Pause

2009-05-28 | 18:38:43

Jag och Luran åker på äventyr i morgon...
Återkommer med rapport senare!

Till dess kan ni roa er med att vara med i min tävling  om ni ännu inte är det.
Vinnare utses den 1 juni.


Mina trädgårdsfynd

2009-05-28 | 13:46:11


Som ni kanske minns så har jag varit på jakt efter trädgårdsredskap efter att fått inspiration i senaste nr av Leilas Country Living. Detta är vad jag hittat. Billig och bra. Rymmer mina rosa planteringshandskar, och fröpåsar och lite annat smått och gott. Tyvärr har vädret gjort att jag inte kunnat inviga redskapen än, men bara solen tittar fram - då!Och vem drömmer inte om en prins?
I och för sig har jag ju redan mannen, men en liten kyss kanske inte skadar...
Grodan ska även den få ingå i mitt dörr/pallkrage projekt.

Och efter att ha surfat runt och letat inspiration på nätet fasnade jag för denna bild från webbshoppen Julias vita drömmar (en underbar webbshop för övrigt!)

Örtkruka

En sådan där rostig "sax" har jag en 3-4 stycken nere i min matkällare, en av dessa ska nog få komma upp och få agera kryddsax när det är dax för att skörda i min Herr Pall Krage, och dessförinnan får den vara utsmyckning på min numera berömda dörr ;-)

Ps. Var gärna med i min tävling  om du ännu inte är det Ds.


Jag har tagit mitt ansvar

2009-05-28 | 11:17:49
Japp, jag har tagit mitt ansvar och röstat till Europaparlamentet idag.

Det var lite kul att läsa namnenvalsedlarna, i de flesta partierna finns politiker som jag har träffat och intervjuat under min tid som doktorand. Det är liksom extra kul när man har en personlig bild av människan vars namn står på valsedeln.

Första namnet på Junilistans valsedel är tex Sören Wibe - han satt i min betygsnämnd när jag disputerade, och andra namnet är Björn von der Esch som jag snackat skogspolitik med i ett par timmar... Liksom med Moderaternas Christofer Fjellner och Miljöpartiets Lotta Hedström. Andra bekanta namn är Doroteas egen Nicke Grahn som kandiderar för Folkpartiet, och Maria Kristoffersson, nyvalt kommunalråd i Vilhelmina, som representerar Centerpartiet. 

Jesper Odelberg
är en känd artist som finns med på Vänsterpartiets lista. Och bland Socialdemokraterna finns idel välbekanta namn. Nytt parti för i år är Piratpartiet, där samsas en mängd företrädandevis unga kandidater på listan - kanske kan de vara en frisk fläkt? Det enda parti vars kandidater jag INTE vill se representerade i Europaparlamentet är Sverigedemokraterna.

En inte allt för vågad gissning är att årets raket repsektive nykomling blir just junilistan och piratpartiet...  Det ska bli spännande att se resultatet.

Och är det inget av partierna som faller dig i smaken
 - rösta blankt så länge du väljer att inte rösta alls!

Och på tal om att ta sitt ansvar, ingen har väl ungå att missa debatten
 om grisarna som far illa i Danmark?
 
Emma tipsar i sin blogg om att man faktiskt kan göra något åt djurens situation genom att skänka en liten slant till organisationer som jobbar för att förbättra situationen och livsvillkoren för djur. Gör som Emma och gå in på Djurens Rätt och ge din gåva.

Har du inte möjligheten att undvara pengar, var då istället en medveten konsument! Köp inte kött som kommer från danska grisar nästa gång du står i mataffären vid köttdisken och väljer. Då har du gjort något för att dra just ditt strå till stacken!

AGERA - vi har alla ett ansvar för den värld vi lever i.

Det viktiga är inte vad man gör, utan att man faktiskt gör något över huvudtaget!


Ps. Var gärna med i min tävling  om du ännu inte är det Ds.


Kaninen Lisa

2009-05-28 | 10:05:14


Vår familj har utökats rätt ordentligt den senaste veckan, först adopterade vi kossan Kajsa, sedan följde Kaninen Lisa med oss hem från Dollar Store, och så Blixten som hängde med oss hem efter vårt besök på Älgens Hus. Lisa var det nog i ärlighetens namn mer mamma än  Luran som ville ha. Jag tycker hon är helt bedårande! Ett helt godtagbart substitut till mina älskade Maileg kaniner :-)

Och vet ni vad jag och Luran vunnit idag hos Sessan & Prinsessan?
Jo ett Prinsess Paket Happy Mais från Ekokul.se.

Happy Mais.jpg


TACK!!! Och ni som ännu inte har "upptäckt" bloggen Sessan & Prinsessan kan
 jag varmt rekommendera ett besök!


Och på tal om tävlingar, här kommer dagens tävlingstips:Tävla hos Älskade Hjärtegryn.
Avslutas den 7/6.


Styvmorsviol

2009-05-28 | 08:46:17


I förrgår morse kl 06.20 var jag och Luran ute och plockade dessa styvmorsvioler när vi rastade vovven innan förskola och jobb. Snacka om bra start på dagen att få plocka blommor med sin lilla busunge! Ibland behövs det inte mer.

Hoppas ni fått en bra start på denna torsdag!


KRAM ♥Holkar

2009-05-27 | 19:54:20
Wildlife Garden Townhouse SandstoneWildlife Garden Multiholk Röda Torpet
Wildlife Garden Multiholk FunkisWildlife Garden Multiholk Villan

Gissa om jag blev sugen på en av dessa matbord/holkar från
Wildlife Garden som ni bland annat hittar hos Bagaren & Kocken.

Jag har sett arrangemang med holkar, eller mini hus både i inomhus miljö och
ute i trädgården i ett flertal inredningstidningar på senare tid.

Inspirerad av detta målade jag och tryckte mig en egen liten holk.
Jag tror att den ska få förgylla mitt dörrprojekt.Ps. Var gärna med i min tävling  om du ännu inte är det Ds.


Pannkaka = bad

2009-05-27 | 19:53:52


Gamla veckotidningar

2009-05-27 | 13:14:15
I mammas och papps sommarstuga ligger en mängd gamla veckotidningar. Dessa är perfekt att bläddra i när regnet smattrat på plåttaket. Det roliga är att man läser dem varje sommar, men hittar ändå alltid något nytt att inspireras av! Det kan vara pyssel, inredning eller smaskiga recept. Sist vi var i stugan bläddrade jag i några av nytillskotten i tidningshögen och fastnade för två läckra idéer

Jag har sökt på nätet för eventuella bilder som liknar det jag såg utan resultat.
Jag får försöka förklara istället.

Den första idéen är något för er som har en mormorsstång i köksfönstret och vill ha in mycket ljus nu på sommaren. Skippa gardinen, och häng istället upp de vackraste kopparna ni har i örat med sidenband i olika höjder i fönstret som en gardin och tillika utställning av de vackra koppar som du exempelvis ärvt eller fyndat på loppisar. Det ger ett lantligt och ombonat intryck. Kopparna ska vara olika, men gärna ha samma färg eller typ av mönster för att ge en vacker helhet.Har man inte några koppar på lut kan man till exempel söka på tradera där det finns ett stort utbud, alternativt söka efter koppar i olika webbshoppar. Kopparna ovan hittade jag hos Romantiska Ting. Jag hade gäran haft ett gäng udda koppar som gick i rosa med olika rosmönster på upphängda i vita sidenband i ett fönster...

Den andra idéen bygger lite på samma tema, men nu är det istället en gammal kristallkrona som utgör grunden. Dessa går att fynda på loppisar och blocket för en överkommlig slant, speciellt om de saknar prismorLösa prismor brukar man kunna hitta till försäljning på tradera för en mycket billig peng. Köp in en mängd olika prismor och komplettera kronan med dem OCH - nu kommer vi till det jag fasnade för - en mängd mjölkkannor i pressat glas!

Jag samlar själv just på pressat glas och har en förkärlek för små skålar och mjölk/gräddsnipor. Ni anar inte hur vackert det blev med de små kannorna som sätts fast med ståltråd i kristallkronan. En annorlunda idé som gav ett toppen resultat. Just blandningen av olika udda prismor och kannor gav ett mindre stramt intyck som jag gillar.Det enda som "fattas" är 5-6 kannor i slipat glas att fästa vid varje ljusarm.
(Bilden är lånad från en annons på tradera i brist på annan illustration.)

Så min uppmaning är - släng inte gamla tidningar, spar dem om ni har utrymme.
Man hittar alltid något nytt att inspireras av...


Berätta gärna vart just DU finner din inspiration!


Ps. Var gärna med i min tävling  om du ännu inte är det Ds.


Katt & kärlek

2009-05-27 | 08:21:02


Jag är ingen kattmänniska, men denna katt kunde jag inte motstå.
Perfekt, den behöver inte gå på lådan, gräver inte upp rabatter och vässar inte klorna
möblerna.  Kanske finns det en prinsessa som vill adoptera den? 
Men det bör vara en seriös prinsessa då jag är starkt emot  fenomenet sommarkatter.

Och läser du detta Lena, visst är han lite lik Klappen?!

Förtydligande: Jag tycker absolut inte illa om katter, har haft en Sphynx
men jag är grymt allergisk mot dessa mjauande hårbollar.


Foto lånat från zoonen - ej på "min" katt.

Det visade sig dock att det inte bara är pälsen,
utan även saliv och hudavlagringar som jag inte tålde.
Så min fyrbente vän fick återlämnas till uppfödaren.

Igår kom förresten en försändelse med sommriga kläder från
min favorit OA PIP. När Luran behagar att vara medgörlig kommer lite bilder
hon testar sin fina klänning och solhatt!

Dagens tävlingstips:Tävla om detta kärleksglas hos Ansku.
Avslutas 9/6.

Här regnar det så det står härliga till,
men jag hoppas att solen skiner på dig som tittar in här!

KRAM

Ps. Tyck gärna till och var med i min tävling där du kan
 vinna den seLes bräda du föreslår! Ds.


Tårar

2009-05-26 | 15:02:47


En av mina favoritbrädor är den med texten: I daggkåpans blad samlas änglarnas tårar. Varje gång jag går förbi en daggkåpa så brukar jag se efter om det finns några änglatårar i den. Små, små vattenpärlor som är vackrare än de gnistrande stenarna i det allra dyraste smycket du kan tänka dig.

Mycket i naturen är vackert så det gör ont. Skog och mark skänker livsglädje och energi. Synd bara att man inte kan fånga känslan med i en bild. Jag önskar så att man kunde det här med att fota lite bättre, någon gång ska jag gå en foto kurs har jag lovat mig själv. Men bilden ovan är en favorit trots att varken skräpan eller ljuset är det bästa.

Och på tal om tårar och grönt får det mig osökt att tänka på gårdagskvällens trivselstund på Lurans förskola. Vi samlades - personal, barn och föräldrar - för att plantera lite blommor, göra fint ute och grilla lite korv. Jag och Luran planterade blommor, eller snarare JAG planterade blommor och LURAN gick efter och ryckte upp dem... Skrutt unge.

När hon inte fick göra det så trillade tårarna som små pärlor, men det gick snabbt över. Istället försökte hon sig på att äta jord och krypa ner i vattenkannan för ett bad. Ni kan kanske ana hur hon såg ut efter en stund?! Trött och grinig var hon dessutom, så vi sa hej då efter en timme och begav oss hemmåt.  Klokt, för i väntan på kvällsgröten somnade Luran nästan.
Mitt älskade ♥-gull!

Ikväll blir det plantering och fix hemma, jag köpte mig en liten grodprins och trädgårdsredskap igår som måste invigas i min lilla trädgårdshörna. Några beställningar av brädor skall också fixas, så är det fler som vill ha en morsdagsbräda eller studentbräda får ni hojta till omg för på fredag åker jag bort och kommer inte att hinna trycka fler!

Önskar er en fin dag!

KRAM


Ps. Tyck gärna till och var med i min tävling där du kan
 vinna den seLes bräda du föreslår! Ds.


Adoption & tips till picknicken

2009-05-26 | 10:44:13


Jag har ju glömt att visa er Kossan Kajsa, min senaste adoption från Lolla.
Titta in till henne om ni är sugna på ett eget virkat kontverk!

Och en varm sommardag är det inte dumt att packa picknickkorgen med nybakta bullar och iskall mjölk. Problemet brukar vara att frakta en tetra som öppnats - inte det lättaste, Själv har jag varit på jakt efter gammla mjölkflaskor, men hittade till min förtjusning denna flaska för en ynka guldpeng på Dollar Store.

Den är gjord i glas så man får vara lite varsam, men den är verkligen ett fynd anser jag. Perfekt när man ska packa och åka till sommarstugan, eller snarare när man ska hem och har en halv mjölk liter kvar. Istället för att spilla bort den häller man upp den på glasflaskan och skruvar på korken. Dessutom är den så vid upptill att man utan problem kan lägga i isbitar så mjölken verkligen håller sig iskall. Toppen!

Ps. Tyck gärna till och var med i min tävling där du kan
 vinna den seLes bräda du föreslår! Ds.


Maria nyckelpiga

2009-05-26 | 09:26:34


Jag vet inte vad som hänt på sistone, men jag har haft ett riktigt flyt
med både det ena och det andra.
Kanske beror det på att jag har två nyckelpigor i min ägo?
De sägs ju att de ska ge lycka med sig...

Ger nyckelpigor och exempelvis fyrklövrar tur, eller är det bara skrock?


Och på tal om tur, ni som känner att ni har det - här kommer dagens tävlingstips:Tävla hos Retro Elephant, tävlingen avslutas 1 juni.


Håll er borta!

2009-05-25 | 12:08:33


Ja, ibland vill man att folk ska hålla sig borta.
Speciellt om man är ca 10 år gammal och mamma och pappa är en pina.
Kanske skrämmer spindeln dem en stund i alla fall?

Och på tal om att hålla sig borta,
så skulle jag kanske önska att ni gjorde det
 så mina chanser att vinna en personlig ring ökade... ;-)Tävla hos Allt om the hills, tävlingen avslutas 30 maj.

Ikväll är det trivselkväll på Lurans förskola. Personal, barn och föräldrar träffas för lite aktiviteter på gården och grillning. Hoppas vädrets makter är med oss!

Mannen satte förresten upp min dörr i går kväll i ett hörn av tomten. Jag tyckte det blev kanon, men han skakade mest på huvudet och oroade sig för vad grannarna ska säga när jag ska ha upp sådant "rat" (läs skräp) på vår gård. Nu under lunchen ska jag springa iväg och köpa lite redskap och lite fler blommor till mitt trädgårdsprojekt al á Herr Pall Krage och Fröken Dörr.

Hoppas ni har fått en bra start på denna vecka!

KRAM

Tyck gärna till
och var med i min tävling där du kan vinna den seLes bräda du föreslår!


Luran träffar älgar

2009-05-24 | 23:09:10
Dagen har tillbringats på Älgens Hus och kan sammanfattas med ett enda ord - Häl(g)ig!Det började bra med god mat, och en guidad tur i det lilla museet (se bilder ovan). Luran fick sig dessutom en "voffe" i form av Blixten från Hälge serien. Gissa om hon var nöjd? Och nöjdare skulle hon bli...Förutom de numera rätt kända trillingkalvarna, så hade det nämligen fötts två tvillingpar under natten och morgonen.Denna kalv var bara drygt fyra timmar gammal, navelsträngen hänger kvar och kalven var ytterst ostadig på benen. Men så bedårande söt. Och vet ni vad det bästa var?Vi fick klappa dem! Vilken förunderlig känsla - så mjuka och goa.
Här är det Luran och moster Carol som försöker charma en kalv.Luran kunde inte få nog av dessa "voffar" på långa rangliga ben! Japp, även älgarna fick gå under beteckningen "voffe".Inte lätt att hålla ordning på dessa lång rangliga ben till att börja med. De var så söta när de vinglade omkring i hägnet.Så denna lilla älgkalv valde att lägga sig ned och vila efter en stund. Tänk att något så litet och sött kan bli......så stor och magnifik! De vuxna älgarna var även de en sevärdhet. Man slås av hur stora och majestätiska dessa djur faktiskt är. Och som jägare var det roligt att iaktta dem under mer "sansade" former än i skogen under brinnande jakt. Även dessa fick man om man ville klappa, men där sa min självbevarelsedrift stopp! Med tanke på att dessa djur kan sparka rätt ordentligt (en älg sparkade ihjäl pappas hund i höstas) så vågade jag mig inte in. Än hur tama de må vara så är de ändå vilda djur i grund och botten - och vem vet, de kanske vet är att jag är jägare och skulle passa på att hämnas för mina tidigare oförätter mot deras artfränder?!Men med ett stängsel emellan kunde jag inte låta bli att klappa på Mr Moose, betydligt strävare och ruggigare än kalvarna. Luran däremot var stormförtjust, försökte slinka in genom stängslet och klappa de enorma "voffarna". Hon var helt fashinerad av dessa djur. Min galna lilla unge!

Vill ni göra något spännande, annorlunda och minnsevärt
tycker jag definitivt att ni ska besöka Älgens Hus!


Ps. Ni glömmer väl inte att  vara med i min tävling? Ds.Det häger på håret

2009-05-24 | 08:24:26


God morgon!

Om ett par timmar beger vi oss mot Bjurholm och Älgfarmen.
Jag ser verkligen fram emot denna lilla "utflykt". Kameran ska naturligtvis få följa med
så jag hoppas kunna återkomma med några fina älgbilder. Jag måste ju fota lite
älgar så Bus har något att studera så han vet vad han ska skälla på sedan ;-)
 
Bara jag nu får i ordning på min tuva till kalufs, det spretar åt alla håll för tillfället.
Mitt hår är i desperat behov av en klippning. Det blir till att flörta med grannen
någon dag framöver, för när man på allvar börjar fundera på mössa eller kanske
rentutav en integralhjälm så ÄR det verkligen illa. Lovar.

Hoppas ni får en fin dag, och att solen lyser på er!

Psst... Ni glömer väl inte att  vara med i min tävling?Karameller och lite annat smått och gott

2009-05-23 | 21:41:06
Karameller är aldrig fel.
 Speciellt inte om de är hårda och syrliga, eller vackert rosa/röda som min Green Gate skål.
Synd bara att både hallon karameller och Green Gate väcker ett slumrande begär.
 Man vill bara ha fler och fler...

Vilket för oss in på dagens tävlingstips:Tävla hos Ulrika, tävlingen avslutas 7 juni.

♥ ♥♥

Idag har vi köpt panel till vår sommarstugas innertak. Panelen som är färdig laserad i vitt har vi fraktat till stugan, först per bil och släpvagn och sedan per båt. Mannen har satt upp isoleringen i taket så nästa gång är det "bara" att börja sätta upp panelen. Härligt! Sedan är det kaminen som ska in innan stugan är färdig för att inredas och invigas. Som jag längtar!

I morgon bär det förresten av till Bjurholm och älgfarmen. Jag hoppas att pappa ska uppskatta dagen. Själv känner jag mig lite uppspelt över att få träffa trillingar och kungen - alltså skogens konung.

Och på tal om uppspelt, det blev jag även när jag fick denna finna award av Tekla Maräng:Det värmer verkligen som alltid att bli ihågkommen och uppskattad.
Jag väljer att skicka denna utmärkelse vidare till en triss av tjejer
som jag följer slaviskt i deras bloggar.

Livet i Byn
Mellan himmel och helvete
Sanna


Men ni är MÅNGA andra som jag också följer dagligen - ni vet själva vilka ni är.
Och ni sätter samtliga guldkant på min tillvaro med era inlägg och kommentarer!

Hoppas ni alla har en trevlig helg!

KRAM

Och ni glömer väl inte att  vara med i min tävling?


Guldpengar

2009-05-23 | 09:30:57


Blogg som fenomen är underbart. Så mycket inspiration som finns att hämta, för att inte tala om alla de underbara människor som gömmer sig bakom dessa bloggar. Petra är en sådan person. Luran hälsar och tackar för guldpengarna, som du ser föll de henne i smaken!

Och på tal om guld - Petra du är värd din vikt i guld, så sluta träna nu ;-) *ler*
Skämt å sido, men glöm aldrig att du är viktig och underbar för den du är!

Glöm inte att vara med i min tävling, där du kan vinna just din favoritbräda!


Ögonsten

2009-05-23 | 08:56:02


Vi har alla en ögonsten.
Det kan vara vårt barn, husdjur eller kanske bilen/hojen i garaget...
Oavsett vem eller vad din ögonsten är så förtjänar den väl en bräda? ;-)

Och ett tips som jag bara måste dela med mig av är denna affisch som man kan ladda ner gratis och skriva ut och rama in.  Jag hittade tipset i en av mina favorit bloggar Skönt Hemma.Den kommer att vara som gjuten i mitt pysselrum!
Visst?!

Och ni är väl med i min tävling?


Tävling hos mig!

2009-05-22 | 20:27:33


Jag behöver er hjälp.
Vilken eller vilka av mina budskapsbrädor, receptbrädor och skyltar är er favorit?
Jag trycker oftast endast en eller ett par exemplar av en bräda, men inser nu att
jag behöver ett litet "lager" om jag ska på marknad och mässa.
Men vilka brädor ska jag trycka upp fler exemplar av?

Var med och tyck till!
 En av er som tycker till har nämligen chansen att vinna just den bräda som ni föreslår.

Gör så här:

1. Lämna en kommentar där du anger vilken din favoritbräda är. 
(Ett urval av brädor finns i kategorin Made by seLes)

2. Ange din e-post adress i själva kommentaren så jag kan kontakta dig
om just du vinner.

3. "Skvallra" gärna om tävlingen så fler tycker till... Tack!

Vinnare utses den 1 juni.

Tack för att just DU hjälper mig!


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARE PRESENTERAS INOM KORT


Jag ♥ Cult Design

2009-05-22 | 18:37:39


Andra ♥ traktorer.
Nu finns det bästa av dessa två världar förenade.
Tumme upp eller ner?
Ska jag köpa in även cults apa och elefant?
Det är inte direkt billiga saker så ni får gärna ge mig råd!


Min pysselvrå

2009-05-22 | 16:33:28


I går påbörjades omflyttningen av Lurans rum till det som tidigare var Dobbys rum/kontor. Kontor/pysselvrå ska sedan ner i gillestugan som också ska fungera som gästrum (Faster S får inviga det i sommar). Tillsvidare får dock pysselrummet vara i det lilla barnrummet - som förhoppningsvis får en ny liten krabat som inneboende om ett par år...Det kändes verkligen lyxigt att få ett helt rum för sig själv! Nu kan jag trycka brädor, läsa inredningstidningar, klippa, klistra, måla och fixa - för att sedan bara kliva upp och lämna det precis som det är tills nästa gång. Perfekt!Här sker numera allt pysslande och tillverkning av brädor och skyltar. Barnbården kan jag inte göra så mycket åt, den får som sagt sitta så länge, men gardinerna ska i alla fall ned. Nog för att jag har barnasinnet kvar, men flodhästarna går mig på nerverna ;-)En gammal margarin låda utgör "lager". Jag har varit ruggit effektiv de senaste dagarn, och tur är väl det då det vankas både marknad och mässa framöver. Jag måste ju ha något att visa då!

Får får får?

2009-05-22 | 08:29:31


Nej, får får lamm!

Här har just samtliga tvåbenta börjat göra sig redo för en tur till grann kommunen.

Hoppas ni får en trevlig dag, på återseende!


Redskap

2009-05-21 | 22:23:35


Utan redskap är man ingenting...
Vad är en violinist utan fiol, en bagare utan kavel eller en målare utan pensel?
Ska jag lyckas med Herr Pall Krage måste jag naturligtvis ha redskap därefter.
Bilden ovan är från senaste nr av Leilas Country Living och med den som inspiration
har jag faktiskt hittat ett snyggt litet trädgårdsset i rosaBlommona som ska
 inhandlas på måndag. Med det i min ägo är det endast mördarsniglarna som kan stoppa mig!!! 

I morgon är det vaccination av Bus som står på schemat.
Tindrar jag med ögonen kanske det även blir en tur på Dollar Store.
Våtservetter, hundben och lite annat jox står på min måste-köpa-lista.

Pysselrummet har förresten färdigställts och invigts idag (bilder kommer i morgon).
I morgon fortsätter även omflyttningen, och förhoppningsvis beställer vi tapeterna
till Lurans rum. Härligt när det börjar hända saker!

Nu kallar sängen!


Våga!

2009-05-21 | 17:40:35


Ja, nu kastar jag alla betänkligheter.
Friskt vågat - hälften vunnet.

Bättre att ångra något man gjort än något man INTE gjort.

Visst?

Ps. Brädan ovan är till salu för 50 pix om någon känner sig sugen
att köpa sig lite mod eller en knuff i ryggen
för att äntligen våga göra det där som man ännu inte vågat... Ds.


Potträning?

2009-05-21 | 15:03:50


Jag har världens goaste och envetnaste unge.
Hon vägrar att klä av sig!
Mössa, skor och en jacka eller två ska alltid vara på.
Även inomhus.
Detta kort är från förmddagen. Pyjamasen är fortfarande på + ytterkläderna.
går hon omkring här hemma.
Hon VÄGRAR att klä av sig.
Luran gråter krokodiltårar när dumma mamma tar av skorna och mössan.
Svettig som tusan är Luran, men det SKA vara på.
Tydligen var jag likadan då jag var liten...

En annan egenhet min kära unge har är att hon ska krypa in i och sitta i saker.
I går när vi firade pappa så satt hon till exempel inne i Trolles bur en stor del av kvällen.
Kastade ut vovvarna för att själv sitta där.
En annan favorit är tunnan som vi förvarar leksakerna i.
Ut med alla leksaker och ned med en liten Lura.
Nu senast fick hon för sig att hon skulle sitta i lilla korgen i hallen där
hundarnas halsband och koppel förvaras.
Gick så där.
Lurans fasnade!
Och med en toalettrulle i handen ser det faktiskt ut som hon pottränar :-)

Bra med barn som tar egna initativ!Min lilla täppa

2009-05-21 | 09:05:34


Jag tänkte att ni skulle få en glimt av min nya kärlek ;-)
Lika bra innan allt hinner frysa bort eller på annat sätt.
Och vill ni se på de vackra kryddpinnarna närmre kan ni titta in här.

Dagens planer är att göra om Lurans lilla rum till ett tillfälligt pysselrum,
 för att därigenom tömma Dobbys rum/kontoret som sedan ska bli Lurans rum.

En tur till stugan skulle också ha hunnits med...

Vad är era planer för dagen?


Tävling - Green Gate

2009-05-21 | 08:50:00
Bloggen för färgstark design och har tillsammans med webbutiken Butiken FÖRR en oemotståndlig tävling där man kan vinna porslin från Green Gate. Gissa vem som är med och tävlar?!  

GreenGate i det gröna


Tips inför kommande högtider

2009-05-20 | 21:12:34


"Finis malorum" -  Slut på eländet

"Liber studiosus" -  En fri student

"Scientia vis" - Kunskap är makt

 + datum för den stora dagen

75kr/st
Best mom ever med en präglad bricka i vitt/zink 
med samma text som på själva brädan.
Zinkbrickan fungerar både som utsmyckning och upphänge.

Världens bästa mamma + litet keramikhjärta

 100kr/st

©   M a d e    b y   s e L e s

Jag gör även specialbeställda brädor till dop, den nyfödde, bröllopet osv.
Ditt specifika önskemål styr då utforminingen.

Intresserad?

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] 


På G:
Lekfulla brädor för dem med barnasinnet kvar.
Bland annat en kombinaton av Cult och seLes...
Håll utkik!


Vilken föräldratyp är du?

2009-05-20 | 09:14:54
Jag hittade ett roligt test hos Sandlådan.

Enligt detta test är jag:

Sunda Sofia
Du är en balanserad förälder som oroar dig en del, men går inte till överdrift
Fortsätt så!

Vilken typ är du?
Hönsiga Herman eller Vårdslösa Vera?


Och vet ni, jag fick just detta kort per mms:Det var från goa Bea som jobbar på Smulan idag!
Vilken lyx att få live rapport  från Lurans utevistelse.
Tack! :-)Dagens tävlingstips:


Titta in hos Sandlåda och tävla om ett presentkort på 300 kr från Grodis & Jag.
Tävlingen avslutas 11 juni.Skogens konung - grattis!!!

2009-05-20 | 08:33:47

Idag är det ingen vanlig dag, nej för idag är det pappas födelsedag!
Hela 60 år har världens bästa pappa hunnit bli.
Och det ska firas med en liten kidnappningsöndag då vi åker hit.
Men om det vet han ännu inget, så nu talar vi tyst om det - visst?
Men det ska bli spännande värre!Jag jobbar endast halv dag idag,
sedan bär det av hemmåt för smörgåstårta och mys med födelsedagsbarnet.
 Luran plockade fram en klänning redan i går kväll, man måste ju vara fin när man firar morfar!

Och på temat älg,
 vill ni ha ett tips på hur man tillagar älg med en krydda humor
kan ni klicka här för att komma till ett ljudklipp där Jörgen Karmapolis lagar älg :-)

Hoppas solen skiner på er och att ni får en fin dag!

KRAMTrolle

2009-05-19 | 19:26:40


Familjen har utökats dramatiskt på sistone. Först hämtade vi hem
 vår lilla Bus, och så i förra veckan hämtade mamma och pappa hem sin palt Trolle.
 Familjefejden har med andra ord startat.

Jämthund
vs gråhund.

Spektaklet på Sockenvägen

2009-05-19 | 17:04:12


Det finns inget som drar mer folk än när man har lite omöjliga eller svåra projekt på G. Så var även fallet denna gång. Men som tur är var det inte nyfikna åskådare, utan hjälpsamma sådana! Tack! Ovan ser ni mannen med motorsåg i färd med att såga av björken i en första etapp. Jag måste erkänna att jag hade en liten klump av oro i magen när mannen var där uppe (då jag själv är ruggit höjdrädd) med en motorsåg i högsta hugg. Men det gick bra som tur var.Hansson, och grannar x 2 hjälpte till. Allan tittade också förbi, men skyllde på nerverna och åkte innan något skulle gå på tok... Men det gick som sagt bra. Dessutom lurade vi grannarna att ta ned sitt fula lärkträd när avverkningen ändå höll på.Massor med ved blir det av dessa stockar, och kvar står nu bara en stubbe som förhoppningsvis ska utgöra grunden till det bord jag (läs mannen) ska bygga så småningom.Och det bästa av allt är att allt ris forslades bort dagen därpå.
Vad tur att vi har goda grannar och vänner som hjälper till. Tack!

Nu är det verkligen tomt, men till hösten när det är dax för lövkrattning
kommer det nog att vara glömt ;-)


Casual Living

2009-05-19 | 09:39:11

Inspirationsbild: Casual Living

Ute är det grått och duggregnar. Men i mitt huvud är det sommar och sol.

I min fantasi är jag en lycklig ägare av en berså med vackra vita trädgårdsmöbler.
På bordet står en maffig gräddtårta, nybakta bullar och en kanna med svalkande saft.
Allt naturligtvis vackert upplagt på sommrigt porslin.

En bukett med snittblommor blandade med ängens vilda blommor står också där.
Luran stojar och leker, själv ligger jag i en hängmatta och njuter av en god bok...

*Poff*

Vaknar till och inser att verkligheten kallar.

Men håll med,
 visst är det härligt att dagdrömma?


Bästa mamman

2009-05-19 | 08:07:35


Bästa mor har kanske gjort sig förtjänt av en bräda?
Det visar sig ;-)

För frågor och eventuell beställning kontakta mig per e-post:
[email protected] 

Själv har jag vunnit en tidig morsdagspresent hos Skönt Hemma
som i samarbete med Grant Rum lottade ut två Ittala kivi lyktor som jag hade turen att vinna.
Vardagslyx när den är som bäst! TACK!


Ordning och reda

2009-05-18 | 15:17:51


Så var den äntligen här, min specialdesignade kalender jag vunnit hos Lily. Tack!
Nu ska det bli ordning och reda på torpet. För enligt personlighetstestet  skulle just kalendern vara en viktig del av mitt liv. Nu kanske den blir det!? Busungen på omslaget är i alla fall det!

En annan viktig del i mitt liv är godsaker - tyvärr. Men som tur är har jag börjat gilla mörk choklad och det ska ju vara liiiite nyttigare, visst?! Och till min stora glädje och förtjusning har en godhjärtat människa i form av Brittis varit så gudomligt snäll och rar och skickat två hela kakor av finaste chokladen till mig med Hansson då hon själv inte gillar mörk choklad. Tackar innerligt för det! Verkligen snällt!


Smart förvaring!

2009-05-18 | 08:25:37


Jag har en mapp där jag samlar alla roliga, praktiska och snygga idéer jag hittar på nätet. Bilden ovan är från denna mapp, dessvärre vet jag inte vart jag "hittat" den. Men det kanske någon av er läsare vet? Hojta till i så fall så jag kan länka ursprungskällan till bilden/idén.

Uppdatering: gåtan är löst, bilden har jag hittas hos Handplockat den 4 maj, och det roliga är att hon även är involverad i butiken jag tipsar om nedan. Vilket roligt sammanträffande!!!

Orginalkällan tycks dock vara http://www.countryhome.com/ - tack Caroline!

Jag föll pladask för snillrikheten i denna förvaring. En eller ett par brädor där man fäster klammer i lagom storlek som man sedan drar fast burkar med lock i. Några uppåt och andra nedåt med hål i locket, tex för snören. Jag kommer definitivt att testa denna idén så snart min bästa bror fixat klammer till mig!
Och vet ni? Dörren jag fick av svärmor är rosa och grå. Kan det bli bättre?! Nej.

Dagens tips är förresten att ni ska titta in i Butiken Handplockat som slår upp sina dörrar idag, och har massor av fina erbjudanden som man kan få ta del av även om man inte kan besöka butiken rent fysiskt. Själv är jag grymt sugen på ett halsband...


Av bara farten...

2009-05-17 | 13:45:41


...tryckte jag lite brädor efter att bombarderats av inspiration av Lovisa! Miljoners tack!

Är du sugen att adoptera någon av skyltarna?
75kr/st

För frågor och eventuell beställning kontakta mig på e-post:
[email protected] 

Dagens tävlingstips:


Tävla hos Timeless Home, avslutas 23 maj.


Underbart!

2009-05-17 | 12:51:29


Ute skiner solen och förmiddagen har tillbringats med goa grannarna. Vår stora björk är nu ett minne blott. Kvar är endast en stor stubbe som jag naturligtvis har ett planerat projekt kring (till mannens stora förtjusning *ironi*). Grannen och mannen har åkt med stockarna från björken till svärmor och svärfar för att den så småningom ska bli ved. Som retur skulle mannen ta den gamla spegeldörren jag fått av svärmor. Jag är som ett barn på julafton! Det ska bli så roligt att sätta igång...Men det får bli en annan dag, för på eftermiddagen åker vi till Byn för middag hos mor och far.  Vi måste ju se om Bull-Erik (deras valp) blivit ännu större sedan sist! Jag tänker även titta in till en speciell vän som fyllde 30 år igår och gratulera henne. Helt otroligt, vi har hängt ihop sedan vi kröp, och nu har vi själv barn i nästan samma ålder. Kul med en sådan vän som man följt genom livets alla skeden. Det är riktig vänskap ♥Ps. Både rabarber och pepparrot är nu planterad. Jag gjorde en kanongod rabarberpaj i går så nu längtar jag tills jag kan skörda min egen rabarber. Herr Pall Krages örter har klarat natten rätt bra då jag bäddat ner dem under en växtduk, dock hade basilikan inte klarat natten utan frusit bort :-( Så jag får komplettera den längre fram. Lika bra och vänta ett par veckor innan jag åker till Genbäcks igen, för känner jag mig själv rätt kommer jag nog ta död på fler av mina kryddor och örter :-/ Ds.


En bräda till en student

2009-05-16 | 22:02:35


"Finis malorum" -
latin för Slut på eländet
 + datum för den stora dagen

75kr/st

Intresserad?

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] 


Inspiration

2009-05-16 | 20:31:16


Min inspiration för mitt dörrprojekt är hämtad från dessa bilder
 i senaste nummret av Leilas Country Living.
I går fylldes Herr Pall Krage med diverse örter och kryddor.
Och ser ni kryddpinnarna på bilden ovan?
Nästan exakt likadana som de jag hittat... gissa om jag är nöjd?!
Idag har stora björken åkt ned. Bilder kommer senare.
Och bästa svärmor ringe just och meddelade att hon hade en dörr till mig, underbart!
Mitt projekt är på G att förverkligas.
Härligt!


Tallrikshylla

2009-05-15 | 13:11:40


Tävla hos Önskedrömmar i Hvitt,
tävlingen avslutas på Mors Dag.

Och på tal om just Mors Dag, så kan ni kika på detta inlägg om ni vill veta
lite mer om just den dagen och varför den firas.

Men jag tycker det ska vara Mors Dag året om,
 för vad gjorde jag utan min mamma?!

Eller svärmor med för den delen. Det är guld värt att ha nära och kära
omkring sig som ställer upp i vått och torrt!

Tack för att ni finns! ♥


Strand fynd

2009-05-15 | 08:06:49


Gårdagen var en hektisk dag med jobb, lunch date på Stenmans med Elin, shopping, gos med mamma och pappas hundvalp som de hämtade hem igår (en underbart söt liten lurvig tuss som ser ut som en BULLE), middagsfix, montering av Herr Pall Krage, nattning av Luran och så en massa stämplande!

Det är så kul när det finns beställningar på lut som är lite annorlunda, denna gången var det brädor till både dop, födelsedagar, morsdag och ett bröllop. Jätte roligt! Jag passade även på att testa lite idéerannorlunda brädor. Ett av resultaten ser ni ovan.
Jag älskar mitt strand fynd!


♥ ♥ ♥

Vill du köpa en handgjord budskapsbräda, receptbräda eller skylt som jag gjort?
(Priserna varierar mellan 50-150 kr + ev. frakt)

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] 

♥ ♥ ♥


Dagens projekt är att få tag på en lämpligt liten cykelhjälm till Luran, någon som har ett bra tips på vart man får tag på billiga och säkra cykelhjälmar till små barn?

Uppdatering: Efter tips från Jenny så är nu Faster S satt på uppdraget att besöka Barnens Hus i Umeå idag, förhoppningsvis resulterar detta i en cykelhjälm :-)

Då fattas bara trehjulingen morfar *blink*


Pearls for Girls

2009-05-14 | 15:04:21


Detta armband från Pearls for Girls pryder numera min handled.
En present till mig själv från mig själv - tack den var jag värd! ;-)


Bubbliga harar

2009-05-14 | 14:06:58
Jag bara måste  visa dessa söta såpbubble hararna
som jag fyndade på rea hos Elsas Hem.
Gissa om jag längtar till sommar och sol då jag och Luran kan
springa barfota i gräset och blåsa såpbubblor...

LYCKA!


Kreativa lekar = perfekt!

2009-05-14 | 09:05:53


Jag är med & Tävlar hos Sessan&Prinsessan om ett Prinsess Paket med Happy Mais från Ekokul.se

Oj, så gärna mamma, nej jag menar naturligtvis Luran ;-) vill vinna detta roliga och annorlunda lekset.

Happy Mais är en ny kreativ och ekologisk leksak som är miljövänlig på många sätt. Materialet är Mater-Bi, gjort av majsstärkelse. Det är biologiskt nedbrytbart vilket innebär att du kan slänga det på komposten när det är förbrukat. Det är färgat med milda och helt ofarliga livsmedelsfärger.

Fukta bitarna mycket lätt med vatten och de "klistrar" fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop dom hur du vill. Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer, dekorationer.

Inget kladd, inget krångel, bara kul!Ljuva rosa drömmar

2009-05-14 | 07:53:34


Här får ni en glimt av mina rosa drömmar...
 Som mamma Bus skrev tidigare, så har jag fått ett "vänsterprassel".
 Det är nämligen väldigt  lätt att falla för Herr Pall Krage.
Han och en framtida trädgård upptar större delen av mina drömmar
 och funderingar
för tillfället som ni kanske märkt.

En ny utebod ska byggas i år, och ett nytt hundbur i sektioner skall på plats.
Vår stora vackra björk måste tyvärr ned då den börjar ruttna i topp,
 vi vill inte att den ska komma in genom taket till hösten nör det stormar och blåser.
En gärdsgård står också på listan, liksom min lilla hörna med Herr Pall Krage och Dörrprojektet.

Altanen har jag också drömmar och idéer kring, men den får vara som den är i år,
eller tills vi brädfodrar huset. Då rivs denna och så bygger vi en större.
Härligt att ha långsiktiga projekt som man blandra mer mer kortsiktiga!


Ps. De ljuvliga rosaprickiga jordgubbarna kan ni köpa här Ds.


Ett litet vitt hus

2009-05-13 | 16:50:37


Tävla hos Camilla, avslutas 22 maj.

Jisses så gärna jag skulle vilja vinna detta lilla hus.
Det skulle bli pricken över i:et i mitt dörrprojekt!
Jag har även hittat en vacker betong groda, krokar och
en rostig krona.

Måtte jag bara hitta en lämplig dörr nu...

Får se om det hinns med i kväll. Tillverkning av ett antal
seLes brädor står på schemat + att rabarber och pepparrot
ska grävas ned. Ett bad av en lortig Lura ska också hinnas med.

Dessutom ligger senaste nr av:

Allt i Hemmet
101 nya idéer (en ny tidning som jag måste testa)
Lantliv
Leilas Country Living
Mama

...och bara väntar att jag ska plöja igenom dem.
Så ni lär nog inte se röken av mig här inne något mer ikväll ;-)


Green Gate burkar

2009-05-13 | 12:48:45Tävling hos Hemma på Kråkereds 
Kakburkarna är från Greengate - vem vill inte vinna dessa?!

Tävlingen avslutas 24/5.

Och idag är det faktiskt både min och Lurans namnsdag,
borde inte det ge oss lite tur i tävlingen?!


Gissa vem som är en favorit? Luran!!!

2009-05-13 | 09:37:28
Tack snälla ni som tagit er tid och röstat på Luran i favorittävlingen.
Det gav resultat, hon vann nämligen!!!

1 000 000 kramar till er! ♥


Foto: Privat

Här är Luran 8 månader, och just idag blir hon det dubbla, det vill säga 16 månader.
Tänk så snabbt tiden rusar fram!

Dagens ledord och tillika uppmaning får därför bli detta
som är hämtat hos Cloudberrie:

Njut av ögonblicket...


Mitt tillägg:

...det kommer aldrig åter!


Bombadill

2009-05-13 | 08:21:40


Igår kom mitt efterlängtade paket från Elsas Hem med massor av smått och gott. Och på tal om just gott, så föll denna kanelbulle från Bombadill Luran särskilt i smaken :-) Till och med vovvarna trodde den var äkta!Så småningom ska ni även få se mina fynd från Green Gate.
Att sådana värdsliga ting som porslin kan göra en så glad?!
Mannen förstod inte riktigt min förtjusning över det prickiga och blommiga,
men det begär jag inte heller, för jag delar ju inte hans intresse för lastbilar *fniss*


Jordgubbs- och rabarberkräm

2009-05-12 | 20:52:21
Jordgubbs- och rabarberkräm
Foto: TV4

Jordgubbs- och rabarber kräm 6 portioner

Ingredienser:
1 l rabarber
1 l jordgubbar
0.5 st vaniljstång
 1 st citron, saft och skal
0.5 dl fläderblomssaft (koncentrerad)
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten

Redning:
2 msk potatismjöl
0.5 dl kallt vatten

Gör så här:

1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.

2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.

3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.

4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.

5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.


♥ ♥ ♥

I  kväll har jag hämtat hem min egen rabarber - tack, Kicki!
Så förhoppningsvis får jag göra mig lite hemmagjord kräm senare i sommar.
Jag fick dessutom rejält med pepparrot som också ska ned i jorden i morgon.

Två plantor lavendel har förresten inhandlats idag. Det doftade ljuvligt i bilen på väg hem.
Nu fattas bara jord att fylla min pallkrage, lite varmare och soligare väder.
 Samt en gammal dörr och lite annat små plock. Ska på dörrjakt i morgon.
Ni som har läst senaste nummret av Leilas Country Living
anar kanske vad jag tänker göra?


Stegräknare

2009-05-12 | 20:38:48


Just nu pågår en tävling på Ett dussin pannor, du kan vinna en vit Omron Walking style II.
Kan bäras runt halsen eller i fickan, sportbh:n eller tillochmed i ryggsäck och handväska.
Har sju dagars minne och funktioner som inte bara räknar antal steg utan antal snabba steg (rask taskt dvs pulsförhöjande). Den räknar distans, kaloriförbrukning och gram fett som det motsvarar. Är lätt och har också en klocka.

Var med och tävla du med!!!

Avslutas 18 maj.


Färgglatt och lekfullt

2009-05-12 | 13:40:51

Foto: Kullerbyttan barnkläder

Från Danmark kommer härliga Småfolk. Retroinspirerade kläder med starka färger och galna mönster i toppenkvalitet som håller otroligt bra tvätt efter tvätt. Från och med våren 2009 är 80% av kläderna dessutom Öko-tex märkta - bra både för människa och miljö.Foto: Fredrik Welander

LipFish Design är en stor favorit hemma hos oss.  LipFish gör färgrika och glada kläder samt leksaker till barn mellan noll och fem år. Företaget startades i liten skala av Jenny Boije 2004. Sedan dess har verksamheten växt väldigt snabbt. Och jag funderar starkt på att utöka Lurans garderob med en voffe klänning nu till sommaren...Foto: Villervalla

Villervalla är också det ett märke som erbjuder dig som kund färgglada och prisvärda kläder av hög kvalité som passar både tjej och kille. Just att plaggen är så unisex i sin utformning gör att jag gillar dem. Syskon kan med fördel ärva dem av varandra!

Och på tal om färgglatt och lekfullt med kvalité, så är ju OA PIP en given favorit hos oss :-)

Vilket är ditt favoritmärke vad gäller barnkläder?Kul idé!

2009-05-12 | 08:18:07


Runda stenar modell större målas som kanelbullar,
och mindre vita stenar limmas fast som "pärlsocker".
Sött (!) tips som jag "hittade" på Kronans Blommiga Bageri.

Själv funderar jag på att måla ett gäng nyckelpigor som ska få
hålla fast växtduken över min lilla pallkrage.Leilas Country Living

2009-05-11 | 19:55:08
Idag damp det andra nummret av Leilas Country Living ner i brevlådan. Förhoppningsvis är det bättre än det förra som jag inte blev särskilt imponerad av. Mest gammal skåpmat (ursäkta ordvitsen, den liksom skrev sig själv, fniss).

En annan rolig överraskning som låg i lådan idag var de fina rosa och vitprickiga (vad annars?!) jordgubbarna som Lolla skickat, samt den fina nyckelpigeburken som man kan fälla ut vingarna på - TACK!Bild lånad av Lolla

Nyckelpigeburken tror jag skall få rymma mina frön som jag inhandlat idag, i alla fall tills Luran blir mer varsam. Hon höll nämligen på att bryta av vingarna av den idag... Så då kan ju mamma få använda den, visst? 

Förutom frön till sådd av morötter och ringblommor fyndade jag ruggit vackra odlingspinnar till mina kryddor som ska bo i pallkragen så småningom. Själva pinnen var rostig och kryddnamnet stod på svenska och latin på en oval emaljsskylt. Ni ska få se senare när jag kommit igång med min odling. Ett par rosa trädgårdshandskar blev det också. Nu är jag redo att förvandla mina pallkrage drömmar till verklighet! :-)


Många dagens Luror har det blivit...

2009-05-11 | 18:09:09

... och dessa ovan är nog några av mina absoluta favoriter!

Och på tal om favorit, glöm inte att rösta på Luran i favorittävlingen som pågår till 00.00 i natt.
Det gör ni HÄR.

Och vet ni vad jag vunnit till min favorit?
Jo, ett sandlådeset i form av murarverktyg från O-råsa hos Bambi.
 Så se upp grannarna, snart kommer vi och invarderar er sandlåda ;-)


Dagens tävlingstips:

Tävla hos Real Rinse
Sommar & Sol + Källare

2009-05-11 | 09:20:25


Vill du köpa en handgjord budskapsbräda, receptbräda eller skylt som jag gjort?
(Priserna varierar mellan 50-150 kr + ev. frakt)

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] 


Och så måste jag tacka Nina för denna fina reklam:
Och idag är det  SISTA DAGEN i favorittävlingen,
så visst lägger ni en sista röst på Luran?
Det gör ni HÄR.


Jordgubbar

2009-05-10 | 20:48:13


Jordgubbar hör sommaren till. Både godis för öga och gom.
I väntan på att mina ampeljordgubbar skall börja leverera får jag nöja mig med
dessa vackra fejk gubbar - både vanliga och "sockrade".
 De finns båda att köpa Blomster!

Och vet ni, ikväll fick jag min efterlängtade pallkrage!
 Tusen tack Herrarna Hansson och Karlsson!


♥ ♥ ♥

Ni glömmer väl inte att rösta på Luran?
Det gör ni HÄR.


Knivigt?

2009-05-10 | 17:30:59


Nej, knappast!
Skedigt är ordet!


♥ ♥ ♥

Ni glömmer väl inte att rösta på Luran?
Det gör ni HÄR.


Några av mina fynd

2009-05-10 | 13:03:23


Korgar kan man aldrig få för många av. Perfekta att förvara saker i. Tanken var att mina kryddväxter till en början skulle planteras i krukor och ställas i denna korg från Miljögården - lättatt bära ut och in beroende på vädret. Men nu blev det plötsligt en tidningssamlare. Fungerar det med. Sedan ska nog några flaskor rabarbersaft  få stå i den.

Jag fyndade även en plåtburk för en tjuga som det står Änglagott på - och den rymmer nu mycket riktigt just detta i form av lösviktsgodis. En kylskåpsmagnet i form av en cupcake inhandlades också. Tanken är att den ska förgylla en seLes bräda med Muffin recept.
Ett par rosa ljuslyktor köptes också. Till att börja får det agera just ljuslyktor, men kan nog sedan även få fungera som två små vaser när mina pioner börjar blomma.

Har varit hos svärmor och svärfar på förmiddagen och där hittade jag ju vitsippor som kanske ska få inviga en av ljuslyktorna kom jag just på!

Nu är det söndagsmiddag i Byn som står på schemat.

♥ ♥ ♥

Ni glömmer väl inte att rösta på Luran?
Det gör ni HÄR.
Tävlingstips!

Tävla hos I ett litet hus och vinn valfri produkt från hennes butik Många Rum.Städat

2009-05-10 | 08:36:15


Igår morse påbörjade jag och mannen en större städning av huset. Det var vardagsrummet som fick sig en omgång. Luran är ju så stor nu att hon klättrar ur resesängen som stått i ett hörn och tagit plats. Nu är den väck, och tillbaka är min gamla symaskin!

"Mellan rummet" får nu bli Lurans lekrum och hundarnas tillhåll om natten. Mycket av hennes leksaker åker dessutom upp till vad som skall bli hennes rum. Kvar blir endast det som rymms i den vita soptunnan. Lätt att röja undan då!

Svärmor har dessutom lovat att spana på vita eller ljusrosa längder/paneler till mig på onsdag så  att jag ska få en ljus och enhetlig nedervåning. Så lite "piff" kvarstår tills senare beroende på om jag får tag på nya gardiner.

Idag är det hallen och toaltetten som ska städats. Toaletter är verkligen det värsta som finns att städa. Tur i alla fall att det endast är sin egen toalett man behöver städa...Men fräscht och fint blir det - en härlig känsla!
Borde nog ta sovrummet med.
För finns det något härligare än en renbäddad säng?

♥ ♥ ♥

Nu är vi på upploppet - ni glömmer väl inte att rösta på Luran?
Det gör ni HÄR.


Morgonens tävlingstips:
Tävla om en cool väska hos Furnish blogg.
Som har tävlingen i sammarbete med Seagren Art & Living.Minnen på burk

2009-05-09 | 22:21:34


Ett kul och lite annorlunda sätt att samla minnen är att samla dem i en burk.
Ditt barns första år, utlandsresan eller bröllopet är exempel på minnen som
lämpar sig att förvara i burk!

Jag har börjat min samling med Lurans första nappar,
klippet som var i tidningen då hon fyllde ett år
och lite annat smått och gott.
Hennes första små skor ska till exempel också ner,
liksom en liten maskot/skallra.


Vill du köpa en handgjord budskapsbräda, receptbräda eller skylt som jag gjort?
(Priserna varierar mellan 50kr - 150 kr + ev. frakt)

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] 


Blommor och besvikelse

2009-05-09 | 19:48:14
Idag har jag, svärmor och svägerskan brummat till Åsele. Där besökte vi först Kronans Blommiga Bageri där en del saker fyndades (vad får ni se i kommande inlägg). Luran fick även en söt liten present  passande en prinsessa och hennes karameller av farmor. Efter tips från Lovisa åkte vi sedan till Salig Röra (en loppis/second handbutik i kyrklig regi) där två fynd á 10 kr styck fick följa med hem. Ett litet mini smyckesträd för ringar samt en väska var det som åkte med hem.

Trädet hamnade i hallen bredvid mitt stora smyckesträd i väntan på att eventuellt hamna på handfatet när toan städas i morgon. Perfekt att lägga ringarna där på kvällen och/eller när man tvättar händerna. Väskan köpte jag bara för att den var så pittoresk. Tänk er den med en termos, en inredningtidning och lite gott att äta, eller varför inte förvara trädgårdsgrejorna i väskan? Jag kommer nog att hitta ett eller flera användningsområden för den.Målet för dagen var dock Genbäcks plantskola där kryddor till min ännu icke inhandlade pallkrage införskaffades. Men även lite penseer köptes. Jag hittade en svart variant av penseer som jag inte sett förut, och jag var bara tvungen att köpa ett par sådana! Även några andra plantor som blir stora lummiga och hängiga inköptes, men namnet på dem har jag dock redan glömt. Möjligen spirea?Två vita och två rosa fick följa med hem. Sist men inte minst köpte jag två plantor ampeljordgubbar. Ska bli kul att se om jag får några jordgubbar på dem!Blommorna planterade jag direkt när jag kom hem, men kryddväxterna får vänta en stund innan de hamnar ute permanent. Svägerskan var kvar och passade Luran så jag kunde göra detta. Som tack bjöd vi bror och Carol på middag, och svägerskan bjöd sedan på årets första mjukglass till efterrätt. Mumsigt!

Mitt rabarberinlägg har förresten gett resultat, jag har blivit lovad att få hämta rabarber både här och där - tack! Jag ska dessutom få gräva upp en egen uppsättning rabarber hos Kicki, som även lovade mig lite pepparrot. Snart har jag min lilla köksträdgård i mini format.

Dagens stora besvikelse är att vår tomt är för liten för att gräva ned jordvärme. Attans! Vi läser och väger för- och nackdelar med andra alternativa uppvärminingssätt nu. Luftvärmepumpar, borrning, pellets osv. Det tål att tänkas på!

Önskar er en fortsatt trevlig lördagskväll,
och ni glömmer väl inte att rösta på Luran?
Det gör ni HÄR.Längtar...

2009-05-09 | 09:30:22

Foto: PrivatFoto: Privat

...till hösten och älgjakten.Foto: Privat

Och när det ser ut så här kan även Bus haka på!
Då bör han vara nog gammal för att visa vad han går för...Foto: Privat

Detta är något annat jag börjar längta efter.
Någon som är sugen på en surströmminsgmiddag med mig snart?!


Sedan så längtar vi ju naturligtvis oss galna efter Risgrynet :-)


Vad längtar du efter?♥ ♥ ♥

Psst... Glöm inte att rösta på Luran!!! Det gör ni HÄR.


Minns ni min hemlighet?

2009-05-08 | 19:04:42
Nu får jag avslöja hemligheten!!!
Och det är det absolut det största som hänt mig näst efter att jag fick Luran.
När jag fick redan på detta blev jag alldeles till mig av glädje och förväntan.

Vet ni - jag ska bli FASTER!!!
Luran ska få ett litet Risgryn till kusin.
LYCKA ♥


Tack alla ni som tittat in och lyckönskat och gratulerat,
 både från en stolt faster och de blivande föräldrarna!


Rabarber

2009-05-08 | 11:00:29
Rabarbersaft

Jag måste införskaffa mig en tuva rabarber, eller säger man planta tro? Vilket som, för vad är en sommar utan rabarber kräm, jordgubbs och rabarber paj och rabarber saft? Dessvärre så måste jag nog vänta tills nästa år innan jag får mig min egen raberber, då planen är (förutsatt att tomten räcker till) att vi ska gräva jordvärme i sommar.  Så jag måste nog be att få knycka lite rabarber hos någon vänlig själ framledes...

Leila Lindholms rabarber saft

1 kg rabarber
1.78 1.78 l vatten
4.5 4.5 dl strösocker
1 1 st cirton, saften

Färdigt på: 85 minGör så här:


1.
Skär rabarbern i småbitar och med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.


2.
Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.


3.
Häll upp saften i tillbringare eller flaska.


Tips!

Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.


Tänk vilken lycka att få ställa ned ett par flaskor rabarber saft  i min vackra matkällare.


♥ ♥ ♥

Psst... Glöm inte att rösta på Luran!!! Det gör ni HÄR.Vilken personlighet har du?

2009-05-08 | 08:31:23
Hittade ett kul test hos Nita som svart på vitt levererar vilken slags personlighet man har. Enligt detta test är jag en...

Inåtvänd Planläggande Konkret Tänkare  
 | 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.


Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.


Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.


Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.


På många punkter skrämmande träffande - eller vad säger ni som känner mig?


OBS!!!

Glöm inte att rösta på Luran!!! Det gör ni
HÄR.

Hjälp oss vinna favorittävlingen :-)


Och så skickar vi massor med grattis kramar till Anthon som fyller 3 år idag ♥


Morgonens tävlingstips:

Tävla hos Här & Nu.
Vinsten är Maria Liliegrens vackra kopp.Firar du Europadagen?

2009-05-08 | 07:50:05
Varje år den 9 maj firas Europadagen i hela Europa till minne av Schumandeklarationen som presenterades den 9 maj 1950. Det var då EU "föddes". Schumandeklarationen lade grunden för EU och dess utveckling som ett fredsbevarande samarbete mellan andra världskrigets segrare och förlorare i Europa. I år är det verkligen ett "EU-superår" med både val till Europaparlamentet den 7 juni och Sveriges ordförandeskap i EU som startar den 1 juli.Oavsett  VAD man tycker om EU som demokratiskt projekt tycker jag att man ska ta tillfället iakt och rösta - för det är genom våra politiska representanter vi kan påverka, inte genom att gnälla hemma vid köksbordet...

Jag ska definitivt rösta, och jag kommer att vara riktigt nostalgisk den första juli då Sverige bli ordförandeland igen. Sist det begav sig satt jag på första parkett nere i Bryssel då jag gjorde praktik där nere under hela ordförandeskapet. Och jag kan meddela att Europadagen då firades med pompa och ståt, mingelfester, happenings, orkestrar och parader. Ett minne för livet.

Så min vädja är - oavsett vad ni tycker om EU, kom ihåg rösta!!!

Både i valet till Europaparlamentet och på Luran i favorittävlingen :-)


VIVIANNE TAM LAPTOP

2009-05-07 | 18:20:21
3394981289_925209c841

Hm... är det ens någon idé att försöka vinna denna lilla laptop tro?
Det är ju "bara" ca 250 andra som försöker göra det samma...

Men what the f*ck! Försöka kan man ju!

Varför ska just jag vinna Anna Hibbs utlottning?

Därför att jag behöver en ny dator, en dator som det INTE tar 10 minuter att starta upp, räkna med det dubbla innan jag kopplat upp mig och ytterligare fem minuter innan blogg.se laddat färdigt.

Jag gillar sötsaker, och visst, min nuvarande dator är seg som sirap. Men det är inte det jag åsyftar med sötsaker - utan jag syftar då snarare på en specialdesignad sockerbit från HP.

Med en liten Lura, en hundvalp och ytterligare en hund har man helt enkelt inte tid att "slösa" just tid på att vänta på en seg dator! Tänk så många bra, världsomvälvande, inspirerande, intetsägande, fyndiga, ironiska, roliga, skrämmande, smaskiga, tänkvärda och relevanta inlägg mina bloggläsare och tillika världen gått miste om tack vare min sega dator. Med en ny dator skulle dessa kunna prånglas ut till allas stora glädje (?). Det om något måste väl vara en bra motivering? Nästan iklass med en "cliff hanger" - dvs ge mig en ny dator så ska världen få se vad den gått miste om...

Annars får ni leva i ovisshet tills plånboken tillåter en nyinvestering på datafronten.

Och ni, på tal om tävlingar - glöm inte att RÖSTA på Luran!!!
Det gör ni
HÄR.


Maileg

2009-05-07 | 10:41:00


Och på tal om Green Gate i föregående inlägg, en annan stor favorit hos mig är Maileg. Jag älskar dessa kaniner! Jag önskade att jag hade en hel uppsättning att variera efter årstid. Just nu skulle jag gärna ha dessa "sommar-och-sol/bad" kaniner. Synd att Mailegs kaniner inte förökar sig lika lätt som vanliga kaniner... fniss.

Glöm inte att RÖSTA på Luran!!!
Det gör ni
HÄR.

TACK!


Förresten, ni har väl inte missat att Doroteas blomsterbutik numera har en blogg?

Och ikväll är det nyöppning på Konditori Kronan i Åsele som byter namn till Kronans Blommiga Bageri, de har kvällsöppet mellan 19.00-21.00. Gissa vem som är sugen på att åka dit? Någon som är spekulant på att följa med? *blink*


Och ett stort tack till Camilla med bloggen Hemma hos Bröderna Bus som förärat mig med denna award:Tusen miljoners tack!
Jag väljer att skicka den vidare till Emma, motivering överflödig! :-)


Green Gate

2009-05-07 | 08:25:34
Välkommen till Elsas Hem

Hade du frågat mig för drygt ett år sedan vad jag tyckte om Green Gates produkter hade jag nog bara rynkat på näsan som svar. Men nu är jag fullkomligen galen i dessa produkter!

Visst andas Green Gate sommar på landet? Lantligt, Leila och Ljuvligt är tre ord som jag omedelbart förknippar med Green Gate.

Synd bara att det ska vara så dyrt... Men att drömma är gratis! :-) Vad är det man säger, sikta mot stjärnorna så når man till trädtopparna - eller i detta fallet sikta på en Green Gate servis och landa i en skål, en latte mugg och en handduk samt Green Gate inspirerade bakformar...  Inte det sämsta!

Jag längtar tills min beställning från Elsas Hem dimper ner, förutom Green Gate produkter blev det en krans från Oskar & Ellen (tack farmor!) och lite annat smått och gott till Luran.

produktbild

OBS!!!

Glöm inte att rösta på Luran!!! Det gör ni
HÄR.

Morgonens tävlingstips:Här hittar ni tävlingen som avslutas den 17/5.
Vem vill inte ha en krona gjord av Monica Johansson?!

Give it to me!!!


Oskar & Ellen - inspiration!

2009-05-06 | 12:25:12


Lucia kronan från Oskar & Ellen var en favorit hemma hos oss i julas, och nu ser jag att det även finns en midsommar krans att köpa. Undra just om Luran ska få en? Den kostar endast 99 kr, och hon gillar ju allt som hon kan sätta på sig. Jag tror det skulle bli en uppskattad leksak och tillika söt detalj närmare sommaren och midsommarfirandet... Visst mormor/farmor? *blink*

Oskar & Ellen tillverkar en mängd galna och roliga prylar för barn, jag blir jämt inspirerad av deras produkter och förbannar samtidigt mina gener - ja, jag skyller på dem - som gör att jag inte kan sy.Tänk så enkelt man annars hade kunnat sy ett sådant här fint och praktiskt skynke till kalasets fiskedam! För inte tror jag att jag skulle vara beredd att betala 335 kr - lite väl magstarkt tycker jag.

Är ni nyfikna på Oskar & Ellen prylar så kan jag rekommendera er att titta in hos Elsas Hem som har ett fint sortiment av deras produkter.


SNÄLLA, glöm inte att rösta på Luran!!! Det gör ni HÄR.


Bra för självförtroendet?

2009-05-06 | 10:12:40
Full Storlek

Jag är grymt allergisk mot allt vad trädgårdstomar heter - men denna fuling kanske inte vore så dum att ha i trädgården? Den busvisslar nämligen när man går förbi. Tänk så bra dagen skulle bli om man hör någon busvissla på morgonen när man lämnar huset... Hi,hi!

Den busvisslande trädgårdstomten "Ricky" blir din personliga självförtroende höjare, al á spegel, spegel på väggen där, säg vem som i världen vackrast är, för endast (!) 459 kr. Det kan det väl vara värt? Eller inte om ni frågar mig...

Denna, och andra roliga (?) produkter hittar ni hos tradgardstomtar.se.

Och glöm inte att rösta på Luran!!! Det gör ni HÄR.


Ris blev ros!

2009-05-06 | 08:16:45


Säg inte vad ont som inte också har något gott med sig! Mannen råkade slå sönder min vita porslinskruka med zucculent och liten vit keramikfågel när han diskade förra veckan. För att förekomma mitt risande av händelsen så föreslogs det snabbt att jag skulle köpa en ny liten kruka och växt. Det enda kravet var att den inte skulle kunna gå sönder om den ramlar ned igen(den lever nämligen lite farligt på diskbänken bredvid diskstället). En söt liten zink kruka med hjärtan inhandlades därför med en liten miniros i rosa - passar perfekt i mitt rosa kök ;-)


♥ ♥ ♥

Och vet ni, jag måste vara så fräck att be er göra om hela proceduren idag, det vill säga om ni har tid och ork att klicka er hit och rösta på Luran,  tack snälla ni!

Och ni får gärna göra det varje dag fram till den 11 maj då tävlingen avgörs, gör det dessutom gärna från så många ip adresser ni har tillgång till (jobbet, hemma, grannen osv.) Så kom igen nu mormor och farmor och resten av släkt och vänner! Ni vill väl att LURAN ska vinna?! ;-)

Skriv en kom-i-håg lapp så ni inte glömmer att göra denna procedur i ytterligare 5 dagar. Fast risken är nog stor att jag kommer att påminna er, hi,hi!

♥ ♥ ♥Och på tal om rosa... detta är morgonens tävlingstips:

Var med i utlottningen hos Rosa hemmet,
den avslutas den 19/5.
Sexfrågor...

2009-05-05 | 14:07:36
Hi,hi,erkänn -  nu trodde ni allt att jag skulle ha ett inlägg i stil med Fråga Olle, eller hederliga Kamrat Postens frågelåda om sex och samlevnad. Men icket, det rör sig istället om en utmaning jag fått från Tekla Maräng, där jag skall besvara de sex frågorna nedan. Får se hur det går, men jag kan väl trösta mig med att alla svar är att se som "normala" då det brukar vara sexualrådgivarnas standard svar ;-P

Vilken mat äter du ofta? Älgkött på längden och tvären.
När du är på kalas, är du den som sitter eller hjälper du till att duka av?Beror på vart jag är... Men frågar du svägerskan så är jag nog lite lat ;-P
Var sitter du helst när du bloggar? Framför en dator, det underlätta liksom ha, ha!
Köper du trisslotter ofta? Ja, dessvärre utan framgång... Men ni vet - plötsligt händer det!!!
Vilken stad eller land har varit din bästa semester? Mina bästa semestrar har varit med nära och kära, då spelar ingen roll vart man är. Men Eldsjön står sig starkt i konkurransen - mitt smultronställe på jorden!
Vilken TV kanal tittar du mest på? TV4.

Då denna utmaning cirkulerat ett tag skickar jag den inte vidare, utan den som känner sig manad kan haka på.

Däremot uppmanar jag er ALLA att klicka er hit och rösta på Luran,
för visst är min favorit värd en favoritbody?


Roliga tävlingar :-)

2009-05-05 | 14:07:21 "Jag är med och tävlar hos Tess om ett presentkort på 200:- ifrån Syster & Bror va med du med och tävla HÄR"

Avslutas 24 maj.Tävla hos Bambi, avslutas 10 maj.

Jag tävlar om fina priser från lollopard i Nikitas blogg
Var med och tävla HÄR du också,
du kan vinna en klänning eller shorts+tshirt med superfint traktor mönster
i ekologisk bomull.
Nu är det dags för Förrs andra tävling med produkter från butiken FÖRR (www.forr.se),
tävlingen avslutas 18 maj.


Rösta på Luran!!!

2009-05-05 | 10:56:29
Vi behöver er hjälp kära läsare, skulle ni kunna klicka er hit och rösta på Luran (eller någon annan av charmtrollen för den delen). Men visst är Nr 6 Luran Bjärstig söööt?! ;-)

TACK för att just du gör en välgärning och hjälper oss!


Dagens aha

2009-05-05 | 09:12:42
Jag lyssnade på radion i vanlig ordning på väg till jobbet i morse. Radiosporten var det som fångade min uppmärksamhet, och då särskilt radioreportern som konstaterade att det var "idel vinster i allsvenskan i senaste omgången." Öhhh?! Klart som korvspad att det är lag som vinner, det är ju liksom det som är poängen - eller har jag missat något centralt här?! Häften av lagen vinner, hälften förlorar i varje omgång (om det inte blir oavgjort).
Reportern borde nog läsa på...


Liten lägesrapport

2009-05-04 | 20:20:54
Så var veckans första dag avklarad (så gott som i alla fall). Luran hade störtat från trappen ute på förskolan idag, så hon har ett nytt skrubbsår att lägga till samlingen. Kanske lär hon sig nu att man inte ska leka i trappen? Förmodligen inte... Speedad som bara den har hon varit ikväll, men nu sover hon äntligen sött. Hoppas bara att hon inte är påväg att bli sjuk igen, tyckte hon tog sig åt öronen innan hon somnade :-(

Sover gör även Bus, det tar på en liten kille att "jobba" hela dagarna (han åker nämligen med mannen i lastbilen nu när han är liten och inte kan lämnas själv). Storebror Dobby myser ute på altanen, är skönt att slippa "lillebror" en stund. Och på tal om hundar, släkten har utökats med ytterligare en valp. Det är Enfeldts i Gafsele som hämtat hem en liten svart lurvtuss, jag tror det var en tysk mellanspets, som lyssnar till namnet Bella.

Ikväll har jag pysslat med en liten ansökan, slagit in ett paket till världens sötaste bäbis och posta ett annat paket till en liten kille som snart fyller år. Det ska bli så kul att träffa er i slutet av månaden!!! Pappas födelsedagsöverraskning är dessutom bokad och klar, det är så skönt att bocka av saker från den mentala "att-göra-listan".

Nu Mannen som talar med hundar, en snabb dusch och sedan natti natti.

Trevlig kväll!


Kvällens tävlingstips:Tävla hos Helena, avslutas 9 maj.
Ren och skär lycka!

2009-05-04 | 11:44:55


Två små barnhänder som håller den allra första tussilagon.

Luran plockade den i helgen.
Vem var den lycklige som fick den?
Pappa förståss!

Vår älskade lilla sol till dotter är för underbar!

Detta är ett minne som kommer att följa med oss livet ut.

Har du något sådant speciellt minne?

Ditt barns första leende?
Valpen som kom springande mot dig och sedan blev din livslånga kompanjon?
En stjärna som föll från himlen?
Första gången du såg havet?

Vilket minne får dig att känna ren och skär lycka?
Berätta!


Tävling hos Mamma Carola!

2009-05-04 | 07:39:41


"Jag tävlar hos MammaCarola som i ett samarbete med Bomhus Blommor lottar ut detta fantastiska paket. Lyktan är från den Danska firman Bloomingville och glaset i lyktan kan användas som marmeladglas. Den Franska chokladen med Giandujanötter kommer från Kryddlagret. Paketet har ett värde av ca 250 kr. Tävlingen avslutas 18 Maj"Luran och Bus i Gafs

2009-05-03 | 21:13:21


Igår åkte vi till Gafsele och hälsade på, vi blev bjudna på kalasgott fika av svägerskan ute i det vackra vädret. Luran hade sådan tur att hon fick låna kusin Elias lilla bil, men hon var mer sugen på hans stora traktor. Fast absolut roligast var nog att kratta, dessvärre tyckte även Bus det. Inte lätt med två små med lika stark vilja!

 Dobby och Bus njöt av att få springa omkring lösa och sniffa och snoka lite här och var. Det var två slagna hjältar när vi åkte hemöver. Både Bus och Luran sov sött...

Tack för en trevlig dag i solen!


En teletubbies?

2009-05-03 | 21:02:51


Ytterligare en dag med strålande vänder, omän lite blåsigt. Familjen var ute och påtade på tomten en stund mitt på dagen, eller mannen krattade och jag försökte hålla koll på Bus och Luran som tultade iväg åt var sitt håll... Och jag var bara tvungen att knäppa lite kort på Luran som såg ut som Iprenmannen, någon ur barbafamiljen eller en teletubbies i denna overall. Så söt! Som en blå liten boll! Tack Sanna för att vi fick ärva den, perfekt "slitochsläng" våroverall när man som Luran ibland vill krypa omkring ute i grus och gräs :-)

Och anledningen till att Luran ser ut som en liten fågelholk med förundrad min är att grannbarnen hoppar studsmatta, väldigt intressant och spännande tyckte Luran!


Till ett litet Risgryn ;-P

2009-05-03 | 17:58:36


Tävla hos Älskade Hjärtegryn, tävlingen avslutas 15 maj.

Tävla hos Jessie
"Jag tävlar om ett LEKTÄLT på barnshoppingbloggen, i samarbete med Best Kids! Tävla här du med :)"

Avslutas 13 maj.

Nu är det en tävling med riktigt fina priser hos Dahlarna! Cathis Design har sponsrat med två fina priser!
Tävlingen avslutas 10 maj.


Min flock!

2009-05-03 | 12:42:47


Har man en sådan här flock är det sällan lungt...
Härligt!


Kan dessa få Luran att glömma stövlarna?

2009-05-03 | 11:53:30


Nya, snabba, bekväma och praktiska skor är inhandlade - TACK mamma/mormor!
Men undra just om Luran släpper sina kära stövlar för dessa...
Det återstår att se ;-)

Önskar er som tittar in här ett fint avslut på helgen.
I vanlig ordning ska vi snart till Byn på vår obligatoriska söndagsmiddag.
"Hörs" senare!


Husockupation

2009-05-02 | 16:56:00


Idag intog Luran Bus lilla nattkoja och tillfälliga transportbur.
Hon verkar trivas där. Vi kanske ska säga upp platsen på förskolan?!
Nej, jag skämtar bara. :-)


Vår Valborgshelg so far

2009-05-02 | 10:25:28


Valborgsmässoafton tillbringade vi på Riset hos min bror och svägerska. Vi åt massor med god mat och onyttigheter. Luran busade så det stod härliga till, speciellt gillade hon trappen till övervåningen. Men att poppa musik var också kul, ni skulle ha sett hur Luran "dansade". Tror svägerskan fick med det på film - obeskrivligt charmigt! Och trots förkylning så fixade bäste bror snabbt ihop en liten brasa så Luran fick se hur det brann - eller snarare rök ;-P innan vi åkte hem. Tack för en trevlig kväll!

Gårdagen tillbringade vi intebarrikaderna eller i något förstamajtåg utan i Lajksjö. Vi hälsade på min farbror och faster som har Bus bror Bonus. Jisses så kul det var att se valparna leka! Luran var lite fundersam, plötsligt fanns det två Bus, hur gick det till?! Tyvärr hade jag inte kameran med, men nästa gång får den följa med!

Jag träffade dessutom flera av mina kusiner som jag inte träffar så ofta. Alltid lika trevligt! Dessutom kan man behöva "uppdateras" emellanåt. Kusinbarn som gift sig och ett annat som ska ha barn strax - när hände allt detta?! De ska ju vara små?! Nu har de plötsligt vuxit om mig *skrattar*. En kusinträff vore verkligen på sin plats, måste nog ta och planera en sådan...

Och då vädret var toppen igår kunde vi inte låta bli att äta ute! Fram med grillen och på med lite kryddstarka korvar. Mums! Härligt att äta middag för första gången i år på vår altan. Dessutom tittade både Karlsson, mamma och pappa och bror och svägerska förbi - jag gillar när jag har folk omkring mig!

Och vet ni, världens bästa Carol (svägerskan) hade fixat en tuva tussilago till mig! TACK!

Annars så har helgen så här långt mest bestått i lek och skoj med Luran, passning av Bus så det inte blir olyckor och massor av mys. Några nyckelbrickor och en bräda med en söt nyckelpiga i keramik ordet LYCKA har det också blivit. Och med tanke på att det är två dagar kvar av helgen får just ordet LYCKA avsluta detta inlägg!

Önskar er fortsatt trevlig helg!

KRAMVill du köpa en handgjord budskapsbräda, receptbräda, skylt eller nyckelbricka som jag gjort?
(Priserna varierar mellan 100-150 kr + ev. frakt)

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] 
Luran som en kyckling?

2009-05-02 | 09:45:54


Jag är med och tävlar hos Tess om ett presentkort på 500:- ifrån fantasikompaniet var med du med och tävla HÄR

Eller Luran kanske passar bättre som groda?Drömmar och visioner

2009-05-01 | 21:49:39
Jag blev utmanad av Emma.
Utmaningen består i att skriva upp 5 saker jag ska göra under 2009 och 5 personer jag vill utmana. Men jag väljer i vanlig ordning att göra om utmaningen lite.

Kortsiktighet är nämligen inget för mig, utan istället tänker jag dela med mig av tre av mina innersta drömmar och visioner som jag hoppas få tillfälle att uppfylla/genomföra under min livstid snarare än under 2009.

1. Skriva en skönlitterär bok, gärna en deckare.
2. Resa till Australien och dyka i Stora Barriärrevet.
3. Ha en egen rörelse/företag med inrikting mot inredningsdetaljer.

Jag utmanar alla er som läser detta inlägg att avslöja EN av era drömmar/visioner i en kommentar nedan.
Kom igen, snälla?


Kall avokadosoppa

2009-05-01 | 07:43:20
I veckan åt jag en trerätters till lunch som elever vid Malgomajskolans hotell och resturang program tillagade. Prisvärt och kanongott! Speciellt god var förrätten, en kall avokadosoppa med lite löjrom i. Önskar så att jag hade receptet. Jag har emellertid surfat runt och hittat ett antal varianter av kalla avokado soppor där denna verkar vara en av de bättre.

Beskrivning av recept:


Recept på Kall avokadosoppa med räkor. En god förrätt. Vintips till är vitt smakrikt vin av Semillondruvan. Nybakt bröd passar också till.


Ingredienser till recept:

  • 4 mogna avokados
  • 3 dl grönsaksbuljong (kall)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1/2 finhackad schalottenlök
  • 3 msk citronsaft
  • salt och peppar från kvarn
  • 1 pressad vitlöksklyfta (valfritt)
  • ca 2 dl handpillade räkor till garnering

Tillagning av recept:

  1. Kör först buljong och lök i en mixer. Tillsätt sedan urgröpt avokado, crème fraîche, vitlök och citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Servera i kopp eller tallrik och strö över räkorna.


Eller är  det rentutav någon av er som läser som har ett ännu bättre recept på en kall avokadosoppa?

Soppor är underskattade tycker jag. En stor personlig favorit är den Mustiga älgfärssoppan som återfinns i Hela Sveriges Husman, fast en god tomatsoppa eller en klimpsoppa slinker också ned!

Vilken är din favorit soppa?