En hemlighet avslöjas!

2009-04-30 | 11:10:22
Ett stort GRATTIS till Marcus och Eva som utökat familjen med ett litet gossebarn idag!
Det var ett planerat snitt, och allt gick bra efter vad jag har förstått.

Jag har nog nästan varit lika förväntansfull som föräldrarna idag... hi,hi.
Tack för att jag fick "räkna ner" dagarna inför snittet :-)
Gläds verkligen med er!

Och VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN Skrutten!3540g och 50cml lång och helt perfekt! 
Och ja, jag har frågat mamman om lov tidigare i veckan om att lägga ut bild.

Ps. Nästa gång blir det en Elma ;-) Ds.Ytterligare en glatt besked är att svägerskan kommer "hem" från Tärna och bor i Dorotea/Ormsjö i sommar! Hon ska jobba på världens bästa klädbutik Nennaz (vad annars?!) i Vilhelmina. Jag är stolt att du tagit steget och sagt upp dig från ett jobb som du misstrivs så enormt med.

Och innan skvallret tar fart - det är INTE slut med Åkar´n från Stormyrliden!!!

Nu har jag en ypperlig anledning att göra i ordning gillestugan i källaren så att svägerskan kan komma och övernatta ibland för att korta resvägen till/från jobbet! Och så glad Luran kommer att bli nu när hon kan umgås med Faster S mer frekvent!


Använd kondom!

2009-04-30 | 09:22:50
I bilen på väg till jobbet i morse lyssnade jag i vanlig ordning på radion, och en av morgonens nyheter är att HIV/AIDS sprider sig som aldrig förr och att chansen att bli smittad blir så mycket större när man dricker alkohol. Dels därför omdömet blir sämre och folk blir lite mindre nogräknade i val av partner, och att kondomen dessutom ofta "glöms" bort. Dels därför alkoholen i sig gör att viruset förökar sig/får fäste lättare hos mottagaren.

Allt detta enligt färska studier på apor. Och när nyhetsuppläsaren sa detta frustade jag av skratt. I min fantasi såg jag ett gäng lätt berusade apor som dricker öl och är promiskiuösa i sitt leverne.

Kanske inte en allt för missvisande bild av verkligheten?

Många ungdomar gör nämligen både sin sexdebut och alkoholdebut just ikväll. Så snälla föräldrar, ta ert ansvar och tala med era barn/ungdomar och fråga om vad de tänker göra ikväll, kanske kan du titta förbi på festen eller brasan där de tänker vara?

Och om nu någon "ungdom" hittar hit (men naturligtvis även andra som tänker ha tillfälligt sex)  - var inte som en apa ikväll? Okej?

Använd kondom!!!Tävlingar ni inte vill missa!

2009-04-30 | 09:22:41


Tävla hos Ljuvliga liv, avslutas 2 maj.

Tävla hos Lovely Bubbly, avslutas 31 maj.


Tävla hos Krumitott, tävlingen avslutas 30 april.
Dvs idag, kl 11.00 - så skynda!!!


Tävla hos Merry go round, avslutas 3 maj.


Tävla hos Husmusen, tävlingen avslutas 2 maj.


Tävla hos Mariana, tävlingen avslutas 7 maj.

Tävla hos Bralliz , tävlingen avslutas 9/5.


Trafikstockning? Nej renstockning!

2009-04-30 | 08:13:33
Igår när jag skulle åka hem från jobbet så såg jag plötsligt en lång bilkö. Polisen var där och hade spärrat av vägen. Min första tanke var en bilolycka. Men sedan insåg jag snabbt att det var samerna som höll på att flytta sina renar. Lite lätt irriterad som man blir när man måste stå och vänta (det var 6 000 renar som skulle passera) klev jag ur bilen.Men då. Plötsligt. Wow. Solen sken. Helikoptern surrade, renskötare på snöskotrar (trots minimal snötillgång), en hund som jobbade stenhårt. Vilken lycka!

Där och då skulle jag gett min högra hand för att få vara en renägande same, som faktiskt har lyckan att få jobba med ett enormt kulturarv - renskötsel. Tänk er frihetskänslan och stoltheten som måste bo i bröstet när man flyttar sin hjord. Sedan brottas naturligtvis samerna som så många andra yrkesgrupper (exempelvis bönde och fiskare) för sin överlevnad, med byråkrati och annat.Det nog många som irriterar sig på att hellikopter, skotrar och motorcyklar används, men å andra sidan har ju tekniken gått frammåt inom många andra områden. Varför ska just samerna måsta fortsätta att jobba med uråldriga metoder? Det moderna samhället har både gett dem problem men också möjligheter, så det är väl bara bra om gammla traditioner kan leva vidare med hjälp av modern teknik?

Sedan har även jag en rad synpunkter och åsikter kring detta med samernas rättigheter, och jag skulle kunna skriva en hel följetong om den svenska renäringspolitiken - men det är en annan fråga och inlägg.

Det jag ville förmedla här var den nästan religösa känslan jag kände när renhjorden passerade, solen sken och människa och djur samspelade. Vackert och total lycka! 

OBS!
Jag tog en mängd bilder med min mobiltelefon, dessvärre vet inte otekniska jag hur jag ska föra över dem hit - men så fort jag knäckt den nöten så ska ni få se hur det dammar när 6 000 renar passerar! :-)

UPPDATERING:
Håll till godo, detta var de bilder jag fick över med mannens hjälp!Ingela la la :-)

2009-04-29 | 12:35:22

Gör som jag och tävla hos Ingelalala 
Hon firar sina 10 000 besökare - var av jag är en flitigt återkommande :-)
Tävlingen avslutas den 20/5.


Och vet ni - nu har jag ännu mer roliga nyheter på G. Inte mindre än två stycken! Men ännu är och förblir de sådana där retsamma hemligheter... 


Rocka by Baby

2009-04-29 | 12:28:35

Tävlingen är hos Rockabybaby.

TÄVLINGSREGLER:
*Alla kan vara med och tävla*


För dig med blogg:
Klistra in bilden och även denna text i din blogg och lämna sedan en kommentar här nedan om att du är med.

Glöm inte att skriva adressen till din blogg.


För dig utan blogg:
Klistra in bilden och texten i ett mail och skicka till 5 vänner plus ett till mig ([email protected])

                                                    

Lycka tilll!

 Tävlingen avslutas den 30 April.


Den där "Någon"

2009-04-29 | 10:24:11
Är det någon som träffat denna berömda Någon? Ni vet den där Någon som skulle ha gjort det där som ännu inte blivit gjort? Eller den som gjorde så att allt gick på tok? Det verkar vara en synnerligen hal ål den där Någon. Någon skulle ha varit här och fixat min dator - men tror ni han dykt upp? Nix! Någon skulle även ha städat ur lite skåp och pärmar, men det har minsann inte Någon gjort. Men man måste nog ha överseende, för Någon verkar extraknäcka lite här och var. Någon har förresten en tvillingbror som heter Någon Annan, som är minst lika svårfångad. Ty det är ofta denna Någon Annan som för skvaller vidare, är illvillig och missunsamm, för att inte tala om nyfiken!

Men trots Någons och Någon Annans alla fel och brister är de allt bra att ha - visst?!


Hur firar du valborg?

2009-04-28 | 14:17:44
Valborgsmässoafton, sista april eller vardagligt valborg, finlandssvenska vappen, är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på den Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död 779.

På många platser i Finland och Sverige firas helgen genom att bränna bål och på vissa platser med fyrverkerier och smällare. Till hundägarnas stora förtret - tänk på det! 

Valborgselden eller valborgsmässbålet ska inte förväxlas med en vårdkase som är en eld som varnar för krig eller örlog.

hednisk tid firade man i Norden en äldre högtid som var kopplad till de döda. Gränsen mellan de levande och de döda ansågs vara svagast under just denna natt.


De flesta svenskar firar inte heliga Valborg, utan våren och firandet går längre tillbaka i tiden än kristendomen. Eldar tändes inte mot häxor utan för att bränna det gamla och ge plats för det nya. När Sverige blev kristet på 1000-talet byggde de kristna kyrkor på den gamla religionens högtidsplatser och gjorde om våra högtider till kristna. 

Valborgsmässoafton har även firats som vinterns sista dag (varpå man sjunger "Vintern rasat ut..") och är alltså en dag då man firar ut vintern och välkomnar våren/sommaren.

Valborg är även en akademisk högtid, som firas på flera högskolor och universitet där man den 30 april sätter på sig studentmössan och sjunger i kör. I Göteborg anordnar chalmersstudenterna Cortègen, och i Uppsala hålls Forsränningen

Allt detta enligt Wikipedia.


För mig är sista april en kväll då man tänder en brasa, grillar korv och umgås med nära och kära. I år planerar vi att fira kvällen på Riset tillsammans med min bror och svägerska så att hundarna också kan vara med och busa!

Hur tänker du fira valborg?Mer Bus!

2009-04-27 | 20:45:10


Han är för underbart go och duktig vår lilla Bus. Han sover nätterna igenom, och säger redan till när han vill ut. Han har dessutom redat förstått att han heter Bus, han kommer som ett skott när man ropar Bus. Det kan vara frolicen som drar, för han är ett matvrak av stora mått. Dobby och Bus kommer för övrig överens och leker tillsammans, riktigt kul att se :-)

Men Luran gillar inte hans vassa små tänder, så hon knatar omkring i sina gröna gummistövlar med en kossa på inomhus. Ni skulle ha sett henne i pyjamas och stövlar i går kväll med Bus efter sig. Smart tjej - måste brås på sin mor!

Nu sover dock Luran sött, och vovvarna har fått en kvällsrastning, och då regnet öser ner ute var jag som en dränkt åkersork när jag kom in. Men härligt uppfriskande var det!

Nu en varm dusch och lite TV innan det blir sängen och lite bläddrande i senaste nummret av Allt i Hemmet som kom med posten idag.

Önskar er som tittar in här på kvällskvisten en fortsatt trevlig kväll!

Kram

Therese


Tips inför morsdag

2009-04-27 | 10:55:18


Kära Mamma, detta är en liten bok om dig!
Det är alltså titeln på boken som det bara är att fylla i och ge bort  :-)

Du kan nu skapa en personlig bok till din mamma. Vem förtjänar (och uppskattar) det mer egentligen?
Perfekt till Mors dag, eller varför inte som födelsedagspresent!

Förutom fyll-i-sidor finns poesi-ord och scrapbookmaterial (ramar, illustrationer,bårder) att klippa ut och klistra in där man har lust. Det finns även plats för foto eller teckningar. Lite som scrapbooking fast med assistans. De sidor man inte vill ha med river man helt sonika ut (väldigt praktiskt).

Bok är spiralbunden och har måtten 16.5 x 16.5 cm.
Mammaboken går endast att köpa på Bluebox.se!

En kul idé om man inte hittar på något annat inför morsdag, som i år infaller den 31 maj!

Förresten på tal om Mors dag, här kommer fakta om dagen hämtad från Wikipedia:

Mors dag är en högtid som uppmärksammar moderskapets mödor och firar minnet av ens moder, men är även en kommersiell högtid som i Sverige inträffar den sista söndagen i maj.


Dagen introducerades i Philadelphia 1908 av amerikanskan Ann Jarvis för att på årsdagen av hennes egen mors, Anna Jarvis, bortgång hedra dennas minne. Den 10 maj 1908 hölls därför en gudtjänst med fokus på fjärde budet och moderskärlek. Kyrkan pryddes av Jarvis själv och till alla besökare delades vita nejlikor ut, moderns favoritblomma.


Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. Även till Europa kom seden, först till Storbritannien och sedan till Skandinavien. I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg.


I The Encyclopædia Britannica heter det: "En högtid som härrör från modersdyrkan i det forntida Grekland. Regelrätt modersdyrkan med ceremonier för Kybele eller Rhea, gudarnas stora moder, utövades den 15 mars över hela Mindre Asien." - (1959), band 15, sid. 849.

Vad är ditt bästa morsdagsminne?Plåster på såren

2009-04-27 | 10:49:08


Jag hittade dessa underbara plåsterBluebox.se - vart  annars?
Jätte snygga, frågan är hur praktiska?
Men det kvittar, jag skulle vilja ha själva plåtasken som plåstren förvaras i i min ägo...

Uppdatering: Nej, jag är INTE sponsrad av Bluebox.se, det råkar bara vara så att det finns så mycket roligt där att jag "fastnat" för webbshoppen!


Skräckupplevelse :-(

2009-04-26 | 17:22:56
Gissa vad vi hittade på Bus? Det läskigaste djuret/krypet jag vet! Och det  rör sig varken om spindlar, skorpioner, ormar eller björnar. Det absolut läskigaste djuret - som jag för övrigt är livrädd för att få på mig själv - (och som jag aldrig sett livs levande förrän idag) är fästingar! Bus har haft två sådana monster med sig hem från södern... En i örat och en bakom örat i vecket. Hoppas innerligt att vi inte hittar fler!Vad är det läskigaste djuret du vet?


Får jag presentera Bus?

2009-04-26 | 08:39:19

Nu är han äntligen här!!! Vår egna Fagervälles Bus.
Blivande jakt- och utställningschampion, men framförallt
värsta älghunden!

Helt fantastisk har han varit, Bus säger redan till när han vill ut och har sovit hela natten som en stock i sin lilla bur. Inte illa! Hoppas det håller i sig...

Och Lurans och Bus absolut första möte förevigades naturligtvis:


Pappa, Bus busar med mig!!!
Så det kan bli... :-)Och här kommer fler tävlingstips för den tävlingssugne:Tävla hos Husligheter, avslutas 26 april.

Tävla hos Sweet memories, avslutas 1 maj.
Tävla hos Trädkramaren, tävlingen avslutas 8 maj.

Tävla hos Kallholmen, tävlingen avslutas 1 maj.


Tävla hos Bohemica, avslutas 27 april.
Jag är med & tävlar om ett presentkort hos  Weklund,  Ska du inte också vara med?


I potten finns ett presentkort värt 200:- hos Wildbabies.se

Tävlingen pågår till den 1 Maj 2009 12.00.
Hoppas att just DU har turen att kamma hem vinsten i någon av tävlingarna! :-)

Luran spexar!

2009-04-26 | 08:04:34


Full fart på Luran,  nappen på sniskan, och hårspänne bort - och titta vad jag hittade, en navel!
Det är inte många minuter det är lungt och stilla när Luran är vaken :-)
Men det är så det ska vara, barn är för härliga!

Hoppas att även ni har fått en bra start på dagen!

KRAM


Morgonens tävlingstips:Tävla hos Vita ranunkler, avslutas 26 april - dvs idag.
Så skynda!!!

Och då jag har namnsdag idag tycker jag att jag vore värd en liten överraskning ;-)


Drömmar om en pallkrage

2009-04-25 | 13:42:21
Nu när solen skiner och man riktigt känner hur våren är i antågande så kliar det i fingrarna att sätta igång med mitt pallkrage projekt. Jag har nämligen en vision om att ha en mini köksträdgård i en pallkrage med kryddor, örter och kanske en grönsak eller två.

Och jag hade mer än gärna förgyllt min lilla odling med dessa skyltar från Fiskrens design, som för övrigt finns att köpa på bluebox.se för 29 kr/st. Visst var de roliga? :-)Ps. Mannen ringde just, om mindre än en timme är han hemma med Bus! Det hade gått jätte bra, de fyra valparna har varken spytt, kissat eller bajsat på resan upp. De har rastats med jämna mellan rum och varit så duktiga! Nu råder det spänd förväntan här hemma... Ds.

Uppdatering: De är äntligen här! Bus håller på att installera sig för fullt. Jag återkommer med rapport och bilder senare!


Att glädjas med andra

2009-04-25 | 07:36:53
Att glädjas med andra - ska det vara så svårt?!
Jag blir så ledsen och besviken på människor som inte kan glädjas med andra eller unna andra lycka och välgång.

Bara för att någon annan är lycklig eller glad blir väl inte den egna lyckan eller glädjen mindre?
Eller om någon annan får ett jobb eller en fet löneförhöjning - varför inte glädjas med denne, för det påverkar ju inte den egna lönen eller jobbet? Eller om någon vågar ta steget och satsa på en idé, ett företag eller något annat, det hindrar ju inte att även andra gör det? Tappar någon i vikt, inte tusan går du själv upp i vikt för det? Samma sak gäller om någon har en talang eller en specifik kunskap, exempelvis vacker sångröst, är bra på främmande språk eller duktig på att skriva - inte tusan gör det att den egna sångrösten blir sämre, eller att språkkunskaperna plötsligt försämras eller att man skriver mindre bra texter plötsligt? Eller om någon vinner eller köper något, det förändrar ju inte vad man själv har...

Lite lagomt avundsjuka kan och bör vi nog kanske alla vara för att få en sporre och inspireras till att fortsätta kämpa för att förverkliga de egna drömmarna, men det är stor skillnad mellan "vanlig" avundsjuka och att verkligen vara missunnsam!

Eller är jag ute och cyklar nu?


Dagens tävlingstips:


Tävla hos Skönt hemma i sammarbete med GrantRum - avslutas den 15 maj!


Utslagna

2009-04-24 | 19:52:19


Luran spatserade glatt omkring här hemma med ringar på sina armar (hon har pippi på att trä saker på armarna/fingrarna, är det inte frukostflingor på fingrarna så är det toapappersrullar på armarna). Plötsligt blev det helt tyst. Hon hade då somnat på golvet så här - snacka som söt! Trots att klockan bara var kvart över fem. En riktig tröttis. Bara att byta om till pyjamas, dricka lite välling och sedan sängen. Gissa vem som kommer att vakna kl 05.00 i morgon bitti?!

Själv har jag sjukt ont i halsen. Måste nog till läkare i morgon om det inte ger sig. Tycker mig se vita prickar, och då det är så överdjävligt anar jag att det ändå är en halsfluss :-( Jag har dessutom feber, så jag tänker följa Lurans exempel och hoppa i säng.

Vi är med andra ord två slagna hjältar i kväll...

Trevlig helg!


Luran skulle behöva...

2009-04-24 | 19:07:55

...tills det är dax för potträningen. Verkar vara både praktisk och bra!

Så jag är med och tävlar hos Sassabassa
om en potette plus 2 i 1 från Barnfyndet.se
Var med och tävla här


Och själv skulle jag inte ha något emot att ha dessa sötisar i öronen:

cupcake1


Tävla hos Kardemumma Gumman
om ett par coola cupcakes örhängen ifrån Sagolikt Gott!
Bil f-n!

2009-04-24 | 16:57:13
Gissa vem som fick sista biten hem idag? Möjligtvis inte någon som vill köpa en gammal skruttig volvo?! Tur att mormor hämtade Luran på förskolan, och att världens bästa Taxi Karlsson kunde rycka ut och hjälpa mig att få hem bilen - TACK! Men någon tur till kära svägerskan i morgon vågar jag mig inte på... Vill inte stå med en trasig bil någonstans mitt ute i skogen med en liten Lura sent i morgon kväll. Men misströsta inte kära Anna - vi skickar paketen med farmor och farfar ;-) Och så dyker hela familjen upp endera på söndag eller någon annan helg framöver.
På tal om hemligheter...

2009-04-24 | 13:40:53
...så finns det både små och stora på lut. Och som så många påpekat får man inte säga A utan att säga B, och då det bubblar i mig att få berätta för någon så tänkte jag dagen till ära avslöja en liten hemlis.

Luran ska mest troligt pryda ett bokomslag på en bok som trycks under maj månad! Stolt som en tupp är jag, och antagligen även Jenny som fotograferat bilden som är aktuell som omslagsbild. Så håll tummarna för att det blir så!

Den stora hemligheten suger jag ett tag till på... ;-P

Nyckeln till mitt hjärta?

2009-04-23 | 22:17:20


Jag fick en snilleblixt i kväll efter att ha grubblat lite och bearbetat om de tips jag fått av Lovisa, och kom då på denna enligt mig fiffiga nyckelbricka. Den är rustik, och träplattan gör att man inte tappar bort nyckeln så lätt, och skulle den hamna i vattnet flyter den dessutom! Bra om man liksom mig är lite klantig :-)En söt liten bräda till en prins blev det också, med en liten musklädnypa där ett foto eller kanske den första hårlocken kan fästas?Och när jag ändå var inne på barntemat kändes denna "Välkommen till världen" bräda självskriven. Jag tror den skulle bli jätte fin på en tavellist bredvid det första fotot på en liten bebisMirakel är ytterligare en bräda på barntemat, även den tänkt att hamna bredvid ett foto av någons lilla skatt! Och att älska, glömma och förlåta är väl vad livet går ut på?Eller är det som denna bräda säger "It is all about love"?Huvudsaken är kanske att man fångar dagen?Och vem önskar inte att man hade en egen skyddsängel, custos angelus meus på latin. Smaka på orden, latin är verkligen vackert! Tack Vendela för inspirationen till denna bräda!Sist ut är min personliga favorit - Love is like a flower, give it time an it will grow - tack EMBRA!


Vill du köpa en handgjord budskapsbräda, receptbräda eller skylt som jag gjort?
(Priserna varierar mellan 100-150 kr + ev. frakt)

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] Änglavingar...

2009-04-23 | 22:14:05


Tävla hos Ängladrömmar om en kammarljusstake i zink och ett par änglavingar.
Tävlingen avslutas den 26/4.


Hope

2009-04-23 | 22:13:12

Tävla hos Sand mellan tårna om HOPE, avslutas den 10 maj.


I morgon är det ingen vanlig dag...

2009-04-23 | 20:31:21
... nej, för i morgon är det min svägerska Annas 30-års dag! Ett stort rungande grattis till dig från oss på Sockenvägen kommer redan ikväll. Vi ses på lördag då jag och Luran dyker upp med ett litet paket!

Mannen missar dock sin systers kalas då han beger sig mot Lidköping klockan tre i natt för att hämta hem vårt nytillskott till familjen - lilla jämthundsvalpen Bus. Förhoppningsvis är de hemma igen sent på lördag kväll om allt går som det ska, men då han inte enbart hämtar hem Bus utan ytterligare tre valpar som ska få nya hem uppe i norr kan nog hemresan bli allt annat än rofylld ;-).Foto: Mats Öhman/Svenska jämthundsklubben
Dra på trissor!

2009-04-23 | 18:38:49
Jag tror knappt att det är sant, men vet ni vad? Jag har vunnit en tävling! Denna gången hos en av mina favoritbloggar när det gäller inspiration, nämligen Design & Inredningsbloggen. Vad är det då jag har vunnit som jag är så glad över? Jo, en vimpelbanner från Likasom på hela 11,5 meter!!!

 

Tanken är att de ska få pryda grillkåtan på Eldsjön när vi inviger den - vad tror du om det Carol? Eller så hamnar de på altanen, eller i Lurans rum... En festlig inredningdetalj som går att använda i många sammanhang -TACK!
Nya vänner

2009-04-23 | 09:19:10
Sedan en knapp månad har jag skaffat mig tre nya vänner som förgyller mina tidiga morgontimmar i bilen på väg till jobbet. Vilka mina nya vänner är? Jo, inga mindre än Martina, Hanna och Kodjo i P3:s morgonpasset.

I vanliga fall så lyssnar jag inte särskilt ofta på radio (undantaget är Mammas nya kille som jag bara älskar!). Det brukar istället vara musik på högsta volym i högtalarna när jag kör bil, men nu har jag som sagt fastnat för morgonpasset och dessa sköna filurer. Stående inslag är bland annat finfredag då programledarna klär upp sig, och Hannas frukost date på onsdagar (fast just denna vecka var den flyttad tills idag då Alex Schulman endast kunde idag). 

Programledarna är en galen trio som kompletterar varandra ypperligt. Martina är den duktiga, resonerande och förnuftiga, Hanna en galet härlig människa som talar innan hon tänker och sist men inte minst Kodjo som gör de mest underbara ljudimitationer/effekter.

Man drar garanterat på munnen om man tar sig tid och lyssnar på morgonpasset, så det rekommenderas starkt! :-)

Brukar du lyssna på radio?
På vad i så fall? Tipsa!!!


Morgonens tävlingstips!

2009-04-23 | 09:18:55Tävla hos Bambi, tävlingen avslutas 29 april.Tävla hos Galleri Hemsytt, tävlingen avslutas 15 maj.


Jag är med i utlottningen av ett hemligt paket från Rebuz Kidz, värde 500kr på Rebuz Kidz blogg. Var med HÄR du oxå! Avslutas den1 juni.


Tävla hos Inredningsgalen, tävlingen avslutas den 30 april.
 

Tävla hos Mina vita DrömmarTävling hos Fashion, Fame and Everything in Between


Tävling hos Freshgarden


Tävling hos Aratorp
Jag är med och tävlar om en  Svart Retro Väckarklocka hos Novembersara.
En väckarklocka med retro känsla! Klockan går på ett vanligt AA batteri.
Dag och datum får man klicka fram manuellt, like the old days!

DU kan själv läsa om klockan HÄR.


Världsbokdagen

2009-04-22 | 19:43:36
Världsbokdagen är en temadag instiftad av UNESCO 1995 för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. Idéen kommer ursprungligen från Katalonien i Spanien där man sedan 1900-talets början firat skyddshelgonet Sankt Görans dag den 23 april, genom att ge en bok i gåva till dem man tycker om och få en ros tillbaka. Med inspiration från denna tradition instiftades så världsbokdagen som alltså infaller den 23 april.

Att ge en bok i gåva till dem man tycker om tycker jag är en lysande idé, själv skulle jag inte ha något emot att få Per Morbergs kokbok i present...

Dagen uppmärksammas på olika sätt runt om i landet och i världen. I Vilhelmina så arrangerar man till exempel en boklunch med anledning av världsbokdagen. När man besöker Hotell Wilhelmina för att äta sin lunch kan man samtidigt passa på att lämna in en eller ett par av sina böcker som man läst eller har dubletter av och byta till sig nya böcker, visst är det en bra idé?!
Vilken bok önskar du dig?Kvällens tävlingstips:Titta in och tävla hos Wiggo, avslutas den 27/4.


Idioti!

2009-04-22 | 11:28:21
Men med tanke på inläggets rubrik så är jag naturligtvis upprörd över något, och idag råkar det vara på opraktiska barnkläder.

Jag har många gånger frågat mig hur förskolepersonalen orkar alla dessa av- och påklädningar. Själv är jag svettig efter att ha klätt ETT barn...

Företagen som tillverkar barnkläder (och då främst ytterkläder) borde lägga tid och energi på att ta fram praktiska kläder snarare än snygga. Men det bästa är ju naturligtvis om kläderna är både och, vilket inte borde vara en omöjlighet?! En ur personalen på Lurans dagis kläckte en ypperlig idé, varför skickar inte företagen ut en enkät till förskolor i olika delar av landet för att undersöka vad som anses bra/mindre bra? Och sedan tillverka barnkläder utifrån dessa önskemål - snacka om affärsidé!

Trånga jack- och ärmslut och tajta overaller/byxor som är svåra att få över skorna är inget ovanligt. Och skor vars skaft är allt för trånga för små krumma barnben är ett annat exempel.

Som förälder kan man kanske stå ut med detta, och nöja sig med att irretera sig lite lagom var gång man klär på/av sitt barn - men tänk på förskolepersonalen!!!

Jag skulle ha full förståelse om de angav önskemål på vilken sorts ytterkläder man som förälder sätter på sina barn, och jag skulle gladeligen följa dessa önskemål för att underlätta deras dagliga arbete, men även mina egna av- och påklädningar av en ibland sprattlande Lura...

Finns det något märke som ni anser vara bättre respektive sämre ur detta avseende?Dagens tävlingstips:Tävla hos Decorate Me baby, tävlingen avslutas 30 april.

Hemskheter och hemligheter

2009-04-21 | 15:49:20
Det blev en kort dag för mig på jobbet idag. Jag blev tvungen att åka hem med bilen då vi måste åka med Dobby (vår rottweiler) till veterinären. Vi märkte att han har en förändring i ögat, troligtvis har han lite ont då han blivit lite "märklig" de sista dagarna, eller dygnet snarare. Vi hoppas innerligt att det är något som går att kurera. Det skulle smärta något enormt vi måste ta bort honom, han är ju en del av vår familj! Dessutom ska han ju bli "storebror" på lördag... Jag håller både tummar och tår att mannen snart ringer och berättar att Dobby är ok. Hemskt vore det annars!

UPPDATERING:
Dobby visade sig ha en Iriscysta, tydligen en mycket ovanlig åkomma enligt både veterinären och den ögonspecialist hon kontaktade i Huddik. Dessa kan tydligen växa sig ganska stora men ska enligt ögonspecialisten varken orsaka besvär eller smärta hos hunden. Tack gode gud!

Och han varit lite lur beror nog på att mannen och jag gått omkring och stirrat honom i ögonen och lyst med en ficklampa för att se förändringen - stackare! :-)

Hemligheten undrar ni då kanske? Om den kan jag ju inget skriva, för då är det ju inte längre en hemlighet... ;-P


Vad finns i koppen?

2009-04-21 | 15:05:26


Vi har nog alla en favorit kopp eller mugg som vi dricker vårt kaffe eller te ur. Men koppar och muggar kan användas till så mycket mer. Min vita tekopp som jag köpte tidigare i vintras fick först hysa lite pärlhyacinter, sedan agerade den godisskål och nu myser änglanallen i koppen i väntan på att lite vårblommor ska kunna plockas och placeras där.

Har man lite ljusmassa gjuter man själv jättefina ljus i udda koppar och muggar! Ett annat tips är att plantera sina kryddväxter i muggar med öron, de blir då lätta att flytta runt i köket när man lagar mat.

En vacker kopp med ett gott lösviktste eller malda kaffebönor är
dessutom en uppskattad present att ge bort!

Mannen har en mugg sedan han var liten med ett lejon på, inget han använder idag *fniss*. Men den är allt för söt och med för mycket historia för att slängas så den får agera tandborstmugg här hemma.

Vad har DU i DIN kopp?


KRAM

ThereseDagens tävlingstips:

Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- hos Elvis-elina i Nikitas blogg.
Tävla HÄR du med.

Tävlingen avslutas 6/5 kl. 20.00.


Buksvågrar och bloggsvägerskor

2009-04-20 | 22:47:01
För ganska precis nio månader sedan ramlade jag in i bloggarnas värld - både vad det gäller att läsa och skriva. Det har varit en spännande resa måste jag säga. Jag har fått så mycket inspiration, tips och idéer, för att inte tala om alla de underbara människor jag "mött" tack vare bloggen.

Men samtidigt kan jag inte låta bli att raljera över bloggar som fenomen, samt de olika typerna av bloggare som jag stött på. Vilka spännande studier man skulle kunna göra!!! Dels över hur en fråga/ämne sprider sig från blogg till blogg, dels över hur "nätverken" ser ut. Vem var först att skriva det där egentligen, och vem snor från vem och hur halkar vi in på varandras bloggar?

Vi har alla hört talas om begreppet buksvågrar, men i bloggens värld är vi alla mer eller mindre bloggsvägerskor. Det är naivt att tro att man kan skapa sig ett eget rum eller nätverk i bloggvärlden har jag märkt, förr eller senare korsas/flyter nätverken ihop - på gott och ont. Ibland kan det vara skönt att ha ett "eget" nätverk, men är det en bra blogg/bloggare man följer vill man samtidigt att fler skall hitta dit - ett litet men svårlöst dilemma

Och många tycks "spåra" kommentarerer hos andra, om det är av ren och skär nyfikenhet eller om det beror på ett intresse av att hitta fler roliga och intressanta bloggar låter jag vara osagt. Däremot konstaterar jag att jag efter nio månader har en mängd bloggsvägerskor där ute... När jag tänker efter jag har nog"legat" (eller snarare läst/kommenterat) med halva Sveriges bloggvärld vid det här laget - svindlande tanke!

Kanske är datavirus och långa bloglovin listor bloggsvägerskornas motsvarighet till buksvågrarnas klamydia och gonorré?

Nej, nu har jag ballat ur totalt... sängen nästa!

GOD NATT!


F-skattsedel och företag kontra hobbyverksamhet?

2009-04-20 | 19:38:10

Det har på senare tid hänt en hel del både roliga och spännande saker kring made by seLes och mina olika brädor. Jag har bland annat fått förfrågan om jag har någon återförsäljare som säljer mina brädor och om jag kan tänka mig att visa mina brädor i olika sammanhang såsom mässor och marknader.  Har jag rentutav ett företag eller en F-skattsedel?

Hjälp!!! Plötsligt massor med frågor att ta ställning till. Detta var ju bara en kul hobby som nu vuxit med raketfart till att ha potentialen att bli så mycket mer. Men vad gäller egentligen?

Jag vill ju inte att min hobby ska försätta mig i knipa, så jag kände att det var dax att kolla upp reglerna kring detta med hantverk, hobby och försäljning.

Vad gäller hobbyverksamhet så är vinster upp till 50 000 är skattefria enligt Skatteverket (SKV 343 utg. 8), och sedan betalar man skatt på den överskjutande delen. Och dit har jag lååååångt kvar, så det känns tryggt att fortsätta som jag hitintills gjort.

Men skulle jag vilja sälja mer organiserat till en återförsäljare krävs en F-skattsedel. Någon som har erfarenhet av detta? Dela gärna med er så jag kan väga för och nackdelar mot varandra!

Ska grubbla vidare...
Tävlingstips:


 
Jag deltar i en tävling på Ellas Inspiration där priset är
de underbara muggarna på bilden ovan!Dagens Lura

2009-04-20 | 18:13:57


Sötfisen med en av sina voffar på väg hem från Byn efter middagen igår. Och på tal om middag så prutar min mage betänkligt efter dagens middag - älgstek, rotfruktsgratäng och ett glas rött. Mm... bättre start på matveckan kan man knappast få!

Dessutom så har jag åter haft turen på min sida då jag vunnit ett rakubränt keramikägg från Vävra keramik - gissa vem som är lycklig som få?! TACK Helen!

En promenad med barnvagn och vovve har också hunnits med - så jag tar tillbaka att måndagar är sega, bättre veckodag finns inte ;-) Hi,hi!


Eftermiddagens tävlingstips:Jag är med och tävlar hos Tess om ett presentkort hos blå elefant var med du med och tävla HÄRFilmcitat och seLes - en lyckad blandning?

2009-04-20 | 13:46:10

Min hjärna går på högvarv, jag tänker ständigt på möjliga texter och ord till mina brädor. Min senaste idé är att trycka ett gäng brädor med citat från filmens värld - vad tror ni om det? Bu eller bä?

Tre självskrivna citat har jag nedan, men vilka fler skulle man kunna tänka sig?

May the force be with you - Star Wars

Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get- Forrest Gump
You had me at hello - Jerry Maguire

Hjälp mig - vilket är ditt favorit citat?Tack för hjälpen!!!Seg...

2009-04-20 | 08:10:13


Ungefär lika seg som Lurans skumkrokodil känner jag mig idag.
Är det bara jag som tycker att måndagar är lite extra dryga?

Fast solen skiner och om "bara" 4 dagar är det ju helg igen.
Det gäller att vara positiv! :-)

Önskar er en bra start på veckan!

KRAM

ThereseMorgonsens tävlingstips:

Tävla hos Shabby Chic Princess World  och vinn en fräck scarf från Gangstar.
Tävlingen avslutas den 1/5.Tårta och kåta hundar

2009-04-19 | 19:42:26
Ja, ursäkta den något vulgära rubriken - men det sammanfattar vår helg väldigt bra. Efter den goda grillade lunchen tillsammans med våra grannar åkte vi nämligen till Ormsjö för att äta tårta och fira mannens lillasyster som fyllt år. Väl där hade vi så trevligt + att vi blev bjudna på mat av svärmor och svärfar hela bunten, så vi bestämde oss för att bli kvar över natten. Och då mannen och hans syskon delar på ett helt tvåvåningshus var det ju inga problem för där finns det gott om både hjärterum och stjärterum!Så här fin tårta hade Faster Sandra och Kusin Elias fixat! Den smakade mums!

Svärmor bjöd dessutom på en dundergod middag med kassler, spenat och soltorkade tomater i en gratäng som serverades tillsammans med pasta.

Då vi inte ses alla tillsammans allt för ofta blev det en mycket trevlig kväll. Jag kände dock av min hals och kröp till sängs rätt tidigt, snett efter att Robinson slutat. Dessutom fick jag mig en välbehövlig sovmorgon i morse, så jag känner mig faktiskt riktigt utvilad efter helgen och halsen känns även den bättre.

Någon eller några som däremot är lite slitna efter helgens vistelse är nog Kajsa och Dobby, detta då hon löpte. Som tur är så är Dobby kastrerad, så vi behövde inte vara orolig för att helgen skulle resultera i valpar. Men jisses så de har hållt på! De har busat och snusat på varandra mest hela helgen, hundhåret har yrt kring golven!Luran har förresten fått en ny favorit frukost - loops! De var både goda och roliga. De passade nämligen perfekt på hennes små fingrar så hon trädde på dem på fingrarna som små ringar och satt sedan och åt dem så nöjd och glad :-)När vi packat ihop allt och det var dags att bege oss hemmåt åkte vi direkt hem till Byn för den obligatoriska söndagsmiddagen. Kanongott var det i vanlig ordning, och vi hade dessutom turen att få med oss var sin lunchlåda hem. Och pappa har varit så snäll och skjutsat alla våra grejor till vår sommarstuga, ovärderligt! Tack snälla ni!
 
Vi hann även titta förbi hos bäste bror och svägerska och inspektera deras nytapetserade sovrum - galet snyggt blev det. Jag är inte ett dugg avundsjuk...

Nu är vi äntligen hemma efter en hektisk helg, och vi börjar få upp värmen i huset igen. Det är dax för Luran att nattas och själv ska man förbereda lite inför morgondagen (dagis/jobb) så det går smidigt och snabbt då vi ska iväg. Det är skönt om både mina och Lurans kläder är framplockade och dagispåsen packad, samt frukosten planerad. Har det ungått någon så älskar jag att planera och förbereda saker... stort som smått!

Jag hoppas er helg har varit minst lika bra som min,
och så önskar jag er en fortsatt trevlig kväll och en bra start på den nya veckan!

KRAM

Therese


Kvällens tävlingstips:


Tävla om denna behållare av återvunna bildäck av märket Dacarr hos alltidinredning.
Tävlingen avslutas den 26/4. Lycka till!

Skulle jag ha turen att vinna den skulle den få agera vedkorg i sommarstugan!


Ängel eller djävul?

2009-04-19 | 19:05:00
I lördags när jag kom ner efter att sovit en förmiddagslur med Luran
 låg detta på köksbordet:Detta hör ju definitivt till kategorin objudna gäster numera,
vem hade varit in och lämnat detta?!

En djävul som ville testa min karaktär?
Eller en ängel som tyckte Luran skulle få något gott?

Jag anade snabbt vem det var - och mycket riktigt var det Nanny Allan som
varit förbi och lämnat mums mums till Luran. TACK!Luran hälsar att de smakade just mums och att de var härligt kletiga...
Att sanera Luran tog längre tid än vad det tog för henne att äta upp en
mums mums. Och om jag provsmakade någon?

Harkel, host... EN kan ha "råkat" hamnat i min mage.


Goda grannar och grillat

2009-04-19 | 18:35:06
Igår hade vi en trevlig stund i solen med våra grannar. Vi gick över till dem och grillade korv och hamburgare till lunch - kalasgott! Och barnen tyckte det var roligt att leka lite i vårsolen. Ibland behövs inte mer för att en dag ska bli lyckad!Bättre vänner och grannar får man leta efter! ♥

Och på tal om vårsol, kalas och lyckliga stunder, här kommer en tävling på det temat!

Tävlingstips:Tävla hos inredningsbloggen, tävlingen avslutas 22 april.


Löken har fått sällskap

2009-04-18 | 07:20:02
Av en bunt påskliljeknoppar. Vackert!


Hur är det nu man säger - morgonstund har guld i mun? Gäääsp!
Jag måste ha missat något... Men jag ska absolut inte klaga,
solen lyser nämligen från en klarblå himmel! Underbart.

Mindre underbart är att min vänstra halsmandel bestämt sig för att
svälla upp till storleken av en pingisboll (så känns det i alla fall).
Det är rentutav smärtsamt att svälja den egna saliven. Men inget
ont som inte har något gott med sig, nu behöver jag i alla fall inte oroa
mig för att någon objuden gäst slinker ner...

Attans, hoppas halsen ger med sig så man kan njuta av lite grillat
till middag. Tänkte även ta mig ut på en promenad, men med den här
halsen är det kanske bättre att jag stökar omkring och städar lite på
tomten. En tussilago jakt skulle jag också hunnit med.
För så här vackert kan det bli med en tuva tussilago,
och min emaljpotta längtar desperat efter lite solgult sällskap...

Vad har ni för planer denna underbara lördag?

KRAM

Therese & Luran
Morgonens tävlingstips:


Tävla hos Tant Blå om glas från House Doctor.
Avslutas den 3 maj.

Lycka till!

Ps. Tant Blå Heminredning är värt ett besök även om ni inte tänker tävla, då det
är en butik för er som verkligen gillar den romantiska stilen blandat med genuint
hantverk
och äldre möbler... Ds.
Solitär och vikten av familj

2009-04-17 | 19:52:23


Jag har sagt det förr och säger det igen, det enkla är oftast det vackraste. Idag fick en ensam rosa (vad annars?!) gerbera följa med mig hem. Den placerade jag ömt i en av mina ljusrosa skålar av pressglas och den tronar nu på köksbordet. En bukett tulpaner inhandlades även, men den skickade jag hem med mamma som tack för att hon varit så snäll och sytt mina gardiner och kuddfodral, samt för att hon efter jobbet hämtade Luran på förskolan så hon bara behövde vara där en kort dag. Tack mamma för att du ALLTID ställer upp.

Vad vore man utan sin familj, sina nära och kära?
INGET!!!

En symbol för min familj är detta halsband som jag vann hos Nita/Tigerlilja.
Det kommer att hänga runt min hals och bäras med stolthet!
Tack! Det är så vackert...

Inte bara rosa inne...

2009-04-17 | 19:25:07
Utan även på vår bro är det numera rosa. Hoppas inte mannen vänder när han kommer hem i natt ;-)


Jag var bara tvungen att köpa mig lite penséer idag. Jag hejdade mig dock och nöjde mig med två krukor som jag placerade i min vägghägda zinkkruka - då den är lätt att plocka in om kvällen. Jag hade gärna köpt fler och gjort fler arrangemang, men det blir så bökigt att ta in dem alla om natten. Och känner jag mig själv så kommer jag tyvärr glömma att ta in de stackars blommorna, så ur det avseendet är det lika bra att avvakta att köpa fler blommor tills våren infinner sig även här.Jag kunde inte heller motstå denna lilla geting, i väntan på de riktiga får den agera stand in - och vem vet, kanske fungerar den avskräckande på andra flygfän sedan?! Man kan ju alltid hoppas... Värsta scenariot skulle vara om den L O C K A D E till sig fler, då ryker den direkt kan jag lova!Jag tänkte använda lyktan som ett mini drivhus till en liten primula, men det är nog lite väl tidigt för det. Så ett rosa ljus och lite sisal fick flytta in så länge.

Nu skulle jag bara haft 6 stycken ljusrosa panelgardiner eller kanallängder så hade hela nedervåningen gått i rosa - fast det klart... Då kanske mannen flyttar. Bäst att dra i handbromsen!Kvällens tävlingstips:

Tävling här på Lauras gård!
Var med och tävla om en fin bag hos Lauras gård,
 tävlingen avslutas den 24/4.


Marimekko

2009-04-17 | 16:45:45

Jag är med och tävlar om en snygg Marimekkoväska från Butiken FÖRR
Tävlingen avslutas den 30:e april.


Grattis!

2009-04-17 | 12:34:33

Vet ni vem som har namnsdag idag?
Jo, världens bästa kusin Elias!!!
Ett stort grattis till dig från oss på Sockenvägen 10!


Och ett stort grattis till mig som haft lyckan att "träffa" så många underbara personer genom bloggen, och på tal om personer och personliga bloggar så har jag fått den fina awarden "För en bra bloggpersonlighet" av både Mamma Carola och Ingela la la - tack rara ni!!! Det värmer oerhört en dag som denna då snålblåsten viner ute (jag kom just in efter lite friskvård på jobbet och det var kallt...).

Men jag är olydig och väljer att skicka det endast till EN bloggare idag, nämligen till Lovisa för att hon kämpat på så bra i veckan i Umeå. Du fixar fyra veckors rehabilitering galant!!! Jag är glad att du äntligen fått en diagnos att utgå ifrån...KRAM!
Kärlek vid första ögonkastet!

2009-04-16 | 20:34:16


Så här underbart glad blev Luran idag när vi kom hem från förskolan, för i brevlådan låg ett mycket vackert rosa paket med barbafamiljen och "voffe" på, samt ett underbart litet kort där det framgick att det var Lolla som var avsändaren.

Visst är hennes virkade giraff ett charmigt kostverk?!
Luran ääääääälskar sin giraff ♥

Titta in hos Lolla om du vill se fler av hennes skapelser, eller kanske beställa dig en egen kossa, giraff eller Hello Kitty!

För övrigt så har dagen på förskolan gått jätte bra, och kvällen har förflutit blixtsnabbt. En promenad med grannen har hunnits med, vi var en syn för gudarna där vi kom med ungar och hundar... hi,hi. Men tröttheten är som bortblåst. Motion och rensning av umgänget tycks vara rena medicinen mot den trötthet jag känt på senare tid.

Nu är det en bloggrunda som gäller innan det är dax att hoppa in i duschen!

Önskar er en trevlig kväll!

KRAM

Therese


Liljekonvalj är en av mina absoluta favoritblommor,
så här kommer ett klockrent tävlingstips:Det är Kronblad och lantliv som lottar utt denna skönhet som
 kommer från webbshoppen Blomsterkompaniet.
Tävlingen pågår till den 19/4.

Snacka om kärlek vid första ögonkastet...
Privat sömmerska

2009-04-16 | 19:48:37
Jag har lyxen att ha en privat sömmerska i form av min snälla mamma, idag levererade hon mina gardiner till köket som hon trollat fram av en duk för 79 kr som jag fyndade på Wiiks för någon vecka sedan. Två rosa rutiga gardinkappor blev det, samt två rosa kuddar med vita prickar. Ett litet hjärta att fylla med lavendel hade hon också gjort Du är bäst mamma! ♥
Kvällens tävlingstips:


Jag är med i utlottningen om ett presentkort från Pippilotta hos Tant Ulrika.
Var med HÄR du oxå!

Beställning

2009-04-15 | 19:19:53


Tanken med detta inlägg är att jag succesivt skall kunna fylla på med bilder på brädor som görs på beställning så att köparna skall kunna se "sin" bräda innan jag skickar den. En trygghet för dig som kund, och en möjlighet för mig att kunna korrigera/ändra om du så skulle önska!

Vill du köpa en handgjord budskapsbräda, receptbräda eller skylt som jag gjort?
(Priserna varierar mellan 100-150 kr + ev. frakt)

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] 

Exempel på olika utföranden av recept- och budskapsbrädor samt skyltar hittar ni om ni letar lite i kategorin "Pyssel" samt kategorin "Made by seLes" i bloggens vänstra spalt.


BEACH 2009?!

2009-04-15 | 18:26:00
Julens härligheter har fått sällskap av påskens sötsaker, som tillsammans lagt sig så fint runt min mage, rumpa och lår. Jag tycker det är oförskämt av dem att invardera min kropp på detta sätt utan att ens fråga! Visst?!

Men jag borde väl ha lärt mig vid det här laget att jag inte kan vara kompis med Herr Mallaco, Fru Cloetta och Party prinsen Marabou. De drar ner mig i fördärvet på ett litet kick! För ett drygt halvår sedan gjorde jag slut med dem och sa upp bekantskapen å det bestämdaste - men successivt har de smugit sig tillbaka utan att jag märkt det. Illa!

Då jag av naturen är synnerligen lat måste jag verkligen tänka på vilka jag umgås med, och nu känner jag att det åter igen är dax att rensa upp mitt umgänge. Söta Fröken Muffins åker direkt, liksom Läskiga Läsken och Snaskiga Godispåsen. Festliga OLW kommer inte över min tröskel, inte heller Frestande Ostbrickan.
 
Istället är det vardagsumgänget i form av Normala Portionsstorlekar och Hurtiga gänget Grönt och Skönt som jag måste ta tag i. Kanske kan jag locka hit dem med Porlande Vatten och Fruktiga Fruktis sällskap? Den först jag ska bjuda hem är emellertid Fru Frukost som lyst med sin frånvaro en längre tid. Nästa gång jag beger mig till affären får jag verkligen ha koll på "inbjudningslistan" och anlita mannen som biffig dörrvakt så inga av mina gamla vänner hittar hit...

Med hjälp av Djävlar Annamma och Sunt Förnuft hoppas jag nu att ett under ska ske ;-)
Beach 2009 - here I come!UPPDATERING & DAGENS DILEMMA

Får man kasta ut sina gäster?!

Jag inser just att jag har tre skålar med numera icke välkomna gäster som pockar på min uppmärksamhet, en farlig mugg med ett huligangäng med Mini Skummisar, en stor glasburk med släkten Smått och Gott och ytterligare en skål med kvarlevor sedan påsken, bland annat Herr Chokladhare...

Vad göra?! Jag vägrar blankt att umgås med dem... Frågan är bara hur länge, för de skriker väldigt högt.
 
Jag får stoppa in öronproppar och häma en bit rökt älghjärta istället - garanterat sockerfritt!!!


Dagens Lura

2009-04-15 | 17:26:48


Nu är glimten tillbaka i de blå ögonen hos min lilla Lura! Efter en lång tupplur mitt på dagen (både för Luran och för mig) tycks nu ordningen vara helt återställd. Med andra ord är det full fart! Luran har gömt inomhustelefonen i Dobbys korg, sedan försökt mata termostaten till elementet med kex och nu senast räddade jag min handväska från att få bada i Dobbys vattenskål...
 
Busighet = friskhetstecken!

Själv önskar att jag kände mig lite mer busig. Jag har varit småförkyld, trött och hängig i över sex veckor nu. Så trött att det första jag tänkt när jag vaknat på morgonen varit "om det ändå vore kväll så jag fick sova igen." På grund av denna trötthet + att jag haft en hals som spökat i drygt två veckor passade jag på att åka ned på vårdcentralen för att ta en en titt på halsen och ta en snabbsänka idag. Halsen var helt ok, likaså snabbsänkan. Skönt! Så det är väl bara att bita ihop, proppa i sig en massa C-vitaminer och försöka ta sig ut på lite promenader så kanske tröttheten försvinner?

Har ni kanske något tips på en piggelinkur?


Kvällens tävlingstips:

 

Jag är med och tävlar hos CAROLA om en enfärgad mössa med valfri applikation hos MADE BY CARRAN.
Tävlingen avslutas 27 April.


Enkelt och vackert

2009-04-15 | 09:17:56


Det enkla är ofta det bästa och vackraste!

Och ni, påminn mig om att inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten, eller att ropa hej förrän jag hoppat över ån... För inte blev det någon förskola för Luran idag inte. Hon har hostat som bara den i natt och gråtit. Nu är det i och för sig full fart igen, men jag tvivlar på att hon orkat med en dag på förskolan efter denna natt. Men vi tar nya tag. En extra dag hemma är nog bara positivt så hon hinner samla krafter och öka motståndskraften, annars är vi strax tillbaka i ekorrhjulet med en ny förkylning...

Hoppas ni får en fin dag!

KRAMMorgonens tävlingstips:


Tävla hos FruSofie, tävlingen avslutas 17 april.Dagens Lura

2009-04-14 | 20:10:40


Luran somnade som en stock i kväll - passande nog på en kudde med träd. Hängde ni med?!
Ja, jag HAR verkligen en dålig humor...

Men det kan bero på att jag just fått redan på att jag vunnit detta hos Skönt Hemma, och är ett enda stort leende. TACK!


Kvällens tävlingstips:


Jag är med och tävlar om en Nova Star-mössa från Pilutta hos lilla fru werner!
Tävla här du också!


Tibertusdagen

2009-04-14 | 19:36:59

Vet ni vad det är för speciellt med Tibertusdagen? Jo, enligt gammal folktro ska björnarna lämna sitt ide denna dagen (det är även en så kallad "märkesdag" i Bondepraktikan) . Spår i skog och mark avslöjar dock att björnarna redan börjat röra på sig...

Det är emellertid inte bara björnarna som tinar fram denna tid på året. Jag kom just in efter att varit ute och plockat skit bokstavligen talat. Många påsar blev det, och då är fortfarande en bit av tomten "oplockad". Som tur är har Dobby ett par tre, fyra ställen där han gör nr 2, så när man väl lokaliserat dessa platser går det fort att städa. Det som gömms i snö kommer sannerligen fram i tö! Jag kan meddela att jag är glad att vi aldrig prutat på kvalitén på fodret, för med tanke på att det är lämningar efter en rottis skulle mängden kunnat varit betydligt mer omfattande om han fått ett billigare foder. Men nog med "skitsnack" nu ;-PSanering har pågått på fler fronter hemma hos oss idag. Mannen har gjort ett storkok av Lurans nappar, samt bytt kudde och sängkläder i Lurans säng. Vi vill verkligen inte att ögoninflammationen och de övriga förkylnings bacillerna ska återkomma! I morgon blir det nämligen förskola för Luran igen.

Nu ska jag se "Hitta hem" och sedan ta en dusch och följa Lurans exempel och duna in.

Önskar er en fortsatt trevlig kväll!

KRAM


Psst! Är ni fler som är sugna på penseér kan jag skvallra att världens bästa Jenny på Blomster skulle köpa in några plantor under veckan förutsatt att återförsäljaren hade några - toppen! Då kan man göra lite vår på bron till helgen!Ekosmart?

2009-04-14 | 17:27:57

En enkel men genialisk idé lanserades för en tid sedan av Wettex. Disktrasan Naturals kan nämligen komposteras, på endast 6 veckor bryts den ned. Just nu är dessutom förpackningen märkt med symbolen Rädda Östersjön, vilket innebär att 50 öre (lite snålt - visst?! Dock bättre än ingenting!) går till Håll Sverige Rents arbete i Östersjöområde. Köp!!!
Vårinspiration

2009-04-14 | 09:20:33
Har man lite idétorka är det bara att surfa in på marthastewart.com och låta sig inspireras!

Jag har två stora zinkkrukor ute på var sida trappen till bron. I dessa hade jag gärna haft liknande uppsättningar i som i zinkkrukan ovan, ett alternativ är kanske att blanda grenar och en eller ett par tulpanlyktor på pinne som jag sett utanför blomsteraffärerna i såväl Vilhelmina som Dorotea?

En annan fiffig idé är att ta tillvara saker från naturen, vackra grenar eller ihåliga stubbar och plantera i dem. Mossa i all sin enkelhet är faktiskt vacker. Själv tänker jag spana efter en tuva tussilago, hittar jag en tänker jag gräva upp den varsamt och sedan plantera om den i min emaljerade potta. Vilket blickfång! Idén har vuxit fram sedan jag läste att Tekla Maräng faktiskt köpte sig en tuva tussilago! Galet genealiskt!Luran - sitt vanliga jag

2009-04-13 | 20:00:27
Hundvalpar 

Jag och Luran har just sett Hitta hem på TV 4. Det är ett program som verkligen gör ont i hjärtat att se samtidigt som man får glädjas åt de hundar/katter som faktiskt får en andra chans här i livet. Det är första gången Luran fasnat för något på TV (förutom kenodragningen då).

Luran är för övrigt så gott som frisk nu. Penicillinkuren avslutades i dag, och hennes ögon är inte längre infekterade. Men då det är först idag som hon blivit sitt "vanliga jag" låter vi henne vara hemma från förskolan i morgon. Mannen har fixat så han jobbar eftermiddag, det vill säga - han åker så snart jag kommer hem från mitt jobb. Skönt att kunna ordna det på det sättet. Hoppas nu att det dröjer tills nästa gång hon blir sjuk...

Förresten TÖRS man sätta ut lite penséer nu? Eller är det att utmana ödet?
Jag blev så sugen att göra "vår" på bron idag. Jag plockade bort ljungen och de andra vinter
 sakerna, men då blev det ju så tomt i väntan på att sommarens blommor skall flytta dit.
Mina påskliljor åkte därför ut - vi får se om de klarar natten.

Vad tror ni?


Kvällens tävlingstips:


Titta in hos Livet i byn och tävla om denna underbara poster
från KlevelandORD, ramen ingår ej.  Avslutas 19/4.


Idag städas påsken ut!

2009-04-13 | 07:56:22
Äntligen städas påsken ut! Jag tjuvstartade igår kväll genom att kasta ut körsbärsgrenarna som gjort sitt och samla ihop de få prydnader jag hade i en hög på köksbordet, nu ska de bara förpackas och förpassas in i skåpet igen till nästa år. Dagens projekt blir att putsa köksfönstrenvårsolen obarmhärtigt avslöjar mitt fusk på den fronten det senaste året...

Sedan åker mina rosa detaljer fram, men gardiner och kuddar får vänta tills min sömmerska (mamma) har tid. Däremot tänker jag klä om kökssoffan i ett ljusgrått tyg al á bomullsvaxduk. Perfekt när man har en liten Lura som kletar överallt - det kommer att bli mer praktiskt och avtorkningsvänligt än det linnetyg jag har nu.

Och bortskämda som vi är slipper vi laga mat idag. Vi är bjudna på middag hos svärfar och svärmor och det var visst heta räkor som stod på menyn. Inte dumt!

Vad sysslar ni med denna sista påsklediga dag?

KRAM

Therese


Morgonens tävlingstips är:


Ni kan vinna valfritt virus från GIANTmicrobes hos Tigerlilja.
Titta in hos henne och tävla,  dock senast den 24/4.

Vem vill inte ha ett eget virus eller bacill i dessa förkylningstider?!
Eller om man råkar få mag/kräk sjuka - visst vore det mysigt att få krama roten till det onda då?!


Kärringar och kalas

2009-04-12 | 20:57:01
Jag tänkte komma med en snabb liten summering av Påsken 2009 hos oss på Sockenvägen  - i alla fall så här långt...

Påskhelgen inleddes
med en mycket trött och febrig Lura, men i takt med att penicillinet verkat har vi fått vår busunge tillbaka! Men någon utklädnad till söt liten påskkärring av Luran var det inte att tänka på, som tur var fick vi besök av några andra påskkärringar skärtorsdagen som lämnade små fina konstverk i utbyte mot en slant.

Även långfredagen tillbringades i hemmets lugna vrå. Jag och mannen tittade på filmen Mongol och drack ett glas rött och myste i soffan. Ibland behövs inte mer!

påskafton åkte vi hem till Byn, jag och Luran per bil, medan mannen körde skoter dit. Jag blev så skoter sugen så Luran fick stanna hemma hos mormor och morfar en stund medan jag och mannen åkte ut på en tur i det fina vädret och hälsade på lite folk som fiskade ute på isen och/eller bara satt och njöt i det vackra vädret. Då kom den "riktiga" påsk känslan.Luran märkte knappt att vi var borta då hon fått ett påskägg av mormor och morfar med ostkrokar - och det var rena rama "medicinen"! Tack vare dem började Luran så smått äta igen :-) Mamma bjöd i vanlig ordning på en jättegod middag men bland annat ägg, hammagjord inlagd sill, hennes goda skaldjurspaj, omelett, gravad röding och en kladdkaka gjord på vit choklad och jordgubbar med grädde till efterrätt... Mums! Dessutom låg det en trisslott vid varje kuvert när vi satte oss till bords! Jag och Luran blev 75 kr rikare tillsammans - nu funderar vi på hur vi ska investera dem för bästa avkastning.Idag, påskdagen, ha vi varit på kalas i Risbäck. Det är mannens kusin Mikael som håller öppet hus för att fira sin 40 25-års dag. Massor av tårta och kakor var uppdukade - tack för ytterligare någon cm runt midjan ;-) hi,hi. Men gott var det! Luran var trött och grinig, men fick trots det en liten uppvaktande kavaljer i form av söta River. Det ska börjas i tid...Nu sitter vi här mätta och belåtna efter att ha ätit tacos med bäste bror och svägerska. Vilken kanonkväll säger jag bara! Bästa på lääääääääääänge! :-)

Hoppas er påsk har varit minst lika trevlig!

KRAM

Therese


Mördande reklam

2009-04-11 | 21:22:38
All reklam är bra reklam, men denna reklam från Jenny var mördande ;-) Tack!

Och det har faktiskt hunnit bli några brädor trots att det varit sjukstuga här de senaste dagarna. De två första är beställningar och den sista bilden är på den första ängla brädan. Då jag endast har en ängel kvar så jag velar lite vad jag ska skriva på den andra brädan. Ni kom med många bra förslag! Men min skyddsängel på latin ligger bra till, för latin är verkligen vackert - och vem vill inte ha en skyddsängel?!
Vill du köpa en handgjord budskapsbräda, receptbräda eller skylt som jag gjort?
(Priserna varierar mellan 100-150 kr + ev. frakt)

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] 

Exempel på olika utföranden av recept- och budskapsbrädor samt skyltar hittar ni om ni letar lite i kategorin "Pyssel" samt kategorin "Made by seLes" i bloggens vänstra spalt.


♥ ♥ ♥


Och sist men inte minst, tack NITA/Tigerlilja för det fina halsbandet jag vunnit!
Ett halsband med tre hjärtan i silver - ett för mig, ett för mannen och ett för Luran.

Hitta hem

2009-04-11 | 08:10:37


Foto: TV4/Hundstallet

annandag påsk (måndag den 13/4) drar en ny säsong av programmet "Hitta hem" igång igen på TV4. Det är få saker som berör mig så mycket som när djur och barn far illa. Jag kan inte för mitt liv förstå mig på dessa människor som skaffar sig husdjur men som sedan inte kan/orkar/vill ta hand om dem. Tragiskt. Tur att det finns människor som brinner för djurens rätt och organisationer som till exempel hundstallet och olika katthem. Men i den bästa av alla världar skulle de inte behövas.

Att skaffa ett djur är inget man gör lättvindigt - det är ett åtagande på förhoppningsvis 10-15 år.  Och har man inte råd att sterilisera sin katt (om man inte medvetet skall avla på den), skaffa försäkringar till sitt husdjur, samt tillgång till någon eller några som kan agera katt/hundvakt när man åker bort eller blir sjuk så ska man nog inte skaffa sig den där söta valpen eller kattungen...

Ditt husdjur är värt både tid, tålamod och massor av kärlek!

Gissa vem som kommer att sitta bänkad framför TV:n kl 19.30?
Defintivt jag och Luran, som för övrigt pekar på TV:n varje gång trailern visas och skanderar glatt "voffe"
- är ni förvånade?!

Vill du göra en skillnad?
Klicka här för att se hur du kan hjälpa hemlösa hundar och katter.Var "bor" ni nu? Och hjälp!

2009-04-10 | 15:00:28
En hel del seLes brädor har nu hamnat hos nya ägare, och jag kan inte låta bli att undra hur de har det där. Som tur är har jag via bloggar och mail faktiskt fått förmånen att se vart en hel del av dem hamnat. Ett litet smakprov följer nedan:Denna bräda har hamnat hemma hos MiaMaria med ett av de ljuvligaste hemmen jag sett... Så den är nog mer än nöjd skulle jag gissa! Kanske rentutav lite lycklig?! Hi,hi.En kladdkake bräda har hamnat hos Mamma Carola, och där har den ett stilrent svart/vitt sällskap i form av dessa vackra "voffar". Luran är grön av avund...Amor vincit omnia brädan hamnade i självaste sovrummet hos Malin, där den tronar brevid ett vackert kort av paret som sover i sängen under hyllan - och visst övervinner kärleken allt?!


 

Hos Petra hamnade Tro Hopp Kärlek brädan i denna vackra miljö. De spröjsade fönstren är så fina. Verkligen ett rogivande rum.


Ni får gärna "hojta till" och visa vart just ER bräda hamnat!


♥ ♥ ♥

Men nu behöver jag ER HJÄLP.

Jag har kommit över två änglar i rosa respektive lila som skulle göra sig jätte bra på en budskapsbräda. Men vad ska jag trycka på dessa brädor?

Änglar finns
Angel
Du är en ängel
???

Fler förslag mottages tacksamt!


En mygga till sjuklingen?

2009-04-10 | 14:26:14


Jag är med och tävlar hos Creyla om ett valfritt Giantmicrobes mjukisdjur
 från björnkramizar.se.
Var med och tävla HÄR du också.


Med tanke på sjukstugan här hemma är väl detta en passande tävling?!

GIANTmicrobes är mjukisdjur som ser ut som små microber, fast de är 1 miljon gånger större, De är mellan 10-20 centimeter i storlek och till varje microb medföljer ett foto av den riktiga microben, samt en information om den på engelska. GIANTmicrobes är ett roligt verktyg i undervisningen om hälsa och sjukdomar, men även en uppskattad gåva som passar alla åldrar. Definitivt roligare än ett krya-på-dig kort till en sjuk vän - allt enligt återförsäljaren Björnkramizar.

Undra just om Luran skulle vilja kompanjera med en Öronvärk framöver?!
Nej, en Mygga är nog ett trevligare och surrigare sällskap, hi,hi!Hjärtligt

2009-04-10 | 13:48:48


Jag hittade en ljusstake som var som gjord för mig på Blomster igår. Hjärtan har jag svårt att motstå, så denna plåtljusstake i hjärtform var liksom given. Den går att "fylla" med saker vilket gör den mångsidig och lätt att vaiera efter säsong och högtider. Godis, stenar, kottar och blommor är exempel på vad man kan fylla den med. Och gör man som jag - fyller den med stenar, vatten och ett par ranukler och ett blad från en murgröna så är den rätt brandsäker om man skulle råka glömma den. Perfek!

Och på tal om hjärtan, i dag har jag haft ett hjärtligt roligt besök av goa Lovisa! Det var så kul att få träffa någon som man "kännt" i ett halvår genom en blogg. Hon var precis så go och trevlig som jag hade föreställt mig! Jag hoppas verkligen att vi kan planera in en fika på Kronan i Åsele någon helg närmare sommaren - för jag hade kunnat surra med den människan huuuuur länge som hellst! (Stackars Edvin, han hann nog bli lite less innan ni åkte vidare, förlåt! Hi,hi)

Tack för titten!

Och vet ni vad? Lurans blogg är "veckans blogg" hos Mamma Carola!
Kul! :-)


Ut och njut av solen nu...

KRAM


Rosa och prickigt

2009-04-10 | 11:35:43


Som jag skrivit tidigare kliar det i fingrarna på mig att ta bort påsken. Tanken är att jag ska pröva och se hur jag trivs med rosa (!) i mitt annars vita/grå/beiga kök. Sedan tidigare har jag två rosa och vitprickiga kakburkar som jag köp från ellos. Under gårdagens shopping hittade jag fler fynd på temat rosa och prickigt.

För det var ju faktiskt SKÄRtorsdagen igår- och det innebär väl att man ska shoppa rosa, eller har jag missförstått det hela?!

Hos Agas el och hem hittade jag 3 söta plåtkrukor på en bricka, till ett fyndpris - endast 65 kr! De fanns även i mintgrönt. De passar fint till mina rosa kakburkar med prickar! Skulle det senare visa sig att jag inte trivs med det rosa får det flytta upp till Lurans rum när det blir klart. I kakburkarna kan hon exempelvis förvara småsaker och i krukorna på brickan kan hon härbergera pennor, kritor, och annat "kontors" material när hon blir stor nog för ett litet skrivbord. I ärlighetens namn så står det faktiskt redan ett mini skrivbord och väntar på att övriga delar i hennes rum ska bli färdigt.

Vi åkte även till favoritbutiken Wiiks där jag fyndade tyg. Dels ett vitt och rosa rutigt tyg som jag (läs min mamma) tänker sy lite lantliga gardiner i form av en kappa av till köket, dels ett underbart prickigt tyg (visst är det lite Green Gate över det?!) som skall förvandlas till ett antal kuddar till kökssoffan och Lurans säng.  Ett eller ett par hjärtan fyllda med lavendel blir det nog också av tyget. Eller ska jag (återigen läs mamma) istället sy vimplar? Jag får nog fundera på det...

Sist men inte minst skämde jag bort mig själv med ett väldigt rosa och vulgärt påskägg - för en påsk utan påskägg är väl ingen påsk?!Denna fina award fick jag av Petra igår - tack goa du! Som alltid värmer det att få en award, och speciellt när den kommer från en så genuin person som du så jag skickar bums tillbaka den även om man kanske inte får göra så, och när jag ändå bryter alla regler så väljer jag dessutom att inte skicka den vidare till någon specifik, utan jag vill att alla ni som jag besöker dagligen tar åt er - för hade jag inte tyckt att NI hade bra bloggar & personligheter hade jag ju inte besökt er... ;-)Jag har exprimenterat i köket nu på förmiddagen. Jag fick ett infall att testa att göra muffins med små äppelbitar vända i kanel och  med mini marschmallows, blir de goda kommer receptet senare!

De doftar i alla fall ljuvligt...


Trevlig långfedag!


KRAM


Therese & en något piggare Lura

Tävlingar!

2009-04-09 | 23:17:57
s
Tävla hos Skönt hemma!

Tävla hos Fredrika - avslutas den 22/4.

Tävla hos Ganska lagom om smycken från MiNiMi, tävlingen avslutas 12 april.
Harig...

2009-04-09 | 21:53:56


Så här i efterhand när Luran börjar bli lite bättre och reagerar positivt på penicillinet inser man hur harig man är som förälder. Det finns nog inget som skrämmer mig mer än att Luran skulle bli allvarligt sjuk. Barn är ju det käraste man har, så det är väl helt naturligt att känna så? Och jag inser att jag kommer få oroa min så mycket mer innan Luran blir stor - och inte ens då kommer man väl att sluta oroa sig för sitt barn och eventuella barnbarn... Tur att föräldraskapet även består av kärlek, omtanke, skratt, lycka, bus, mys och oändlig ömhet, det får en snabbt att glömma oron! ♥


Påskhink istället för påskägg

2009-04-09 | 19:42:25


Idag har jag haft besök av min kära vän Anna och hennes minsta son Linus. Trevligt, trots att Luran inte var sitt vanliga soliga jag, utan en sliten liten dam som inte orkade leka speciellt mycket med Linus.

När Luran vilade med sin pappa, passade vi på att åka på en liten shoppingtur som resulterade i en hel del fyndinredningsfronten. I ett försök att muntra upp min lilla Lura inhandlades även en påskpresent i form av hink, spade, kratta, sandsil och två sandformer. Dessutom följde en T-rex i ett härligt segt gummimaterial med hem till Luran.

Trots att hon var trött och hängig sken hon upp när hon fick undersöka sin påskhink. Och inte nog med detta, mormor tittade också förbi med påskpresenter till Luran. Dels pengar från gammelmormor, dels ett par kolossalt snygga gummistövlar från henne och morfar. Dessutom har Luran inkasserar påskpengar från farmor och farfar tidigare i veckan. Luran är med andra ord kvarterets rikaste påskkärring för tillfället :-)Och med dessa stövlar och hinken + spaden är hon rustad för att möta våren så snart hon tillfrisknat!


Nu kan man vinna presentkort hos OA PIP!

2009-04-09 | 17:14:28


Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 250 kr från Dockklader.se - butiken som gör både dockkläder och barnkläder hos Carolina. Var med och tävla du också!


Som ni vet är OA PIP en favorit på dregellapps fronten hemma hos oss, så vi gläds verkligen åt denna tävling!
Och håller tummarna... ;-)


Tinas trädgård

2009-04-09 | 10:39:02
Ikväll kl 21.00 börjar en ny serie på TV 4+, Tinas trädgård. Programledare är Tina Ahlin känd musiker från bland annat Så ska det låta. I detta det första avsnittet av tio väcks trädgården till liv efter en slumrande vinter. Trädgårdsentusiasten Tina  har bjudit ut sin första gäst till trädgården i Stockholms skärgård, trädgårdsmästaren Kim Lindeborg. Tillsammans hjälps de åt att anlägga en ny rabatt. Tina visar även hur man kan göra en drivbänk av pallkragar och gamla fönster samt planterar i krukor med barnen.

Detta tänker jag försöka komma ihåg att se, då jag när trädgårdsdrömmar som omfattar en drivbänk av det slag som skall tillverkas i kväll.


Foto: Daniel Ohlsson/TV4


Glad Påsk!

2009-04-09 | 00:09:26


Som ni vet är Luran sjuk, så jag vet inte hur frekvent jag kommer att blogga de närmsta dagarna. Jag tänker först och främst mysa tillsammans med min lilla familj och njuta av påskens härligheter. Turen till fjället är inställd och vi kommer bara vara hemma och försöka få Luran frisk. Allt annat är sekundärt för tillfället. Ibland behövs en liten påminnelse om hur skört allt är, och att man inte ska ta något för givet. Vi är så glada att det gick bra den här gången, och att du fortfarande finns hos oss svärmor! ♥

Njut tillsammans med era nära och kära nu i påsk, och förhoppningsvis lyser solen på oss alla så att vi kan vara ute och grilla en korv, köra skoter, skrapa på båten, påta i trädgården, ha en picknick, fiska/pimpla, åka skidor, bada badtunna eller vad det är för aktivitet som lockar (lite beroende vart i Sveriges avlånga land man nu bor).

Sköt om er, och ser ni någon som flyger förbi är det nog med all säkerhet bara jag som är ute och rastar min kvast...

GLAD PÅSK!


Tipsen väller in...

2009-04-08 | 22:45:18
Ett tecken på att man kanske tävlat liiiite för mycket är när man inte längre aktivt behöver söka tävlingar utan att folk istället börjar lämna kommentarer ock tipsa om sina tävlingar som de vill att man skall flagg för... 

Och lydig som jag är gör jag naturligtvis det, och lägger dessutom till ytterligare några tävlingar som jag vill flagga för!Jag tävlar om ett tjejpaket/killpaket från Rockefella 
Hos Nikita
Tävla HÄR du med!

Tävlingen avslutas den 21/4 kl 20.00.
Jag är med i utlottningen av ett hemligt paket från Rebuz Kidz,
värde 500kr hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!
Avslutas 26/4 kl 20.00.Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
ett valfritt plagg värde upp till 300 kr från Gangstar!
 Var med och tävla HÄR du med!
Jag är med och tävlar hos Creyla om ett presentkort á 250 kr hos Barntrygghet.se.
Var med och tävla HÄR du också.


Jag är med och tävlar hos Creyla om ett presentkort á 200 kr hos Lekvira.se.
Var med och tävla HÄR du också.Tävla om vacker berlock hos Eva,
Avslutas den 13/4.

Tävla hos Ingela la la om detta fina trädgårdskit, dock medföljer ej tomaterna ;-P
Avslutas den 16/4 kl 16.00.


Ögon, öron och hals

2009-04-08 | 20:56:39
Det är inte lätt att vara en liten Lura just nu. Ögon-, öron och halsinfektion :-( Och med en temperatur som pendlar mellan 39-40 grader trots febernedsättande. Jag hoppas penecillinet börjar verka snabbt i alla fall. Man lider verkligen när man ser hur trött och medtagen hon är. 

När tid och ork finns titta jag in hos er...


En nalle med vingar

2009-04-08 | 13:19:46


Jag kunde helt enkelt inte motstå denna nalle med änglavingar...

Den är helt underbar!


Tanken är att den ska få hänga i sänghimlen ovanför Lurans utdragssäng vad det lider. Jag blir bara mer och mer sugen på att sätta igång med sängrenovering och tapetsering.

Undrar förresten om nallen druckit redbull? 
Hi,hi snacka om att man är reklamskadad.


Sundhetstecken i JANTElandet!

2009-04-08 | 12:47:58
Det finns ett talesätt som lyder på ett ungefär "I ett rum där alla tänker likadant, är det egentligen ingen alls som tänker".  Det är ett  talande ordstäv tycker jag. I Jantelandet Lagom är det tyvärr så att det är allt för få som vågar sticka ut och stå för sin åsikt. Varför ska det vara så svårt att "våga" tycka och tänka om saker i stort som smått?

Det fina med att vi lever i en öppen demokrati är att vi faktiskt har förmånen att just få tycka och tänka precis vad vi vill. Inom ramen för tryckfrihetslagen får vi på gott och ont föra fram nästan vilka åsikter och tankar vi vill. Oavsett om dessa är att beteckna som extrema, "rätt" eller "fel" eller politiskt korrekta eller inkorrekta.

Ändå är det ytterst får som nyttjar denna förmån, eller vågar stå för sina tankar, åsikter och funderingar.  I bloggvärlden finns det en mängd människor som gömmer sig bakom anonyma kommentarer och bloggar. Man kan undra om det beror på att de är rädda för att grannen, chefen eller någon människa i sin omgivning, eller om de helt enkelt inte vågar stå för sina åsikter? Jag tycker i alla fall att det är trist... speciellt då sådana människor ofta är pigga på att kritisera andra människor livsval och livsstil (och rastning av hundar, eller hur Kia?!).

Vi människor mår bra av att debattera och utbyta tankar, det är så man utvecklas som människa för tusan! Men som sagt, det är ytterst få som orkar/vill/kan sticka ut hakan och "tycka" något. Därför tycker jag att Emma är ett riktigt sundhetstecken i denna annars så korrekta och slätstrukan "jantelandsbloggvärld" som medvetet sticker ut hakan och tycker och tänker kring frågor som rör allt ifrån mode, barnuppfostran och det svenska språket!

Hon får dagens tummen upp, för att hon VÅGAR stå för den hon är och det hon skriver, samt både kan ge och ta i en diskussion - något fler borde kunna...

Detta är ett inlägg som föddes ur en synnerligen irrelevant diskussion, men det var en diskussion som fick mig att inse hur skönt det är med människor som precis som jag har lite av attityden/filosofin "alltid retar det någon - men så tycker i alla fall jag". Tack för sundhetstecknet Emma, det gjorde min lunch lite roligare ;-)!


 Gullunge

2009-04-08 | 10:01:25


Nu när Luran är så ynklig och sjuk tycker jag att hon gjort rätt för detta set från LUNDMYR of Sweden, detta då hon trots skyhög feber varit glad och kämpat på - en riktigt GULLUNGE är just vad hon är!Även en Muminbody fick följa med hem vid gårdagens shopping. Kul att kunna köpa lite barnkläder på hemma plan i Dorotea. Gäller att stödja köpmännen på orten så de finns kvar!

Hoppas innerligt att mannen får en tid hos farbror Doktorn idag då febern inte vill ge med sig + att en ögoninflammation verkar ha bestämt sig för att bosätta sig hos vår lilla Lura. Måtte hon inte också ha en öroninflammation på G...

Återkommer när jag vet mer om det blir ett besök hos läkaren, och i så fall vad det i sådana fall resulterar i

KRAM


En påskigare påsk?!

2009-04-07 | 19:25:36


Som vanligt är jag steget före. Jag har som ni som följer bloggen redan vet tjuvstartat "pyntandet" inför påsken med råge, och skulle nu hellst av allt ta bort allt och göra om i mitt kök på temat rosa och prickigt. Men mannen slog dock bakut när jag "råkade" nämna det, så jag har lovat att hålla ut till på söndag i alla fall innan påsken packas ned för i år.

Idag kom jag förresten på att jag tidigare i vintras köpte en påskhink i gul plåt med tuppar på Wiiks, så den plockades fram och fylldes med ett gäng minipåskliljor på lök och lite gul sisal. Min runda och prickiga höna fick också flytta in i det lilla arrangemanget. Detta då gräset som jag och Luran sådde tidigra nu vuxit sig så högt att det skulle krävas en gräsklippare modell mindre för att tukta det, vilket gjorde att det åkte i soporna utan att det någonsin fick flytta in några höns där... Lite typiskt mig ;-)

Ett fint påskkort får också vara med i arrangemanget. Det kom med posten i går från en underbar vän som trots allt som sker i hennes liv alltid är så omtänksam och go mot andra. Jag är så glad att du finns i mitt liv Sanna! Mina tankar kommer att vara hos dig under hela påsken... Jag hoppas verkligen att ni får en fin onsdag och slipper sjukhuset.

På tal om just påsken och hur den firas så har våra påskplaner blivit mer svajiga nu när Luran är sjuk. Blir hon inte frisk blir det ingen tur till Tärna och faster Sandra och Jörgen :-( Vädret är en annan faktor, undra just vart det bästra vädret kommer att vara - inlandet eller fjället? Det blir helt enkelt till att avvakta och se hur landet ligger på långfredagen, och bestämma hur vi gör då.

Men redan nu så skickar vi ett rungande GRATTIS till lilla Faster S som fyller år idag! Feberheta kramar kommer från en ynklig liten Lura ♥

Hur ska ni som tittar in här fira er Påsk? Har ni några speciella traditioner? Eller ni kanske inte över huvudtaget firar påsk?

BERÄTTA!


Presentkort

2009-04-07 | 18:42:40

                            Jag är med och tävlar om presentkort (3 vinnare får olika valörer) hos En Mölnbobos Liv,
                                                  tävlingen sker i samarbete med Boogiekidz, och är öppen för alla
                                                                även för er utan blogg. Tävlingen avslutas 31 maj.


Ny vinnare av påskbrädan

2009-04-07 | 18:34:51
Nu har klockan passerat 16.00 med råge, och det är ju tisdag idag - men inte ett livstecken från Flitiga Lisa. Således har slumpgeneratorn fått göra sitt, vilket den gjorde med bravur. Den spottade ur sig nummer 41. Jaha säger ni då, vad sjutton innebär då det?! Jo, att personen med kommentar nr 41 istället koras som vinnare! Kul för den, mindre kul för Flitiga Lisa om hon nu ser detta inlägg... Men jag är snäll, så hör du av dig Flitiga Lisa lovar jag att du ska få ett tröstpris i alla fall :-)

Vem var då nr 41 kanske ni undrar (om ni nu inte genast sökte reda på inlägget och själv började räkna...) Jo, ingen mindre än *trummvirvel* Jenny!

GRATTIS :-)


OA PIP - 5 Luror av 5 möjliga!

2009-04-07 | 18:18:00
Jag har redan tidigare tipsat om OA PIP i detta inlägg, men måste ännu en gång flagga för OA PIP som är Madeleine Grips egna märke som hon säljer i sin webbshop. Hennes dregellappar är outstanding!

Som ni vet dreglar Luran för jämnan, och vi har prövat diverse olika dregellappar sedan hon var nyfödd (först eftersom hon kräktes så mycket när jag ammade henne och sedan för att hon dreglar på grund av tänder som vill upp). OA PIP:s dreglisar slår samtliga av dessa med hästlängder!!! Luran blir aldrig blöt rakt igenom med dessa, och skulle hon mot förmodan bli det någon gång så är det värmande fleace på undersidan. Perfekt!

Dessutom är det snygga, ni hittar alltifrån retroinspirerade dreglisar till dreglisar som är prickiga al á Green Gate eller med broderade älgar. Jag är så glad att jag hittat OA PIP! Luran har nu 10 st dreglisar därifrån, det hänger med andra ord ständigt en unik OA PIP runt hennes hals!

För er med små barn som kräks, eller med lite större barn som dreglar kan jag varmt rekommendera OA PIP, som för tillfället har ett erbjudande med 3 dregellappar för 100 kr. Kvinnan bakom företaget är dessutom gudomlig att ha att göra med. Så snart er betalning är inne får ni en blixtsnabb leverans, det kallar jag service!

OA PIP får fem Luror av fem möjliga i betyg!

Mycket vill ha mer...

2009-04-07 | 17:30:53

Stjärnor & Champagne lottar ut en stor kruka designad av Hanna Svensson, och jag har två små krukor designade av just Hanna Svensson i mitt köksfönster som skulle behöva en stor kompis för att utgöra en komplett trio ;-)

Så därför håller jag tummar och tår att jag har tur den 20/4 då en lycklig vinnare dras!


En för Les, en för Luran!

2009-04-07 | 17:11:36
En tävling för mig:Tävla hos Rino, tävlingen avslutas 18 april.Och en perfekt tävling för Luran:Jag tävlar om ett par valfria barnskor
hos Knyt an i Therese Blogg
Tävla HÄR du med.

Avslutas 1 maj.


Livsglädje

2009-04-07 | 14:34:37


Jag har haft förmånen att få göra en lite annorlunda bräda idag, med texten JOY OF LIVING - livsglädje. Extra kul då det är ett ord som jag starkt förknippar med beställaren! :-) Frågan är bara om hon vill ha en bräda med stora versaler, eller en med "vanligt" tryck? Jag testade stora versaler och blev själv stormförtjust! Så vill hon istället att jag trycker en ny (vilket går jätte bra då jag ännu inte satt fast fjärilen) med de "vanliga" stämplarna modell mindre behåller jag mer än gärna denna själv då budskapet är så underbart!

Och kom ihåg, du är varken "besvärlig" eller "krånglig" om du vill ha ett annat utförande!!! Det är bara kul att exprimentera - och jag vill endast ha nöjda kunder!

Och på tal om nöjda, så är det just vad jag hoppas nya ägarna till brädan "Home is where the cookies are" och skylten Välkommen!/Ute med hunden! också blir.

♥ ♥ ♥

Vill du köpa en handgjord budskapsbräda, receptbräda eller skylt som jag gjort?
(Priserna varierar mellan 100-150 kr + ev. frakt)

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] 

Exempel på olika utföranden av recept- och budskapsbrädor samt skyltar hittar ni om ni letar lite i kategorin "Pyssel" samt kategorin "Made by seLes" i bloggens vänstra spalt.


Sjukling & tävling x 2

2009-04-07 | 13:32:55
Luran har feber även idag, och natten har varit orolig. Det slutade med att mannen fick sova nere på soffan då han skulle upp och jobba vid tresnåret. Luran fick ligga med mig i dubbelsängen. Som tur är reagerade hon bra på alvedon, så när hon väl fått sig sin dos sov hon fram till sjusnåret i morse. Jag däremot sov knappt alls då jag var rädd att hon skulle få feberkramper... Att få i henne frukost var det inte tal om, men lite välling och vatten i mängder har hon i alla fall fått i sig, och det är väl huvudsaken en sådan här gång. Under förmiddagen visade tempen knappt någon feber alls, men nu på eftermiddagen pekade den åter på närmare 39 grader. Så någon mer förskola för Luran blir det inte denna vecka, då jag redan sedan tidigare tagit ledigt för att vara hemma på skärtorsdagen.

Och tack alla ni som hjälpt mig med vabbandet!!!

KRAM

Therese & en hängig Lura

Tävla hos Ateljé Annorlunda, avslutas den 8/4.Jag tävlar på barnshoppingbloggen, i samarbete med me&i!
Avslutas 16 april.


Made by seLes

2009-04-06 | 18:06:48

Foto: MiaMaria

Ett av tröstprisen i utlottningen av budskapsbrädan Home Sweet Home made by seLes hamnade hos MiaMaria, och jag bara måste visa er så fint hon arrangerat den! Det är en ren LYCKA att se det, en sann fröjd för ögat! Och vill ni se mer av hennes inspirerande arrangemang och hem i vitt så tycker jag ni ska besöka hennes blogg Vitt hus med vita knutar.

Och säg inte det onda som inte har något gott med sig, i morgon när jag "vabbar" har jag tänkt färdigställa ytterligare några receptbrädor, budskapsbrädor och skyltar á la seLes. Så nu ska alla ni som beställt få era brädor omg! :-)

Vill du köpa en handgjord budskapsbräda, receptbräda eller skylt som jag gjort?
(Priserna varierar mellan 100-150 kr + ev. frakt)

För frågor och eventuell beställning kontakta mig i sådana fall per e-post:
[email protected] 

Exempel på olika utföranden av recept- och budskapsbrädor samt skyltar hittar ni om ni letar lite i kategorin "Pyssel" samt kategorin "Made by seLes" i bloggens vänstra spalt.


Feber och min första VAB

2009-04-06 | 17:54:54
Idag fick jag ett inte helt oväntat samtal från förskolan, vår lilla Lura hade feber! Över 40 grader, stackarn. Hon har varit snörvlig ett par dagar, dock utan feber, så det var väl ändå ganska väntat som sagt. Som tur var hade mannen just jobbat färdigt och kunde hämta hem henne. I morgon tar jag ut VAB, hur tusan man nu gör det rent praktiskt?! Jag har ju aldrig gjort det förut... Jag har inte heller varit sjukskriven eller liknande någon endaste gång i mitt liv, så min kontakt med försäkringskassan har inskränkt sig till en enda kontakt i och med föräldraledigheten. Men nu när Luran börjat förskolan torde det inte vara sista gången jag har med den myndigheten att göra...

Det är mindre kul att börja min anställning med att måsta ta ut VAB, men som tur är har farmor lovat att ställa upp, så är inte Luran piggare på onsdag får nog hon rycka in då jag inte gärna vill gå miste om värdefull inskolningstid. Tur man har en snäll svärmor! Och huvudsaken är ju att Luran blir frisk! Och tittar man på andra kortet i "dagens Lura" i inlägget nedan så ser man att hon nog redan då var rejält förkyld.

Nu ska vi se om vi får i Luran någon mat...

KRAM


Dagens Lura

2009-04-05 | 21:41:10
Luran äääälskar korv.
Och voffar.


Tacksam

2009-04-05 | 17:18:59
Idag känner jag mig omotiverat tacksam. Tacksam för att jag är just jag, och att jag lever det liv jag lever med man, barn och vovve i detta lilla samhälle där alla vet allt om alla - på gott och ont. Det är grått ute och duggregnar, men vad gör det när man är nöjd och glad över livet i stort? Även de regniga dagarna fyller sin funktion...

Middagen blev en kycklingburgare från My Way och mannen har dessutom skämt bort mig med mitt favoritgodis + hyrt filmen Rally brudar. Mer behövs inte för att göra mig nöjd och glad ;-)

Dessutom har osociala jag (blir man så här hemmastadd när man börjar arbeta?!) hunnit träffa goa Malin idag som hastigast, vi måste verkligen ta och planera in något kul framöver!!!

Och inte nog med det, världens bästa Eva med skrutt i magen tittade förbi och levererade två uppblåsbara dynor till Lurans matstol, då bus Luran lyckats punktera den vi hade tidigare. Ett stort tack för att ni köpte dem på IKEA och för att vi FICK dem, jätte snällt! Dessutom var det hiskeligt kul att få surra lite också.

Det enda jag inte hunnit med är att åka på Berget och terrorisera Fröken Frost, det får bli någon annan dag - men nu är det som sagt på tiden innan jag glömmer hur man kör för att ta sig till familjen Persson/Frost. Vi måste ju dessutom boka en tid så Luran får se de små lammen, då det kan var nyttigt att vidga vyerna och se något annat än "voffar"...

Nu är det filmtajm för hela slanten som gäller,
så jag passar på att önska er en fortsatt bra söndag!

KRAM

Therese


Och vinnaren är...

2009-04-05 | 12:11:49

Oj, så roligt det har varit att se hur ni gissat. Ni verkar tro att jag är en galen påskpyntare som överöser vårt hem med höns, kycklingar och tuppar så det närmast liknar en hönseri här hemma!

Men så fel ute ni är då!!! Jag är mer av filosofin less is more när det kommer till påskpynt. Gärna tulpaner och annat grönt som känns vårigt, och en och annan kanin och får, men just fjäderfäna har lyst med sin frånvaro hos oss tills i fjol. Då köpte jag min favorit  höna "Agda" som är en värmeljuslykta på Agas El och Hem. Detta då mina hönor i trä som jag under flera år hängt i mitt påskris på något mysko sätt försvunnit, och helt utan hönor eller kycklingar tyckte jag vi inte kunna vara då det var Lurans första påsk! Därför blev dessutom 3 stycken små höns inköpta på ICA i fjol. Två avslappnade latmaskar till höns fick pryda en bricka tillsammans med ett Sia ljus och en rund liten prickig höna tronade på fläkten i köket. I år har de hamnat i fönstren i vardagsrummet istället. 

En av orsakerna till att jag inte äger särskilt mycket påskpynt är att vi sällan brukar ha varit hemma över påsken, vilket gjort att påskpyntandet fått stryka på foten. Istället har vi satsat på välfyllda påskägg ;-)

I år har jag dock fortsatt att göra en del investeringar, det blev ju virkade vita ägg att hänga i körsbärskvistarna från Lagerhouse för några veckor sedan, liksom en liten glastupp för 5 kr på Inspirera. En Sia höna som jag hittade på Mias Lustgård blev det även. Sist men inte minst så har jag fått mig två helt galet underbara höns av Petra. De påminner starkt om hönsen i Pettson böckerna tycker jag!

Så - har ni hängt med? Hur många fjäderfän har vi nu hemma hos oss?!Ja, summa summarum har vi 8 st fjäderfän här hemma i form av prydnadsfigurer.

Är det då någon av er som lyckats pricka in rätt antal?

Jo, ingen mindre än Flitiga Lisa, som skrev:

Jag tror att er hönsgård består av mamma höna, pappa tupp och ett sexpack ägg som fått bli kycklingar, dvs 8 st! Har ingen blogg.....

Hör av dig, för du lämnade inte heller någon e-postadress, så jag kan inte kontakta dig.
Lämna ett meddelande i bloggen eller maila mig på [email protected]

Gör det innan tisdag kl 16.00 så brädan hinner hem till dig lagom till påsk!

Och skulle inte Flitiga Lisa se detta och höra av sig,
lottar jag ut brädan bland alla er andra som lämnat kontaktuppgifter...


Tack för att ni ville vara med och gissa!

KRAM

Therese & LuranNu avslutas tävlingen strax!

2009-04-05 | 11:57:41
Återkommer inom kort då jag läst igenom era gissningar...


Antistress

2009-04-05 | 07:16:47


Hos Vintage kan man vinna en sådan här liten antistress barbapappa, kanske vore något att ha med till nya jobbet i förebyggande syfte? Hi, hi. Tävlingen avslutas den 9/4.


God morgon!

2009-04-05 | 06:59:36


Eller är det en sådan där morgon då man hellst vill hoppa från bron?! På fotot ovan är den bron som reklamfilmen för Gevalia är inspelad (det var ett par år sedan den visades), och jag kan meddela att jag aldrig skulle hoppa bungyjump därifrån. Inte för alla pengar i världen - jag är nämligen sjukt höjdrädd!!!

Hur var då vår morgon? Jo, här är vi redan vakna sedan ett bra tag, och natten har väl inte direkt varit en sådan som man vaknar utvilad ifrån. Luran har sovit oroligt och varit hostig och rosslig i bröstet. Vid tretiden fick hon komma till vår säng för lite nässpray då hon även var tätt i näsan, men hon har ingen feber och nu är det full fart törs jag lova! Så vi hoppas det inte blir värre.

Själv ska jag koka mig en kopp te och mysa framför barnprogrammen som rullar nu på morgonen, får se om Luran vill göra mig sällskap...

Ha en fortsatt trevlig söndag ni som tittar in!

KRAM

Therese & Luran


♥♥♥

Glöm inte att gissa hur många påskhönor/tuppar/kycklingar vi har här hemma
i Lurans lilla påsktävling. I potten ligger en Glad Påsk bräda med fågel.
Tävlar gör ni här.
 
Vinnaren koras om 5 timmar!


Lördagsgodis!

2009-04-04 | 18:42:51


I dag är det lördag och för första gången ska Luran få eget lördagsgodis! Visst har hon smakat godis tidigare (hon länsade ju tex Årestruten till alla hjärtans dag), men när jag hittade denna påse med mini marshmallows så stod det LURAN på den (eller var det mamma det stod?!). Luran gillar nämligen skumgodis skarpt, så det kommer nog att få ett glatt mottagande. Och när vi är inne på ämnet godis kom jag på att Luran faktiskt har varit på ett första möte med tanhygenisten nere på BVC i veckan. Hon och mannen fick lära sig vikten av rätt kost och tandborstning :-)

Men innan någon börjar moralisera, naturligtvis får inte Luran sätta i sig hela påsen själv, hon får god hjälp av resterande familjemedlemmar. Och skulle det mot förmodan bli några kvar så skulle de nog passa perfekt till ett litet muffinsbak eller i varmchoklad... Mm!

Det kom förresten en glad liten överraskning i veckan från Nicole, i påsen låg en liten påskhare vars mage var fylld med godis och ett litet prydnadshjärta - TACK!


♥♥♥

Nu är familjen samlad framför Kalle i chokladfabriken, dessväre hostar Luran rätt ordentligt. Nyss hostade hon så hon kräktes... Måtte hon inte bli riktigt sjuk :-( Stackars liten!

Uppdat: Luran sover och vi myser i soffan och ser på Robinson.

♥♥♥


Sista chansen - glöm inte att gissa hur många påskhönor/tuppar/kycklingar vi har här hemma
i Lurans lilla påsktävling. I potten ligger en Glad Påsk bräda med fågel.
Tävlar gör ni här.
 
Vinnaren koras efter kl 12.00 i morgon söndag!


Tre favoriter

2009-04-04 | 12:26:43
Livet i byn har en kul utmaning till alla sina besökare i sin blogg som jag tänker haka på. Utmaningen går ut på att man ska visa sina tre favoriter, så det uppenbara vore väl att jag satte in en familjebild på Luran, mannen och Dobby. Men nu är det så att de tre favoriter som skulle visas upp skulle vara designfavoriter eller tre favoritmärken/designer/konstnärer eller tre favorit prylar. Man fick möjlighet att utveckla temat lite som man känner.

Min första tanke var att visa mina tre favoriter bland mina loppis fynd. Det hade i sådana fall blivit bilder av mina användbara och snygga sockerlådor, min pressglassamling och mina skolplansher. Men nej...Min andra tanke var att göra ett kollage av tre konstföremål. Men den föll på att jag endast har två "riktiga" tavlor. Dock har båda två en intressant historia bakom sig om hur de hamnade i min ägo, så det kommer i ett framtida inlägg istället!

Min tredje tanke var att samla de märken som faktiskt dominerar mitt hem, det vill säga Miljögården, SIA och seLes brädor och visa favoriterna bland dessa.Min fjärde tanke var att göra en önskelista med tre absoluta favoritsaker som jag ännu inte har i mitt hem, utan som jag gärna vill införskaffa - men då var ju problemet att begränsa sig...

Så håll till godo med en mix av mina favoritmärken som jag gärna skulle ha haft mer av här hemma:Nu skickar jag utmaningen vidare - Vilka är dina tre favoriter?Hoppet spirar!

2009-04-04 | 11:04:36Titta vilka små raringar som trotsat vädrets makter och börjat titta upp i mina rabatter!
Det finns hopp om en vår!Snön försvinner i rasande takt när det som idag duggregnar ute. Härligt, men samtidigt får snön och tillika skoterföret gärna hålla sig  någon vecka till, i alla fall över påsk... men sedan får den gärna försvinna!

Idag ska vi förresten forsla bort alla möbler och grejor som ska vidare till sommarstugan. Så snart går det börja med Lurans rum! Kul!

Nu är det bullar med mjölk som gäller för hela familjen, för mannen har varit och "bakat" på My way. Mums!


Ha en fortsatt trevlig helg!

KRAM

Therese & Luran


Dagens Lura

2009-04-03 | 21:55:09
FOTO BORTTAGET
då hon var en nakenfis
tack Vendela för
påminnelsen om
nätets mindre bra sidor/användningsområden.

söt hon är vår lilla skatt... Hjärtat svämmar över av kärlek och stolthet. Luran ser så liten ut på detta kort trots att det "endast" är 5 månader sedan det togs av mästerfotografen Jenny. Varje sekund med ett barn är en dyrbar gåva som det gäller att förvalta...

Glöm inte att gissa hur många påskhönor/tuppar/kycklingar vi har här hemma
i Lurans lilla påsktävling. En Glad Påsk bräda med fågel ligger i potten.
Tävlar gör ni här. Vinnaren koras redan nu på söndag!


Tävlingar x 3!

2009-04-03 | 21:33:15Jag är med och tävlar om en  vas från Erika Tubbin´s webshop. Vasen är designad av Karin Jaxélius och skulle gärna få omfamna ett fång blommor hemma hos mig. Titta in hos Inredning & Pyssel och tävla du också!

Tävla hos ellaTävla hos i vårt lilla hus om en skål från Greengate - eller inte ;-P för då ökar mina chanser, hi, hi!After work

2009-04-03 | 19:49:59
En av de stora fördelarna med att ha börjat jobba är att jag kunnat njuta av en "riktig" after work idag på Hotell Nordica här i Dorotea. Vi avnjöt en buffé där tillsammans med grannarna, trevligt som alltid. Men jisses så trött jag är! Det blir en tidig kväll ikväll... (speciellt med tanke på att Luran tyckte vi skulle kliva upp 04.40 i morse!)

Efter endast tre arbetsdagar snurrar rutinerna för diarieföring, protokoll och besluts hantering i min skalle - tillsammans med massor av nya människor och namn. Ett enda virrvarr. Men ett positivt sådant! Det känns verkligen roligt att börja jobba, och den kvinna jag skall ersätta nu när hon tar pension är verkligen en klippa! Hon är så trevlig och go! Hennes glada och skämtsamma humör tillsammans med hennes stora kunnande och erfarenhet gör det både roligt och intressant att "gå brevid" dessa veckor innan hon lämnar över rodret till mig.

Nu ska jag avsluta kvällen med en runda i bloggvärlden och se vad ni haft för er,
önskar er en trevlig kväll och en riktigt skön och avkopplande helg!

KRAM

Therese


 
Kvällens tävlingstips är denna underbara vårtävling som ni hittar
hos Hwita Drömmar. Avslutas 11/4.

Passa även på att gissa hur många påskhönor/tuppar/kycklingar vi har här hemma
i Lurans lilla påsktävling. En Glad Påsk bräda med fågel ligger i potten.
Tävlar gör ni här. Vinnaren koras redan nu på söndag!


Svaret!

2009-04-03 | 19:30:42


"Voffarna" i inlägget nedan återfinns på insidan denna mugg, det vill säga de kommer fram när man druckit upp sitt te/choklad/kaffe. Och behöver jag säga att detta är en av mina favoritmuggar?! Hi, hi jag inser plötsligt vart Luran fått sin besatthet av hundar ifrån. Det är nog inte så konstigt att det enda hon tjatar om är "voffar". Det är det första hon säger på morgonen, och faktiskt det sista hon sa innan hon somnade ikväll var just "voffe". Och med detta hus alla hundprylar är det nog inte så konstigt...


Mer tävlingar!

2009-04-03 | 12:55:28


Tävla hos Grus & Änglastoft

Jag är med och tävlar om en jumpsuit i frotté
av märket kik kid från Busfröt i FiaOfSweden´s blogg.
Tävla HÄR! Du med! Avslutas 15/4. 
Tävla hos bubbelrummet

Tävla hos Lindas vita lantliv


Kan ni gissa?

2009-04-02 | 20:45:59


Och ni, på tal om att gissa...
Glöm inte att gissa hur många påskhönor/tuppar/kycklingar vi har här hemma
i Lurans lilla påsktävling. En Glad Påsk bräda med fågel ligger i potten.
Tävlar gör ni här. Vinnaren koras redan nu på söndag!


En ängel

2009-04-02 | 20:41:02


Jag har sagt det förr och jag säger det igen - änglar finns!
Min svärmor är exempelvis en riktigt ängel, för vet ni vad hon skickat ned till Luran?
Jo, ett quiltat överkast i rosa nyanser till hennes lilla utdragsbara säng.
♥ TACK


Lättklädd kalenderflicka

2009-04-02 | 18:57:03


Ja, det är naturligtvis inte mig själv jag talar om utan Luran! Jag har haft sådan tur att jag vunnit en personlig almenacka hos Linda, och som ni säkert redan gissat så är det bilden ovan som ska pryda dess framsida/omslag!

Och detta är första och enda gången jag som mor kommer att vilja ha min dotter som lättklädd kalenderflicka - den dagen hon är 16 år och kommer hem och frågar om något dylikt kan jag lova att det blir ett blankt nej!

Men det var faktiskt inte det enda som jag hade turen att vinna igår - utan till min glädje vann jag även en kudde från Bantie hos Roomservice. TACK!

det lönar sig att vara med och tävla, vilket osökt för mig in på att ni inte får glömma att gissa hur många påskhönor/tuppar/kycklingar vi har här hemma i Lurans lilla påsktävling. En Glad Påsk bräda med fågel ligger i potten. Tävlar gör ni här. Vinnaren koras redan nu på söndag!

Och ett stort tack till Annelie som gett mig awarden "Your blog is fabulous", det värmer verkligen! Men då jag skickat vidare denna award en gång tidigare väljer jag att inte göra det denna gång, utan nöjer mig att konstatera att alla ni som tittar in här är just fabulous!


Grattis farfar!

2009-04-02 | 18:31:13

Idag fyller Lurans farfar år, hipp, hipp hurra!
Vi skickar massor med kärlek och ett gäng björnkarmar till dig!
Tävlingar i Lurans smak!

2009-04-02 | 17:18:46


Tävla hos Älskade hjärtegryn, tävlingen avslutas 10 april.

Jag är med och tävla om ett GIANTmicrobes Mjukisdjur från Björnkramizar 
hos UngMammaMia. Var du också med och tävla här! Avslutas 27 april.

Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 200 kr från Beebook
 hos Carolina. Var med och tävla du också! Avslutas 24 april


Husmorstips!

2009-04-01 | 21:52:37

I dagens samhälle finns det mer eller mindre nödvändiga prylar och en mängd olika medel med skilda användningsområden. Det lustiga är att man tidigare klarats sig utmärkt utan allt detta... Är vi lurade? Många gånger är nämligen så kallade "husmorstips" både billigare, enklare och snabbare lösningar på problemen. Vi har väl alla något knep som vi fått av mamma, mormor eller farmor som vi tar till ibland?

Nedan listar jag några av mina bästa husmorstips:

1. Ett enkelt sätt att rengöra sina smycken och andra ädla metaller är att göra precis samma sak som Tv-shops "Silverstar" plattor gör. Klä en skål med aluminiumfolie, fyll den med varmt vatten och häll i bakpulver. Lägg sedan ner dina smycken i skålen och låt de ligga där ett tag. Dina smycken blir som nya!

2. Luktar det illa i vasken? Koka i så fall 2 dl vinäger och häll ner i vasken. Låt stå minst 15 minuter innan du sätter på kranen. Rent och fräscht igen!


3. Ett enkelt och miljövänligt sätt att få bort kalkavlagringar från diskbänk eller liknande ytor är att gnida in ytan med en halv citron. Vänta några minuter och torka bort med en trasa. Skinande rent och så luktar det fräscht.

4.När du rengör spisen nästa gång och funderar på hur du ska få bort de bruna kanterna runt plattorna så doppa en sockerbit i vatten och gnugga med den. Funkar hur bra som helst!

5. Hund/katthår i soffan eller annan tygmöbel är det ibland svårt att få bort. Ta på dig en diskhandske och stryk/rulla bort håren. Pälsfritt!


Och ja... jag har just sett RENT HUS ;-)

Vad är ditt bästa hursmorstips?Så in i baljan!

2009-04-01 | 19:50:37

Foto: Jenny Brantholm

Så in i baljan vad jag saknat min lilla troll unge idag!

Hon har inte gråtit en endaste gång under de tre veckor hon skolats in/gått på 15 timmars - men vad tror ni hände i morse? Jo, då ville hon minsann inte att mamma skulle gå. Typiskt. Men som tur var så är man "luttrad" då min mamma har varit dagmamma när jag och min bror var små - så jag VET att i samma sekund dörren stängs så brukar barnen sluta gråta. Och när föräldrarna ska hämta hem dem brukar de istället gråta över att de måste lämna förskolan...

Dessutom var det goa Kitty som tog hand om Luran i morse, och det roliga är att hon var barnvakt åt MIG någon gång när jag var liten, så hon påminde mig om att jag också var liten och späd, dreglade mycket och klättrade överallt. Vad är det nu man säger? Äpplet faller inte lång från päronträdet!

Ett stort TACK förresten för alla glada tillrop och lyckönskningar denna första arbetsdag. Det har gått jätte bra, alla är så trevliga och välkomnande - måste nog ha berott på mina änglavingar ;-) Hi,hi! Eller?! Nej, jag kan avslöja att jag sansade mig och drog på mig vanliga jeans, linne och en kofta.

Det enda negativa med att börja jobba är att jag inte hinner överösa er med mina inlägg... Inte blir det fullt så många kommentarer heller så här i början innan jag har blivit varm i kläderna på nya jobbet. Just nu känner jag mig som en urvriden disktrasa av alla nya intryck och allt nytt som ska läras in. Men jag tassar runt hos er även om jag inte skriver särskilt mycket.

Hoppas nu att ni får en fin kväll, själv ska jag ta en dusch och slappa framför TV:n. Tror det får bli Rent hus i ett fåfängt försök att intala sig att det inte alls behöver städas här hemma. Ha, ha.

KRAM
Therese


Tävla hos Vit & Pastell om vackra saker från Duka, Green Gate och Maileg.
Tävlingen avslutas den 5/4.
Snälla påskaren? Please?!
Och ni... glöm inte att gissa hur många påskhönor/tuppar/kycklingar vi har här hemma
i Lurans lilla påsktävling. En Glad Påsk bräda med fågel ligger i potten.
Tävlar gör ni här. Vinnaren koras redan nu på söndag!


Luran - blivande konstnär?

2009-04-01 | 17:10:18


Jag och Luran har pysslat lite, hon har fått måla vykort som ska skickas till nära och kära.
Gissa om det var roligt?! Speciellt att rita UTANFÖR korten ;-)
Så håll utkik i er brevlåda, rätt vad det är dimper ett äkta Luran kort ned...

Förresten, det är 1:a april idag - har ni blivit lurade?

Glöm inte att gissa hur många påskhönor/tuppar/kycklingar vi har här hemma
i Lurans lilla påsktävling. En Glad Påsk bräda med fågel ligger i potten.
Tävlar gör ni här. Vinnaren koras redan nu på söndag!