Lurans första övernattning & bröllop

2009-02-27 | 15:13:18
I helgen ska vi vara ifrån Luran för första gången. Hon ska sova över hos mormor och morfar natten mellan lördag och söndag då vi (mannen och jag) är på bröllop. Även Dobby har vi fått hyra in hos mamma och pappa - TACK för att ni ställer upp! Det kommer nog att gå galant. Största separationsångesten kommer nog vi ha, tätt följt av vår lilla vovve som inte gärna är utan sin "flock". Men pappa/morfar duger nog som stand in - bara han är beredd på att ha en kompis som följer honom vart han än går, till och med in på toaletten... Luran däremot kommer att må som en prinsessa, hon kommer att bli sååå bortskämd av både mormor och morfar och morbror och moster - visst?! ;-)

Resterande delen av dagen kommer att ägnas åt diverse förberedelser och packning av nödvändiga saker, dels inför Lurans vistelse hos mormor och morfar, dels inför bröllopet då jag och min man ska övernatta där tillsammans med resterande bröllopsgäster i en hyrd lokal i anslutning till festlokalen. Det är även en del sista minuten fix i form av tillbehör till förrätten och lite annat pyssel som inte svägerskan får veta något om som jag ska försöka hinna med... (Jag vet att du läser här ;-P så jag avslöjar inte mer!)

Då det som sagt är lite att stå i + att vi åker rätt  tidigt på lördagsmorgonen, kommer ni nog inte att hinna se röken av mig något mer här förrän tidigast på söndag kväll (fast man ska aldrig säga aldrig...). Därför vill jag passa på att önska er alla som tittar in här en riktigt trevlig helg. Jag har ställt kameran på laddning så att jag ska kunna bjuda på lite bilder från bröllopet senare - för visst är ni liiiite nyfikna på detta vinterbröllop som hålls under bar himmel och där vi gäster får ta oss till vigselplatsen med skoter?!


Skål för den blivande Herr och Fru Enfeldt!
♥ ♥ ♥

Passa på att TÄVLA om valfri ängel (en vit porslinsängel eller en grön ängel i trä från Miljögården) här hos mig. Tävlingen avslutas kl 24.00 nu på lördag den 28/2. Två vinnare kommer att dras på söndagkväll alternativt under måndagen beroende på när vi kommer hem från bröllopet.

Lycka till!

♥ ♥ ♥Ps. Vi fick just beskedet att vår lilla Dexter fötts i natt, så någon gång i slutet av april åker mannen ner och hämtar hem honom från Lidköping! Ds.


© seLes både på längden och tvären

2009-02-27 | 09:36:14

© seLes

Två sådana här brädor stämplade jag färdigt i går kväll, den som ni ser på fotot ovan ska grannen få (förutsatt att hon vill ha den då) och en likadan fast en lodrätt bräda ska hem till Mamma Bus.© seLes

Och småttingarna ska naturligtvis ha var sin!© seLes

Liksom kvinnan med det största hjärtat på denna jord - Sanna. Denna är som gjord för dig tycker jag. För lyssnar du på ditt hjärta så kommer du alltid att hitta rätt i livet, så godhjärtad som du är!


Luran har störtat!

2009-02-27 | 09:22:22

Foto: Privat

Ser ni märket i pannan? Jag har bara väntat på detta som den lilla damen klättrar och far. Nyss hände det - PANG! - och så ramlade hon ur soffan med huvudet före ner på vår sisalmatta. Ni ser mattans mönster i hennes panna hi,hi. Jag blev livrädd, men Luran fällde bara en tår och minuten senare är det hela glömt som ni ser!


Studiobilder av Luran

2009-02-27 | 07:31:06
Det har inte varit särskilt mycket bilder på Luran på sistone, hon rör sig för jämnan så det är svårt att få till några riktigt bra bilder.  Men dessa två studiobilder har mästerfotografen Jenny fotat i höstat och fixat  till igår. Visst är de underbara?! En av dem har jag beställt som en canvastavla - kan ni gissa vilken?
Sirligt - en vacker ask

2009-02-27 | 07:09:14


Sirligt har ytterligare en utlottning av en vacker ask, så visst gör vi ett nytt försök?! Vinnare utses den 1/3.


Budskapsbrädan © seLes?!

2009-02-26 | 16:00:52

Mitt "lilla" pyssel börjar närmast likna en smärre industriell tillverkning. Sågspån på bron, färgstänk i köket och brädor överallt. Jisses, lika bra att man startar upp ett företag snart tror jag hi,hi. Budskapsbrädan © seLes - det vore väl något?! Skämt å sido, snart så har du din bräda svärmor + ni andra som "tingat". Kanske blir det även någon bräda över för en liten utlottning sedan också...


 
© seLesDr Snuggles Robot?!

2009-02-26 | 15:01:04


Titta in hos Matilda och tävla om detta roliga halsband här. Tävlingen avslutas nu på fredag.


Leila på landet

2009-02-26 | 10:07:38
Det har nog inte gått någon förbi att jag är barnsligt förtjust i Leila Lindholm. Jag tycker det är en rasande vacker kvinna, som med ett smittande leende får en att vilja både baka och laga mat. Att hon gör detta i vackra omgivningar och omgiven av vackra saker gör ju inte saken sämre direkt. Jag hoppas således att den nya serien Lila på landet som har premiär på TV4 + nästa onsdag (det vill säga den 4 mars) kl 21.00 ska vara så inspirerande och sommrig som jag förväntar mig. Missa inte!!!


Foto: TV4

Ps. Som jag skrivit förut släpps även hennes lifestyle magasin Leilas Country Living under mars månad. Ds.


 Familjen Glasögonorm

2009-02-26 | 07:53:24
Mannen har gått här hemma och gnällt som bara män kan göra över huvudvärk de sista veckorna. Till sist blev jag less och uppmanade honom att boka tid hos optikern för att kolla synen. Men hans syn var det ABSOLUT inget fel på. Kunde det vara något annat? Kanske rent utav något farligt? Borde han kontakta läkare?  Jag nickade förstående som bara fruar kan, och sa att han ändå borde börja med att undersöka synen så han kunde utesluta ett eventuellt synfel.

Sagt och gjort. Tid bokades hos den lokala optikern. Och visst anar ni redan nu vart historien barkar? Japp, redan innan undersökningen var slutförd frågade optikern min man varför han inte kommit tidigare?! Brytningsfel så det skrek om det blev domen. Onsdagens eftermiddag ägnades därför åt att välja glasögon. Mannen kommer att se så belevad och klok ut när hans glasögon anländer. Jag får med andra ord en "ny" man snart" ;-) Och nu är jag inte hellre längre ensam om att ha glasögon i familjen - nu är vi två glasögonormar!

Har du glasögon?

(Denna fråga kan du bortse ifrån Lovisa, för vi veeeet att du har det - å du är jätte fin i dem. Så det så! Punkt.)

Förresten, ett stort TACK för era kommentarer igår vad gäller val av klänning till bröllopet. Men vet ni vad,  nu är jag ju ännu mer förvirrad! Så kan vi göra som så att ni ställer er på rad och räcker upp en hand när jag lyfter upp den lila respektive vita så tar vi en snabb omröstning? Hm, verka som det blev dött lopp. Knivigt.
 
Jag får nog klämma i mig i klänningarna och låta mannen komma med den avgörande rösten. Men han har ju å andra sidan ett konstaterat synfel så då kan det ju sluta hur som hellst...

Det är lika bra att jag bestämmer mig för den lila. Bilden gör den inte rättvisa kan jag meddela. Den skimrar otroligt vackert, och man känner sig lång, elegant och smal (!) i  den. Den vita känner man sig nog mer kort och lite mullig i då den kapar av ens siluett. Aftonklänning har man dessutom inte många tillfällen att bära som några av er mycket riktigt också påpekade. Den vita kan jag ha på någon trevlig fest i sommar (vi har ju två 30 åringar att fia i tjejgängen! *Blink*). Och som Carol skrev, vitt är egentligen förbehållet bruden + att den är knäkort vilket inte är ok enligt etikettboken. Dessutom har jag ju investerat i en lila slips till mannen så någonstans inombords hade jag nog bestämt mig för den lila utan att jag vetat om det själv...
Nu ska jag ta tag i dagens sysslor som bland består av att vika lite tvätt, dra ett varv med Roffy (vår dammsugare) och göra några tjälknölar till svägerskans bröllop. Jag måste även fundera ut vad familjen ska fylla magarna med till middag. Medan jag gör det ska jag nog plocka fram penslar och lite vit färg och sätta igång med ett pyssel... mer om det vad det lider.


Ha en trevlig dag, och ett stort TACK för att ni kikar in här hos mig och Luran.

KRAM
Vinn blommor!

2009-02-25 | 22:15:07

Titta in och tävla här


Bus i snön och utökning av familjen

2009-02-25 | 12:16:19
Luran har fått sin spruta och det gick bra, endast ett par tårar fälldes. Sedan var Luran sitt vanliga glada jag igen! Solen skiner och vi har hunnit njuta av en promenad samt busat med vovven i snön. När vi ändå var ute slank vi in på dagiset som Luran skall börja sin inskolning på till veckan och sa hej. Första intrycket är att det är ett jätte mysigt dagis, och personalen verkar underbar på den avdelningen Luran ska börja. Trevliga, glada, och nära till skratt.  Så inskolningen känns genast mycket mindre gruvsam. Nu ska jag mysa ner mig med Luran i soffan och läsa en bok. Det blir nog en favorit i repris "Djur som pruttar". Detta är livet på en pinne! Inser att jag måste passa på att njuta, för detta är faktiskt sista veckan innan inskolning, dagis och en vardag med arbete tar vid. Vart tog mitt föräldralediga år vägen?!Foto: Privat


Foto: Privat


Nu sitter ni väl som på spikar och tror att jag ska komma med avslöjandet att vi skall utöka familjen med en människovalp, men icket! Det är killen ovan som ska bli "storebror". Nu står det nämligen klart att tiken som vi tingat valpar på faktiskt ÄR dräktig. Förutsatt att hon inte enbart får tikvalpar utökas därför vår familj med en liten Dexter i maj. Då blir det till att kämpa med rumsrenhet, lydnad för att senare jaga in vovven. Tur att Dobby börjar bli gammal och klok!

I valet och kvalet - hjälp!

2009-02-25 | 08:31:54
Nej, jag ska varken på bal på slottet, nobelmiddagen eller en promovering - det är svägerskans bröllop som hålls till helgen som orsakar detta bryderi.

Annas och Martins vigsel kommer att hållas ute i det fria. Brudfölje med gäster kommer att ta sig till vigselplatsen med hjälp av skoter, det ni! Sprakande eld, ost smörgåsar och varm choklad kommer att rama in vigselakten. För denna del av bröllopet har jag absolut inga problem att välja klädsel, här är det skoteroverall som gäller!

På kvällen hålls bröllopsmottagning/middag/fest. Då har jag fått äran att agera lite av en toastmaster - vilket däremot kräver sin "outfit", visst?! Mitt dilemma är att jag inte kan välja vilken klänning jag ska ha. Jag velar mellan en lilaskimrande långklänning och en broderad tyllklänning modell kortare.

 Den första har två smala axelband som hålls ihop av ett strassbeklätt spänne på vardera axel. Till klänningen hör även en sjal att svepa om axlarna. Skulle jag välja denna har mannen dessutom en matchande slips...

Den broderade tyllklänningen har ett band som skär av under bysten och som knyts där bak. Den är med andra ord väldigt figurvänlig, vilket kan vara bra att ha i åtanke då det serveras buffé  ;-) Svart kofta samt svarta stövlar, och likaledes svarta strumpbyxor och knästrumpor med svarta sidenband som knyts är tänkt att användas om valet faller på denna klänning.

Men jag kan inte välja - så hjälp mig!!!


Foto: Privat


Foto: Privat

Dagens planer är för övrig endast att ta en tur ner till BVC för att väga och mäta Luran, eventuellt får vi även ta 1-års sprutan idag. Två paket med fryst fisk ligger på tining för att sedan förvandlas till familjens favorit  fiskgratäng, blir perfekt till middag. Man borde verkligen äta fisk oftare, det är ju så gott! Receptet hittar ni här.


Hoppas ni får en fin dag!

Kram
Therese & Luran


♥ ♥ ♥

Ps. Glöm inte att TÄVLA om valfri ängel (en vit porslinsängel eller en grön ängel i trä från Miljögården) här hos mig. Tävlingen avslutas den 28/2. Ds.

♥ ♥ ♥


Väggord

2009-02-25 | 08:15:23


Titta in hos Casa de Sabina och tävla om valfritt väggord (max 20 bokstäver). Tävlingen avslutas den 8/3.


Pippigul

2009-02-25 | 07:47:19

Foto: Privat

Ja, en sådan här pippigul hink hittar man på Wiiks för en billig peng - perfekt som kruka till påskens blomsterarrangemang, eller varför inte ställa köksredskapen i den över påsk? Man kan även glädja en gottegris och fylla den med karameller istället för det traditionella påskägget. Själv funderar jag på att fylla den med stenar och ställa ett större blockljus inuti och använda den som lykta - den galna tuppstansningen borde ge ett mysigt sken...


Ljuslyktor från Höganäs

2009-02-24 | 22:35:59


Vera med flera lottar ut dessa lyktor, vinnaren dras redan i morgon onsdag - så skynda att vara med!


Skumtimmen och utmärkelse

2009-02-24 | 17:54:03


Ljudboken Skumtimmen av Johan Theorin kan man man vinna hos Tekla Maräng. Titta in hos henne och tävla om denna spännande deckare - kanske har just DU turen på din sida!


Som om inte det var nog så har goa Marie som står bakom bloggen Tekla Maräng förärat mig med en utmärkelse, och som alltid värmer det när man blir uppskattad och ihågkommen - TACK Marie!

Jag skickar vidare denna utmärkelse till alla ni som tittar in här, men med en extra kram till er som också tar er tid att plita ner en kommentar - de förgyller verkligen bloggandet!

 


Energi och glädje!

2009-02-24 | 16:51:20
Det behövs så lite för att skänka kropp och själ lite energi och glädje. En promenad i det härliga vädret tillsammans med en god vän gjorde att min dag fick en flygande start - Tack Camilla!

Det är härligt när solen letar sig fram och faktiskt också börjat värma. Det känns skönt att veta att vi går mot ljusare tider. På tal om ljusning, jag har klarat av två samtal idag så nu ser det definitivt ljust ut på arbetsfronten för mig. Jag har valt att prioritera familjen framför pengar och karriär, då det förstnämnda är absolut viktigast för mig. En stor sten har fallit från mitt bröst nu när beslutet väl är taget - även om det borrar stora hål i plånboken... Livs- och arbetsglädje kan dock inte räknas i pengar allena!

Jag har även tagit mig i kragen idag och beställt tre canvasförstoringar på de bilder Jenny knäppt på Luran. Det skall bli så spännande att se resultatet på duk!

En del fynd har det även blivit idag. Det första fyndet är en religiös ikon som jag köpt för endast 20 riksdaler på församlingshemmet av alla ställen! Den kommer att bli perfekt som en del i det påskarrangemang jag tänk göra... Ser nu att bilden blev synnerligen oskarp, men det får ni ha överseende med.Foto: Privat


De andra fynden jag gjort är ett ljusgrönt hjärta i gips/stengods som jag placerat en sorts kaktus och en liten prinsgroda i. Jag  ville få in lite grönt även i köket nu när jag har limegrönt i vardagsrummet.Foto: Privat


Foto: Privat


Det sista fyndet för dagen är detta zinkfat med små hjärtan på kanten - exakt likadana hjärtan som mitt  zinkhus från Walther & Co har! Jag gillar att ha saker samlade på en bricka, det gör det lätt att duka av och på bordet, samtidigt som det faktiskt är snyggt.Foto: Privat


Foto: Privat

Nu är det uppstekt palt och mys med familjen som gäller.


Trevlig kväll!


♥ ♥ ♥

Ps. Glöm inte att TÄVLA om valfri ängel (en vit porslinsängel eller en grön ängel i trä från Miljögården) här hos mig. Tävlingen avslutas den 28/2. Ds.

♥ ♥ ♥Ljusstake

2009-02-24 | 16:13:14


Denna vackra ljusstake kan man vinna hos VINTAGE i samarbete med den mysiga webbutiken Ellis Corner. Tävlingen avslutas den 1/3.


Te Frossa

2009-02-24 | 16:04:20


Hem och Lycka lottar ut ett paket med två teer (Lust och fägring & Ladie´s nigth) samt en tekula i samarbete med Te Frossa. Tävlingen avslutas den 10/3.


Önskelistor - endast för barn?

2009-02-24 | 14:46:05
Får man endast skriva önskelistor inför jul, eller är det fritt fram annars också? Och när blir man för gammal för önskelistor? Eller, man kanske aldrig blir det?

Min önskelista ser i alla fall ut så här:

Först ut är en degskål från Gerbera Keramik. De finns bland annat finns att köpa hos Casual Living . Den skulle gärna få vara i färgen bomull eller plommon.
En änglapålle från Handmade by M skulle också väldigt, väldigt , väldigt gärna få flaxa hem till mig. Det kvittar om det är en vit eller en svart. Dessa små skönheter finns i två storlekar och går att köpa hos Ellis Corner.Jag har även fastnat för trenden med madonnor, just denna från Noll54interiör skulle gärna få trona på mitt gamla linneskåp tillsammans med den fönsterkarm/ram jag fått av min bror. Den skall för övrigt få sig lite hönsnät vad det lider så att jag kan använda fönstret som anslagstavla. Till påsk skulle det vara snyggt med lite gamla kort med Jesus och andra religiösa motiv.

Ytterligare önskningar på min lista är en växtkupa från House Doctor som jag dock inte lyckats hitta hos någon nätbutik, men som ni ser på fotot nedan. Snygga bakformar från [Kala:s får:m], ett par snygga och tillika goda burkar Kusmi tea, en liten skylt med ordet "Lycka" av Ylva Skarp samt en Kitchen Aid vore inte heller fel... 
Jag inser att jag skulle kunna göra en lååååååååång lista med "vill-ha-saker".  Men nöjer mig med att drömma om dessa saker, och istället endast önska mig en ny burk Body Butter från Body Shop. Det är väl en rimlig önskan?
Vad står på din "vill-ha-lista"?


Kunglig förlovning och bröllop - bryr vi oss?!

2009-02-24 | 08:14:02
Så får då medierna äntligen dra igång maskineriet efter år av spekulationer och rykten. Nu är senaste budet att vår kronprinsessa SKA förlova sig för att kort därefter gifta sig. So what säger jag bara. Kul för dem, jag önskar dem all lycka och välgång, men jag undrar hur mycket vi skattebetalare får punga ut för detta kalas i dessa kristider...

Pengar som jag anser skulle göra mycket större nytta på andra håll. Kungahuset är ju inte direkt barskrapat, samtliga medlemmar av den kungliga familjen har stora personliga förmögenheter som de kan lägga på dylika jippon. Eller varför inte fråga Se & Hör eller någon annan kvalité blaska om de kan sponsra brölloppet al á Bonde söker Fru om det svider för mycket i den egna plånboken?

 
Detta är min åsikt - vad tycker ni?

Ett kungligt bröllop är kanske precis vad vi behöver för att lysa upp vardagen i dessa kristider?
För att inte tala om den "reklam" detta ger Sverige internationellt, eller?


Foto: Scanpix


Därför firar vi fettisdagen!

2009-02-24 | 07:50:15
Idag är det fettisdag eller "semmeldagen".
Men vet ni varför dagen heter just fettisdag, och varför den överhuvudtaget firas?


Fettisdagen
är tisdagen efter fastlagssöndagen och den sista dagen före den kristna fastan (det vill säga dagen mellan blåmåndagen, tidigare ibland även kallad bullmåndagen, och askonsdagen). Att det är sista dagen innan påskfastan har givit upphov till traditionen att denna dag, och ursprungligen bara denna dag, äta semlor, även kallade fastlagsbullar eller fettisdagsbullar. Eftersom dessa bullar gjordes av vetemjöl (vitt mjöl) kallas denna dag också "vita tisdagen".


För övrigt kan jag upplysa om att denna dag på franska kallas för "Mardi Gras". I Finland kallas fettisdagen för "fastlagstisdag". I Österrike heter dagen "Faschingsdienstag" och firas med karneval och festande. I England, USA och många andra engelsktalande länder, kallas dagen för "Shrove Tuesday", en dag då man äter pannkakor till middag.

Allt detta enligt Wikipedia på nätet.

Här i norr finns en tradition av att även äta kams/palt denna dag.

Blir det något av detta för er idag?
Om inte, så bjuder jag er på lite ögongodis i form av denna virkade semla som Nilla gjort.Hoppas ni får en fin fettisdag oavsett om ni firar den eller inte!♥ ♥ ♥

Ps. Glöm inte att TÄVLA om valfri ängel (en vit porslinsängel eller en grön ängel i trä från Miljögården) här hos mig. Tävlingen avslutas den 28/2. Ds.

♥ ♥ ♥
I mina händer...

2009-02-23 | 17:33:03
Ja, nu ligger beslutet i mina händer. Jag ska suga på karamellen och vända och vrida på både för- och nackdelar, men jag vet ändå vad det solklara svaret kommer att bli. Jag både gruvar och ser fram emot de två samtal jag måste genomföra i morgon eller övermorgon. Äntligen känns det som alla bitar i mitt livspussel är på plats. Det tackar jag för! ♥ ♥ ♥

Ps. Glöm inte att TÄVLA om valfri ängel (en vit porslinsängel eller en grön ängel i trä från Miljögården) här hos mig. Tävlingen avslutas den 28/2. Ds.

♥ ♥ ♥


Stig-Helmer? Nej, Super Luran!

2009-02-23 | 15:36:55

Foto: Privat

Luran har en tendens att ha håret spretandes åt alla håll i likhet med Stig-Helmer, eller kanske snarare som Arne (Kurt Ohlssons kollega). Men idag har hon varit Super Luran! Sina superkrafter får hon från rödbetor. Som ni ser var hon skeptisk till en början, men sedan bestämde hon sig för att rödbetor var mums! Säg vad den ungen INTE äter...

På tal om mat så doftar det ljuvligt från köket. Jag har en improviserad köttfärslimpa på G där. Jag kastade ned lite vitlöksost, fetaost och soltorkade tomater i smeten. Gott var för sig, men den stora frågan är om det gör sig tillsammans i en baconlindad köttfärslimpa? Det vet man inte förrän man testat! ;-)

UPPDATERING: Köttfärslimpan blev kanon god, så den rekommenderas varmt!


Nystart?

2009-02-23 | 15:26:05
Så här såg det ut hos oss i helgen:


Foto: Privat

... mysigt? Ja!
Gott? Ja!
Men går det ihop med min "nya" livssstil? Nej!
 
Jag gjorde slut med allt vad sötsaker hette i ett halvår, och har mått så bra under den tiden + att vågen visade på ett antal kg ner. Men sedan i julas har godsakerna återerrövrat både mig, mitt skaffer och mitt kylskåp. Nu är det således dags att sätta ner foten igen. För sockerberoende varken kan eller vill jag vara!

Ett första steg var att göra detta:


Foto: Privat

Bort med allt godis! Resterna av helgens frosseri åkte i soporna. Jag fyllde istället hjärtat med lite stenar och nu  fungerar det som en tvålkopp i vårt badrum.  Detta är för övrig ett bra tips om man liksom jag saknar en "vanlig" tvålkopp. Fyll en skål med stenar så att vattnet kan droppa/rinna av tvålen där den ligger, det är både en snyggt lösning samtidigt som den är lätt att hålla ren. Dessutom är det bara att ersätta tvålen med ett ljus när man kryper ned i karet för ett avkopplande bad...

Detta får bli start skottet och tillika "nystarten" för min nygamla livsstil!

*PANG*

Ni missar väl inte bokrean?

2009-02-23 | 09:59:17
Ibland saknar jag min tid i Umeå enormt. Idag är det en sådan dag. Tänk att få gå omkring i de olika bokaffärerna under bokrean och botanisera bland kända och okända författare och titlar i sin jakt på fynd. Jag brukar köpa kokböcker, deckare och hundböcker (både beteende och dressyr/träning). Ibland har det även slunkit med några biografer. Nu när jag har Luran skulle det med säkerhet även ha fått följa med några barnböcker...

Men varför gråta över spilld mjölk? Jag skulle inte vilja byta bort mitt liv här i Dorotea för alla böcker i världen! Dessutom finns det ju en mängd bokaffärer på nätet där man säkert också kan fynda. Ni kanske har tips på bra boksajter?

Högst upp på min önskelista står Leila Lindholms A Piece of Cake för tillfället, samt Åsa Larssons senaste bok så fort den nu släpps. Maskrosungen av Sandra Gustafsson är en annan titel jag är lite nyfiken på.
Så länge man har en oläst bok på lut är man rik!


På tal om böcker, hos Angos bok- och filmblogg harr jag vunnit inte mindre än två böcker! TACK!Ska du handla på bokrean? Vad i så fall?


Elementskyddet på plats!

2009-02-23 | 08:16:53
Hör och häpna, jag kom överens med symaskinen igår! Så nu sitter äntligen mitt efterlängtade elementskydd på plats. Men då vaknade istället min velighet till liv. Är det verkligen snyggt? Borde jag inte ha tagit tyget med grodor istället? Eller kanske det mörkbruna med blommor? Eller...  Suckar. Men oavsett alla dessa borden så är det i alla fall bättre än innan, och det får jag nöja mig med för tillfället.Foto: Privat


Ett bra tips för er som har hund är att förvara hundens/arnas belöning i olika burkar i hallen (gärna snyggare än mina...). Dels är det lätt att plocka på sig när man skall ut på promenad/träna (man glömmer det i alla fall inte lika lätt), dels är det suveränt om man som vi har en rottweiler när det kommer människor som kanske är lite rädda och inte vill ha en glad och dreglande rottis som kommer och hälsar. De behöver då bara ta en godis ur burken och säga "sitt",  vips så får de ta av sig sina ytterkläder i fred medan vovven sitter och dreglar och väntar på sin belöning...

Förra veckan var mer eller mindre fulltecknad med födelsedagar, besök hos mommen och en intervju. Denna vecka är betydligt mindre hektisk. Inga "måsten" eller "borden" så långt ögat når. Eller, där töjde jag väl på sanningen lite, de vardagliga sysslorna måste förståss göras + att det är lite fix inför svägerskans bröllop som ska göras. Bland annat skall här göras tjälknöl till middagsbuffén och så lite annat pyssel (nu är du sååååå nyfiken Anna - visst?!).

Jag och Luran hoppas ni får en bra start på denna ny vecka (visst går veckorna fort, det var just måndag?!). Och här ser ni vad Luran pysslar på med just nu...


Foto: Privat

...hon är ute och går med sin dinousarie på hjul!


Dobby & Tigern

2009-02-22 | 20:28:40

Foto: Privat

Luran sover - ska vi leka istället?


Med stapplande steg

2009-02-22 | 18:03:53
Luran går! Ja, det är fortfarande med stapplande steg, men ändå - hon går. Vi var säkra på att hon skulle börja gå redan för några månader sedan, då hon började dra upp sig väldigt tidigt. Men icket. Hon har föredragit att ta sig fram krypandes, då det varit ett både snabbt och säkert färdsätt. Men så för några dagar sedan började hon gå mer och mer. Och nu har hon alltså börja få riktig kläm på det hela så snart springer hon nog...


Foto: Privat

Nu ska jag och Luran läsa Pruttboken innan det är dags för välling och sängen för den lilla damen.


Shopping, kams och tävlingar

2009-02-22 | 10:42:47
Igår hittade jag det perfekta tyget till min hall. Tyget är beige i grunden med stiliserade siluetter av stora träd i vitt och svart. Det kommer nog att bli pricken över i:et, då hallen går i just dessa färger! Jag ska passa på att låna symaskinen hemma hos mamma senare idag och sy dit kardborrebanden så jag kan sätta fast tyget på elementskyddet redan ikväll. Jag vill att hallen ska vara färdig nu, eller hellst redan i går. Men som sagt, den som väntar på något gott... Före och efter bilder kommer vad det lider (läs - när väggorden och taklampan kommit upp).

Förutom tyget gjorde jag lite andra fynd under min shoppingtur. Detta smyckesträd är ett av fynden. Det kommer nog aldrig att hänga några smycken i det (jag ryser och tänker på 80-talets smyckeshand), utan jag tänker endast ha det som en stilren prynad ovanpå elementskyddet. Trädet påminner nämligen starkt om siluetterna på tyget - kan det bli mer perfekt?!Foto: Privat


Foto: Privat


Ett annat fynd var tvättkorgen i form av en groda som Camilla tipsat mig om - tack! Den fyller sin funktion som leksaksbehållare till Lurans alla leksaker nere i vardagsrummet. Och det skadade ju inte att den var limegrön!


Foto: Privat

Det sista fyndet jag gjorde var ett hjärtformat fat i porslin med hålspets. Jag kunde inte motstå det då jag redan har våningskakfatet i samma serie. Tänk så fint det blir till sommarens saftkalas, kakor i våningskakfatet och nybakta bullar på det hjärtformade fatet.Foto: Privat


Det var gårdagens shopping det. Idag står snöskottande på schemat, då snön fortsätter att vräka ned här i Dorotea. Som tur är har mannen redan förbarmat sig och varit ute för en första omgång, men det torde bli fler...

På eftermiddagen ska vi åka till Byn då mamma och pappa bjuder på kamser´n (palt) idag. Det ser jag och min mage fram emot! Då ska jag även passa på att sy mitt elementskydd, för skulle det gå på tok har jag perfekt back up i form av mamma till hands. Och känner jag mig själv rätt så torde hon måsta rycka in - för jag och symaskiner tycks inte riktigt gå ihop av någon konstig anledning. Jag har försökt och försökt, men icket!

Men kanske fungerar det idag?!

Jag tänkte även passa på att tipsa om ett par tävlingar med fina priser.


Titta in hos Ingela och tävla om lyktorna från Ellis Corner.
Tävlingen pågår till den 8 mars.Lotta lottar ut en vacker diskborste från Rice, så titta in hos henne om du vill sätta guldkant på ditt diskande! Tävlingen avslutas den 5/3.
Denna vackra ljusstake med vingar samt en blommpinne och tvål kan man vinna hos Det stora grå huset i samarbete med IDe´A i Borlänge. Tävlingen avslutas den 26/2.
Sist ut är C De-signs tävling om detta otroligt vackra armband. Jag tänkte nästan inte tipsa om tävlingen då jag själv hoppas vinna armbandet så innerligt mycket... *Fniss* Men det finns bedårande andra och tredje pris som någon annan kan få vinna ;-) Samt även ett tröstpris - inte illa! Tävlingen avslutas den 14/3.
♥ ♥ ♥

Ps.Och glöm inte att TÄVLA om valfri ängel (en vit porslinsängel eller en grön ängel i trä från Miljögården) här hos mig. Ds.

♥ ♥ ♥

Resultatet av mitt pysslande

2009-02-21 | 14:33:43

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Den första brädan jag gjorde var denna med texten "Home Sweet Home". Först försökte jag få bokstäverna att hamna exakt i lod, perfektionist som jag är. Men jag insåg snabbt att brädan då tappar sin charm. Bokstäverna skall vara lite ojämna så det syns att den är tryck för hand, visst? Och hjärtat i trä som följde med i den bukett som jag fick av mannen på alla hjärtans dag blev pricken över i:et då jag satte fast det på brädan. Foto: Privat

Den andra brädan jag slog till och gjorde var denna vinbräda (I vinet sanningen). Den gick betydligt fortare att trycka då jag kommit på tekniken. Jag tycket den är fin i sin enkelhet utan övrig utsmyckning. En perfekt gå-bort-present tillsammans med en god flaska vin! Foto: Privat

Den sista brädan är inte riktigt klar ännu. Men jag visar den ändå. Tanken är att jag ska borra ett hål i den så att den går att hänga på väggen. Jag har satt fast en postklämma så att man kan sätta fast ett meddelande till sin käresta, ett vackert kort, en lott eller någon annan trevlig överraskning eller påminnelse.

Brädorna gav onekligen mersmak

Jag har bland annat idéer på att göra en lodrätt bräda där jag trycker veckans alla dagar och sätter fast en gammal och nött klädnypa i trä för varje dag. Där kan man exempelvis sätta fast listan över vad man skall handla på fredag, de fröpåsar man planerar att plantera på måndag, samt receptet på kakan man skall baka på onsdag.

En annan idé är att trycka FAMILJ på en bräda och sätta fast små postklämmor så att man även kan sätta fast foton på alla familjens medlemmar.

Det skulle även vara kul att pröva att trycka med rött tryck. Varför inte en bräda i ljusrosa med texten Princess? Även på denna skulle man kunna sätta fast några klämmor för foton på prinsessan.

Fast det klart, huset kan ju inte belamras med alla mina brädor så jag får nog hejda mig... Men som tur är har jag redan en beställning, så någon eller några till blir det allt ;-)Nu är det dock oljefärg, penslar och duk som utgör nästa lilla projekt - det skall bli en gåva till några jag håller kära.
♥ ♥ ♥

Ps.Glöm inte att TÄVLA om valfri ängel här. Ds.

♥ ♥ ♥


 


Limegrönt

2009-02-21 | 08:55:04
Igår kom ett efterlängtat paket med posten. Nu har vardagsrummet fått sig en vårlig injektion genom två nya kuddar i limegrönt, liksom en pläd som går i olika gröna och bruna nyanser, samt med vissa inslag av vitt.


Foto: Privat

 
Foton: Privata

Fram åkte även en av mina frostade limegröna skålar/lyktor (jag har tre, de övriga skall nog få  rymma lite krokuslökar vad det lider...) som jag fyllde med sten och limegrönt glaskross och naturligtvis ett limegrönt doftljus.


Foto: Privat

Även Lurans nappförvaring från Cult matchar, bara att vrida fram den limegröna sidan!


Foto: Privat

Den vackra buketten som jag fick av mannen på alla hjärtans dag gör sig verkligen nu!


Foto: Privat

Och medan jag pysslade runt och gjorde vår smaskade jag på denna kalasgoda nyhet från Åre Choklad - Tequila/limetryffel. Mmm... Syndigt god!


Foto: Privat


God morgon!

2009-02-21 | 08:36:10

Foto: Privat

God morgon, och en fortsatt bra dag önskar Luran!


Dagens pyssel

2009-02-20 | 13:12:46

Foto: Privat

Nu har jag tagit mig i kragen och målat elementskyddets trädetaljer vita (vilket jag egentligen skulle ha gjort i går, men bättre sent än aldrig...). När jag ändå var framme med penseln tog jag även och målade mina brädor så jag kan trycka dem senare ikväll eller under helgen. Ett tips är att måla med matt takfärg om man skall trycka med stämplar. Vanlig blank färg kan vara problematisk att få stämplarna att fästa på ordentligt.

Tanken är att jag skall trycka följande texter:

Home Sweet Home

Follow Your HEART

IN VINO VERITAS 
(I vinet sanningen)

Vi får se om texterna hamnar vågrätt eller lodrätt på brädan, den sista In Vino Veritas skall dock stå lodrätt då den är tänkt att ställas bredvid en vinflaska, alternativt spikas upp på väggen tillsammans med ett vinställ från IKEA som är just lodrätt till sin utformning.

Nu ropar Luran på mamma, så det är bäst att jag sliter mig härifrån.
Hoppas att ni som tittar in här får en riktigt trevlig helg!


Ps.Glöm inte att TÄVLA om valfri ängel här. Ds.
Sand mellan tårna

2009-02-20 | 12:39:29Titta in hos Sand mellan tårna och tävla om två vackra muggar!
Tävlingen avslutas 1 mars.


Tandooribullar i chilisås

2009-02-20 | 10:49:00
Igår gjorde jag en av mina mer lyckade improvisationer i köket (jag gör nämligen många mindre lyckade...). Jag slog till och gjorde hemmagjorda köttbullar, men kryddade upp dem med Sharwood´s Tandoori Curry Paste (medium). Sedan lade jag de nästan färdiga köttbullarna i en tomatsås med chilismak där de fick puttra färdigt tillsammans med gröna ärtor. Jag serverade tandoribullarna tillsammans med pasta, och när det knappt blev någon matdosa över trots en väl tilltagen laddning är det bara att inse att detta var något som gick hem hos familjen Bjärstig! Till och med Luran gav tummen upp. Så här kommer receptet för er som vågar er på att pröva...


Tandoribullar i chilisås

Du behöver:

Drygt ett halvt kilo älgfärs
Lite ströbröd som får svälla i vatten
1 ägg
2 msk av Sharwood´s Tandoori Curry Paste
Salt och peppar

1 fp krossad tomat
1 fp krossad tomat smaksatt med chili
1 fp frysta gröna ärtor
Salt och peppar
Olja

Gör så här:

Rör ihop en jämn och fast smet. Rulla köttbullarna, gärna en lite större modell. Jag "försteker" dem sedan i microugnen, dels håller de då ihop bättre, dels går det fortare att steka dem. (Snabbt = bra i min värld)

Häll lite olja i en djupare gryta och tillsätt de krossade tomaterna, krydda. När tomatsåsen kokat upp lägger man i de nästan färdiga köttbullarna samt de gröna ärtorna. Sjud på svag värme tills ärtorna är varma och servera med en god pasta - gärna fullkorn.

Smaskens!


Blomsterprakt

2009-02-20 | 10:19:37

Foto: Privat


Foto: Privat

För ganska exakt ett år sedan njöt vi av all denna blomsterprakt här hemma. Dessa var några av alla de blommor vi fick när vi kom hem från BB. Det är helt galet hur fort detta år har gått. Jag tycker att det var nyss jag kissade på stickan och insåg att jag var gravid - och nu sitter jag med en ettåring som är tiger tämjare... Vem hade kunnat tro det?!


Du lyser upp vintermörkret...

2009-02-20 | 09:54:00Denna finna utmärkelse har jag fått av goa Ingela med bloggen Hemma Hos Brödern Brus, och den snöbollen visste vart den tog! ;-) TACK!

Jag skickar vidare denna utmärkelse till...

Jenny - Ingela - Lovisa - Sanna - Tomas - Kia - Nina - Malin - Mari - Jenni (har lösenordskyddad blogg)


...med motiveringen - jag läser och gillar era bloggar! Svårare och krångligare behöver det väl inte vara?!


Tre saker

2009-02-20 | 09:24:06
Tomas har utmanat mig att lista tre saker som...


Tre saker som skrämmer mig:
 • Tanken på att det skulle hända Luran eller min familj något
 • Att vi människor inte är mer rädda om vår jord
 • Krig


Tre personer som får mig att skratta:

 • Luran
 • Min man och mina vänner
 • Mr Bean och Manny, myrsloken i Ice Age filmerna (jag vet att jag är pinsam, men jag älskar de karaktärerna...)

Tre saker jag älskar:

 • Att vara med min famil och nära och kära
 • Vara ute i skog och mark (jakt, fiske, skoter m.m.)
 • Att få presenter och överraskningar - vem gör inte det?! Men jag gillar även att ge bort presenter och visa min uppskattning


Tre saker jag hatar:

 • Elaka, trångsynta och missunsamma människor
 • Skoskav
 • Otillräcklighet - både min egen och andras.

Tre saker jag inte förstår:

 • Hur man laddar ner och bränner musik (men det är väl å andra sidan tur då det ändå är olagligt?!)
 • Hur man kan ge med den ena handen och ta med den andra...
 • Att jag faktiskt är MAMMA till världens underbaraste unge, jag nyper mig själv i armen varje dag och förundras över min lycka!

Tre saker som finns på mitt skrivbord:

 • Min bärbara dator
 • Tidskriftsamlare med inredningstidningar
 • Massor av skräp som borde rensas bort...


Tre saker jag gör just nu:

 • Skriver det här inlägget. 
 • Kastar ett öga på Luran som tämjer sin tiger
 • Väntar på att tvätten ska bli färdig så jag kan hänga den

Tre saker jag vill göra innan jag dör:

 • Föda fler barn 
 • Resa till Australien och dyka i stora Barriärevet
 • Skjuta en björn


Tre saker jag kan göra:

 • Tapetsera
 • Ta ur och flå en älg
 • Hålla god min


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

 • Din inre röst
 • Bra musik
 • Tysnaden i en skog

Tre  saker jag skulle vilja lära mig:


 • Att fotografera!!!
 • Tala fler främmande språk
 • Rida (är dock allergisk mot hästar så det är nog en omöjlighet)

Tre favoriträtter:

 • Sushi 
 • Tacos 
 • Palt

Även denna utmaning har jag sett i de flesta bloggar jag besöker - men som vanligt, ni som ännu inte listat era "tre saker" passa på nu och lämna en liten kommentar här så jag kan besöka er och se vad just ni svarat!Mysmorgon

2009-02-20 | 08:20:15
I morse funderade jag starkt på att brumma till Strömsund för att shoppa lite tyg till mitt elementskydd och ett besök på Dollar Store, men efter en titt på termometern samt efter att jag röjt undan lite snö framför bron slog jag det ur hågen. Det får bli till veckan istället.

Luran behagade att vakna just innan sju i morse, och då jag sovit riktigt gott i natt så ska jag absolut inte klaga. Dagar som börjar så här tidigt brukar vi nämligen få rätt så mycket gjort. För tillfället brummar både tvätt- och diskmaskinen, och dammsugaren står riktigt och skälver i sin iver att få tryckas igång och ge dammråttorna en match! Men först ska jag och Luran (som för tillfället sitter och läser/trycker i sin bok "Djur som pruttar") ha en mysmorgon med en god frukost och massor av tända ljus och lite trevlig barnmusik som vi klappar takten till.

Hoppas även ni får en bra start på denna veckans sista arbets/skoldag!

Ps. Och ett riktigt STORT GRATTIS till Ingelas son Gustav som fyller 1 år idag, hoppas ni får en fin dag! Ds. 


Du VET

2009-02-19 | 22:38:14
Du VET.
Längst där inne,
innanför alla själens
lökskal, vet du redan
allt. Du vet ditt syfte,
vart du är på väg,
vilken väg du ska
välja just nu.
Det gäller bara att
ställa frågan - och ha
tålamod och MOD nog
att lyssna efter
svaret.


Detta är ett av Linas tio komihåg för ett rikare och mer meningsfullt liv.
©Kreativ insikt


När jag läste detta var jag bara tvungen att köpa vykortet med det fina budskapet. Vykortet skall jag förvara på en väl synlig plats som en påminnelse om att jag faktiskt VET.

Visst vet du med?


Ice Age 3

2009-02-19 | 21:01:13
Ice Age 3 - Det våras för dinosaurerna har premiär först den första juli, men redan nu kan man få en försmak i form av detta underbara klipp med Scrat, nöten och kärleken (?). Ladda upp och njut om ni liksom mig är barsnligt förtjust i Ice Age filmerna!


T som i...

2009-02-19 | 20:51:27
Jag har blivit utmanad av Malin att lista 20 saker på T.

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Therese

2. Ett ord på fyra bokstäver: Tolk

3. Flicknamn: Tilda

4. Pojknamn: Tomas

5. Yrke: Trafikpolis

6. Färg: Turkos

7. Klädesplagg: Trosa

8. Mat: Tacos

9. Sak i badrummet: Tampong

10. Plats/stad: Toronto

11. En orsak att vara sen: Tappat tiden?!

12. Något man skriker: Tusan!

13. Film: Tillbaka till framtiden

14. Något man dricker: Te

15. Band: Torleifs

16. Djur: Tapir

17. Gatunamn: Trollstigen

18. Bil: Toyota

19. Sång:  Thunderstruck med AC/DC

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Trav


Detta var en rolig hjärn gymnastik, så jag utmanar alla som känner att de behöver "väcka" sina grå med lite tankemöda! Men glöm inte att skriva en kommentar här så jag kan se vad ni svarat

T som i tidsfördriv!


Låt hjärtat vara med!

2009-02-19 | 17:26:06


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Foto: Privat

Idag har jag fyndat. verkligen fyndat! Mitt bästa fynd var detta vita och lite skavda plåthjärta på Blomster. Man kan ha det till så mycket. Exempelvis kan man fylla det med karameller, eller varför inte lägga en massa söta väldoftande tvålar i det och ställa det på en hylla på toaletten? En annan favorit är att fylla det med vårlökar och ställa på bordet i all sin enkelhet.

Jag kan även skvallra att Blomster fått hem doftpåsar, dock endast Jaminedoft ännu så länge. Dessutom har dom gjort en mini makover där inne så nu är butiken mycket ljusare och öpnare.  Varorna är sorterade utifrån färger/teman så numera är butiken överskådligt på ett sätt som den inte varit tidigare - bra jobbat!

På min väg till mormor passerade jag Wiiks, så då slank jag in och köpte ytterligare två vita förvaringslådor med lock som jag placerat inne på toaletten. Nu är toaletten så välorganiserad och välstädad som jag önskar - hoppas bara att ordningen består...

Den fina krukgubben jag vann hos Mari hade jag först tänkt att ha på min byrå i hallen, men han trivdes bestämt bäst inne på just toaletten nu när den är så välstädad och allt. Så tack Marie, nu förgyller han varje blöjbyte hemma hos oss!

 
Foton: Privata


Foto: Privat

Dessa hjärtan på tråd stod tidigare inne på toaletten i fönstret där krukgubben nu står, men det var en bedrövlig syn då större delen av bågen var klädd med bruna och ihoptorkade blad. I ärlighetens namn skulle jag kasta den idag. Men så fick jag för mig att rensa bort det döda och se om och hur mycket grönt och levande det fanns kvar i den lilla krukan. Och döm om min förvåning, några revor levde! Så nu har jag gjort ett upplivnings försök... Vi får se om det lyckas.

Nu ska jag slita mig härifrån och ta en snabb dusch innan vi åker till svägerskan (moster Carol) för att fira henne på hennes födelsedag.♥ ♥ ♥

Tack för att just du tittar in här, kom gärna tillbaka!

♥ ♥ ♥Ps. TÄVLA om valfri ängel här. Ds.Vacker i blått

2009-02-19 | 16:39:26
Med ögon känsliga för blått lottar ut ett vackert halsband.
Det kan bli ditt, men skynda!!! För den sista februari är det för sent att vara med...Vems är spåret?

2009-02-19 | 15:51:19

Foto: Privat

Känner ni igen spåret?
Kom igen, visst gör ni det?!


Fem myror är fler än fyra elefanter

2009-02-19 | 15:44:05


Tävla hos Ninninusens om tyg från http://www.barntyger.se/ , tävlingen avslutas 1 mars.


Luran & Tigern

2009-02-19 | 15:26:43

Foto: Privat

En yrvaken Lura inviger sin tiger - TACK Nanny Allan!


Nu är vi hos mommen!

2009-02-19 | 12:05:38

Foto: Privat

Nu har vi lämnat Västerbotten och kommit till Jämtland och Grundsjö!Foto: Privat

Så här vackert skiner solen hos mommen.Foto: Privat

Denna vita tiger ligger och väntar på Luran på mommens soffa. Det ska bli kul att se Lurans min när hon får se den. För tillfället ligger hon kvar i bilen och sover, men vaknar nog snart...Foto: Privat

Mommen Sandy i egen hög person!
Nu ska vi fika och rå om varandra lite ♥


Elementskydd och pyssel

2009-02-19 | 10:21:16
Igår snickrade svärfar ihop rament till mitt elementskydd i hallen. Tack! Nu ska jag bara fram med min lilla pensel och lite vit färg så är själva ramen helt klar - då återstår endast att få tag på tyget med stort T som jag skall spänna upp på elementskyddets framsida. Men vart hittar man vackra tyger på nätet? Någon som har något tips? Hjälp mig gärna i min jakt på ett vackert och annorlunda tyg som ska fungera som utsmyckning i vår ljusbeiga/vita hall. Tanken är elementskyddet ska bli som en stor tavla/blickfång... Men hittar jag inget tyg får det bli ett trist ljusbeigt tyg som helt enkelt bara smälter in - men det är inte lika kul, visst?
Kumiseva och Mökki från Marimekko
Tuuli från Marimekko


  

Christine, Kina Slott och Norma från Sanbergs Tyg & TapetEfter svärfars snickrande blev det lite rester i form av tre hyvlade lister/smalare plankor i olika längder. Jag tänker återanvända dessa och pyssla lite så fort tillfälle ges. Jag har nämligen sett massor av vackra brädor hos flera bloggare med olika ord/meningar vackert skrivna på i olika typsnitt (exempelvis Lycka, Smell the Roses, Carpe Diem m.m.). Själv tänker jag göra en variant där jag målar bärdorna vita, för att därefter ställa brädorna lodrät istället för vågrät och trycka olika budskap med mina stämplar (då jag intetextar särskilt snyggt). Det lutar åt Home Sweet Home på den längsta av dem, sedan får vi se...


Ps. TÄVLA om valfri ängel här. Ds.


En vacker vinterdag...

2009-02-19 | 09:23:02
...ser det ut att bli även idag här i Dorotea. Jag ska klä på mig och trotsa kylan för att sätta i motorvärmaren på bilen så jag och Luran kan åka och hälsa på gammelmormor Sandy i Grundsjö idag. Vi har lovat att vi ska inviga henne i blogg världen, hon ska i alla fall få se Lurans blogg - vilket hon ser fram emot! Jag tänkte packa med lite Marianne kaka också så vi har lite gott att fika medan vi surfar. Dessutom säger ryktet att Luran har ett stort paket som ligger och väntar på henne där, nämligen en present från Nanny Allan ;-)

Min lilla trollunge med byxorna på huvudet...


Foto: Privat

Luran är som ni ser fortfarande klädd i sin pyjamas, nu har hon dock tagit av sig byxorna helt och leker för fullt med den lilla röda dockvagn jag köpte till henne i går när jag var i Vilhelmina. Deras leksaksbutik går inte av för hackor, inte illa med tanke på ortens storlek! Jag passade även på att besöka en utförsäljning av en klädbutik som lägger ned i Vilhelmina. Där fyndade jag en lila slips till mannen inför det kommande bröllopet, så att han matchar mig OM jag bestämmer mig för den lila aftonklänningen istället för den natruvita/svarta axelbandslösa tyllklänningen. Kanske får ni hjälpa mig att välja klänning vad det lider...
Moster Carol

2009-02-19 | 08:53:41
Idag är det moster Carols dag - hon fyller nämligen år! Ett stort grattis! Vi kommer förbi i kväll med dunder och brak och kanske, kanske en liten sak... ;-)[Kalas fårm]

2009-02-18 | 17:46:15
Camilla med Zillaf´s blogg lottar ut två paket med bakformar från Kalas fårm, tänk så fina de skulle vara runt mina kladdkake muffins i mina nya rosaprickiga kakburkar ;-) Vinnare dras 2/3.Dagens Lura - en stilstudie av att äta själv

2009-02-18 | 15:58:27

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Ser ni sambandet? Ju söligare desto gladare Lura...
Härligt när de små liven kan själv!TACK!

2009-02-18 | 15:22:12

Foto: Privat

Tack för alla era hållna tummar och tår (!). Det verkar ha gjort susen, för jag tyckte intervjun gick bra. När jag steg ut genom dörren hade jag en skön känsla inombords - jag hade gjort mitt bästa, och mer kan man inte göra! Så här kommer en virituell påse skumhjärtan till var och en av er som tack!


Bubbligt

2009-02-18 | 08:13:25
Nu känns det allt lite bubbligt. Dock inte bubbligt som i "gaser-i-magen-tror-jag-måste-fisa-bubbligt" utan snarare som "lätt-nervositet-och-fjärilar-i-magen-förväntan-blandad-med-spänning-bubbel". Håll tummarna för mig är ni snälla!


Foto: Privat

Jag ska komma ihåg att spotta ut tuggummit så jag inte sitter och blåser just bubblor eller tuggar frenetiskt under intervjun... För ja, det är en intervju jag ska på idag.


Kusmi tea

2009-02-17 | 17:34:15
Kronblad och Lantliv har en tävling där man kan vinna Kusmi tea om man hjälper henne bestämma vlika téer hon skall beställa till sin butik. Tävlingen avslutas den 28/2."Möhippegryta"

2009-02-17 | 16:31:17
Idag är det stora skåprensningen som gäller för att få ihop en middag. Förutom grytbitar av älg så får resterna från möhippan i form av en slatt rött vin (ja, tänk trots våra tappra försök blev det vin över...) och Creme Bonjours taco ost (från ostbrickan) smaksätta dagens middagsgryta - som jag rätt och slätt döper till "möhippegryta".

Möhippegryta

Du behöver:
ca 1 kg grytbitar (gärna älg)
1 stor gul lök
1 burk champinjoner eller blandad svamp
1 köttbuljongtärning
1 ask Creme Bonjour Taco
2 fp lätt creme fraiche
ca 1 ½ dl rött vin
Paprikapulver efter behag (krävs rätt mycket),
liksom pepparmix (svart, vit, grön och röd peppar) och salt,
samt smör och olja att steka i.

Gör så här:
Hacka och stek lök, samt den avrunna svampen. Bryn grytbitarna som kryddas. Rör ihop allt och tillsätt buljongtärningen och vin. Låt puttra en stund. Tillsätt osten och creme fraichen, samt smaka av och krydda mer om det skulle behövas. Låt grytan koka ihop.

Servera med ris, en sallad och gärna ett glas gott rött vin. Jag skulle gärna också ha haft inlagd gurka till, men tyvärr finns det ingen sådan hemma. Men kanske fejk gurkan från de överblivna ögonmaskerna fungerar - eller vad tror du Helena?! ;-)

Känner mig som en lyckad Kajsa Warg idag!


Mormorskängor

2009-02-17 | 14:09:20
Idag damp det ned ett otroligt sött paket med det ljuvligaste innehållet man kan tänka sig från MiaMaria och hennes Pysselverkstad. Det var dessa mormorkängor till svärmor - visst är de charmiga? Jag kan varmt rekommendera er att handla av MiaMaria, för hennes alster är verkligen personliga. Tack MiaMaria för hälsningen och den lilla gåvan! ♥


Foto: Privat


Det hänger på håret

2009-02-17 | 13:26:22
Lurans kalufs spretar åt alla håll trots mina idoga försök att kamma den lilla damen så att hon skall se någorlunda presentabel ut. Nu vet jag varför hon har ett ständigt "spret". Jag iakttog mitt busfrö i morse och ser då hur hon håller vatten flaskan upp och ned övanför bordet framför sig,  klappar sedan händerna i det vatten som rinner ut (eller gud förbjude, välling eller något annat drickbart som blir ännu kletigare) för att därefter nöjt dra sig i håret så att små "djävulshorn" formas... Hm... Då var den gåtan löst!


Foto: Privat


Foto: Privat

Denna tuppkam hade hon en kväll för någon vecka sedan, och som vi undrade vad det var i håret och hur hon hade fått en sådan frisyr... Nu förstår jag att det var välling som hon stylat sig med :-)


Romantiska pasteller istället för röda hjärtan

2009-02-17 | 10:18:38
Nu åker mina hjärtan och änglar bort tillsammans med de röda textilerna som jag tog fram inför alla hjärtans dag. Istället åker lite romantiska pasteller, kaniner och får fram i väntan på våren och påsktider. Hönor, ägg och påskkärringar får dock vänta ett tag till innan de får ansluta till fåren och kaninerna.Foto: Privat

Doftpåse från Green Gate sprider väldoft där den hänger på mitt kylskåp.Foto: Privat

Mina nya ljusrosa kakburkar som jag fick av min mamma igår. Nu måste jag bara se till att baka så jag har något att stopp i dem. Och jag måste säga att det var rejäla burkar, lite mindre än jag förväntat mig, men tunga och gedigna. Dessutom var rosafärgen mycket vackrare än vad det såg ut på bilden i ellos katalog eller på nätet.Foto: Privat

Mitt ulliga och gulliga får som jag fyndat med Anna på Myrorna - ett kärt minne!Foto: Privat

Förutom Maileg kaninen på hyllan så sitter denna lilla kanin i fönstret på lampfoten och håller koll på vad som händer och sker i köket.Foto: Privat

I detta hushållet går det åt massor av våtservetter och servetter, då kan det vara trevligt om de servetter som faktiskt ligger framme också är snygga...


TÄVLA om valfri ängel här.Från grått till blått

2009-02-17 | 10:17:26
Idag var planen att åka och hälsa på min älskade "mommen" på förmiddagen, men då termometern stadigt ligger över minus 20 grader har jag ingen större lust att packa med mig Luran i en bil och åka ända till mormor. Dessutom talade jag just med mormor och hon sa att vi faktiskt inte fick ut och åka i detta kalla väder om något skulle hända med bilen. Vi bestämde istället att vi skulle titta förbi på torsdag om vädret blivit mildare.

Det får istället bli lite hemma pyssel idag innan vi går över till grannen på eftermiddagen och gratulerar Camilla på hennes födelsedag! Jag tänkte bland annat ta och göra en liten mini makeover av toaletten nere idag. Den har tidigare gått i grått, men nu till våren kan det vara trevligt med lite mer färg.

Bort med den grå badrumsmattan och de grå handdukarna, liksom de grå lyktorna. Fram med den nya badrumsmattan och handdukarna i blått som jag fick av mamma igår. En nyinköpt väldoftande tvål samt lyktor i olika blå nyanser blir pricken över i:et!

Tänk så lätt det kan vara att "förvandla" ett rum (i detta fall en toalett) med textiler om man har en neutral bas!Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Ni missar väl inte Leilas Country Living?

2009-02-16 | 22:53:08
I mars är det premiär för den kände TV-kocken och kokboksförfattaren Leila Lindholms Lifestyle Magasin Leilas Counry Living. Tidningens inriktning är är vintage, inredning, recept och trädgård. Det låter väl som en spännande blandning? Jag kommer i alla fall att hålla utkik efter den på tidningshyllorna...


Foto: Bonniers Tidskrifter


Dagens Lura

2009-02-16 | 20:06:59

Foto: Privat

Idag har Luran verkligen varit ett busfrö med stort B. Här tog jag henne på bar gärning efter att hon länsat Årestruten med "Tycker om dig" tryfflar... Det var choklad ÖVERALLT kan jag meddela - barn är verkligen rara! :-)

På tal om barn så hade jag äran att rycka ut som barnvakt till grannen en liten stund. Isak sov dock hela tiden, så han var en enkel match. Och Isabelle hann bara fika och börja se på Ice Age innan pappa Tom dök upp. Men vi ses ju i morgon då vi ska fira mamma Camilla!

Ett par glada överraskningar har jag/vi också fått idag. Med posten kom nämligen ytterligare en födelsedagspresent till Luran från Fanny med familj. Det var en jätte söt kjol och tröja med "fem myror är fler än fyra elefanter motiv". TACK! Och när jag kollade mailen hade jag ett trevligt mail från Berthas Ekofashion där jag vunnit första pris - denna coola väska gjord i återvunnen seglarduk, jisses sådan tur jag har säger jag bara! Och på tal om tur, mamma/mormor var förbi efter jobbet med en mängd presenter till Luran i form av kläder för inom och utomhusbruk och prinsessiga sängkläder. Och även jag hade tur då jag fick det jag beställt från ellos, handdukar och badrumsmatta samt rosa prickiga kakburkar - du är bäst mamma!!!

 

På eftermiddagen hann jag med en tur till Malin och Asterix, där vi även träffade Nina med sina båda söner. Sedan snabbt hem för att fixa middag innan det var dags att bege sig till Victoria för ett Aleo Vera party. Nu har jag krupit upp i soffhörnet för att se  rysaren "The Strangers", sedan blir det sängen - men om jag kan somna efter filmen är en annan fråga...


Två "upptäckter"

2009-02-16 | 12:59:00
Jag har gjort två upptäckter idag.

Den första är ett potentiellt storsäljande väggord i klass med Ernst Kirchsteigers olika dräpor, och det är Thomas som levererat dessa bevingade ord "Jag pausar från er och välkomnar mig själv och mitt". Tänk er att ha det ovanför dörren till hemlighuset eller något annat ställe där man kopplar av och samlar kraft genom att läsa, lyssna på musik, utöva yoga eller liknande. Klockrent! Så skynda att skaffa copyrigth Thomas!!!

Den andar upptäckten påtalade Sofia för mig, nämligen att om man googlar på oordning i skafferiet så hamnar man i mitt skafferi. Smickrande, eller inte...


Bokmal?

2009-02-16 | 12:27:49

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Hm... trodde jag hade någon ohyra hemma som gick lös på min litteratur, men det visade sig vara Luran. Ungen var rätt billig där ett tag måste jag erkänna, men då det bara var en pocketbok och inte en inbunden förlät jag henner rätt omgående (och tog fram kameran och fotade förödelsen istället). Det är kanske på detta sätt man när en blivande bokmal?


Tildas bok

2009-02-16 | 12:12:35

Prillig lottar ut Tilda Landsteds bok. Det är en bok som är fylld av tips och ideér och den ger garanterat massor av härlig inspiration till den pysselsugne!Tävlingen avslutas den 28/2.Närmast hjärtat

2009-02-16 | 10:32:49Detta hjärta skulle jag mer än gärna bära som en symbol för min oändliga kärlek till min lilla dotter, det är Pink or Dead som lottar ut ett av dessa vackra och tidlösa halsbanden av egen design. Tävlingen avslutas 1 mars.


Tillskott i familjen

2009-02-16 | 09:47:40

Foto: Privat

Det var inte bara Luran som fick en grisbjörn från Maileg i present då hon fyllde år, utan även jag fick mig en liten "vår" present i form av den här Maileg kaninen i en gul virkad klänning.  Eller present och present, jag köpte den till mig själv - för då får man det man verkligen vill ha ;-)

Den kommer att passa perfekt på hyllan i köket i väntan på våren och påsktider... Jag tror jag ska ta och plocka fram några av mina får med, för visst hör ulliga får och kaniner våren och påsken till?!


Illustrationer

2009-02-16 | 09:02:57


Pink Friday lottar ut illustrationerna som ni ser ovan.
Tävlingen avslutas den 18/2.


Bra start på en hektisk vecka

2009-02-16 | 08:59:04
Luran överraskade mig genom att sova själv i sin säng utan att säga ett pip förrän just innan åtta i morse, och det är sannerligen ren och skär vardagslyx! Jag minns knappt när jag sov så gott senast om jag ska vara ärlig. Man blir onekligen som en ny människa om man får sova ordentligt. Jag som dessutom varit/är rejält förkyld behövde nog detta, för förkylningen känns faktiskt bättre i dag (peppar, peppar).

Detta är en rätt spännande och hektiskt vecka, jag hade nämligen tänkt hinna ränna runt och hälsa på en massa trevliga människor som jag inte träffat på länge.

Malin jag dyker nog upp senare idag! :-)

Mormor ska jag besöka så snart fökylningen gett med sig, jag vill ju inte att hon ska bli sjuk. Den bärbara datorn ska då få följa med så "mommen" kan se hur vi firade Lurans födelsedag och hur köket blev efter mini makeovern. Jag har sagt det förr och säger det igen - internet öppnar upp så många möjligheter. Nu kan mormor ta del och se så mycket som hon annars skulle ha missat!

Och så är det dags för kalas igen. Denna gång är det grannen Camilla och svägerskan, "moster Carol" , som fyller år. En besök hos grannen och en tur till Riset blir det således också i veckan.

Jag hade dessutom tänkt försöka ta mig till Strömsund och Dollar Store för en "bunkra-upp-och-hamstra-så mycket-jag-kan" resa, samt en måste resa till Vilhelmina för ett litet eldprov.

Nu är det ju inte enbart Lurans förtjänst att denna hektiska vecka fick en så bra start, utan även Ingela med bloggen Ingela La La har en stor del i det hela då hon förärat mig en utmärkelse.Det kanske kan kanske tyckas löjligt att något så "fjuttigt" som en bloggutmärkelse kan ge en så flygande start på veckan, men jag blev uppriktigt både glad och stolt att just Ingela gav mig denna utmärkelse, då hon själv skriver en mycket inspirerande blogg som jag följer slaviskt. Ingela är en sådan där människa som man liksom inte kan låta bli att tycka om
Ett stort TACK Ingela! ♥

Jag skickar vidare utmärkelsen till ytterligaren några människor som jag inte kan låta bli att tycka om (liksom deras bloggar):

Hemma Hos Bröderna Bus

Sannas vardag och viktresa

Vardagar med Jenny

Jag tror jag sätte stopp där, för annars skulle listan bli väldigt lång... För det är så otroligt många (för många om man frågar mannen...) av er där ute som jag följer och inspireras av, ni vet vilka ni är då jag brukar försöka att lämna ett litet avtryck då och då - men jag ska bli bättre!


Luran - rund och go!

2009-02-15 | 19:45:04

Foto: Privat

Jag hittade en bild av Luran som är några veckor gammal, se så rund och go hon ser ut på den. En vecka med dålig mage, tillsammans med det faktum att hon vuxit och blivit 2 cm längre gör verkligen att damen nu ser lite tanig ut... Men hon äter som en häst för tillfället, så kroppen jobbar nog på att ta igen allt den förlorat. Och har hon ärvt mammas aptit så är det nog fixat på ett litet kick!

I fredags fick jag förresten ett sött litet paket med posten innehållande det vackra halsband jag vann hos Emma med denna fina blogg. Åter igen ett stort TACK!

Och igår hade jag en sådan hiskeligt tur att jag vann en kruk gubbe hos Mari med den inspirerande bloggen Mari Lite Av Varje - jag lovar att ta väl hand om honom när han anländer till oss på Sockenvägen!

Och på tal om tävlingar, man vinner aldrig om man inte deltar! Så passa på att vara med i någon av de tävlingar jag tipsat om, eller varför inte i min lilla änglalika tävling som du hittar här.Till jycken och husse/matte

2009-02-15 | 19:10:25
 


Tävla här!

Maries Hundblogg lottar ut denna bok, vinnare utses den 23/2.
Spoild Dogs Blogg har en tävling där man kan vinna en valfri leksak till sin fyrbenta vän, tävlingn avslutas den 28/2.


Vinstregn hos Viola

2009-02-15 | 18:56:41


Hos Violas romantiska hem kan man vinna en mängd vackra vinster,
bland annat dessa kort. Vinnarna dras den 28/2.


Noll54

2009-02-15 | 18:50:25


Hos Noll54 Interiör kan man vinna en vacker skylt eller denna madonna.
Vinnare dras den 22/2.


Förkläde

2009-02-15 | 18:43:46
Jag har ju som ni vet varit på jakt efter ett vitt romantiskt förkläde, och till min lycka ser jag att Hjärtat Mitt har en tävling där hon bland annat lottar ut just ett förkläde - står turen på min sida tro? Vinnare dras den 14/3.På tal om väggord...

2009-02-15 | 18:33:55
...i tidigare inlägg så kan jag tipsa er om att ni faktiskt kan tävla om just ett väggord från Unik Dekor med valfri text hos Tre underbara ungar. Tävlingen avslutas 26 Februari.

SAW V

2009-02-15 | 15:45:44
Huset är nu lungt och stilla efter en intensiv helg med både firande av Luran och möhippa för svägerskan. Svärmor och lilla svägerskan som övernattat här åkte hem på förmiddagen och Jennie och barnen som varit här och grattat Luran i efterskott tröttade ut Luran som nu sitter så förnöjt i sin stol och matar vovven. Det blir nog en tidig kväll för henne. Mannen och jag tänkte passa på och mysa ner oss i soffan och se den sista filmen om Jigsaw (SAW V). Det skall bli spännande att se vad psykopaten och tillika massmördaren hittat på och hur det hela knyts ihop i denna sista filmen i en serie som omfattande fem filmer.

Gillar ni skräckisar?


Hjärta med valfri text

2009-02-15 | 15:30:01


Samuelsgården lottar ut två hjärtan där vinnarna väljer en egen text (max 3 ord).
Avslutas den 19 februari.


Budget väggord och vingar

2009-02-15 | 15:12:43
Väggord är ett enkelt sätt att få en personlig prägel på sitt hem. Jag har ett specialbeställt  väggord från My first room i köket, men är nu ute efter ett till hallen. På flera ställen i bloggvärlden (både här och där) har jag sett tips om att Panduro Hobby har ett riktigt prisvärt budgetalternativ av väggord, endast 49 kr för en karta med sex stycken wall deco - som hittat!

Svägerskans svägerska (hängde ni med?!) Helena är så snäll, hon har lovat att inhandla dessa wall deco till mig. De kommer att bli perfekt ovanför spegeln i hallen. Dessutom skulle hon se om även de ombloggade änglavingarna fanns i butiken Östersund, jag tänkte ha dem som en fin liten detalj i Lurans rum som blir näst inredningsprojekt här hemma.
Möhippan

2009-02-15 | 10:31:50

Jag kan tänka mig att svägerskan blir lite lätt nervös när hon läser rubriken på inlägget. Hon ser nog ett långt inlägg över hela gårdagens händelser i bilder framför sig. Men du kan vara lugn Anna, för jag skulle aldrig lägga ut några mindre smickrande bilder, du känner ju mig ;-)

Men har man haft en så "snäll" möhippa som du fick måste man ju faktiskt bjuda lite på sig själv - visst? Så en bild tänker jag släppa cencuren på, och naturligtvis väljer jag då den bild där den blivande bruden visar sig från sin absolut vackraste sida. Martin kan skratta sig lycklig som får en sådan kalaspingla!Foto: Privat


Som helhet tror jag att både den blivande bruden och brudgummen uppskattade dagen, vi andra hade i alla fall en toppen dag!

Ett stort tack till er alla som förgyllde möhippan och svensexan.
Vi ses den 28 februari på bröllopet. ♥


Ps. Var med och tävla om änglar här. Ds.Anna Doll

2009-02-15 | 10:02:56

Sponsor: http://www.annadoll.com/

Tävla hos Dahlarna, tävlingen avslutas den 20 februari.


Saker & Sockor

2009-02-15 | 09:52:38


Tävla här !

Avslutas den 22 februari.


Sov sött!

2009-02-15 | 09:28:13


Jag är med och tävlar om ett presentkort från Sovtex, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!

Avslutas den 15 mars.


Överraskad och utmandad

2009-02-14 | 13:19:55
Min svägerska är just nu "kidnappad" och på väg hit till Dorotea för lite upptåg (möhippa) - jag tror hon blir/blev riktigt överraskad.

Även jag har blivit överraskad idag av mannen. Då vi har huset fullt av rosor och tulpaner sedan Lurans födelsedag förväntade jag mig absolut inga blommor... men till en sådan här bukett säger man inte nej, visst?! 


Foto: Privat


 

Och att det dessutom följde med en strut Årechoklad med texten "Tycker om dig" gjorde ju inte saken direkt sämre ;-).
 
Min bror och svägerska har också tittat in med ytterligare en bunt paket till Luran. En gunga till sommaren, en egen ryggsäck med Lurans namn på och nappar som också de hade Lurans namn på sig var inte illa. Det är perfekt att ha nu när hon snart ska börja på dagis. Och med tanke på att Luran redan fått en skoter av dem så måste vi se sanningen i vitögat - jisses så älskad och bortskämd hon är!


Foto: Privat

Jag har även blivit utmanad av Petra att berätta 7 sanningar om mig själv.

Så här kommer sju "avslöjanden":

1. Jag älskar presenter, både att få och ge. Således har jag verkligen myst när jag fått hjälpa Luran med paketöppningen - på den fronten är och förblir jag ett barn!

2. Jag har varit aktiv idrottare i min ungdom - både skidor och friidrott - vilket är skrattretande med tanke på min nuvarande fysiska form.

3. Jag är jägare, och skulle inte överleva utan att få jaga på hösten och träffa "mina gubbar".

4. Jag har dejtat på TV. Jag var med i programmet Silicon och träffade en kille som jag faktiskt blev tillsammans med en period.

5. Jag är hundmänniska INTE kattmänniska.

6. Jag gillar att ha det snyggt omkring mig, men hatar att städa... En knepig kombination!

7. Jag älskar att PLANERA - både vardagen i form av listor, men även fester och överraskningar. Således så ser jag fram emot att få bocka av dagens möhippa på min "att göra lista".

Jag utmanar ingen speciell då jag sett denna utmaning på de flesta bloggar, men är det ingen som ännu fyllt i denna utmaning gör gärna det och lämna en kommentar här så att jag kan se vad ni avslöjar :-)

Nu ska jag slita mig härifrån och ta emot möhippeföljet och förbereda för ett litet hemma SPA och vinprovning!


Kärlekens dag!

2009-02-14 | 09:30:35
Jag vill önska alla er som tittar in här en underbar och kärleksfylld alla hjärtans dag, och samtidigt uppmana er att krama om era nära och kära lite extra mycket dagen till ära!Foto: Privat

Vackra vita rosor på mitt bord, det är lycka!Foto: Privat

Och som tack för att ni tittar in bjuder jag på ett chokladhjärta.
Var så goda!


Och svägerskan,  hoppas nu att du får användning av din skoterhjälm, baddräkt och hammare... och allt vad det nu var du skulle packa. Möhippa?! Nej, tror du verkligen det? ;-) Hi, hi.


Ps Glöm inte bort att vara med och tävla i min lilla änglalika tävling! Ds


Kalas!

2009-02-13 | 22:00:21
Det har inte bara varit kalas för Luran idag, utan det har också varit kalasväder! Lite kallt, men jag är nöjd bara solen tittar fram...

  
Foton: Privat

Direkt när vi kom ned i morse blev Luran jätte glad - hon upptäckte nämligen ballongerna vi blåst upp redan kvällen före. För vad är väl ett kalas utan ballonger?


Foto: Privat

Det första Luran fick i morse var en bakelse, men lugn, det var inte en sådan man äter utan denna söta Miranda björnen som sitter på en cup cake:


Foto: Privat

Och vad är väl en 1-årsdag utan tårta i stora lass? Temat för tårtorna och fikat var Nalle Puh.


Foto: Privat

   
Foton: Privata

Jag är så nöjd att jag fick tag på Skittles i London, för på dem är det ett S - S som i Svea. Ja, hör och häpna, Luran har ett namn ;-) Skittles blev pricken över i:et på gräddtårtan!


Foto: Privat


Foto: Privat

Denna fina Nalle Puh tårta beställde vi från Görans, visst är deras bagare duktig?!  Och konditioriet har dessutom utsetts till ett av Sveriges bästa, inte illa!


Foto: Privat


Foto: Privat

Kladdkake muffinsen var utan tvekan Lurans favorit, och receptet hittar ni här.


Foto: Privat

En massa paket med både kläder och leksaker, kort och pengar har Luran också fått idag. Men i vanlig ordning så var det själva öppnandet, eller snarare pappret kring de fina presenterna, som Luran mest intresserade sig för...

  
  
Foton: Privata


Foto: Privat

Både en hopphäst och en käpphäst som galopperar och gnäggar fick Luran idag, vi har snart ett stall här hemma - som tur är behöver vi varken mocka eller sko om särskilt ofta!

Det kom dessutom ett paket med posten från "mostrarna" Lena och Åsa.


Foto: Privat

Veckans coolaste och mysigaste klänning från www.juliet.se - och det bästa är att det finns matchande kläder till mysiga velourmammor att köpa om man så skulle vilja...

Även med e-post och sms kom det en mängd gratulationer, där denna var så otroligt gullig:Tack Sanna!

När kvällen kom kan jag lova att vi hade en mycket mätt och trött liten 1-åring, det är både omtumlande och utmattande att fira sin första födelsedag! Nu sover hon sött och samlar krafter inför morgondagen då firandet fortsätter...


Foto: Privat


Foto: Privat

Till sist en hysteriskt glad - läs socker speedad -  Lura (vad hade du förväntat dig mamma när jag fått äta både tårta och kladdkakemuffins?!)  som vinkar God Natt och tackar för alla gratulationer.
TACK!
Armband

2009-02-13 | 15:01:43


Hos Ingela La La kan man vinna detta vackra armband som Veronica med butiken Lica-Crative har gjort. Vinnare dras den 22/2.


Och ni, ni glömmer väl inte bort att vara med och tävla i min lilla änglalika tävling?


Luran 1 år - GRATTIS!

2009-02-13 | 08:44:35
"Idag är ingen vanlig dag, idag är ingen vanlig dag, nej , för idag är det LURANS födelsedag! HURRA!"


Foto: Privat

Bara för att jag fyller år behöver jag väl inte gå omkring med en giraff på magen mamma?!Foto: Privat

Om jag spärrar upp ögonen och ser oskyldig ut kanske mamma inte förstår att hon tog mig på bargärnining i min jakt på paketen...Foto: Privat

Undra när mormor och morfar samt farmor och farfar dyker upp? För dom VET jag har med sig paket till mig :-)Foto: Privat

Nej, nu ska jag busa vidare och njuta av min födelsedag - så ha en bra dag alla ni som tittar in!


PS. Mamma hälsar att det kommer kalasbilder senare... DS.


Ballonger & Knutby

2009-02-12 | 21:21:06
Kvällen har ägnats åt att slå in paket (grisbjörnen från Tilda och Mamma som kom i elfte timmen då jag var så sen att beställa den), blåsa ballonger så att lungorna kollapsat, montera ihop fyllningarna i tårtan (säger man monterat tro?! Du får rätta mig Lovisa!) så den blir saftig och god till i morgon, samt fixa en "kalasig" bordsdekoration - allt är förberett inför Lurans första födelsedag!

Nu är det dokumentären i tre delar om Knutby - vägen hem som gäller. Jag kan inte låta bli att faschineras av denna historia som är så osannolik och otäck att inte ens en manusförfattare på crack i Hollywood skulle komma på en handling/intrig som motsvarar galenskapen som verkat utspelat sig inom församlingen på den lilla orten Knutby. Hurvida dokumentären verkligen ger en "sann" bild av händelserna låter jag vara osagt, men klart är att Knutby för en lång framtid kommer att förknippas med denna tragiska historia.


Och ni, ta det lungt i morgon när ni beger er till jobbet/skolan/eller andra aktiviteter. I morgon är det nämligen inte bara Lurans första födelsedag, det råkar också vara fredagen den trettonde...

Är fredagen den 13:de  en otursdag, eller är det bara skrock?


Jag minns det som i går & en änglalik tävling

2009-02-12 | 15:21:46
För precis exakt ett år sedan minus en en och en halv timme, fick jag min första sammandragning/värk. Jag minns det som om det vore igår. Jag och mannen hade åkt till Granngården i Vilhelmina för att köpa foder till vår hund, i bilen på väg hem känner jag för första gången under hela graviditeten en sammandragning. Jag berättar för mannen att magen kändes "konstig", men trodde eller insåg nog inte själv vad som var på gång...

Vi åkte hem i godan ro, beställde pizza till middag då jag inte kände för att ställa mig och laga någon mat. Inget mer verkade hända så vi gick och lade oss, men jag hade ont i magen så jag kunde inte somna. Det fick bli Animal Planet och "Djurräddarna". Tillslut började det göra riktigt ont, mannen fick klocka värkarna som nu kom relativ regelbundet med 4-6 minuters intervall. In i duschen, och ringde till barnmorskan här i Dorotea som är gudomlig. Trots att klockan var närmare tolv, halv ett, på natten åker hon ner på MVC där vi möts upp för att se om jag är öppen eller om det är "falskt alarm". Det var det inte! Så vi ringde till Lycksele BB och berättade att vi var på väg. Halvvägs dit var jag tvungen att stanna för att kissa, då gick vattnet, gissa om det blev fart på mannen...

Väl framme på Lycksele BB så avtar värkarna - typiskt. Men då vattnet gått och jag börjat öppna mig fick vi vila på ett rum över natten. Dagen efter har jag sporadiska värkar, vi blir därför beordrade att gå, gå, och gå... Först på eftermiddagen/kvällen drar det igång på allvar igen - men då går det fort å andra sidan! Luran kom nämligen till världen med ett plopp, men det är en annan historia...

För att fira att vår lilla ängel påbörjade sin resa till oss tänkte jag ha en liten tävling där ni kan vinna någon av dessa änglar:

 
Klicka på bilderna så blir de större!

Den första ängeln är en romantisk gräddvit porslinsängel med en hållare för ett värmeljus som man skall hänga på väggen, den andra ängeln är en barnsligt rar ängel i trä från Miljögården.

För att vara med och tävla om någon av dessa änglar gör du så här:

*Skriv en kommentar till detta inlägg och ange vilken av dem du hellst vill vinna.
*Länka till tävlingen från din egen blogg. Använd gärna
någon av bilderna

Tävlingen pågår till och med den 28/2.

LYCKA TILL!


Bloggvänner

2009-02-12 | 14:42:40
När jag började blogga för ganska precis ett halvår sedan trodde jag inte att jag skulle bli så "fast", än mindre trodde jag att jag via bloggen skulle hitta nya vänner... Men nu kan jag konstatera att jag har en ny kategori vänner i mitt liv - bloggvänner! Det är en handfull personer vars bloggar jag besöker dagligen. Detta är människor som inspirerar mig på olika sätt, och som jag kommit att uppskatt något otroligt. Sanna är en sådan person (men det finns fler och ni vet vilka ni är!). Idag när jag hämtade posten låg det exempelvis ett rött litet kuvert med ett kort innuti, det var en alla hjärtans hälsning från Sanna.  Den omtänksamma gesten värmde verkligen! Du är verkligen en underbar och varm person ♥


 
Foto: Privat


Jag är så glad att jag funnit er alla!
Vissa av er är bara ett stenkast bort, medan andra befinner sig långt nere i vårt avlånga land - tänk vad internet är underbart!


Ett tovat grytunderlägg

2009-02-12 | 10:50:57

Foto: Priva

Min goa svärmor tittade förbi igår med en tidig liten alla ♥-dags present, ett tovat grytunderlägg med små söta hjärtan på. Visst är det bedårande? Det kommer inte bara väl till pass nu till helgen, det kommer också att pryda sin plats på julbordet när grötkarotten åker fram!


PS. Håll utkik, senare idag kommer det en liten änglalik tävling för att fira att Luran anonserade sin ankoms just denna dagen för precis ett år sedan. DS.(O)ordning

2009-02-11 | 19:04:06

Foto: Privat

Skipper du tittar bort för här är det alldeles för mycket som du inte vill att jag ska ha i mitt skafferi... Och ni andra, håll i er, för här kommer en ocencurerad bild på det kaos som rått i mitt skafferi en längre tid. Då jag insett att det inte är tal om ett nytt kök med utdragsbara lådor/hyllplan än på ett bra tag så måste något annat till för att jag inte ska bli galen (och för att inte småkryp ska börja frodas i de saker som legat längst bak sedan år 2005...).Foto: Priva

En tur på Wiiks (vart annars?!) var allt som behövdes. Nu har jag massor av förvaring i olika former, så nu MÅSTE det bli ordning i skafferiet!Foto: Privat

Från oordning till ordning i ett nafs! Nu behöver man inte längre plocka ut paket för paket när man ska ha något eller letar efter något. Allt är nu organiserat i olika lådor och behållare. Kryddor för sig, Luran mat för sig, pasta/ris/gryn för sig osv. Kanon! Nu har jag verkligen ingen ursäkt för att låta skafferiet förfalla igen...


  
Foton: Privata

Dobby har ett eget hyllplan med plats för foder och en snygg plåtburk fylld med "bra-att-ha-hund-medikamenter" och godis.

Kakmonstret bevakar kakavdelningen. Kan behövas...

Och bröd och pasta förvaras numera lättilgängligt i dessa snygga och billiga korgar (2 för 99 kr!)

Varför har jag inte gjort detta tidigare?!


Då och nu

2009-02-11 | 18:35:45
Då: 3530 gr och 50 cm lång
Nu: 8580 gr och 76 cm lång

Alltså en ökning med 5050 gr och  26 cm på ett år.

Dessvärre är Luran inte helt kry i magen så hon har tappat drygt 400 gr sedan sist (två veckor sedan) den lille stackaren, men så som hon äter så är nog snart ordningen återställd! :-)

Tröttsamt...

2009-02-11 | 14:03:04

.

...att baka tyckte Luran som tar sig en lur.


Foto: Privat

Bäst att låta henne sova en stund till så hon är pigg och glad när vi ska ned och ta sprutan.

Förresten, på avloppsfronten ser det ljust ut - kommunen har skickat ut en räddningspatrull som har satt igång med skitgörat ;-P TACK!


 Djupsjö

2009-02-11 | 13:17:56
Jisses, vilken Anna abstinens jag fick plötsligt! Nu är det bara så att vi MÅSTE pallra oss till er i Djupsjö inom en snar framtid. Första helgen i mars kanske? Slår en pling så vi kan ta en seriös planering. Vill ju se hur du piffat sedan sist ;-)


Sneak peak hos Anna

En tur på myrorna är obligatoriskt - visst?!

Stor kram till dig och grabbarna ♥


Make Cookies Not War

2009-02-11 | 11:36:36
När jag klev upp i morse låg den här och väntade på mig...


Foto: Privat

Och då jag inte var upplagd för något krig knatade jag ned för att baka några kakor.Foto: Privat

Kakmonstret hade redan bullat upp så var det bara att sätta igång!


  
Foton: Privata

Luran agerade förste assisten (kakmonstret andre assistent), vilket gjorde att muffinsbaket nästan urartade till ett krig... Men det rätade upp sig när kakmonstret gav tusan i Lurans visp - då var hon nöjd!Foto: Privat

En häligt doftande omgång av nygräddade kladdkake muffins!

Lika bra att kasta in receptet om någon skulle vilja sno ihop en laddning

Du behöver:

2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
lite salt
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
100 gr smält smör

Sedan gör du så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Placera ut ca 20 bakformar i papper på en plåt. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, vetemjöl och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Klicka ut i bakformarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Lägg en handuk över muffisarna när de svalnat så de inte blir hårda. När de serveras kan man med fördel sikta florsocker över eller klicka på lite grädde och ett litet gelé hallon. Mums!


När muffisarna var avklarade tyckte kakmonstret att vi skulle göra Mariannekaka i långpanna, sagt och gjort!Foto: Privat

Men då var Luran less, så den vägrade hon att assistera mig på. Hon körde bil istället...


  
Foton: Privata

Det är vår morgon så långt... Nu lunch och sedan kl. 15.00 1-års kontroll!

Kruk gubbe

2009-02-10 | 22:06:16
En sådan filur vore välkommen på min byrå, för min nuvarande krukväxt ser allt annat än pigg ut..Man kan vinna en sådan hos Mari Lite Av Varje, vinnaren dras den 14/2.


Tjuvstartat firandet...

2009-02-10 | 21:31:20
Ja, firandet av Lurans första födelsedag har tjuvstartat. Först ut var morbror och moster som med buller och bång gratulerade vår lilla prinsessa med en miniskoter. Av "farbror" Krille har hon fått en unik Svea/älg jacka och nu i kväll kom Kicki och Jan-Åke förbi med ett paket innehållandes en jätte fin tunika/klänning och tights. Och av mormor och morfar vet jag att ett "startpaket" inför dagis är beställt. Perfekt, jag hade inte en tanke på galon/regnkläder och sådant. Tur mamma har koll, dagispersonal som hon är!

I morgon ska vi äntligen få krökis på besök, och jag hoppas innerligt att han kan avhjälpa stoppen i vårt avlopp/vattencyfon. Det bubblar och gurglar nämligen mer och mer oroväckande för var gång man spolar... och duscha kan man knappt göra längre då det knappt rinner undan.

Själv siktar jag på att komma upp i någorlunda tid och dra igång bakandet av Mariannekakan och kladdkakemuffinsen på förmiddagen. På eftermiddagen ska Luran på sin 1-års kontroll nere på BVC. Då ska det vägas, mätas och stickas lite. Men det går nog bra...

Nu så ska jag få upp en spegel i hallen och sedan göra kväll, så god natt på er!


Foto: Privat

Luran som öppnar sin födelsedagspresent.


Anskus kammare

2009-02-10 | 21:16:39


Hem och Lycka i samarbete med Anskus kammare lottar ut två lyktor från House Doctor. En lycklig vinnare får båda lyktorna. Dragningen sker 24/2.


Vackra askar

2009-02-10 | 19:04:56


Hem och Lycka har en tävlig där man kan vinna en av dessa askar. Vinnare dras den 24/2.


ÅSKA design

2009-02-10 | 15:47:41


Jag är med och tävlar om detta armband från ÅSKA design som Shabby Chic Princess lottar ut. Vinnaren dras den 20/2.


Dagens Lura

2009-02-10 | 15:30:30

Foto: Privat

Det är omöjligt att få en riktigt skarp bild, Luran rör sig JÄMT!Foto: Privat

Här är busungen på väg upp i soffan, undra vad Judge Judy säger om det?!


En stor kopp vårkänslor

2009-02-10 | 15:24:58
Jag tänkte vara hygglig och dela med mig, så här bjuder jag er på en stor kopp med vårkänslor!


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Alla hjärtans pyssel

2009-02-10 | 14:19:19
Jag har kommit i pysseltagen igen. Tänk så enkelt man kan göra en personlig alla hjärtans dags tavla alldeles själv. En duk, lite oljefärg och stämplar - vips så har man en tavla!


Foto: Privat

Min tavla fick ett hjärta i olika bruna nyanser. Tanken är att det dels ska sybolisera kärleken som aldrig rostar, dels att det faktiskt råkar matchar färgsättningen i min nya hall väldigt bra. Jag stämplade in LOVE, DREAM & LIVE då det enligt mig är livets ledord. Det enda som saknas nu är den rostiga ståltråden som jag skall göra ett hjärta av och sätta fast på hjärtat på tavlan. Men när det blir vet man aldrig, då det är mannen som ska leverera ståltråden...

När jag liks är igång tänkte jag komma med två tips.

Det ena är en favorit i repris - nämligen att ni ska samla kort! Grattis, Tack för senast, Krya på dig, På dop-dagen, Till Brudparet, Lycka till på nya jobbet, Konfirmationen, Studenten, Beklagar sorgen, Grattis till pojken/flickan, Mors/farsdag, Alla hjärtans dag, Jul- och påskkort, tja listan kan göras lång. Men det är suveränt att ha kort på lut hemma, för man vet ALDRIG när man behöver ett. 


Foto: Privat

Det andra tipset är att ta fram en gammal temugg eller varför inte en plåtren konservburk och plantera lite vårlökar (pärlhyacint eller krokus) i denna och placera på bordet. Genast har man lite vårkänsla inne!

Och för er som bor i Dorotea kan jag medddela att världens bästa Kristina har sett till så det finns just pärlhyacinter och krokusar på Blomster :-) TACK!


Det som göms i snö...

2009-02-10 | 13:17:47
Jisses så härligt att se solen igen (jag hade nästan glömt hur den såg ut). Efter att vi åkt och storhadlat för ett tresiffrigt belopp (vilket inte enbart innebär en tom plånbok utan även ett "gratis" blöjpaket, tack ICA!), stoppade jag Luran i vagnen och tog med Dobby Do på en lite promenad i det superfina vädret. Luran somnade rätt omgående, så då begav jag mig snabbt hemmåt för att röja undan lite snö på gården. Dels där bilarna stått, dels det som rasat ner från taket. Snacka om träningspass! Men nu ser gården presentabel ut igen.

När jag stod där och skottade kom jag på att jag faktisk ska ha en skoter någonstans där ute under all snö...Foto: Privat

Hm... den där siluetten ser bekant ut.


Foto: Privat

Mycket riktigt - ta da! Min pärla!


Foto: Privat

Arctic Cat - vad annars?!  ;-)


Foto: Privat

Men inget går upp mot min första kärlek...

Så sugen jag blev på ostmackor, O´boy och en sprakande eld plötsligt!


Väckning med salut

2009-02-10 | 09:16:50
Luran väckte mig med en ordentlig fanfar i morse, eller snarare prutt... Hela blöjan och pyjamasen var full. Så det var bara att gilla läget och kliva upp trots att klockan ännu inte passerat sex och ta i tu med en stor sanering av det lilla flickebarnet. Sedan blev det mys under täcket framför TV:n tills vi båda råkade somna om. Härligt!

Frukosten har intagits och nu leker Luran för fullt. Ett pärhalsband åker på, av, på, av, på, av, på... ja ni fattar. Där emellan hämtar Luran ett par tuttar i sin nappbehållare från Cult för att sedan klättra upp i soffan och till fönstret där den står för att lägga tillbaka dem. Phu, jag blir svettig bara av att se hur hon kämpar upp och ned i soffan.

Själv ska jag masa mig iväg och sätta in motorvärmaren, för vi ska åka och storhandla så jag eventuellt kan börja att baka lite inför Lurans födelsedag. Lite kladdkakemuffins tänkte jag mjukstarta med. Jag har även tagit upp och kryddat in revbensspjäll som jag skall steka i ugnen till middag (om det inte blir middag i Byn, då får revbensspjällen utgöra morgondagens middag istället).

Men finnan jag börjar att göra något "nyttigt" blir det en stor kopp te!


Vardagslyx

2009-02-10 | 08:33:57
För mig är det riktig vardagslyx att få tända ljus och mysa, och gärna levande snittblommor. Det behöver inte vara någon märkvärdig uppsättning. En bukett tulpaner räcker långt. Skumbad är en annan sak som förgyller min grå vardag.


Foto: Privat

Doftljus från Marks & Spencer och en vacker liten tändsticksask är ett enkelt sätt att göra den grå vardagen lite ljusare!

Vad är ditt bästa tips på vardagslyx?


Fattigmanssilver

2009-02-09 | 22:07:02
Håller turen i sig tro? Jag skulle mer än gärna vinna de två vackra lyktorna i fattigmanssilver som Marie lottar ut i sin blogg. Tävlingen avslutas 28/2.Jag har vunnit!

2009-02-09 | 21:51:39
Jag har vunnit ett halsband från finasmycken.nu som Emma lottat ut i sin blogg. Ett stort tack Emma! Det gjorde verkligen min kväll.Rottis som vill ut...

2009-02-09 | 18:44:49

Foto: Privat


Det riktigt kröp i Dobby i kväll, så gärna ville han ut i snön... Detta då han legat inne med mig och Luran idag och gjort absolut ingenting. Men det är rätt skönt att han kan det, när han var valp fans ingen "av" knapp, då var han alltid på G. Så personligen anser jag det skönt att han blivit mer av en "gammhund" och kan koppla av mellan aktiviteterna. Det mår både han och vi andra bara bra av.

Och ni, glöm inte att även djuren ska synas i mörkret. Dett är rätt vanligt att man ser reflexbeklädda gångare när man är ute och kör bil, men nästan precis när man skall till och passera dem inser man att "hjälp, de har en eller ett par hundar med sig också - vart ska jag ta vägen?! (speciellt om man samtidigt får möte med en annan bil)". Så knäpp fast ett reflex i kopplet, eller sätt på en sele med reflexer alternativt en reflexväst för hundar så är även vovven synlig i trafiken - en enkel livförsäkring på en kär familjemedlem!


Hur mycket snö?

2009-02-09 | 17:45:15
Mamma Bus har en kul tävling där man skall gissa hur mycket snö de har på sin gräsmatta den 14/2. Och det är ju en tävling som kan sluta precis hur som hellst med tanke på vädret utanför fönstret... Ett hemligt pris utlovas till den som prickar rätt eller kommer närmast, så kasta in en gissning ni med vet ja´!Är detta värt 50 000?!

2009-02-09 | 16:03:44
Jag läste på aftonbladet att Kenza och andra unga bloggerskor tjänar ca 50 000 i månaden på sina bloggar. Helt otroligt! 50 000!!! Det är inte småpotatis vi talar om nu... för att blogga! Sätt det i relation vad en undersköterska tjänar för att få lite perspektiv.

Nyfiken som jag är så måste jag ju se vad dylika bloggerskor skriver om. Det måste ju vara något alldeles fantastiskt spännande saker, nationella hemligheter, världsnyheter och andra livsavgörande saker. Så (det bär mig emot) jag ska för första gången titta in hos nr 1 på bloggtoppen -  Kenza. Detta är första och enda gången jag skall bidra till din besöksstatistik och därmed din månadsinkomst, det lovar jag dyrt och heligt!

Men vad stod det då där?

"Hola babes! Nu är jag hemma från skolan. Det var en rätt slapp skoldag med arbete i datorsalarna och efter skolan så käkade jag lunch med Nadia på Sandy's. Det var så himla länge sedan vi åt deras varma pasta med kyckling & curry, den påminner så himla mycket om i våras & somras då vi alltid satt på uteserveringen och åt pasty (Sandy's + pasta = pasty) med våra vänner. Solen skiner ju som tusan idag så det ger lite vårkänslor... Riktigt härligt. =)" 

Utdrag ur Kenzas blogg, inlägget heter Marknadsföring och skrevs 13.48.

Känner ni hur marken börjar gunga under fötterna? Visst är det revolutionerande? NOT!

Men bevisligen måste det ju bara vara jag som inte förstått dessa fjort... host, ursäkta unga kvinnornas, enorma potential då besökstatistiken fortsätter att skjuta i höjden och annonsörerna köar för att få in en liten reklamruta på deras bloggar.

Dagens märkligast aha upplevelse enligt mig!


Jag försökte...

2009-02-09 | 12:27:55

Foto: Privat

Jag lovar att jag har försökt att få till ett bättre foto, men Luran vägrar samarbeta... Här är hon iaf i sin fin, fina utstyrsel!
Tack "moster" Lena! ♥


Tjuvtitt

2009-02-09 | 12:16:47
Hallen är ännu inte helt färdig, en ny taklampa ska upp och ett elementskydd skall byggas. Men i väntan på att den är helt klar tänkte jag bjuda på en liten tjuvtitt.Foto: Privat

Ni kanske anar hur ljus hallen blev när den grå tapeten är ett minne blott och ersatt av den ni ser ovan + att taket är vitt istället för furufärgat.


Foto: Privat

Får får får? Nej, får får lamm :-)Foto: Privat

Denna satt i köket förut, men det är ju mycket smartare att ha den i hallen så man inte glömmer det man skrivit upp! Dessutom tänker jag skippa nyckelskåpet, de nycklar man använder mest frekvent kan man hänga på tavlans krokar, resten får ligga i en burk i köksskåpet.

Ooops, jag inser att tavlan ser för taskig ut - naturligtvis borde jag stylat den då jag skulle visa den för er... Tex skrivit "Lycka" i vackra kursiva och snirkliga bokstäver eller "I väntan på våren" *ironsik*


Muggar

2009-02-09 | 11:59:08
Jag köpte mig nya drickvänliga muggar förra veckan, de är perfekta att dricka både kaffe och te ur. När man som jag är idag, lite frusen, är det inte dumt att värma händerna kring en sådan här mugg törs jag lova! Jag har fyra stycken, men måste kanske investera i två till...


Foto: Privat

När jag försökte rensa i skåpen för att få plats för dessa muggar hittade jag dessutom två muggar som jag och mannen fick som en del i en bröllopspresent. De passar bra att ta fram på lördag då det är alla hjärtans dag, kaffet kommer nog att smaka extra gott då!


Foto: PrivatDoftande vårpaket

2009-02-09 | 11:16:13


Mias hem lotar ut ett doftande vårpaket, och det kan sannerligen behövas! För så som snön vräkt ner här i Dorotea de senaste dygnen undrar man om det NÅGONSIN kommer att bli vår igen här...


Bloggbaciller

2009-02-09 | 10:26:11
Så har dessa bloggbaciller hittat även till mig. De har bland annat härjat runt i Dalarna, Sälen, Högland, Ulriksfors, Sundsvall tidigare och nu har de som sagt också hittat till mig på Sockenvägen. När jag sväljer så känns det som om jag har taggtråd i halsen, och någon temp vågar jag inte ta. För så länge jag faktiskt inte med säkerhet vet om jag har feber, är jag ju inte SÅ sjuk. Men mitt tillstånd kan summeras med att jag både ser ut och känner mig som en riktig rugguggla, eller om ni hellre vill ett träsktroll (men då säger vissa elaka tungor genast, då är det ju ingen större skillnad mot normaltillståndet - men jag lovar att så är fallet! Och då förstår även de hur illa det är).

Denna dag kommer således att gå ut på att kurera (och tycka synd om) mig själv, samt roa Luran som än så länge inte visar tecken på att bacillerna invarderat även henne (tack och lov!).

Detta hade varit en perfekt dag för att sno ihop ett par långpannekakor, men då skulle jag behöva ta mig upp på någon affär för att bunkra ingredienser. Det  skulle i sin tur innebära att jag först och främst måste skotta fram bilen, sedan faktiskt visa mig bland folk, och sist men inte minst göra kakorna... Så jag passar - varför göra något idag som jag lika gärna kan göra i morgon?! ;-)
En egen kudde till Luran?

2009-02-08 | 23:28:39


Jag är med och tävlar om en kudde med personligt brodyr från Till Dig hos Carolina


Dröm weekend i Bryssel

2009-02-08 | 23:04:40
Innan jag träffade min man bodde jag ett halvår i Bryssel. De flesta tycker detta är en gräslig stad, men själv är jag för evigt förälskad i denna stad. Alla dess parker och mysiga caféer som jag hann upptäcka under min tid där skulle jag därför så gärna visa min man och lilla dotter. För att inte tala om shoppingen på Avenue Louise... Min tid där är en viktig del av mig som ingen här hemma tagit del av annat än via foton i ett album, min dröm är att även de ska få ta del av staden och därigenom en del av mitt liv som de annars aldrig kommer att få en inblick i. Och detta är en dröm som kan bli sann med hjälp av Airtours som tillsammans med Engla´s Showroom lottar ut en cityweekend till en lycklig vinnare den 12/2.


Foto: Airtours

Förresten så "hann" vi ju aldrig med någon bröllopsresa för drygt ett år sedan då vår lilla dotter var på antåganden, så weekenden skulle dessutom vara en lite försenad bröllopsresa ♥


Gräddhyllan

2009-02-08 | 22:36:35


Hos Lilla huset på prärien kan man vinna ett coolt barnlinne från Gräddhyllan. Vinnare dras den 10/2.


Tycker om dig

2009-02-08 | 22:17:11


En perfekt alla hjärtans dags present är väl en strut god Åre choklad? Själv hoppas jag vinna en strut hos Min blogg mitt liv. Hon drar en vinnare den 9/2.


Engelska ordstäv

2009-02-08 | 22:05:43
Jag sitter och leker med mina stämplar, men kan inte bestämma mig för vad jag ska stämpla på min spegel i hallen. Jag har grubblat och grubblat, mina små grå är helt utslagna och skulle behöva en SPA-vistelse efter allt tänkande- Först var jag inne på något kärleksdravel, typ latinska ordstäv så som exempelvis Amor Vincit Omnia eller något liknande. Men så kom jag på att spegeln är ju något man står framför varje dag, således borde ett klokt ordstäv eller en uppmaning förgylla min spegel. Något som man tål att påminnas om var dag...

Tänker så det knakar - kanske "ät nyttigt, motionera, använd solskydd och glöm inte borsta änderna?!" Nej, det är alldeles för Svensson präktigt och inte min stil. Jag skulle nog vilja ha ett engelskt citat av något slag istället. Några som jag kan tänka mig är dessa tre:

1. We think in generalities, but we live in details.

2. The person who has no opinion will seldom be wrong.

3. The important thing is never to stop questioning.


Men jag vete inte... Någon kanske har bättre förslag på lut? Ja, kom igen och hjälp mig genom att leverera några kloka och gångbara ord till min spegel!


En prinsessig tävling

2009-02-08 | 19:12:40


Tävla hos Prinsessan och Jag


Death Defying Acts

2009-02-08 | 18:38:53

Idag har jag verkligen haft en slappardag utan dess like. Mannen har tagit hand om all snöskottning så jag har inte ens kommit ur myskläderna idag om jag ska vara helt ärlig... Endast film och fika har stått på dagordningen.

Ett filmtips kan jag därför komma med idag, vi har nämligen sett Death Defying Acts (med Guy Pearce och vackra Catherine Zeta-Jones). Det var en riktigt hygglig film om den store utbrytarkungen Harry Houdini och dennes försök att bevisa/motbevisa livet bortom döden. En lite annorlunda kärleksfilm som får 4 plus av 5 möjliga.


++++


På tal om vatten och dödliga lekar - Luran tycker verkligen inte om att bada, hon klängde sig fast på pappa som en liten apunge och skrek nonstop under hela badet. Stackaren! Men nu är hon nybadad och fin. Från att ha luktat gammal fiskbulle till att faktiskt lukta bedårande Lura igen.

Nu blir det välling och sängen för vår lilla mini Houdini, sedan en stor kopp te till mig för jag tror en lömsk halsontbacill håller på att invardera min hals - det har jag varken tid eller lust med!


Trevlig kväll!


Nytt i bokhyllan?

2009-02-08 | 18:23:44


Ango lottar ut fem böcker:

1. Innan jag dör - Jenny Downham
2. Dödlig smitta - Patricia Cornwell
3. Lappskatteland - Annica Wennström
4. Fem personer du möter i himlen - Mitch Albom
5. Den okända hustrun - Leif Davidsen

Vinnaren dras den 23/2.

Tävla DU med!


Ett värmande hjärta

2009-02-08 | 18:18:23Jag tävlar om ett Värmade Hjärta från Bluebox.se, på Pumla´s blogg. Tävla HÄR du med!


En korg som kurerar

2009-02-08 | 18:05:33
Sköna & Gröna ting lottar ut en hjärtformad korg med bland annat hostmedicin - skulle inte vara dumt i dessa förkylningstider. Vinnare dras den 10/2.Ny variant

2009-02-08 | 17:33:55
Jag har åter igen utmanats, denna gången både av Therese och Sanna att visa bild nr sex i mapp nr sex, men då jag redan gjort det så adderar jag helt enkelt en etta till det hela och bjuder på bild nr 7 i mapp nr 7 (oops, har ju inte så många mappar inser jag, så det får bli bild nr 7 i kameran), och det visade sig vara denna:Foto: Privat

En morgonpigg Lura som kiknar av skratt när mamma tar fram kameran.


Jag utmanar i min tur Eva att bjuda på bild nr 7 i mapp nr 7, alternativt kort nr 7 i kameran!


Magåkomma och stryk av mannen

2009-02-08 | 09:12:48
Jisses vilken tuff lördag jag hade. En timme efter jag käkade pizzan i fredagskväll vred det om i magen och jag fick kramper och blev alldeles kallsvettig. Så låg jag hela natten och halva lördagen :-( Det verkade inte vara en regelrätt magsjuka, då ingen annan drabbades. Kanske matförgiftning? Utan tvekan en mysko åkomma iaf.

På eftermiddagen kännde jag mig lite piggare så vi knatade över till grannarna och käkade årets första grillat. Ni ska tro att det var en lustig syn att se grannen i T-shirt bredvid grillen (han tände den), med tanke på att  det snöade och var minus 17-20 grader ute. Grannarna måste trott vi var galna...

Det blev en riktigt trevlig kväll. Martina, Jonas och Elin dök upp på kvällskvisten och då spelade vi Wii sport, attans så kul!!! Jag och mannen boxades, och först gav jag honom en riktigt omgång, men sedan så fick jag stryk på NO.Då gav vi upp när det liks var oavgjort - tur var väl det med tanke på hur dålig förlorare jag är ;-P

Dessutom fick jag mig en wroom wroom av Martina - TACK! Hi,hi.


Det blir inte bättre än vad man gör det

2009-02-06 | 17:49:24
Så var denna dagen snart till ända - en dag som började knaggligt men som artat sig över förväntan! Till lunch dök nämligen inte bara fröken Frost upp, utan även Modinskan, Martina, Jenny och Camilla. Trevligt!

Jenny var dessutom så hygglig att hon levererade en uppsättning stämplar till mig - TACK OCH BOCK!

En promenad i det kalla vädret piggade upp på eftermiddagen. Jag och Martina tog en tur på Agas där en ny taklampa till hallen och en tavla inhandlades + ett riktigt litet fynd för 6,50 (!). Nu kliar det riktigt i fingrarna att få göra hallen helt klar. Vidare inhadlades fler muggar på Blomster, liksom en tvål som luktar kalasgott och lite annat smått och gott till Lurans födelsedag. Och på tal om födelsedag, jag var även in på Görans och beställde en Nalle Puh tårta till Luran. Det ska bli kul att se hur den blir!

Middagen bestod av pizza med grannarna och Martina, vilket gör att hela familjen ligger utslagen i paltkoma för tillfället... Nu är verkligen helgen här ;-P


En ljusning...

2009-02-06 | 12:21:50
...ser jag redan. Goa grannen med barn tittade förbi på fika på förmiddagen, och då kan man ju inte bli annat än glad. Dessutom tittade "nannyn" förbi och meddelade att bror och far är på väg hem från Sorsele med den senaste investeringen på Eldsjön - en grillkåta! Jisses så mysigt vi kommer att ha där i sommar.

På tal om sommar, vi (grannen och jag) bestämde att familjerna skulle grilla tillsammans i morgon. Det blir årets första grillat, och det vattnas redan i munnen...

Nej, nu ska jag göra lite nytta innan fröken Frost tittar förbi för en lunch date. Så som ni ser så tar sig denna fredag för mig! :-) Idel trevligheter!

Och så bara måste jag visa denna bild som Lovisa lagt upp tidigare, den om något fick mig att dra på munnen...LaLeh

2009-02-06 | 09:20:37


Härligheter enligt Erika lottar ut två LaLeh album, ett signerat och ett osignerat. Vinnarna dras den 21/2.


En dag som bara kan bli bättre

2009-02-06 | 08:43:06
Idag är det en sådan där dag som rimligtvis bara kan bli bättre. Den började nämligen katastrofalt. Luran vaknade kring sex snåret och hon fick då välling för att sedan sova i ytterligare några timmar som hon brukar - trodde jag!

Icke, istället hostade hon till och spydde ner hela sängen. Så det vara bara för mig att byta lakan och örngott, samt byta pyjamas på Luran. Ni kan ju gissa hur pigg hon var efter det?! Japp, min lilla solstråle klappade händerna och var överförtjust att vi var vakna och lekte så roliga lekar vid denna tid på morgonen (hon tyckte det var jätte roligt att byta i sängen - leker mamma spöke tro?!).

Men man får väl se det från den ljusa sidan,och tacka gudarna att det "bara" var hosta och inte magsjuka...

Ett andra dråpslaget är tvättmaskinen. Den verkar ha gett upp. Den tömmer varken vattnet eller centrifugerar :-( Hoppas mannen kan fixa den, för en sådan nyinvestering kan vi gott vara utan.

Och nu när jag ska fixa min smoothie så ser jag att mjölken är slut. Undrar om jag vågar sticka näsan utanför dörren idag utan att himmelen ramlar ner?


Äpple, päpple...

2009-02-05 | 22:15:42
Turquoise inspiration håller en tävling där man kan vinna en bricka och äppelte, vinnaren koras den 14/2.Jakten efter... Skor!

2009-02-05 | 21:39:41

Foto: Privat

Undrar vart Luran är på väg?Foto: Privat

Hon kryper snabbt och målmedvetet mot...Foto: Privat

...hallen och pappas skor!Foto: Privat

Luran är för tillfället helt besatt av skor - eller är hon beroende av odören som med all sannorlikhet finns i skon?!Foto: Privat

Okontaktbar trots mammas tramsiga försök att få ett leende i kameran. Luran är som tjuren Ferdinand - sitter hellre i sin hall och luktar/biter på skor än leker med sin mamma... ha, ha!


Färdig!

2009-02-05 | 21:21:22
Ja, alltså inte färdig i den mening Beppe Wolgers docka brukade ropa ut de orden, utan färdig med tapetseringen i hallen. Jisses så stor hallen plötsligt känns, ljusa färger ger verkligen mer rymd. Dessutom är den tidigare fondväggen borta, så hallen känns längre på något vis nu. Man kan verkligen lura öget med olika färgsättningar och mönster.

Nu längtar jag bara tills även elementskyddet är på plats, då ska ni få se på min mini makeover av hallen.

Nu kasar jag ett öga på Årets kock 2009 samtidigt som jag laserar en spegel i vitt. Jag har nämligen en säker leverans av stämplar (TACK Jenny!) . Nu ska det pysslas!

Dessutom har jag ringt det där viktiga samtalet, så nu har jag ytterligare en hemlis på lut. Älskar hemlisar. ;-)


Bakelse - vill ha!

2009-02-05 | 11:38:16
Pyssel och Trams (vars underbara bakverk jag bloggat om tidigare i höstas) lottar ut några av sin underbara bakelser, vinnare utses den 1/3.Fåglarna ska ha sitt...

2009-02-05 | 11:30:02
Anskus kammare har en tävling där man kan vinna ett fågelbord, vinnaren dras den 9/2.Pärlhyacinter

2009-02-05 | 10:29:09

Snön vräker ned ute, så nu vill jag ha vår inne! Högst på min önskelista står en stor vit jumbokopp med ett gäng pärlhyacinter. Dessvärre är det inget ortens blomsterbutik får hem förrän i påsktider, och då är det så dags... Jag vill ju ha dem nu!!! Ibland saknar jag verkligen utbudet i en större stad.Blommig kitsch

2009-02-05 | 10:17:23

Foto: Privat

Min ring som jag köpte i London är stor, och väldigt turkos. Helt enkelt väldig kitschig. Inte direkt min vanliga stil, men jag blev hopplöst kär i den och var helt enkelt tvungen att låta den följa med mig hem. I ärlighetens namn vet jag inte om jag kommer att bära den särskilt ofta, men den pryder sin plats där den ligger i väntan på att det rätta tillfället skall yppa sig. Men Kitsch är tydligen väldigt hett just nu, både vad gäller kläder och assocearer samt i inredningssammanhang.

Men vad betyder egentligen Kitsch?

Kitsch är ett lånord från tyska eller jiddisch och syftar på konst eller hantverk av undermålig estetisk kvalitet (läs fult med andra ord, ha. ha).


Kitsch kan också vara ett medvetet och ironiskt användande av ett överdådigt formspråk. Kitsch är även en inredningsform där föremålen inte nödvändigtvis harmoniserar med sin omgivning. Värdering läggs istället på det individuella föremålets egenskaper än helheten i ett hem. (Således är mitt svarta gökur i plast givet!)

Vad tycker ni om kitschiga föremål, hiss eller diss?


Rädd

2009-02-05 | 09:45:16
Jag fick en utmaning av Bantarbritta, men då jag besvarade just denna utmaningen endast för någon dag sedan så tänker jag endast besvara en fråga. Bantarbritta har nämligen modifierat utmaningen och lagt till en egen fråga, nämligen:

Vad är du rädd för?

Som förälder är min allra största skräck att det ska hända Luran något, eller någon annan av mina nära och kära. Men talar vi om skräck/rädsla för mer värdsliga saker så får mitt kanske oväntade svar bli fästingar! Det är ena äckliga kryp som jag är livrädd för. Jag möter mycket hellre en björn i skogen än får en fästing...

Jag utmanar i min tur Kia och Erika att berätta vad just de är rädda för!


Borde vs gjorde

2009-02-05 | 09:04:25
Jag borde gått och lagt mig i tid i går - vilket jag inte gjorde (således är jag trött som en brunbjörn som inte fått gå i ide idag). Är det inte märkligt med alla dessa "borden" som man oftast inte gjorde, och som man redan på förhand vet att man kommer att få sota för - och ändå gör man det?! Eller är det kanske bara jag som är så urbota dum att jag konsekvent handlar mot mitt bättre vetande?

Nog om detta. Nu till något mer positivt - det kalla vädret har get med sig! Härligt! Morgonen börjades dock med att jag fick masa mig ut och skotta bort plogvallen framför bron, då det kalla har ersatts med snö. Enligt säkra (eller så säkra metrologerna nu kan vara - ibland kan man ju tycka att de verkar kasta tärning om vilket väder de ska presentera...) skall det visst komma 3 dm snö i dagarna. Jobbigt att skotta, men det resulterar i härligt skoterföre! (Vilket mamma Bus säkert uppskattar)

All denna snö väckte min längtan efter sommaren, men den stillades lätt med en jordgubbssmoothie. Medan jag njutit av den så har Luran klättrat upp och ner ur soffan x antal ggr (jag väntar bara på att hon ska ramla och slå sig - men det är väl så de lär dig?!).Foto: Privat

En nyvaken Lura i morse, med världens finaste pyjamas ;-)Nu ska jag ta och fundera över dagens "borden" som är:

* En promenad med vovven (om/när snön slutar att vräka ner)
* Hänga och vika tvätt  Insåg att detta var ett måste snarare än ett borde...
* Se om jag hittar en ny taklampa till hallen (takplafonder är ett guds straff till mänskligheten, jisses så mycket damm de samlar, för att inte tala om insekter av diverse slag...)
* Finns "mitt" tårtfat kvar tro? Måste undersökas!
* Handla hem lite matnyttigt till kylskåpet - gjorde mannen, tack!
* Bläddra igenom ellos för en eventuell beställning
* Köpa ytterligare tre muggar ur den serie jag köpte en mugg igår
* Fortsätta leta bokstavsstämplar, det lutar nog åt en beställning i Panduro iaf. (Panduros webb är ju helt crayzy, går ju inte att hitta något alls där. Men jag har ett par krokar ute på andra ställen så det ordnar sig nog ändå...)
* Busa med Luran
* Skruva fast grinden i hallen så Luran inte tar sig upp för trappan
* Se efter om tapeterna anlänt
* Lasera en spegel
* Dricka kaffe
* Fundera på vad jag skall utfodra familjen med till middag
* Plocka upp Dobbys gobisar på tomten - tjoho! Det slipper jag, de har ju snöat över ;-P
* Ta ett skumbad
* Ringa ett samtal
* Kolla mail arbete/privat
* Läsa lite i min bok
* ... inser att en dylik lista ALDRIG tar slut, när ett "borde" är avklarat så finns det genast ett nytt som står och knackar på dörren - frågan är då bara vad man väljer att göra... ;-)


Ja, tack!

2009-02-04 | 22:48:02
It´s a house håller en tävling där man kan vina en annorlunda kudde från EM i Umeå, självklart är jag med. Håller tummarna att just jag har tur den 28/2 då vinnaren dras!Carpe Diem

2009-02-04 | 19:12:43Sand mellan tårna drar en vinnare den 15/2.


Stämplar?

2009-02-04 | 19:02:18
Jag har ett nytt pysselprojekt på G och är i behov av bokstavsstämplar modell mindre (0,5 - 1 cm stora). Vet någon barmhärtig själ där ute i bloggosfären vart man kan komma över sådana till en inte allt för dyr peng tro? Och då gärna i närområdet av Dorotea, för jag vill omsätta mitt projekt genast. Annars får jag göra som Hwita Drömmar och beställa klassiska alfabetsstämplar från Panduro Hobby...


Foto: Hwita Drömmar


Hallen...

2009-02-04 | 16:41:42
...blev inte klar idag. Men en god bit på väg är jag, endast fem våder fattas. Fler tapetrullar är beställda och skall anländ innan veckans slut. Skönt! Nu vill jag sätta punkt för renoveringen och njuta lite av att bara vara en stund. Eller i varje fall byta sysla och baka lite istället för att måla och tapetsera.

Det blev en promenad och en tur upp på blomster mitt i dagen, de hade letat fram mina efterlängtade vita ranukler. Och i vanlig ordning "råkade" jag hitta lite annat smått och gott... Dessutom trodde jag att jag tappade plånboken, men yr som man är var den i tryggt förvar. Tack Frost!

Mannen är för en gångs skull hemma tidigt, och vi har avnjutit middag i normal tid - vilket inte hör till vanligheterna nu för tiden. Kvällens projekt är ett riktigt skitgöra, vi måste nämligen ta tag i avloppet och lokalisera vart det kan tänkas vara stopp. Vatnet rinner knappt undan nere i tvättstugan längre... Som tur är har Alfredsson lovat att titta över det hela. För jag vill INTE ha en översvämning nere i källaren!Sparkade bakut

2009-02-04 | 09:03:01

Foto: Privat


Luran älskar sin gungälg, men i morse sparkade den bakut... Luran ramlade av och slog sig, så här har det varit lite gråt och tandagnisslan på morgonen - men nu lyser hon som en sol igen! :-)

Goa grannen ska titta över och agera Luranvakt så jag får upp det sista av tapeten, och då ser jag ju hur många rullar till jag måste beställa. Toppen!

Sedan ska visst Angelica och Oliver titta förbi, ska bli skoj och se hur mycket krabaten växt sedan sist.


Burkar

2009-02-04 | 08:41:55
Jag har varit på jak efter bra burkar sedan i höstas. I julas blev jag förälskad i dessa:

Men nu så är det istället dessa som står högst upp på önskelistan:

Dock är burkarna från Green Gate rätt små och kostar ca 250 kr, och då jag tänkte använda dem till kakförvaring så är kannske detta budgetalternativ  för 159 kr med lite större burkar från ellos att föredra?

 Ärtor - en bra barnvakt!

2009-02-03 | 17:56:32
Jag måste medge att jag siktade lite väl högt när jag trodde att jag skulle kunna tapetsera på tu man hand med Luran. Första passet fick jag endast upp två våder... så till nästa försök fick jag tänka till lite. Och med lite ärtor lyckades jag faktiskt få upp ytterligare tre våder. Då kom nästa bakslag - jag har för lite tapet!!! Så i morgon måste jag beställa ytterligare någon rulle. Frågan är om jag ändå inte ska beställa någon kul tapet och fixa en fondvägg? Det skulle nog liva upp och göra hallen mindre tråkig.Foto: Privat

Min lilla assistent kollar att tapetbordet är ordentligt uppfällt.Foto: Privat

Vad högt upp du är mamma! Kom ner så du inte slår dig! Här käkar Luran ärtor och kollar in sin moder som leker Timell...


Ett sängbord i hallen?

2009-02-03 | 12:32:45
Kallholmen lottar ut ett sängbord som jag hoppas vinna - till min snart nyrenoverade hall. Behöver nämligen ett litet bord dit, så detta skulle vara perfekt! Vinnare utses den 9/2.Ett S?

2009-02-03 | 11:25:03
Nallebrum har en utlottning av valfri bokstav eller ett & tecken. Jag hade gärna vunnit ett S att ställa på en tavellist tillsammans med lite barnböcker i Lurans blivande rum... Vinnare dras den 6/2.En solgul elefant

2009-02-03 | 11:10:50
Solig lottar ut en elefant - vem vill inte krama en sådan?! Vinnaren koras den 4/2.En helt underbar tax

2009-02-03 | 11:03:07
Åh... tänk om man ändå fick bli taxägare? Vad glad Luran skulle bli på sin födelsedan om hon fick en liten valp... Dock inte en riktig, utan en rastningsfri men väldigt kramgo tax som Skarpstigen lottar ut. Vinnare dras den 4/2.Böcker

2009-02-03 | 09:47:29
Fick en bokrelaterad utmaning av Jenny, som enligt henne var dryg, men jag ger den en chans ändå.

1. Den värsta läsupplevelse du haft? 
Det  vette tusan... Än hur dålig en bok är, så är det mot mina principer att lägga mig ifrån den oläst. Men en bok har jag gjort detta med, men dessvärre har jag förträngt boken, och således dess titel och författare. Men jag kan meddela att kurslitteraturen till Statistik A inte var så värst upphetsande... 

En annan "värsta upplevelse" är när en bokserie tar slut och man vet att man aldrig mer får träffa karakrärerna i nya spännande böcker. Så kände jag när jag läst Stig Larssons böcker - jag vill ha fler!!! Eller när jag slog igen sista Harry Potter boken...

 2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?
Alla dokumentära böcker griper mig, jag är blödig och fäller lätt en tår. Men när det gäller på det mer personliga planet och utvecklingsmässigt så är det ju helt klart min egen bok (avhandling) En gemensam europeisk skogspolitik? Den har ni väl hört talas om??? Är ju värsta kioskvältaren ;-P

3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?
Inte skrämd som i meningen "mörkrädd", däremot skrämd som i meningen "vilket samhälle lever vi egentligen i?". Det var när jag läste boken Bakom stängda dörrar.

4. Vad använder du som bokmärke?
Det som finns tillhands. Oftast dock ett Hello Kitty vykort.

5. När brukar du läsa?
Pre Luran - varje kväll innan jag somnade, post Luran - när jag orkar.

6. Vad var den första bok du läste?
Det vet jag faktiskt inte, skulle tro att det var någon liten pixi bok. Den första större boken var nog något med Astrid Lindgren.

7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?
Det spelar ingen roll, så länge det är en för mig oläst bok!

8. Vilken bok läser du nu?
Allan Halls bok Monster (engelska utgåvan)

9. Och vilken sida är du på?
39

10. Brukar du lämna "kännetecken" i dina böcker? (klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom & andra barbariska åtgärder?) 
Jag skriver alltid mitt namn i dem, och ibland har nog olyckor skett då jag gärna dricker te när jag läser... Men överlag är jag väldigt rädd om mina böcker. (Och ännu räddare om de böcker jag lånar).

 11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?
De författare jag följer får ha hur fula böcker som hellst, nya författare upptäcker jag ofta genom litteraturrecenssioner så då kvittar också omslaget. Däåremot så är omslaget viktig då jag på måfå vandrar runt i en bokaffär för att investera i böcker.

13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?
NEJ!!!

14. Finns det någon bok du läst flera gånger?
Ja, de flesta böcker kör jag i repris någon gång. Och Jean M Auels serie om Grottbjörnens folk (riktiga tegelstenar) har jag nog läst 6-7 ggr. Nu funderar jag på en repris av Harry Potter serien (på engelska naturligtvis, böcker ska hellst läsas på orginalspråk!).

15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?
Hm... man var rätt snedbelastad när man läste den juridiska översiktskursen och var tvungen att bära omkring Sveriges Rikes Lag i ett halvår... Sedan har jag väl varit så inne i böcker så jag bränt vid maten, gått in i en dörrpost osv.

16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?
Med tanke på att jag har ett vitrinskåp, ett linneskåp och fyra stora flyttkartonger nere i källaren med böcker så måste jag väl svara manisk.

17. Tar du med dig boken du läser på toa?
Ja, nu för tiden är det nästan endast då man har tid att läsa :-)

18. Just det, läser du i badrummet?
Ja, det har hänt att jag läst när jag tagit ett skumbad, men man fryser ju så förbaskat om händerna då...

19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?
Jag har en synnerligen effektiv bokklubb med mannens morbror, vi brukar ringa varandra och lägga upp strategier för vem som ska köpa vilken bok osv, sedan lånar vi av varandra.

Jag utmanar i min tur Mims.


Milkshake

2009-02-03 | 09:08:59
Även idag är vi inne och eldar, det är liiiite för kallt för att jag ska tycka att det är värt att gå ut... (-23). Det blir ett försök att tapetsera hallen på tu man hand med Luran istället, men vi får se hur det går. Just nu håller hon på att försök klättra upp på tapetbordet. Jag KAN ha tagit mig vatten över huvudet nu känner jag ;-P

Men en barnskiva i stereon, Luran i matstolen, och en stoooor skorpa med smör borde rimligtvis köpa mig nog mycket tid för att få upp en par tre våder i alla fall. Kanske.
Frukosten bestod idag av en bananmilkshake (därav den dansande kon med bananerna, ja, min humor är inte bättre än så) och ja just ja,en bit semmeltårta slank viss också ner, f´låt Skipper!


Lykta med patina

2009-02-02 | 22:31:22
Tusenfröjd har en utlottning av en ljuslykta, vinnaren utses den 8/2.Vacker liten ask

2009-02-02 | 22:25:22
Jag tävlar om en vacker liten ask från Miljögården hos Allt o inget med Jeanette, tävlingen avslutas 15/2.Lyxproblem

2009-02-02 | 22:01:45
Jisses så skönt! Luran sover sött i sin säng. Alla leksaker är ihopplockade. Köket är skinande rent. Vovven är rastad för natten. Och framför mig ligger senaste nummren av  Klassiska HEM & Antik (tack svärmor!) och ALLT i HEMMET - frågan är bara vilken jag ska börja att läsa... Snacka om lyxproblem! Fler sådana här kvällar och jag blir hemmafru på heltid :-)


Halv åtta hos mig

2009-02-02 | 18:13:00
Halv åtta hos mig har säsongspremiär, och Familjen Annorlunda ny premiär i kväll på TV4. Och som titeln antyder börjar det första programmet just 19.30, och när det slutar 20.00 börjar Familjen Annorlunda - missa inte!


Luran äter smörgås

2009-02-02 | 18:01:11

Foto: Privat


Foto: Privat

Jisses, så fort tiden går. Luran skall äta själv numera, och idag klättrade hon upp i vår soffa för första gången... Snart är hon en bråkig tonåring med killar med fjuniga överläppar... Så det gäller att njuta av hennes upptåg medan man kan. Nu har hon precis tagit av sig byxorna och trätt dem på huvudet. Älskade skrutt unge! ♥


Semeltårta

2009-02-02 | 17:52:00

Idag kom mamma/mormor förbi med en semeltårta för att fira att sagofen svingat sitt spö. Jag gillar inte vanliga semlor, men semeltårta slinker allt ned... Och Luran gillade också semeltårta kan jag meddela!


Foto: PrivatOch inte nog med att mormor kom med semeltårta, hon roade även Luran så att jag fick slipa det sista i hallen och börja sätta upp några våde tapet. Jisses så ljust vår hall kommer att bli! Härligt!

Tapetseringen fortsätter i morgon...Mannen har haft oflyt med jobbet idag, det var en traktor som inte ville starta och lasta i någon ordning i morse då det var så kallt ute. Detta resulterade i ett tre timmars stopp. Således har jag och Luran intgit middagen ensamma, och jag kan meddela att jag lyxat till det med en av våra finaste älgstekar, potatis/rotfruktsgratäng och ett glas rött (var kvar av flaskan vi öppnade i helgen). Plötsligt känns vardagen och inte minst veckans tråkigaste dag - måndagen - mycket exklusiv! Nice.

Synd du missade middagen älskling, men en god matdosa utlovas! ;-)


Sex

2009-02-02 | 13:23:46
Nej, tro nu inte att detta ska bli ett ångande och hett  inlägg, utan detta är helt enkelt en sexig utmaning från Lovisa. Nämare bestämt en uppmaning att visa vad jag har i mapp nr sex, kort nr sex.... Ta da!
Det visade sig vara ett kort på mannen från höstens älgjakt. Oväntat, jag trodde bergis att det skulle vara ett av mina miljoner kort på Luran, eller Dobby Do. Men vet ni vad det läskigaste var, jo bild nr 5 var en asful bild på mig. Och som Jenny så noga påpekat får man inte fuska... Jisses sådan tur jag hade!

Jag utmanar i Annika att visa vad hon har för smaskit i sin burk!


Presenter...

2009-02-02 | 12:06:13
Luran firar ju sin första födelsedag den 13 februari - som visar sig vara en fredag! Attans, inte för att jag är vidskeplig, men nog skulle det varit trevligare om det inte var just fredag den trettonde... Tänk om hon inte får några paket?! Eller om tårtan ramlar i golvet?! Eller...

Bäst att vidta åtgärder! Ett paket är just inslaget, och fler är beställda hos Tildas Mamma.Och känner jag mig själv rätt så kommer det nog att bli ytterligare några... På tårtfronten garderar jag mig och gör en själv och beställer en på Görans. Lite bullar och Mariannekaka i långpanna ska jag också sno ihop.Foto: Tildas Mamma

Snart har Luran en egen grisbjörn...


En sagofé...

2009-02-02 | 11:51:50
...måste ha svingat sitt trollspö. Äntligen en god nyhet! Men ännu vågar jag inte hoppas. Men tomten - jag HAR varit snäll. Och du där uppe med långt skägg - jag har bett aftonbön. Så snälla, kan ni se till så det ordnar sig? Tack!
En gnistrande vinterdag

2009-02-02 | 10:22:29
Tittade ut genom fönstret när jag vaknade i morse och såg att det skulle bli en strålande dag - härligt, då blir det en promenad tänkte jag. Men så kom jag ner och såg på vår väderstation hur kallt det var, tempen har pendlat mellan minus22-25 grader hela morgonen. Så det blir ingen promenad, för jag orkar inte rafsa ihop allt som behövs till mig och Luran (har ju ytterkläder odylikt spridda överallt i huset då hallen håller på att renoveras). Och ja, jag är lat också ;-P

Nu längtar jag verkligen efter vårvintern, då solen faktiskt också börjar värma lite när den tittar fram... Men ännu en tid får vi nog dras med den kalla vintern. Men om en månad, ja då är det bara att packa matsäcken full med korv och klämmackor, fylla termosen med kaffe eller oboy och lasta familjen på skotern och ge sig ut för en heldag.

Vi måste dessutom ta och köra upp alla grejor till vår stuga på Eldsjön. Skulle dock vara fint om vi fick upp innertaket och satte in kaminen innan vi belarmar stugan med säng, dikbänk, bord, stolar, hyllor och alla husgeråd och allt annat "nödvändigt" som jag tänker dra dit. Det gäller att passa på nu på vintern, då det är väglöst land. Sommartid måste vi nämligen frakta med båt och bära, så som sagt, det gäller att passa på... 
Foto: Privat

Försökte fota vår stora fina björk på baksidan huset, men det var svårt genom fönstret, men ni anar kaske hur vacker den är med sina iskristaller i grenarna nu när solen skiner?Förresten - är det bara hos mig Blogg.se ser konstig ut då man loggar in? Sedan deras uppdatering i natt har jag inte kvar några av årets kommentarer då jag loggar in, endast inlägg och dagens kommentarer syns. I den publika bloggen ligger dock samtliga kommentarer kvar. Konstigt som sagt.


I love daddy

2009-02-01 | 19:44:51

Foto: Privat

Luran började härja med skohornet...Foto: Privat

...sedan blev det bus på gungälgen...Foto: Privat

...innan hon slutligen kröp in i skithörnet och läste lite. Nu är blöjan bytt, vällingen tankad och Luran nattad av världens bästa daddy! ♥


Utmaning

2009-02-01 | 19:32:30
Blev utmanad av Petra att svara på dessa frågor:

Vilken mat äter du ofta?
Älgkött, både på längden och tvären känns det som ibland. Men jag är så tacksam att ha frysen full!

När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till och duka av?
Jag hjälper till (läs lägger mig i) på de flesta kalas ;-P

Var sitter du helst när du bloggar?
Jag sitter oftast i soffan då jag har trådlös uppkoppling, men ibland även i köket - och ska jag vara helt ärlig har datorn till och med fått följa med på toa... Hi, hi.

Köper du ofta Triss?
Ja - hoppet är väl det sista som överger en?!

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Hm... London var kanon, men mina solsemestrar har också varit toppen, liksom studie/arbetsresor runt om i Europa. Men utan konkurrens är nog Eldsjön det mest avkopplande stället jag vet.

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Jämt skägg mellan 3, 4 och 5.

Regler för utmaningen:
Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dom på deras bloggar. Be dom kolla in din och låt sedan personen som utmanade dig få veta när du svarat på frågorna/utmaningen!

Jag utmanar:

Jenni

Kia

Camilla

Marianne
Ett passionerat alla hjärtans dags paket

2009-02-01 | 15:00:49


Kalasgott har en tävling tillsammans med Aromboden, tävlingen avslutas den 7/2.


Köket

2009-02-01 | 14:35:08
Ja, i går kväll blev så köket äntligen färdigt. Nu är det bara lite småfix som fattas... Men jag tänkte visa villken skillnad en budget renovering faktiskt kan göra. Lite vit färg och en rulle tapet + 2 nya fönsterbrädor är det enda som inhandlats.

Köket före:


Foto: PrivatEller som köket såg ut i julas och i höst.


Köket efter:


Foto: Privat


Foto: Privat

  
Foton: Privata


Dop

2009-02-01 | 14:05:15
Så var vi hemma igen efter att varit i kyrkan och i församlingshemmet. Det är grannen som fått vatten på huvudet och blivit döpt. Isak var så duktig i kyrkan och hela familjen var så fin, men då jag mitt klantarsle glömde kameran i skötväskan ute i bilen så får ni inte se några bilder från kyrkan.

Efteråt bjöds det på världens godaste fika i församlingshemmet. Luran satte i sig två korvar! Själv så mummsade jag både smörgåstårta och Camillas goda sommartårta. Jisses så hon måste ha bakat och donat inför dopet! Men så var det gott också - ni som inte var där missade något ;-). När det blev dax att öppna Isaks doppresenter fanns det en hel armé av frivilliga:


Foto: Privat (med tillåtelse av huvudpersonens mor)


Foto: Privat (med tillåtelse av huvudpersonens mor)


Foto: Privat (med tillåtelse av huvudpersonens mor)

Huvudpersonen Isak i egen hög person, här prövar han kvalitén på en doppresent.


Foto: Privat (med tillåtelse av huvudpersonens mor)

Storasyster Isabelle assisterar bror i paketöppningen - tur Bellan finns!

Tack för ett fint dop och gott fika! ♥


Snart alla ♥-dag!

2009-02-01 | 09:50:09
Jag har börjat smyga fram lite rött och hjärtan här hemma, för om mindre än två veckor är det ju alla hjärtans dag. Nu när större delen av nedervåningen går i vitt, ljusbegie, brunt och grått är det dessutom skönt att få in lite färgklickar som piggar upp.


Foto: Privat


Foto: Privat

Jag blir aldrig vuxen... jag älskar fortfarande nallar. Den översta nallen är nog något som följt med någon alla hjärtan dags present från/eller till mannen, minns inte riktigt. Den nedersta nallen fick i alla fall Luran av kusin Elias när hon kom hem från BB.


Foto: Privat

Mina två änglar med hjärtan åkte fram, liksom den röda skålen som jag fyndade i julas. Jag måste ju ha mitt socker i något så pappa kan dricka kaffe i någon ordning då han tittar in. Han är nog den ende som fortfarande använder socker till kaffet i dessa hysteriska nytto tider...


Foto: Privat

Kanske inte så rött, men mitt Walther & Co hus pryds även det med ett litet hjärta! Förresten, det står på min nya "skryt" hylla som jag satte upp i går kväll när tapeterna torkat. En sådan hylla måste man ha enligt de allra flesta inredningsbloggar. Där ska man sätta de prylar man vill visa upp, tex senaste investeringen från Green Gate, påskharen från Maieleg eller gärna flashiga och dyra kokböcker. Själv försökte jag få Luran att sitta där, men hon tyckte inte det var någon bra idé... ;-)


Foto: Privat

Ha, ha... på tal om inredningsbloggar - så fort man får en smygtitt i dessa bloggar av de underbara kök som de allra flesta har så slås man av hur uppenbart "home styling inspirerande" korten är. Stora skålar med färska grönsaker och örter, gärna ett rykande färskt lantbröd som ligger halvt uppskuret på en skärbräda ska det vara. Och absolut INTE citroner och lime i skålar, det är ute! Istället ska det visst vara rödlök och kronärtskockor. Tyvärr hade jag varken rödlök eller kronärtskockor på lager, så håll tillgodo med mitt RÖDA garnystan. Matschande så det förslår! Ha, ha.

 
Foton: Privat

Även i vardagsrummet har jag smugit in lite hjärtan och rött, några ljus och ett par kuddar fick det bli där. Något mer kan det just inte bli då Luran har så långa fingrar...

Nu saknas bara en bukett röda rosor och en fin present till mig. Host, host. (Jag vet att mannen tjuvläser...)