Middagstips!
Jag gjorde ju Mustig älgfärssoppa från ICA:s kokbok Hela Sveriges Husman i går som ska bli dagens middag, men som även fungerade som förrätt i går. Och jag lovar, den är kanongod! Så här kommer receptet för er som mot förmodan ännu inte hunnit hämta ut kokboken på ICA.
Mustig älgfärssoppa
(4 personer)
400 g älgfärs
2 stora lökar
4 stora potatisar
1 röd paprika
1 gul paprika
4 köttbuljongstärningar
12 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 tsk soja
2 krm kajenpeppar (jag använde chilipulver)
2 vitlöksklyftor (jag lade även i en tredje då jag gillar vitlök)
Smör till stekning
Salt
Gör så här: Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skär paprikorna i tärningar. Fräs lök och paprika i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt potatis, buljongtärningar, vatten, tomatpuré och paprikapulver. Koka under lock i ca 15 min. Bryn älgfärsen i en stekpanna med smör, och lägg ner i soppan tillsammans med soja, kajenpeppar, pressad vitlök och ½ tsk salt. Koka på svag värme i ca 5 min. Servera med ett gott bröd, gräddfil (det är det som "gör" soppan!) och gärna ett glas rött (ja, det står faktiskt så i kokboken, så det är inget jag hittat på även om man skulle kunna tro det...).
Foto: Privat
Mustig älgfärssoppa
(4 personer)
400 g älgfärs
2 stora lökar
4 stora potatisar
1 röd paprika
1 gul paprika
4 köttbuljongstärningar
12 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 tsk soja
2 krm kajenpeppar (jag använde chilipulver)
2 vitlöksklyftor (jag lade även i en tredje då jag gillar vitlök)
Smör till stekning
Salt
Gör så här: Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skär paprikorna i tärningar. Fräs lök och paprika i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt potatis, buljongtärningar, vatten, tomatpuré och paprikapulver. Koka under lock i ca 15 min. Bryn älgfärsen i en stekpanna med smör, och lägg ner i soppan tillsammans med soja, kajenpeppar, pressad vitlök och ½ tsk salt. Koka på svag värme i ca 5 min. Servera med ett gott bröd, gräddfil (det är det som "gör" soppan!) och gärna ett glas rött (ja, det står faktiskt så i kokboken, så det är inget jag hittat på även om man skulle kunna tro det...).
Foto: Privat
Sannslöst god soppa!
Vendela säger
Å, den verkar god! Kanske man kan göra den på nötfärs i brist på älgfärs?? Fast den blir väl inte liika god ;-)
Lindas krypin säger
Oj, det ser ju kanongott ut! Ska ta och tipsa om det i min blogg och då länkar jag ju till dej och receptet så klart :-)
Få se om man får ta och testa det här nu i veckan!