1:a advent och skyltsöndag

2008-11-30 | 17:42:19
Jag är hos grannen och "tjuvbloggar" för nu har min dator totalt gett upp.  Gårdagens middag var mycket trevlig - tusen tack Ida för den goda maten och det trevliga sällskapet!

Idag har snön verkligen vräkt ned, så vi har skottat så det stått härliga till. En tur på byn med grannarna har vi också hunnit med. Men årets skyltsöndag och julmarknad var inget att hurra för, en stor besvikelse. Så vi gick hem och väntar nu på att gubbarna ska komma med hämtmat från My Way till oss. Hoppas att ni haft en trevlig första advent och glöm inte att vi får öppna första luckan i adventskalendern i morgon!



Kläder för en prinsessa

2008-11-29 | 12:48:01
Ni har väl inte missat nätbutiken Little Fairies? Där finns underbara kläder för fest och lek - både till prinsar och prinsessor. Det finns även saker till kalaset, pyssel och mycket, mycket mer.. Hade inte min dator varit så seg skulle jag lagt ut några av mina favoriter. Men titta in och se själva! :-)


Kyligt ute idag

2008-11-29 | 11:44:03

Temperaturen pendlar mellan minus 15-17 grader idag. Jag som hade planerat en lång promenad med vovven på tu man hand, men med tanke på att jag fortfarande är lite snuvig så får det bli en pysseldag inne istället. Tänkte fixa färdigt mitt trätråg, ett hjärta och eventuellt leta reda på mina vattenfärger och måla lite snöflingor på glas... Eller så är jag lat och kryper upp i soffan och läser en bok, det har nämligen inte blivit så mycket sömn i natt. Luran har varit kinkig, tänder, magonta eller förkylning, något var det... Men nu verkar hon hur pigg och glad som hellst! Och tur är väl det, för vi har sån evinnerlig lyx att vi blivit bjudna på middag ikväll :-) Trevligt! Får bara hoppas att pepparkaksbaket inte tar knäcken på I & N, det är ju så lätt hänt att degen hamnar i magen... På tal om mage, det måste nog ändå varit det som spökat för Luran i natt. Hon fick nämligen smaka både det ena å det andra i går kom jag på.

Nej, nu fick vi besök så nu blir det kaffe och saffransmuffins med vit choklad (jätte goda, rekommenderas!). Ha en fortsatt trevlig lördag!





Zinkhus - jag vill ha!

2008-11-28 | 16:58:46
Gårdsromantik Havsviken har en tävling där man kan vinna ett hus från Walther & Co, självklart är jag med! Tävlingen pågår till den 11/12.



Adventspresent

2008-11-28 | 16:31:11
Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Luran ÄR bortskämd! Idag kom goa Kicki med en adventspresent till Luran, en vacker julklänning, en röd fin kjol och näpna vita strumpbyxor. TACK! Men som om inte det var nog så har Luran även fått en jätte fin stickad tröja och två klänningar av Olivia. Problement är inte vad hon ska ha på sig, snarare hur hon ska hinna ha allt ;-) Men det är ett kärt bekymmer.

Vi (jag och Luran) tog en promenad på eftermiddagen i förhoppning om att hitta en ny stjärna till min adventstjärna på fot som jag har i köksfönstret. Men snacka om dumt - det finns inte en stjärna att köpa separat utan då måste man köpa en helt ny adventstjärna med fot och allt. Idiotiskt! Klart som korvspad att pappstjärnorna går sönder och blir tuffsiga när de får ett par år på nacken. Tillverkarna borde ju därför sälja enbart pappstjärnan. Folk vill kanske dessutom variera färg på stjärnan? Så läser ni detta MARKSLÖJD, se för böveln till att börja tillverka separata stjärnor, gärna i vitt, svart, rött, guld och silver - jag lovar att de skulle sälja som smör i solsken!


Som jag misstänkte...

2008-11-28 | 13:35:21
...kommer jag att måsta besöka tandläkaren redan den 10 december för att åtgärda en tand där Karius och Baktus härjat. Men det är bäst att åtgärda det omgående innan det blir ett riktigt hål och tandvärk.

En promenad med grannen, barnen och Dobby har det hunnit bli på förmiddagen. Det är skönt att komma ut och få lite frisk luft och dagsljus. Mannen har åkt och jobbat och kommer inte hem förrän i natt, lite trist. Helgen blir så kort + att det är den sista tex mex buffén på Hotellet. Men vi vår väl hitta på något kul på lördag istället! Och på söndag måste vi ju ut och kolla in julskyltningen, sedan blir det fika med muffins, kakor, tryffel och glögg här hemma.

Nu ska jag försöka få mitt kvicksilver att somna, samt försöka titta till era bloggar - men jag har inte så stora förhoppningar då datorn är extremt seg idag. På tisdag hoppas jag att felet/felen ska åtgärdas så jag kan blogga, kommentera och besöka er i vanlig ordning! Nu inser jag att mannen har rätt, jag är nog datorberoende, för attans så frustrerande det är att inte kunna surfa som man vill!

Har jag tur så blir datorn mer sammarbetsvillig så jag kan lägga upp en dagens Lura senare idag eller i helgen, om inte så passar jag på att önska er alla en trevlig helg och första advent redan nu!



Min kycklinggryta

2008-11-27 | 18:34:24
Kycklinggryta

1 kg kycklingfilé
1 påse tacokryddmix
1-2 msk Tandoori Curry Paste
3 dl mellangrädde
1 burk creme fraiche
eventuellt även paprika eller färska champinjoner om man har det hemma (det hade inte jag idag)

Gör så här: Skär kycklingfiléern i bitar och bryn dem i smör i en djupare stekpanna, gärna en wook. Tillsätt kryddmixen och Tandoori pastan. Låt detta brynas med kycklingen någon minut innan mellangrädden och creme fraichen tillsätts. Låt puttra en stund. Färdigt! Servera med ris och en god sallad, gärna med melon i.


Tandläkaren

2008-11-27 | 16:48:03
Tandläkaren är ett nödvändigt ont om ni frågar mig. I morgon ska jag dit. Och nu sitter jag här med tandtråden i högsta hugg, som om det skulle hjälpa nu... Typiskt! Får hoppas det går bra, det skulle både min mun och plånbok må bra av. På tal om tänder så försöker jag komma ihåg att borsta Lurans två gaddar morgon och kväll, vanor ska etableras tidigt! Som tur är gillar hon både tandborsten och tandkrämen så ännu är det inget problem, men tids nog torde det nog bli en kamp. Jag minns själv hur illa jag tyckte om tandborstning en period när jag var liten. Ni som har barn, är tanborsting ett "problem" eller ej? Kanske målar jag fan på väggen?


Dagens Lura

2008-11-27 | 16:22:07

Foto: Privat

Detta foto har vi gjort en canvasförstoring av som vi har i TV-rummet, utan tvekan familjens vackraste tavla! Jag ser verkligen fram emot de bilder som Jenny tagit, jag tror att det bland dessa finns några som skulle göra sig upperligt som förstoringar. Måste ta och investera i några vackra ramar bara.


Saffransmuffins

2008-11-27 | 15:58:45

Saffransmuffins med vit choklad (ca 16-20 st)

50g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ g saffran
1 dl mjölk
50 g riven vit choklad + 50 g riven vit choklad till garnering

Gör så här: Smält matfett och låt det svalna. Vispa äggen och sockret tills smeten blir porös. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och mjölken, blanda till en jämn smet och rör till sist ner den rivna chokladen och rör om. Fyll muffinsformarna till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Garnera med den rivna vita chokladen.

Även detta recept har jag lånat från Allers julmagasin, sidan 95.


Här skulle en bild av mina fina bakverk varit, men det vill inte datorn :-(

Mannen meddelar i alla fall att muffinsen var goda tillsammans med ett glas kall mjölk!




Jag blir så glad!

2008-11-27 | 11:36:23
Jag har fått award av både Camilla med den fina bloggen Hemma hos Bröderna Bus och Bea med bloggen Prinsessornas mamma - TACK! Det värmer verkligen att ni gillar min blogg, jag är fortfarande så naiv att jag bara tror att en hadfull släktingar läser min blogg... trots att trevliga kommentarer och statistiken visar att det är fler som tittar in.

Som ni vet är inte min dator kry, bilder och länkar tar allt för lång tid att lägga upp. Jag gör det därför lätt för mig och ger awarden vidare till alla ni som tittar in här idag - för just DU är VÄRDEFULL och BETYDELSEFULL, glöm inte det!

KRAM


Dagens planer...

2008-11-27 | 09:46:11
... är att ta tag i muffinsbaket då vädret ute inte direkt inbjuder till promenad för tillfället. Dessvärre sover mannen på övervåningen eftersom han jobbar natt i veckan, så för stunden måste jag och Luran roa oss med tysta aktiviteter - inte det lättaste att tala om för en busig liten Lura! Tror vi får titta över hos favoritgrannarna senare så Luran får busa med Bellan och Isak. Hi, hi nu sitter hon med en pip anka och piper, undra just om pappa uppskattar det?!

Jag och mannen såg förresten Tomten är far till alla barnen i förrgår kväll, och då infann sig verkligen julstämningen. Den är redan en klassiker i vår familj :-) På tal om jul, man kanske skulle börja slå in klapparna? Jag antar att pappret och snörena kommer att vara det mest intressanta för Luran i år, men ändå kan man ju inte låta bli... Morbror och moster hördes också ha ett lager med klappar på lager till Luran - hon kommer att bli en härligt bortskämd unge!

Jag borde även ta tag i målningen av mitt trätråg idag, minst en strykning till krävs. Sedan vore det ju inte fel att fixa lite granris heller... En stjärna och en ljusstake ska dessutom upp i fönstren på övervåningen - jag har liksom glömt bort att göra jul där. Men det gör inte så mycket då det är på nedervåningen dagarna tillbringas mest. Första året vi bodde här gjorde jag jul överallt - verkligen överallt! Till och med i tvättstugan fanns en ljusstake och tomtar. Tänk vad barn kan göra en rationell!

Nej, nu ska jag ta och skära upp kycklingsfiléerna och se vad jag måste handla till min kycklinggryta som står på dagens middagsmeny.

Hoppas ni som tittar in här får en fortsatt trevlig torsdag!







Mer tid för pyssel...

2008-11-26 | 19:54:51
...nu när datorn inte fungerar som den ska. Jag ser på halv åtta hos mig och klickar lite på datorn emellanåt. Har man ingen brådska så kan man ju ladda upp bilder - men det tar tiiiiiid... Istället för att blogga och läsa er andras underbara bloggar har jag under dagen därför dragit igång ett par pysselprojekt, ett av dem ser ni nedan. Trätråget ska bli vitt istället för grönt, men insidan ska få vara så där härligt charmigt och nött även fortsättningsvis. Tanken är att det ska fyllas med lite granris och annat smått och gott och pryda bordet i TV-rummet . För doften av granris vill jag ha även om det inte blir någon gran!


Foto: Privat


Dagens Lura

2008-11-26 | 19:33:45

Foto: Privat


Foto: Privat

Dagens Lura är två bilder som visar hur glad Luran är när hon är uppe och "går". Hon är helt oförskräckt och släpper bordet med jämna mellanrum, ibland drattar hon i backen, men ibland står hon och balanserar innan hon tar tag i bordet igen. Så snart går hon nog på riktigt!


Vit chokladtryffel

2008-11-26 | 19:02:24
Vit chokladtryffel (ca 30 st)

200 g vit blockchoklad
1 dl vispgrädde

+ Lika delar vanilj- och florsocker att rulla kulorna i.

Gör så här: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden, dra av från värmen. Rör ned chokladen i grädden. Låt svalna och rör sedan smeten blank. Täck över och ställ i kylen. Ta den hårdnande smeten med tesked och forma till en liten kula som rullas i vanilj- och florsocker. Lägg i liten knäckform. Förvara i kylen.

Receptet är från Allers Julmagasin, sidan 69.



I morgon blir det saffransmuffins med vit choklad :-)


En sjuk dator och tryffel

2008-11-26 | 13:27:59
I morse satt jag  i samråd med helpdesk och försökte klura ut vad det är för fel på min dator. Det är som om man hällt sirap i den. Den blir segare och segare för var gång jag startar den. Trots systemåterställning så kvarstår felet. Nästa tisdag åker jag till "doktorn" i Vilhelmina med den. Hoppas han kan åtgärda den, för jag känner mig helt handikappad utan fungerande dator. Bara detta inlägg tar ca en halvtimme att skriva, och att ladda upp bilder är inte ens tänkbart längre - trist!

En promenad i det härliga vädret har hunnits med, jag och Luran postade ett paket till Sanna :-) Sedan blev det lunch på fiket med ett gäng trevliga mammor och barn. Luran sover fortfarande ute i sin vagn, så nu ska jag göra vit chokladtryffel. Receptet kommer senare när datorn är kryare (förutsatt att de blir goda).

Hoppas ni får en fortsatt bra dag!

KRAM Therese


Zinklyktor

2008-11-25 | 22:17:55
Jag tävlar om två vackra zinklyktor hos Mitt vita hus, tävlingen pågår till den 7/12.



Julfin farstukvist

2008-11-25 | 17:50:32
På eftermiddagen tog jag och gjorde lite julfint på bron. Jag tog bort de gammla frusna äpplena och pumpan som legat där sedan tidigare i höst och ersatte detta med halmfigurer, tomtar och en gammal stol. En krans hängdes också upp. Nu är vi redo för att börja njuta av advent och jul! Det är så mysigt den här tiden på året med alla ljus både inne och ute.









Foton: Privata


Brickor

2008-11-25 | 17:25:16

Dagens fynd på Wiiks var utan tvekan dessa två brickor modell mindre - precis lagomt stora för en kopp te eller kaffe samt en smörgås. Nu gäller det bara att jag och mannen kommer ihåg att använda dem så jag slipper fler ringar på TV -rumms bordet. Gillade både färgsättningen och retromönstret skarpt!


Foto: Privat



Dagens Lura

2008-11-25 | 17:13:39
Dagens Lura är en bild som kom som ett vykort idag från världens bästa fotograf. Visst har Jenny tagit en fin bild av Luran? Det ska bli så spännande att se resten :-)



Snö och snor

2008-11-25 | 09:10:44
Dagens status är som rubriken på inlägget anger - snö ute och snor inne! Men med en kopp hett te är det ändå en rätt mysig kombination! Nä, nu är jag så positiv att jag blir förvånad själv, måste ha ramlat och slagit mig...

Min datorsladd sjunger på sista versen, den har fått ett brott så stömmen växlar mellan nät och batteri. Således kan den när som hellst dö, tänkte ni skulle veta om jag plötsligt inte dyker upp här på ett par dagar eller någon vecka. Jag hoppas dock att jag får en ny kabel omg, men man kan aldrig så noga veta med statliga verk och myndigheter. Men jag borde ha påtalat felet direkt när jag märkte det för någon månad sedan, så jag får väl skylla mig själv!

Titta förresten vilken söt tomtenissa som lekte hemma hos oss i morse:

 


Spetsar och Volanger

2008-11-24 | 20:47:43
Frida som driver bloggen Spetsar och Volanger firar dess ett årsdag med en tävling som pågår till den 28/11. Priset är en lykta och ett hjärta från Miljögården.



Mamma Lycklig

2008-11-24 | 20:12:14
Mamma Lycklig har en tävling där man kan vinna fina priser, bland annat en handbroderad lykta. Tävlingen avslutas 27/11.




Krona

2008-11-24 | 20:04:10
Den underbara bloggen Vit Amaryllis har en tävling som pågår till den 5/12 där man kan vinna en bedårande liten krona.



XMAS

2008-11-24 | 19:57:19
Hos Kronblad och Lantliv kan man vinna bokstäverna XMAS, tävlingen pågår till 1:a advent.



Dagens Lura

2008-11-24 | 16:49:18

Foto: Privat


Foto: Privat

Luran inviger sin nya tripp trapp stol, men blev lite butter när jag kom och störde henne och pappa med min kamera. Jisses så stort köket känns nu när den andra barnstolen åkt ner i källaren (så Luran kan sitta i den medans jag hänger tvätt/duschar). Kockbänken har även den åkt ner i källaren på förvaring, liksom en av köksstolarna. Nu går det ju faktiskt göra något i köket, baket idag gick lekandes lätt när man hade bänkyta att arbeta på och slapp trängas med kockbänk och stolar :-)


Vilken egenskap är viktigast hos en vän?

2008-11-24 | 16:36:06
Jag har vunnit ytterligare en tävling idag! Jag har vunnit boken "Vänskap" hos Charlotte.nu, tack så mycket för det!

Min motivering till vilken egenskap jag värdesätter mest hos en vän var denna:

"Jag skulle vilja vinna boken vänskap och ge den till Sanna. Det är en stark, omtänksam, vacker tjej - även om hon inte vet om det själv. Livet har farit fram hårt med henne, redan från barnsben har hon utstått saker som en annan inte kan föreställa sig i sin vildaste fantasi. Och nu när allt verkade ljust får hon beskedet att hennes mamma fått tillbaka sin cancer i magen. TROTS detta fortsätter hon att skriva positiva och uppmuntrande saker åt alla sina bloggvänner! Vilken människa. Önskar så att hon var min vän irl. Därför vill jag vinna boken vänskap och skicka till henne lagom till jul. För hon har den egenskap som jag värdesätter högst hos en vän - OMTÄNKSAMHET."

Så vinsten är inte min, när boken dyker upp skickar jag den direkt vidare till dig Sanna!

Vilken egenskap värdesätter ni högst hos en vän?


Rött, brunt och guld

2008-11-24 | 15:16:05
Till skillnad från det vita köket med zink och linne/natur detaljer så blev vardagsrummet traditionellt julfint med rött, brunt och guld som bas. Dels så föll det sig naturligt med tanke på de gammla möblerna i mörkt trä som står där inne (ett linneskåp som min gammelmorfars far gjort och en gammal symaskin), dels så fick gardinerna som jag fyndat på Dollars bestämma stilen. Jag gillar egentligen inte panelgardiner, men med tanke på att jag har tre fönster så är det ett synnerligen billigt och därför även tilltalande alternativ. Nog om detta.

Så här ser det ut på linneskåpet:


Foto: Privat


Synd bara att jag inte kan få till en bild så det synns hur mysigt det blir när man tänder alla ljusen. Dessutom stör jag mig på guldrankan som måste få stå kvar. Jag är rädd att den dör om jag flyttar runt på den förmycket. Det är nämligen den ENDA växt som växter och frodas hemma hos oss. Just krukväxter tycker jag är ett problem så här i juletid. Jag hade gärna haft små granar eller granris i stora glasburkar istället i fönstren, men vad ska man då göra av alla blommor som blir "över"? Man vill ju gärna ha dem kvar då det annars blir rätt tomt i fönstren efter julen...



Foto: Privat


Foto: Privat


Det vita bord som jag tidigare hade i rummet mellan kök och vardagsrum ersattes idag av den gamla symaskinen som tidigare fungerat som TV- bänk. Pappa kom hit med min gamla brudkista som vi istället ställde TV:n på. Det känns som ett mycket mer stabilt och Luransäkert alternativ!

Årets favorit är utan tvekan min jullåda! I den finns numera så mycket smått och gott och så mycket trevligt pyssel som jag ska ta itu med vad det lider. Julens "krimskrams" sammlas på ett ställe, vilket gör att vardagsrummet inte känns överbelamrat med julsaker i övrigt. Två hela flyttkartonger med julsaker ställdes tillbaka upp på kattvinden. Två tomtar i fönstret bredvid stakarna kände jag fick räcka + denna lilla nisse som jag tycker är så lik mannen ;-)



Foto: Privat

  
Foton: Privata


Nu är det bara bron kvar, en krans och några tomtar ska ut dit innan advent nalkas. Men det tänker jag dra på, för man kan ju inte göra allt roligt på en gång!

Jag kan förresten meddela att vaniljstjärnorna fick godkänt av mannen, så jag kan bocka av ytterligare en kaka. Skönt! Nu är det bara någon mjuk kaka, saffransmuffins och vitchokladtyffel kvar att göra innan jag känner mig nöjd.

Nej, nu ska jag gå ut och värma på de heta kötbullarna i tomatsås som jag gjorde på förmiddagen med vitlök, tikkamarsala och soltorkade tomater. Förkylningen till trots så borde jag känna smaken på dessa :-)


Gårdagens pyssel

2008-11-24 | 13:27:42
I går kväll tog jag ju och gjrde tre tavlor av de pluto figurer jag köpt tidigare. Jag klistrade helt sonika in dem i tre små vita lådor. I dessa lådor stod ursprungligen ljuslyktor från Dollarstore förpackade, och de är egenligen "skräp" som jag tagit tillvara på. Från första början tänkte jag hänga in olika gammla nycklar där och skriva något passande i kalligrafi, tex nyckel till mitt hjärta eller något annat banalt men passande. Men nu blev det istället tre vita och mycket stilrena tavlor till mitt kök. Bilden gör dem inte rättvisa - det blev kanon!



Vaniljstjärnor

2008-11-24 | 11:58:57

Vaniljstjärnor (ca 35 st)

150 g smör eller margarin
3/4 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 vaniljstång
50 g röda coctailbär (fast jag använder gröna... mina kakor kommer att se mögliga ut ha, ha!)

Gör så här: Mät upp matfettet, florsockret, vetemjölet och potatismjölet på bakbordet. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem i de uppmätta ingredienserna. Hacka snabbt samman till en deg. Hacka coctailbären grovt och arbeta in dem i degen. Arbeta inte för länge eftersom bären då går sönder och färgar degen. Lägg kallt och vila ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut den kalla degen på mjölat bakbord till en tunn platta, ca 0,5 cm tjock. Ta med ett stjärnmått ut kakor som läggs på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna till svag gyllenbrun färg i mitten av ugnen, i ca 10 minuter.

Ser väl hyffsat lätt ut, det borde jag klara utan större missöden - hoppas jag! Jag har i alla fall en dubbel sats som ligger och väntar på att få kavlas ut om en stund...


Receptet är hämtat ur Allers Julmagasin, sidan 17.



Önskar jag var liten...

2008-11-24 | 08:39:57
...för då skulle en sådan här nisse kalender och gris från Maileg stå överst på min önskelista!


Foto: Maileg


Jag har fått en utmärkelse!

2008-11-24 | 06:10:35
Bantarbritta har gett mig en award, det lättade verkligen upp mitt humör nu när jag är sjuk! TACK!



Reglerna:

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den blogg du fick den ifrån.
3. Ge den vidare till sju andra bloggare och länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar så de vet om att de fått den.


* Sanna för att hon helt enkelt är en underbar person, jag tror att hon har änglavingar bak på ryggen om man kollar efter riktigt noga! Tack för att du alltid är så positiv och lämnar efter dig så trevliga kommentarer.

* Hemma hos Bröderna Bus är en ny bekantskap i bloggvärlden, men en mycket trevlig sådan! Awarden ges främst för de humoristiska historier som Camilla alltid förmedlar med glimten i ögat.

* Hem & Lycka för att det är en av de bloggar som jag följt längst sedan jag fick upp ögonen för vilka underbara och inspirerande inredningsbloggar det finns på nätet, och därifrån har jag hittat vidare till många av er andras underbara och idé rika bloggar. Maria fotar dessutom gudomliga bilder!

* Julhusets julblogg för att det helt enkelt är nr 1 bland julbloggarna! Titta in hos Annika och insup stämningen, eller bara för att se hur hennes julstök framskrider.

* Molly´s Grove får sin award för att Malin är en grym illustratör!

* Båtslyckegård för att Lotta förenar hund/djurliv och inredning på ett så härligt och inspirerande sätt!

* Månskens bönderna för Lindas och Patriks slit!!! Hatten av för er, och ett stort tack för att jag via Lindas bilder och text känner mig som en bonde emellanåt, i alla fall som en blogg bonde :-) Perfekt för en lat hö/häst allergiker som mig!

+ en bonus award till Mellan himmel och helvete för att Lovisa är en sådan kämpe, och helt otrolig när det gäller bakning och dekorationer.


Jag önskar att jag fått dela ut ännu fler award, för det är så oändligt många fler bloggar jag besöker dagligen! Ska försöka bli bättre på att lämna kommentarer så ni vet att jag tittat in även hos er :-)


Tjugo i fem...

2008-11-24 | 04:56:34
... och jag har varit vaken i några timmar. Kan inte sova på grund av förkylningen, så jag tassade ned för att inte störa mannen och Luran i deras skönhetssömn. Så jag är INTE tokig (ifall ni undrar, jag har ju tassat runt och lämnat kommentarer hos vissa av er...). Men det är inte bara elände, för till min stora glädje visade det sig att jag vunnit två fina vita löpare från Saga Form hos Johanna med den trevliga och inspirerande bloggen Södralycke. Dom kommer att passa perfekt till nyårsdukningen. Ett stort tack Johanna!  


Unik mössa

2008-11-24 | 04:41:48
Hos Stina med bloggen Lika Unika kan man tävla om en mössa,
 tävlingen pågår till 30/11.



Renar i zink

2008-11-24 | 04:31:34
Real Rinse lottar ut två renar i zink från Madame Stoltz - gissa om jag skulle vilja lägga vantarna på dem?! Tävlingen pågår till den 5/12.



En bakelse

2008-11-23 | 19:29:06
Jag funderar ju på att virka en lussekatt, men för att vara på den säkra sidan att något hamnar på mitt kakfat så tävlar jag även hos Villa Nordåker om en vacker bakelse. Tävlingen pågår till den 30/11 (första advent).



Färdigfejat i köket

2008-11-23 | 19:05:54
Nu har jag fejat färdigt i köket, det blev så vitt och rofyllt - precis som jag ville ha det. Vitt och pepparkaka kan nog bäst sammanfatta mitt kök. Det har gått sakta då jag varit mer eller mindre däckad idag av förkylningen. I morgon får jag ta vardagsrummet om jag lyckas baxa fram lådorna från kattvinden. Annars blir det baka av, tänkte slå mig på vaniljhjärtan - men allt detta förutsätter att jag mår lite bättre än vad jag gjort idag...


Foto: Privat

Pepparkaksmått kan användas till annat än att baka! I mitt pressglas ligger kanelstänger och andra kryddor och sprider väldoft.


  
Foton: Privata



Foto: Privat

  
Foton: Privata



Foto: Privat



Foto: Privat



Foto: Privat

  
Foton: Privata



Foto: Privat



Foto: Privat

Här ser ni kvällens pyssel. Jag kom på att figurerna från Pluto som jag köpte på Blommona när jag var i Vilhelmina sist nog skulle göra sig bättre som tre små tavlor än i min fula bordsgran (som nog aldrig kommer in inom husets fyra väggar om mannen får bestämma). Hoppas nu bara att blir som jag tänkt mig...


Vackrare förr?

2008-11-23 | 18:29:55
Jag har några gammla släktingar inramade på väggen, och varje gång jag dammar av dem slås jag av hur vackra de är. Människor på gammla fotografier ser alltid så mystiska och gåtfulla ut... eller hur?



Foto: Privat


Inredningstidningarnas julnummer - tips!

2008-11-23 | 15:40:29

Foto: Privat

Jag har bläddrat igenom de flesta inredningstidningarna för jultips, inspiration och pyssel. Några av dem ser ni ovan. Klart bäst är Allers julmagasin! För er som inte lägger pengar på sadant här "rat/fjask" (enligt mannen) så tänkte jag ge er de (enligt mig) bästa tipsen ur Allers julmagasin. Håll till godo!

- Ett tips är att köpa hårda plastdjur, tex hästar (och andra bondgårdsdjur) och knyta en tunn ståltråd runt dem och göra en ögla för upphägning. Doppa sedan djuren i gips (låt torka mellan gångerna, om det krävs fler för att djuret skall bli täckt) och strö på glitter - vips så har man en fin julgransprydnad!

- Gör egna blomsteruppsättningar, en enkel hyacint och en julkula i en vacker kruka är allt som behövs! Billigt och snyggt!

- Köp 24 stycken vackra, annorlunda, roliga julgranskulor och slå in och ha som en "kalender". En efter en hamnar de i granen som blir färdigklädd lagomt till doppare dan!

- Gör ett vackert blickfång genom att rulla olika sorters spetsar kring kulor av olika storlek, sätt fast lite lingonris och du har en vacker dekoration om du samlar ett par i en skål eller på ett fat.

- Har du ingen kruka på blomman du ska ge bort? Ingen fara, linda bara lite vackert silkespapper runt dess plastkruka och fäst med ett snöre, vips färdigt att ge bort! :-)

- Ett annat tips på gå-bort-present är att lägga massor av värmeljus och en vacker tändsticksask i en påse, en enkel och lysande gåva.

- Gör egna julettiketter/julkort, ta grovt papper och lite bokmärken och glitter. Färdigt!

- Gör strutar och/eller smällkarameller och fyll med överraskningar!

- Använd pepparkakor som bordsplacering, spritsa släktens olika namn med kristyr.


I tidningen finns dessutom massor av recept på kakor, godis och drycker! Jag ska göra vaniljstjärnor, vit (och eventuellt även mörk) chokladtryffel, chokladkaffe med smältande glass och saffransmuffins med vit choklad. Jag lägger säkert upp de recepten senare...

Ett annat stort plus med Allers julmagasin är inslaget med Anna som har den här bloggen, det blir liksom mer inspirerande när man ser hur "riktiga" människor har det. Dessutom delar hon med sig av massor av idéer och inspiration som vi vanliga dödliga människor kan ta efter.


Dagens Lura

2008-11-23 | 11:23:38

Foto: Privat

Luran provsitter Dobbys nybäddade korg - även vovven måste få det julfint!
Hans julstrumpa ska också upp vad det lider.



Foto: Privat

Men sedan lockade "tittut-leken" bakom julgardinerna
 - så vi får se hur länge de hänger uppe ;-p
För att vara snorig så har hon då energi så det räcker till...


En snöglob

2008-11-23 | 10:59:05
Detta är ett enkelt och roligt pyssel att göra tillsammans med barnen!


Bilden är hämtad från Martha Stewarts hemsida.


Såhär gör du en egen snöglob:
-Ta en glasburk med tättslutande lock.
-Du kan använda plastfigurer eller figurer i glas (metall brukar rosta, och gips löser upp sig)
-Om du vill kan du måla locket på burken så det "matchar".
-Sandpappra insidan av locket så att det blir en "ruff" yta.
-Med vattenfast, genomskinligt lim klistrar du på figurerna på lockets insida och låter limmer torka.
-Fyll burken NÄSTAN full med destillerat vatten; en nypa glitter och en aning glycerin. Det gör att glittret inte faller för fort.
-Skruva på locket hårt, vänd på burken och låt det snöa!

LYCKA TILL!


Virka en lussekatt?

2008-11-23 | 10:49:04
Jag har länge suktat efter de finna bakverken som finns ute i bloggvärlden, både sydda och virkade. Min goa vän Anna har tillexempel sytt vackra bakelser/muffins (skicka bilder på dem och dina lyktor!!!). Men jag är som sagt ingen fena på att sy, men virka kan jag i alla fall hjälpligt. Så jag funderar på att virka en lussekatt så här i jultider. Jag hittade detta tips hos Pyssel och trams som virkat lussekatten på bilden nedan. Enligt henne är det bara att virka en "korv" och sy ihop den som en lussekatt, och sedan virka två små russin. Lätt som en plätt - eller?!




Del 1 - adventkalender hos Villa Hemmet

2008-11-23 | 10:37:25
Villa Hemmet har startat en adventkalender där hon kommer att lotta ut fyra gåvor de kommande fyra söndagarna. Först ut är  denna coola adventsstjärna.



Den stora julboken

2008-11-23 | 10:26:06
Jag har massor av idéer på lut, men det skadar inte med ännu mer inspiration! Jag tävlar därför hos Snitsatstickat om den stora julboken. Tävlingen pågår till 30/11.



Annorlunda julgran

2008-11-23 | 10:21:53
Ni som läser min blogg vet ju att min julgran inte är av det vakraste slaget, men måste julgranar alltid se ut som julgranar?! Den här julgranen av drivved hittade jag hos fotografen Rachel Whiting.
Rätt fräck tycker jag!



Söta julmöss

2008-11-23 | 09:45:14
Hos Brunkullan med mosipperötter kan man vinna någon av dessa söta möss från butiken Myrra. Tävlingen pågår till 27/11.



Vacker tavla

2008-11-23 | 09:18:11
Jag är med och tävlar om en vacker tavla hos Little oaktree, gör det du med!
Tävlingen pågår till den 5/12.



Gårdagens Lura

2008-11-23 | 08:41:02

Foto: Privat

Endast ETT kort togs på Luran igår, så valet blev lätt :-) Här är vi på väg till mormor som agerade barnvakt medans jag och mannen jagade. På sig har Luran världens bästa stickade overall som min faster gjort. Denna typ av overall är suverän när man ska åka bil osv (då den är lagom varm, vår lilla Lura är nämligen väldigt varm av sig och svettas floder om vi trycker ner henne i något varmare). Den är dessutom magisk - den växer med barnet. Luran fick en när hon föddes som har haft fram tills nu, den har töjts allt eftersom...


Nu är det jul i vårt hus!

2008-11-23 | 08:32:39
Eller nja, nästan. Jag och mannen slog till och storstädade då vi kommit oss hem från våra respektive jaktdagar. Mattorna åkte ut och en verklig grundrengörning av nedervåningen gjordes. Mannen piskade dessutom alla dynor i soffan, något som visade sig vara verkligt behövligt. Därefter satte jag upp samtliga julgardiner, klädde om kökssoffan och bytte kuddar och textilier till rött och brunt i TV:rummet och vitt och linne i köket. Som ni förstår har jag nu det ROLIGA kvar, det vill säga "pyntandet". Det tänkte jag ägna mig åt under dagen om jag orkar. I natt vaknade jag nämligen av att jag hade fruktansvärt ont i halsen, frös och kände mig allmänt eländig (sviter efter gårdagens kylslagna jakt tro?). Även Luran verkar förkyld :-( Men lite morgonmys i form av några koppar hett te och tända ljus borde få fart på mig!





Hoppas ni får en fin dag - och om en vecka får vi tända det första adventsljuset, tänk så fort tiden går!


Gårdagens jakt

2008-11-23 | 08:20:37
Jag hade en underbar dag i skogen igår. Vi hade 4 älgar på G - men precis som räven slank de ur näven ;-) Dagen började med att vi samlades på Kronby i vanlig ordning och bestämde vart vi skulle jaga och hur vi skulle passa ut oss. Det var lite vemodigt, det var första gången jag jagade sedan Krut blev så illa sparkad att pappa var tvungen att avliva honom.



Foto: Privat

Vår gamla lada där vi håller till när vi har stokalas och inte ryms i själva kronotorpet som vi har som jaktstuga. På bilden nedan är en vy av andra sidan tomten (läs lägda!).



Foto: Privat


Foto: Privat

Förutom själva jaktstugan som våra jaktgäster brukar bo i har pappa och Läckan var sin barack stående på Kronby där de brukar bo under jakten (ni ser dem i bakgrunden). Här på bilden är det Gneka som tänker gora upp eld, kråkorna blev i alla fall glada ;-)



Foto: Privat

Visst såg mitt pass inbjudande ut?! Jag kan meddela att första timmen gick bra, men sedan frös jag så jag skakade - nagelbit´n var bara förnamnet! Hade det kommit en älg eller två hade de garanterat klarat sig som jag skakade... Nedan bjuder jag på tre vintriga vyer från mitt pass.


  
Foton: Privata







Tävling - Hope

2008-11-21 | 22:38:35
Hannahsthlm har på eget initativ arrangerat en tävling där hon sponsrar med vinster köpta på Barncancerfondens Julshop, ett tips är att besöka denna shop och köpa minst sagt livsviktiga julklappar! Hannas tävling pågår till 30/11.



Lusse te

2008-11-21 | 22:23:12
Jag visste att jag inte skulle utmana ödet en tredje gång - mitt bak ikväll blev helt misslyckat! Så nu gruvar jag mig för att dra igång ett lussebak om någon vecka... Jag hoppas istället att jag vinner lusse te och glögg te. Titta in hos Tefrossa och kolla på det härliga sortimentet av teer eller för att tävla du med, tävlingen pågår till den 7 december.




Jullåda

2008-11-21 | 22:03:22
Jag bloggade tidigare om att göra en jullåda av en gammal specierilåda, och nu har jag påbörjat det projektet. Jag fyller den med allt som hör julen till - alltifrån godsaker till pyssel. Den kommer kontinuerligt att fyllas på och tömmas på saker de kommande veckorna. Till exempel har mer spets, bokmärke och två julsagor hittat till lådan sedan bilderna togs. Det är både en kul och praktisk idé, nu har man allt samlat + att det blev rätt vackert tycker jag.



Foto: Privat


Foto: Privat


Flytande äpplen

2008-11-21 | 21:46:54
Jag tipsade tidigare om att låta äpplen  med värmeljus flyta i en cylindervas som bordsdekoration (jag fick idén från dukningen på mittuppslaget i senaste reklamutskicket från MIO) - och jag kan ju inte bara gå fram och tipsa utan att själv pröva! Så sagt och gjort - ikväll gröpte jag ur 6 äpplen och satte värmeljus i dem, men kom ihåg att " test flyta" dem före så ni ser var de har sin jämvikt, annars finns det risk att ljuset snurrar ner i vattnet. Jag blev i alla fall jätte nöjd! Det bästa är att det är en "Luransäker" dekoration, då hon inte kan få ett grepp om den och dra ner den :-) Så mina flytande äpplen hamnade omedelbums på bordet i TV:rummet!



Foto: Privat


Foto: Privat


Dagens Lura

2008-11-21 | 19:26:19

Foto: Privat

Luran greps även hon av städiver idag, så det blir temat för dagens bild!


Stor jultävling hos Annalunda!

2008-11-21 | 19:17:14
Titta in hos Annalunda och delta i hennes stora jultävling med massor av fina priser!
Den avslutas 26/11.



Fredagslyx på toan

2008-11-21 | 19:01:14
Jag hamnade i en städiver nu på eftermiddagen och tog toaletten nere av bara farten när jag "liks" var igång. Den blev verkligen fräsch! Tänk vad förvaring kan göra. Alla flaskor och "grejs" är i lådor eller i spegelskåpet. Levande snittblommor, en lykta med ett litet blockljus och en doftpåse gör att toan för tillfället är husets mysigaste plats! :-)



Foto: Privat


Foto: Privat

 


Från skrubb till förvaring

2008-11-21 | 18:46:46
Jag har roat mig med att röja bland vårt skräp på eftermiddagen. Vår skrubb har fått sig en ordentlig upprensning och systematisering. Vad lite lådor och bra förvaring kan göra! Nu rymms det nästan hur mycket som hellst där! Tänkte bjuda på några (åter igen) ytterst dokumentära "före" bilder på familjens röra, håll till godo!

Före:


 
Foton: Privata


Nu är det nästan lika mycket grejor kvar, men sorterat och lagt i lådor. En hylla till hunden (den översta), en hylla med förvaring, en hylla med förbukningsvaror (papper och ljus odyl), samt en hylla med Lurans våtservetter och handdukar till toaletten nere. På golvet rymms mer förvaring i lådor, skötväska, blöjor och en korg med pappersåtervinning. Det bästa av allt är att även tvättkorgen och dammsugaren kommer att rymmas in där! Kanon! På väggen finns det dessutom massor av krokar där man kan hänga upp diverse saker. Hoppas nu att ordningen består...

Efter:




 
Foton: Privata

Det är faktiskt roligt att städa när man ser skillnad!


Vår adventkalender

2008-11-21 | 18:24:53
Jag hoppas på tur när vi avverkar lotterna i vår adventskalender...
I år kanske julen kommer tidigt?! :-)


Foto: Privat



Hjärtan

2008-11-21 | 18:17:45
Min hjärtan på tråd har verkligen sett sina bästa dagar. Jag försökte ge den lite livräddning och så pysslade jag till ett hjärta av najtråd som jag lät den klättra på. Får hoppas att den trivs nu och återhämtar sig. Men jag har inga stora förhoppningar, mina fingrar är långt ifrån gröna...

Före:


Efter:


Vas eller lykta?

2008-11-21 | 15:33:35
Både och! Jag brukar använda mina bredare "tulpanvaser" till lykta när det inte finns några blommor som bor i dem. Det blir faktiskt snyggt. Så det blir dagens tips!



Foto: Privat


Planer

2008-11-21 | 09:25:34

Dagens planer är som följer:

- Promenad tillsammans med grannen (samt barnen och hund)
- Baka en dubbel sats av någon kaka (tips?!) Uppdatering - jag gör helt enkelt ett eget recept , det blir snittar med björnbärsmarmelad. Men det projektet blir efter middagen...
- Tvätta och hänga tre maskiner tvätt
- Måla väggordet nere i källaren
- Städa ur "rat skrubben" och förvandla den till en smart förvaring (eventuellt kommer bilder på mini makeovern)
- Storstäda toaletten på nedervåningen
- Fixa en älgstek och hasselbackspotatis till middagen
- Åka och storhandla
, gjorde mannen! :-)
- Dra runt med dammsugaren, gjorde mannen - ännu mer :-)

Sedan kasta upp benen i soffan och ta helg ;-)



 



Nötter

2008-11-21 | 08:47:59
Varför i hela världen är det nötter eller mandel i nästan alla kakor?! Ja... egentligen är det väl inte så, men det känns som det bara för att jag och mannen är allergiska mot just nötter och mandel. Jag har hittat massor med smaskiga recept, med de innehåller nästan alla nötter :-( Dessutom älskar jag Leila Lindholm, men hennes bakverk har också en tendens att vara fullmatade med nötter... Suck! Jag få helt enkelt leta vidare efter en enkel, snabb och framförallt god kaka som jag kan baka idag!




Hur söt skulle...

2008-11-20 | 22:51:46
...inte Luran vara i denna mössa?!



Vi tävlar om den hos Vita hjärtan & rosa drömmar. Tävlingen avslutas 4/12.


Stegräknare

2008-11-20 | 22:43:31
Undra just hur många steg man tar per dag? Det skulle vara roligt att veta! Ibland känns det som jag är uppe och springer efter Luran mest hela tiden... Det faktum att jag gjort slut med godis och kakor har haft synnerligen positiva effekter på min hälsa och välmående, nästa steg i livsstilsförändringen är väl att jag börjar motionera lite mer seriöst. Men jag är lat, så innibomben lat. Därför hoppas jag att jag kanske vinner en stegräknare hos Tezzan så jag kan utmana mig själv på ett visst antal steg per dag. För jag bangar aldrig en utmaning!


Vill vinna...

2008-11-20 | 22:33:48

...andrapriset  som Hemma hos Bröderna Bus lottar ut. Man ska inte gapa efter mycket, ni vet ... ;-) Utlottningen pågår till 23/11.





...eller denna vackra lampett som man kan knipa i Kallholmens tävling som pågår till den 24/11.





Bebis-bekännelser!

2008-11-20 | 22:07:29
Nej, sätt inte kaffet i vrångstrupen - jag är INTE med barn, utan tävlar om en bok med det namnet hos Eira - Min ögonsten. Tävlingen pågår till 30/11.



En kudde från Myra

2008-11-20 | 21:54:10


Fyra årstider har en tävling i samarbete med Myra Collection. Första pris är en vacker julkudde. Var med och tävla du också! Tävlingen avslutas den 30/11.


Källartrappen

2008-11-20 | 21:23:50
Källare är otäcka och kalla platser som luktar illa. Punkt. Vi lastade ner allt skräp vi hade i vår källare bara för att slippa se det... Men sedan jag tog mig i kragen och fixade vår matkällare efter vattenskadan, och sedan även vår tvättstuga, kände jag att det också var på sin plats att fixa till trappen ned till källaren så att källaren skulle kännas mer välkomnande. För att förstå hur hemskt det var innan visar jag några synnerligen dokumentära bilder av vår trapp och likaledes vår röra som vi hade där nere innan jag påbörjade detta seglivade projekt...


Före:





  
Foton: Privata


Efter att ha gått i mål med mitt "renovera-trappan-projekt" så kan jag meddela att vår källare numera är ljus, varm och välkomnande. Dessutom doftar den gott sedan fuktskadan är åtgärdad. Nyhängd tvätt tillsammans med en doftpåse gör att det numera är en fröjd att gå ner i vår källare! Det är dessutom säkrare än tidigare. Trappen var nämligen glashal efter många års fernissande och lacklager, det är ett under att jag och mannen inte brutit något under de år vi haft trappen på detta sätt. Nu är den säker eftersom jag satt dit halkskydd som dessutom är sköna att sätta nakna fötter på då man varit nere i tvättstugan och duschat (vi har endast badkar uppe på toaletten).


Efter:



  



  
Foton: Privata


Källaren går nu i grått, vitt och svart. Borta är allt "rat" och spikar och krokar längst med väggarna som riktigt uppmanade till att spara på allt och hänga dit det skräp som man samlat på sig. Jag har dessutom forslat bort påsvis med kepsar till mannens förskräckelse. Kvar blev endast den vackra och praktiska spindelkroken. En tunn gardin hängdes framför den fula ytterdörren som ska bytas till sommaren. Dels släpper gardinen in dagsljuset från dörrfönstret, dels förhindrar den visst kallras. Perfekt! Tre glaskulor med värmeljus samt en vägghängd zinkvas med en vit kalla är de enda utsyckningarna, tillsammans med tre svarta ljuslyktor på en nich under trappen.

Det enda som är kvar att göra i källartrappen är väggordet Carpe Diem som ska in under de tre svarta lyktorna på nedersta bilden till höger - men det får bli morgondagens projekt!




Dagens Lura

2008-11-20 | 17:14:43

Foto: Privat

En slocknad stjärna! Detta har aldrig hänt förr, men bus med Isabelle och Isak, besök av Nina och sedan Angelica och Oliver tog knäcken på Luran. Hon somnade i sin matstol medans jag hackade löken til köttfärsåsen. Rara lilla unge! Lyckades till och med bära henne till sängen där hon fortsätter att sova...


Början till "advetsstaken"

2008-11-20 | 17:05:45
Så här blev mitt första försök med kristyren. Borde kanske gjort den "hårdare". Får se om den rinner av pepparkakorna... Men det är i alla fall ett billigt alternativ till zinkbrickor eller fil de fler siffror :-)


Foto: Privat


En helt vanlig dag på Sockenvägen...

2008-11-20 | 15:20:16

På förmiddagen hälsade jag och Luran på våra goda grannar, sedan begav vi oss hem och bakade en dubbel sats Dumlekakor. Hör och häpna - de blev lyckade! Nu har jag fått blodad tand, får se om jag drar till och bakar även i morgon. Ninuz tittade förbi och roade Luran, det var tacksamt! Baket gick mycket smidigare på det sättet - tack!

Jag har även hunnit testa att spritsa lite kristyr på pepparkakor till mina adventsljus, även det blev riktigt lyckat (ni kan få se senare). Nu inväntar jag Angelica och Oliver som skulle titta förbi och förgylla eftermiddagen, sedan blir det till att sno ihop en köttfärssås så jag har någon mat att bjuda mannen på idag. Han skulle visst fixa en vajer till det drapperi som jag ska sätta upp nere i källare också - så ikväll är förhoppningsvis källartrappen helt klar. Äntligen! Tja... så ser en helt vanlig torsdag ut hos oss - vad har ni gjort idag?



Dumlekakor

2008-11-20 | 15:08:04
Dumlekakor (24 st)

200 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl ströstocker
1 tsk bakpulver
12 st dumlekolor (original, fast jag har även prövat med de smaksatta med gott resultat)
1 fp noblesse (rosa är original, men jag använde mint och apelsin varianterna i fjol och det blev jätte gott!)
Folieformar (eller dubbla pappersformar)

Gör så här:
1. Blanda smör, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min.
2. Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Tryck ner en halv kola i varje och lägg i formarna.
3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
4. Ta ut kakorna och lägg på en noblesse platta på varje kaka som då smälter.
5. Ställ kallt (i kylen).


 
Bilder innan respektive efter gräddningen.


En julduk i min smak

2008-11-20 | 11:50:11
Vägen till Drömhus lottar ute en filtduk i grått - helt i min smak! Titta in hos henne och tävla du med!




Som en urvriden disktrasa...

2008-11-20 | 09:12:48
... känner jag mig idag. Vet inte riktigt varför, fick sova ända till kl 08.00. Kanske vaknade jag bara på fel sida helt enkelt? Men det klart, det faktum att jag lokaliserade vaför det luktat "nymålat" här i ett par dagar trots att färgen borde vara torr vid det här laget, torde ha bidragit till känslan av en urvriden disktrasa. Det är nämligen så att en flaska lacknafta stått och läckt i en en plastbalja i hallen (tack och lov för baljan!!!). Så ut men skiten lite snabbt, men vad ser jag då?! Jo, någon har använt penseln som stått i lacknafta på vår bro.... Så nu är den flammig och fin - jag får hoppas min "nödutryckning" gör det mindre iögonfallande.

Jag har dessutom suttit i telefonkö till DHL för att skicka tillbaka skadat gods (en sänglåda till vår säng som vi ska ha i sommarstugan). Tillslut gav jag upp, och då var humöret inte på topp. Men så kom jag på att jag hade direktnummret till killen som levererade den nya lådan - så jag ringde honom, och han skulle fixa allt! Tur att det finns trevliga och service inriktade människor!

Frågan är nu om jag med morgonens start i åtanke ska våga mig på ett bak idag med? Tänkte sno ihop lite Dumle kakor... Får fundera på saken.

Hi,hi - titta vilken passande tävling jag hittade hos Min Inspiration med tanke på rubriken på inlägget :-) Klart man är med!




Keep Calm and Carry on

2008-11-19 | 21:24:51


So me! har ett samarbete med Petrified in Pink och lottar ut två posters med texten ovan.


Mistel

2008-11-19 | 19:27:57
Granne med Selma har en tävling där man kan vinna en zinkmistel (som jag spanat in en tid...).
Så snälla, tävla därför inte där - jag vill ju vinna ;-) Hi,hi!



Lilla julafton

2008-11-19 | 17:39:26

Foto: Privat

Mitt lilla zinkhus från Walther & Co invigdes bums då jag packade upp det! Jag hade gärna haft en hel "by" med dessa hus i olika storlekar...


Foto: Privat

Och en Nisse från Maileg blev det också. Nu längtar jag verkligen efter att få göra jul!


Adventsstake på flaska

2008-11-19 | 17:08:08
Jag gillar de senaste årens trend med alternativa adventsstakar. Dessa flaskor finns exempelvis hos Syster Lycklig för 99 kr styck. Men visst skulle man kunna fixa en liknande själv till en billigare kostnad?





Dagens Lura

2008-11-19 | 16:21:05

Foto: Privat


Foto: Privat

I morse "tappade" jag Luran, men jag hittade henne snabbt på en av hennes favoritställen. Hon hade krupit upp på nedersta hyllan på kockbänken och filosoferade, tyvärr hann hon ner innan jag fick fram kameran. Men det blev rätt fesliga kort ändå! :-)


Tack Erika!

2008-11-19 | 16:09:49
Världens bästa Erika levererade just lite saker hon shoppat åt mig på RUSTA. Hur snällt som hellst! Jag tror de vita glas renarna får ingå i min adventsbricka (som jag tänker göra istället för en vanlig ljusstake).



Foto: Privat


En mobil till morfar?

2008-11-19 | 14:53:29
Luran har hitttat den ultimata presenten till morfar - en Doro 330 gsm.
Vi hoppas därför hon vinner den hos Hanneles Julblogg.



Cult Design

2008-11-19 | 14:36:22
Lugna hörnan har en utlottning av en julig ljusstake av märket Cult Design för att fira sin flytt till sin nya lägenhet. Och gissa vad? Jag är med och tävlar om den ;-)



Hemligt paket

2008-11-19 | 14:26:14
Tävla om ett hemligt paket med Linum-produkter hos Vit design.
Vem gillar inte hemliga paket?!



En bra dag...

2008-11-19 | 13:53:26

... verkar det bli idag! Jag har lyckats baka 90 småkakor utan att bränna en enda - och det är en bedrift för att vara mig. Får bara hoppas att de smakar lika gott som de luktar :-) Dessutom kom en avi med posten om att jag har ett paket att hämta. Jag tror det är min beställning från Elsas Hem! Jisses så fort det gått i så fall. Och i det paketet finns det godsaker törs jag lova. Bland annat en julklapp till mig själv från mig själv. Det går ju inte bara att drömma, vill man verkligen ha något får man se till och fixa det! (För jag tror inte att tomten läser min blogg...) Det ska även finnas en present till Luran från mormor och morfar (de gav pengar till en tripp trapp stol till Luran i julklapp, och det blev pengar över när vi köpte stolen så för dessa köpte jag detta till Luran så vi kan lussa i någon ordning). Nu längtar jag i massor tills jag har gjort advent och kan placera ut mina fina julsaker - jag får ta tag i detta i slutet av veckan!

Nej, nu ska jag äta en sen lunch och sedan se om jag har några fina burkar i gömmorna att stoppa kakorna i, annars får jag tillverka lite pappersstrutar med spets och band. För i gammla glasskartonger hamnar inte mina kakor - de är värda något bättre! (Åhh... så jag önskar att jag vinner burkarna som Karin Mannerstål designat!)



Foto: Privat

Hallongrottor med kanel och blåbärsgrottor med vanilj ligger och väntar på lite fler kompisar som gräddas - sedan ska de stoppas ned i burkar innan mannen kommer hem och mumsar upp dem ;-) 

HA EN BRA DAG! ♥


Fru Skrot

2008-11-19 | 10:15:48
Fru Skrot firar sitt 150 inlägg med en liten tävling - man kan bland annat vinna en underbar julstrumpa. Titta in hos henne!



Spya, kakor och en bullmastiff

2008-11-19 | 09:53:53

Jag fick sovmorgon idag igen, inte illa! Men med tanke på att jag varit upp och torkat hundspya två ggr i natt så var det nästan nödvändigt... Idag står kakbak på schemat. Hallongrottorna med kanel och en annan variant med vanilj och blåbär tänkte jag försöka mig på. Orkar jag blir det även några dumlekakor. Saffransbröd och Sveas pepparkakor spar jag med till ett senare tillfäll. Man kan ju inte avverka allt kul på en gång. Mammas myrstockar samt någon ny kaka (aftereigth kanske?) vore också finemang om man hann sno ihop. Men sedan får det vara nog. Jag får ju dessutom en par tre sorter av mamma då vi ska byta kakor med varandra. När man liks bakar kan man göra dubbel sats, och så byter man - smart va? :-)

Förresten, hittade ett kul test hos Linda där man kan se vilken hundpersonlighet man har - jag var tydligen lik en bullmastiff... Hm. Kan nog stämma...



Bullmastiff 



Bullmastiffen är en muskulös och kraftig hund, stark utan att verka klumpig. Den skäller sällan och har inte så starka jaktinstinkter. Bullmastiffen kanske ser lite ruff ut, men det är inte en hund som är trolig att bita människor. Tvärtom så är bullmastiffen en fantastisk sällskapshund. Bullmastiffen har aldrig blivit använd i flock utan har alltid arbetat ensam. Detta gör att den har utvecklat en hög grad av självständighet. Denna självständighet gör att bullmastiffen har en stark självtillit och är väldigt trygg i sig själv. Bullmastiffen har ett mycket kärleksfullt lynne samtidigt som den är psykisk stark. I en familjesituation anpassar den sig lätt till familjens rytm. Den är inte så beroende av fasta rutiner. Bullmastiffen är glad och utåtvänd mot vuxna och barn och är en lugn och behärskad familjemedlem.

Testet hittar ni här.



Walther & Co

2008-11-18 | 21:28:25
Tilda och mamma har haft över 10 000 besökare och firar detta med en tävling. Vinnsten är hemlig, men kommer från Walther & Co... Så då MÅSTE den vara bra! Var med och tävla du med!



Halsband till en prinsessa

2008-11-18 | 21:12:05

Hos Vivalagam kan man vinna detta halsband från  MiaJi - försök du med!


Poppilopp

2008-11-18 | 20:55:33

Jag tävlar om ett presentkort värt 400:- hos
Poppilopp
i Nikitas blogg. Tävla du med!!


Julkyckling

2008-11-18 | 19:27:17
Julkyckling (4 port)
(3 points per portion kyckling)

Kycklingfilé 4st á 125g
Flytande margarin 2 tsk
Fraiche (max 2%) 2dl
Julmust Light 2dl
Hönsbuljongtärning 1st
Ingefära 1 tsk malen
Dragon 1 tsk
Kinesisk soja 1 msk

Gör så här: Dela kycklingfiléerna i 2 bitar och bryn på båda sidor. Blanda de överiga ingredienserna i en gryta, lägg i filéerna och låt koka i 10-15 minuter. Servera med ris och en grönsallad. Lätt som en plätt och mycket gott enligt Lotta med bloggen Jultider (det är där jag "lånat" receptet). Men ska man tro på det?! Jag tycker receptet verkar lite mysko, men tror ändå jag måste pröva... Men hinner någon annan före får ni gärna ge ett utlåtande!



Dagens Lura

2008-11-18 | 19:10:40

Foto: Privat

Dagens Lura är snarlik gårdagens, men låt er inte luras gott folk - idag är det pepparkaka istället för hårdbröd som damen kalasar på (i hopp om att magen ska bli mindre hård).


Rosa himmel & blodsmak

2008-11-18 | 15:44:43

Just hemkommen efter en underbar promenad i skogen. Himmelen är alldeles rosa och träden är klädda i snöskrud. Riktigt stämningsfullt. Förutsättningarna var alltså goda när jag och Dobby begav oss ut på jakt efter den perfekta adventsgranen/bordsgranen.



Foto: Privat


Foto: Privat


Så långt allting gott. Men det var mycket mer snö i skogen än jag räknat med... och när jag korsade skidspåret (!) borde jag ha insett att jag skulle vända hemmåt... Med tanke på att jag för en vecka sedan mötte joggare på spåret. Nu pulsade jag istället fram i mina skoterskor. Svettig, varm och irriterad...


Foto: Privat

Men så stod den där - ADVENTSGRANEN med stort A - snabbt sågade jag ner den och började pulsandet hemåt. Hade jag verkligen gått så långt i min jakt på den perfekta granen? Snabbt fick jag blodsmak i munnen, konditionen vart har den tagit vägen?! Den måste ha rymmt i ett obevakat ögonblick... Kontakta mig om ni ser den någonstans!



Foto: Privat


Och resultatet blev denna annskrämliga sak. Hur gick detta till?! I skogen med snö på såg den ju ut som en fyllig gran liknande den Piff & Puff bor i, men på vägen hem förvandlades den till detta... Suckar.



Julstrumpa till Svea?

2008-11-18 | 14:37:08
I mitt vita hus kan man vara med i en utlottning av en vacker julstrumpa med ett S på - det vore väl något för Luran?! (Som egentligen heter Svea)



Ju(v)lig utlottning!

2008-11-18 | 14:31:10
Borta bra men hemma bäst firar 5000 besökare med en utlottning av en vacker doftpåse och en strut, var med i utlottningen du med!



En Tildadocka

2008-11-18 | 14:23:15
Jag är så förtjust i Tilda figurerna, men kan tyvärr inte sy själv... Jag håller därför tummarna att jag vinner denna söta lilla Tilda docka som Lockas lilla längtan gjort och som hon nu lottar ut lagomt till första advent.




En liten stalledräng

2008-11-18 | 14:07:48

På förmiddagen har jag passat på att kolla runt i några butiker. I vanlig ordning blev det några fynd. Först kollades sortimentet på Agas upp. Där fanns massor av vackra saker, bland annat röda prinsesskronor i plåt för värmeljus till det överkommliga priset 39 kr /st , dessutom hade de marschallhållare av den typ jag tidigare bloggat om! För att inte tala om deras sortiment från Miljögården... Men nu var det ju advents/jul saker jag var ute efter så det blev inget handlat där idag (men kanske senare...). Nästa stopp blev Blomster där jag inhandlade 3 stycken fejkhyacinter. Jag älskar doften av riktiga hyacinter, men ett par tre stycken räcker, fler klarar jag inte av på grund av min allergi. Så tre stycken vita hyacinter inhadlades till den vita trälådan jag införskaffade för någon helg sedan då vi var i Östersund. Blir nog kanon! Dessutom fick en liten stalledräng från SIA följa med hem. Nu "fattas" bara Julgrisen från Maileg, men jag får nog nöja mig med min Nasse som fflyttat hem till oss efter att ha tillbringat många år på mamma och pappas vind. Nu är det Lurans tur att älska honom...



Foto: Privat


 

 


Grabben i huset brevid

2008-11-18 | 13:46:23
Förmiddagen har vi tillbringat med Camilla och Isak. Vi har käkat lunch och varit ute på en promenad/shoppingtur. Det är så kul att se Luran och Isak tillsammans, perfekt att ha så goda vänner i grannkåken! Speciellt en sådan här dag då man har bastuvärme i huset (just nu drygt 23 grader). Inte kan jag  gå ner i källaren och skruva ned termostaten heller, för jag var ju så duktig i går och målade källartrappen och den har fortfarande inte torkat/härdat... Smart - not!



Foto: Privat

Lurans kompis Isak ♥


Man kan aldrig ha för mycket böcker!

2008-11-18 | 13:38:13
Jag är verkligen glad och tacksam att jag fick så mycket böcker när jag var liten. Både barnböcker och ungdomsböcker. Jag älskade (och älskar naturligtvis fortfarande) att läsa! Sist jag var hemma i byn hämtade jag hem två kassar med barnböcker som jag tänkte läsa för Luran vad det lider. Jag blev alldeles sentimental när jag satt där och bläddrade... Jag hittade två underbara julböcker + mina två absoluta favoritböcker. Trollboken av Rolf Lidberg och Pannkakstårtan med gubben Pettson av Sven Nordqvist. Även som vuxen är jag löjligt förtjust i dessa böcker, eller kanske snarare de underbara illustrationerna. Man upptäcker alltid något nytt när man granskar sidorna...



Foto: Privat


En GOD start på dagen

2008-11-18 | 09:03:48
Vad krävs för en god start på dagen?

- Sovmorgon till 8.30.
- En frukost bestående av brödet fröig, dijonsenap, ruccola och kalkon + en stor kopp te.
- Levande blommor och levande ljus.
- Stämningsfull musik på stereon.
- Något inspirerande att läsa (idag blir det Buffé i jakt på goda recept!).

Yey! Och tänka sig - precis så ser min och Lurans morgon ut!



Foto: Privat


Hej då macken - ses i morr´n!

2008-11-17 | 22:35:24
Ja, nu ska jag krypa till sängs och ta mig en välbehövlig skönhetssömn... Jag ju inte sitta här och lägga upp tävlingar hela natten ;-) Sov så gott och titta gärna in pigga och glada i morgon!



Fina vinster från Saga Form

2008-11-17 | 22:26:26
Jag är med och tävlar om fina vinster från Saga Form hos Södralycke - gör det du med!



Älgtröja till Luran?

2008-11-17 | 22:08:14

Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos småtting.se i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!!


Retro klänning

2008-11-17 | 21:55:35
Jag skulle så gärna vinna en liten retro klänning till Luran lagom till jul. Tänk så söt hon skulle vara! Jag tävlat hos Naímas design om en av hennes egensydda klänningar - gör det du med!



Hundcoachen

2008-11-17 | 21:26:09
Hundcoachen har tagit hand om en "problem" rottis, verkligen intressant! Man har fått följa hunden i detta och förra veckans avsnitt. Det som slår mig är hur släpphänta, opålästa och inkonsekventa familjen som hade hunden ursprungligen varit. Det är deras FEL att hunden blivit som den blivit - inte hundens! Vem som hellst borde inte få skaffa en mer "krävande" ras. Hundkörkort borde införas! Jag hade gärna tagit det, för jag har gått åtskilliga kurser och läst hyllmeter av ledarskaps, beteende, dressyr och aktiverings litteratur. Och en sak är säker, det är nästan aldrig vovvens fel, utan snarare dess hussar och mattar fel att det blir som det blir och ett beteende befästs...


Foto: Privat

Vår ögonsten som försökte sätta sig i farmors knä idag,
"lilla" killen tror att han är en knähund!


Katts of Sweden

2008-11-17 | 19:18:13
Jag är med och tävlar om smycken från Katts of Sweden hos Bambi. Tävla du med!



Ni missar väl inte?

2008-11-17 | 19:08:36
Ni har väl inte missat att årets upplaga av Leilas jul har premiär den 19 november kl. 21.00 på TV4plus? Det vill säga på onsdag. Jag kommer i alla fall att sitta som klistrad!




PS. Kolla även in Aftonbladets julsida på webben, den hittar ni här! DS.


Vinn julgott!

2008-11-17 | 18:05:46
Hos Vera... med flera kan man vinna julgott! :-)



Bland molnen

2008-11-17 | 16:36:03
Vem vill inte vila sitt huvud bland molnen. Jag vill i alla fall jätte gärna vinna två kuddfodral designade av Gunilla Axén som Rosenskäras diversehandel lottar ut i samarbete med barntillåtet.se.



Mys och middag!

2008-11-17 | 16:25:22
Mannen kommer förhoppningsvis snart hem från jobbet. En flaska bubbel ligger på kylning och bordet är dukat. På menyn står skaldjur och kallrökt lax på toast till förrätt + bubbel. Till varmrätt blir det älgfilé och rotfrukts- och potatisgratäng + ett glas rött. Nu bara MÅSTE han tycka om mig ;-)



Foto: Privat


Dagens Lura

2008-11-17 | 16:19:36

Foto: Privat


Foto: Privat

Så här mysig ser Luran ut efter att ha fikat en bit hårdbröd...
Jag visste ärligt talat inte att man KUNDE bli så här kletig av
en bit hårdbröd, ser snarare ut som hon ätit en chokladboll!

Luran har busat med farmor mest hela dagen, vilket gjort att jag haft tid att måla källartrappen. Det blev kanonbra! Nu ska bara halksydden på plats och lite piffning så ska ni sedan få se lite före och efter bilder. Det är otroligt vad lite färg kan göra!


Stämning + en god gärning!

2008-11-17 | 16:09:43
Här kommer två tips som renderar mysig stämning samtidigt som man drar sitt strå till stacken och gör en god gärning!

Tips 1 är att köpa Peter Jöbacks God jul och ett gott nytt år på ICA för 65 kr (om man har medlemskort). 10 kr går direkt till World Childhood Foudation. Och enbart låten Jul, jul strålande jul ger sådan stämning så man ryser. Jöback kan man tycka mycket om - men en enastående röst har karln!

Tips 2 är att inhandla ljusstaken Ljuspunkt på ICA som är ett samarbete mellan ICA, konstfack och Röda Korset. Ljuspunkt är en designad ljusstake som finns i färgerna svart och vitt. En förpackning med två ljusstakar kostar 79 kr och då går 30 kr direkt till Röda Korsets verksamhet.



Foto: Frida Berglund/Husmusen.blogg.se


Adventskalender - tips!

2008-11-17 | 10:46:52
Jag har sedan jag var en liten flicka varit löjligt förtjust i adventkalendrar. TVn:s, radions, chokladkalendrar, Kalle Ankas, ICA:s och diverse andra kalendrar brukade jag tjata till mig. Drömmen var att få ha en paketkalender... Det var nog inte själva paketen som lockade utan snarare nedräkningen inför doppare dan i sig. Denna förtjusning för att "räkna ned" sitter i än i dag. Således har jag fixat en "vuxen" adventskalender till mig och mannen - i år är den fylld med lotter av olika slag.

När Luran blir större kommer jag definitivt att fixa en paketkalender till henne. Men jag tar avstånd från massor av dyra och onödiga prylar som tenderas att ösas över barnen i juletid av stressade föräldrar med dåligt samvete. Har man många barn, eller helt enkelt inte vill späda på den köphysteri som råder har jag några alternativa strategier att dela med mig av.

Tips 1 är att helt enkelt dra ned på paketen till endast fyra stycken. Varför inte inhandla fyra spel eller andra mer kvalitativa gåvor som barnen får ta del av på adventsmorgnarna. Dessa fyra paket kan kanske läggas i fyra vackra strutar från Maileg (drömmer) eller varför inte i fyra numrerade julstrumpor? På det sättet får man en mysig adventstradition och kanske en trevlig söndagsförmiddag där familjen samlas för att spela spel, fika och umgås. 

Tips 2 är att varva sakerna i paketkalendern med lappar där man ger bort uppleveser och aktiviteter. Varför inte ge barnen ett lussebak, en pysselkväll, stöpning av ljus, en sparktur mitt i natten eller en kväll då man gemensat kokar knäck  och gör andra godsaker som "present"? Tid tillsammans är väl faktiskt det finnaste man kan ge sina barn?


 



Burkar till julbaket

2008-11-17 | 10:25:32
Jag har länge gått och suktat efter Karin Mannerståls designade burkar. Tänk att få stoppa sina julkakor i dessa burkar... Jag planerar att börja mitt julbak redan i veckan med Hallongrottorna med kanelsmak, så jag hoppas verkligen att jag har tur i Fru Sätterlunds utlottning!




Vår första bröllopsdag

2008-11-17 | 08:05:44
Idag firar jag och mannen bröllopsdag för första gången. Tänk, ett helt år har gått sedan vi lurade alla våra nära och kära och slog till och gifte oss på min disputationsmiddag. Jag önskar att jag kunde föreviga ansiktsuttycken på mina gäster när jag klev in i resturangen i full brudutstyrsel. Efter varmrätten smet jag nämligen iväg och bytte om... För att sedan komma tillbaka och fria till min dåvarande sambo. Det var nog det mest nervpirrande jag gjort i hela mitt liv (trots att han var införstådd i det hela sedan tidigare, men man vet ju aldrig...). Vi gifte oss borgerligt och jag var höggravid. Kanske inte det drömbröllop jag tidigare fantiserat om, men ändå väldigt, väldigt, speciellt och precis så galet som jag gillar att göra saker. Jag är så tacksam för min familj - min älskade man, min lilla Lura och vår hund. Utan dem vore jag inte hel!







Tack för att du finns vid min sida i vått och torrt - jag älskar dig!


Gröna fingrar?!

2008-11-16 | 18:14:14
Jag har fått både svärmorstungor och garderobsblommor att blomma. Det är tydligt ovanligt, på en blomsterbutik i Umeå hade de aldrig varit med om att garderobsblomor blommat... Så frågan är om jag har gröna fingrar eller om det är mina blommors sista desperata försök att överleva? Jag är rädd att svaret är det senare...



Foto: Privat


Dagens Lura

2008-11-16 | 18:03:10


Detta är den bild som togs av Luran på BB för drygt 9 månader sedan.
Snacka om att den lilla damen har växt sedan dess...
Varje dag är ett nytt äventyr!


Utanför mitt fönster...

2008-11-16 | 10:44:40
...ser det ut så här idag. En skarp kontrast till hur det såg ut hos Vendela igår.
Bor vi i samma land?!



Foto: Privat

Men, hörre ni grannar - visst ska lärkträdet ner?! ;-)


Grishumor

2008-11-16 | 10:15:46


Adventstags

2008-11-16 | 10:00:36
Snygga adventstags kan man om man har turen med sig vinna hos Pyssel och trams. Tävlingsgalen som jag är måste jag ju ge det ett försök...




En galen julstrumpa

2008-11-16 | 09:50:16
Hos Tomtens dotter kan man vinna en helt galen julstrumpa - så ful att den blev cool! Eller vad tycker ni?



Tävla med Tomtens Dotter och Magnus och Selma



Julstämning

2008-11-15 | 15:10:55
Ja, jisses vilken julstämning jag har idag! Jag kom just in efter att ha skottat lite snö - det vräker verkligen ner! Tidigare fikade jag en julinspirerad smörgås till lunch. Brödet Fröig (rekomenderas varmt!) med kalvsylta och rödbetor på, till det en stor mugg julmust... Mm...

När jag var och bunkrade upp matvaror på ICA tidigare idag följde det dessutom med lite juliga saker hem också. Bland annat pepparkaksformar och en fin glasburk med tomtar. Nu ligger formarna i burken och är en fin prydnad, men sedan är tanken att pepparkaksformarna ska pryda vår bordsgran och burken ska användas som förvaringskärl för Lurans välling över julen. Men det viktigaste av allt var inköpet av kanelstänger, stjärnanis, kryddnejlikor och pommeransskal till min doftlykta. 


Foto: Privat


Foto: Privat

Det doftar riktigt juligt här hemma! Önskar det fanns doftbloggar... Nästa gång får jag dock ta mer av pommeransskalen och kanelen. För nu luktar det lite för mycket nejlika och framförallt stjärnanis - folk kan ju tro att man bränner hemma ;-)


Ett SIA fat - det kan jag inte motstå...

2008-11-15 | 13:18:53
Som ni som brukar titta in här mer frekvent förstått så är SIA ett av mina favoritmärken (tillsammans med Cult, Maileg, Miljögården, Walther & Co och mång många fler...). Så nu när Glitter & Marsipan lottar ut en bricka/fat från SIA är jag naturligtvis med i utlottningen. Var med du med! För som tröstpris lottas även en fin julkökshandddukt ut :-)





Ute faller snön...

2008-11-15 | 11:00:12

Snön bara vräker ner utanför mitt fönster. Mysigt! Men (ja, det kommer naturligtvis ett men) besvärligt. Nu måste jag ju skotta fram bilen och böka innan jag kan brumma iväg till mor och far för att botanisera efter skridskor på deras vind. Jag ska ha gamla damskridskor på min bro. Punkt. Mannen får tycka att jag är galen. Men jag VET att jag kommer att få det så mysigt nu när jag ska städa bort/byta ut hösten på bron mot en jul/vinter variant. Bort med pumpor och gamla äpplen. Fram med vit sisal (snö) och min skidåkande ren/älg, en gammal och nött vit stol, lykta och damskridskor. Kanske får en eller ett par tomtar också flytta ut på bron.

När jag ändå är uppe och bökar på vinden ska jag också ta och plocka ihop lite av mina gamla barnböcker och ta med dem hem till Luran. Liksom min älskade gris. Jag hade egentligen velat köpa en Mileg gris till Luran (liknande bamsen som Lotta på Bråkmakargatan har) men det får bli senare när plånboken tillåter. För jag lyxadetill det igår kväll och klickade hem lite härligheter från Elsas hem. Vad det är? Det får ni se när paketet kommer!

Däremot tänkte jag dela med mig av tre tips hämtade och inspirerade från Allt i hemmets Julspecial.

1. Paketkalender i all ära - men vad ska man stoppa i alla dessa paket?! Ett bra tips är att köpa en byggsats eller ett paket lego, slå in ett par bitar för varje dag, och på själva julafton får barnet de sista bitarna + beskrivningen. Det kan vara bra att börja med ett paket innehållande en fin plåtburk eller dylikt för att samla bitarna under resans gång, så att inget kommer bort. Jag tycker detta är en toppen idé - för nu har barnet något att syssla med en liten stund på julaftonens morgonl innan tjatet om "när kommer tomten mamma?" drar igång igen.

2. Frostad frukt kan vara ett otroligt vackert blickfång. Och är dessutom jätte lätt att fixa själv! Ta tex päron, äpplen och vindruvor och pensla dem med äggvita och doppa dem sedan i socker. Låt torka och lägg sedan upp på ett vackert fat.

3. Patinerade lerkrukor är vackert men dyrt att köpa om an inte skulle ha ett lager på lut i ett uthus, växthus eller bod. Ett enkelt sätt att fixa den looken är att pensla vanliga lerkrukor med filmjölk och sedan låta detta torka. Slipa lite lätt och dutta på mer filmjölk får att få det att se "äkta" ut. Sätt sedan hyachinter eller andra julblommor i krukorna. Eller varför inte göra som Peppar och vanilj och plocka in lite blåbärsris eller mossa? Av mossan kan man sedan göra vackra "bollar" att lägga i krukorna. Enkelt, snyggt och fraförallt gratis!

Nej, nu ska jag smita ner i källaren och se över mitt syltföråd, jag hade nämligen tänkt börja mitt julbak med att baka Hallongömmor med kanel till veckan.




Dagens Lura

2008-11-15 | 09:47:47

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Är det hÄLG så är det! ;-)


Min disputation

2008-11-15 | 09:35:47
Jag har nu kunnat titulerat mig Doktor i exakt ett år. Doktor i statsvetenskap (eller "värdiglöshetsvetande" som min farfar sa då han insåg att jag inte kunde skriva ut mediciner). Tänk vad ett år gått fort! Jag har hunnit disputera, få ett nytt jobb, gifta mig, flyttat permanent till huset i Dorotea (förhoppningsvis), fått ett underbart barn och hunnit fylla trettio år... Jisses, detta blir svårt att toppa!

Men detta inlägg tänkte jag ägna åt själva disputationen - försvaret av avhandlingen. Det går till så att en opponent och disputanten (i detta fallet jag) sitter och går igenom avhandlingen och forskningen i dess helhet inför en öppen församling och en betygsnämnd. Frågeformulering/forskningsproblem, angreppssätt/teoretisk ingång, forskningsmetoden, sättet materialet analyserats och framförallt slutsatserna av forskningen är områden som gås igenom. Detta är en procedur som kan ta hur lång tid som hellst, men ofta ca två timmar. Därefter får vem som vill ur publiken ställa frågor till disputanten (men det brukar dock endast vara betygsnämnden som gör detta). När detta är klart är akt 1över. Som disputant kan man då inte göra mer än att pusta ut och ta emot kramar från kollegor och vänner som då brukligt radar upp sig på led för att som sagt gratulera till ett (förhoppningsvis) gott försvar.



Foto: Privat

Efter genomförd disputation drar sig betygsnämnden samt opponenten tillbaka för att diskutera hurvida de skall godkänna disputationen eller ej. Opponenten har i detta fallet ingen röst, utan är bara med för att delge sina åsikter. Detta brukar ta lite tid (men är mest av formell karaktär, för har man tillåtits att gå upp och trycka avhandlingen är man så gott som godkänd).

Medans dessa överlägger samlar disputanten ihop familj, släkt, vänner och kollegor och bjuder på lite tilltugg (jag hade smörgåstårta och bubbel) i väntan på att betygsnämndens ordförande skall komma och delge nämndens beslut.

Som ni förstått så fick jag godkänt, så det blev ett lyckat slut även på akt 2. Vi skålade i bubbel och jag fick massor av blommor :-) Dessvärre har jag inga foton från detta då mannen inte var på hugget med kameran (han kanske gick och gruvade sig inför kvällen, hi,hi).



Foto: Privat

Så här ser i alla fall min avhandling ut. Skogsgrönt grovt papper med guldtryck i relief efter egen design. I jantelandet Sverige så får man inte säga detta - men jag är grymt nöjd över min avhandling! Det är kul att ha en bok som man gjort helt själv i bokhyllan, sedan är det en annan sak om någon annan än handledarna och opponenten någonsin kommer att läsa boken... Till och med min mamma bangade! Det som alla dock brukar ta sig igenom är förordet, så det var verkligen trixigt att få till. Men jag tror jag fick med alla som betyder något extra för mig där!

Som sig brukligt är hölls även en festmiddag på kvällen. Dessa disputationsmiddagar är allt som oftast trevliga tillställningar (i alla fall i akademiska mått mätt). God mat och dryck, sånger, spex och tal gör att dessa lååååånga middagar inte alls känns särskilt långa. Men jag kan villigt erkänna att jag njutit mer när jag varit gäst på kollegors disputationsfester, för när man själv är huvudperson så gäller det ju att man är "rak i ryggen" för att använda en kär kollegas uttryck. Som jag skrev igår så blev min disputationsmiddag lite annorlunda än vad de brukar vara då jag passade på att gifta mig mellan varmrätten och efterrätten, men det tänkte jag beräta lite mer om på måndag då vi firar vår bröllopsdag (jag disputerade och vi gifte oss den 17 november 2007). Men om man inte slår till och går något så galet, så brukar kvällens höjdpunkt vara det/n "spex/sång" som doktorandkollegorna alltid fixar till disputantens ära. Så var det även denna kväll. De fann sig till och med i överraskningen, och ändrade i sången så att de fick med att vi gifte oss, det visar hur snabbtänkta och flexibla statsvetarna är i Umeå! ;-)


Foto: Privat


Här står hela gänget av doktorander och sjunger. Jag blir så sentimental och saknar dem SÅ! Det var dom som gjorde de här åren så underbart roliga och givande. Bättre kollegor går nog inte att uppbringa!

Efter middagen blev det paketöppning. Jag fick massor av fin fina presenter, blommor, presentkort och upplevelser.  Därefter tog den verkliga "festen" vid, men därifrån tänker jag inte bjuda på några bilder. (Dessutom var lokalen rätt mörk vilket gör att kvaliten på bilderna är rätt kass, tyvärr). Tack alla ni som var där och gjorde min disputation till ett oförglömmligt minne! ♥


Najtråd

2008-11-14 | 21:18:09
Min manns morfar hävdade alltid att allt, precis ALLT, kunde fixas med najtråd. Och jag börjar tro att han hade rätt... Jag har flera projekt på G där jag planerar att använda najtråd. Och när jag tittade in hos Tusen idéer och en fröken fick jag se vad hon knåpat ihop blev jag ännu mer sugen att ta tag i lite najtråds pyssel. Förutom ord, funderar jag på siluetten av en ballerina, eller en klänning liknande denna (scrolla en bra bit ner i inlägget så ser ni en vacker liten stålkläning i en vit ram). Försöka kan man ju!


Foto: Tusen idéer och en fröken


Bestick eller pinnar?!

2008-11-14 | 20:29:50
Jag föredrar bestick :-) Därför är jag med och tävlar om besticket Peak från Gense hos inredning.webblogg.se - gör det du med! (Förutsatt att du då inte föredrar pinnar förståss...)




En julstjärna i tyg

2008-11-14 | 20:06:29
Igår skrev jag ju att stickade, tovade, virkade och sydda julgransprydnader var inne i år - så vad passar bätte än att vara med och tävla om en julstjärna i tyg?! Speciellt med tanke på att mina sykunskaper är rätt begränsade... Utlottningen hittar ni hos My Lovely Christmas Home!




Dagens Lura

2008-11-14 | 17:33:05

Foto: Privat


Foto: Privat

Detta är vad Luran sysslar med om dagarna. Hon drar upp sig på ALLT!
 Det gäller att man hänger med, för rätt vad det är så släpper hon
taget och drattar i backen. Hur lyder talesättet nu? Jo, man ska
 lära sig att krypa innan man går... Tänk på det Luran!


Frågor och svar

2008-11-14 | 17:22:44

VEM OCH VAR
1. Vad heter du?
Therese Bjärstig.
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag är nöjd med mitt namn, känner mig som en "Therese".
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Inte en susning...
4. Vilket stjärntecken är du? Lejon.
5. Vilken årgång är du? 1978
6. Vart bor du? Dorotea.
7. Bott utomlands? Ja, i Belgien (Bryssel).
8. Flyttat antal gånger? Oj... 6-8 gånger kanske?
9. Vart skulle du vilja bo? I en stor vit herrgård med tillhörande jätte tomt.
11. Vad vill du bli när du blir äldre? Har för tillfället ett drömjobb, men skulle gärna jobba mer med människor alternativt starta en egen inredningsbutik... Men det viktigaste är att jag blir klokare och erfarnare med åren!

UTSEENDE
1.
Hur lång är du? 170 cm
2. Hur mycket väger du? 5 kg från målvikten ;-P
3. Hårfärg och frisyr? Mörkbrunt och uppklippt halvlångt hår.
4. Ögonfärg? Gröna/blåa.
5. Mest nöjd med? Att jag är jag och att jag lärt mig tycka om mig själv som jag är!
6. Minst nöjd med? Min rygg som krånglar :-(
7. Skostorlek? 37-38
8. Glasögon? Ja, och linser.
9. Gar du några piercingar/tatueringar? Öron och navel. Funderar på en tatuering med Sveas namn. Men vi får se...

FAVORITER
1. Filmer? Gripande och verklighetsbaserade filmer får mig att gråta, och det gillar jag konstigt nog!
2. Låtar/Artister? Just nu längtar jag efter julmusik i alla dess former :-)
3. Årstider? Hösten utan tvekan!
4. Mat/dryck? Sushi och älgfilé går på ett ut, till det ett gott glas rött.
5. Djur? Hunden Dobby Do bor med oss.
6. Färg? Vitt, grått, svart, brunt och beige. Fan så trist... gillar dock starka färger på accessoarer.
7. Parfym? Varierar efter humör, årstid och tillfälle.
8. Tv-program? Inrednings, matlagning och hund/jakt program samt CSI.
9. Ämne i skolan? Allt, jag var en pluggis ;-)
10. Sysselsättning? Umgås med familj och vänner, inredning, litteratur, djur och natur.

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? En nyinköpt svart jacka i basic utförande.
2. Vad använder du just nu för skor? Nya bruna moccastövlar.
3. Favoritfärg på kläder? Svart är bra när man har barn och hund...
4. Favoritmaterial på kläder? Bomull.
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Jag hade gärna haft ett par nya baggy byxor och en snygg tröja till det.
6. Favoritaffärer? Nennaz - vågar inte skriva något annat ;-P
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Jag köper det jag behöver, punkt.
8. Favoritmärke? Mexx är en favorit, och jag hade gärna haft en tunika från Odd Molly nu till jul.
9. Vad har du för byxstorlek? L
10. Vad har du för tröjstorlek? L

DIN LÄGENHET/HUS
1. Stort, liten eller mitt emellan? Mitt emellan.
2. Vilken färg på väggarna? Ute - orange (tyvärr, men det ska ändras i sommar), inne - ljusa väggar.
3. Vilka färger går lägenhetens inredning i övrigt? Vitt, grått och brunt.
4. Favoritmöbel och varför? Ett gammalt skåp som min mormors far gjort själv, det är helt unikt och har stort sentimentalt värde för mig + att det är snyggt!
5. Vad vill du ändra på? Det mesta, men framförallt köket så jag får mer arbetsyta.
6. Vad har du där inne av följande:
a) Tv? Ja.
b) Video/dvd? Dvd.
c) Dator? En bärbar.
d) Stereo? Ja.
e) Telefon? Ja, både stationär och mobiler.
7. Vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Våra goa grannars hus :-)
8. Vad gör du oftast hemma? Är med Luran och sköter det dagliga...
9. Vem förutom du brukar sova i din säng? Mannen och Luran.
10. Favoritpryl i hemmet? Måste vara diskmaskinen!

BLANDAT
1.
Vad heter din morfar? Han hette Einar.
2. Var har du i din:
a) Jackficka just nu? Ett reflex.
b) Jobbväska just nu? Är föräldraledig, men min jobbtelefon och block ligger nog i laptop väskan som fungerar som jobbväska.
c) Handväska eller liknande just nu? Blöjor, obyten till Luran, plånbok, nycklar osv
3. Vad är du beroende av? Bekräftelse från nära och kära - bloggandet om du frågar mannen ;-)
4. Vilket land kommer du i från? Sverige.
5. Vilken sorts lypsyl använder du? Försvarets eller något från apoteket.
6. Vad tror du på? På mig själv.
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Svenska kyrkan.
8. Vad köpte du senast? En jacka, en klänning och ett armband på Nennaz (se där, ännu mer reklam!)
9. Har du nåt husdjur? Ja, en hund som framgick i en tidigare fråga (den som gjorde listan verkar inte ha varit riktigt vaken...)
10. Vad bor du i? Ett hus.

SAKER
1. Plånbok:
En grön.
2. Tandborste: Både en på övervåningen och på nedervåningen.
3. Smycken: Tycker om stilrena smycken. Silver och vitt guld ska det vara.
4. Solglasögon: Ser jag inte klok ut i!
5. Underkläder: Ska vara hela och rena, man vet aldrig om man hamnar på sjukhus ;-P
6. Nagellack: Nej, endast stärkande transparent lack.
7. Bil: En Passat och en Volvo
8. Dyraste pryl: Skotern.
9. Böcker: Har hyllmetrar med både fackliteratur och skönlitteratur. Jag är rik i böcker räknat!
10. Blommor: Älskar att få dem, speciellt tulpaner och rosor.


Så, nu har man dödat ytterligare lite tid. Min egen medans jag skrev detta och lite av din som läser detta...



Sveas pepparkakor

2008-11-14 | 14:45:02
Jag hittade detta recept hos Drefseryd Gård, och fastnade direkt för dessa kryddiga pepparkakor som inte ska kavlas utan man får skära lagom bitar, rulla små kulor och sen trycka ut på plåt - så lätt att även jag borde fixa det ;-)


Sveas pepparkakor

500 gram socker
500 gram smör
500 gram sirap
6 tsk bikarbonat
2 msk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk nejlikor
2 ägg
1 kg vetemjöl (knappt)

Grädda på 125 grader i 25-30 minuter. (Tack Elin!)



Vimplar

2008-11-14 | 14:22:07
Jag tycker det är så sött med vimplar och jag skulle gärna pryda Lurans rum med rosa vimplar, eller varför inte hallen med röda vimplar nu till jul... Så därför är jag med i utlottningen hos Bland kuddar och busiga barn.



Ullstjärna

2008-11-14 | 13:53:34
Jag är med och tävlar om en ullstjärna hos Beas barnslikheter - gör det du med!



För ett år sedan

2008-11-14 | 08:39:16
Ja, för ett år sedan så var just denna fredag en av de stressigaste, nej rättelse, DEN stressigaste fredagen i mitt liv. Detta var nämligen dagen innan jag satte punkt för fyra och ett halvt års forskning genom att disputera. Disputationen (det vill säga försvaret av min avhandling) skulle ske på lördagsförmiddagen. Inför detta var det massor med småsaker som skulle fixas. Hade jag beställt nog med smörgåstårta till fikat? Fanns det nog med bubbel och alkoholfria alternativ? Visste mina nära och kära vart de skulle? Och skulle min planering för dagen/kvällen efter disputationen  hålla?

Tur att jag hade min gode vän Lena uppe hos mig. Hon hade rest ända från Karlskrona för att vara min hjälpreda, allt i allo, toastmaster och bröllopsvittne. Ja, ni läste rätt! Inte nog med att jag hade för avsikt att disputera på lördagen, jag planerade även att överraska alla genom att fria till min sambo och gifta mig med honom unde festmiddagen som är obligatorisk efter en lyckad disputation. Men det kan jag berätta mer om senare :-)

Åter till disputationen och ångesten och stressen den framkallade. Tänk er själva att sitta i en stor hörsal med nära och kära, nya arbetsgivaren, kollegor, studenter och tillresta politiker och skogsintresserade för att försvara en forskning som en opponent försöker vränga ut och in på i jakten efter att finna svagheter. Som tur var hade jag en underbar opponent, en som var pedagogisk och trevlig! Dessutom höll han med om mina forskningsresultat och tillvägagångssätt, så det blev inget regelrätt försvar utan snarare en mycket trevlig vetenskaplig dikussion. Men om detta visste jag ju inget på fredagen...

Så jag satt där och läste min egen forskning framlänges och baklänges och gick igenom forskningsresultaten gång på gång. De enda avbrott jag hade var för att springa på toaletten och pinka - för jag var ju dessutom gravid... Jisses! Nu så kan jag skratta åt spektaklet :-) Inser ju så här i efterhand att jag var den som kunde och kanske fortfarande kan just detta område bäst i Sverige!

Som tur var anlände Lena och roade mig större delen av fredags eftermiddagen då vi gick igenom allt praktiskt inför festmiddagen och mina förberedelser inför bröllopet, det vill säga hämtade ut bröllopsklänningen, checkade  och dubbelkollade brudbuketten, ringarna, vigselförättaren och min tid för håruppsättning och sminkning.

Hotellet och personalen
där festmiddagen/bröllopet hölls var verkligen tillmötesgående. Maten som de gjorde var kanon, men framförallt så var de lyhörda. Jag fick fixa och dona som jag ville. Jag var till exempel tvungen att låna ett litet kontor för att kunna byta om till bröllopsklänningen där inne (med assistans av Lena då jag som sagt var stor som en valross). Det var perfekt att ha middagen på hotellet, för då kunde nära och kära dessutom bo på samma hotell :-) Perfekt! Jag hade även möjlighet att möblera om som jag ville och fixa med honnörsbord, presentbord m.m. i hotellets matsal. Jag kan avslöja att det inte är det lättaste att fixa en bra bordsplacering till en sådan tillställning. Allt ifrån vänner, familj, släkt, vänner, kollegor och okända "respektiven" ska placeras ut i en bra mix så de känner sig bekväma och får en trevlig kväll. Så det hade jag också lite ångest inför, liksom inför det tal som man obligatoriskt håller till sina handledare innan man överräcker en liten gåva.

Men som sagt, allt skulle gå jätte bra - men det visste jag ju inte den här tiden i fjol när jag satt där och bläddrade i En gemensam europeisk skogspolitik. En integrationsteoretisk studie av ett politikområde på tillväxt.



Foto: Privat


Här står jag och K-M Johansson och samtalar innan själva disputationen skulle dra igång. Inte vidare smart att dra i sig ett glas vatten då man är gravid, kan lova att jag två timmar senare satt som på nålar i väntan på att få uppsöka närmaste damrum och lätta på trycket ;-)

Fler bilder från själva disputationsfesten och bröllopet kommer eventuellt senare under helgen - om jag hittar åt dem! ;-)

Nu ska jag ta och njuta av en stressfri och lugn fredagsmorgon. Ute faller snön, inne binner värmeljus och Luran leker glatt. Det enda som fattas är en kopp te och en god smörgås...




Hoppas ni som tittar in här får en bra fredag och en trevlig helg!


Kvällspromenad

2008-11-13 | 16:05:31
Så fort det blir mörkt! Jag hade tänkt mig en lite längre promenad med Dobby i kväll. Men när jag stod där och velade mellan 5 km och 1,5 km var valet ganska lätt då jag riktigt såg hur det skymde mer och mer för varje minut. Jag är inte direkt mörkrädd, men någon större hit hade det inte varit att befinna sig ute på spåret nu utan ficklampa... Men en fin stund med vovven och frisk luft hann jag ju ändå få, och det är huvudsaken!


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Tips, pyssel & inspiration

2008-11-13 | 11:52:33
Här kommer ett axplock av tips, idéer, pyssel, inspiration och drömmar som jag snappat upp lite här och var i bloggvärlden, inredningstidningar och sedan spunnit vidare på och i vissa fall modifierat lite. Och vissa saker har jag till och med klurat ut själv ;-) Håll till godo!

* En snygg vintrig Shabby chic prydnad får man lätt genom att rota runt i sitt förråd eller på sin vind. Nästan alla har ett par gammla och nötta vita damskridskor som gjort sitt. Knyt ihop dem i snörena och häng på en krok i hallen eller varför inte ute på bron? Jag måste nog hem till mor och far och leta efter ett par gammla ärvda skridskor i gömmorna. Bara nu inte mamma städat bort dem... Se Englagårds header för inspiration!

* I år ska vi inte ha en gran utan nöjer oss med en mindre bordsgran/ris i en hink då vi inte har plats med en gran någonsans eftersom jag har en extrasäng till Luran i vardagsrummet. Dobby har aldrig brytt sig om granen, och jag tror inte att det skulle bli allt för stora problem med Luran heller, möjligtvis skulle hon vara sugen på sladden till ljusslingan... Därför har jag ett alternativt tips till vad man kan göra med sina vackraste julkulor. Lägg kulorna på ett silkespapper i en vacker skål och låt dem pryda bordet. Ett snyggt blickfång tillsammans med ytterligare några skålar med frukt och annat julgott. Eller varför inte lägga granris i en korg och placera några julgranskulor där? Vackra kulor kan användas till så mycket, hängas i fönstren, på en dörr, på en krok, läggas på ett fat med blockljus... låt fantasin flöda!

* Tovat, stickat, virkat och filtat är hett i år, liksom luffarslöjd (fil de fler) och zink. Den som är händig kan lätt tova, virka eller sticka sig ett eget hjärta att hänga i granen eller på dörren. Den late kan istället titta in hos Countrystyle.se som har söta och barnvänliga julkulor i filt och tyg från 29-39 kr/st. 


Med egen "najtråd" kan man göra mycket. Med en liten tång kan man lätt vrida till lite siffror 1-4 som man kan sätta på sina blockljus och göra en adventsuppsättning. Eller varför inte använda ståltråd/najtråd som grund till ett hjärta som böjs i valfri storlek och sedan hängs upp naturellt eller kläs med spets eller mossa?

* För småbarnsföräldrar som har lite barnmatsburkar i glas på lut kan jag tipsa om ett enkelt sätt att göra små ljuslyktor. Jag har maskindiskat burkarna så etikett och lim inte lämnar något spår. Sedan har jag virat ståltråd runt halsen på burken och gjort ett långt hänge så jag kan hänga burken ute i ett träd på en gren med ett värmeljus i. Som extra piff kan man knyta ett brunt grovt snöre över ståltråden på halsen och dölja denna, samt klistra på ett gammalt bokmärke eller måla något vackert med glasfärg. Vita snöflingor vore tex inte dumt! Det vackra med detta är att man på ett billigt och enkelt sätt kan få MÅNGA lyktor - vilket ger en garanterad stämmning i trädgården till jul. Tipset till detta hittade jag i Drömhem & Trädgårds julnummer, där finns det även "bokmärken" att klippa ut för att pryda burkarna med :-)

* Jag återvinner ett tidigare tips - rota i skafferiet och ta fram julens alla kryddor (kanel, stjärnanis, kryddnejlikor m.m.) och lägg dem i en doftlykta tillsammans med vatten, eller gör som Eva - dammsug upp dem så luktar det gott när man städar och fejar inför julen! Kanelstänger och torkade tunna skivor av äpple och apelsin är också vackra prydnader. Nötter kan man också pryda sitt hem med i väntan på att de ska ätas upp...

* Presentpapper måste inte vara ett köpt "klassiskt". Det blir jätte fina julklappar om man slår in dem i gammalt tidningspapper, notpapper, stuvbitar eller vanligt brunt papper. Fixar man dessutom personliga lappar och fina snören är paketen så fina att innehållet blir sekundärt...

*Köpta lyxiga julklappar i all ära, men personliga hemmagjorda kan vara väl så charmiga. Jag skulle bli glad om jag fick en burk med kakor, eller en strut med julgodis eller varför inte en flaska hemmagjord saft. Pricken över i:et är om man dessutom får receptet vackert utskrivet på ett kort.

* Kakformar behövs inte endast användas till kakbak! Gammla metallformar för madelmusslor passar utmärkt som värmeljushållare, och av gammla pepparkaksformar kan man göra mobiler eller prydnader att hänga i fönstret eller i granen.

Det var lite tips för stunden... Men det är fortfarande 40 dagar kvar till jul, så jag återkommer säkert med fler tips! :-)


Elefant

2008-11-13 | 10:23:10
Helt bedårande elefanter söker ägare hos Solig. Hon lottar nämligen ut en av dessa elefanter till en lycklig vinnare. Själv hoppas jag vinna den röda med hjärtan till Luran...



Dagens Lura

2008-11-13 | 10:06:28

Foto: Privat


Foto: Privat

Idag blir vår lilla prinsessa 9 månader! Och jisses så det händer saker... Hon började krypa och dra upp sig tidigt, men nu har det stått stilla en stund, men så idag så drar hon upp sig och börjar gå runt bordet. Duk och prydnader är verkligen i farozonen nu! Och när jag med min strängaste röst sa "Aj, aj!" så skrattade bara skruttungen. Märkligt, jag behövde bara harkla mig och med barsk röst säga "nu sätter vi igång" så tysnade 60-100 studenter på ett ögonblick när jag föreläste på universitetet, men min egen dotter.. tja...hon verkar inte ett dugg impad på mammas försök att verka auktoritär :-)


Prinsesskronor

2008-11-13 | 09:53:33
Sanna tipsade mig om webbutiken NogaUtvalt som har kanonpriser på massor av vackra saker. Själv blev jag helt såld på denna maschall hållare i form av en prinsesskrona för endast 90 kr /st. Jag hade gärna haft två stycken på var sida om bron till jul och nyårs firandet...





Luciakrona

2008-11-13 | 09:38:22
Jag är helt tokig i denna Luciakrona i tyg från Oscar & Ellen för 89 kr. Man kan köpa den hos Sessanosus, bilden nedan är hämtad därifrån. Så synd att man oftast bara hittar en eller ett par saker man vill ha på webbutikerna, det känns så surt att behöva betala en dyr frakt på en billig vara - då är det ju inte längre ett "fynd"...



Vänner

2008-11-13 | 09:21:00
Tomi Tomic lottar ut en valfri box av endera Sex and the City, Vänner eller OC till en lycklig vinnare. Jag är med i förhoppning om att vinna Vänner boxen.



Välkommen tillbaka!

2008-11-13 | 09:02:56
Ja, snön är mer än välkommen. Det är så ljust och fint ute nu när snön åter är på plats. Jag gillar inte den mörka och leriga varianten av senhösten. Pang bom tycker jag att det istället ska bli vinter med massor av snö som med fördel får lägga sig på min gräsmatta och dölja lövhögen som vi "glömt" att kratta upp och forsla iväg ;-) Dagen till ära har jag inga större planer annat än att ta en tur på tu man hand med Dobby i skogen när mannen kommer hem och tar hand om Luran. Nu ska jag njuta av lite te och fortsätta att bläddra i Allt i hemmets Julspecial. Jag återkommer med några enkla pyssel ideér och inspiration till julpyntandet senare.  Se så kung Bore, se till att det snöar lite mer så jag får gå i en vit sagoskog!



Dagens Lura

2008-11-12 | 20:33:34

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Så här glad blir Luran när hon har på sig sitt skoterunderställ
 som fungerar som pyjamas i väntan på skoterföret...


Släpp loss fantasin!

2008-11-12 | 19:01:53
Hemma på landet har en jätte roligt tävling där man är med och tävlar genom att bidra med en liten historia/saga som ska innehålla orden choklad, papper, prinsessa, havre. Dessutom måste berättelsen börja med orden "Nu dyker jag..." Jag har haft det riktigt mysigt när jag fantiserade ihop min lilla berättelse. Vinner jag lovar jag att även ni ska få ta del av den, ha, ha :-)



Mysterium

2008-11-12 | 15:54:52
Jag brottas förresten med ett trevligt mysterium. Jag hittade nämligen Allt i Hemmets Julspecial i vår brevlåda idag. Men VEM har varit så snäll och lagt den där? Jag har mina misstankar... Kan meddela att jag blev innerligt glad :-)



Förresten, titta i utskicket från MIO som ni fick i brevlådan igår. Visst var det en smart bordsdekoration på mittuppslaget? De flesta har väl stora cylindervasar/skålar kvar sedan de var poppulära att ha hemma med vattenväxter i? Ta nu istället och gröp ur 4-5 äpplen så ett värmeljus får plats i hålet och låt äpplena flyta i vatten i cylinderskålen. Jag ska definitivt testa detta!


Väldoft

2008-11-12 | 15:41:20
Ett enkelt sätt att sprida julig väldoft i sitt hem är att leta fram sin gamla doftlykta. Men istället för en äcklig artificiell olja lägger man i lite kanelstänger, stjärnanis, apelsinskal m.m. i skålen där man annars hällde oljan, men glöm INTE vattnet  - vips så luktar det glögg och nybakt hemma! Jag hittade inte min gamla lykta så jag köpte mig en ny idag på Blommona, samt två kanelstänger modell större. De ska jag använda i några av mina juluppsättningar, till lyktan tänkte jag istället köpa kryddor på ICA eller Konsum.



Foto: Privat


Pepparkakor och snögubbar

2008-11-12 | 15:33:24
I helgen som var fick Luran sin första pepparkaka, en mjuk sådan från Barnens hus. Hon fick även smaka en "vanlig" pepparkaka då hon varit lite hård i magen, och den gjorde det den skulle törs jag lova...


Foto: Privat

Just pepparkakor tycks jag ha fastnat för i år, då de plutoprodukter jag köpte var på just pepparkakstemat. Ett pepparkaksdoftljus, pepparkaketändstickor och två fina silvriga pepparkakshängen inhandlades.


Foto: Privat

Jag har dessutom alltid varit svag för snögubbar, så ett snö/vinterdoftljus
 och ett silverhänge i form av en snögubbe blev det också.


Foto: Privat


Hjärtan

2008-11-12 | 15:23:27
Jag och Luran åkte till Vilhelmina efter vi varit ner på BVC och vägt och mätt den lilla damen, samt lämnat tillbaka bilbarnstolen vi hyrt. Först inhandlades hundmat, och där hade jag flyt, säcken var skadad så jag fick 100 kr i rabatt på säcken - inte illa! Sedan begav vi oss till Blommona som flyttat till nya lokaler. Jag brukar alltid hitta massor av saker där, men idag blev jag allt lite besviken. Det var inget som jag direkt fastnade för. Sortimentet av SIA saker var obefintligt, däremot hade de både Cult och Plutoprodukter. Några plutoprodukter fick följa med hem + lite annat. Cults barnserie (sparbössa och lampa) tänker jag nog inhandla senare... Luran fyller ju år i februari ;-). Vi tittade även in en snabbis på MIO i förhoppning att fynda några saker ur det julblad som skickades ut till hushållen igår - men av detta fanns det inget i butiken :-( Men även där hittatde jag ett hjärta som fick följa med hem.


Foto: Privat

Detta vita plåthjärta med hängge fyndade jag på Blommona. Det tänker jag pryda köks- eller sovrumsfönstret med till advent. Öppnar man luckan så kan man ställa in ett ljus som förhoppningsvis sprider ett vackert sken genom de stansade hålen.


Foto: Privat

Detta ståltrådshjärta med pärlor vet jag inte riktigt vad jag ska ha, men det löser sig säker bara jag sätter igång med julstöket ;-)



Nennaz

2008-11-12 | 15:06:10
Efter många om och men så slog jag till sist till och köpte en jacka på Nennaz, det blev den svarta och inte den röda då svart alltid funkar. Praktiskt och kanske lite tråkigt, men som sagt ett säkert kort! Varm verkar den vara och det är ju bra, jag är rätt frusen av mig. Men mest nöjd är jag över min nyårsblåsa som jag köpte efter viss ångest och velande. Det är en svart liten sak i ballong/tulpanmodell. Pricken över i:et var att den hade fickor! Jennie hade dessutom ett helt ställ med galet billiga assocearer, och jag fastnade för ett armband... Så det fick följa med hem. 59 kr är ju ett överkommligt pris :-) Så ett tips är att titta in på Nennaz om ni är ute efter lite roliga halsband/örhängen/armband. Det fina i kråksången är att innehållet på stället helt byts ut med jämna mellanrum! :-)



Foto: Privat


Foto: Privat


Julbak

2008-11-12 | 08:51:16
Det är faktiskt hög tid att tänka på julbaket nu, allt för att slippa stå med det i sista minuten. Bakar man nu och fryser in så har man tid att njuta i december istället! (Och är man så klantig som jag i köket så hinner man dessutom göra om baket om man skulle misslyckas...) Jag bara måste ha hallongömmor på mitt kakfat till jul, men i år ska jag pröva en annorlunda variant. På Julhusets julblogg hittade jag detta recept:

Hallongrottor med kanel
ca 30st

225 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl hallonsylt

 Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2.Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.
3. Tillsätt mjölet, bakpulver och kanel.
4. Arbeta ihop till en deg, men ta lite av mjölet i taget och spara om degen blir lite smulig.
5. Rulla ut degen till en längd och dela den i 25-30 bitar.
6. Rulla dem till kulor som väger ca 20 g och lägg i formar.
7. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt.
8. Grädda mitten i ugnen ca 12 min.


Vilka kakor är er favorit på kakfatet till jul? Tipsa gärna!

 


9 månader + 9 månader

2008-11-12 | 08:46:54
För nio månader sedan så åkte jag och mannen till Vilhelmina för att köpa hundmat och då satte mina första värkar igång... Vilken känsla! Hade inte haft en enda sammandragning eller känning tidigare under graviditeten, så jag förstod att något var på G. Och drygt ett dygn senare hade vi ju vår lilla skatt hos oss :-) Så i morgon blir Luran 9 månader. Tänka sig nu har man kännt pyret i 9 + 9 månader. För tiden i magen är ett jätte viktigt första steg att börja knyta an till sitt barn samt komma in i mamma rollen. Lite synd om papporna som inte kan vara gravida. Dagens tur till V-mina  blir nog betydligt mindre omvälvande, men förhoppningsvis kommer jag hem med några fynd till mitt julpyntande. Nu ska jag få lite mat i magen och sedan se om Luran också vill ha mer mat innan det är dax att stoppa henne i mer hårfria kläder och åka och väga henne så vi får en 9 månadersvikt. Hoppas ni som tittar in här får en toppen dag!



Vackra julkulor

2008-11-11 | 22:34:49
Drömmen om ett hus på landet lottar ut vackra julkulor - var med du också i utlottningen!



Morgondagens planer

2008-11-11 | 21:48:06
Idag har det verkligen inte hänt mycket, jag har mest ojat mig över min onda rygg. Men när mannen kom hem så hjälpte han mig att "knäcka" till ryggen, så nu känns det faktiskt bättre. Dessutom tittade Sandra förbi, vilket var jätte trevligt! Vi ses alldeles för sällan sedan hon flyttade till fjälls :-( Kvällen har tillbringats framför TV:n då mannen hyrde In the Valley of Elah - saknad efter strid. En film jag inte hade några förväntningar på, men som visade sig vara riktigt bra! Mannen har även skämt bort mig med en ölkorv, så nu ligger han på plus ;-). Som tack ska jag sno ihop en pastasås med ädelost och paprika till honom i morgon - och jag lovar att jag inte ska göra fler grytor på ett tag... I övrigt så är morgondagens plan att väga Luran och återlämna baby bilbarnstolen och sedan brumma till Vilhelmina och köpa hundmat samt botanisera på Blommona. Nej, nu ska jag se färdigt på de desperata hemma fruarna och kika in i några bloggar som jag ännu inte hunnit läsa, sedan blir det sängen. God natt!



Rusta

2008-11-11 | 19:49:47
Rusta har som sin slogan "mycket för pengarna", och det stämmer verkligen! Jag saknar faktiskt att få strosa runt i den butiken och göra lite fynd. Men jag tänkte tipsa er som har vägarna förbi att dessa godbitar nu finns i Rustas sortiment.



Krona (59 kr) att sätta i julgranens topp - men jag hade nog använt den på annat sätt...

   



Filtremstor (19 kr) och filtdukar (69 kr) finns det i julens färger, rött och vitt. Jag hade gärna haft ett par meter av de vita filtremsorna att pryda årets julklappar med...



Och visst var den här älgfailjen (49 kr) lagomt kitshig? Jag hade gärna haft den i mitt adventsarrangemang.



Tidsfördriv...

2008-11-11 | 16:30:55
UTSEENDE
[ ] Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[x] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.
[ ] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis (fixa synen!)
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[x] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar.

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[ ] Jag vill ha barn nån dag.
[x] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar
[x] Jag jobbar. (Fast nu är jag ju föräldraledig)
[ ] Jag har somnat i skolan/jobbet.
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[ ] Jag har sagt ?lol? i en riktig diskussion.
[x] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har kissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[x] Jag har genomgått en allvarlig operation (allvarlig å allvarlig, en akut blindtarm).
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört mer än 300km på en dag
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit på Golfen Center
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.

ERFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas. Hi, hi å kul var det!
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[ ] Jag är singel
[x] Jag är i ett förhållande.
[x] Jag är förlovad.
[x] Jag är gift.
[x] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[ ] Jag saknar någon just nu.
[ ] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[ ] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[x] Jag har blivit kysst i regnet.
[ ] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[ ] Jag har kysst en för mig helt okänd person.


ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[ ] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[ ] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[x] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande

DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 50 CDs.
[ ] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.

RANDOM
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[x] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[ ] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[ ] Jag är bra på att baka.
[x] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till jobbet.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[x] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[ ] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.

Tack Jenni för tidsfördrivet ;-)


Walther & Co

2008-11-11 | 16:05:58
Hos Butiken Flitiga Fredrika kan man vinna ett ZINKHUS från Walther & Co - behöver jag ens säga att jag är med?! ;-)



Nasse

2008-11-11 | 12:22:35

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Det här är en annan favorit som jag höll på att glömma...
Men då grymtade han och gjorde sig påmind ;-)


Något gammalt, något nytt, något ärvt...

2008-11-11 | 12:15:39
Egentligen ska det väl vara något gammalt, något nytt, något lånat och något blått - och då snackar vi utstyrseln inför ett bröllop. När det gäller det gamla, nya och ärvda är det istället mina favorit julprydnader det rör sig om.


Foto: Privat

Om vi börjar med något gammalt, så är det väl diskutabelt om det egentligen kan klassas som gammalt... Men det är i alla fall min pepparkaksburk som jag fyndat för några kronor på Myrorna för ett par tre år sedan. Jag älskar den och fyller den med pepparkakor när det börjar bli säsong för det. Dessutom har det visat sig att min mormor har en matchande skål, så jag tänker tindra med ögonen och be att få den i utbyte mot att hon får en ny sockerskål av mig :-)


Foto: Privat


Min favorit bland det nya är utan tvekan mitt fynd på Dollar Store i helgen, det vill säga muggarna och kannan som svärmor och min svägerska fixade åt mig igår. Vitt och stilrent, kan det bli bättre? Jo, det var billigt med! :-)


Foto: Privat


Det ärvda är verkligen en raritet för mig, en skatt som jag är väldigt rädd om! Det är tre julgranskulor som jag fått av min mormor. Utan dem blir det ingen JUL!


Foto: Privat

Har ni något MÅSTE pynt till jul?


Dagens Lura

2008-11-11 | 11:47:44

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Idag bjuds på en stilstudie av Luran när hon kör sin Bobby Car.
Balansen verkar det sannerligen inte vara något fel på,
för att ha fötterna i golvet är inget för Luran som ni ser...


London

2008-11-11 | 10:28:51

I helgen som var, var det ursprungligen tänkt att jag och min goda vän Lena skulle åka till London och fira min födelsedag i efterskott. Visst skulle det ha varit trevligt att gå på Harrods och inspupa julatmosfären och handla julklappar, men nu har vi å andra sidan något att se fram emot! Vi åker den 22-25 januari istället. Resan och hotellet betalades idag så nu är allt spikat och klart - underbart! Men jag har en svag oroskänsla... Måtte vi bara hålla oss friska, och vi får be till gudarna att flygbolaget inte går i konkurs eller att terrorister slår till... eller... nej, nu ska jag sluta att måla upp skräckscenarier och istället njuta av vetskapen att vi snart får rå om varandra, jag och Lena. Tack vännen för att du finns! 



Vita hjärtan & rosa drömmar

2008-11-11 | 09:22:08
Bloggen Vita hjärtan & rosa drömmar är en underbar liten blogg som verkligen inspirerar! Idag när jag tittade in där ser jag dessutom att det finns en trevlig liten tävling där två kronor (en större och en mindre) lottas ut! Kronorna kommer ifrån Stilero, en nyöppnad webbutik som är fullproppad med massor av vackra saker! Titta in och tävla du med :-)




En ren i zink?

2008-11-11 | 08:35:01
God morgon! Eller god och god... I morse när jag skulle lyfta Luris så fick jag tillbaka låsningen i ryggen. Jag måste definitivt börja att träna mage och rygg för att stärka muskelaturen, då borde man kanske slippa detta, eller i alla fall lindra eller minska tillfällerna då det händer att låsningen kommer. Jag som planerat att ta en långpromenad med Luran och Dobby, samt titta in på Nennaz och köpa mig min efterlängtade röda jacka. Men det får bli senare idag om jag känner mig piggare. Tänkte förresten tipsa om ytterligare en härlig jultävling, denna gången är det ellas inspiration som lottar ut två zinkrenar - men visst håller ni med mig om att den som tillverkat dem snarare haft hjortar som förlaga? Vackra är de dock oavsett, så jag hoppas naturligtvis att de ska komma och bosätta sig hos oss på Sockenvägen - för då kan man titulera sig renägare ;-)




PS. Visst är mistel i zink inte heller så dum? Den skymtar på fotot,
och jag har varit sugen på att införskaffa en sådan en tid nu... DS.


Siffror till advent

2008-11-10 | 20:10:54
Sari lottar ut adventsiffror i sin blogg Eikkala,
och jag är naturligtvis med i utlottningen :-)



Dagens Lura

2008-11-10 | 18:27:08

Foto: Anna Eriksson

Så här glad var Luran igår när våra vänner från Djupsjö hälsade på!


Bortskämd

2008-11-10 | 18:06:39
Jag är verkligen bortskämd känner jag. Mamma kom ju förbi med nya julgardiner till mig förra veckan, och idag tog hon med dem hem igen för att lägga upp dem...  så nu har jag snart nya upplagda gardiner till tre fönster - TACK! Och Svärmor och svägerskan har fixat min glögg kanna på Dollars idag, så nu har jag 6 muggar + kanna. Perfekt till adventsfikat och lussefikat. Jag kan lova att det kliar i fingrarna på mig, jag vill  göra jul NU! Så jag ska nog börja med lite pyssel i morgon, jag har bland annat ett hjärta som jag tänkte måla vitt och texta "julefrid" på... ett par lyktor med änglar står också på min "att göra lista", liksom några julstrutar. Jag tänkte dessutom göra mig en "jullåda" liknade den på bilden nedan av min sockerlåda nere i källaren. Lite handstöpta ljus, en sockertopp, hembakt bröd, en luggsliten gammal nalle och lite annat smått och gott ska jag använda mig av tänkte jag. Blir det bra så får ni kanske se resultatet vad det lider :-)



Foto: http://www.lillaflisans.blogspot.com


Vintermys

2008-11-10 | 17:10:57
Ja, har man turen på sin sida kan man vinna ett vintermyspaket hos Bloggtipsarna.
Det vore inte helt fel! :-)




En ängel

2008-11-10 | 16:39:50
Ja, Ulla-Märta är en ängel! Hon tog sig tid för mig och min onda rygg redan i kväll, och med ett par enkla knäckningar så börjar jag nu känna mig som en människa igen. Underbart!




Juliga kökshandukar

2008-11-10 | 16:33:05
Hos Wilda Stenlyckan kan man vara med i en utlottning om dessa vackra kökshanddukar. Jag som börjar bli ett tävlingsfreak är naturligtvis med :-)



I vår brevlåda...

2008-11-10 | 15:04:55
...fanns det många trevliga överraskningar idag! Först öppnade jag ett kuvert med en inbjudan till Olivers dop den 28 december. Sedan sprättade jag upp en silvrig inbjudan till bröllop den 28 februari. Så nu har vi två fina tillställningar att se fram emot. Men inte nog med det - två paket låg fortfarande och väntade på att öppnas! I det ena låg min parfym som jag så lägligt vann hos Delinda, och i det andra låg ett par snygga axelband/bhband som jag vunnit hos Bantarbritta. Så nu känner jag mig genast på bättre humör :-)



Ont!

2008-11-10 | 13:38:46
Ja, idag har jag ruggit ont i ryggen. Det är nog låsningen i bäckenet som spökar... Jag får slå en signal till U-M om det inte blir bättre tills i morgon. Men när man får så här tvär ont kan jag inte låta bli att tänka på alla de som går omkring med kronisk smärta eller andra sjukdomar som på olika sätt begränsar deras liv. Mest förundrad är jag över att dessa människor kan hålla humöret uppe och vara så positiva och gulliga. En tjej vars blogg jag brukar titta in på är Lovisa, och det är en av dem som kämpar på trots smärta dagligen dax. Ibland behöver man perspektiv till sitt eget små gnäll! Nu ska jag hasa mit ut i köket och röja lite, för mamma är på intågande liksom svärmor och Sandra. Trevligt! Dessutom ska jag ta och sno ihop en fiskgratäng till middagen så det är gjort. Jag var förresten över till grannen och hämtade leveransen från IKEA tidigare idag. Två tjusiga silverljusstakar fick jag mig - de kommer att pryda bordet fint till nyårsfirandet :-)



Hi, hi den här bilden beskriver mitt humör rätt bra
 när jag har ont eller bara har lågt blodsocker!


En vit julstrumpa

2008-11-10 | 13:21:05
Jag har en röd julstrumpa sedan tidigare, men i år hade jagt tänkt satsa på en vit jul, så jag skulle gärna vinna denna vackra julstrumpa som Adoridarling lottar ut!



Charmiga kuddar

2008-11-10 | 13:04:25
Jag ramlade in på Båtslycke blogg och blev genast fast då både älgjakt och rottisar avhandlades i de två senaste inläggen. Men inte nog med det, det är en väldigt mysig och inspirerande inredningsblogg! Så när jag såg att Båtslycke lottade ut dessa charmiga kuddar så måste jag naturligtvis vara med och tävla! Gör det du med, eller besök bloggen och kolla in hur söt Stina är :-)




Ska min dröm bli sann?

2008-11-10 | 10:37:24
Jag har ju tjatat, och tjatat och tjatat om zinkhus i bloggen den senaste tiden i en svag förhoppning om att tomten ska läsa min blogg (eller mannen...). Men till min stora LYCKA har Tidsmästarinnan en utlottning av ett underbart litet zinkhus från Walther & Co. Jag ÖNSKAR så att jag ska vinna detta hus. Jag HOPPAS och TROR att en högre makt ska vara med mig. SNÄLLA?!




Zinkbrickor

2008-11-10 | 10:29:26
Jag har ju varit ute efter en tid zinkbrickor, men de jag velat ha har varit slutsålda :-( Så jag hade en alternativ lösning på lut - nämligen att numrera pepparkakor med vit kristyr och sätta på mina blockljus, men så ser jag att Real Rinse lottar ut 4 st zinkbrickor från Madame Stolts, så hoppet finns att jag kanske vinner mina efterlängtade zinkbrickor!




Måndag och nya utmaningar!

2008-11-10 | 09:27:52
Så var det åter måndag morgon igen och dax för nya friska tag! Jag är ordentligt utvilad då Luran överraskade genom att sova i den egna sängen fram till 6.00, och efter lite välling fortsatte hon att sova hos mig till 8.15! Det tackar vi för :-) Jag skrev ju tidigare att jag skulle haka på Sanna och ta tag i olika utmaningar, sagt och gjort. Jag har ju varit lite hemlighetsfull på den fronten men kan nu avslöja att jag suttit och sett över min meritförteckning och CV, samt filat på ett personligt brev. Dessutom har jag klickat på "sänd" knappen två gånger - så nu får vi se hur långt det bär... Håll tummarna! Hoppas att ni som tittar in här får en bra start på denna nya vecka!





Anna inspirerar!

2008-11-10 | 09:01:26

Foto: Anna Eriksson

Ett sådant här fönster har jag varit sugen på att göra en längre tid, och efter att ha sett hur fint Annas är blev jag ju inte direkt mindre sugen...


Foto: Anna Eriksson

En annan kul idé som Anna omsatt till verklighet i sitt hem är att ta in ett träd. Just nu hänger en söt liten fågelholk i trädet + en fågel, men man skulle ju kunna tänka sig att hänga mycket annat där. Själv har jag varit sugen på att ta in en gren modell större och hänga i taken och pynta efter årstid - men det har det ännu inte blivit något av. Men tids nog :-)


Foto: Anna Eriksson


Foto: Anna Eriksson

Anna besitter dessutom en gen som jag tycks sakna - sygenen. Tänk om man själv kunde sy så här fina Tilda saker. Önska kan man ju ;-) Änglar, kaniner (dock ej på bild), fjärilar och sniglar sputar Anna ur sig, fattar inte hur hon hinner. Men efter en eftermiddag med Anna känner jag att jag laddat mina batterier med positiv pyssel energi!


Baciller och virus

2008-11-09 | 22:58:57
Dessa underbara kort lottar Peppar och Vanilj ut!
I dessa förkylningstider kan det väl inte finnas mer passande kort?!




Vad föredrar du?

2008-11-09 | 21:41:09
  • Blossa glögg eller någon annan sort?
    Kiviks päron och ingefära var inte dum, den rekommenderar jag!
  • Hackade eller hela nötter till glöggen?
    Ingendera - är allergisk. 
  • Adventljusstake eller adventsstjärna i fönstret?
    Jag fillar bägge, dock ej i samma fönster
    .
  • Grön mossa eller vit mossa?
    Varken eller... men grön om jag måste välja.
  • Riktig gran eller plast?
    Ingen gran alls i år, utan endast granris i en hink (men det ska vara äkta som doftar skog).
  • Lussekatter utan eller med saffran?
    En lussekatt utan saffran är väl ingen lussekatt?!
  • Lussekatter med eller utan russin?
    Se svaret ovan.
  • Jag vill läsa om julen i Vinterns goda ting eller Jul från Jeanne dárc Living?
    Gärna den senare om jag hade unnat mig ett ex av boken... och varit bättre på danska :-)
  • Julgröten äter jag helst med saftsås eller kanel/socker?
    Kanel/socker är det som gäller i min familj.
  • Firar helst julen borta eller hemma?
    Där min mormor och familj är.
  • Köttbullar eller prinskorv?
    Kall, ostekt prinskorv!
  • Vitt eller rött när jag dekorerar?
    I år kör jag på det vita temat.

Jag skickar vidare detta "antingen eller" till alla som behöver slå ihjäl lite tid ;-)



Dagens Lura

2008-11-09 | 20:42:48

Foto: Privat

Den nya mössan invigdes idag, och den satt perfekt!
Nu behöver inte Luran frysa om öronen :-)


Tilda snigel

2008-11-09 | 20:27:33
Hur många gånger har jag inte önskat att jag kom bättre överens med en symaskin än vad jag gör?! Inte minst idag då jag och Anna diskuterade Tilda änglar, kaniner och sniglar. Så gissa om jag blev glad när jag såg att man faktiskt kan vinna just en Tilda snigel hos Vit & pastell! Titta in du med för att tävla, eller bara för att låta dig inspireras av en underbar blogg!





En vacker skylt...

2008-11-09 | 20:14:29
...kan man vinna hos Marit´s vita skrin. Jag håller tummarna att den hittar hem till just MIG!





Adventskalender

2008-11-09 | 16:02:45
Nu är det hög tid att börja planera för vilken adventskalender man ska ha. Jag har ju redan tillverkat en kalender som jag ska sätta fast olika lotter på till mig och mannen, men skulle gärna vinna denna paketkalender till Luran som Hemma hos Klara lottar ut.


Gör som jag - kika in till Hemma hos Klara där kan du vinna en
paketkalender
från butiken www.klarafardiga.com !


Kära vänner

2008-11-09 | 15:25:20
Vänner kan man aldrig få för många av - och de man har ska man verkligen vara rädd om. Idag har vi haft nöjet att ha sådana vänner på besök. Gissa om jag och Anna diskuterat pyssel och inredning?! Vad det lider får ni kanske se resultatet av det pyssel vi diskuterade... Dessutom fick Dobby träffa en kär gammal vän - Elvis. Elvis var dock inte på lekhumör, killen börjar bli gammal i ordets rätta bemärkelse. Och det roligaste av allt, vi fick träffa den senast tillkommne familjemedlemmen (Linuz) "live" för första gången. Så söt! Och storebror Arvid hade blivit så stor! Han snackade som bara den och käkade "pappatårta" så det stod härliga till! Sedan var det full fart med Lurans Bobby Car. Jag både längtar och fasar tills Luran blir så stor :-) Tack för idag vänner! ♥



Foto: Privat

Linus som myser med sin kanin.


Foto: Privat

Arvid kör bil så det ryker!


Paketet innehöll...

2008-11-09 | 15:08:37
Ja, vad var det i mannens "papppapaket"? Kan avslöja att innehållet vaken var särskilt exklusivt eller dyrt. Jag är av den filosofin att det är TANKEN bakom presenten som är det viktigaste, och det finns en sådan bakom denna gåva. Och så gillar jag om det är humoristiskt, och mannen drog på munnen när han öppnade paketet törs jag lova :-)



Foto: Privat


För ett tag sedan undrade mannen om jag sett hur smutsig vår toalett var - jag spelade dum och kontrade med näe, trodde den varit självstädande under de tre år vi bott här... (ironi). Detta resulterade i att mannen drog på sig mina små gula diskhandskar och gick loss på toalettstolen. Vilket å ena sidan resulterade i en trasig toalettsits, men å andra sidan en skinande ren toalett :-) Så jag tänkte att dessa handskar skulle få honom att känna sig mer manlig när han hädan efter ska städa toaletten. För nu vet jag ju att han KAN, hi, hi.



Foto: Privat


Men han fick även en farsdags klassiker - massor med lotter! Särskilt gulliga tycker jag glädjelotten var med sin "Tycker om dig" text. Och mannen vann!!! Dock inte så stora summor att vi är ekonomiskt oberoende, men en snusdosa eller två kan han ju köpa sig ;-) Inte illa pinkat!


Farsdag

2008-11-08 | 20:03:43

Foto: Privat


Foto: Privat

Ett paket till farsdag är fixat, liksom en gräddtårta :-) Nu är det bara till att hoppas att mannen uppskattar sin första farsdag!


Sia i mitt hjärta

2008-11-08 | 18:36:49

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Jag tittade in på Buketten då Sanna köpt så fina tomtar där, men några sådana hittade jag inte. Däremot hittade jag en massa annat från SIA, så nu har jag inhandlat lite grejor som jag ska använda mig av då jag ska göra adventsfint i fönstren. I den vita lådan ska jag plantera tre vita hyacinter har jag tänkt, och kanske får en av de vita två tomtarna som jag köpte på Dollars också plats i planteringen.


R.I.P Krut

2008-11-08 | 18:17:57
Pappas älghund Krut vandrar numera i de sälla jaktmarkerna. Idag skällde han ståndskall på 3 älgar, antagligen var han ouppmärksam på någon av dem och blev sparkad/stångad. Pappa och bror åkte med Krut till Lycksele som hade jour i helgen, men tyvärr var det inget att göra. Krut må ha varit speciell, men en tår fällde jag ändå. Men jag tror och vet att han numera springer omkring i en skog tillsammans med Trolle, Turbo, Buster och Skott. 



 



Glöggkväll!

2008-11-08 | 18:09:43

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Nu har vi avverkat en god middag och senare ska vi avnjuta årets glögg, pepparkakor och lite ädelost. Men först ska vi njuta av ett vinglas eller två. Förresten, visst fyndade jag snygga glöggmuggar på dollars idag? Och det bästa av allt - de var billiga! :-)


Fötterna fick sitt!

2008-11-08 | 17:59:36

Foto: Privat

Jag shoppade en del till mig själv, eller snarare fötterna, också.
Speciellt nöjd blev jag med dessa:

 
Foto: Privat



Dagens Lura

2008-11-08 | 17:18:40

Foto: Privat

Dagens höjdpunkt, och tillika Lurans första besök på Mc Donalds :-)


Foto:Privat

Som jag längtat efter denna Big Mac... visst var den god, men inte SÅ god som jag föreställt mig. Så det gör faktiskt inte så mycket att det är 18 mil enkel väg till närmsta Mc Donalds.


Effektiv shopping

2008-11-08 | 17:05:35
Jisses vad vi har varit effektiva, på tre timmar gjorde vi det vi skulle! Mannen var riktigt imponerad. Det som tog längst tid var Barnens hus, men nu har vi en ny bilbarnstol till Luran. Dessutom fick vi stolen till kanonpris. Kampanjen sov varit var slut, men de hade ett ex kvar som vi fick köpa! Snacka om tur - dessutom var den i svart och grått, precis de färger vi ville ha. Ibland har man tur... Det blev dessutom en tripp trapp stol till Luran från mormor och morfar i julklapp + att vi själv a köpte några julklappar (pulkan bland annat) och lite annat praktiskt "bra att ha" saker och lite kläder till vår prinsessa.


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Älgbodyn var självskriven, den flög ner i påsen av sig själv :-) Den är nog tänkt till en kille men med ett par röda byxor kommer den att vara jätte fin på Luris.


Äntligen!

2008-11-07 | 21:19:02
Nu kom mannen äntligen hem, så nu ska vi mysa och planera mogondagens tur till Östersund och våra inköp där. När vi kommer hem från stan blir det middag och glögg och pepparkakor med vänner, så vi får se om jag dyker upp här något över huvudtaget i morgon... Men jag brukar ha det svårt att hålla mig borta - så vi "ses" säkert ;-)

Trevlig helg - och glöm inte att krama dem du håller av! ♥




Fridas Gård

2008-11-07 | 21:07:32
Jag har surfat runt på Fridas Gård, och ja, min önskelista till tomten blev genast ännu längre...



Alla, och då menar jag ALLA med det minst inredningsintresse verkar ha köpt denna bok! Den är nämligen slutsåld nästan överallt. Men Fridas Gård har kommit över ytterligare 10 ex så skynda fynda!!! 299 kr kostar inspirationsbibeln.




Hus och zink kan aldrig vara fel, detta lilla söta hus för 49 kronor hade jag gärna lagt rabarber på...



Jag blev väldigt förtjust i dessa renar - 99 kr respektive 115 kr.




Men åter igen, det är ett zinkus jag önskar mig tomten ;-) Detta kostar 579 kr, men det finns mindre billigare varianter som jag blir minst lika glad för!





Och det här är till dig Sanna

2008-11-07 | 18:11:52
Du ska tro att du är något.
Du ska tro att du är lika god som alla andra och att alla andra lika goda som du.
Du ska tro att du är lika klok som andra, ibland klokare.
Du ska veta att du är lika bra som andra. Om du vet att du gör ditt bästa, kan du uppskatta dem som är bättre.
Ibland vet du mer än andra. Du är inte förmer än andra men du är enastående som alla andra.
Du duger till mycket. Skratta åt dig själv och den värld du lever i, det gör dig fri.
Du ska tro att många bryr sig om dig.
Du ska tro att du kan lära andra en hel del och lära av dem.
Varför?
För att du är någon som behövs.

Av Gudrun Hjälte


Dagens Lura

2008-11-07 | 17:54:10

Foto: Privat

Vem behöver gåstol när man har Dobby?!


Foto: Privat

Och inte behöver man tvätta händerna heller när man har hund!


Foto: Privat

Okej, om jag kliar dig får jag rida på dig sen?


Foto: Privat

Men, hallå - jag skulle ju rida, ställ dig upp!


Foto: Privat

Du rår för det själv... då drar jag dig i svansen ;-)


En klunk av himmelriket

2008-11-07 | 17:31:03
Skumma och värm lite mjölk...



Stoppa ner en "chokladpinne" och rör om...



Tag därefter en klunk av himmelriket!


Äventyr!

2008-11-07 | 14:35:04
Nu ska jag och Luris iväg på ett äventyr som involverar en gammal vacker zinkbalja, fårskinn, badankor och ett stycke proffsig Brantholmska! Spännande... :-)



Kunde inte låta bli...

2008-11-07 | 14:02:53

...att se vad jag varit i ett tidigare liv efter att ha sett Lindas "diagnos".  Och det skrämmande är att jag känner mig "hemma" i diagnosen. Jag har alltid kännt mig som en pojkflicka, och forskare har jag ju varit ett par år... Får börja jobba med magibiten nu ;-)


Diagnos:


Du kanske ogillar det men du var en man i din senaste inkarnation.

Du föddes någonstans i ett område som vi i dag kallar Uppland ungefär kring år 1850.

Du arbetade som medicinare, kirurg, herbalist.



Din psykologiska profil i ditt förra liv:

Du hade ett intellekt som en forskare, alltid sökandes nya förklaringar. Missförstådd av omgivningen men fick respekt för sin kunskap.



Kunskapen - som du skulle ta med dig och förvalta in i detta livet:

Magi finns överallt omkring oss, i de mest vanliga saker. - Lär dig magi och få mänskor att se lite klarare på saker och ting.




Besök
Vem var du i ditt förra liv? för att få din "diagnos"!


En röd jacka...

2008-11-07 | 13:35:12
... hänger nu på Nennaz i väntan på att jag ska bestämma mig (måste kolla i Östersund i morgon också). Men jag är rätt säker på att det blir den röda jackan som nu hänger och bara väntar på mig :-). Dessutom hittade jag en svart festblåsa som jag bara måste ha, detta då min lilla svarta som hängt i garderoben nu visade sig vara min "stora" svarta. Trevligt! I rent glädjerus blev det en promenad med vovven i skogen, något både han och jag uppskattade törs jag lova! Sedan snodde jag ihop en mustig älgfärssoppa som får bli morgondagens middag. Nu ska jag ta och föra över ltie pengar till grannen som är på väg till IKEA. Japp, det är livsfarligt att åka till IKEA ! För om det kommer till min kännedom blir det lätt så att man råkar ut för att handla något även åt mig - eller hur Jennie, Bea och Camilla ;-)

Nepp, nu ska jag luta mig tillbaka och bläddra i Lantliv och njuta av att det är fredag...




Dagens skämt

2008-11-07 | 13:15:14
Ni som har hängt med vet att jag reklamerat en burk svamp, då det låg en stor plastbit i burken. Efter många om och men fick jag idag ett livstecken i form av ett brev och en kompensation för det obehag detta åsakat mig. Hela 50 kr! Vilket skämt. Nu hände ju inget, men hade jag bitit sönder en tand, eller ännu värre, om Luran satt den i halsen då j-vlar kan jag lova att jag rivit upp hav och helvete, men nu suckar jag bara och noterar att ICA anser att 50 kr är mer än nog för att kompensera en missnöjd kund...


Foto: Privat

Tur att jag även hade en trevlig överraskning i brevlådan. Svärmor hade nämligen lagt ditt Lantlivs julnummer - TACK! Hoppas bara att det är bättre än Drömhem & Trädgårds julnummer, för jag blev riktigt besviken på årets upplaga. Inget nytt under solen :-( Hittintills bästa jultidningen är nog Allers julmagasin, så satsa på den om ni är sugna på inspiration och inte vill kasta pengarna i sjön!


Calvin Klein

2008-11-07 | 08:50:30
Gissa om jag blev nostalgisk! Jag bara måste var med i denna tävlingen hos Agnelicious om en flaska CK One - kalla det trettioårskris, men jag tror jag bli ung på nytt med den doften ;-)




Pepparkakor

2008-11-07 | 08:16:39
Hushållet har redan förbrukat ett par burkar pepparkakor, och en ny burk är inhandlad inför lördagens glöggmys. Men jag måste nog ta och baka några egna pepparkakor också vad det lider, det hör liksom till :-) Skulle bara behöva lite roliga formar. "Pippar"kaksformarna har varit ivrigt ombloggade, en kul grej, men jag vet inte om det skulle förhöja min  julstämning precis. Dessutom skulle jag inte våga bjuda mormor på dem ;-) Däremot hittade jag massor av fina formar hos Formina. Hela hundra olika varianter finns det att välja emellan! Fyra hjärtan med hål i ska jag i alla fall baka och pryda med siffrorna 1-4 och sedan knyta fast runt mina blockljus som ska utgöra vår adventsuppsättning i år. Det blir ett bra alternativ till zinksiffror och pappersettiketter som jag funderat på tidigare.


Det här vore något för dig Elias - tänk att få äta traktorspepparkakor och dricka mjölk!


Vällingarmbåge?

2008-11-07 | 07:19:14
Tennisarmbåge har vi väl alla hört talas om - men vällingarmbåge, finns det? Är så fallet, är det nog den åkomman som drabbad undertecknad. Lurans intag av välling vid fem, sexsnåret sker nämligen i sängen tillsammans med en halvsovandes mamma som har armen i en knepig vinkel, vilket nu börjat ta ut sin rätt. Men å andra sidan, jag ska ju inte klaga det är ju självvalt :-) God morgon förresten!


En vit jul?

2008-11-06 | 19:59:52

Jag tycker det är så vackert med alla dessa stylade hem som har en vit jul såväl ute som inne. Stilrent och inbjudande. Men något som tilltalar mig ännu mer är en "naturlig jul" där granris, kottar, äpplen, ljus, grova textiler såsom linne eller säckväv, fattigmanssilver och zink är dominerande inslag. En helt röd jul med massor av tomtar är inte riktigt min grej, inte heller ett överdåd av pynt som man kan se i Amerikanska hem. Min jul kommer att gå i dova naturliga bruna linne färger, med uppiggande inslag av rött och vitt. Någon tomte kommer säkert att plockas fram, men änglar och grisar föredras. En hel del hjärtan i olika former kommer det nog också att bli. I vanliga fall föredrar jag rostfritt, borstat stål och smide, men till jul åker mina mässings saker fram.  Åhh... jag vill göra jul NU! Men jag har lovat mannen att vänta åtminstonde i två veckor till ;-)




 

Vilken färg går din jul i?


Varför man inte ska dricka alkohol...

2008-11-06 | 18:58:15
...blir synnerligen uppenbart när man ser detta ;-)



Till mamma?

2008-11-06 | 18:45:37
Jag tävlar hos Hem och Lycka om ett halsband från puss.se i förhoppning om att vinna ett halsband till min kära mor som verkligen är ett ♥




Status rapport

2008-11-06 | 18:24:16
Humör: Belåten och nöjd känner jag mig då jag fått mycket gjort idag.
Frisyr: Börjar komma överens med mitt hår igen efter klippningen, var in och fick lite styling tips av grannen på förmiddagen :-)
Äter: Har just ätit en banan.
Dricker: Inget, men funderar på att ta ett glas rött...
Känsla: Känns som om det är fredag, måste bero på att jag städat.
Planer: Läsa era bloggar, natta Luran, kissa vovven och sedan bläddra i en inredningstidning och njuta av min renbäddade säng.
Borde: Ta ett fotbad och fila fötterna och smörja in dem. Jag hatar fula fötter!
Får ej: Glömma att blåsa ut ljusen.
Förundras över: Att en del människor verkligen inte har någon känsla för när de kliver över. Jag går på MIN stig - se till att trampa din egen!
Smakar: Apa, banan ger verkligen ingen vidare andedräkt...
Önskeplagg: Jag är i desperat behov av en snygg jacka, gärna en röd.
Har på mig: Mysbyxor och tröja, värsta sunk-städ-white trash outfitten!
Noterar: Att jag glömde att damma mannens Whiskey samling.
Lyssnar på: TV:n som surrar i bakgrunden.
Tittar på: Skärmen på datorn så jag ser vad jag knappar ned för något... samt Luran i ena ögonvrån så hon inte hittar på något bus :-)

Vilken status har DU just NU?


Snart farsdag...

2008-11-06 | 17:23:13
...och jag undrar just vad jag och Luran ska hitta på till mannen? Tycker sådant är så svårt, min pappa brukar få trisslotter och rökt ost, och det är han helnöjd med. Men något roligare borde allt mannen få då det är hans första farsdag som pappa. Men vad, det är frågan. Det kommer ju inte att vara ett problem när Luran väl kan rita en teckning eller lägga en pärlplatta, men det är ju några år dit... Jag måste ju försöka leva upp till den standard som mannen satte när han kom hem med den här på min första morsdag som mamma:



Foto: Privat

Jag älskar buketter och hade gärna haft levande blommor (snittblommor)
 överallt här hemma, det och stora fruktskålar tycker 
jag känns som värsta vardagslyxen.


Dagens Lura

2008-11-06 | 17:10:01

Foto: Privat

♥ kärlek ♥
Mannen och Luran, vad vore jag utan er?


Svärmor

2008-11-06 | 16:58:57
Svärmödrar kan vara ett knepigt  och känsligt kapitel för vissa, men jag har turen att ha en kanon svärmor! Min svärmor har varit här mest hela dagen så att jag kunnat stöka och fixa allt som har hopat sig på min "att göra lista". Nu är hela övervåningen dammtorkad, dammsugen och skurad + att sängen är renbäddad (längtar redan tills jag får krypa ned i den och njuta). Det stora projektet har varit att gå igenom mina två garderober. Som jag har rensat! En stor korg med mammakläder väntar på att packas ned i plastlådor och sparas inför en eventuell ny graviditet, andra kläder modell  större har också packats undan, liksom kläder som ligger där men som jag aldrig använder. Nu är det endast kläder som jag kan ha kvar! Man känner sig så mycket lättare när man fått rensa och slänga saker. Jag har också hunnit plantera om några blommor och byta krukor, samt dra dammsugaren och skurat nedervåningen och källaren. Nu är det bara att målartvätta när trappen torkat, men det får bli någon annan dag. För nu har jag tänt massor med ljus och sitter här och myser, och det tänker jag fortsätta med! Ett stort och innerligt tack svärmor. Det här har du inte gjort för sista gången för att citera svärfar ;-)



Foto: Privat

Visst sprider min lykta ett välkomnande sken i hallen?


Mooooooorning!

2008-11-06 | 09:49:30

Hoppas er morgon varit lika bra som min. Jag har sovit, sovit och sovit det senaste dygnet så nu börjar jag känna mig som den "vanliga" Therese igen (dock lite snuvig fortfarande, men det är petitesser). Nu ska jag försöka få lite mat i magen, och sedan vänta ut mannen (han jobbar eftermiddag/natt så han sover) eller smyga upp försiktigt, försiktigt och hämta lite kläder så jag kan ta itu med något. På dagens att göra lista står bland annat en storhandling, städning av klädgarderoberna i sovrummet + själva sovrummet. Måste byta i sängarna kom jag också på! Dessutom måste jag pila över till grannen och låna ett fårskinn till ett projekt på söndag. Eventuellt hade jag också tänkt hinna dammsuga och målartvätta källartrappen/hallen nere i källaren. Men jag är glad om jag hinner hälften :-) Som tur är skulle svärmor titta förbi och roa Luran i några timmar, så då får jag försöka vara effektiv. Nepp, ut och kissa hunden och sedan var det som sagt mat i magen som gällde!




Joy

2008-11-05 | 20:30:42
Jag fastnade för ljusstaken "Joy" från Design House Stockholm,
men priset förskräcker - hela 1 749 kr kostar den...

 


Tänk om...

2008-11-05 | 17:04:24
...man kunde virka som Nilla! Jag måste nog leta reda på en virknål och lite garn... Visst blir ni också sugna när ni ser hennes alster?! Titta in i hennes blogg och inpireras eller köp ett bakverk eller två!















Dagens Lura

2008-11-05 | 14:41:45

Foto: Privat

Det är bara två små risgryn som hon haft ända sedan hon var 4 månader, men attans så vassa de är!
Med tanke på hur mycket damen dreglar torde det dessutom vara fler i antågande...


Trist

2008-11-05 | 13:45:06
Idag är en sådan där dag som allt känns lite segt och trist. Jag behöver något kul som livar upp! Då påminde mannen mig om att vi ska till Östersund på lördag och jag då skulle få besöka ett efterlängtat rött M. Ni som känner mig vet att jag kan gå över eld och vatten för en burgare från Mc Donalds - speciellt med tanke på att jag inte ätit på Mc Donalds sedan jag flyttade från Umeå för snart ett år sedan. Tänka sig, ett år utan en Big Mac. Undra just om den kommer att smaka så där ljuvligt gott som jag föreställer mig i min fantasi? Det återstår att se :-) Jag ska förutom Lurans bilbarnstol även inhandla en ny vinterjacka och vinterskor till mig själv, så nu ska jag roa mig med att surfa runt och se vad som finns i butikerna. Jag gillar inte att gå runt på måfå, utan vill gärna redan på förhand ha någolunda koll på vad jag ska köpa och vart jag ska köpa det.  Förresten, finns det någon bra inrednings butik i Östersund? Jag är inte så hemma i Östersund, vi har alltid hadlat i Umeå tidigare. Men ombyte förnöjer ju som det heter :-)





Träleksaker

2008-11-05 | 09:00:44
Peppar och vanilj har en tävling på sin blogg där man kan vinna charmiga träleksaker. Ankan på hjul skulle mer än gärna få flytta hem till oss och bosätta sig i Lurans leklåda :-)




Bad hair day...

2008-11-05 | 08:35:01
Gud så jag ångrar mitt klipp av håret - vilket jag också visste att jag skulle göra, för så brukar det alltid vara... Det var så snyggt när Camilla fixade till det. Men efter att ha duschat och sovit så inser jag det praktiska med jämlångt hår, bara att kamma och sätta upp! Perfekt - enkelt, snabbt och super praktiskt när man är småbarnsmamma. Men vad händer med ett uppklippt hår? Jo, det står åt alla, och då menar jag ALLA håll. Seriöst - jag ser ut som ett penntroll.  Så om ni inte ser mig på ett par månader vet ni varför, jag sitter inne och väntar på att håret ska växa ;-) Damen nedan är riktigt fin i håret i jämförelse... Jag måste nog börja att använda hårtork, jag som aldrig använder den i vanliga fall. Jag är för LAT för en sådan här frisyr (som egentligen är superfin bara man kan/orkar fixa till den). Tur att det är säsong för mössa!





Denna bild kommer upp om man söker på "bad hair day" på google - jag måste nog ta och skicka in en bild på mitt hår istället så de har en ännu bättre illustration av hur ett hår faktiskt ser ut när man har en bad hair day...


Obama

2008-11-05 | 08:13:02
Som disputerad statsvetare borde jag kanske komma med en djup och knivskarp analys av den stora politiska händelse som just inträffat. Men jag nöjer mig med att konstatera att det nu finns hopp. Hopp för USA, Världen och Mänskligheten. Det är stort att en svart man nu sitter på posten som brukar klassas som världens mäktigaste, "endast" 40 år efter de svarta fick fulla medborgerliga rättigheter i USA. Det är stort. Däremot håller jag mig avvaktande till vilka reella omsvägningar detta kommer att resultera i, främst med tanke på USA:s utrikespolitiska agerande. Men en försiktig tillförsikt och hopp har tänts. Njut av folkets ljubel Obama, för när smekmånaden är slut måste du visa vad du går för!



Foto: Aftonbladet


Ljuslykta

2008-11-04 | 23:31:52
Jag tävlar om en lykta hos Annas skattkammare - gör det du med!



Vänner...

2008-11-04 | 23:06:39
...är det verkligen underbart att ha. Man behöver inte många om man hittar de rätta. Vissa säger det bara "klick" med, och oavsett om man hörs dagligen eller en gång i halvåret så finns man där för varandra och ger varandra positiv energi. En sådan dos positiv energi har jag fått ikväll av Anna - TACK! Tänk vad lite allmänt skvaller om alltifrån familj och småbarnsliv till vår stora last inredning och pyssel kan göra för välbefinnandet. Längtar så tills jag får träffa dig och killarna på söndag ♥




Nostalgikort

2008-11-04 | 21:07:41

Jag älskar gamla kort, och till min stora förtjusning så lottar Mia med bloggen Hem och Lycka ut 2 st kit med 5 st nostalgikort + en kedja till sina läsare. Skulle man inte ha turen att vinna korten, går det även att beställa dem från hennes butik Hem och Lycka.





Nycklar

2008-11-04 | 17:22:55
Jag är på jakt efter gamla nycklar till ett litet projekt som jag har på lut. Men vart får man tag på nycklar?! Tänker kolla på tradera, men har inga större förhoppningar... Så sitter ni och trycker på några gamla nycklar som ni inte vet vad ni ska gör av - hör av er!



Foto: Om livet i ett skatbo


Dagens Lura

2008-11-04 | 16:11:58

Foto: Privat

Luran fick en ny tröja och mössa av farmor idag, och det var så fult att det är coolt! Luran ser ut som en liten Fraggel tycker jag! Och Luran älskade att dra i trådarna... Tack farmor för kläderna och brödet! ♥


Önskelistan blir längre...

2008-11-04 | 15:32:01
...och längre. Samtliga bilder i detta inlägg är hämtade hos My home, en helt underbar butik på nätet som har massor av fina inredningsdetaljer. Flera av dem har hamnat på min önskelista till tomten. Det fina i kråksången är att ett besök i butiken ger så mycket inspiration (gratis!), så titta in där om ni har idétorka!




Ljuslåda (årstidslåda) för 369 kr - vilken superbra idé att byta lådans innehåll allt eftersom årstiderna och högtiderna växlar! Jag gillar saker som man kan variera och som har många funktioner.




Dessa zinksiffror för 59 kr hade jag inte tackat nej till (de är tyvärr slutsålda), men jag ska göra en egen variant av detta i min adventsuppsättning. Jag komer dock att använda mig av pappersettiketter som jag tänker beställa från Panduro.




Husen har jag bloggat om flera gånger tidigare, och jag är så kääääär i dem - snälla tomten?! SNÄLLA?! De kommer in till butiken i början av denna månad... *blink*




Det blir ingen gran i år, så roligt ska inte Luran få ha ;-). Däremot fastnade jag för detta! Jag har en gammal vit och kantstött emaljerad hink i matkällaren som jag ska fylla med granris och ljus, samt några väl valda dekorationer. Tror det blir kanon!


Burköverdrag

2008-11-04 | 14:39:02
Vilken underbar idé! Istället för att söla ner skålar så drar man helt enkelt på ett vackert burköverdrag över sillburken, rödbetorna eller den inlagda gurkan - så pryder plötsligt burken sin plats på bordet. Genialiskt! Synd att jag är så dålig på att sy... Så jag hoppas jag vinner dem hos Livet som mest eller när livet är som bäst!




Enkelt julpyssel!

2008-11-04 | 14:26:43
Skafferiet och fruktskålen är en riktig guldgruva så här i jul och pyssel tider! Jag tänker torka tunna skivor av äpple och apelsin i ugnen som jag sedan ska använda i julgrupper och som dekoration i övrigt. Kanelstänger och stjärnanis är vackra kryddor som både pryder och sprider väldoft. Bind ihop ett par kanelstänger med ett robust snöre, och strö lite stjärnanis och kottar runt en blomkruka eller några blockljus - vips så har man ett fint blickfång! Och kryddnejlikor instuckna i apelsiner får man verkligen inte glömma - det är jul för mig! Vackra handgjorda polkagrisar är inte bara goda, utan de är även förträffliga att fylla upp ljusfat och liknande med.






Båda bilderna är från Hostess with the mostess


Hjälp - vilken bilbarnstol?!

2008-11-04 | 08:01:15
Till helgen planeras en shoppingresa till Östersund, prio ett på denna resa är att inhandla en bilbarnstol till Luran. Men frågan är vilken? Är något märke eller modell bättre än andra? TIPS MOTTAGES TACKSAMT!!!


Badankor

2008-11-04 | 07:58:16
Jag gillar badankor, varför vet jag egentligen inte. Men visst blir man glad av badankor?! På Bluebox.se hade de fått hem dessa nyheter på detta temat:


Badbomber i form av ankor, säljes i 3-pack för 99 kr.



Doftande badanka för 85 kr, välj mellan druva, hallon, äpple, kokosnöt eller bubbelgum!


Eller varför inte ett 3-pack med små doftankor för 115 kr om man har svårt att välja en doft - perfekt att ha på toaletten då de sprider väldoft!






Bättre, men inte bra!

2008-11-04 | 07:39:50
Jag känner mig betydligt piggare i dag, dock inte helt fri från förkylningen. Således blir det en "stugsittar dag" då de största planerna är att mysa med Luran, leta reda på en bra film ur gömmorna, dricka massor med te och bläddra i lite i olika tidningar, samt besöka just DIN blogg - lämna ett spår så jag hittar dit!





Sänkt...

2008-11-03 | 22:26:06

Jag känner mig risig... Jag vill verkligen inte bli sjuk nu :-( Jag har i alla fall ställt in resan till Östersund med jobbet i morgon. Det kändes inte som en bra idé att släpa runt på en förkyld Lura i ett par timmar för att beskåda tätortsnära skogar, och med tanke på hur jag själv mår för tillfället och hur regnet öser ner där ute var detta ett synnerligt klokt beslut. Det blir en kopp te, tidningar och sängen för mig nu. Men innan jag säger god natt så tänkte jag tipsa om en sista tävling för i dag, och det är en tävling hos Ango där man kan vinna filmen "Djävulen bär prada". Då mannen bestämt hävdar att detta är en tjejfilm har jag ännu inte sett den, så jag hoppas förståss att jag vinner den - men om inte den hittar hem till mig hoppas jag att den hamnar hos just DIG! Nej, nu gör jag kväll och hoppas att en välbehövlig sömn ska göra susen :-)





Snälla tomten...

2008-11-03 | 21:27:22

...kan du på något sätt fixa så att detta vackra silverfat ligger under just min julgran på julafton?! Men det klart, tomten har väl mycket att stå i, så det är bäst jag försöker vinna det hos Lilla Flisans hus för att vara på den säkra sidan ;-)




Tekanna

2008-11-03 | 21:18:46

Löste är ju såg gott, men alla mina tekulor läcker - därför är jag med och tävlar om en tekanna med inbyggt filter hos Brunkullan med Mosipperötter.





Jultävling

2008-11-03 | 21:07:13
Jag är med och tävlar hos Mosters inredningsbod om ett julpaket - tävla du med!



Julpaket från Aspegren

2008-11-03 | 20:59:37
Symaskinen och jag är inte särskilt goda vänner, därför hoppas jag att jag vinner detta ultimata "julpysselmyskit" hos Leva som jag, det skulle underlätta mitt julpyntande betydligt!




Dagens Lura

2008-11-03 | 19:18:55

Foto: Privat

Ni kanske kallar det Kärlek. Love. Liebe. Amore.
Jag kallar det Luran.



Kompromiss och julgardiner

2008-11-03 | 17:15:09
Brunt eller rött? Brunrött. Kort eller långt? Uppklippt. Lugg eller ej? Även här blev det en kompromiss, det vill säga en halv lugg :-) Känner mig sjukt nöjd - tack grannen!

Posten hade med sig en trevlig överraskning idag - det personliga blocket som jag vunnit hos junitjejen. Nu kan jag skriva ner alla mina bra och mindre bra ideér om infall!

Men den trevligaste överraskningen står mamma för. Hon tittade nämligen in med våtservetter till Luris, hundben till Dobby och julgardiner till mig - TACK!




Glögg!

2008-11-03 | 12:51:19
Idag släpptes årets glögg på Systembolaget, och jag har varit dit och bunkrat upp med Blossa 08 i smaken blåbär och kryddnejlika. Dessutom letade både jag och personalen efter glöggen som skulle smaka vitchoklad och lime... Men nu när jag kommer hem och kollar upp glöggen (Tindra) så inser jag varför den inte fanns på Systembolaget - den är ju alkoholfri! :-) Så den ska jag inhandla på Konsum eller ICA. På ICA finns dessutom en alkoholfri glögg i smaken päron och ingefära som jag är nyfiken på. Jag måste nog ta och damma av glöggkopparna och ta fram min pepparkaksburk och duka upp lite ädelost till helgen...



Lönesamtal och ett klipp!

2008-11-03 | 11:47:46
Jag har just haft ett lönesamtal med min tillresta chef. Det var ett bra samtal med tanke på att jag inte hunnit göra några större avtryck inom organisationen innan jag gick på föräldraledighet. Klart är också att jag är föräldraledig fram till och med 1 juni. Känns kanon! Mycket kan hända under den tiden... Nu ska jag se till att få lite mat i magen, och börja ladda inför min klippning/toning senare i eftermiddag. Jag får göra som fågelungarna - hoppa och hoppas att vingarna bär ;-P




Jag vill köpa hus!

2008-11-03 | 11:18:58
Man ser dem överallt i tidningar och även bland inredningsbloggarna... Och jag måste erkänna att även jag fallit för "trenden". Jag har nämligen totalt snöat in på hus i olika former och varianter på senare tid, men just nu bankar mitt hjärta särskilt mycket för dessa zinkhus:



Foto: Himlen runt hörnet


Jag skulle så gärna åka till Ö-vik och strosa runt in den underbara butiken Himlen runt hörnet "live". Tänk att få köpa julklappar och julpynt där... Men det går visst även att beställa varor via butiksbloggen, jag måste nog kolla upp det ;-) 


Jag har blivit utmanad...

2008-11-02 | 21:36:37

Den som har skickat denna utmaningen till mig är Sanna.

Regler:

Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.

7 saker om mig:

* Jag har tagit en springnota i Bryssel.
* Jag är rädd för sprutor/nålar (kan ej ge blod då mina kärl drar ihop sig av skräck!).
* Jag har ett ruggit minne som gjort att jag inte behövt plugga särskilt hårt för att få topp betyg.
* Jag har lagat mat och dejtat på TV3.
* Jag är allergisk men har ändå hund.
* Envis är mitt förnamn, jag ger mig ALDRIG.

Jag utmanar dem som känner sig manade!  :-)




Änglakakan - en bekännelse!

2008-11-02 | 21:13:20
Visst minns ni att jag bakade i fredags? Jag försökte mig på att baka en Änglakaka, och när jag skrev det här inlägget trodde jag att jag iaf hade en kaka, omän en väldigt ful sådan. MEN SÅ VAR INTE FALLET. När jag själpte upp kakan upp och ner så visade det sig att den var totalt ogräddad i botten, så kakan rann ner genom gallret... Endast ovansidan var "hård" (och i mitt tycke rätt ok i smaken). Så det hela slutade med att jag tog en stekspade och skrapade ihop kakan och förpassade den i soppåsen. Inte ens vår hund ville äta den - och det säger rätt så mycket! ;-) Tur jag hade Dracula kakan på lut. Men gissa om jag kände mig misslyckad?! Därför hoppas jag att jag vinner en Voodoll Pascal le Chef hos Bantarbritta, för annars kommer jag nog inte våga mig på något julbak...




Ljuslyktor

2008-11-02 | 20:54:17
Kan man få för många ljuslyktor?! Nej, tänkte väl det :-)



Jag tävlar hos MammaRebecca!


Min lilla groda...

2008-11-02 | 20:50:53

Foto: Privat

Luran har hosta och är snorig :-( Varm känns hon också till och från. Har varit så ett par dagar, men är trots det inte speciellt gnällig och grinig. Vi har fått jordens snällaste lilla Lura, önskar bara att jag kunde ta hennes förkylning...



Mer zink...

2008-11-02 | 20:26:49
Jag har svårt att motstå zink, så denna tävling passar mig som handen i hansken. Titta in hos Villa Hemmet om även du är sugen på att tävla!



En underbar filt

2008-11-02 | 20:04:49
Tänk att få bädda ned Luran under denna underbara virkade filt som Linda med bloggen Älskade barn och ljuva ting gjort. Det finns en möjlighet att jag får göra det, för jag är med i tävlingen hos Fyra årstider där denna filt lottas ut. Var med och tävla du med, så kanske just du vinner den!



Zink

2008-11-02 | 18:37:03
Jag tävlar om en ljuskopp och ett kors i zink hos My Lovely Christmas Home.



Helgens Luror

2008-11-02 | 18:16:58

Foto: Privat

Luran gillade fladdermössen - särskilt att tugga på dem!


Foto: Privat

Och så här glad var Luran i fredags då Faster A tittade in med lite rejäla vinterkläder som kusin Elias haft och som Luran nu ska få låna - perfekt till skotersäsongen! Tack!


Lurans nya "hobby"

2008-11-02 | 18:13:41

Foto: Privat

Luran har en ny "hobby" - den heter "driva mamma vansinnig genom
att ständigt bada i Dobbys vattenskål." 
Barn ÄR rara ;-)



Turtant utan dess like!

2008-11-02 | 18:08:37
På senare tid har jag verkligen haft turen på min sidan, i fredags kom exempelvis den fina fil de fer anslagstavlan som jag vunnit hos Inredningsgalen, samt de fina korten jag vann hos Molly´s Grove.


Foto: Privat

Men inte nog med det... döm om min förvåning - när jag kom hem så ser jag ju att jag dessutom vunnit swarowski beströdda BH-band hos Bantarbritta!!!
TACK!


Tillbaka!

2008-11-02 | 17:37:02
 Ja, nu är vi tillbaka efter en mysig helg i Ormsjö. Det har verkligen varit lungt och skönt att bo i "vårt" hus. Vi har en makalöst vacker utsikt ner mot sjön från köksfönstret i huset. I lördags morse var det - 13 grader ute, och så här vackert var det när dimman började lätta över sjön:


Foto: Privat

Huset har tidigare varit affär, och det finns kvar en del klenoder sedan den tiden.

 

Vi åkte upp till Risbäck och tände på gravarna på lördag förmiddag, sedan åkte vi hem och åt lunch tillsammans och sedan tog jag, Luran och Faster A en promenad i det kalla men vackra vädret. När vi kom hem dukade vi och fixade inför middagen.

  

Sedan tog vi oss ett vinglas och inväntade mannen och svärfar som varit ute och jagat. Älgen klarade sig även denna gång kan jag meddela... När de kom avnjöt vi tacos i mängder och sedan en blodröd Dracula kaka, kaffe och avec. En verkligen trevlig kväll!


Foto: Privat

Jag, svärmor och Dobby...


Foto: Privat

Svägerskan och svågern :-)


Foto: Privat

Lurans goa kusin Elias ♥


Foto: Privat

Min anda svägerska - Sandra.I betydligt bättre form än i fjol ;-)


Foto: Privat

Svärfar och Jörgen  - varav den senare höll i bordsbönen... eller hur var det?!


Foto: Privat

Mannen och Luran ♥


Foto: Privat

Sist men inte minst - en bild på Kajsa som ger Dobby en omgång. Nej, lovar, det ser värre ut än vad det är. Dom är kompisar och har haft så kul tillsammans i helgen!


Foto: Privat

Den här "hotell" frukostbuffén stod uppdukad båda dagarna, inte illa. Men det lyxigaste av allt är att jag haft massor av Luran vakter och dessutom har jag knappt behövt diska - tack mina kära svägerskor! Det har verkligen varit en toppen helg!


Foto: Privat

Men nu har vi gjort som ägaren till detta bo, städat och bommat igen för denna gången. Men om inte allt för länge så ses vi förhoppningsvis allihopa igen (kanske till jul?).

Jag hoppas att ni haft en minst lika skön och avkopplande helg som jag har haft!