God Jul!

2008-12-24 | 13:12:54

Foto: Privat


Jag och Luran vill passa på att önska er alla en riktigt god jul med massor av julstämning i form av ljus, paket, tomtar, musik, mat, släkt och vänner. Passa på att njuta av julen och glöm alla måsten!

Vi började morgonen med ett härligt bad (fast Luran uppskattade det inte lika mycket som mamma). Sedan åkte en fin liten julklänning fram och paketen packades in i bilen tillsammans med man, vovve och lite julgrupper och annat smått och gott. Sedan begav vi oss mot Byn med några stopp där blommor och klappar överlämnades. Nu sitter vi på Riset och har ätit julgröt och massor av julgott som moster Carol fixat, snart ska vi bege oss till Byn och se Kalle Anka och äta julmiddag och invänta tomten hos mormor och morfar.

Lurans första jul är här! Paket i massor - kan det bli bättre?!

Ta hand om varandra och ett gott nytt år, för nästa år SKA jag banne mig ha en fungerande dator så jag kan titta in hos er alla! Till dess - varma kramar från mig och Luran.


Julpyssel

2008-12-08 | 21:17:38
Dagarna ramlar på och jag bakar och stökar för fullt - vad kan man annars göra när man inte har en dator?! ;-) Ikväll har vi pysselkväll på Sjögatan hos Malin. Tomtar, lyktor, julkort, strutar, julgrupper och lite annat har det blivit + en massa glögg och lite saffransmuffins med vit choklad (pröva att baka dem om ni inte redan gjort det - de är kalas goda!). Resultatet får ni säkert se hos Malin eller Nina i deras bloggar :-)

Själv passade jag på att smita iväg och uppdatera mig vad som hänt hos några av mina favoritbloggar, jag saknar er innerligt ska ni veta! Men nu hoppas, tror och ber jag att min dator snart ska vara fixad. Jag får lov att ringa och kolla upp det i morgon. Nu ska jag gå och fortsätta att vara social - en stor och varm kram till er som tittar in här trots bloggtorkan som råder!


Mycket på G

2008-12-03 | 11:02:26
Nu händer det massor - men tyvärr har jag ingen dator då den är inlämnad för reparation på obestämd tid (är åter igen hos grannen och våldgästar och lånar datorn). Men klappar är inslagna, pyssel är pysslat, förkylningen bekämpas fortfarande, julbord är inplanerat, och en stor utmaning närmar sig... så håll tummarna för mig!


Rensning och de tre S:en

2008-12-01 | 20:23:17
Ikväll har jag gjort en rensning av alla bilder och filer som jag haft på datorn, och det verkar som om det gjort datorn lite mer sammarbetsvillig... Dock är den fortfarande inte helt kry, så det är nog bäst att Håkan ändå tar en titt på den så det inte är något virus eller annat mysko. Således blir det ingen dagens Lura i dag heller - men i morgon! :-)

Nu ska jag mysa med en kopp te och invänta julkonseren med Sanna, Sonja och Sherly.  Missa inte det!Tävla!

2008-12-01 | 11:54:28
Hedvig och jag har en tävling där man har möjlighet att vinna fina priser, tävlingen pågår till 2:a advent. Adventskalender del 2

2008-12-01 | 11:13:29
Villa Hemmets adventskalender är nu inne på andra omgången och tillika är andra andvent slutdatum för deltagande.Skyltar

2008-12-01 | 10:53:52
Hos Marit kan man vinna vackra julskyltar om lyckan står en bi, tävlingen pågår till den 2:a advent.Ett svart hus

2008-12-01 | 09:52:56
Jag har en ny kärlek - min svarta huslykta inhandlad på Dollar Store för endast 200 kr. Stort med många fönster. Helt klart ett prisvärt alternativ till de poppulära (men rätt små) Walther & Co husen i zink. Jag har satt in ett vitt blockljus i modell XXL i lyktan som nu lyser så vackert i vårt vardagsrumsfönster.

I morgon bär det av till Vilhelmina för att inhandla de sista julklapparna och för att lämna in datorn. HOPPAS, HOPPAS verkligen att det går att ge den konstgjord andning... jag släpar ju efter med massor av Luror till fastrarna nu ju.

Nu är det fika som gäller både för mig och Luran, sedan tvätt och tillagning av korvstroganoff. Men med lite tända ljus och en julskiva så blir de tråkiga vardagssysslorna genast mycket roligare!

En famn granris ska ned till matkällaren ockå, för ni vet väl att julgranar och ris mår bäst av att mellan landa på en inte allt för varm plats efter att ha stått ute i kylan? Annars chockar man sin stackars gran, och det vill man ju inte :-)

Finns det ork och lust på eftermiddagen när mamma/mormor tittar in så blir det eventuellt även en omgång saffransbröd, jag tror jag har allt hemma för ett bak. Jag orkar nämligen inte gräva fram bilen som ska finnas där ute någonstans under någon snödriva bara för att åka och handla ett paket jäst eller liknande.

Hoppas ni som tittar in här får en bra start på denna den första adventsveckan, och glöm inte att det första avsnittet av årets julkalender även går i kväll för er som missade det i morse! Själv ska jag invänta mannen, så vi kan skrapa den första lotten i vår adventskalender - snälla tomten ge oss tre lika belopp med massor av nollor?! Okej?