Älgjakten...

2008-08-31 | 09:41:07
...drar igång i morgon, dvs på måndag morgon. Mannen jagar hela veckan - tror ni att man är avis eller?! Men den som väntar på något gott... "Mitt" jaktlag börjarn nämligen inte att jaga förrän lördagen den 13 spetember, men det är rätt bra, för då får mannen ta Luran på helgen, mormor ställer upp måndag och tisdag, och resten av veckan får Luran följa med till skogs bara vädret tillåter, så jag ska nog få min jakt dos även i år! :-) Men ärligt, jag kommer att lida på måndag morgon... blir nog en tur till skogs för att hälsa på mannen, svärfar å faster S för att få en lägesrapport och kanske visa Luran hennes första älg! :-) Förberedelseran är iaf i full gång - för är radion laddad? Skott och bössa med? Matsäcken packad? Och kläderna, rymms man i dem även i år?! Visst ja, kängorna - de måste impregneras... Härliga tider!


Bild: jagareforbundet.se


Fyra generationer!

2008-08-31 | 08:40:24

Foto: Privat

Vi passade även på att ta ett kort på fyra generationer igår i samband med kalaset.
Så här står vi uppradade i givakt, Luran, jag, mamma och mommen!





50 års kalaset i bilder

2008-08-31 | 08:22:53

Foto: Privat

Bästaste svägerskan C var på plats först av alla och hade fixat massor, dukning, sallad osv. Sedan dök vi upp och hjälpte till lite på slut tampen. Här skär C och mannen upp köttet, själv har jag påbörjat det viktigaste (?!) av allt - bålen (i den stora silverskålen på bordet), denna gång blev det skogsbärssmak al a Berra Bus :-)


Foto: Privat

Alla uppskattade bålen, även de under bron ;-)


Foto: Privat

Luran tyckte förberedelserna var sååååååååå tråkiga, hon började gnaga på babysittern i väntan på att gästerna skulle börja anlända (så hon åter får vara i centrum för allas gullande...)



Foto: Privat

Bäste bror och C, samt födelsedagsbarnet själv! Bror tar en provsmak av välkomstdrinken/bålen och den fick godkänt.


Foto: Privat

Gästerna är samlade och kalaset i full gång, alla låter sig väl smaka av maten. C hade verkligen legat i på matfronten!


Foto: Privat

Efter varmrätten var det dax för födelsedagsbarnet att öppna sina presenter. Jag kan avslöja att han numera har mängder med whiskey glas och en hel kappsäck full med pengar, nej jag menar en ryggsäck full med blåbärssaft!


Foto: Privat

En Lasaro tavla var en av presenterna.


Foto: Privat

Gubben på stubben var en annan av alla presenterna...


Foto: Privat

Efter paket öppningen blev det tårta och kaffe!


Foto: Privat

Stämningen blev bättre och bättre ju längre tiden led... vem vet, kanske sitter de fortfarande kvar i skolans kök?! Detta var iaf den sista bilden jag tänkte bjuda på från kalaset - så GRATTIS morbror på 50 årsdagen (som faktiskt infaller idag!)






Arctic cat

2008-08-31 | 07:42:06
Farbror M - kolla så snygg Luran är idag! :-)


Foto: Privat

Understället är en utmärkt pyjamas nu i väntan på vintern och skotertider!


Frukost!

2008-08-31 | 07:36:37
Åhh så gott med söndagsfrukost - och idag är den extra god! Blev nämligen lite rester från 50 års kalaset igår som jag och C tog reda på. Så till frukost avnjutes en tomatciabatta med smaksatt ost, baby spenat, tjälknöl och rostbiff samt körsbärstomater, och till detta en kopp kaffe med mjölk - lyx start på dagen enligt mig! Återkommer med några bilder från kalaset senare när jag gått igenom dem...


Foto: Privat


Bolibompa på väggen!

2008-08-30 | 14:51:26
Ja, äntligen är bolibompa draken uppe på väggen i Lurans rum och rummet i övrigt städat. Skönt! Tog toaletterna uppe och nere av bara farten när jag liks var igång. Dessutom hjälptes jag och mannen åt att dammsuga och skura hela huset, så nu kan vi med gott samvete dra på fest!


Foto: Privat

Lurans lilla rum går i grått, limegrönt och rött. Fåtöljen är perfekt på kvällen när det är nattningsdax :-)

 
Foton: Privata

Den röda hyllan sitter på säkert barnavstånd ännu så länge... Där förvaras bland annat doppresenterna. Byrån var tänkt att rymma Lurans kläder, men innehåller istället leksaker och minnesgrejor. Kläderna ligger istället i olika lådor under skötbordet i väntan på att en stor vit byrå inhandlas till hallen.


SVEA på tradera

2008-08-30 | 10:43:39
Japp, har vunnit ännu en budgivning på tradera, denna gången en svea kjol. Men som sagt, jag ropar inte hej förrän den ligger i min brevlåda... Men funkar det och den dessutom är så fin som den verkade vara, ja då har jag nog fått ett nytt beroende - tradera bacillen :-)


Tacopaj

2008-08-30 | 10:32:52
Tacopaj (5-6 portioner)

Deg:
150 gr smör
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Nagga botten och förgrädda i 15 minuter på 200 grader.

Fyllning:
500 gr köttfärs
25 gr smör
1 gul lök
1 tsk örtsalt
1 burk tacosås (styrka efter smak)
2 ägg
1 1/2 mellangrädde
ca 4 dl riven lagrad ost

Fräs köttfärs, finhackad lök och örtsalt - i med tacosåsen. Lägg sedan färsfyllningen i pajskalet. Häll över uppvispat ägg, grädde och ost. Stick lite i färsfyllningen så det rinner ned. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Servera med creme fraiche och jalapenos eller feferoni samt en grönsallad.

Smaklig måltid!

PS. Förresten följer jag aldrig recept till punkt och pricka, jag brukar lägga till och dra bort beroende på vad som finns i kylen... Så lägg tex gärna i oliver om ni gillar det, eller soltorkade tomater och feta ost, eller lite bacon, eller salami... eller ja, lägg helt enkelt i sådant ni gillar! DS.


Foto: Privat

Se till att ha en högre pajform när ni gör denna då det blir mycket fyllning som annars kan rinna äver kanten!


Ruths skaldjurspaj

2008-08-30 | 09:11:50
Tänkte vara hygglig och dela med mig av universums godaste skaldjurspaj (jag håller just på att grädda en sådan i köket, doftar ljuvligt...) Det är en klassiker i vår familj, mamma har gjort den så länge jag kan minnas, och den är obligatorisk på vårt JULBORD (!).  Så pröva den gärna, passar särskilt bra så här i kräftkalas tider!

Ruths skaldjurspaj

Deg:
2 dl vetemjöl
75 gr smör
1 msk kallt vatten

Nagga botten och förgrädda i 10-15 min på 225 grader.

Fyllning:
200 gr skalade räkor
1 burk musslor i vatten
1 fp crab fish/surimi stick
1 dl mellangrädde
3 ägg
1/2 paket frusen dill (eller mer om man gillar dill)
ca 3 dl riven lagrad ost
salt/peppar efter smak

Vispa ihop äggen, grädden, spadet från musslorna samt dillen. Vänd ner räkor, crab fishen som du skurit i små bitar, musslorna samt den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.

Ät och njut! (Den är dessutom lika god dagen efter om man ljummar på den i micron!)


Foto: Privat

Detta är den första av två skaldjurspajer, nu står den andra i ugnen och jag ska ta och börja med fyllningen till tacospajen (en annan favorit i vår familj, som brukar gå hem överallt, dvs även den är ett säkert kort! ) Jag vågar inte pröva något nytt recept en dag som denna, för tänk om pajen skulle bli oätlig?! Men som ni förstå gillar jag både att göra och äta paj, så sitter ni och "håller" på en asgod paj - dela med er av receptet!


Så här nöjd var Luran...

2008-08-30 | 08:47:39
... när hon inte fick "död" på getingen och mamma inte hade tid med henne för hon stod och fixade pajfyllning.


Foto: Privat

Dumma, dumma geting!!!


Foto: Privat

"Mor, jag kan inte få loss min geting! Alla sätt jag prövat på har varit fel..." (Ska läsas med Ma Numinen röst och melodin är "Far jag kan inte få upp min kockosnöt").


Foto: Privat

Vad glor du på?! Ta bor den där kameran och kom och hjälp mig då!!!

Sötfis till unge, men nu sover hon igen efter att tankat i sig lite välling och fått en gobis blöja bytt. Gäller att sova sig i form till kvällens kalas! ♥


Pop non stop!

2008-08-30 | 08:00:15
Ja, jag har börjat morgonen med att lyssna på pop non stop på P3 samtidigt som jag förgräddar tre pajskal. Inser att jag INTE hängt med på senaste tiden på musikfronten, knepigt vad en liten Lura kan ta fokus från annat! Metallica har ju släppt  nytt materal, gissa om jag blev glad!!! Nu ska jag ta och göra fyllningarna medan Luris fortfarande är god och glad, och mannen och vovven är på garaget och fixar bil - skönt att husera runt själv i köket!

Uppdatering och Lurisbild kommer senare!


Jag ger upp...

2008-08-29 | 20:43:43
... och kastar in handduken för ikväll. Ingen bård idag heller :-( Och i morgon lär man ju inte hinna, för då ska här bakas pajer och fixas inför 50 års kalaset. På söndag står övningsskjutning och besök i Ormsjön på dagordningen så då kanske bården kommer upp. Vore nice att få göra färdigt Lurans rum. Tvättstugan blev mannens projekt, cyfonen är nämligen tätt så där måste man på med kaustiksoda och lite fix, vilket jag med glädje överlåter åt mannen. Jag får ta tag i målning av väggar och underarbete av golvet på söndag eller till veckan - tvättstugan springer ju inte direkt iväg... inte tvätten heller ;-P
 
Det är ju trots allt fredag, så nu blir det coca cola och soffmys!




Jag har blivit av med oskulden!

2008-08-29 | 16:06:18
Ja, nu har jag blivit av med tradera oskulden :-) Har länge varit skeptisk, men tänkte att jag ska ge det ett försök. För kanske kan man fynda. Ligger iaf bra till på en auktion just nu + att jag "vunnit" en. Men jag ropar inte hej förrän paketet har landat i min brevlåda...

Och murgrönan jag köpte, vad tänkte jag på?! Den är ju mega stor, så inte tusan rymms den i kronan :-( Så jag vete katten vart jag ska förvara den... den ser för övrigt ut som en "risbuske". Aja, det är väl kanske dagens inlandsproblem!


Nyinvesteringar...

2008-08-29 | 15:22:14
...har jag gjort ett par i dag. Har köpt en väldans fin klänning till 50 års kalaset i morgon hos svägerskan :-) Dessutom hann jag in på blomster å köpa mig en murgröna till min krona på TV rumsbordet. Ninuz har även levererat en leksakslåda till Luran som hon inhandlat i Lycksele - blir perfekt att ha hennes leksaker i!


Foto: Privat

Mannen ska hämta ut våra grejor från jaktbutiken i Boden också nu på eftermiddagen, ska bli kul å se hurdana hörselskydden är, förhoppningsvis till vår belåtenhet - till skillnad från leveranstiden :-(

Nya panel gardiner har åkt upp i rummet mellan köket och TV rummet, så nästa "att göra" grej är att sätta upp bården i Lurans rum, jag har skjutit på det alldeles för länge. Sedan blir det att ta tag i tvättstugan.

Kom på att jag måste fixa morbrors paket tills i morgon med :-)

Så varför sitter jag här å bloggar?!



Dobby Do

2008-08-29 | 15:06:40

Foto: Privat

Han är så stilig mitt lilla djur ♥

   
Foton: Privata


Gröt - NEJ TACK!

2008-08-29 | 09:08:33
Förstår inte vad det är med ungen, ibland äter hon gröt så det står härliga till, och ibland totalvägrar hon som i morse - men lika glad är hon för det!


Foto: Privat

Så nu kör hon runt i gåstolen i väntan på att hon ska falla till föga och äta...

Det är rart med barn! :-)



Luran provar mössor!

2008-08-28 | 19:42:15

Foto: Privat

Kepsen var aningens för stor, så den åkte snabbt av!


Foto: Privat

Den stickade mössan i brunt med turkosa prickar satt som en smäck!


Foto Privat

Först var Luran lite tveksam till "snäll rebell" mössan...


Foto: Privat

... men då skröt vi upp henne, så hon nästan blev lite generad. Så den mössan fick ett stort "tummen upp"!


Foto: Privat

Mamma ska den sitta så här långt ner?! Är jag en hipp hoppers nu?


Foto: Privat

Den här gillar jag! Tror ändå att jag drar ner den lite till :-) Den där har du gjort bra Elin!


Tjuvar

2008-08-28 | 16:19:15

Fasiken så fräcka människor det finns! Är ju helt sjukt, båtar , båt trailers och båtmotorer har försvunnit för flera tusen hemma i byn. Är helt enkelt för dj-vligt! Och med tanke på att de tagit sig tid att bryta upp ALLA båthus + björnstugan gör att de (tjuvarna) måste vara iskalla eller helt enkelt stendumma... En sådan här gång önskar man att man fick ta dem på bar gärning, men å andra sidan vet man ju inte vilka galningar det är. Kan lika gärna sluta som i Åmsele med mord för att en pappa vill ha tillbaka familjens cykel. Huvva att det finns sådana människor. Ryser!

Nej ska göra något roligare nu, tror jag ska knåpa ihop ett tal/rimm till min morbrors 50års kalas :-)





På stugfronten...

2008-08-28 | 13:02:57
... har det stått stilla ett tag. Men nu är vi igång igen. Bäste bror hämtade hem vår kamin i förrgår, och en matta som ser ut som ett skiffer golv av sten är beställd i ljusgrått. Dessutom är ventiler inhandlade och "sprätt/värme skydd" i form av en härdad glasskiva kommer med bussgods :-) Sängen kommer desssvärre inte förrän vecka 43. Men det gör ju inte så mycket så länge man inte har matta och kamin på plats... Så snart, snart kanske jag fåt bort den stora "hög" med grejor som står travade i rummet mellan köket och TV rummet. Ska bli så skönt när diskbänk, kamin, bord, stolar och säng + allt krimskrams är på plats på Eldsjön. Men före älgjakten är det nog bara att glömma... Jag som var så naiv och trodde att vi skulle kunna sova där någon gång senast i slutet av augusti. Allt tar alltid mycket längre tid än man tänkt sig med små barn, har börjat inse det nu!


Sortering...

2008-08-28 | 12:57:33
... av alla Lurans kläder står närmast på dagordningen. Så liten och så mycket kläder, det värsta är att det finns en full tvättkorg nere i källaren med nästan lika mycket till som jag inte hunnit tvätta upp än... oj, oj... gruvar tills hon är 13-14 år. Undra just vad som är lagomt nu? Måste rensa bort allt som är för litet och sådant som inte behövs längre nu när det börjar bli kyligare ute... Borde vara smartast att sortera i storleksordning så att man har det lätt tillgängligt om man någon gång får en till liten :-)


Foto: Privat

Vi måste nog ta och investera i en stor byrå som rymmer alla hennes kläder. Funkar inte att ha allt i en liten byrå på övervåningen och en massa lådor under skötbordet....


Denna byrå från IKEA, Hemnes för 2 195 kr får nog bli nästa inköp!


Bellan!

2008-08-28 | 12:44:26
Goa grannen tittade förbi med en leverans från H&M som jag skickat efter till Luran. Så då fick man tillfälle att surr lite och dricka kaffe - aldrig fel. Dessutom fick Luran massor med kramar av Bellan ♥


Foto: Privat


Varför är hösten min favorit årstid?

2008-08-28 | 10:49:49
Naturen! Man har fortfarande kvar lite sommar, men slipper mygg och knott och annan ohyra, dessutom är luften kall och klar att andas, den känns helt enkelt "renare". Vidare är träden så otroligt vackra i sin höstskrud, finns knappast något vackrare än att sitta på sitt älgpass och betrakta naturen omkring sig... vilket för oss in på nästa anledning till varför hösten är så underbar.

Älgjakten - vad vore livet utan den?! Det var under den som jag "laddade batterierna" under min tid som doktorand när jag bodde i stan. Jag hade nog fått omvänd lappsjuka om jag inte kunnat tänka tillbaka på jakten med jämna mellanrum... Dessutom är gemenskapen med gubbarna i laget oerhört kul och viktig, liksom vad som finns i matsäcken ;-)

TV mys i soffan. På hösten är det helt legitimt att mysa ned sig i soffan och börja njuta av alla serier som drar igång efter sommar uppehållet. Själv ska jag försöka hinna med Poirot (älskar engelska deckare) och så naturligtvis Idol nu när vi har en skön sjungande tjej från Dorotea med!

Robust mat hör hösten till! På hösten kan man frossa i goda köttsoppor och klimp, rökt fläsk och pinglor. Sådan mat gör sig liksom mycket bättre då än på sommaren eller vintern. Dessutom är det ju i början på hösten läge för både surströmming och kräftor. Mumma!

Värmeljus. Kan inte få nog av dem. Jag har nog det lykt tätaste huset på gatan, mannen räknade en jul för något år sedan att vi bara i TV rummet hade 42 värmeljus tända...

Mörkret. Efter sommarens ljusa nätter tycker jag att det är obeskrivligt skönt att det är mörkt ute när man ska sova. Dessutom kan man ju äntligen tända fönsterlampor och annan mysbelysning uta natt mannen muttrara att det är "onödigt" ;-)

Kläderna. Nu behöver man inte ha ångest för att bikinin är för liten, utan kan istället mysa i sina stora varma koftor! Perfekt. Dessutom tror jag många köper nytt på hösten, sitter nog i sedan man var liten och gick i skolan, för då köpte mamma alltid en ny uppsättning med kläder åt oss barn till hösten.

Halloween. Eller snarare alla helgons. Jag tycker det är så stämningsfullt att gå på kyrkogården då, det är dessutom ett fint tillfälle att gå ned och tända ljus för nära och kära och minnas de trevliga stunder man delat. Denna helgen har dessutom en speciell plats i mitt hjärta sedan den första halloween jag och mannen firade tillsammans...

Snön. Mot slutet av hösten snöar alla "måsten" ner... gräsmattan som är oklippt och löven som inte krattats... Skönt!

Julen börjar närma sig. Jag älskar nämligen julen med allt mys, pyssel och mat som hör därtill - men knepigt nog kan jag inte fort nog få bort den när julafton väl är över. På nyår har jag alltid städat bort all jul! Men å andra sidan tjuvstartar jag advent redan i mitten på november...


Vi har regn hos oss...

2008-08-28 | 10:07:19
... men vad gör det när man kan ligga inne och mysa?! Luran vaknade två och var piggelin, så det blev till att övertala henne att somna om  med lite välling, men å andra sidan har vi nyss vaknat och är på ett strålande humör!


Foto: Privat

Morgonen har börjat med en rivstart! I magen vilar en björnbärs smoothie (den var godare än blåbär...) och i ugnen ligger fyra tjälknölar :-) En lång lista med matvaror att inhandla till hushållet, 50 års kalaset, och älgjakts säcken har också plitats ned. Nu lurar jag på att gå upp och sätta upp en bård i Lurans lilla rum och fixa i ordning det. Men först ska jag nog läsa lite bloggar och dricka kaffe och njuta av att se min busunge busa i sin gåstol ♥


Foto: Privat

Ooop, fick jag inte dra i gardinen?! Inte blomman heller?! Tråk mamma!!!


En intensiv dag i bilder

2008-08-27 | 20:54:47

Foto: Privat

Fastrarna dyker upp, och Luran är klädd - så nu är det bara att hoppa in i bilen och bege oss mot Strömsund!


Foto: Privat

Luran åker kundvagn för första gången! Väldans vad mycket det fanns att titta på... men det gäller att hålla i sig för morsan kör runt som en galning mellan hyllorna...


Foto: Privat

Än så länge är hon glad, men det förbyttes snabbt till gnäll och kink, Luran gillar INTE Dollars, nu är det vetenskapligt fastställt! Hon är nämligen nästan jämt glad annars, men just här har hon samtliga gånger varit grinig.


Foto: Privat

En racer handling av mig för att sedan byta på Luran och "tanka" räddade läget!


Foto: Privat

När allt på vår låååååånga lista var inhandlat och instuvat i bilen, tja, då hade Luran redan slocknat.


Foto: Privat

Så vi passade på att åka på Simonssons och fika räkmackor och hinka i oss kaffe så vi skulle orka fortsätta shoppa lite till. Luran vaknade hon med, så hon fick sig lite puré till livs. Sedan fyndade vi lite på nedre plan innan vi gick vidare på Helens kläder för att köpa presenter till en nyfödd liten kille som ännu inte har något namn. Till Luran blev det detta:


Foto: Privat

Body och byxor i härliga höstfärger! Sedan hann vi även beta av lite skobutiker, och några andra affärer. Jag blev så kär i några barnsaker i en av dessa affärer, så jag var tvungen att shoppa presenten till Linus där! :-) Men jag ska nog posta det så det kommer till Djupsjö mer omg än vad det gör om vi ska leverera personligen, då det är kalas och älgjakt för hela slanten den närmsta tiden.


Foto: Privat

Dagens fynd var annars den här lila (!) vattenkannan på Dollars, snygg och perfekt att alltid ha framme med vatten i så jag kommer ihåg att dricka i någon ordning. Var mycket bättre på det när jag ammade... I övrigt blev det mest förbrukningsvaror av olika saker samt en matta på Simonssons och panelgardiner och stänger på Dollars. Luran fick en apkudde förresten, då den påminde så mycket om apan Arne :-) Allt till 50 års kalaset inhandlades också, så nu är det bara att inhandla maten och börja röra i grytorna!


Foto: Privat

Husets fyrbente fick naturligtvis sitt med, både en ny röd dödskalle scarf och massor med ben. Så han hade absolut inte tid att posa, han ville bara till korgen å gnaga ben! :-)

Tja, det var dagen i stort, bilder från allt fix i huset i Snake blir det inga, för då hade jag kameran i bilen och orkade inte hämta den i regnet. Men jag kan meddela att det blev kanon! Ska bli så kul att fira Halloween där!

Nu blir det tidigt kväll, är trött som en bäver... God natt! ♥


Nu drar vi med fastrarna till...

2008-08-27 | 07:52:32
... Strömsund för lite seriös shopping :-) Och så ska vi passa på att äta gott, endera La Mares underbara Azteka eller Simonssons räkmacka kommer att slinka ned... Mm... Därefter blir det att åka upp till huset och sätta upp gardiner och fixa i fönstren så det ser lite "bebott" ut på veckorna med timers till lampor osv. Vi tänkte "inviga" huset till halloween, så tills dess bör vi ha fixat en säng så att vi alla kan sova där tillsammans. Väl hemma är det tänkt att en bård ska hinna sättas upp på Lurans rum + en storhandling + en tur på blomster + börja städa och måla tvättstugan... och... listan kan göras lång - får se hur mycket man hinner beta av!


Foto: Privat

En dreglig men glad Lura som busar med pappsi ♥


Sovrummet

2008-08-26 | 19:17:24

Sovrummet blev mot alla odds städat idag. Det var dags att göra en röjning där och byta i sängen och göra höst, och städa ut det sista av bäbis Luran :-). Nu är hon officiell en stor dam som sover i egen spjälsäng i SITT rum (hoppas hon läser detta *s*). Så i morgon ska jag fixa hennes lilla rum. En bollibompa bård ska upp + lite annat fix. Men i kväll ska jag bara ta en dusch och sedan ta och krypa ned i den renbäddade sängen och tända ljus och mysa med mannen, och kankse, kanske bläddra i en bok...


Foto: Privat

Finns det något mysigare än att krypa ner i sängen när det är renbäddat?! Förresten, någon som vet vart man kan köpa ett vitt virkat överkast till ett humant pris?! Har länge varit på jakt efter ett virkat överkast...


Foto: Privat

Ett bra tips är att sätta upp tavellister istället för sängbord om man har snålt om utrymme (ett annat plus är att man inte kan lagra så mycket skräp i sovrummet med en så liten avlastningsyta). På listen kan man ställa boken man läser för tillfället, lägga den obligatoriska mobiltelefonen och sist men inte minst rymms TV dosan. Men akta ögonbrynen...


Foto: Privat

Man ska ju inte ha TV i sovrummet, men det är ju SÅ bekvämt. Dessutom finns det väl inget bättre än att somna framför TV:n? En annan fördel är att man kan roa sig med fyrans morgontv när Luran slår upp sina blå kring sex-sju snåret, skönt att ligga i sängen å mysa då...


Foto: Privat

Myshörna med massor av ljusstakar! Den stora på golvet sprider världens underbaraste ljus, då den är stansad i ett hål/spetsmönster. Ska nog knata upp och tända några av ljusen nu och känna lugnet...



Hälge

2008-08-26 | 18:57:07
Hälge är en kul prick är vi alla ense om i vårt hushåll. Idag kom lill faster med en haklapp till Luris på just Hälgetemat. Tycker den var stört skön :-)


Foto: Privat


Gula disktrasor...

2008-08-26 | 18:52:48
... är bland det äckligaste jag vet. De ser ju sunkiga ut innan de ens är använda! Jag vägrar att släppa in dem i mitt kök! De ryker till städningen på toa eller liknande... Den stora frågan är VARFÖR gör de ens gula trasor?! Vore bättre med dammgrå eller bajsbruna. Hum... Ja... dagens inlandsproblem utan tvekan!


Foto: Privat

Visst ser den äcklig ut?!


Vi i villa...

2008-08-26 | 14:43:37
I senaste nummret av vi i villa finns en artikel som heter Torrt på fötterna! angående "fuktsäkert hus", alla varningar eller dåliga tecken tyck stämma in på vår källare... Det klantigaste är "Undvik täta material (så som plastmattor) samt organiska material (trä) i kontakt med betonggolvet eller ytterväggen..."


Foto:Privat

Klockrent!


Säng köpes!

2008-08-26 | 10:42:39

Vi skulle behöva en extra säng minst 120x200 men hellst en dubbel 160 eller 180 x 200. Så är den någon som har en gam´säng på lut eller funderar på byta ut sin och köpa nytt - hör av er till mig på [email protected] så köper jag den gamla om den är i något så när bra skick!



Skriva listor...

2008-08-26 | 09:16:46

... ska jag göra nu. Dels en lista över allt som måste handlas hem både i mat och blöj väg, men även allt som behövs till skaldjurspajerna och köttpajen, samt tjälknölarna som jag ska göra till lördagens 50 års kalas. Dels en lista över alla saker som förhoppningsvis ligger i min kundvagn efter att jag sprungit igenom Dollars i morgon. Där är det både det ena och det andra som ska inhandlas, bland annat saker till "vårt" rum i huset som mannen med syskon tagit över, men även saker till 50 års kalaset samt lite annat smått och gott som alltid tycks slinka ner i vagnen bara för att det är "så billigt", men när man tänker efter kanske inte är så billigt eller i alla fall så praktisk, för vem gör av med alla dessa storpack, eller köp 2, 3 eller 5 av en sak för... det brukar ofta sluta med att det blir för gammalt och man kastar det.

Hörde förresten på morgonnyheterna att vi kastar 27% av våra matvaror - tänk vad man skulle kunna spara både på pengar och miljön genom att handla mindre...  Ska försöka ha det i åtanke i morgon! :-)






Sockerskål

2008-08-26 | 09:09:36
Jag shoppade ju mer saker igår, tänkte jag skulle visa er min mörklila/rökgrå socker/godisskål som jag inhandlade på min fyndbutik Wiiks :-)


Foto: Privat

Jag har fått pippi på pressat glas, tycker det är så snyggt! Detta var dessutom ett "kap" då den är flera hundra kronor dyrare om man väljer att köpa den i exakt samma utförande/märke på Cervera eller Duka - så nu mannen "sparade" jag lite pengar genom att åka på Wiiks ;-)


Lila, lavendel och levande ljus

2008-08-26 | 09:04:00
Jag har en zinkbricka i köket som jag fixade till igår - på temat lila, lavendel och levande ljus. Så nu luktar hela köket lavendel + att det är mysigt att tända brickan när man sitter och dricker morgonkaffet - är ju faktiskt lite skumt nu på mornarna, speciellt idag när det var dimma, härligt!


Foto: Privat

Ett doftljus och en doftpåse som doftar lavendel. En liten lila värmeljuslykta, tre prismor från en trasig ljusstake, en vit sten och ett lila "prinsesshalsband" från Wiiks - vips så har man en dammsamlare ;-)


Lagen om alltings djävlighet...

2008-08-26 | 08:14:53
... tycks ständigt slå till mot oss. Tror vi köpt "drömkåken". För visst minns ni skräck huset Björn Skifs kämpade för att renovera i den filmen? Måste varit detta husets motsvarighet... För när vi flyttade ur möblerna i gillestugan igår eftermiddag/kväll för att skjutsa lite möbler till det hus som mannen med syskon tagit över, ja, då stinker det mögel (jag är dessutom dj-vligt allergisk och överkänslig mot mögel). Till och med mannen känner det tydligt, så det blir till att riva upp mattan - och mycket riktigt, där döljer sig en fet ful FUKTSKADA!!! F-n, huset är ju relativt ny dränerat, men måste tydligen ha fuskgjorts. Är man förvånad? Nä... Skit! Så nu är det bara att kolla med fuktmätare idag, riva bort panelen och skura med klorin och torka upp med fläktar och låta det stå över vintern, och så får vi dränera om till sommaren :-( Man ska ALDRIG köpa något av släkt/vänner, och man ska defenitivt alltid anlita BESIKTNINGSMAN. Dyrköpt lärdom.

Men jag och mannen låg och talade om detta, och mitt i bedrövelsen så kunde vi ändå konstatera att vi är rätt lyckligt lottade. Vi har ju varandra och framförallt världens sötaste unge - Luran! :-) Resten är ju världsliga saker (om än dj-vligt irriterande sådana).


Foto: Privat

Vårt charmtroll!


Första skoldagen...

2008-08-25 | 14:20:17
...för många killar och tjejer idag - bland annat för kusin E! Vi hoppas att första dagen gått bra. Idag har jag och Luran varit och shoppat lite på vår favoritbutik Wiik s+ att faster A varit på besök. Vi for sedan upp till Snakelake och käkade lunch och inspekterade huset som mannen + syskon med respektive ska ta över. Blir kanonfint! Faster A och farmor håller i detta nu på att börja städa där och vi ska åka upp med lite möbler senare idag... Förutsatt att det inte börjar regna!


Foto: Privat

Luran och faster A är bästa vänner!


Mys!

2008-08-24 | 17:17:35
Mor och far fick dunder mycket abbore igår, så jag önskade mig kokt abbore till middag - och det var SÅ gott (dessutom är väl kokt fisk nyttigt?!) Synd bara att den var så insaltad så att Luran inte kunde smaka, men hon åt kalops och en burk mangopuré med god aptit  istället. Jag och svägerskan passade på att planera det sista till 50 års kalaset, så på onsdag bär det av till dollars och bunkra upp med lite smått och gott. Dollars oparfymerade tvättservetter för barn är till exempel något som jag brukar bunkra upp med jämna mellanrum. Nej, nu ska jag ta och göra som resten av familjen, mysa ner mig och vila ögonlocken. Luran snarkar, Dobby drömmer och mannen andas tungt i soffhörnan... Kanske blir det en film sedan, om vi orkar!



Siluett

2008-08-24 | 10:43:45

Foto: Privat

Kul, nu börjar jag och kameran bli lite bättre kompisar...


Presenter!

2008-08-24 | 10:38:42
Ja Luran fick presenter av pappi när han kom hem. En snygg jacka att ha till våren med lastbilsreflex (vad annars?!) och en UV-tröja till nästa sommar. Perfekt när Luran ska vara ute i solen, verkar vara superskönt material och dunder kvalité. Men kostar det så smakar det... Lite kul ändå att man på en lastbilsmässa kan köpa barnkläder i volvos monter :-)


Foto: Privat

Men vart är fruns present?! ;-P


Kräftor...

2008-08-24 | 10:30:07
...har jag ännu inte hunnit äta i höst :-( Måste ta och planera in en kräftskiva omg! Och till kräftskivan skulle inte detta sitta helt fel:

  
Kökshandduk 29 kr            Servetter 29 kr även de
Lagerhaus                            Lagerhaus



En rund glasskål för 149 kr från Lagerhaus
- Tänk att fylla den med räkor eller något annat gott, eller
varför inte en massa orage ringblommor eller rönnbärskvistar?

 2-pack svarta vinglas från Rusta för 39.90

Jag hade gärna dukat helt i svart, orange, rött och transparent glas. Jag har ett helt underbart kräftfat som jag fått ärva som skulle få trona mitt på bordet i så fall!


Bild: Arlaköket

Har ni ätit kräftor än?




Älgtroféer

2008-08-24 | 09:29:17
Så här just innan älgjakten så tänker man och drömmer man älg - både på längden och på tvären. Dessutom har jag en förkärlek för galna älgprylar - så jag tänkte visa två av mina favoriter!


Foto: Privat

Den här älgfällen har hängt med i ett par år... tror den är köpt på jysk för en billig penning. Först var det hundens favorit och nu älskar Luran att köra dit och försöka fånga den i hornen.


Foto:Privat

Den här älgtroféen fick mannen av mig på ren jäkulskap för något år sedan när jag lyckats fälla älg men inte han. Vi skämtar rått men hjärtligt med varandra om just jakten... Men som alltid har jag fält några fler oxar än han, och dessutom är mina liiiiiite större än hans ;-)


Snuppiluran!

2008-08-24 | 09:02:28
Ja det här är snuppiluran i egen hög person!


Foto: Privat

Hon är jublande glad, för nu kommer pappsi hem om någon timme ♥

Själv har jag just mixat ihop min frukost - ja, en sådan där dj-vla blåbärsgrej :-P Och vovven ligger som en kloss vid mina fötter och kollar på mig med sina stora fina ögon. Hela han ber om ursäkt. Var tvungen att bli riktigt arg, han drog nämligen ut på vägen utanför huset då han såg favoritgrannen och buskompisen Trix - och det får man minsann INTE lov att göra (och det vet han, så han skämms nu). Så det blev till att höja rösten (hela kvarteret hörde nog) och ge honom en buff i baken så han pyste iväg in på tomten igen. Får inte bli några övertramp för då får han inte vara lös, vilket han alltid brukar vara när han är ute tillsammans med oss. De handfull gånger han "brutit" tomtgränsen är just när han ser grannarna, speciellt lilla Bellan och Trix. Men det är ju tur att man har en så glad hund som vill hälsa på allt å alla :-)






God natt!

2008-08-23 | 23:34:33
Jag kunde inte låta bli - är barnsligt förtjust i Miranda nallarna :-)


Bild. Miranda


Är du lycklig?

2008-08-23 | 22:24:34
Passa på och var med om att tävla om detta smycke i så fall!



Jag är med och tävlar om detta fina smycke hos Livet enl MiNiMi från MiNiMi design.
Var med du också !


Uppdateringar!

2008-08-23 | 21:02:17
Följ min blogg med bloggkoll

Är det svårt att hänga med när jag sprutar ur mig inlägg om diverse ovesäntligheter?! Eller vill Fastrarna gardera sig så de inte missar någon bild på Luran?! Klicka på länken ovan så är det kirrat lite snabbt :-)


Belöningar

2008-08-23 | 20:44:13
Jag har ett hiskeligt godissug i kväll - jag som trodde att jag var "avgiftad", men icke! Jag hallicunerar om chokladkakor, röda ferraribilar, skumsvampar och lakrits. Något drastiskt måste till! Hot fungerar inte på mig, så jag tror enda lösningen är att "belöna" mig själv med saker jag vill ha. Jag ska därför lista 5 saker jag vill ha, men som egentliggen är lite onödiga, men som jag ska ge mig själv lov att köpa förutsatt att jag håller mig ifrån godis, kakor, tårta och glass :-)

♥ v. 35 Svart och röd klänning (blir perfekt på 50 års kalaset!)
♥ v. 38 Fågelarmband, Juicy Coctail från TIMI Collection
♥ v. 41 Något ur Avanna kollektionen, förhoppningsvis hinner hon trycka nytt...
♥ v. 43 Svea mössa både till mig och Luran
♥ v. 46 Röd vinterkappa - bara jag hittar någon!

Ahh... har inte tänkt på godis en enda gång den sista halvtimmen, fick fullt upp med att fundera på vad jag  ville ha :-) Så indirekt har jag redan uppnått mitt syfte. Kanske inte behöver inhandla alla dessa saker... eller, en kläning MÅSTE jag köpa ;-) Sedan borde jag kanske hålla i plånboken så jag har råd att shoppa i London.


Sha-Boom - R.O.C.K

2008-08-23 | 20:30:34

Ser på sommarkrysset där de uppträder nu, minns det som igår när de var poppulära... seda  ser jag hur gammla de är och inser plötsligt att det innebär att även jag är gammal!!! HJÄLP!  Fett nostalgisk iaf :-)



Längtar...

2008-08-23 | 16:54:33
...allt efter mannen lite nu. Tur att han strax sätter sig på tåget och börjar tuffa hem till mig och Luran.  Sådana här gånger är det tur att mobiltelefoner finns - vad gjorde man innan de fanns?!


Bild: Miranda


Perfekt!

2008-08-23 | 16:11:13
Min dag har varit perfekt så här långt. Det börjar med att det är strålande väder ute. Sedan sätter jag mig i bilen på väg till Gafs, och vad hör jag då?! Jo, mitt favorit programm "Mammas nya kille". Steffe N är bara sååå skön! :-) Plötsligt får jag ett sms att N fixat den vita lyktan från indiska som jag så gärna velat ha - Tack! Sedan tillbringar jag och Luran några trevliga timmar i Gafs med faster A, farbror M och Kusin E. Luran blev något bortskämd, faster hade tagit fram kusinens gamla bäbisleksaker + barnstolen, haklapp m.m. Så nästa gång behöver vi inte ta med något alls - allt finns ju redan där, toppen! Och innan vi åkte hem förbarmade sig M trots att han var lite trött i ögat efter nattens begivenheter och hoppade på cykeln och fixade nypotatis till mig och Luran från LAPPMARKSBONDEN :-) (Debiterar er 50 kr senare för den smygreklamen, he, he). Och väl hemma sov Luran i bilen så jag hann busa lite med Dobby Do. Det blev apportering och dragkamp för hela slanten. Och nu jäser jag i soffan efter en helt otroligt supergod middag... Vad jag åt?! Surströmming! Mm... synd bara att jag inte orkade tio till :-)


Foto: Privat


Luran i kjol...

2008-08-23 | 10:24:59
... ja, dagen till ära har Luris fått på sig en kjol - vi ska ju strax åka på finbesök till Gafs :-)


Foto: Privat

Jag ska bara trycka i mig min morgon smoothie och en kopp kaffe så jag piggnar till... Dobby Do har hållit oss vakna i natt :-( Han har legat och "voffat" sedan två/tre tiden på något han hört ute, och vid fyra snåret kräktes han upp lite gräs - så då var det bara upp och torka! Men nu är han i sitt bur och äter på ett ben, han har det bättre där än att flänga med till Gafs (men i vanliga fall följer han med nästan överallt).

Ha en fin dag, och passa på att njuta av solen! ♥




Blocket!

2008-08-22 | 19:46:14
Jag är lite blocket beroende och hittade just denna asroliga annons när jag kollade igenom möbelannonserna!

Sängen ska ut


Säljes av Mats Persson. Insänd 22 aug 18:21. Ta bort, ändra, förnya


  
 
 

Pris: 250:- Typ: Säng & Sovrum Helsingborg: Visa var

Frun ska göra om i sovrummet IGEN eftersom sängramen inte passar in längre. Den är klädd i vitt tyg, kommer från Ikea och den samlar en massa damm och katthår efter våra två katter. (Jag påpekade detta vid inköp, men vad vet jag om inredning.) Efter en tvätt av tygeländet runt stommen så krympte det och man får ta i så man får skitsmak i munnen för att det ska passa. (Och det gör det ej ändå) Man kan stå ut med det tycker jag, men igen, vad vet jag?????? Nu ska eländet ut (sängramen alltså, inte frun) och jag kan tänka mig att skänka bort eländet (igen, sängramen inte frun) Det är bara ramen som ska ut, ej skjutbanorna (madrasserna).Allt tyg är nytvättat. Eller bytes mot något kul. (OBS Ingen fru. DET RÄCKER MED DEN JAG HAR)


Underbara unge!

2008-08-22 | 19:19:44
Min underbara guldklimp är så duktig. Idag har hon ätit  "riktig" mat till lunch och så gröt (!) nu i kväll. Sedan bytte vi blöja och så lade jag henne i sängen och nu sover hon! På fyra minuter kom hon till ro :-) Hoppas nu att hon sover natten igenom. I går somnade hon vid åtta tiden och vaknade först halv sex och ville ha lite välling, sedan somnade vi om till åtta... är så mysigt att se morgon TV och hålla handen! I morgon planerar vi att åka till Gafs för att hälsa på Kusin E och faster A och farbror M. Så håll kaffepannan varm till efter lunch någon gång :-) Måste hinna rasta Dobby Do och ta förmiddagsluren innan vi kommer. ♥


Måste banta och skaffa silikonbröst...

2008-08-22 | 18:16:24
... NOT!!!



Chokladfontän...

2008-08-22 | 16:15:46
...har jag haft en löjlig önskan om att få ha i min ägo i ett försök att åminstonde för en dag leka att man är Kalle i chokladfabriken. Jag såg att man för 499 riksdaler kunde bli en lycklig ägare till just en chokladfontän, men, men... det rimmar jäklit illa med min numera sunda (?!) livsstil. Så jag fortsätter att drömma...






Foto: coolstuff.se

Men förresten, jordgubbar är väl nyttiga?!



Svärmor!

2008-08-22 | 16:07:16
Jag älskar svärmorstunga, har dessa blommor i nästintill alla mina fönster. Dels är de snygga, dels är de det enda som överlever mina omsorger någon längre stund.... Men jag älskar snittblommor och buketter, och försöker alltid ha någon "slit och släng" växt som blommar - för visst blir man glad av blommor?!


Foto: Privat

Och ett plus var ju att blomman matchar mitt numera lila kök :-)
Och förresten, jag gillar inte bara svärmorstunga, min "riktiga" svärmor går inte av för hackor hon heller!


Kronor på hjärnan...

2008-08-22 | 15:54:14
... verkar jag ha haft när jag beställde från jotex :-) Två (stor/liten) krona i vitt smide, samt två silver kronor i form av ljusstakar. Blev nöjd med dem alla, speciellt när jag vet hur billiga de var om man jämför med liknande på olika inredningsbutiker på nätet.


Foto: Privat

Den stora vita smideskronan får pryda bordet i TV rummet, tror jag ska komplettea den med något grönt... kanske en murgröna som slingrar sig skulle göra sig där? Den mindre smideskronan skall få trona på en vit hylla som hänger ovanför sängen i sovrummet, men den gör jag i ordning först när jag har städat där uppe...


Foto: Privat

De små silverkronorna tänker jag ha värmeljus i vad det lider då jag flyttar upp stegen till sovrummet. Och ja, det är jag och mannen på vår bröllopsdag i fotot bakom. Den snygga ramen kommer från miljögården!


Halsbanden!

2008-08-22 | 15:44:18
Halsbanden som jag beställde från Manolin i början av veckan kom idag - och jag är helnöjd, förutom att den personliga gravyren ej kom med (men har inte heller fått betala för det, så ok...). Jag antar att man kan lämna in och gravera baksidan själv senare, vilket är perfekt kom jag på, för då kan man disponera ytan där bak utifrån hur många barn man planerar ;-)


Foto: Privat

Inte den bästa bilden, dels syns alla mina fingeravtryck, dels kommer jag itne överens med kamerans zoom/skärpa än. Vet redan nu att detta kommer att bli en favorit som kommer att sitta kring min hals allt som oftast!


Måste du blogga?!

2008-08-22 | 14:06:09
Luran ligger i mitt knä och tycker absolut inte att mamma ska sitta med datorn, men samtidigt är hon fashinerad av fotona som rullar förbi...

Nu:

Foto: Privat

6 månader sedan:

Foto: Privat

Tiden går allt för fort!


Björnjakten...

2008-08-22 | 13:37:25
...ställer till det. Det var tydligen så många som ville jaga i trakterna kring Arksjöberget att jakten stoppades då de inte var ense... Förvånad?! Yey... se till å skjuta björ istället för att krångla!

Och ni som lyckas skjuta - se för böveln till att björnen är död innan ni går fram! Annars kan det gå som för mannen i Kajana i norra Finland - han trodde björnen var död och gick fram, men då attakerade björnen jägaren och bet denne i benet och huvudet...  Tur att han hade en duktig vovve som fick björnen att fly fältet.


Foto: vk.se


Banan gjorde susen!

2008-08-22 | 09:32:46
En banan i morgon smoothien gjorde susen, nu blev den faktiskt oförskämt god :-) Mamma/mormor har droppat in med ett par panelgardiner och några mattor, perfekt - för då fick jag en anledning att koka kaffe! (Är dålig på att koka kaffe när jag är själv, varför vet jag inte, för jag är en riktig kaffemaja...) En tur på affären och en promenad är väl vad som närmast står på dagordningen, sedan får vi se om städlusten slår till igen.


Foto: Privat

Luran ser på morgon TV :-)


Foto: Privat

Verkar vara något kul på, kanske skrattar hon åt Bengt Fs vintips och snapsvisor?!

Förresten Luran säger mamma nu! Eller ja, nästan... Ma ma ma ma ma ma ma ma na ma na na ma - med lite god vilja tycker jag att man kan säga att hon säger mamma då, visst?! ;-)


Rottisvalpar

2008-08-21 | 21:52:03
Här kommer ytterligare en bild på Dobbys syskon, dock ej kullsyskon.  Visst är valparna Isak och Molly söta?!


Foto: Yvonne Hultqvist


Dagens bästa...

2008-08-21 | 20:43:54
...stod svägerskan C för när hon levererade min efterlängtade trappstegshylla. Den kommer att bli perfekt i TV rummet när vi väl tar bort Lurans resesäng, men i vinter tror jag den får stå i sovrummet. En sådan där steghylla kan man ju ha nästan överallt - perfekt! Hade tänkt ha den i stugan, men den var för snygg så den blir nog kvar här hemma. Måste nog ta och höststäda sovrummet i morgon... Dessutom har jag ju ett paket från jotex som ligger och väntar på mig med en massa kul inredningssaker :-) Och OM Ninuz beger sig på INDISKA kanske hon förbarmar sig och köper en vit lykta åt mig som jag bloggat om tidigare? ♥


Foto: Privat


Man blir trött av att städa...

2008-08-21 | 20:30:50
... så nu sover Luris sött! ♥

Foto: Privat


Fortsatte av bara farten...

2008-08-21 | 20:25:04
...när jag lix var igång passade jag på att göra höst i TV rummet med. Tog sin lilla tid då Luran inte var samarbetsvillig, men med en paus då vi tittade in hos grannen och drack kaffe är vi nu färdiga och kan sitta och mysa och njuta av att ha det städat i åtminstonde köket och TV rummet.

Före:

Foto: Privat

Efter:

Foto: Privat

Hade tänkt ha det i brunt, vitt och rosa. Men beslutade mig att ha det i brunt, beige och vitt istället. Blomman på burk som jag pysslade tidigare idag åkte i soporna (kaktusen såg för anskrämlig ut insåg jag efter ett tag). Men jag ska inhandla hjärtan på tråd och ljusblå eller vit sisal och göra om det och ha det i sovrummet i stället tror jag...


Från sommar till höst!

2008-08-21 | 17:13:29
Jag kände att det var dax att göra höst i köket, för snart börjar ju jakten och då hinns inte särskilt mycket... På sommaren gillar jag att ha det ljust, men när hösten kommer vill jag gärna ha det murrigare och en massa, jag menar massa stearin/värmeljus överallt! Ett snabbt sätt att förändra är att byta textiler, lampskärmar och krukväxter - vips så har vi höst i köket :-)

Köket före:


Foto: Privat

Köket efter:


Foto: Privat


Foto: Privat

Det är kul att duka/pynta efter säsong, jag tyckte bockhornet passade bra nu. Dessutom har jag gjort mig en kakpåse istället för kakstrut! :-)


Foto: Privat

Passade även på att hänga upp denna handgjorda skyddsängel som jag och mannen fick i bröllopsgåva i köksfönstret - för vem vet, kanske gör den att mina kokkonster blir bättre ;-)


Dax att tävla!

2008-08-21 | 12:40:39

Jag har hittat en tävling i Tjohalias blogg, där man kan vinna sig en fin Marimekko skål, inte helt fel!


Foto: Desigonline

Var med och tävla DU med!



Månskensbönderna...

2008-08-21 | 12:21:15

... i Avaträsk, dvs Linda och Patrik har en superfin fotoblogg (lertorp.blogg.se) som jag brukar ha titta in i men som nu är lösenordsskyddad då hon lägger ut så mycket bilder på barnen (förståndigt!). Och jag hann ju aldrig anmäla att jag gärna ville fortsätta följa bloggen - SÅ OM du läser detta LINDA, så skicka gärna användarnamn och lösen till mig på [email protected] Då blir jag glad! :-) Är så trevligt att vara "hobby" bonde via nätet och följa ert slit, men även framgångar! ♥



Det är detaljerna som gör det...

2008-08-21 | 12:10:25

... iaf enligt mig. Jag älskar små kluriga detaljer som man först inte lägger märke till, men som man sedan "plötsligt" upptäcker när man granskar inredningen.  Typ i likhet med Pettson och Findus böckerna, där är det alltid en massa små figurer och detaljer som man först upptäcker efter en stund... och det tycks hela tiden komma till "nya" saker!


Foto: Privat

En nyckelpiga på lampskärmen piggar upp!



Foto: Privat

Eller varför inte en egen husmus?! Jag gillade iaf idén att måla ditt ett råtthål i vår annars rätt tråkiga tvättstuga.



Lunch!

2008-08-21 | 11:58:24
Luran har ätit så duktigt idag, först en portion slottspuré och därefter päronpuré - börjar bli stora damen!


Foto: Privat

Söligt men gott! ♥


Dagens pyssel...

2008-08-21 | 11:54:21
... var att göra en blomma på burk. I original var det murgröna och hjärtan på tråd som man satt i olika burkar med sisal runt om i blomsterbutiken. Jag gjorde en mer "tålig" variant med en kaktus - då kanske den lever en stund iaf :-) Och allt med saker som jag redan hade hemma, så den kostade gratis!


Foto: Privat

En aningen knallig i färgen, men jag tror den blir bra i mitt vardagsrum när jag tar bort det gröna och gör det höstigt brunt, då kan lite färg pigga upp!


Höstrusk...

2008-08-21 | 10:25:23

...kräver att man har varmt och torrt på fötterna. Varför då gå omkring i vanliga tråkiga gröna stövlar?! Jag har ett par rosa och lilamönstrade stövlar som dessvärre sett bättre dagar... (Till mannens förtjusning, han tycker dom är pinsamma)Kanske dax att köpa nya? Hade gärna köpt dessa från Viking, och hade Luris varit större hade vi kunnat haft matchande gummistövlar :-)



Gummistövlarna kommer från Viking och heter Fairy Mum respektive Fairy Girl, och kostar 430 kr för den stora och 330 kr för den lilla. Söta! ♥




Batikmönstrat...

2008-08-21 | 10:12:29

... är hör och häpna på väg att bli modernt igen! Jag riktigt ryser - jag kommer aldrig att tycka det är snyggt, ALDRIG!




Nu finns det exempelvis batikfärgade kuddar på Room för 490 kr (!)
HEMSKT!



Björnjakt

2008-08-21 | 09:18:26
I dag drog jakten på björn igång. 24 st får fällas i Västerbotten...
Och hela 70 i Jämtland, vilket gör att det kanske inte är fullskjutet
när älgjakten väl drar igång :-)


Foto: Wikipedia

Hur många fälls första dagen tro?


Svart & vitt

2008-08-21 | 08:25:14

Morgonens Luris levereras i svartvitt!


Foto: Privat



Smootihe

2008-08-21 | 08:13:12

Jag försöker verkligen att tycka om min morgon smoothie, men nej... Trots att jag piffat upp min blåbärssmoothie med lite vaniljsocker. Tror jag måste pröva att blanda blåbär och banan i morgon - kan ju inte bli värre än vad det redan är! ;-) Receptet på smoothien har jag hittat på Arlas hemsida, det är ett av "guldkorns recepten" Hum?! Det är kanske mig det är fel på, här är receptet - pröva gärna och se om det är så hemskt som jag påstår! (Kan ju helt enkelt vara så att jag fått "anti blåbärs" känslor efter att ha rensat så mycket bär *s*)

BLÅBÄR OCH VANILJ
1 dl frysta blåbär
2 dl Mjölk
2 dl Vaniljyoghurt
ev 1/2 tsk florsocker
Mixa frysta blåbär, mjölk och vaniljyoghurt. Smaka av med lite socker.



Släktforskningen...

2008-08-20 | 22:04:54
...har gett resultat. Så här fina är två av Dobbys bröder (från två andra kullar, men med samma föräldrar).



Foto: Yvonne Hultqvist


MIO & IKEA katalogerna har ramlat in...

2008-08-20 | 21:44:38
... och nu har jag hunnit bläddra lite i dem. Det finns massor som jag skulle vilja inhandla, och några favoriter kommer säkert också att köpas vad det lider. Men det bästa med katalogerna är den inspiration de ger - och det alldeles gratis!

Några roliga ideér är att låta alla sina böcker stå framme (om man har många och i olika färger) och sortera dem efter färger i likhet med regnbågen.

Eller varför inte samla alla ljusstakar man har i olika höjder och material på en och samma plats?

Skippa tavlorna på tavellisten och ställ upp kokböckerna på den i köket, och varför inte hänga upp en tom ram och knyta fast det fina matsilvret inne i ramen (skedar på en rad, knivar på en, och gafflar på en)?

Det är mängden som gör det! Våga köpa flera och lika ljuslyktor/lampetter/tavlor och häng dem i rad eller konstellation. Supersnyggt!

Har du barn i omgivningen? Rama in deras mästerverk i olika ramar som dock går i samma färgsättning, så vips, världens mästerverk!

Gör egna lampskärmar! Våga! Varför inte använda en konservburk som skärm till spotten i köket, eller sy en lampkjol av mormors gammla kökshandduk... Endast fantasin begränsar dig!

Erkänn dina laster! Samlar du på något (gummiankor, skor, vin, stenar eller you name it) så visa upp det på en hylla med snygg belysning!

Har du husdjur? Samla deras "godis" (ben, pellets, kex osv) i olika burkar och ha på en byrå i hallen - praktiskt och snyggt!

Använd det oväntade - en blomma måste inte stå i en blommkruka, utan kan göra sig utomordentligt i en syltburk, en potta eller en sko...

Fan, jag känner mig som ERNST, he, he... jag har "gått igång" skulle kunna fortsätta och spåna i evighet på kul tips. Tror jag behåller resten för mig själv ett tag och återkommer när/om jag omsätter dem. I morgon ska jag iaf fixa en blommsteruppsättning som jag såg i dag när jag var inne på Blommona, och som man lätt gör själv för en MYCKET billigare slant. Resultatet får ni se i morgon :-)




Rottis eller räka?!

2008-08-20 | 20:39:13
Vår lilla rottis... ska man skratta eller gråta?! En av anledningarna till att vi skaffade rottis var att vi ville ha en hund som inte skulle bry sig om andra människor i någon större utsträckning utan främst fokusera på flocken, detta då vi bodde i stan och jag alltid velat ha en hund som kan följa en lös överallt och som man kan träna/tävla lydnad med... Så vi köpte Dobby. Kraftig och fin pappa utan dess like, och modern är även hon ruskit fin med bra psyke, så allt talade för att vi skulle få en kompakt och fin rottis med bra psyke. Desvärre så fick vi en räka (men vi älskar vår räka!) som är otroligt glad i folk och speciellt barn, han tror han är en knähund och är inte alls speciellt rastypisk och "skarp" vilket så här i efterhand uppskattas :-) Vi har kanonkontakt med en av hans kullsyskon och dennes matte, men ibland så undrar man vad det blev av de andra i kullen. Rottisar är ingen lätt hund, den kräver sitt både vad gäller motion och mental stimulans, och får de inte det så kan de lätt börja "trixa" och skapa sig ovanor och olater som ägarna inte gillar, speciellt när de är tonnåringar. Märkligt vad många rottisägare som blir allergiska, eller får ändrade familjeförhållanden då hunden är kring 1 1/2 år upp till 2 år... Men det är då allt ställs på sin spets och man måste vara tydlig i sin ledarroll, klarar man bara det har man världens, och då menar jag världens goaste hund!!!


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Gräsänka...

2008-08-20 | 19:55:35
... är man sedan man skjutsat iväg mannen till bussen. Han är på väg till Elmia i Jönköping, så jag å Luran får klara oss själva tills på söndag. Vi började vår ensamhet med att dra till byn där mormor fick agera barnvakt medan jag lånade pappas stora regnrock och tog en promenad runt elljusspåret till Dobbys stora förtjusning. Det var förresten första gången Luran var själv med någon annan än sin mamma och pappa, och lite lessen var hon i början, men sedan lyckades mormor få henne på andra tankar. Men då jag kom tillbaka släppte hon mig banne inte med blicken, och såg hon mig inte så då började hon tjuta. Märlig och fin känsla att vara så viktig för någon annan... Nu sitter det lilla busfröet i mitt knä och gör gobisar, så det är till att gå och byta en blöja!


Första smörgåsrånet

2008-08-20 | 14:31:46
Luran har varit kinkig på att svälja minsta lilla klump i sin mat (dissar som sagt gröt totalt), men smörgåskex verkar gå ned :-) Och gissa om det fanns en vovve som låg nedanför och såg till att inte en enda smula hann ramla ned på golvet...


Foto: Privat


Foto: Privat

Hallå?! Hallååååååååååå? Vovven?! Luran har redan kommit på att det är roligt att dela med sig :-)




Shopping!

2008-08-20 | 14:22:59
Det blev lite shopping när vi var på vår road trip med. Först och främst en stor säck Ekanuba till rottisen (går liksom ett par kilo i månaden när man har stor vovve). På Sportringen inhandlades två välbehövliga tröjor till mannen (så han ser presentabel ut i Jönköping). Dessutom lite shopping på Tallen till Luran. Hon fick sig ett par Laban och Labolina vantar att ha till vintern, ett par adidas skor så hon ska kunna köra sin gåstol i någon ordning och efter ett tips från A:s mamma en blomma med sugpropp som man tex kan sätta på bordet framför dem när de sitter i sin matstol - och det var tidernas dunderhit!!! Luris ÄLSKADE den, hon sitter fortfarande och försöker "döda" getingen på blomman... Så tack för tipset A!


Foto: Privat


Foto: Privat

Nu är snart getingen MIN! :-)


Snygga killar :-)

2008-08-20 | 14:10:32
Så var vi tillbaka från vår road trip! Vi har dejtat två snygga killar och deras mammor.  Här är snyggingarna när vi åt lunch på Stenmans.


Foto: Privat


Foto: Privat

Ovan, världens sötaste och goaste A, Lurans BB kompis :-) Kanske blir han bagare när han blir stor, för han gillar iaf sitt decilitermått skarpt!



Foto: Privat

Och här är Lurans "fästman" go´knul´n i granngården, lilla prins I.


Tack för en trevlig lunch! ♥



Road trip!

2008-08-20 | 09:14:52
Ja, nu ska vi strax iväg på en road trip - bilder kommer senare om övriga går med på det!

Ha en bra dag! ♥


Härlig kväll!

2008-08-19 | 19:40:26

Vi har ätit gott och jag har tagit mig ett härligt skumbad och mannen har varit ute med hunden. Nu slappar vi framför TV:n, nej förresten JAG slappar (bloggar) och mannen packar inför morgondagens avresa mot Jönköping. Själv planerar jag och grannen en tur till grannkommunen för att träffa Lurans BB kompis med mamma för en lunch. Jag ska passa på att köpa foder till vår hungriga rottis med. Det är alltid trevligt med lite planer. Jag håller på att bjuda in mig hos mor och far till helgen endera på surströmming eller kräftor, för hur ska jag annars få tiden att gå utan mannen?! Eventuellt tar jag mig i kragen och kör till Gafsele på lördag, har ju filmer som måste levereras till kusin E :-)  Se där, plötligt finns det massor av kuliga saker att ta sig för!


Foto: privat

Medan jag slö tittar på "Du är vad du äter", prövar Luran att äta upp sin gåstol. Hm... aningens hårdsmält då man endast har två tänder!

Trevlig kväll på er! ♥



Matinspirationen...

2008-08-19 | 15:33:25
... infann sig i form av ett Kajsa Warg moment - dvs "man tager vad man haver". Så nu puttrar en köttfärsfrestelse i ugnen bestående av köttfärs, tunnt skivad potatis, skivade tomater och champinjoner, strimlad purjolök, feta ost, finhackad vitlökssalami, matlagningsgrädde, krossade tomater smaksatta med vitlök och riven stark hårdost... Hurvida det blir en hit eller ej är frågan - men gott luktar det iaf!


Sista hållplatsen ute i obygden...

2008-08-19 | 15:15:58
... där bor Lurans faster S :-) Som blivit "stor" å ska sköta liftar - snacka om cooling! Blir perfekt när Luris är större och ska upp å åka skidor på sportlovet... Dessutom kommer faster S ner från obygden till veckan, så då får vi förhoppningsvis träffa henne, för Luran saknar ju sin lilla faster. ♥


Förkylningsbaciller...

2008-08-19 | 14:02:47
... tycks ha flyttat in hos mig :-( Jag ska försöka fördriva dem med en stor kopp varmt te och en stund i soffan med senaste nummret av allt i hemmet som jag medvetet försökt hålla mig ifrån så att det ska räcka lite längre. Luran sover sött i sängen - jag hör hur hon snarkar! Detta kallar jag vardagslyx :-)



Vad gör ni när ni vill skämma bort er själva lite?



10 sanningar - tro det eller ej!

2008-08-19 | 13:49:58

♥ Jag har varit kock i TV (lagat palt).

♥ Jag har tagit en springnota i Bryssel.

♥ Jag älskar att äta surströmming - men tål inte lukten av just surströmming (hur det nu går ihop).

♥ Jag har promenerat i en snöstorm endast iförd en bikini och en toppluva.

♥ Jag "hoppar" ner i sängen då jag är själv hemma, då jag efter att ha sett en skräckis någon gång i min ungdom fått för mig att det ligger någon under min säng med en skalpell och väntar på att få skära av min hälsena...

♥ Jag som aldrig skulle föda barn gör mer än gärna om det om resultatet blir lika underbart som Luran!


♥ Jag älskar allt som går fort: bil, båt, skoter... dock ej karlar ;-P

♥ Jag är allergisk men har ändå hund.

♥ Jag är pedant ut i fingerspetsarna, men vovven och Luran har gjort att jag motvilligt börjat trivas med mina dammråttor, dvs jag är hellre med familjen än städar...

♥ Jag tål det mesta personligen, men kommer det till nära och kära är jag väldigt blödig.

Den här utmaningen tog jag hos Bea! Så nu utmanar jag er - sätt igång med en egen lista!



Kunde inte hålla mig...

2008-08-19 | 13:15:41
... var mer eller mindre tvungen att beställa ett "Mamma till mirakel" smycke, dessutom beställde jag ett till mannen också - efter att han lovat att skulle bära det (han avskyr halsband i vanliga fall). "Pappa till mirakel" smycket stansas dessutom in med grövre bokstäver så det blir lite mer maskulint. Det skulle dimpa ner i vår brevlåda om någon vecka :-)



Se tidigare inlägg om detta smycke


Räkningar...

2008-08-19 | 12:47:45
... är ett nödvändigt ont. Men det är helt klart roligare att betala dem när Luran "hjälper" till! ♥


Foton: Privat



Mat...

2008-08-19 | 12:23:31
...är ju så gott, men är ett helsicke att komma på varje dag vad man ska sno ihop för något. Fungerade bra när jag planerade och tog upp mat var dag ur frysen - tror jag måste göra om det igen. *Springer ned och hämtar ett paket köttfärs*  Så, nu är det bara att vänta på att det ska tina och matinspirationen börjar flöda. Man skulle ha haft det lika lätt som Luran...


Foto: Privat

Meny morgon, middag, kväll - välling! + lite goda fruktpuréer (Gröt har hon valt bort big time)



Morgon bus i sängen!

2008-08-19 | 09:04:12
Man bara smälter i mamma hjärtat när man blir väckt av Luran som snackar som bara den...


Foto: Privat

Och Luran blir så glad när hon ser att mamma slår upp sina ögon...


Foto: Privat

Luris kiknar av skratt när mamma pussar hennes mage!


Foto: Privat

Det här är en GOD morgon, trots att lite förkylningsbaciller gör sig besväret att attackera mitt immunförsvar... Nu ska jag o.s.a. ett bröllop i el Stockholmo.

Hoppas ni har en lika bra morgon!



Ny kofta!

2008-08-18 | 16:14:47

Foto: Privat

Titta så glad man blir när man fått en ny kofta av bästa Mari! Tack! ♥


Blåbärspannkaka

2008-08-18 | 15:07:08
Ni som läser bloggen vet vid det här laget att vi har skapligt med blåbär i familjen. Ett ypperligt sät att göra sig av med lite av blåbären är att göra en blåbärspannkaka - och jag tänkte vara så snäll och dela med mig av världens godaste egenkomponerade blåbärsugnspannkaka!

Blåbärspannkaka i ugnen (4personer)

1 form
3 dl mjöl
8 dl standardmjölk
4 ägg
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 nypor socker
50 g smör (till formen)
ca 1 liter blåbär

Till servering:
Florsocker
Vaniljglass

Värm ugnen till 200 grader.
Vispa ihop mjöl och mjölk (ta lite mjölk i taget för att undvika att det blir klumpar). Vispa i äggen, bakpulvret, salt och socker.
Häll smeten i en generöst smörad form och strö över blåbären. Sätt därefter in i ugnen i ca 35 minuter.
Direkt när den är färdig - pudra över florsocker och servera med en stor klick gammeldags vaniljglass.

Mums!


Kittlar skönt i kistan!

2008-08-18 | 14:53:46
När den batteridrivna gungan är på högsta läget!


Foto: Privat


Ett gott skratt...

2008-08-18 | 14:28:04

... skall ju förlänga livet, så därför bjuder jag på en bild av resultatet av mitt pysslande.

Foto: Privat


Nu kan jag konstatera att knappnålar fyller en funktion och att man kanske ska stryka tyget innan man börjar, och att man kanske skulle ha gjort en mall och att man... Aja, ni fattar! :-) Men dom luktar iaf hiskeligt gott! Det vita är fyllt med lavendel och ska få ligga i linneskåpet och det röda är fyllt med cranberry doft "grus" och kan få ligga i någon garderob eller städskåp och sprida väldoft.

Har ni gjort något misslyckat pyssel någon gång?



Gardiner i fara!

2008-08-18 | 14:22:50
Nu har Luris verkligen kommit på hur hon ska fara runt i gåstolen - och hon är så nöjd när hon får tag på ett blomblad eller en gardin! :-) Busunge!


Foto: Privat

En helt koncentrerad bus unge - hon och gardinerna gick knappt att sära på!


Mannen är på TV!

2008-08-18 | 13:20:28
Ha, ha mannen haffades visst när han befann sig på lastbilstaket för att agera bakgrund för det lokala vädret idag -så håll utkik, rätt vad det är så flimrar han förbi i er TV-ruta ♥


Mamma till mirakel

2008-08-18 | 13:11:36

Jag bara måste tipsa alla mammor och pappor därute om ett otroligt fint smycke - helt i min smak. Jag hittade det via Malins blogg - barnlycka.blogg.se 

 
Foto: http://www.manolin.se/orderpage.asp?ProductId=6 Där kan ni beställa detta unika smycke för 575 kr. Och det fina är ju att det även kan bäras av pappor som vill ha med sig sina barn kring halsen :-)



Pyssel med symaskin

2008-08-18 | 12:57:41
Ha, ha... jag har försökt komma överens med min mors symaskin hela morgonen - men den är svårflörtad... Jag har fått krympa mitt ursprungliga projekt till något mer hanterbart, måste nog "öva" lite ;-P Så vi får se hur det går. Tanken är att jag istället ska tillverka några hjärtformade doftpåsar av mitt hjärt tyg - ja temat är ♥! Jag har inhandlat lavendel för att fylla ett + att jag ska pröva att fylla ett med innehållet i de doftpåsar som jag brukar inhandla så fort tillfället ges.


Foto: Privat


Se http://www.freshscents.com för doftpåsar! Perfekt när man är för lat att städa, eller om man har en illaluktande blöt hund hemma... :-) Men är man allergisk ska man nog försöka att undvika dem då de doftar ganska starkt till att börja med.


Djungel Luran

2008-08-18 | 12:43:42
Luran har bytt från sitt allra soligaste humör till att vara arg som ett bi - hon ville minsann inte sova! Men rutiner tycks vara a och o med barn så mamma gav sig inte... så nu sover Luran och Arne!


Foto: Privat

Visst har Luris en fin djungel tröja? Jag gillar djurtrenden som är nu, och att det finns så mycket retro kläder för barn (som dessutom är ekologiska!). Ibland önskar jag att jag skulle kunna köpa likadant till mig själv som till Luran, speciellt en djungelklänning som hon har skulle jag gärna själv ha som en kul top!




Surt...

2008-08-18 | 08:34:26
... att det är sådant här väder ute när man slår upp ögonen, dvs regnit och grått :-( Men man får se det positivt, nu är det istället legitimt att ligga kvar i sängen och morgonmysa med Luran och kanske läsa lite i en bok! Surisar blir det förresten i eftermiddag, ska bli gott. Vi har bara ätit surströmming en gång tidigare i år, så både jag och mannen blev glad när svärmor bjöd hem oss! En bild på Luran kommer senare (för att det ska bli i något annat än i pyjamas, ha ,ha). Ha det gott så länge!


Kalas!

2008-08-17 | 19:03:09
Jag kommer aldrig att titta åt ett blåbär mer. Blev ett visst missförstånd, jag trodde att jag beställt 20 liter, men det blev som sagt 20 kg blåbär - och det är mycket att rensa törs jag lova... Tror aldrig jag får bort den blå färgen från mina händer igen! Men blåbärspajen som jag bjöd grannarna på var ändå rätt ok. :-) Jag var på trevligt 25-års kalas i fredags och idag har vi varit och firat bästebror som egentligen fyller i morgon. Dessutom håller vi på och planerar ett 50 års kalas till slutet av månaden. Så mycket tårta å kalas blir det!


Foto: Privat

Dagen till ära har Luran "Morbror" tröjan på sig!


20 kg!

2008-08-16 | 15:49:49
Ja, nu ligger 20 kg blåbär och väntar på att rensas... Tänk så mycket gott det kan bli av dem!


Foto: Privat

Luran är för söt, speciellt nu när hon fått för sig att suga på över eller underläppen... Knasboll!


Vår nya familjemedlem!

2008-08-15 | 18:44:39


Han heter Arne och är Lurans bästa vän - nu ska de dela på en banan! :-)


Grisöron och Arne

2008-08-15 | 17:19:04

Dobby Dos gudfar kom förbi med en hel påse grisöron, gissa om vovvsingen blev glad :-) Dessutom kom mannen hem med en apa till Luran  (Arne) - och nu är dom bästa vänner... ligger och håller handen och ska sova eftermiddagsluren! Så sött ♥ själv tänker jag bränna på lite älgfilé och värma på en kantarellsås och rosta lite paprikor, kanske blir det ett glas rött med - är ju helg!



Önskelista...

2008-08-15 | 14:51:57
Har roat mig med att surfa runt på några av mina favoritinredningssidor medan jag väntar på nästa tvättmaskin för att se vad som kommit in på senare tid och vad som är nytt för hösten. Och i vanlig ordning önskar man att man var Joakim von Anka, eller Pippi Långstrump med en kappsäck full med guldpengar... För:


En sådan här spegel för 189 kr från vackerthem.com skulle passa perfekt i min hall...



Och lammet med vetevärmare i magen för 299 kr från countrystyle.com skulle vara härligt att ha i sängen...



Bokstäver för 150 kr hos anskuskammare.se skulle också pryda sin plats hos mig, men då gärna ett S.



Klistermärken för 39 kr och annat pyssel finns hos mollyshus.se , vilket skulle passa perfekt till Lurans scrapbook :-)

Även utomhus skulle jag önska mig lite nya saker... varför inte en ny brevlåda eller ett par bronsfåglar, eller en stor Zinkkrona som man kan pynta efter årstid?
 

Foto: alvashus.se

Eller... Ja, önskelistan kan nog fortsätta i all evighet! :-)


Tuffing!

2008-08-15 | 08:42:35
Dagens Luris bilder kommer här - och en speciell hälsning till fastrarna å kusin E!


Foto: Privat


Foto: Privat


Öl till frukost...

2008-08-15 | 08:24:30

Vaknade av att solen sken idag - härligt! Passade på att fylla tvättmaskninen på en gång, gäller att tvätta så mycket som det bara ryms ute på sträcket, då det torkar så mycket bättre där än nere i källaren för tillfället. Jag ska strax sätta i mig min grötfrukost och min öljästtabletter jag inhandlade under gårdagen. Hoppas dom hjälper, för annars måste jag skaffa tupé... Nog hade jag hört att man skulle kunna tappa lite hår när man slutar att amma - men så här MYCKET?! Förresten, mamma levererade symaskinen i morse, så nu kan jag pyssla lite... men det känns inte så lockande i det fina vädret. Tror jag spar det till en regning dag. Finns ju så mycket annat man kan och måste göra idag...



Trots det soliga vädret har jag en längtan... efter hösten! Viss får ni det med när ni se en så härlig bild som ovan?


Andjakt!

2008-08-15 | 08:15:44
Dobby Do fyller 3 år idag,så morgonen har startat med en vild andjakt! :-)


Foto: Privat


Kvällen...

2008-08-14 | 19:28:21
... ska tillbringas med mannen i soffan. Vi ska se Into the Wild (http://www.intothewild.com/ ), en film som jag väntat och längtat efter! Får nu bara hoppas att den lever upp till mina förväntningar. Jag har för övrigt tillbringat 1 1/2 timme i telefonen med Å, och gissa om vi snackat hund?!!! Det var verkligen trevligt, vi måste höras snart igen! ♥

Vad gör ni i kväll?



Kaffe!

2008-08-14 | 16:48:01
Ja, vad vore en dag utan kaffe?! En kopp kaffe kan få även den sämsta morgonen att bli bra - och doften av kaffe, finns det något underbarare att vakna av på morgonen (förutom sitt barn då...)? Eller ute i skog och mark? Ja, kaffe hör till livets nödtorft. Och idag har jag fyndat en synnerligen passande burk för att förvara mitt kaffe i. Vars? På Wiiks :-)


Foto: Privat

Och ett tack till Fröken F som sponsrat dagens kaffedrickande!



En överraskning!

2008-08-14 | 16:40:58
Att kolla i brevlådan i dag blev en glad överraskning, för där låg ett paket från Å! Det inehöll både fin fina kläder till Luran (så nu får ni se henne i något annat än pyjamas he, he) och en present till Dobby på hans 3 årsdag (vilken infaller i morgon).


Foto: Privat


Foto: Privat

Den piiiipiga gräsanden ska Dobby Do få i morgon - frågan är hur länge den överlever en busig rottis lekar :-) Ett stort tack till Å, T & Spud! ♥


Pyjamas...

2008-08-14 | 10:53:00

Luran har faktiskt andra kläder än pyjamas, men det är ju så mysigt att få ha pyjamasen på - speciellt om man inte ska göra något speciellt :-) Så även idag har Luris jamasen på!




Det är otroligt tråkigt väder ute, regn, regn och åter regn... Blir en mysdag inne idag. Men kanske åker vi och handlar tyg så vi kan pyssla lite. Men först en kopp kaffe hos grannen!





Kameratelefon...

2008-08-13 | 19:47:03

Det krävs nog en ordentlig genomläsning av instruktionsboken innan jag kan nyttja min kameratelefon, det var liksom inte bara att sätta igång - blev riktigt dåliga bilder :-( Men efter att ha läst instruktionsboken på tyska (!) har jag iaf fått menyerna på svenska, så nu ska det förhoppningsvis gå lättare att ändra inställningar och redigera bilder. Jag har övat på Lurans tygkossa, då det var en mer medgörlig modell än både Skibby och mannen :-)





Nu testar vi jaktbutiken i Boden!

2008-08-13 | 18:34:59
Jag och mannen har varit på jakt efter en björntavla att övningsskjuta på, och har nu hittat en privärd sådan på www.jaktbutiken.se . Dessutom har vi klickat hem var sina elektroniska höselskydd. Ska bli spännande och se hur fort de levererar... skulle behöva hörselskydden omg!


Knäckt...

2008-08-13 | 15:10:52
Luran är en knäckt Lura för tillfället. Hon har hållit igång hela morgonen och förmiddagen, först kom mormor, sedan kom tant A på besök och sedan bar det av till farbror doktorn för kontroll och spruta. Och som om inte det var nog, sedan skulle vi handla också... Det blev lite för mycket för en liten Lura som inte sovit på heeeeela dagen - så nu sover hon sött!



Så nu ska jag passa på att packa upp min nya Samsung g800! Ska bli kul och se om det är en så bra kameramobil som alla gör gällande :-)


Lyktor...

2008-08-13 | 11:39:21
Jag vet inte hur många jag har, men det blir ständigt flera... Den nya "vill ha" lyktan är denna från indiska för 199 kr.


Foto: indiska.com

Var det denna som även du fastnade för N?



Höstens färg - Lila!

2008-08-13 | 11:35:18
En av de färger som är absolut hetast i höst är lila enligt diverse inredningstidningar och inspirationsbloggar. Vilken tur! För i fjol köpte jag nämligen tyg (egentligen två dukar på IKEA) som går i en lila färgsättning. Av dessa sydde jag två köksgardiner (kappor) och överdrag till soffan + 2 kuddar. Billigt och bra! Och nu när hösten börjar nalkas så känns det som om det snart är dax att byta ut sommarens ljusa gardiner och övriga textilier i köket. Dessutom brukar jag byta blommor och krukor efter årstid - det är ett lätt sätt att förnya sig för en billig slant :-) Jag ska ta mig i kragen och göra det till veckan om det inte blir något annat som "måste" göras (vem vet, blir det bra så får ni kanske se före/efter bilder!).


Foton: indiska.com


Momma på besök

2008-08-13 | 10:25:48

Momma tittade in på ett litet besök, gissa om Luran blev glad - då fick hon minsann vara vaken en stund till... Men nu är det strax sängen som gäller, för Luran behöver nog sova lite innan vi ska till farbror doktorn på sexmånaderskontroll.




Prinsessan 6 månader!

2008-08-13 | 10:14:09
Tänk er, för exakt 6 månader befann sig jag och mannen på BB och väntade på att Luran skulle komma ut. Hade jag vetat då vilken guldklimp hon är så skulle nog värkarna ha varit betydligt mindre smärtsamma... Men det är konstigt, nu minns man knappt hur ont det gjorde - jag skulle lätt göra om det varje vecka om det var det som krävdes för att få fortsätta ha henne hos oss! ♥


Hon är bara för go! Och det bästa är - hon är vår!


Dags för morgonmålet - kyckling och grönsaker...


... men tuttens baksida är bättre! Killar så skönt i tandköttet/tänderna när man får bita i den.


Det blev en prins!

2008-08-13 | 09:59:27
I går kväll 20.23 (tror jag att det var iaf) blev A och K föräldrar igen till en liten prins! Stor grattis till er! Nu kan man knappt bärga sig tills vi får komma och väldgästa och beskåda underverket... ♥


Kamin

2008-08-12 | 20:54:10
Ja, nu har vi bestämt oss, blir en sådan här kamin till stugan:


Foto: kaminexperten.com

Den kommer nog värma gott! Tänk så mysigt att ligga i stugan på senhösten, och höra regnet smattra på taket och hur det sprakar i kaminen... 


Hon har spytt på mig...

2008-08-12 | 17:22:45
... och inte bara på mig, utan vår soffa fick sig en ordentlig dusch den med :-( Tur att det är bra färg och tyg på soffan (den är brunmelerad), så förhoppningsvis syns det ingen fläck... Men huvudsaken är ju att Luran mår bra! Vi har haft turen att ha besök mest hela dagen, först tittade N förbi för lite boklån och sedan damp A in med sin stora goa mage och med presenter! Ett finfint halsband från SNÖ, en duschkräm som doftade fruktigt och gott samt en duschsvamp liknande en älg från Plutoprudokter. Men som om inte det räckte, jag fick även en blomma och ett fotokollage sedan vår barndom hade A pysslat ihop. Så omtänksamt och gulligt!  :-) Dessutom kom linserna jag beställde igår (!), snacka om snabb leverans. Min nya telefon har också kommit, men jag tror jag hämtar ut den först i morgon i samband med att jag och Luran åker på 6 månaders kontrollen, jag orkar inte åka upp på byn något mer idag. Tänker dejta senaste nrummret av Drömhem & trädgård istället. Och A & K vi väntar med spänd förväntan på nyheter från BB fronten :-)

Vad ska ni göra ikväll?


Morgonens Luris :-)

2008-08-12 | 09:33:45
Foto: Privat

Här ligger en alltid lika morgon pigg och glad liten Lura och roar sig med sina nappar (ser ni samlingen till vänster på bilden?!). Perfekt! Då hinner jag äta frukost och läsa lite bloggar innan vi ska bege oss ut en sväng med vagnen. Vi ska lämna in mannens mobiltelefon, som hör och häpna har gått sönder inom garantitiden, annars brukar det vara obligatoriskt att mobilerna går sönder just efter garantitiden löpt ut... Dessutom ska jag upp och beställa mina glasögon, blev de svarta enligt en enhällig jury :-)


3 att välja emellan - vilken?

2008-08-11 | 16:26:22

Ja, så har man varit hos optikern och kollat upp synen, och som jag misstänkte hade den förändrats till det sämre. Det om något är ju en ursäkt att köpa nya glasögon, men frågan är då vilka bågar man ska ha?! Hade en hel bunt inne i butiken som jag kunde tänka mig, men bantade ner det till tre stycken som jag lånat hem för att i lugn och ro pröva dem. Svägerskan och mannen ska dessutom få säga sitt. Jag tror det lutar åt de rosa PEAK... eller nja, de svarta med genombrutet mönster var rätt coola... men de bruna med konturerna av "hällristnings renar" var grymt sköna... HJÄLP! Kommer aldrig att kunna reda ut vilka som passar bäst. Ska ta och beställa linser på lensway.com medan jag grubblar vidare...




Middagstips!

2008-08-11 | 13:15:12

Tänkte att jag skulle tipsa om en smaskig lunch eller middag!

Ungsbakad fläskfilé med grönsaker


Ingredienser (för 4personer)

1st fläskfilé ca 500g
4 st soltorkade tomater
50g salami
Färsk eller fryst basilika efter tycke och smak
Smör till stekning

Potatis i skivor (ca 6 hg)
1 st stor rödlök i klyftor
2 st paprikor (en gul och en röd för färgens skull)
3 st stora tomater i bitar
1 msk olja från de soltorkade tomaterna

80g feta ost
4 st inlagda persikor i bitar

Flingsalt + peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader så den hinner bli varm.

Skär ett snitt i köttet, på längden.



Blanda soltorkade tomater, salami och basilika. Fyll köttet med blandningen. Fäst med tandpetare.



Stek köttet i margarin. Salta och peppra.



Lägg potatis i en smord form. Stek den i 10 minuter.



Ta ut formen och lägg på grönsaker och kött. Ringla över den smaksatta oljan. Stek i ytterligare 20-25 minuter.



När det är 5 minuter kvar - lägg på fetaost och persikor (låter konstigt, men blir gott!)



SMAKLIG MÅLTID! :-)





Desto gladare Lura!

2008-08-11 | 11:08:16
Om vovven är deppig så har jag iaf en sprudlande glad Lura som är ute på äventyr i sin gåstol som hon bara älskar över allt annat! Så här kommer några bilder på vår lilla busunge:








Älskade unge! ♥


Deppig vovve...

2008-08-11 | 10:41:06
Ja, husets hund ligger i sin korg och deppar idag. Han är nämligen inget större fan av regnigt väder. Jag tror att han tror att han är gjord av socker och skulle smälta om han tvingades vara ute för länge i det regniga vädret. Hade jag varit nog teknisk skulle jag ha tagit och lagt upp en film på honom när jag släpper ut honom från vår altan för att han ska få kissa... Det ser helfestligt ut :-) En snabbare pinkning får man leta efter! (Till skillnad mot "vanliga" dagar då han ska kissa på vårt lilla pilträd, bakom busken, mot gränsen till grannens tomt...osv) Tror jag ska muntra upp honom med ett ben!



Kom just på att vår lilla dregelfis/skibby/dobby (kärt barn har många namn) fyller 3 år på fredag! Ska nog ta och göra en köttbullsfrukost åt honom då :-) Tänk bara om vi kunnat träffa hans bror och goa matte Å för en kopp te och en busstund... Saknar er! ♥





Gäsp! Emma, Mias dotter

2008-08-11 | 10:23:00

Idag är man trött i ögat, men då det är självförvållat ska jag inte klaga. Jag sträckläste  boken Emma, Misas dotter i natt. Dock inte för att den var bra, utan snarare för att jag helt enkelt inte kunde sova.

Emma, Mias dotter är den fjärde boken i Maria Erikssons serie om sitt liv på flykt undan en våldsam man och hennes kamp för att bygga upp en ny tillvaro åt sig själv och sina barn i USA. Tidigare böcker är Gömda, Asyl och Mias hemlighet, varav de två första är skrivna i samarbete med Liza Marklund. Jag gillade speciellt de två första böckerna i denna serie som verkligen är gripande samtidsdokument om hur det kan vara för en utsatt kvinna och samhällets flathet inför de fasor hon står inför. Således hade jag vissa förhoppningar när jag började läsa Emma, Mias dotter.

Boken är tänkt att ta vid där Mias hemlighet slutade, men första delen av boken är en enda lång återupprepning av tidigare böcker, fast sett ur dottern Emmas perspektiv. Dessvärre känns det tråkigt och på intet sätt gripande. När så berättelsen om det liv som följde påbörjas får vi följa dottern Emma genom hennes destruktiva liv och kamp mot drogerna, samt Mias kamp mot cancern. Onekligen går familjen genom prövning på prövning, och det får en att undra varför vissa drabbas så hårt av olyckor. MEN historien i sig känns inget vidare, varken språket eller berättartekniken höjer berättelsen. Och en svag misstanke om att boken som sådan kommit till för att mjölka ur de sista kronorna ur den tragiska livshistorien som så spännande redogjordes i de två första böckerna kommer successivt krypande. Och med tanke på det som redogörs för i slutet av boken torde familjen Mia Eriksson behöva de svenska läsarnas pengar för att kunna betala sina sjukhusräkningar och det överdådiga bröllopet (vems bröllop avslöjar jag inte, det får ni reda på om ni läser boken). Så min förhoppning är att denna boken sätter punkt för en på det hela taget skaplig serie böcker och att vi slipper se uppföljare så som "David, Mias son i Sverige" eller något liknande...

Betyget blir en tvåa av fem möjliga, men hey! Ni kanske upplever berättelsen på ett annat sätt, så ge den en chans!



Ett gott skratt förlänger livet...

2008-08-10 | 21:49:59
... så ta en titt på denna blogg: http://vastertorp.blogg.se/index.html a.k. "Detta är ingen jävla modeblogg!!". Min typ av humor.

Vilka bloggar besöker ni?


Per Moberg & Emma Mias dotter

2008-08-10 | 19:29:47
Emma Mias dotter ligger oöppnad framför mig och väntar på att bli läst. Men jag ska först se Per Moberg svänga ihop lite käk, sedan börja läsa den - således kommer ett utlåtande inom kort! Men först en titt på vad blir det för mat?




Moberg - gud eller slusk i köket?




Vill ha!!!

2008-08-10 | 19:09:50

Har blivit galet kär  - i ett armband! Tänk om man hade en femhundring som låg och skräpade, då skulle jag genast beställa hem detta armband från TIMI Collection som kostar 495 kr. Fågeln är pricken över i:et!


Jag tror på belöningar och morötter... så undra om jag ska ge det till mig själv om jag lyckas hålla mig från godis september ut?! Hm... Jag tror vi säger så :-) För då har jag ju indirekt "tjänat" ihop till det genom att inte köpa lösviktsgodis för en hundring i veckan som jag gjorde förut. Perfekt!




Inventering av frysen...

2008-08-10 | 12:58:30
...har gjorts under förmiddagen. Och jag kan konstatera att vi har massor, jag menar MASSOR av mat. Vete katten hur årets kött ska rymmas (förutsatt att vi får fälla några älgar då). Således har jag bestämt att ta upp något ur frysen varje dag denna vecka för att tillreda det dagen efter. Vi börjar med fläskfilé i morgon måndag, laxkotlett tisdag, räkor till en bakad potatis på onsdag, kycklingfilé och frysta grönsaker tordsdag, grytbitar och/eller tjälknöl fredag och till helgen älgfilé och gula kantareller. I vår familj låter det ofta: "vad ska vi äta idag?" och det är så svårt att hitta på något, ofta samma, samma hela tiden. Genom att planera för en hel vecka hoppas jag slippa detta. Det är ju i alla fall värt ett försök! :-) Nu ska jag iaf sno ihop en köttfärssås och lite pasta, så mannen får något i magen innan han måste åka och jobba.


Kände mig ungefär såhär innan jag gått igenom vår STORA frys innehåll...



Bakelser...

2008-08-10 | 09:34:50
... som inte sätter sig kring midjan gillar jag!


Visst ser dessa Lipgloss härliga ut?! Tror jag måste beställa...
Dessa finns hos BettiesGalleria.com  för 69 kr - och alla beställningar är fraktfria!


Jag gillar tävlingar...

2008-08-10 | 09:16:55
... och idag är jag med och tävlar om ett roligt halsband i form av en kamera!


Jag är med och tävlar om ett halsband från Betties Galleria hos T H E R R E fotoblogg  - gör det du med!


GOD morgon...

2008-08-10 | 08:51:12
...Ja, idag blir det en god start på dagen i egenskap av en lyxfrukost. Nu tror ni kanske att jag ska äta en lyxig smoothie, eller grova smörgåsar med sallad, salami och brie och till detta en stor kopp kaffe, eller varför inte nygräddade scones och te? Men, NEJ! Idag ska jag verkligen lyxa och avnjuta detta till frukost:

"Köttbuljong av gris- och kalvkött, griskött, bindväv från gris, kalvkött 5%, koksalt och kryddor + lite konserveringsmedel typ E250 och antioxidantmedel"


Viss blir ni sugna?! ;-)

Vad är det då för gott...



Jo - kalvsylta och Coca Cola ligth! Mums! Visst blir du frestad Faster S?
Ska snabba mig att avnjuta det hela nu innan Anna Skipper sparkar in min dörr och drar ut mig i håret och tvingar mig göra sit ups...


Tigerungen...

2008-08-10 | 08:42:03
... vaknade tidigt i morse med, men nöjde sig med att ligga och "bubbla" och leka med fötterna i någon timme. Det uppskattades törs jag lova!


Är morsan framme med den där kameran nu igen?!


Ha, då ska jag passa på att räcka ut tungan!!! Min sötfis!


Regn, regn och åter regn!

2008-08-09 | 21:43:48
Eftermiddagen har helt regnat bort. Som tur var hann jag gå en sväng med vovven innan det började ösa ner. Dessvärre hann vi inte börja skjuta duvor förrän det började slätregna, så det blev inte särskilt många skott för min del. Istället drog jag och svägerskan och Luran på jordgubbsjakt - en hel skål full fick vi ihop (men då var vi också ordentligt blöta...). Förutom dessa upptåg har jag hunnit pyssla lite. Gjorde ett alternativt "paket" av lite tapet, tårtpapper och silkespapper.



En sådan här strut kan man fylla med karameller, kakor eller något annat kul - det blir då en perfekt gåbort present! Själv tror jag att jag ska fylla den med hundgodis så jag själv inte blir frestad att vara där och nalla... :-)


Till hösten...

2008-08-09 | 14:38:57
...skulle jag gärna ha det här i min garderob:


Bild: http://pyttis.blogg.se/2008/august/today-im-wearing-this-and-this-fall.html



Skoletter och kappa kommer från ellos.se och byxor och den mysiga halsduken kommer från H&M.

Till detta skulle jag ha haft min stora mysiga stickade toppluva och min megstora svarta quiltade handväska som även fungerar som skötväska!

Fasiken, det här blev ju bra... så nu MÅSTE jag vinna linnet hos Garderobsgrubbel & Byråbekymmer :-)


Tävling!

2008-08-09 | 12:00:38
Som ni säkert lagt märke till är jag ingen fena på att få till utseendet på min blogg - faktum är att jag inte ens vågar försöka av rädsla att sabba den totalt... Så därför kom denna tävling som på beställning! Får bara hoppas att man vinner :-) Gå in och tävla ni med vet ja!



http://petrras.blogg.se/2008/august/tavling-bloggdesign.html?_tmp=a18d3a262bf53cdf00fd589e5176e4fbc0a501be


Les trendspanar...

2008-08-09 | 11:15:27
... ja, efter att ha gjort en icket helt vetenskapligt säkerställd undersökning kan jag konstatera att det "hetaste" i höst tydligen är kuddar och mattor gjorda av sådant där flossigt badrumsmatte tyg och metallic i olika former - allt ifrån stearinljus till porslin ska ha olika klara metallic färger. Dessutom får tapeten gärna se ut som om den är handbroderad!





Tillsammans utgör det hela en ryslig blandning, men var för sig och i rätt sammanhang är samtliga saker kanske inte så dumma... Min favorit är dock tapeten med de "blå korsstygnen".  Är detta något ni skulle kunna tänka er?


Älghuvud

2008-08-09 | 10:57:36
Har surfat runt på lite inredningssidor och webbutiker i jakt på roliga nyheter. Hittade dock inte särskilt mycke som jag kände att jag skulle vilja ha eller tipsa någon annan om. MEN jag hittade detta älghuvud på inreda.com för det fin fina priset 1 200 kr (ironi).



Vackert?! Knappast... Trendigt?! Tydligen....

Är detta något ni skulle hänga på er vägg?


Dagens outfit ;-)

2008-08-09 | 09:16:47
Ha, ha, ni måste förlåta mig, men jag kan inte låta bli att driva lite med alla dessa modebloggar... så här kommer en outfit bild på Luran - redo för lite lerduveskytte!



Luran har på sig:

♥ Gedigna blöjor i form av Libero nr 3
♥ Super modern pyjamas som hon fått i gåva av Faster A
♥ Exklusiva hörselkåpor

Nedan kommer ett kollage av Lurans miner när hon vänjer sig vid sina rosa assosearer...





Guten Morgen!

2008-08-09 | 09:02:29

Ahhh... är så härligt att vakna 05.50 en lördagsmorgon - NOT! Jag måste nog lära min lilla Lura klockan, för mamma behöver sin skönhetssömn ;-) Men jag ska väl inte klaga, lilla busungen somnade faktiskt om efter att ha legat och bubblat och bitit sig i tårna en stund. Så vi är rätt nyss uppstigna, jag har bara hunnit lasta i mig lite gröt och bänka mig med datorn i knäet i min mysiga soffhörna. Mannen har redan åkt för att hämta skyliften till taket och vindskivorna, vilket förhoppningsvis innebär att vi har eftermiddagen ledig för lek och skoj... Kanske blir det lerduveskytte?!



Experter...

2008-08-08 | 21:39:06
... verkar det finnas många av -speciellt vad det gäller barnuppfostran. Jag tar gärna emot tips och råd, ja jag välkomnar alla sådana som ges i välmening men när det skrivs mig på näsan vad som är bäst för MITT barn då blir jag heligt förbannad! Tur jag har skinn på näsan, jag skrämde nog vettet ur personen i fråga som kom och talade om för mig hur jag skulle göra med min Lura. Men några fler "barnupfostringsråd" torde jag inte får från den personen i alla fall...


Helgens planer...

2008-08-08 | 15:50:02
... är framförallt att få upp vindskivorna på kåken!

... men också att hinna övningsskjuta lite - något både mannen och jag behöver göra. Skulle vilja ha tag på en björntavla också, i fjol var de slutsålda och i år har vi inte orkat göra någon ansats... så det får räcka med övning på älg.

... fixa matta till stugan.

... bestämma vilken kamin som ska inhandlas.

Vilka planer har ni?


Väggord

2008-08-08 | 15:11:29
Som jag nämnt tidigare har jag beställt väggord, men de kommer ju aldrig :-( Så nu har jag tillbringat en massa tid i telefon + dragit iväg ett mail till företaget My first room. Hoppas det ger resultat...


Bild: myfirstroom.se

Nu finns det till och med väggord med citat av Ernst. Det skulle mannen se, ha, ha.... tror jag ska beställa ett på ren jäkelskap! ;-)

Väggord är rätt dyra, och jag fick lite blodad tand sedan jag "piffade" min potatislåda, så jag funderar att själv texta Carpe Diem över dörren nere i källaren. Ska kolla runt på lite olika typsnitt, frågan är om det ska vara ett enkelt  typsnitt eller skrivstil liknande de nedan?


Bilder: myfirstroom.se

Gillar ni väggord? Har ni egna, och i så fall vilken text?




Full fart!

2008-08-08 | 13:31:33

Ja, efter att ha fått i mig lite frukost blev det full fart! Vovven fick busa av sig med grann vovven, det ser rätt festligt ut när en norrbottensspets och en rottweiler busar, speciellt när det är spetsen som dominerar rottisen :-). Sedan blev det en promenix med vagnen tillsammans med världens bästa granne med barn. Kikade upp hos den lokale optikern och beställde tid för syntest, så på måndag ska här beställas nya glasögon! Tror redan nu att jag vet vilka bågar jag vill ha, men en ny laddning med höstens nyheter skulle komma in under dagen, så därför avvaktar jag till nästa vecka. Man vet ju aldrig, det kan ju komma in några ännu snyggare... Jag måste beställa linser också till älgjakten, för det skulle vara typiskt om glasögonen immade igen när stor oxen kommer smygande!


Luran ÄLSKAR sin gåstol!


Men hon gillar vovven nästan lika mycket!


Vovven älskar iaf Luran mest i världen - PUSS!



En storlek större...

2008-08-08 | 09:28:35

... har vår lilla Lura blivit! Så nu kan hon börja ha ytterligare lite av alla de fina kläder hon fått av våra nära och kära. ♥


Visst är hon charmig i sin "fem myror är fler än fyra elefanter" body?


Foton: Privat

Luran är på sitt allra soligaste humör för tillfället, själv känner jag mig sänkt... Jag har halv ont i halsen och känner mig allmänt trött och hängig. Tror jag behöver en stadig frukost och en varm kopp te för att komma på banan. Har tusen saker att göra idag, men jag tror jag skippar dem alla och myser med Luran och Mannen istället. (Men känner jag mig själv rätt kommer jag att fortsätta pilla i källartrappen, en spacklings omgång skulle ju behövas...)





Dagbädd

2008-08-07 | 17:39:07

Jag har surfat runt och letat snygga, men framförallt billiga, dagbäddsalternativ till gillestugan som ska bli ett gästrum i framtiden. Jag är ute efter en dagbädd liknande den nedan...



Och jag har hittat två alternativ som är något så när inom ramen för budgeten.



Alternativ 1 är den ovan fast i VITT, finns hos MIO för 1290 kr

Alternativ 2 är den nedan, finns hos IKEA för 1395 kr

Och jag tror det lutar åt alternativ 1, men jag ska ta och kolla Blocket först och se om det finns några fynd där innan jag bestämmer mig. Eller finns det någon som har något annat bra tips?



3 i 1!

2008-08-07 | 15:37:42
Ja idag när vi varit ute på äventyr har Luran fått en 3 i 1 docka! Ena sidan är rödluvan, och vänder man dockan upp och ner är ena sidan mormor och baksidan är vargen - helfestlig! Tack för det tant M och farbror U!

Var hungrig som bara den efter turen till fjället, så det blev en tacos och champinjon pizza (kan tyckas som en märklig kombination, men blev toppen god!) då jag behövde få något i magen fort  - annars riskerade jag bli allt för sur och gnällig. Jag har nog ersatt godisen med mat och mellanmål är jag rädd...

Jag ska iväg och hämta lite blommor nu som jag beställt, jag tänkte ha dem i köket frammåt hösten (de är alltså fejk, om de hade varit levande hade de hunnit dö inann dess...). Kanske blir det några krukor med, får se!


Dagens Luris...

2008-08-07 | 08:58:25
...kommer här:



Ska strax packa in Luran och hunden i bilen, för idag ska vi ut på nya äventyr!


Prisa gud...

2008-08-06 | 21:05:39
...skatteåterbäringen har kommit!  Så nu har jag klickat hem en ny mobiltelefon - äntligen :-) Det blev en Samsung g800 som jag bloggat om tidigare, 5mpxl och optisk zom, samt autofokus. Förhoppningsvis borde det redera i bra bilder. Får se när den dimper ner i brevlådan, men inom en vecka borde den vara här. På tal om leverans, mina väggord har inte dykt upp än, och det var ett bra tag sedan jag beställde dem. Får nog kontakta företaget och höra vad som hänt...

Nej, nu blir det kvällsfika och mys med Luran! Trevlig kväll på er!


Matkällaren - Före & Efter

2008-08-06 | 20:31:31
Ja, nu är vår matkällare så gott som färdig så nu ska jag sluta tjata om den. När jag började såg den väldigt risig ut pga en vattenskada vi hade i vintras. Jag funderade länge på om jag skulle inreda den modernt med förvaringssystem från IKEA, men bestämde mig efter att ha läst senaste nummret av Allt i Hemmet att jag skulle försöka få till den som en gammal matkällare/skafferi istället. Om jag lyckats? Tja... kanske inte fullt ut, men jag gillar att blanda nya och gamla saker, det blir både funktionellt och personligt på det sättet.

FÖRE







EFTER
















Vad har jag gjort? Egentligen inte så mycket, utan endast målat tak och väggar vita, samt potatisbehållaren och avloppsröret. Potatisbehållaren har även fått en text som utsmyckning. De trista vita masonit hyllorna med metallkonsoller, var lite för "moderna" och fick därför hyllspets för att smälta in mer med de ohyvlade vita hyllorna. Sedan har jag inhandlat lite nya saker, till exempel en ängel och två vita glasburkar med lock, allt från Miljögården (dessutom på rea så det var riktiga fynd!) Resten är ärvda saker, så summa summarum har källaren endast kostat 354 kr!

Det kan kaske tyckas "tomt" på matvaror i min källare, men skenet bedrar lite. Den stora sockerlådan rymmer exempelvis massor av fula konservburkar. De övriga plåtburkarna rymmer även de en del smått och gott. Dessutom har jag medvetet ställt ner några tomma glasburkar som skall fyllas upp först senare i höst när man kokat sylt, gele och saft. Den stora korgen är tänkt att rymma vinteräpplen från södern, och de emaljerade handfaten olika lökar (gullök, rödlök och vitlök). Och i nuläget gapar potatisförvaringen tom, men jag ska flörta med svägerskan och svågern frammåt hösten, så då ska även den vara över fylld förhoppningsvis... ;-) En påse morrötter ska nog också rymmas in där nere någonstans.

Klart är i alla fall att det nu kommer att vara betydligt trevligare att gå ner och hämta matvaror, det har till och med mannen medgivit (trots mutter om att jag dragit hem en massa "rat").



Arg som ett bi!

2008-08-06 | 16:34:32
Ja, idag har Luran varit arg som ett bi, och förklaringen visade sig vara den första tanden! Ett litet vitt gryn som kikat upp längst fram i nederkäken, så nu dröjer det inte länge förrän hon äter korv med morfar :-)



Nästa inredningsprojekt...

2008-08-06 | 16:06:10
... blir trappen ned till källaren. Jag har inhandlat färg och beställt trappstegsmattor som levereras i början av september! Det kommer att bli ett välbehövligt lyft törs jag lova. Ni kommer att få följa mitt arbete med den och gillestugan framöver (vare sig ni vill det eller ej för jag bestämmer, det är ju min blogg!) ;-)

Med anledning av denna renovering har jag beställt bland annat detta:


Samtliga bilder är hämtade från jotex.se 


Vilka fynd!

2008-08-06 | 14:27:31
Ja idag har jag verkligen fyndat. Lurans gammelmormors mor hade lite guldklimpar som vi fick ta. Det mesta ska användas i matkällaren, men pottan och pillerburkarna har jag andra planer för... Men det får ni se vad det lider!


Pottor kan man ha till massor av saker, varför inte plantera en blomma i den?


En samling pillerburkar blir ett vackert blickfång i ett fönster eller på en bricka med exempelvis några prismor och några ljus.

Sakerna nedan hamnade i matkällaren omedelbums!


Den här kaffekvarnen fick Lurans gammelmormor i bröllopspresent.


Jag börjar ha en samling av pressat glas nu... speciellt grädd/mjölk kannor!


Blev riktigt glad när jag hittade detta gamla saltkar långt inne i ett skåp bakom all bråte...
Perfekt att förvara smaksatt flingsalt i :-)


Dessa kökshanddukar hade absolut störst affektionsvärde - de är nämligen handbroderade av Lurans gammelmormors mor, Selma Rydebjörk.

Detta var några av godbitarna, men det fanns fler! Nu ska jag till exempel ta och måla en gammal dalahäst vit + se vad jag kan hitta på med 3 rostiga gama fårklippar saxar...

Och snart levereras kryddhyllan - ska skura upp den och skvätta på lite färg så ska ni få se mitt projekt när det är helt färdigt!




God morgon!

2008-08-06 | 09:07:24
Halvgrått väder ute idag, så det passar perfekt med lite inne pyssel idag. Har pecis käkat en fil frukost och ska göra i ordning Luran nu och packa ned det vi behöver för ett par timmar i Byn. Tror vovven får följa med också.


Luran försöker fånga och äta på kameran...

Vad ska ni göra idag?








Här har det hänt saker!

2008-08-05 | 22:29:26
Ja idag har jag fått mycket gjort, speciellt i matkällaren. Den är nästan färdig nu, så i morgon får ni nog en titt på förvandligen med "före" och "efter" bilder. Har varit hos svärföräldrarna och gjort ytterligare fynd till källaren bland annat 3 gamla plåtburkar, 2 emaljerade fat, trätråg, träslev och en stor vit bricka. Vissa anser det kanske vara skräp, men för mig så var det rena jackpotten, då det passar perfekt nere i matkällaren! Men det absolut största fyndet är den konsoll med massor av glasburkar och glas Iådor med plats för kryddor, mjöl, gryn m.m. som mannen ska åka och hämta i morgon då han slutat jobba - kan knappt bärga mig! I morgon planerar jag och Luran att åka till Byn, och jag tror att jag ska ta mig en tur till Mommen med för att se om jag kan göra några sista fynd till källaren där med.

Och i tanken är jag redan inne på nästa projekt - gillestugan. Mannen har äntligen gett med sig och låter mig målan den vit! Det är en hemsk röra där nu, men tror det skulle kunna bli ett perfekt extra rum/gästrum. Vi får se vad det blir av det... Kanske borde börja med trappen ned till källaren så man överhuvudtaget vill vara där nere :-)

Nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan jag borstar upp mina fynd och bära ned dem i källaren, för sedan krypa till kojs med Luran och bläddra i en skvallertidning innan jag gör kväll.

God natt! ♥


100 snabba!

2008-08-05 | 22:11:07

1) Namn: Les
2) Kön: Kvinna
3) Bor: Dorotea
4) Läggning: Hetero
5) Personlighet: Bestämd


6) Relation nu: Ja, lyckligt gift
7) Gamla relationer: Ja
8) Oskuld eller ej: Vad tror ni?! Luran var ingen jungfufödsel direkt...
9) Kyssa eller krama:  Varför välja om man kan få båda?
10) Bäst med din relation: Att vi har så roligt tillsammans


11) Musiksmak: Det mesta, lyssnar på Takida nu
12) Värsta musiken: Sån som är falsk
13) Bästa banden/musikern: Takida för tillfället
14) Sweden Rock eller Hultfred: SR om jag måste åka på någon av dem
15) Instrument du spelar: Blockfljöjt!
16) Klädsmak: Sådant jag trivs i
17) Var handlar du: Där jag finner sådant jag gillar
18) Converse: Njet
19) Sminkprodukter: Body shop, Makeupstore och Mary Key
20) Kläder idag: Baggy jeans och grå top

21) Favoritfilm: Leon och Harry Pottrarna
22) Favoritserie:  SCI
23) Bästa skådisen: Samuel L Jackson
24) Bästa effekten: ?
25) Roligaste filmen: Ice Age 1 och 2


26) Spelstil: Allt eller inget!
27) Bästa spelet: Yatzy
28) Du har konsoler: Ja, under mina hyllor ;-P
29) Bästa 'datamaten': Inget, tagentbordet blir så kletigt/smuligt
30) Bästa hemsidan: Måste vara någon inredningssida...


31) Mitt rum: Är där jag känner ro
32) Färger på väggarna: Ljusa, gärna vita
33) Färger på golvet: Träfärgat
34) Färger på taket: Vitt
35) Roligaste saken i ditt rum: Min lilla Lura


36) Min familj: Luran, Mannen och Vovven
37) Syskon: Bäste bror
38) Bästa släktingen: Mormor.
39) Antal begravningar du vart på: Fem
40) Antal bröllop du vart på: Två


41) Favoritmat: Sushi
42) Favoritdricka: Cocacola Ligth, rött vin
43) Favoritgodis: Choklad
44) Äckligaste maten: Jansons frestelse
45) Äckligaste drickat: Bäverhojt


46) Sverige: Hemma
47) Tyskland: Jaktgäster som dyker upp på hösten
48) Italien: Pasta
49) Frankrike: Vin
50) England: Åker dit i november
51) USA: Big
52) Japan: Sushi
53) Indien: Kastmärken och magra kossor
54) Finland: Bastu och mumintroll
55) Australien: Stora barriär revet, där ska jag dyka innan jag dör...


56) Din hemstad: Byn
57) Tycker du om den: Självklart!
58) Stockholm: Trevligt i lagom dos
59) Göteborg: Avenyn och Liseberg
60) Kiruna: Gruvan
61) Malmö: Turning torso
62) Kalmar: Gott gotti gott gott
63) Jönköping: Skogsstyrelsen
64) Östersund: Yran och storsjöodjuret
65) Haparanda: Det nordligaste IKEA:t


66) Mobilabonemang: Telia.
67) Antal skickade SMS: -
68) Antal skickade MMS: -
69) Antal samtalstimmar: -
70) Senaste SMSaren/samtalaren: Mannen


71) Senaste maten: Bakad potatis
72) Senaste drycken: Vatten
73) Senaste filmen: Svensk älgjakt 1-3
74) Senaste personen du pratade med: Mannen
75) Senaste MSN-kontakten: Svärmor?
76) Lasange eller pizza: Lasagne
77) Köra bil eller bli skjutsad: Beror på bilen
78) Kärlek eller vänskap: Både och
79) Död eller levande: Levande
80) Mejl eller brev: Mejl, med ett besked jag väntat på allt för länge...


81) Favoritdjur: Hund.
82) Religion: Barnatro
83) Frisyr: Långhårig
84) Bästa transportmedlet: Bil
85) Sämsta transportmedlet: Enhjuling


86) Bästa vännen: Mannen
87) Mobbing: Ohyggligt hemskt
88) Vandalism: Onödigt
89) Skolan: Kul tid!
90) Bästa läraren: Bång


91) Vad är klockan nu: 22.08
92) Vad heter du i mellannamn: Linnea
93) Vad tror folk om dej: vet inte, och vill inte heller veta
94) Stämmer det: -
95) Dagens planer: Få Luris att sova, sedan smyga ned och fixa i matkällaren
96) Dagens kärlek: Luran
97) Dagens hatobjekt: Vovven som käkat bajs från dyngkasen :-(


98) Var det här kul o göra: Nja
99) Hur lång tid tog det o göra: Tja, lite för länge
100) Ska du göra om den här igen: En gång räcker nog :-)



Tutte

2008-08-05 | 13:56:04
Luran gillade verkligen inte napp när hon var mindre, men nu när hon nästan helt slutat med bröstet sitter den där för jämnan... så idag har jag gått igenom napparna och rensat ut gamla och kokat nya. Är rädd att Luris ska få basilusker nu när det är rötmånad.



Wiiks Lanthandel!

2008-08-05 | 12:51:57

Ja, Wiiks Lanthandel är en suverän butik, där finns allt och lite till. Det var där jag fyndade min hyllspets som jag tjatat så mycket om. Så här ser den ut förresten:



Det är egentligen vanlig kanspets, men jag tänker använda den som hyllspets och sätta upp den med dubbelhäftande tejp. På Wiiks fanns det även vanlig förklistrad hyllspets, men då i plast/papper som jag egentligen var ute efter, men jag föll för den här istället, känndes mer "gammeldags".

Jag ska dit en sväng i morgon med hade jag tänkt innan jag åker till Byn. Då ska jag införskaffa lite stuvbitar (finns massor med roliga tyger där) och sidenband som jag tänkte använda till lite pyssel framöver. Ska låna mors symaskin och se vad jag kan åstakomma...



Potatis

2008-08-05 | 12:23:18
Jag älskar små detaljer i inredningen, och kom på en lysande idé att pryda min förvaring för potatis i matkällaren med texten: Solanum tuberosum (potatis på latin). Tror det kan bli riktigt fint, förutsatt att jag lyckas måla dit det på ett snyggt sätt. Vitmålade ohyvlade brädor är väl kanske inte det bästa underlaget för kalligrafi...

Här går det undan! Blev så inspirerad när jag skrev inlägget att jag sprang ned och prövade på en gång! Så här blev resultatet:




Jag får se om det får vara kvar eller om jag kletar över lite vit färg och gör ett nytt försök där jag ritar upp texten före med blyerts för att få det rakare och snyggare - inte allt för lätt på frihand!


Det går frammåt...

2008-08-05 | 09:29:05
för nu har Luran kommit på hur hon ska förflytta sig i gåstolen! Det går även frammåt med mitt sockerberoende, tänkte inte på godis eller kakor nästan alls igår - jo, förresten kakburkar tänkte jag allt på, men då som tillbehör till min fina vita matkällare. Så mellanmål är nog inte så dumt ändå :-) Nu är mamma här så då ska jag passa på att cykla en sväng med vovven medan jag har en Lurisvakt!


Sommartorpet eller Ernst?

2008-08-04 | 19:40:09

Ja, vilken kanal ska man ratta in i kväll? Tror jag börjar med sommartorpet och slår över på sommar med Ernst senare då det programmet är en halvtimme längre. Men först ska jag hiva i mig en sen middag - vegetarisk lasagne! Är hungrig som en varg efter att målat matkällaren vit ikväll, tog aningens längre tid än vad jag räknat med - men nu är det gjort!

Har dessutom fyndat spets till mina hyllor i matkällaren. Tror det blir kanon! Ska börja göra ordning där i morgon så att allt är i ordning innan sylt, saft och potatis ska ned dit för vinterförvaring...



Foto: http://svt.se/sommartorpet


 

Vad föredrar ni - Sommartorpet eller Sommar med Ernst?



På tal om björn...

2008-08-04 | 15:33:03


Det här är Kajsa och hon är Tärnas nya björnskräck  ;-)


Mellanmål!

2008-08-04 | 15:28:41
Ja, jag har börjat äta mellanmål för det ska tydligen vara nyttigt... Om det blir en vana? Vi får se :-)



Nanny

2008-08-04 | 15:12:48
Luran har en egen nanny, och hon tycker han borde vara här och leka med henne nu!



Blogg som fenomen

2008-08-04 | 11:49:05
Blogg som fenomen är ju sjukt bra, alla som vill kan bli sedda, hörda och lästa. Så långt allt bra. MEN efter att ha sett senaste listan på mest besökta bloggar (privata och proffessionella) är jag inte lika imponerad. Det finns dunder bra bloggar där ute som behandlar ett specifikt område, tex inredning, barn, trädgård. Spännande politiska bloggar, de som skriver med humor, ironi m.m. Men det som överlag verkar gå hem är bloggar om mode och shopping. Och det är väl helt ok, finns några bra sådana bloggar som även jag besöker från tid till annan, men det skrämmande är att större delen av dessa bloggar som är rätt poppulära är halvdana sådana som går på slentrian och verkar vara skrivna av Nicke lilltroll eller en påtänd fjortis... Dessutom är jag spy less på alla uppmaningar att gå med och/eller bli värvad av någon bloggare i "Gratisbio", bara för att denne sedan ska kunna få hem fett med presentkort. Och sedan dessa tävlingar, jag gillar själv att tävla, men om vettiga saker!!! Rubriker som skriker Tävling! och sedan visar sig röra sig om ett läppcerat, en ögonskugga från H&M för en tjuga eller ett tuggumipaket är liksom inte ok, utan bara ett sätt att få besökare till sin blogg - och ett uselt sådant om ni frågar mig!  Och observera nu att jag klagar på de stora bloggarna och inte vardagsbloggarna, så min uppmaning är att ge er ut och leta efter dessa små opretantiösa vardagsbloggare som är äkta och genuina!


Morgonens tema - Björn!

2008-08-04 | 09:41:06
God förmiddag på er! Som rubriken antyder så har morgonen gått i björnens tecken :-) Har käkat frukost och roat mig med att "skjuta" björn - garanterat beroendeframkallande! Pröva ni med!

Gå in på http://www.jagareforbundet.se/ och rulla er ned till rubriken "Skjut rätt på björnen!" Sedan är det bara ladda och sikta, för att sedan få en översikt hur skottet tog och björnens eventuella reaktion på skottet - kul och lärorikt. Förhoppningsvis får det folk att tänka till en extra gång innan de kastar iväg ett skott på en björn...

Här kommer dagens bild till fastrarna - Luris utklädd till Björn!



Och här i armarna på Björn F :-)



Dessutom såg mannen en sådan här Björn när han begav sig på jobbet i natt...


Bilden är "lånad" från jägareförbundets hemsida där den blev julis månadsbild!

Och närmsta planen är att klä på sig och traska ut i skogen med Luran i Baby Björnen, hoppas bara att vi inte möter en björn! :-)


Kampen fortgår...

2008-08-03 | 19:18:07



Den ligger där å frestar mig... men NEJ!



En röd ko!

2008-08-03 | 19:14:50
Gissa om jag blev glad när jag såg att min röda lilla kossa fortfarande levde! Hon hade bosatt sig på mamma och pappas vind. När jag berättade för henne att det fanns ett litet busfrö som gärna vill leka med henne bestämde hon sig för att följa med ned från vinden, för det bästa hon vet är små kladdiga barnfingrar som drar henne i hornen!



En äkta mamma mu i 70-tals stil!


Trött Lura

2008-08-03 | 19:04:49


Snygg pose va?! Snacka om trött... först en sväng till morbror och moster, sen mormor och morfar, och slutligen farmor och farfar. Det tar på krafterna!


En busig Luris!

2008-08-03 | 11:50:09




Snacka om små söta fötter! Tänk att de kommer att bli så läskiga sedan... (har nämligen skräck/avsmak för nakna fötter på vuxna människor, särskilt på karlar som har håriga tår.)


Idag är vovven billig...

2008-08-03 | 11:28:03

Blev ingen promenad då Luran var nöjd i pappas knä kikandes på älgjaktsfilm :-)
Så jag gränslade mitt mintgröna fartvidunder och cyklade med vovven istället, gick hur bra som hellst tills vi paserade en diselbil på tomgången - då TVÄRNIT! (Han älskar diselbilar av någon konstig anledning, gärna sådana som "knackar" ordentligt). Och jag kan intyga att om en 50 kg rottis stannar, tja då flyger man rätt så bra... Hur som haver, han är rätt så billig nu. Kan tänka mig 5kr/kg!




Fast... näe... Han är ju rätt go ändå vårt dregelmongo :-)



Blåsigt...

2008-08-03 | 11:17:44
... ute, man får nästan höstkänslor. Mysigt!

Tror det blir en promenad senare med mannen, hunden och Luran på magen. En tur till byn ska vi också hinna med, skulle visst vankas middag där (i vanlig ordning). Kanske hinner jag bläddra i någon av mina ny böcker som damp ned redan dagen efter (!) vår beställning från cdon också - men mest ska vi bara mysa, det är ju sista dagen av mannens semester.



Vissa dagar känner man sig hängig...

2008-08-02 | 22:25:20

Foto: Privat


Kvällens sötaste

2008-08-02 | 22:19:35


Vilka gullungar! Eller hur? Å "tant" M är rätt fin också ;-)

Nu är vi mätta i magen efter tacosen, och Luran ligger och sover sött. Och det gör nog hennes kramkompis med. Jag och M har varit på hundrace tidigare ikväll, och softar nu i soffan. Karlarna är ute på byasvängen och laddar inför ett parti poker. 

Spelar ni poker? ♣



Har man rumpan bar...

2008-08-02 | 16:21:19
... blir man så här nöjd!



Skönt att få ny blöja, men mindre trevligt att måsta klä på sig igen...



Tur att Luran kan ligga och titta upp på sin favorit stork!




Tacos

2008-08-02 | 15:17:42
Tacos är en av mina favoriträtter och perfekt mat när man är lite fler kring bordet, dessutom får ju alla lägga på vad just den gillar. Kan det bli bättre?! Så ikväll blir det tacos när några vänner tittar förbi. Det ska bli trevligt!


Foto: Aftonbladet/Sara Ringström

Vad ska ni gör ikväll?



Dianas Stigar

2008-08-02 | 12:16:54
Jag och mannen skulle  bänka oss och se Svensk Älgjakt del 1-3 nu på förmiddagen, men snacka om besvikelse. Här var vi helt inne på att få se lite spännande jaktsituationer och hunden i arbete... men döm om vår besvikelse. Snacka om basic filmer! Typ det här är en älg, den har horn, den äter mycket - VA?! Det är ju sådant som bankas in när man tar jägarexamen. Besviken så det skriker  om det. Men visst, lite av den värsta abstinensen försvann ju när man fick se älgarna - bra bränsle till egna drömmar och fantasier. Men den 13 september smäller det på riktigt - gissa om jag längtar!


Bild: CDON.COM



Efterlysning - hyllband/kantspets

2008-08-01 | 23:09:08
Vet någon vart man kan få tag på kantspets, hyllband eller vad det nu går under för namn. Det jag åtsyftar är den kantremsa som man förr satte  på sina hyllor i skåp och skafferier, och som då ofta var virkad. Jag skulle vilja ha tag på motsvarande fast i papper/plast. Så vet någon var man kan köpa något sådant? Tips mottages tacksamt!


Fotot är "lånat " från bloggen FINT HEMMA http://finthemma.blogspot.com/2008/01/kkshyllor-och-virkade-spetsar.html En blogg som jag finner mycket inspirerande och gärna rekommenderar andra att besöka!


Luran övningskör!

2008-08-01 | 22:54:45
Så här glad och koncentrerad var Luran när hon invigde sin nya gåstol - får se om vi kan få henne att sova nu...



Tärna tur och retur

2008-08-01 | 22:46:07

Så var vi hemma från en blixtvisit i Tärnafjällen. Perfekt väder att bila i, och inte kunde vi klaga på vyerna heller...



Förutom trevligt sällskap så bjöds vi på en gourmet middag al a tacosflak som hette duga! :-)



Tack för en trevlig dag! ♥



Andra sidan

2008-08-01 | 08:29:38
Igår var familjen iväg på andra sidan länsgränsen för middag hos min morbror, och på hemvägen passade vi på att hälsa på några andra vänner. Även idag blir det en road trip, men en längre sådan - till Tärna. Så nu ska bilen packas med mannen, Luris och hunden :-) På vägen dit ska vi även slinka in och köpa en gåstol till damen. Ha en fortsatt trevlig dag. För vem vet - något underbart kan ju hända just idag! ♥