Middagstips!

Jag gjorde ju Mustig älgfärssoppa från ICA:s kokbok Hela Sveriges Husman i går som ska bli dagens middag, men som även fungerade som förrätt i går. Och jag lovar, den är kanongod! Så här kommer receptet för er som mot förmodan ännu inte hunnit hämta ut kokboken på ICA.

Mustig älgfärssoppa
(4 personer)

400 g älgfärs
2 stora lökar
4 stora potatisar
1 röd paprika
1 gul paprika
4 köttbuljongstärningar
12 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 tsk soja
2 krm kajenpeppar (jag använde chilipulver)
2 vitlöksklyftor (jag lade även i en tredje då jag gillar vitlök)
Smör till stekning
Salt

Gör så här: Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skär paprikorna i tärningar. Fräs lök och paprika i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt potatis, buljongtärningar, vatten, tomatpuré och paprikapulver. Koka under lock i ca 15 min. Bryn älgfärsen i en stekpanna med smör, och lägg ner i soppan tillsammans med soja, kajenpeppar, pressad vitlök och ½ tsk salt. Koka på svag värme i ca 5 min. Servera med ett gott bröd, gräddfil (det är det som "gör" soppan!) och gärna ett glas rött (ja, det står faktiskt så i kokboken, så det är inget jag hittat på även om man skulle kunna tro det...).



Foto: Privat


Sannslöst god soppa!



Vendela säger

Å, den verkar god! Kanske man kan göra den på nötfärs i brist på älgfärs?? Fast den blir väl inte liika god ;-)

2008-10-28 @ 08:34:10
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Lindas krypin säger

Oj, det ser ju kanongott ut! Ska ta och tipsa om det i min blogg och då länkar jag ju till dej och receptet så klart :-)



Få se om man får ta och testa det här nu i veckan!

2008-11-12 @ 19:43:28
URL: http://lindaskrypin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: