag har dock hävdat att det inte rör sig om en älg... men då det var en gåva från en disputerad jägmästare tystades jag ned rätt snabbt. MEN nu har jag funnit svart på vitt att det ska likna en ren! Får ursäkta Petit med att det varken finns älgar eller renar i nederländerna ;-)


Foto: http://www.bijzondermooi.nl/shop/Reindeer-head-p-166.html


Rea på barnkläder

2008-07-24 | 21:37:20
En passande mössa till min lilla prinsessa skulle denna toppluva från SVEA för endast 90 kr vara!


Foto: www.ajabajakids.com

En mängd andra varor hittar ni också till kanonpriser hos Ajabaja. Fast det klart, när solen skiner ute är det inte höst/vinterkläder som står högst upp på listan...


2 kr kilot för väghyveln!

2008-07-24 | 21:12:50
Av alla udda försäljningsknep var detta ett intressant, hågade spekulanter kan tydligen köpa en väghyvel för 2 kr kilot, alternativt högstbjudande.


Foto: http://www.blocket.se/vi/17280805.htm?ca=2_s


Kakor

2008-07-24 | 19:55:37
Småkakor är en utrotad art. Förr brukade de färdas i grupp om 6-7sorter i taget. Dessutom var de hembakta och gjorda av äkta smör. Idag återfinns de oftast som solitärer i plastförpackningar och är fullproppade med transfetter och gud vet vad. Som tur är finns det fröjdiga mormödrar och bullbakande mammor som för över sina kunskaper till kakgiriga barn och barnbarn. För jag vet att det bor ett litet kakmonster i oss alla, även om det i vissa måste lockas fram med något lyxigare än ett par torra bragokex eller ett ballerina paket... ett säkert sätt att locka fram det lilla lurviga blå monstret är att baka mormors ljuvliga hallongömmor och servera dessa nygräddade med ett glas kall mjölk. OM det mot förmodan skulle bli några kakor kvar skulle man förslagsvis kunna förvara dem i denna plåtburk från Dixie som kostar 240 kr.


Foto: inreda.com


På tal om sol - här är en solstråle!

2008-07-24 | 19:07:29


Solen skiner!

2008-07-24 | 19:03:13
Nu har sommaren äntligen kommit med sol och värme. Vi har avnjutit en sallad på altanen, och prinsessan har fått lite mangopuré. Mannen och K ska strax åka och fixa pallar så vi kan måla vidskivorna till huset en första gång ikväll och en andra gång i morgon bitti så att vi kan sätta upp dem i morgon eftermiddag. Själv skulle jag ju ha tagit tag i matkällaren eller rensat bland mina grejor i källaren för en eventuellt loppis, men det känns inte alls lockande i det fina vädret. Jag nöjer mig med att ha laserat bänken/byrån en andra gång - så nu är den klar att byggas om till diskbänk! Ska beställa plexiglasskiva i morgon. Bara svärfar har en sticksåg bör min skapelse vara färdig rätt omgående efter det.

Jag ska nog ta å lyxa till det med ett glas vin ikväll tror jag, hörde ryktas att vännerna på Berget skulle avnjuta ett glas rött... Och det är ju aldrig fel!

Vad ska ni göra ikväll?




Ernst - hata eller älska?

2008-07-24 | 11:29:10

Ja, åsikterna kring Ernst Kirsteiger går isär. Endera verkar folk hata honom eller så höjer de honom till skyarna. Speciellt den manliga halvan av befolkningen tycks känna sig provocerade av Ernst framfart i rutan... Själv gick jag igång på dessa askar ;-)


Foto: Designtorget.se


Vad tycker ni om Ernst?



Ingen riktig post?

2008-07-24 | 11:12:07
Nej, posten är verkligen inte som den brukade vara. Jag har försökt reklamera en försvunnen försändelse nu på morgonen, det blir spännande att se om/hur posten löser mysteriet med det försvunna paketet. En sak har jag lärt mig -reka alltid brev/paket!



Babysitter

2008-07-24 | 10:23:19
Babysittern är en underbar uppfinning! Den gör både mig och min prinsessa glad på morgonen/förmiddagen då hon får busa av sig lite samtidigt som jag hinner äta lite frukost. Idag blev det havregrynsgröt med kanel och banan - mums!


Foto: Privat


Skafferi/matkällare?

2008-07-24 | 10:15:01
Vi har en matkällare som behöver få en omgång med färg efter en vattenskada som nu är åtgärdad. Undra om det ska bli dagens projekt? Blev så inspirerad av tidningen Allt i hemmets inslag "Så gör du ett gammaldags & charmigt skafferi". Men påbörjar jag något vill jag gärna göra det klart samma dag... Så det lutar åt en utrensning av källaren istället för att se om jag kan skiljas från lite saker till en baklucke loppis som går av stapeln i helgen. Vi får se vad det blir!



Prinsessigt

2008-07-23 | 22:57:23
Köpte en liten prinsessig fågelholk till min prinsessa idag, och snubblade över denna kudde från Mique som nu på rea kostar 199 kr. Två sådana skulle göra sig ypperligt i lillans säng vad det lider. Ett av mina pågående projekt är nämligen att måla om en liten utdragsbar barnsäng som jag kommit över för en billig penning (100 kr) i vitt med en rosa prinsesskrona i huvudändan.
 
Attans, jag som alltid sagt att jag inte skulle dränka min dotter i "tjejiga" saker... Men man kan alltid kompromissa - hennes hörselskydd må vara rosa men det balanseras upp av att de är tänkt att användas när hon följer med mamma på höstens älgjakt :-)


                   Foto: Mique                                Foto: Kotteshoppen.se


Levererat

2008-07-23 | 22:28:50
Ja, allt jag ville ha från IKEA är nu levererat.
Tusen tack K! ♥


Tävla!

2008-07-23 | 22:22:29
Gör som jag och gå in och tävla på Annelies fotoblogg - då har du chansen att vinna en kanonfin förstoring av tex "Virvelvind", "Wannabe" eller "Lång slutartid" som är mina favoriter.



Pizza

2008-07-23 | 16:26:17

Det blir snabblagad mat idag - pizza. Ska pröva att göra en ny variant med bland annat ädelost, champinjoner och salami. Och prinsessan ska få pröva lite mangopuré :-) Mums!



Promenad

2008-07-23 | 16:22:12

Familjen har just återkommit efter en promenad ute i det blåsiga vädret med våra goda grannar. Vi har besökt det lokala fiket, plus att jag har vi varit och hämtat mina nya baggy byxor. Kunde dessutom inte låta bli att köpa en liten fågelholk till prinsessan, som för tillfället sover sött! ♥




Presenter...

2008-07-23 | 12:00:21
är väldigt roligt att få, men kanske ännu roligare att ge! Speciellt om man hittar en gåva som man vet passare en person på pricken. Ett tips är att gå in på http://www.designtorget.se , där finns en presentguide och en tjänst som gör att du kan skicka paket till nära och kära runt om i Sverige som tack för att de gått ut med hunden, varit barnvakt, när de fyller år, eller helt enkelt bara för att du tycker om personen i fråga!

Vem skulle ni vilja ge en present?


Diska...

2008-07-23 | 11:59:50
...är inte speciellt roligt. Men med ett sådant här diskställ blir det lite trevligare - dessutom pryder det sin plats i köket! Det är lite lagomt galet och jag skulle gärna ha det i stugan när diskbänken väl blir klar. Dishbunny finns att köpa på Designtorget för 225 kr.
    



IKEA

2008-07-23 | 11:16:48

Har en bekant som ska på IKEA idag, då ska han få  se om följande finns och i så fall köpa det till mig:

- Hylla "Lack " i vitt 3st
- Soptunna "Knodd " i vitt/silver 16 liter
- Korg "Agen" i vitt, mellersta storleken 24x24x20 cm 3st
- Gardin "Lill" vit
- Spegel "Figgjo"
- Doftblockljus "Tindra", vita 3st


Hoppas nu bara att allt finns!



Vov!

2008-07-23 | 10:04:40
Dags att gå ut med hunden, han passar perfekt in i vår familj. Ligger gärna och drar sig på morgonen... Men när det sker något spännande är det full fart!



Gardin

2008-07-23 | 10:00:46
Nästa projekt är att sy gardiner, men jag skulle ljuga om jag sa att jag skulle göra det själv. Jag ska istället åka till min kära mor som står för både symaskin och arbete. Tyget som jag ska sy av ser ut så här:


Foto: Privat

Jag tror det blir bra med mörka gardiner i stugan då de även måste fungera som mörkläggare då det inte finns persienner i fönstret. Norrländska sommarnätter är ljusa - så det behövs!

Men jag tror inte det blir gjort idag... tar nog tag i detta först till veckan när jag har mätt fönstret ordentligt!

Vad ska ni göra idag?


Budget eller lyx?

2008-07-23 | 09:50:14



Lyktan till vänster är från Halens postorder och kostar 149 kr, medan lyktan "India" till höger kommer från Udensen Danmark och kostar 398. De är ungefär lika stora i storleken, och rätt snarlika, den stora skillnaden ligger i priset!

Vilken av dem skulle ni hellst pryda ert hem med?


Väggord

2008-07-23 | 09:49:34
En trend på senare tid har varit väggord, de har väl i det närmsta kommit att ersätta de tidigare så poppulära fondväggarna. Jag har läge varit sugen att texta något på någon av husets väggar, men det krävs "rätt" vägg för att det ska göra sig, dessutom är jag inget vidare på att texta på fri hand... Men till stugan har jag bestämt mig för att jag ska ha väggord, så sagt och gjort, en beställning har nu gått iväg!

Leveranstiden är 3-4 veckor, ska bli så spännande att se när det dyker upp!

Vilken text beställde jag? Jo, " Var dag är en gåva", detta är något som tål att påpekas om och om igen, då det är allt för lätt att man tar detta för givet.

Vilken text skulle ni beställa?


God förmiddag!

2008-07-23 | 09:41:34
Gäsp, idag är man lite trött i ögat eftersom lilla prinsessan bestämde sig för att vakna redan kl 5.00. Men man ska absolut inte klaga, hon somnade å andra sidan redan kl 19.00 i går kväll - och det är ju inte hennes fel att mamma inte kryper till säng förrän tolvsnåret...



Kan inte bestämma sig för om hon ska skratta eller gäspa!?


Miljögården

2008-07-22 | 22:29:52
Idag har jag hunnit massor känns det som, ätit lunch i grannkommunen, klurat ut något så när hur det fungerar med bloggandet, beställt varor från Halens, tvättat, lagat mat, gullat med min prinsessa, bläddrat i inredningstidningar och surfat för att få inspiration, men också  hunnit pysslat lite.

Jag har nämligen skrivit ut lite foton och ramat in vårt bröllopsfoto och ett foto av prinsessan i två ursöta ramar i vitt från Miljögården som dessvärre utgått ur sortimentet, samt gjort de sista tack korten för uppvaktningen vid vår prinsessas födelse.

Nu ska jag äntligen göra kväll och koppla ned mig, prinsessan sover sött och Allt i hemmet ligger delvist oläst och väntar på mig, men innan jag säger godnatt så tänkte jag tipsa om ett annat guldkorn från Miljögården, nämligen kronan med fat nedan. Hade den funnits i vitt hade jag nog slagit till. För den hågade finns den att få för 439 kr på Mixin heminredning & presenters webbshop http://www.mixin.se






Sov sött! ♥


Beställning från Halens

2008-07-22 | 21:44:51
Jag har funderat fram och tillbaka över vilken form av sängplats som blir bäst i stugan. Jag har länge varit inne på en bäddsoffa från Ikea, då bäddsoffa spar golvyta samtidigt som den dagtid erbjuder sittplatser. Men beslutade mig ändå för en familjesäng. Dels för att man då slipper bädda morgon/kväll, dels för att vi därmed får en "extra" säng till vår lilla prinsessa. Valet föll på en vit familjesäng från Halens, som levereras i slutet av augusti. Längtar!


Jag har även funderat på färgtemat för stugan, bläddrat fram och tillbaka i inredningstidningar, surfat och bläddrat lite till i lite äldre inredningstidningar. Efter många om och men har jag fastnat för en vit bas.  Men jag vill inte ha ett marint tema, jag är nämligen lite allergisk mot det... men hos andra är det helt ok! Och ett romatiskt/pastelligt tema säger nog mannen nej till :-)

Tak och väggar skall målas vita (vilket dessutom ger en illusion av ett större rum, samtidigt som det är praktiskt då det endast kommer att finnas tillgång till oljelampor och levande ljus eftersom stugan saknar elektricitet). En äldre uppsättning av matbord och stolar, samt den hemmagjorda diskbänken laseras i en vit färg, vilket förhoppningsvis passar bra ihop med sängen från Halens som även den är laserad i vitt. Som balans till allt det vita har jag bestämt mig för att satsa på svart och olika grå nyanser i textiler, husgeråd och inredningsdetaljer som lyktor och ramar etc. Tror det blir kanon! Skulle det bli för sterilt kan man alltid lägga till någon pigg färg som cerice, lila, rött eller orange på några enstaka detaljer i ett senare skede.

I paketet från Halens följer även detta med hem till lilla stugan:



Åsa Larsson - ett "hett" boktips som kyler av

2008-07-22 | 19:32:09
Ett hett tips för alla er som ännu inte fastnat för Åsa Larssons deckare är att ta er an dem i sommar när ni ligger i hängmattan och törstar efter en god bok. Solstorm blev utsedd till årets bästa deckare 2004, men efterföljarna Det blod som spillts och Svart stig är enligt mig ännu bättre! Jag väntar otåligt på att den fjärde boken skall ges ut, vilket sker (något försenat) först till hösten enligt bokförlaget.

I väntan på det har jag hunnit plöja både Läckbergs och Jungstedts senaste böcker.

Marie Jungstedts Den mörka ängeln är enligt mig inget större mästerverk. Både språket och intrigen är tunn och boken blev lite av en besvikelse då jag gillat de tidigare böckerna. Gotland utgör som vanligt kuliss, och problematiken med ungdomsvåld är det som genomsyrar historien. Det känns som om författaren försökt rida på massmedie hypen kring Riccardo rättegången och dessutom oblygt lånat friskt från Agatha Christie i ett desperat försök att koka ihop en bestseller - men nej... NEJ!

Camilla Läckberg överraskade å andra sidan i Sjöjungfrun, då detta enligt mig är en av de bästa, för att inte säga den bästa av hennes böcker. Intrigen är spännande och inte allt för uppenbar, något jag uppskattar. Jag gillar inte när man redan i kapitel tre lyckats räkna ut vem mördaren är.



Skulle deckare inte vara någon favorit, så kan jag rekommendera Bakom stängda dörrar av Agneta och Benkt-Åke Cras och Kristina Hansen. Detta är nog den starkaste och mest omskakade bok jag läst, speciellt med tanke på att den är dokumentär. Boken lämnar garanterat ingen omberörd och den får en verkligen att ifrågasätta myndighets Sverige. För recensioner av boken se: http://www.bokus.com/b/9189618335.html

Vilken är er favoritförfattare?


Inredning

2008-07-22 | 18:25:38

Inredning är ett av mina stora intressen. Jag älskar att drömma mig bort i "Allt i hemmet" eller "Drömhem och trädgård". Speciellt förtjust är jag i artiklar som visar hur olika människor valt att inreda sina hem, och artiklar som visar före/efter bilder av rum. Mot bakgrund av detta tänker jag bjuda på lite sådant vad det lider här i bloggen.
 
Först tänkte jag att ni ska få vara med och se hur jag inreder familjens friggebod. Vi har en nyinköpt Sorselestuga på 15 kvadratmeter som min man slog in sista spiken i förra helgen. Nu börjar mitt arbete! I morgon skall färg inhandlas och förhoppningsvis kan jag börja måla redan i slutet av denna vecka (ber till vädergudarna). Jag har även lite snickeri/hemmafix som ska göras, då vi valt att tillverka vår egen diskbänk till friggeboden.

Förutsättningarna för det hela är lite speciellt - inget rinnande vatten, ingen el och dessutom ligger stugan i helt väglöst land. Man tar sig till den förtrollade platsen där vår lilla stuga ligger med båt :-)

Tanken är att sovplats, matplats och minikök ska rymmas på 15 kvm, så det gäller att tänka till...

Nu ska jag njuta av en het chilli och sedan bänka mig i soffan och bläddra igenom senaste numret av allt i hemmet som min man just kom hem med ♥


Har ni något bra tips på hur man kan lösa förvaring och sovplats/umgängesyta?



Prinsessan

2008-07-22 | 18:03:31


Den här lilla prinsessan flyttade in hos oss för drygt fem månader sedan.
Hon gör varje dag speciell och förgyller vår tillvaro på ett sätt som vi inte
kunde föreställa oss då hon fortfarande bara var ett frö som växte i min
gigantiska mage... Mycket i bloggen kommer med säkerhet att
kretsa kring denna prinsessa; hur hon utvecklas, hur hon upplever olika
saker, vad hon äter, vad hon gör, hur hon får sitt rum inrett, baby tips och annat
baby inspirerat pyssel. Bloggen får helt enkelt växa i takt med att prinsessan
växer!


Välkommen till min nya blogg!

2008-07-21 | 21:52:19