Snabb, söt och syrlig

 
 
I veckan har jag gjort
den godaste vinbärskakan
ever, och måste dela med
mig av receptet.
 
Tidigare har jag alltid
gjort en variant i långpanna
som man måste vispa länge
och väl och sedan hyvlar
smör över.
 
Denna görs i en handvändning
och får en helt annan konsistens.
 
Mer som en kladdkaka.
 
 
 
 
Man gör kakan i en
rund springform med
avtagbar kant som
smöras och bröas.
 
Själva smeten
består av 2,5 dl vetemjöl,
2 tsk vanilinsocker, 2 dl strösocker
som rörs ihop (vispa ej!) med
3 ägg och 75 gr smält smör.
 
Häll smeten i formen och
strössla över 2 dl vinbär och
grädda längst ner i ugnen
på 200 grader i ca 25 min.
 
 
 
 
 
Kakan har en rykande
åtgång och då är det toppen
att den går så fort att göra!
 
När den är nygräddad och
ljummen är den god med
en kula vaniljglass.
 
Har den svalnat så fungerar
grädde eller allra helst en
god vaniljsås till.
 
 



åsa säger

Tror det är typ samma recept jag gör en kalasenkel hallonkaka efter... lite kärt barn har många namn :)

Helt perfekt.

kram

2020-08-13 @ 19:42:24
Svea säger

Sååååååå god 🤤🤤🤤❤️

2020-08-14 @ 22:47:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: