Trevlig helg!

2008-10-31 | 12:45:07

Nu blir det inga fler inlägg på ett tag, för nu har jag en massa saker att fixa innan jag och familjen åker iväg och firar allhelgona tillsammans med våra nära och kära. Världens bästa lilla svägerska är på väg ner från fjället och ska hjälpa till vid storhandlingen, så det löste sig på bästa sätt :-). Kameran följer naturligtvis med i helgen, så kanske får ni se lite av vårt firande på söndag då jag är tillbaka. Se nu till att umgås med dem ni håller kära - och glöm inte att kramas!




Bättre lycka idag? NOT!

2008-10-31 | 11:37:49
Så arg jag blir!!! Om gårdagens Blodröda Dracula kaka blev halvtaskig så kan jag meddela att Änglakakan blev heltaskig :-(  Ändå gräddade jag den betydligt längre än vad som stod i anvisningen. Jag kommer inte överens med ugen, den gräddar ju inte som den ska... Men det lilla jag smakade av kakan var inte så illa, så den kan kanske få följa med även om den som sagt ser heltaskig ut - huvudsaken är att den smakar ok! Dessutom brände jag två andra fingrar idag, jag och bakning går inte ihop - nu är det verkligen konstaterat! Och som inte det var nog så ringer mannen och säger att han måste bogsera en lastbil till Östersund, så han blir nog sen - Nähä?! Men jag orkar inte bli förvånad. Jag får åka och storhandla själv om han inte hinner hem. Men det är så typiskt när man ska iväg och allt. Jag gillar inte att stressa. Som terapiarbete och anger managment har jag suttit och klippt ut fladdermöss. Märkligt vilken lugnande effekt pyssel har på mitt humör :-) Så nu är bordsplaceringen också avklarad!



Foto: Privat


Foto: Privat



Dagens Lura

2008-10-31 | 09:17:02


Foto: Privat

Kanske inte den bästa bilden, men den symboliserar verkligen
 den mest villkorslösa kärlek man kan känna
 - kärleken till ett barn och ett älskat husdjur!



Änglakaka

2008-10-31 | 08:37:44
Änglakaka (Angel Food Cake)

10 äggvitor
1 tsk ättiksprit
2 dl strösocker
3½ dl florsocker
2½ dl vetemjöl special
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
färska eller frysta bär (hallon rekommenderas!)

Glasyr:
2 dl florsocker
ca 1 sk vatten

Gör så här: Vispa äggvitor och ättiksprit i en ren skål till hårt skum. Tillsätt strösockret gradvis under fortsatt vispning. Sikta ihop florsocker, mjöl, vaniljsocker och salt. Vänd försiktigt ner i äggvispet lite i taget. Häll smeten i en osmord rund och hög bakform (20-22 cm i diameter). Knacka på formen försiktigt för att få bort eventuella luftbubblor. Grädda i 175 grader i 40 minuter eller tills kakan känns fast när du trycker lätt med ett finger. Vänd formen omedelbart upp och ner på ett galler. Låt kakan svalna under formen i ca 40 minuter innan den glaceras. Rör ihop florsocker och vatten till glacyren och täck kakan, garnera med färska eller frysta bär.



Värm ett fruset hjärta...

2008-10-31 | 08:18:58

Jag sitter här och känner hur varm jag blir inombords - och nej, det är inte teét med det namnet som värmer mig utan det är istället de fina kommentarena som ligger och väntar på mig när jag loggar in som värmer. TACK! När jag började skriva bloggen så var den ju mest tänkt att fungera som en uppdateringsplats för Fastrarna A & S, så de skulle se hur Luran växer och vilka framsteg hon gör, men nu är det stadigt tresiffrigt i besöksstatistiken. Lite skrämmande att så många för mig okända tittar in här - för riktig så stor släkt och bekanskapskrets har jag inte ;-) Jag hoppas dock att ni ska trivas och titta gärna in igen!

Nu ska jag ta och skriva dagens "att göra lista" för idag är det mycket som ska göras och mycket som inte får glömmas...

- Baka en änglakaka
- Steka tacofärsen
- Klippa ut svarta fladdermöss som ska bli placeringkort (inspiration Husmusen)
- Packa ihop husgeråd (smörgåsjärn, brödrost  m.m.) som ska upp till huset i Ormsjö
- Leta reda på bäddmadrassen i källaren
- Packa ihop Lurans resesäng, kläder, blöjor, mat och leksaker
- Packa ihop mina, mannens och Dobbys saker, jag får inte glömma hundmaten!
- Ställa in ljung och gravljus i bilen så den detaljen inte glöms bort
- Packa ner kakorna och annat "pyssel" som ska med upp till Halloween middagen
- Åka och storhandla till vår helg i Ormsjö (6 vuxna + 2 barn) Men... Väntar nog tills mannen kommer hem så jag får bär hjälp!



Nytt läge och nya tag i morgon!

2008-10-30 | 21:17:06
Nu sitter jag och njuter av en kopp te, och jag kan meddela att En saga i vinden smakar helt okej. Det har en obestämbar smak, men kan närmast beskrivas som en mix av melon, honung och lite lakrits - vilket är konstigt med tanke på att ingen av dessa smaker omnämns i beskrivningen av teet... Men kanske spelar mina smaklökar mig ett spratt?! 

På TV:n rullar "Nytt läge" i TV3, får se om det kvalar in bland de övriga inredningsprogrammen. I så fall har jag ögongodis fyra av fem veckodagar, inte illa!

Innan jag säger godnatt för ikväll tänkte jag visa vad jag åstadkommit efter många om och men i köket ikväll. Nu vet jag varför jag inte bakar oftare, det är INTE min grej. Definitivt inte. Sitter här med två brända fingrar och en halvtaskig "Draculas blodröda kaka". Men skam den som ger sig, jag ska ge det ett nytt försök i morgon! Men då slår jag till på en betydligt ljusare och en mer positiv kaka, nämligen en ängla eller helgonkaka!




Foto: Privat


På begäran...

2008-10-30 | 19:54:16
Mammas fiskgratäng
(4 personer)

600-800 g färsk eller djupfryst vit fisk (jag använde sej)
2 krm citronpeppar (men jag drog på mer)
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
½ fiskbuljongtärning
250g svamp (jag rationaliserade idag och tog en burk champinjoner)

1 kg mjölig potatis
1½ dl mjölk (även här rationaliserade jag och tog en påse pulvermos...)

2 tomater (jag tog massor med körsbärstomater som jag halverade)

smör eller margarin
salt, vitpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tinade fiskfiléer i en smord ungssäker form. Krydda med citronpeppar och salt. Tillaga 5-7 minuter i ugnen. Häll av vattnen från fisken. Vispa ihop vetemjöl och mjölk. Koka upp under omrörning och tillsätt 1½ msk smör och buljongtärningen. Låt såsen koka någon minut. Fräs svampen i lite smör och blanda ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och mosa. Vispa ner varm mjölk och 2 msk smör eller margarin. Smaka av med salt och peppar. (Eller gör det j-vligt lätt för dig som jag gjorde och rör ihop en påse pulvermos). Skeda ut moset runt fisken i formen och häll såsen över fisken. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå såsen. (Jag spillde såsen över fisken och sedan moset på såsen, och tomaterna i moset, då får man ju liksom allt på samma gång när man öser upp - mer praktiskt anser jag). Höj temperaturen till 250 grader och ställ formen i övre delen av ugnen och gratinera i 5-10 minuter eller tills moset blivit brunt i topparna. Servera med rivna morötter eller en sallad.

Trots att jag fuskade med burksvamp och pulvermos blev denna gratäng kanongod - så jag kan tänka mig hur otroligt god den måste bli om man följer receptet...




Ib Laursen gris

2008-10-30 | 19:02:43
Jag är nyförälskad - i en gris! Jag besökte Nublus blogg där Sanna visade några av de godbitar som nu finns i nätbutiken, och jag fastnade omedelbart för Ib-grisen. Så snälla, snälla tomten (eller mannen om du läser detta) kan inte den komma till mig i ett stort fint paket? Jag lovar att vara snäll ;-)



Foto: Nublu


En saga i vinden...

2008-10-30 | 18:30:04
Jag har precis packat upp min beställning från Aromboden.se - och gissa om jag fick mig ett gott skratt! Min senapsburk visade sig vara gigantisk... NOT! När julskinkan är nykokt och jag och mannen ska göra oss en skinksmörgås får vi nog slåss om burken, för den innehåller endast 60 gram senap... Tror jag gömmer den så jag får ha den för mig själv ;-)

Teérna luktar dock helt underbart och jag tror inte jag blir besviken på någon av dem. Prinsess te med rosa sockerhjärtan sparar jag tills jag vill skämma bort mig själv någon dag, eller då jag blir sugen på godis, för det luktar bubbelgum. Värm ett fruset hjärta med smak av bland annat kardemumma, kryddnejliga, kanel, ingefära och stjärnanis kommer att passa perfekt i tekoppen så här inför jul. Det te som jag prövar redan ikväll blir En saga i vinden, ett svart te med sockerpumpor, morötter, safflor (??? vad det nu är) och aromer - luktar lite mysko... Och i ärlighetens namn beställde jag det mest för att det var ett te på halloween temat.

Mina chokladpinnar har jag redan lagt undan på ett säkert ställe så jag inte ska falla för frestelsen att använda dem redan nu, de ska nämligen sparas till mysiga andventsfikan i december. Då är ni välkomna på en kopp lyxig choklad!



Foto: Privat


Dagens Lura

2008-10-30 | 17:34:12

Foto: Privat

Så här glad var vårt lilla charmtroll när vi åt middag! Och på tal om middag, Mammas fiskgratäng ur ICA:s kokbok Hela Sveriges Husman var kanon god! Helt klart det godaste receptet som jag prövat denna vecka (fast den Mustiga älgfärssoppan ligger inte långt efter). Mannen som överlag är skeptisk till fiskgratänger var också helt såld på denna gratäng och tog om - så pröva den om ni inte vet vad ni ska laga till middag någon dag!





Panduro och författardrömmar

2008-10-30 | 15:45:02
Malin och Nina tittade förbi på eftermiddagen med Pandurokatalogen så jag skulle få en överblick av vad som finns innan vi beställer. Jag kommer nämligen inte riktigt överens med Panduros webbshop. Listan blev lång över saker som är "bra att ha", så jag får nog banta listan till en lista med enbart saker som är absolut nödvändiga inför julens pyssel... Blir nog mycket på listan ändå om jag känner mig själv rätt.

Posten kom med två trevliga överraskningar idag, dels kan jag hämta ut min beställning från Aromboden.se redan ikväll, dels så fick jag en utbetalning från Liber bokförlag. Ja, jag har varit medförfattare till ett kapitel i en bok för något år sedan och fortfarande dimper det ner feta checkar med royalty pengar - hela 169,66 kr hade förts över på mitt konto. Bara att inse att som författare blir man inte rik om man inte heter Mankell, Marklund, Jungstedt eller Läckberg...

Nej, nu ska jag bege mig ut i köket och tillaga Mammas fiskgratäng, se sidan 152 i ICA:s kokbok Hela Sveriges Husman.


Stämningsfullt

2008-10-30 | 14:50:10
Under eftermiddagen har jag ramlat in på ännu en underbar och inspirerande inredningsblogg - Stämningsfullt. Att den drivs av en småbarnsmammaj på landet  som kombinerar vit inredning med hundhår och leksaker kändes som en klockren fullträff!  Titta in där ni också och tävla om ett par vackra ljuslyktor i zink, värmeljus och en handduk med monogram.



Amor vincit omnia

2008-10-30 | 13:00:09
Jag är med och tävlar om denna underbara kudde. Tävlingen hittar ni i Butterfly´s blogg.



Väggordet

2008-10-30 | 12:22:26
Äntligen är väggordet på plats! Det hamnade till slut ovanför dörren i köket. Jag tycker det är en fin påminnelse att bära med sig resten av dagen.



Foto: Privat


Magisk massage

2008-10-30 | 12:09:29
Jag har varit över till grannen och fått magisk massage i en halvtimme, så nu borde jag härda ut tills jag ska till Ulla-Märta på söndag. Luran har lekt och busat med Isak och Isabelle så nu när hon fått lite mat i magen borde hon nog vara redo för en liten vilopaus... Jag ska också ta och få mig lite mat i magen och bläddra bland olika recept, för jag har tagit upp fisk som jag ska göra något spännande av. Får se vad ICA:s Hela Sveriges Husman har för recept som är baserade på fisk.



PS. Idag tänder tänder jag ett ljus för att hedra dem som
omkom i branden i Göteborg för 10 år sedan DS.




Tips på en Halloween kaka

2008-10-30 | 08:23:18
Idag eller i morgon ska jag i min strävan efter att pröva nya recept, även pröva ett nytt recept på en kaka. Jag ska försöka mig på att sno ihop  "Draculas blodröda kaka", eller egentligen en Red Velvet Cake, men visst låter mitt namn mer passande så här i Halloweentider?

Draculas blodröda kaka

3 ½ dl strösocker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl matolja
2 ½ dl filmjölk
2 msk röd karamellfärg

Fyllning och glasyr:
200g cream cheese
2-3 dl florsocker

Gör så här: Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad rund bakform (20-22 cm i diameter). Grädda i 175 grader i ca 40 minuter eller tills provstickan är torr. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den. Rör glasyren slät. Dela kakan och lägg ett lager glasyr mellan bottnarna. Lägg ihop delarna och fördela resten av glasyren över kakan.

Tips! Jag ska även använda mig av en schablon av en fladdermus som jag tillverkade igår. Den tänker jag lägga över glasyren och sedan sikta på lite kakao - vips har man en fladdermus som snygg dekoration på kakan. Så gör en egen schablon, varför inte ett spöke, en pumpa eller en spindel? Inspiration kan du få här.




Molly´s Grove

2008-10-29 | 21:21:23

Jag är jublande glad för jag har vunnit andra pris hos Molly´s Grove - song illustrations. Det är en superduktig tjej som heter Malin som står bakom denna blogg där hon gör illustrationer till sångtexter, eller som i denna tävling en illustration som man fick föreslå en passande sångtext till. På väg hem till mig är nu två fina Molly´s Grove kort som ska få inta skrytplats i min fil de fler anslagstavla när den anländer :-) Känner mig just nu som världens turgumma!


© Molly´s Grove



Mitt förslag på sångtext var som framgår  av bilden ovan "Hoocked on a feeling". Titta in hos Molly´s Grove för att se det vinnande förslaget!



Det hänger på håret...

2008-10-29 | 20:53:23
Jag ska klippa mig på måndag. Men den stora frågan är hur? Jag får alltid mega ångest och så lutar det med att jag toppar skiten, men nu MÅSTE jag göra något. Mitt hår är nämligen inte som det varit efter graviditet och ammning... Lutar åt en uppklippning men att jag behåller längden. En toning i mörkare nyans lutar det också åt. MEN den stora frågan är lugg eller inte lugg?! Jag har inte haft lugg sedan förskoletiden... jo kanske, sne´lugg och spret i lågstadiet, men som sagt inte en vanlig rak lugg. Det är ruskit snyggt - på andra. Hm... Tänk om ett proffs kunde uttala sig och ge mig en total make over, en renovering från grunden. HJÄLP! Alla förslag mottages tacksamt - det enda som går bort är "Hockey frillan" och en "pottfrisyr" ;-) Nej detta är verkligen kvällens i-problem, nu ska jag fixa en kopp te så jag är redo för Leila på TV4 plus om en stund - missa inte det!



Fortsatt trevlig kväll!



Skräcködla?!

2008-10-29 | 19:29:23


Neeej, ingen fara på taket - det är bara jag som prövar min SPA Face Care Mud Mask :-)



Kom på att jag nog aldrig lagt en ansiktsmask förut, så resultatet blir spännande...

*femton minuter senare*

Wow! Från skrynklig tant...



...till en nyponros! Eller, äh... nu ljög jag.
Men lite "renare" känner jag mig allt.
 Så ansiktsmask ska jag ta och lägga lite oftare!


Hundcoachen

2008-10-29 | 17:09:41
Nästa måndag startar det visst en ny serie på TV4 plus som heter Hundcoachen, och det kan man ju inte missa även om jag har svårt att tro att Fredrik Steen kan matcha min husgud Cesar Millans program... Men alltid kan man väl lära sig något, för det är min fulla övertygelse att det inte är hunden det är "fel" på utan att det är ägaren som är problemet när det går på tok och ett felbeteende etableras. Ska du kolla på programmet?




Smaskens!

2008-10-29 | 16:33:20
Ja, bandspagetti med rökt lax och ädelostsås var inte dumt! Kan varmt rekomendera er att pröva.



Foto: Privat



Dagens Lura

2008-10-29 | 15:31:58

Foto: Privat

Min lilla Lura är en 08...


Ett telefonsamtal...

2008-10-29 | 14:37:19
... har ställt mitt liv på ända. Förvirring. Hopp. Lycka. Stolthet. Jävlar annamma. Jag ska förvalta detta på absolut bästa sätt!



Vintriga detaljer

2008-10-29 | 11:48:37
Nu är det äntligen legitimt - mina vintriga detaljer! Vi har snö på marken, så nu passar mina fina lyktor från SIA i fattigmanssilver/glas med snöstjärna på och mitt lilla snögubbe som jag fyndat på Myrorna perfekt på den lilla zinkbrickan i hallen. Mysigt!



Foto: Privat



Foto: Privat


Spagetti med rökt lax

2008-10-29 | 10:00:08

Som jag skrev i början av veckan ska jag varje dag denna vecka utmana mig själv genom att pröva ett nytt recept. Idag blir det inget avancerat utan jag tänkte tillaga Spagetti med rökt lax, ett recept som jag hittade när jag klippte och klistrade. Det passar dessutom perfekt då jag har kallrökt lax i kylen vars bäst före datum strax går ut.

Spagetti med rökt lax

300 g spagetti
1pkt kelda ostsås
200 g djupfrysta ärtor
1 tsk pressad citronsaft
300 g rökt lax i tunna skivor

Gör så här: Koka pastan. Värm såsen, lägg ner ärtorna och koka upp. Kör ostsåsen med en stavmixer. Tillsätt citronsaft. Servera spagettin med såsen, lax sallad och broccoli.

Jag tänker dock i vanlig ordning modifiera receptet då jag inte gillar Keldas ostsås, utan jag ska blanda ihop en egen sås på lite "slattar" av kesella, mellangrädde och gräddfil som finns i kylen och smaksätta detta med lite kryddgrönt. Dessutom lägger jag nog till lite citronpeppar. Spagettin byts ut mot fullkorspasta.



Inredningstidningar i all ära, den verkliga inspirationen är inredningsbloggar!

2008-10-29 | 09:30:26
Jag älskar att bläddra i de olika inredningstidningarna som finns ute i handeln, eller ännu hellre ett utländskt magasin om och när man lyckas lägga vantarna på ett. MEN, i mångt och mycket ger alla de fina inredningsbloggarna mer inspiration. Alla dessa fantastiska människor som driver dessa bloggar och små webbutiker med sin alldeles personliga stil är underbara att besöka. Först trodde jag att de "härmade" de större inredningstidningarna, men inser nu efter en tid att det är tvärt om! Det är ju journalisterna vid dessa tidningar som surfar runt (precis som du och jag) och låter sig inspireras av de kreativa kvinnorna (ja, det är främst kvinnor) som driver alla dess bloggar. Speciellt tydligt blir det när de "lånar" bilder från bloggar och ger sken av att tidningen varit där och fotat - det är istället ofta bloggaren som skickat in sina bilder för att visa ett rum, en inredningsstil, ett pyssel, en styling, en makeover osv. Så med detta inlägg vill jag hylla några av mina favorit bloggar och tipsa er läsare att göra ett besök hos dem! Och kom gärna med tips på andra inredningsbloggar (gärna er egen) som är värda ett besök!

Hem och lycka
Husmusen
Inredningsgalen
Fyra årstider / My Lovely Christas Home
Ett hus i vitt
Ellas inspiration
Tusen ideér och en fröken
Min lilla vita vrå
Perlan
Vitt hus med vita knutar
Vitt, Zink och Silver
Nublus



Och ni... Missa INTE Leilas Fest kl 21.00 på TV4 plus i kväll, Leila har nämligen ett specialprogram inför Halloweenfirandet!



Foto: TV 4



En dröm kan gå i uppfyllelse...

2008-10-29 | 09:26:39
Jag har alltid velat ha ett lapptäcke. Jag har till och med varit så sugen på ett att jag börjat sy på ett själv - och det säger rätt mycket om hur desperat jag varit och är i min längtan efter ett lapptäcke ;-) Det blev inget lapptäcke utan endast en massa lappar och trassel... Men till min stora lycka kan man nu tävla om ett lapptäcke hos Blomsterverkstad.




Ljuvligt kuddfodral

2008-10-29 | 08:42:41
Detta ljuvliga kuddfodral från Inredningscompaniet skulle jag vilja vinna. Det skulle verkligen pryda min kökssoffa! Tänk er att mysa i kökssoffan med en pepparkaka eller två, ett gott kryddigt te och samtidigt vila ögonen på den kudden... Och mljligheten finns, för My Lovely Christmas Home lottar nämligen ut ett kuddfodral!




Kloka ord

2008-10-28 | 21:19:39
"Ingen är bra på allt, men alla är bra på något!"

Tar det mig dit jag vill?! Det återstår att se...





Livets utmaningar och inspiration

2008-10-28 | 16:22:51
Sanna skriver om livets utmaningar i sin blogg och just en sådan håller jag på med nu. Vad det är avslöjar jag om några veckor... eventuellt... kanske ;-) Än så länge får det i varje fall vara en hemlighet! Sedan ska jag ta och läsa senaste numret av Drömhem & Trädgård - kanske får jag inspiration till min adventsljusstake? Brickan och ljusen är grunden, men hur ska arrangemanget se ut? Tips?!



Foto: Privat


Dagens Lura

2008-10-28 | 16:11:53

Foto: Privat

Dagens Lura är en påminnelse om att det inte alltid är de dyra pedagogiska leksakerna som roar ett barn bäst, denna plasthink har roat Luran i många, många timmar...




Bus!

2008-10-28 | 16:05:11
Dagen har till stora delar tillbringats tillsammans med Camilla och barnen. Vi har tagit en promenad i det härliga vädret och sedan blev det kaffe. Svea är tokigt förtjust i Isabelle, hon skrattade så hon kiknade när det var dags med mellanmål så fort hon såg på Bellan :-) Men min lilla trollunge är inte riktigt pigg, snoret rinner och jag tyckte hon kändes lite varm, men som tur var har hon ingen feber. Håller tummarna att hon slipper!



Foto: Privat

Svea är busig och drar Bellan i håret... Fy!


Foto: Privat

Isak bryr sig inte om tjejerna utan läser Bus-babyn istället! :-)


Fil de fer - anslagstavlan är MIN!!!

2008-10-28 | 09:48:48
Å, så glad jag är! Jag vann den otroligt vackra anslagstavlan hos inredningsgalen i fil de fer teknik. Jag känner mig som ett barn på julafton och väntar med spänning på att den ska landa hos mig och pryda min snart (?) nyrenoverade hall. Jag tänkte sätta årets skörd av vackra julkort i den till att börja med. Så, host, host... se till att skicka vackra julkort till sockenvägen 10 ;-) Dessutom så är den målade halvboaseringen så vacker på fotot nedan, måste visa mannen det så jag får gå lös med penseln i vårt kök!





"Nya" dörrar

2008-10-28 | 08:16:59
Nu är de "nya" dörrarna på plats i hallen. Först hade vi tänkt byta dörrar, men insåg snabbt vilken kostnad men framförralt vilket arbete det skulle innebära då ingen av dörrarna är i standardstorlek. Den är endera smalare eller bredare. Så vi lämnade in de gamla dörrarna på lackning och bytte handtag - vips så hade vi "nya" dörrar! För att förstå hur enorm skillnaden blev ska ni få se hur dörrarna såg ut förut (det är dok inte samma dörr utan en dörr på övervåningen då jag inte tog någon "före" bild).

Före:

 

Efter:

 

Så nu är incitamentet att ta tag i halltaket och måla det + listerna vita mycket högre än tidigare. Gäller bara att få tid för det... För först ska jag göra källaren klar!


Middagstips!

2008-10-28 | 07:51:22
Jag gjorde ju Mustig älgfärssoppa från ICA:s kokbok Hela Sveriges Husman i går som ska bli dagens middag, men som även fungerade som förrätt i går. Och jag lovar, den är kanongod! Så här kommer receptet för er som mot förmodan ännu inte hunnit hämta ut kokboken på ICA.

Mustig älgfärssoppa
(4 personer)

400 g älgfärs
2 stora lökar
4 stora potatisar
1 röd paprika
1 gul paprika
4 köttbuljongstärningar
12 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 tsk soja
2 krm kajenpeppar (jag använde chilipulver)
2 vitlöksklyftor (jag lade även i en tredje då jag gillar vitlök)
Smör till stekning
Salt

Gör så här: Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skär paprikorna i tärningar. Fräs lök och paprika i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt potatis, buljongtärningar, vatten, tomatpuré och paprikapulver. Koka under lock i ca 15 min. Bryn älgfärsen i en stekpanna med smör, och lägg ner i soppan tillsammans med soja, kajenpeppar, pressad vitlök och ½ tsk salt. Koka på svag värme i ca 5 min. Servera med ett gott bröd, gräddfil (det är det som "gör" soppan!) och gärna ett glas rött (ja, det står faktiskt så i kokboken, så det är inget jag hittat på även om man skulle kunna tro det...).



Foto: Privat


Sannslöst god soppa!


Underbar(n)

2008-10-28 | 07:10:15
Vilken underbar morgon! Alldeles vitt ute - som ett sagoland! Men jag ser att tempraturen sakta kryper uppåt så snön torde nog inte stanna kvar permanent ännu. Dobby lyfte tassarna hög i morse, men så plötsligt blev han väldigt intresserad av något - vi har tydligen haft rådjursbesök i natt! Lite kul är det allt med den första spårsnön...



Vi begåvades dessutom med ett underbarn i natt, Luris har sovit som en stock trots sin snuviga näsa! Hon vaknade först just innan sju och ville ha lite mat i magen. Att få sova den där extra timmen + att slippa trösta henne på natten är verkligen guld värt! Nej nu ska jag ta och göra mig en stor kopp te och en smörgås på grovt bröd med leverpastej och inlagd gurka, så tack och hej -leverpastej ;-)


Aromboden.se

2008-10-27 | 21:23:59
Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och skickat iväg min beställning till Aromboden.se. Det blev lite mer än jag tänkt mig, men jag "fyndade" (om jag får säga det själv) en illfundig julklapp + att jag äntligen hittade vitlökssenap! Dessutom blev det massor av goda jul/vinter teer samt några Cointreau-Choc-o-lait som jag ska belöna mig själv med när jag varit extra duktig i det kommande julstöket ;-). Jag får tacka Bantarbritta att jag hittat till denna underbara lilla webbutik! Nu ska jag se färdigt CSI och sedan ta med mig en redan sovande Lura och hoppa i säng...




Dagens Lura

2008-10-27 | 18:35:27

Foto: Privat


Så här glad är Luran trots att hon skakar galler! Det är suveränt med grind, speciellt nu när vi varit utan dörrar i hallen. Mannen håller dock som bäst på att sätta upp de nylackerade vita dörrarna samt byta handtag på dem till borstat silver. En budgetlösning som blev både praktisk och snygg. Ni ska få se resultatet senare! Så ett stort tack till Erika som kom med denna geniala idé!


Ju(v)lig älgtröja

2008-10-27 | 17:22:19

Jag måste bara visa den tjusiga älgtröjan som farmor var för bi med till Luran. Den är så cool! Det är Carina Hansson som stickat den, hon är helt otroligt duktig på att ta ut mönster och sticka. Luran kommer att vara både varm och fin i sin nya tröja i vinter ♥


Foto: Privat


Mariannes paj

2008-10-27 | 17:15:47

Nu är middagen avklarad och jag kan meddela att Mariannes paj var jätte god! Jag har dock "modifierat" receptet och lagt till en extra korv, samt fetaost. Pajen fick tummen upp av samtliga middagsgäster, jag, mannen, svärmor och svärfar. Och jag kunde inte hålla mig, morgondagens middag som blir Mustig älgfärssoppa ur ICA:s Hela Sveriges Husman serverades som förrätt och den var kanongod! En riktig fullpoängare var vi överens om. Med ett glas rött och ett gott bröd till skulle man lätt kunna bjuda hem gäster och enbart servera denna enkla och snabba men helt suveränt goda soppa!



Foto: Privat


Foto: Privat


Jag lägger upp receptet på den Mustiga älgfärssoppan i morgon om det är någon som mot förmodan inte har "Hela Sveriges Husman".



Pomenad och veckohandling

2008-10-27 | 14:18:23

Det är skönt att "beta av" lite saker och vara effektiv. Idag har jag en sådan dag :-) Så nu kan jag med gott samvete sätta mig i soffan och läsa lite bloggar, slappa och invänta mannen. På förmiddagen blev det en tur runt elljusspåret med Dobby, han hade massor av spring i benen!



Det var förvånansvärt lätt att styra vagnen på spåret idag, sågspånet på spåret hade nämligen frusit så det var som asfalt! Luran var en piggelin, hon sov inte en sekund utan hade fullt upp med att ha koll på vart Dobby var.


 


Och när vi kom hem åkte vi och veckohandlade då Luran ändå var påklädd. Det är skönt att göra bort det i början av veckan, torsdagar och fredagar är det nämligen galet med folk i farten. Och nu när vi kom hem har Luran fått mat och jag har förberett dagens middag - Mariannes paj - så nu är att det bara att ställa in den i ugnen när mannen behagar att dyka upp. Jag ska även ta och förbereda morgondagens middag som blir Mustig älgfärssoppa ur ICA:s kokbok Hela Sveriges Husman. En rapport kommer senare hurvida pajen var god eller ej!



Ja... jag tävlar IGEN!

2008-10-27 | 11:23:12

För vem kan motstå dessa snygga grytvantarna från Bloomingville?! Det är Ellas inspiration i samarbete med härliga butiken Nublu - Dansk Inredning på nätet som står bakom denna tävlingen.



Julkort

2008-10-27 | 10:22:50
Charmiga och personliga julkort är både underbart att få och skicka till någon man bryr sig om. Jag tävlar därför hos My Lovely Christmas House om dessa julkort gjorda av elleMICHELIN.



Middagsutmaning!

2008-10-27 | 09:52:03
Jag har tidigare beklagat mig med jämna mellanrum att det är så svårt att hitta på vilken middag jag ska laga var dag. Men nu har det lossnat! Jag har fått kokboken 100 grytor och gratänger av mamma, dessutom har jag varit och hämtat ut Hela Sveriges husman på ICA + att jag tog mig i kragen och klippte ut och satte in massor av recept som jag samlat på mig sedan vi flyttade in i huset. Men som om inte det är nog så har jag även hittat flera goda och nyttiga recept hos Sanna som jag är sugen att pröva... Således utmanar jag mig själv att pröva ett nytt recept varje dag denna vecka! Och har jag skrivit det här kan jag ju inte banga ;-)

Först ut blir "Mariannes paj" ett recept jag hittade när jag klippte och klistrade.

Mariannes paj

Deg:
2½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 kesella

Fyllning:
200g nötfärs (men jag tar älg)
smör till stekning
salt, peppar
2 st korvar av chorizotyp
1-2 tsk pizzakrydda
1 dl riven ost

Äggstanning:
2 dl creme fraiche
3 ägg

6-8 körsbärstomater

Gör så här: Blanda samman degen. Kavla ut och lägg i en form, ca 25-27 cm i diameter. Nagga och in i kylen. Bryn köttfärsen och krydda. Slanta ner korven och bryn även den med köttfären en par minuter. Låt svalna. Lägg färsröra och riven ost i pajskalet. Vispa samman äggstanningen och krydda med salt och peppar. Häll stanningen över röran och lägg i hela tomater. Grädda pajen i 200 grader i 35-40 minuter, eller tills den stannat och fått fin färg. Servera med en god och matig grönsallad till!

Ser just att jag tagit upp mycket köttfärs... Hm... Får således bli en ny och spännande köttfärsrätt även i morgon!




Varför?!

2008-10-27 | 08:59:21
Ja, varför är ALLTID dammsugarpåsen full?! Hatar att byta påsarna. Undra just om de påsfria dammsugarna är bra? Jag är lite skeptisk... Då måste man ju ta i allt damm och skräp när man rengör den, eller?! Är det någon som har en sådan damsugare, eller vet om de är ok?



Detaljer som jag vill vinna!

2008-10-27 | 08:36:47
Jag älskar detaljer, design och inredning och kan absolut inte låta bli att tävla när jag "snubblar" över sådana här fina tävlingar! Den första tävlingen jag tänker tipsa om är Vitt, Zink och Silver som lottar ut massor av charmiga priser (se bild nedan) som jag så gärna skulle vilja lägga vantarna på!





Och hos Vita hjärtan kan man precis som namnet antyder vinna just ett vitt hjärta! Hon lottar ut tre stycken (se bild nedan). Ni kannske minns att jag försökte mig på att sy hjärtan för ett tag sedan... Men dom blev uppriktigt sagt inget vidare, så jag skulle bli hjärtans glad om jag istället vann ett hjärta i denna tävlingen!





Och hos Nästet - ett hem att trivas i kan man vinna en läcker grytlapp (se nedan). Hade man en sådan kanske det blir lite roligare att stå vid grytorna?





På temat kök, så håller även Designtjejen en tävling. Hos henne kan man vinna ett vackert durkslag då hon samarbetar med Casual Living - no place like home som säljer durkslag från Gerbera (som bland annat Leila Lindholm brukar använda i sina program).





Nu håller vi tummarna, för vinner inte jag så kanske just DU vinner?!


En glad morgon Luris

2008-10-27 | 07:53:21
Min lilla solstråle strålade verkligen i morse (däremot var humöret mer mulet i natt...).


Foto: Privat


Foto: Privat



Pyjamas och känsligt innehåll

2008-10-26 | 19:12:28
Nu är Luran instoppad i pyjamasen och ska strax få sig en slurk välling och förhoppningsvis duna in därefter. Själv tänker jag ta mig en varm dusch och sedan börja läsa En plats i solen, Liza Marklunds senaste bok. Och så måste jag väl passa på att varna för känsligt innehåll i bloggen, och då syftar jag på de inlägg som ligger under kategorin Jakt & Fiske. För mig är jakt en naturlig del av livet, men jag respekterar att vissa mäniskor tar helt tar avstånd från jakt. För att undvika att bli illa berörda bör således de som känner med sig att de inte vill se döda djur och fiskar inte läsa dessa inlägg. Tack Lina för att du gjorde mig uppärksam på detta, men då det är MIN blogg och jag ÄR JÄGARE kommer det med säkerhet att dyka upp fler inlägg på detta tema.





Kalas!

2008-10-26 | 14:25:35
Nu har mannen kommit hem från dagens jakt och Luran har fått på sig en ny body (men snart är väl även den full med dregel och hundhår...) så nu är vi snart redo att bege oss till Hansson för att käka tårta och fira att han kan lägga ytterligare ett år till sin livserfarenhet.



Foto: Privat



Hipp, hipp hurra för Hansson!




Min lilla svarta...

2008-10-26 | 13:04:57

Snart börjar en tid av festligheter med all helgona, lucia, jul och nyårsfirande. Och den stora frågan brukar vara vad man ska ha på sig? Jag brukar alltid köpa mig något nytt till julfirandet, men ännu har jag inte fastnat för något speciellt. Nyårsklänningen hoppas jag däremot blir min "lilla svarta" som hänger bortglömd och oanvänd längst inne i garderoben. Då den är axelbandslös är den lite svårburen, men så kom jag på att Bantarbritta har en tävling i samarbete med fluffbabes där man kan vinna lyxiga swarowski beströdda BH-band. Det skulle nog bli pricken över i:et till den klänningen.





En ängel?

2008-10-26 | 11:47:34
Vad är en ängel utan vingar? Jag känner en ängel som jag gärna skulle vilja ge vingar, så därför är jag med och tävlar om just vingar hos Viva La Glam. Smyckena kommer från wishdesign.se.



Snow Fairy från Lush

2008-10-26 | 11:32:28
Lusch finns ju inte här där jag bor, vilket är synd då de har underbara produkter som doftar himmelskt. Nu tänkte jag försöka vinna lite väldoftande duschgel till mitt julbad hos Amaia Layla (jag badar alltid på julaftonsmorgonen, en tradition sedan jag var liten). Kanske håller turen i sig?




Tävla kan även du göra här!


Ett underbart anteckningsblock...

2008-10-26 | 10:01:54
... är på väg hem till mig. För jag är en av de lyckliga vinnarna hos Junitjej! Ett stort tack för det.



Anteckningsboken kommer verkligen att komma till användning, för jag älskar att skriva listor. Dels skall matsedeln för veckan skrivas i denna underbara lilla bok, dels skall den användas som inpirationssamlare. Det är även dagens tips, det vill säga att ha ett block, en bok eller en mapp där man skriver ner idéer, klistrar in olika bilder och urklipp ur reklam, tidnignar och kataloger (tex av de kläder man är ute efter, den eller de frisyrer man vill ha, olika tatueringar, eller olika tips på inredning, dukningar, eller butiker...). Vips, så har man en perfekt inpirationskälla att dra fram när man ska göra om hemma, när man är ute och shoppar eller går till frisören. Själv har jag redan några urklipp på snygga frisyrer samt en tatuering som jag ska sätta in i min anteckningsbok när den kommer :-).


Dagens Lura

2008-10-26 | 09:38:19

Foto: Privat


Foto: Privat

Vink, vink till fastrarna - nu är det inte länge tills vi ses!



What happens in Vegas... och reklamation

2008-10-26 | 09:15:14
Även igår kväll blev det myskväll hos oss på Sockenvägen. Först tittade bästa bror och Carol förbi och sedan blev det filmkväll. Jag och mannen tittade på What happens in Vegas med Cameron Diaz och Ashton Kutcher. Handlingen må vara förutsägbar, men man skrattar gott när man ser filmen - en riktig "feel good" film! Och denna känsla hängde kvar hos oss ä'nda tills i morse då vi vaknade 08.00 (och om vi inte ställt tillbaka klockan hade det varit så sent som 09.00). Vi fick en rejäl sovmorgon - tack för det Luran! Dock lite för rejäl för mannen som försovit sig och fick bråttom till skogen för att jaga älg. Själv ska jag rida på vågen av mitt goda humör och skicka ett artigt och välformulerat men ändå skarpt reklamationsbrev till ICA:s kundtjänst då jag hittade en bit hårdplast i champinjonburken igår. Tur i oturen att jag upptäckte den så ingen bet sönder tänderna eller, ve och fasa, satte den i halsen... Det ska bli intressant att se om och hur ICA hanterar detta. Men för er som läser här kan jag hissa en viss varningsflagg för Euro Shoppers skivade champinjoner, man vet aldrig vad man hittar i dessa burkar. Jag kommer i alla fall aldrig mer köpa just detta märkets champinjoner på burk (eller något annat som de tillverkar för den delen).



Foto: Privat


Och som ni ser var det knepigt att upptäcka biten av hårdplast då den hade färg och form som en bit av en svamp :-(


Dagens Lura

2008-10-25 | 17:30:24

Foto: Privat

Här är vår prinsessa bara fyra dagar gammal.
Så liten. Så näpen. Så söt. Så ÄLSKAD!





Du glömmer väl inte?!

2008-10-25 | 15:38:01
Att vi går tillbaka till normaltid i natt? (Det finns nämligen inget som heter vintertid, utan endast normaltid och sommartid). Nu ska vi ställa tillbaka klockan en timme. Det är lätt att komma ihåg om man tänker på denna ramsa: "På våren ställer man fram trädgårdsmöblerna, på hösten ställer man tillbaka trädgårdsmöblerna". Härligt, en timme längre i sängen... eller hur Luran?!




Inspiration till Halloween

2008-10-25 | 15:08:39
Jag tänkte visa två inspirationskollage från Hostess with the Mostess som kanske kan ge några idéer på hur man kan duka nästa helg. Själv planerar jag att pryda bordet med kackerlackor och häxsservetter, samt kanske lite trollhassel och värmeljuslyktor om det får plats på bordet. Jag hade även gärna prytt glasen med små självlysande skelett om jag bara visste vart jag skulle få tag på några... Men små svarta elaka fåglar hoppar jag över för faster Sandras skull ;-)







Man inser nog inte HUR stort Halloween faktiskt är i USA, det vimmlar nämligen av hemsidor och bloggar som tipsar om pyssel, mat och dryck, bakning och olika "treats" i sann Halloweenanda. Jag är stum av förundran av hur mycket tid och energi (och inte minst pengar) folk verkar lägga ned på denna helg.





Dessa otroligt smaskiga och skrämmande (?) "Cake pops" (se ovan) och mycket annat hittar ni hos Bakerella. Även hos Martha Stewart finns massor av inspiration och ett jätte utbud av mer eller mindre nödvändiga prylar som man kan köpa. Jag fastnade för kak/muffins schablonerna. Med hjälp av dessa kan man med choklad eller florsocker få fram mönster som exempelvis dödskallar, flygande häxor, fladdermöss och spindelnät (se nedan).





På tal om onödiga, men roliga prylar så fastnade jag även för dessa pannkaksformar hos William-Sonoma, en sådan mumsig amerikansk pannkaka hade jag gärna satt gaffeln i!





Är Halloween något som DU firar? Varför, varför inte?




Personligen tycker jag att Alla helgons dag är viktigare att fira, det vill säga att ta tillfället i akt att minnas våra kära som gått bort och tända ett ljus på deras grav, samt umgås och mysa med nära och kära i vår omgivning. Att sedan en och annan pumpa och läskighet dyker upp som  inredningsinslag är bara en trevlig bonus innan man får dra igång med julpysslandet och julpyntandet!



Summering av jakten

2008-10-25 | 13:59:27
Kaffe
Mer kaffe
Till passet
Klättrar upp i tornet och laddar bössan
Slår på radion
Hunden skäller ståndskall ett par hundra meter bakom mig
Fel vind
Älgen eller älgarna får vind av mig och går ur området
Hunden är lika glad för det - hakar på ändå
Fryser
Fikar
Samlas och avbryter jakten
Hunden är fortfarande borta...
Åker hem
VARFÖR vill det sig inte?!

Hoppas mannen och pappa haft bättre lycka...


Det ljusnar...

2008-10-25 | 07:45:19
Det börjar ljusna ute och jag ska strax packa mig iväg till skogen och skjuta stor ox´n (hoppas kan man ju). För turen verkar vara på min sida idag, jag vann nämligen en ny parfym hos Delinda - det tackar jag för! Glöm nu inte att krama någon du tycker om idag och ha en fortsatt trevlig lördag!



En vacker anslagstavla

2008-10-24 | 17:44:28
Jag skulle verkligen vilja vinna denna vackra anslagstavla hos inredningsgalen. För visst skulle den passa perfekt hemma hos mig ;-)



Myskväll!

2008-10-24 | 17:19:35
Nu ska jag vika det sista av tvätten och hänga en maskin, sedan säger jag upp mig och tar helg! Magen kurrar duktigt, så nu får mannen allt ta och komma hem från jobbet så vi kan åka och äta tex mex buffé. Sedan blir det mys för hela slanten. Kanske en bra film, ett vinglas och något gott... för att sedan krypa ner i sängen så man orkar med morgondagens jakt! Trevlig helg!






Dagens Lura

2008-10-24 | 17:15:07

Foto: Privat

Här är Luran exakt två veckor gammal. Knappt man minns att hon varit så liten...


Ketchup effekt av roliga saker!

2008-10-24 | 15:40:54
Man ska lita på sina instinkter, i morse när jag vaknade känndes det som om det skulle bli en bra dag full av överraskningar och trevligheter - och det har det blivit! Först vinner jag en ny design, så dyker min efterlängtade säng från Halens upp, Londonresan blir spikad, sedan har jag en toppendag med Luran och svärmor, under eftermidagen har jag fått fixa och pyssla vilket jag älskar, och i brevlådan låg denna och väntade:


Foto: Privat

Min vinst från Sannas myshörna - SPA face care! TACK! Och som om inte det var nog, IP ringde just och sa att våra dörrar nu var färdiga. De nylackerade vita dörrarna till hallen (toa, källaren och förråd) kommer verkligen att lysa upp vår hall. Nu bara måste jag måla trätaket vitt! Och som grädden på moset denna underbara dag så ska mannen få bjuda mig på tex mex buffé på hotellet - men det vet han inte om än ;-)


Ekorre och lykta

2008-10-24 | 15:24:26
Ja, jag fixade en ekorre och en lykta till mina arrangemang ute vid bron också när jag var på Wiiks (vilken reklam jag gör idag för den butiken!). Jag var inne på två lyktor, men det fanns tyvärr bara en, och det var tur i oturen för jag blev så förtjust i en ekorre som då lämpligen kunde följa med mig hem och bosätta sig i den andra krukan (den som blev utan lykta).

 
Foto: Privat

Jag köpte även ett snyggt anteckningsblock med kraftiga pärmar och vita blad, för nu ska jag få tummen ur och klistra in alla mina recept som jag har liggande överallt i olika tidningar. Det är ju hur dumt som hellst att ha massor av tidnignar liggandes bara för att man är sugen på att pröva ett eller ett par recept... Detta får även bli dagens tips - nämligen att samla 5-10 favoritrecept snyggt utskrivna och insatta i ett litet häfte eller anteckningsbok och ge bort som en present. Jag skulle nämligen bli väldigt glad om jag fick någons favoritrecept på olika kakor i ett sött litet häfte och kanske en fin burk fylld med färdigbakta kakor (som man då sedan även har receptet till).


Foto: Privat

Kaosartat pyssel - men både roligt och välbehövligt!



Får jag presentera Hugo?

2008-10-24 | 14:33:33
Luran fick även lite presenter av farmor idag då vi var på Wiiks. Tidigare i veckan återlämnade Luran ödlan till sin rättmätige ägare, och saknaden har varit stor... Så idag fick Luran en egen ödla av farmor! :-) Den heter tydligen Hugo och Luran älskar honom ♥ Dessutom fick hon sig en perfekt påse att packa sina leksaker i när hon ska bort och hälsa på farmor och farfar eller mormor och morfar. Perfekt att man kan skölja ur den/torka av den då den med säkerhet kommer att få vara med om ett och annat! STORT TACK farmor för sakerna och den goda lunchen på My Way!



Foto: Privat


Foto: Privat


Otäcka kryp...

2008-10-24 | 14:24:40
...har jag inhandlat på Wiiks idag! Både spindlar och kackerlackor fick följa med hem. Spindlarna använde jag i en ny halloween uppsättning, då blomman jag gjorde tidigare fick följa med til Irma i Lövvik.



Foto: Privat

  


Den orange tabletten, spindlarna, succulenten i svart kruka och en prydnadspumpa köpte jag på Wiiks, allt som allt så gick det lös på mindre än 70 kr! Tallriken och de orange doftljusen (vanilj/mandarin) hade jag hemma sedan tidigare. Kan meddela att det doftar underbart från "skräck" uppsättningen!

Kackelackorna tänkte jag ta med till Ormsjön och duka lite "äckligt" nästa helg när vi ska äta tacos, vad tror du om det Elias? Det kan väl du och jag fixa!? Men ooops, nu rymmer de! Bäst att jag ser vart kackerlackorna tar vägen - det ser ut som om de är på väg ut till köket och spindlarna...



Foto: Privat

 


London - spikat och klart!

2008-10-24 | 10:35:24
Äntligen, nu är resa och Hotel bokat och klart inför min och Lenas resa till London den 22-25 januari 2009. Clerade just det sista med resebyrån! Förutom att shoppa, äta, dricka och umgås tänkte vi eventuellt också gå på en musikal. Är det någon som har något bra tips på musikaler, eller för den delen andra tips på "måsten" när man besöker London? Och då inte Harrods, Madame T, Big Ben osv. Dessa turistfällor betade vi av på vår förra resa till London (fast Harrods blir det nog med säkerhet även denna gången).




Det var fan på tiden!

2008-10-24 | 10:10:23
Det knackade just på dörren och där stod en rundlagd man i sina bästa år med kepsen lätt på svaj. Han var som guda sänd... som jag längtat efter denna man... trånat! Jag kunde inte få nog av åsynen av härligheten som stod på min bro. Tro nu inte att jag gått och blivit knäpp och börjat ragga på DHL-bud när mannen är borta, utan det är naturligtvis paketen som han levererade som jag längtat efter och som jag nu är så nöjd över att de står på bron. MEN att det skulle ta hela 5 månader att få hem min beställning från HALENS är USELT. Jag var faktiskt lite sugen att låta allt gå tillbaka igen... Vad det är i paketen? Det vet ni som följt min blogg sedan starten, för jag har bloggat om denna beställning  tidigare :-)


Ombyte förnöjer - eller?

2008-10-24 | 09:55:46

Jag är i alla fall ruskigt nöjd med den nya designen. Den är stilren och får en att bli glad (dessutom påminns man ju dagligen av vikten av att krama de man tycker om av den nya headern). Ett annat stort plus är att typsnittet nu är lite mer "läs vänligt" än det i den förra designen. Och nu fungerar statistiken igen! Sandra är en klippa helt enkelt! :-)



Kommer att hända saker i bloggen...

2008-10-24 | 08:20:21
För jag har haft turen att vinna en ny bloggdesign hos Secret wordplay.  Så håll utkik...


Inget passar!

2008-10-24 | 08:08:23
Konstigt, idag är det en sådan där dag då inget som man har i garderoben passar... Märkligt. Jag MÅSTE ha fukt i garderoben. Kanske man skulle inhandla en korsett  ;-P



Nej, nu är det dax att göra ett ryck och hasa sig ur morgontofflorna så att man är färdig tills svärmor dyker upp. Vi (jag, Luran och svärmor) ska ha en "tjejdag", först åker vi till Wiiks för lite shopping av halloweenprylar (och andra oväntade fynd som man alltid gör där ) och sedan blir det lunch!




Vad ska du som tittar in här göra för något idag?



Min solstråle

2008-10-24 | 07:38:16

Foto: Privat

I morse medan jag gjorde min frukost passade Luran på att träna på att dra upp sig på våra kökslådor - fördelen med att inte ha det där nya köket som jag drömt om är att lådorna är så tröga att hon absolut inte kan få upp dem... 


Äntligen fredag!

2008-10-24 | 06:59:37

Så var det äntligen fredag och snart helg igen. Härligt! Jag sitter i vanlig ordning i soffan och ser 4:ans morgon TV samtidigt som jag kastar ett vakande öga på Luran, fikar och bloggar. Jag ska nog ta och tända några ljus också...  Sedan är det bara att hoppas att resten av dagen blir minst lika bra :-) Jag har en föraning om det i alla fall.

Jag hoppas att du som tittar in här får en minst lika bra start på fredagen som jag! Och kom ihåg - INGET är omöjligt, det är bara lite olika svårt...





Adventstjärna

2008-10-23 | 21:39:20
Jag har ju yrat om jul mest hela dagen i mina inlägg, så jag tänkte avsluta dagen i samma anda med att tipsa om en tävling där man kan vinna sig en adventstjärna. Tävlar gör ni hos Mammagumman.



Handduk från Lexington

2008-10-23 | 20:56:20

Jag skulle så gärna ha en hel serie handdukar från Lexington, särskilt två stora badlakan - det hade ju varit perfekt i min "nya" tvättstuga där vi även duschar. Men i väntan på att plånboken på ett magiskt sätt ska bli full med prasslande sedlar tänkte jag försöka vinna en gästhandduk hos Sjöboden :-)



Tävla här!


Levande ljus...

2008-10-23 | 20:21:35
Man sägs ju bli snyggare i skenet av levande ljus, och alla vet vi ju att maten smakar bättre i skenet av levande ljus. Myskvällen blir också mycket mysigare av just levande ljus. Nu kan jag meddela att det även är trevligare att hänga tvätt i skenet av levane ljus ;-)



Resten av kvällen tänker jag tillbringa i soffan. Först blir det "Du är vad du äter" och sedan "Vad blir det för mat?"  He, he... mat tycks vara den röda tråden för kvällen.


Elektriker, diskare eller strippdansös?

2008-10-23 | 18:35:35
Undra just vad Luran blir när hon "blir stor"? Som det verkar just nu ligger hennes intressen främst i riktning mot elektiriker hållet, hon älskar kablar! Speciellt TV:kabeln... Men diskare verkar också rätt intressant, för så fort diskaskinen öppnas kommer hon pilandes över golvet och ska "hjälpa" till att plocka ur den (och gärna krypa in i maskinen). Eller, ve och fasa, tänk om hon blir strippdansös. Just i kväll verkar golvlampans stålfot rolig att dra upp sig i. Det ser nästan ut som hon över någon form av strippdans. Ja, ja den dagen den sorgen - och oavsett vad hon väljer så ska jag peppa henne. För man kan allt bara man vill till räckligt mycket! Men jag ska dock akta mig för att bli en sådan mamma som aldrig släpper taget... Ha, ha!




Tvättstugan

2008-10-23 | 17:57:03
Nu ger jag mig - jag orkar inte slipa, måla och lacka igen. Det får vara flammigt! Det finns så många andra ställen som är mer i akut behov av mig och min pensels framfart än just tvättstugegolvet. Dessutom har vi ett BERG av tvätt, då målningen av tvättstugan medfört att vi inte kunnat tvätta på någon vecka (vi var tvugna att torka upp golvet och få ut all fukt inann vi satte igång). Så nu har jag lastat in den första tvättmaskinen... Den lär gå varm de närmsta dagarna. Tyvärr tog jag inte en "före" bild, det hade nästan behövts, för det var hemskt där nere tidigare (knallrosa väggar och ett spräckligt golv). Nu är det i alla fall godtagbart (speciellt om man vet hur det såg ut innan). Den vita färgen gör att det känns både större och framförallt renare där nere. Golvet är dock tyvärr gråblått och flammigt då det inte fanns någon svart hållbar betong/golvfärg till humant pris. Svart är för övrigt accentfärgen i tvättstugan på lyktor, duschdraperi, badankor, handdukar, tvättpåsar osv.


Foto: Privat

  

 



Mer jul - ge mig mer jul!

2008-10-23 | 16:50:45
 

Tänk er en mysig mörk vinterkväll, tända ljus och Astrid Lindgrens Jul på TV:n. Kanske lite soft julmusik i bakgrunden. Clementiner i mängder  och kanske lite julklappsinslagning och paketrim... Samtidigt som du dricker årets Blossa glögg. JAG. VILL. NU!


Årets version av Blossa glögg har en frisk smak av blåbär och en ton av kryddnejlika.
*
Priset är 79 kr.
Varunummer: 96515-01

Snart, snart kan vi alla traska till bolaget och köpa årets olika nyheter på glöggfronten! Den 3 november ska glöggen finnas på en hylla nära dig! LÄNGTAR!




Inför julen skulle jag vilja ha...

2008-10-23 | 16:41:07
...Leilas Jul på DVD (släpps den 19 november). Då skulle man väl få inspiration till julbaket?!



Och väldens bästa julkalender (i alla fall som jag minns det som barn) Albert & Herberts jul. Vilken julkalender är din favorit?



Och i bokhyllan (eller ännu hellre på en snygg tavellist) skulle jag vilja ha dessa böcker:

 

Julmys och pyssel har Liv Asplund och Jane Asprusten skrivit, och Pepparkakshus & mera julbus som Eva Grane och Ylva Norman skrivit och Åke Gunnarsson fotograferat.


Julklappar och paketsmycken!

2008-10-23 | 16:14:13
Nu har jag suttit och planerat och beställt julklappar till i stort sett hela min "lista". Det är bara ett par tre personer + Luran som är kvar nu. Men det ska nog hinnas med inom de närmsta veckorna det med. Det är skönt att göra bort sådant innan julhandels hysterin slår till för fullt! Då får man tid till att göra vackra och personliga inslagningar istället. Vackra band, lackning/stämpling, roligt inslagningspapper och handgjorda etiketter kan göra julklapparna extra speciella. Eller varför inte lyxa till det med paketsmycken? Men vinner jag dessa fina keramiksmycken skulle jag använda dem runt en uppsättning blockljus istället...



Tävla hos Vävra Keramik du med, tävlingen hittar du här!


Dagens Lura

2008-10-23 | 14:38:12
Jag blir alldeles sentimental när jag går igenom alla dessa kort som vi har på Luran som bäbis fram till dags datum. Tack vare bloggen har kameran åkt fram dagligen, och det är inte så dumt - nu har vi massor av fina kort på lill piga. Dagens Lura blir därför två gammla bilder från Lurans dop. Hon har på sig en stickad (!) dopklänning, otroligt vacker var den (men det framgår inte riktigt av korten). Carina H. stickade den på beställning från farmor och farfar.



Foto: Privat


Foto: Privat


Trött Lura

2008-10-23 | 14:12:29
Luran måste verkligen vara trött, jag lyckades knäppa loss henne från bilbarnstolen och bära in henne till sängen utan hon vaknade (hon är jätte lätt väckt, så det har aldrig hänt tidigare). Det tar på krafterna att åka bil med Bellan och sedan ha koll på en busig Lima. Skönt, för då ska jag passa på att spara ner kort från digitalkameran och göra säkerhetskopior,  jag skulle gråta blod om jag förlorade alla dessa kort jag knäppt på Luran. Dom är oersättliga!




Lima

2008-10-23 | 13:57:03
Nu har jag och Luris varit och hälsat på Marie och Lima. Snacka om att den hundren vägrar att vara still! Jag fick nog inte ett enda foto där hunden var stilla och/eller var helt i bild. Man blir så sugen på en valp - not ;-)


Foto: Privat


Rena cirkusen...

2008-10-23 | 12:02:01

Det är rena cirkusen när jag och grannen beger oss ut med vagnar, barn och HUNDAR - för vovvarna vill så gärna leka... Men sådana promenader är nyttiga, inte minst för hundarna! Efter promenaden runt byn så följde jag och Luran med över för att fika och dricka kaffe. Bellan och Luran har lekt och haft så skoj! Luran gillade verkligen att åka bil med Bellan. Önskade jag hade haft med mig kameran... Men jag ska packa ner den i skötväskan så jag har med den nu när vi strax ska iväg och hälsa på Marie och hennes hundvalp!



Thilde - Lurans nya kompis?

2008-10-23 | 08:34:29
Luran är inne i en "lapperiod" hon älskar att sitta och dra i lappar och etiketter av olika slag (samt elkablar, mindre bra... Ooops, nu blev TV:n svart) så jag hoppas vi vinner elefanten Thilde, tror det skulle bli en kär vän till Luran :-)


Tävla hos Barnshoppingbloggen, sponsor är http://www.spojl.se/


Lammskinn till sparklådan?

2008-10-23 | 08:25:05

Snart är vintern här, och då skulle jag behöva ett mjukt och varmt lammskinn till Lurans sparklåda. Så gissa om jag blev glad när jag hittade den här tävlingen?!



Tävla hos Drefseryd Gård bloggen, de har även en butik , för att komma dit klicka HÄR



Frukost

2008-10-23 | 07:45:43
Jag är egentligen ingen frukost människa, men man mår så mycket bättre om man får lite mat i magen direkt på morgonen. Men nu är jag dödlig less på min gröt, så jag måste nog ta och variera mig lite. Smoothies är ett bra alternativ tycker jag om man liksom jag är lite "trög" att äta på morgonen. Idag tror jag att det blir en banansmoothie (nästan som en banan milkshake ju!). Vad käkar ni till frukost? Tips på något gott?



Detta är en äkta banan milkshake! ;-)


Tänkvärt...

2008-10-23 | 07:40:55
De dåliga dagarna behövs för att man ska uppskata de BRA.
Jag önskar er som tittar in här en bra dag! ♥




Detta BEHÖVER jag...

2008-10-22 | 16:47:02
Åhh... skulle ge min högra arm för ett varmt, skummande bad just nu. Men jag får väl vänta tills efter söndag då jag vunnit denna tävlingen ;-P


Tävla hos Thereze!


Dagens Lura

2008-10-22 | 16:37:42
KÄRLEK & HÅRDBRÖD - LIVET I ETT NÖTSKAL!



Foto: Privat


Upp som en sol...

2008-10-22 | 16:05:29
...ner som en pannkaka - träffande beskrivning av mitt humör idag. Nu är det i botten. Det riktigt tostrar där jag går fram :-( Känner mig sur, irriterad och almänt värdelös. Klimpfan ser dessutom ut som ja... iget man gärna vill äta i alla fall. Bäst gubben äter och tiger ;-) Dessutom har vi skit problem här hemma, men Elin ska förbarma sig och köpa en ny sits till stolen - TACK!



Tändsticksask

2008-10-22 | 15:03:42
Jag bloggade tidigare om tändsticksaskar och hur man kunde "piffa" sina egna askar, för er som känner er lata kan ni istället försöka vinna en hos My Lovely Christmas Home.



Enarna är på plats

2008-10-22 | 14:37:13
Äntligen är enarna på plats! Bästa svärmor med arbetskompis och boende var så snälla att de fraktade hem mina krukor idag - TACK! Så nu har jag varit i skogen och plockat mossa och "fixat". Jag blev jätte nöjd, bron blev mycket mer välkomnande med två stora krukor på vardera sida. Nu fattas bara en liten lykta i varje kruka så är det fulländat...



Foto: Privat

  


Och så har vi naturligtvis en likadan på andra sidan bron :-)



Cafe latte morsor?!

2008-10-22 | 14:25:12
Nej, ingen av oss drack kaffe, men däremot nötte vi stolarna på fiket läääänge i dag och talade om allt mellan himmel och jord. Trevligt! Här kommer några bilder på sötfisarna:


Foto: Privat

Isak innan han åkte och tog syskonkort med storasyster.


Foto: Privat

En alltid dreglande Luris...


Foto: Privat

Edvin som väntar på att mamma ska servera något gott. Lille Oliver sov när kameran var framme, så han fastnade inte på någon bild - men tänk er något litet som är sött som socker, det är Oliver det! :-)


Dobby behöver ett nytt halsband!

2008-10-22 | 09:44:11

Så därför tävlar vi hos Natalie om ett valfritt hundhalsband från Vibri som är mycket bättre än andra halsband!


Sovmorgon - igen!

2008-10-22 | 09:01:20
Vet inte vad jag gjort för att förtjäna detta, men Luran tog sovmorgon igen! Snacka om skönt att få sova ut, jag hade glömt hur trevlig, pigg och fräsch man känner sig när man får sova ordentligt. (Så du har verkligen något att se fram emot Linda!) Idag står som sagt vägning och mätning på schemat, det var ett bra tag sedan jag och Luran var ned. Sedan blir det fika med några goa tjejer :-) Och idag när jag kommer hem ska jag slå till och göra ett stort kok av klimpsoppa, det gäller att passa på när man har massor av god och nykokt älgbuljong. Men om det blir lika gott som mammas klimpsoppa låter jag vara osagt... Men så illa som trollmors klimpsoppa hoppas jag i alla fall inte att det blir. Min pappa brukade nämligen ALLTID när vi var små och skulle äta klimpsoppa berätta en historia om trollmor och hennes ungar som också skulle äta klimpsoppa. Slut klämmen var att lilla trollungen säger "mamma min kjimpar (klimpar) har jumpa (rupa)". Det var således en skogsmusfamilj som drunknat i klimpsmeten och gjorde att trollungens klimpar fått rumpor. Ha, ha, min pappa var verkligen en sagoberättare på hög nivå!





Desperata husfruar...

2008-10-21 | 22:03:46
Jag har följt serien sedan begynnelsen den började starkt, men jag tyckte allt att den befunnit sig i en svacka - men snacka om nytändning. Jag skrattade gott när man fick se fem år "senare", så nu är jag fast igen! Luran och mannen sover sött och jag ska följa deras exempel så man orkar ner på BVC i morgon för mätning och vägning. En date med Angelica och Oliver är inbokad på fiket efteråt :-) Trevligt! Men nu kudden nästa - god natt!




Ernst, klart du ska till Dorotea kommun!

2008-10-21 | 18:39:16

Glatt skvaller har nått mitt öra, och jag hoppas verkligen att Ernst, eller snarare familjen i fråga, bestämmer sig för att spela in julprogrammet. Jag kan lova att barnen i familjen i så fall skulle charma hela Sveriges folk (för de är tok charmiga), och bättre reklam kan man väl inte tänka sig?! Men då inget är 100 klart ännu så är mina läppar, förlåt tagent knapprande fingrar, förbjudna att avslöja något mer. Men hålla tummarna kan man ju!

Här komer i alla fall ett tvätt äkta Ernst citat:

"Vad är det som gör att vissa granar faktiskt bestämmer sig för att bli julgranar och andra bara är fula?" De bevingade orden yttrades när Ernst var julvärd år 2004.

Kanske får vi ett nytt citat med Dorotea anknytning? Den som lever får se...



Dagens Lura

2008-10-21 | 18:05:01
Dagens Lura blir ett par bilden som visar vad Luran sysslade med när farmor och farfar var här och käkade middag - nämligen ett försök att klättra upp/in i kockbänken!


Foto: Privat

Undra om jag rymms in här?!


Foto: Privat

Försöka kan man ju...


Foto: Privat

Jo, det verkar fungera...


Foto: Privat

Tittut! Nu är jag inne!


Lövvik!

2008-10-21 | 16:36:23
Jisses vilken dag, magen är rund som en boll efter besöket hos Irma och Helge. För er som inte visste bakar Irma världens, och då menar jag VÄRLDENS godaste sockerkaka, så jag som inte ätit kakor på tre månader åt tre stora bitar av bara farten :-) Himmelskt! Dessutom skickade Irma med en sockerkaka hem, men den ska mannen och svärföräldrarna få njuta av då de kikar in på middag om en stund. På tal om middag, en sådan har jag redan hunnit med för Irma hade gjort alla godsaker som hon vet att jag gillar, så det blev heminlagd sill på tunnbröd och knaperstekt fläsk med Irmas hemmagjorda potatismos på mandelpotatis... Finns inga ord för att beskriva denna gormé resa :-) Tur att det brukar dröja ett par år mellan mina resor dit, ha,ha!


Foto: Privat

Mormors syster Irma och hennes man Helge.


Foto: Privat

Min allra bästaste Mommen! ♥


Foto: Privat

Luran och Irma som myste lite just innan vi skulle åka hem.


Foto: Privat

Luran lekte på golvet, men favoriten var spisen... och här fanns det dessutom bröd som man kunde sno ;-)


Otroligt!

2008-10-21 | 09:09:16
Lillpiga må ha varit grinig i går kväll, men hon sov till 08.00 i morse!!! Vet inte när det hände sist :-) Skönt var det i alla fall. Och sedan när jag loggade in här så hittade jag en massa trevliga kommentarer från er som brukar titta in, och det gjorde morgonen ännu soligare! Dessutom har Luran dragit upp sig "på riktigt" helt och hållet i morse, så nu har hon tagit ännu ett steg i sin utveckling. Det är så spännande att följa ett litet barns resa... På  tal om resa, mommen ringde just, vi ska åka till Lövvik idag och hälsa på Moster Irma och Helge! Det ska bli trevligt, det var år och dag sedan jag var där sist. Det enda molnet på min himmel är golvet i källaren, det blev missfärgat av lackningen :-( F-N! Så det är bara att göra om... Men det är ju trots allt ett värdsligt problem.




Tänkte...

2008-10-20 | 17:53:05
...åka och simma ikväll, men det är lackning av tvättstugegolvet som gäller. Tvättkorgarna börjar bli överfulla, så nu måste det göras så att vi kan börja tvätta i någon ordning igen. Sedan blir det inrednings-TV för hela slanten. Lämna gärna en kommentar så jag vet att det är någon som tittar in här emellanåt, detta då min statistik är ur funktion i och med den nya desigen :-(  Trevlig kväll på er som slinker förbi här!



Änglavingar

2008-10-20 | 16:40:49
Jag tävlar om änglavingar, gör det du med!



Tävlingen hittar du HÄR.


Julinspiration i bokhyllan

2008-10-20 | 14:58:24
När jag besökte Malin tidigare idag kom vi in på Panduro och pyssel, och nu när jag besökte panduros webbshop hittade jag denna bok "Tildas julehus" med massor av tips, idéer och pyssel för endast 198 kr. Kan kanske vara värt att investea i? Ett annat tips för er julsugna är att besöka My Lovely Christmas Home för lite inspiration och stämningsfulla bilder.



Nöjd!

2008-10-20 | 14:46:30
Jag är så nöjd med mina benvärmare - tack för dem Carol!!! Och när jag var på ICA såg jag att det där fanns lila benvärmare, kul men otippat ställe att fynda på!

 


Dagens Lura

2008-10-20 | 14:36:07
Vem behöver klätterställningar när det finns spisar?!


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Ernst i Dorotea?!

2008-10-20 | 13:19:39
Vi har varit en sväng och hälsat på Malin och Asterix, och löst planerat en shopping tur någon helg framöver - hoppas den blir av! Väl hemma sätter jag mig och läser VK på nätet och snubblar över den här artikeln, säger bara du är välkommen Ernst! Men då var det det här med genuint trähus och öppenspis, där sprack det - och tur är väl det för annars hade mannen flyttat! Ha, ha!

Vad som krävs för att få delta och hur man anmäler sig och sin familj hittar hågade spekulanter här.


En tur runt byn...

2008-10-20 | 11:21:06
...har jag tagit med Vickan. Det är bra med grannar som drar med en ut - det tackar jag för! :-) Förutom lite frisk luft och lite bättre flås så hann vi även in på Blomster för att se om det fanns några zink krukor till mina enar. Krukorna är för tillfället under utredning, jag ska titta förbi i morgon och se vad de skakat fram ur gömmorna. Jag "råkade" dessutom bli kär i en uppsättning fina snöflingekrukor och en snögubbe som förhoppningsvis flyttar in på Sockenvägen lagom till advent...




Fingerprint

2008-10-20 | 09:27:33
I vanliga fall tar man fram disktrasan och gnuggar så fort man ser ett smutsigt fingeravtryck, men det här fingeravtrycket vore allt lite festligt att ha hemma på en vägg. Men hey, jag är å andra sidan en CSI sucker...


Foto: Inneonline

Det är en vinyldekoration som enkelt sätts på väggen med medföljande lim, men den kostar hutlösa 549 kr!


Snygg ask?

2008-10-20 | 09:16:07
Ett enkelt, men roligt pyssel så här innan jul är att "piffa" tändsticksaskar (gärna modell större). Klistra på ett snyggt tyg, en bit av favorit tapeten, låt barnen måla den, sätt på gammla bokmärken, skriv något vackert på den - endast fantasin begränsar. Gör man den fin så pryder den ju sin plats där den ligger framme bredvid adventsljusen :-) Men skulle man hellre vilja då finns det färdiga att köpa för 20-40 kr. Till exempel dessa från Pluto produkter:

 

Men visst gör du en finare själv?!



En nasse till Luran

2008-10-20 | 09:05:37
Jag blev så sugen på att klicka hem denna gris på hjul till Luran, tycker den var så charmig och helt klart värd 139 kr!


Foto: Inneonline.se


Sover sött!

2008-10-20 | 08:11:44
Ja, Luran sover sött - för är man uppe med tuppen måste man ta sig en lur för att orka med dagen... Det är rätt skönt, för nu hinner jag förhoppningsvis duscha och få lite mat i magen!



Foto: Privat

Vad är era planer för dagen?



Parfym x 2

2008-10-20 | 07:02:45
Även om jag inte använder parfym i övermått så gillar jag att ha några parfymer att välja mellan på hyllan i badrumet. Beroende på årstid, humör och tillfälle är det kul att variera hur man doftar. Så vad passar bättre än att fösöka vinna sig en ny höst/vinterdoft?



Tävla hos Delinda om parfymen Absolute Attraction från DATE.



Eller hos Carolina om DKNY!


Kasta ut sockret!

2008-10-20 | 06:53:23

Sedan jag gjorde slut med mina "bästa vänner" mår jag SÅ mycket bättre! Så detta är något jag verkligen varmt kan rekommendera andra att också göra. Man får både hälsa och energi utan dessa "vänner". Och det roligaste av allt - jag saknar dem inte ens! Det har "bott" chips i mitt skafferi sedan slutet av juli och jag har inte ens öppnat påsen (vilket varit omöjligt förut... allt som har funnits hemma har ju funnits hemma för att vara mitt sällskap - but no longer!).

Världens bästa svägerska fixade mina benvärmare i helgen, så nu ska jag dra på mig dem och leka Fame här hemma.






SPA Face Care - Mud Mask

2008-10-20 | 06:24:29

Jag har vunnit en välbehövlig ansiktsmask hos Sannas myshörna, det tackar vi och bockar för mitt lilla face och jag! Bara den dimper ner i brevlådan ska jag testa den. Så glöm en trött, grå, tråkig och hängig småbarnsmama, snart ser jag ut som en nyponros ;-)



Kudden nästa!

2008-10-19 | 21:31:44
Ja, nu ska jag göra kväll och gå upp till min sköna säng där senaste numret av Drömhem & trädgård ligger och väntar på att jag ska bläddra lite i det. Sedan är det dax att krama kudden så man orkar med morgondagen. På tal om kuddar så har jag även hittat en tävling där man kan vinna ett kuddfodral i rent linne från Country by mail, tävlingen hittar ni hos Magnolia.



Luran i repris

2008-10-19 | 21:07:04
Det blev ingen "dagens Lura" idag, ty nu sover flickebarnet och hennes mamma har inte varit framme med kameran idag i någon större utsträckning (då det är svettigt att vara husmor, hi,hi). Således kommer en favorit i repris samt två mini Luris.


Foto: Privat

 

Vår lilla solstråle!





Vinn massor med julstämning!

2008-10-19 | 17:51:45


Ninninusens har en tävling med priser från http://www.aromboden.se/ , var med och tävla HÄR.


Spårhund?!

2008-10-19 | 13:40:56
Dobby Do har visat att han verkligen har anlag att spåra idag. Vi har tidigare gått en spårkurs med inriktning mot personsök, men älgspår verkade nästan mer intressant! Men det är viktigt med rätt kommando, igår uppmanade mannen Dobby att "söka" och då sprang han runt som en galning utan att spåra... För det är kommandot för att söka godis här hemma hi, hi. Men idag när mannen visste om detta så uppmanade han Dobby att "spåra" vilket han gjorde lysande! (Trots avsaknad av spårsele). Så ca 1km spårade han älg :-) Tror jag ska testa blodspår och fösöka få till honom som eftersökshund, perfekt tex vid viltolyckor i trafiken. Så läser du detta Myrtanten så är vi jätte sugna på att lägga blodspår med dig någon gång framöver ;-)



Pyssel och tips

2008-10-19 | 13:25:16
Idag när jag var och handlade lite smått och gott till mina grytor så passade jag även på att köpa en liten orangeaktig ros för en billig slant. Jag älskar "slit och släng" blommor, det vill säga julstjärnor, höst/vår glöd, novemberkakusar, rosor och andra blommor som brukar finnas efter säsong i butikerna. De är vackra medan de blommar, och sedan kan man med gott samvete kasta dem då de gjort sitt. Jag brukar "piffa" till dem med lite sisal, ljus, krukdekorationer så som fjärilar, tomtar, hjärtan eller som nu en liten pumpa. Då får man plötsligt ett helt litet arrangemang som lyser upp sin plats, i alla fall så länge man lyckas få blomman att leva ;-)


Foto: Privat

 
Det är detaljerna som gör det...

Jag skrev ju även att jag skulle komma med tips, och dagens tips är att hamstra! Jag brukar samla på mig massor av servetter när tillfälle ges, på det sättet har jag servetter för alla tillfällen (jul, påsk, midsommar, halloween, alla hjärtans dag, blingbling middagen, tjejfesten, muffinsfikat m.m.). Passa på när det är utförsäljning för säsongen! För snygga servetter lyfter vilken dukning som hellst. Likaså försöker jag ha ett lager av inslagspapper hemma - alltid bra att ha! Men det absolut bästa tipset är att skaffa en fin låda/kartong som du fyller med kort av olika slag. Födelsedagskort, "tack för senast" kort, dopkort, bröllopskort, "lycka till "kort och humor kort. Vem har inte suckat över att man inte haft något kort hemma och att utbudet varit dåligt i närmsta butik? Så passa på nästa gång du ser ett vackert, roligt eller passande kort - köp det till din "samling" så har du inga bekymmer nästa gång din onkel fyller år, eller grannen flyttar eller...


Stjärna & hjärtan

2008-10-19 | 11:04:17


Jag älskar inredning och fina detaljer, så därför är jag med och tävlar hos
 4-årstider!


Husmor

2008-10-19 | 09:30:02
Idag ska jag slå på stort och "leka" husmor. Min skyddsängel i köket verkar göra susen, för jag har inte haft några katastrofer vid spisen på väldigt länge. Igår när jag skulle lägga ner det nya köttet "hittade" jag 5-6 kg (!) grytbitar sedan fjolårets jakt, så jag tänkte slå på stort och laga tre grytor idag: Australisk köttgryta, Jägarens viltgryta samt en Gulasch gryta. Och när jag "lix" håller på tänkte jag göra ett kok till Luran me älgkött, potatis och morötter. Förhoppningsvis kommer svärmor och svärfar någon dag till veckan och mumsar gryta med mig och mannen. Dagens middag blir dock pinfärskt och välhängt älgkött i tjocka skivor med hemma gjord guccamole al á Les samt en rotfruktsgratäng, så det får jag ta tag i när grytorna puttrat färdigt... Jag sitter även och bläddrar i olika receptsamlingar på jakt efter en god kaka, och jag har fastnat för en kaka som återfinns i allas nr 42 - Himmelkaka. Tänkte nämligen baka något gott och ta med till vårt Halloween firande :-) Beroende på om grytorna och kakan blir bra så kommer recepten senare, för det är ju ingen idé att tipsa om något förrän jag säkert vet att det är värt att laga!







Benvärmare

2008-10-18 | 18:30:29
Jag har snöat in på benvärmare, jag bara måste ha ett par. Det ser så mysigt ut... Dessutom har jag ett par stövletter som jag tror skulle göra sig bra tillsammans med ett par benvärmare. Så jag hoppas, HOPPAS, hoppas, att svägerskan kom i håg mig och mina benvärmare idag :-)


Hiss eller diss?
Fame eller Susanne Larnefeldt?
Det är frågan...


Elefanter!

2008-10-18 | 18:01:41
Jag älskar elefanter och skulle så gärna stoppa ned min mascara och läppglans i en liten grön necessär med små vita elefanter på.



Tävla du med hos Retro Elephant!


Min mage...

2008-10-18 | 17:49:57
...skulle behöva få sig en rejäl träningsomgång!



Så därför tävlar jag  hos magstarkt om detta praktiska set.



Och så var det den där promenaden...

2008-10-18 | 17:31:21
Jag som skulle ut och promenera lite idag. Men vet ni vad, jag har varken lust eller ork... Det tar på krafterna att stycka älgkött och sedan packetera det. Jag har varit i slaktuset i flera timmar och sedan i Byn och tagit reda på köttet så jag ger mig själv ledigt ikväll :-) Dobby Do har ju dessutom fått springa hela dagen i skogen, så han ligger så förnöjt i sin korg och myser. Jag ska följa hans exempel och krypa ned i ett varmt bad, och vem vet, sedan drar man kanske på sig något fint och överraskar mannen ;-P




PS. Fast jag måste erkänna att jag nog inte äger ett par stingtrosor längre, utan hippsters och rejäla trosor i "mormors" modell är det som finns i min underklädes låda - tantvarning på riktigt?! DS.


Dagens Lura

2008-10-18 | 17:19:07
Dagens Lura blir en svart vit variant av min prinsessa ♥



Foto: Privat

  


Pinglor

2008-10-18 | 17:07:11
Åhh... gissa om min mage är proppfull?! Liksom min frys... Tryggt att veta att den är full med älgkött, nu klarar vi utan tvekan ett år till. Jag passade även på att få mig ett kok med märgben nu när de var alldeles färska, mums! Buljongen ska användas till en klimpsoppa senare i veckan. Men det bästa av allt var att mamma kokat "pinglern" ur kalven som jag och pappa fick kalasa på. Och för er som inte vet vad "pinglern" är så är det njurar. He, he... jag lovar att det är smaskens! ;-) Men å andra sidan älskar jag ju grisfötter, älgtunga, stjärtfenan på ungsstekt fisk och surströmming... 


Foto: Privat

Gillar ni någon "äcklig" mat? Vad i så fall? 

 


Dagens debatt!

2008-10-18 | 08:20:46
Jag surfade på VKs hemsida och fastnade för artikeln "Älgjakt på dagis upprör djurens rätt" (barnen på dagis fick panga en tygälg som var fylld med bullar...). Detta är tydligen ett ämne som upprör och engagerar, nästan 50 kommentarer så lång till artikeln. Personligen tycker jag att det är ett bra initativ att pedagogisk visa/förklara för barnen vad älgjakt är och hur den går till, men framförallt att kött kommer från levande djur och inte från köttdisken på ica eller konsum. Vidare så ÄR älgjakt ett kulturellt och tillika påtagligt inslag i norrlands inland varje höst vare sig man vill det eller ej. Jag skulle gärna se att Luran fick gå på låtsas "jakt" på dagis (men jag är å andra sidan jägare själv...). Jag kan tycka att det är löjlig att gammla barnvisor görs om på dagis så att jägaren nu mera fångar istället för skjuter haren... Jakt är en realitet och älgen i skogen anser jag ha ett mycket mer värdig liv än den massproducerade grisen, kon eller kyckligen vars produkter många plockar i sin varukorg utan att reflektera över köttets ursprung och djurens eventuella lidande. Min familj köper inte kött i någon större utsträckning, vi är istället självhushållande med älgkött. Skulle vi mot förmodan köpa kött (gris tex) så ser vi till att det är från en lokal uppfödare. Etisk och miljömässigt blir det då ett bra val (förutsatt att den möjligheten finns, vad gäller pålägg så är utbudet tyvärr dåligt).

Vad tycker ni om jakt? Ska barn få ta del av detta redan på dagis?


Morgonstund...

2008-10-18 | 07:38:13
... har guld i mun, eller hur det nu var? Jag har i alla fall en smaskig knäckemacka med salami och gurka i munnen och ska till att ta mig en kopp te till det. Vardag som vecka, så ringer min lilla "väckarklocka " (läs Luran - som egentligen heter Svea för er som inte visste) alltid kring 06.00 tiden. Härligt med mamma "ledighet" ;-) Men man ska inte klaga, vi får ju sova om natten. Och kliver man upp så tidigt så hinner man ju lite om dagarna, det gäller ju att se det positivt! Idag står som sagt styckning och packetering av älgkött på dagordningen, och förhoppningsvis hinner/orkar jag måla det sista på golvet i tvättstugan. Nej, nu ska jag gå upp och väcka mannen...





Trevlig helg!

2008-10-17 | 20:21:30
Nu har mannen äntligen fått göra helg och det firar vi med ett glas rött och min stora svaghet - ölkorv. Vi har myst ner oss i soffan och ska slö titta lite på idol. Skönt att inte göra någonting alls. I morgon ska mannen jaga med världens värsta älghund... I brist på bröd får man käka limpa, det är Dobby Do som ska stå till tjänst. Ha, ha. Jag och Luran åker till Byn för jag ska dela och stycka kött. Men det är morgondagen det. Nu åter till myset.

Trevlig helg på er! ♥





En en? Nej, två enar!

2008-10-17 | 16:36:32
Min goa svägerska tittade förbi med två enar modell större till mig nu på eftermiddagen. Kanon, nu kan jag kanske få det som jag vill vid entren (ha,ha... visst lät det tjusigare än bron?!). Nästa projekt är att införskaffa lämpliga krukor, urnor, hinkar eller trälådor som mina fina och papiga enar ska stå i. Och har jag riktigt tur så fixar svägerskan två mini ljusslinjor i morgon på IKEA (ja, hon och bror ska dit och jag är inte ett dugg avundsjuk... Ooops, nu blev min tunga svart). Är det någon som har något bra tips på snygga utekrukor modell större? Eller urnor, jag hade så gärna velat ha några i vitt eller zink, kring en halvmeter höga.


Dagens Lura

2008-10-17 | 14:09:16
Dagens Lura - blir istället dagens Luror! För här kommer en serie bilder på en målmedveten och bestämd ung dam... Måste brås på sin mamma ;-)


Foto: Privat

  
Ser mamma mig?  Skynda, snabbare!  Snart framme...


Foto: Privat

Målmedveten som bara den! Vad hade hon då siktet inställt på? Jo, sladden till datorn... Men mamma hann före!


Snålblåst

2008-10-17 | 13:44:53

Sitter i soffan och försöker att få upp värmen efter ett par timmar i skogen på förmiddagen. Idag blåste det verkligen kalla vindar, och att jag satt högst uppe på en sten som ett vindflöje gjorde inte saken bättre... Även om det inte blev någon älg var det dock skönt att vara ute.


Foto: Privat




En rosa tävling

2008-10-17 | 06:45:22

Sofias Fashionroom har i samband med rosa bandet-kampanjen startat en tävling och lottar nu ut en rosa goodie-bag med lite smått och gott. För att vara med och tävla klicka här så kommer du direkt till tävlingen med mer information.
sofiasfashionroom.blogg.se


Till dess din vrede upphör

2008-10-16 | 21:47:27
Wow, vilken bok säger jag bara. Definitivt den bästa hittills. Jag ser redan fram emot de resterande två böckerna i serien. Kort kan jag berätta att handlingen tar utgångspunkt i att någon mördar två ungdomar (Wilma och Simon) när de dyker efter ett plan i Vittangijärvi. De har kommit en gammal hemlighet på spåren som alltså leder till att de mördas. Wilma berättar sedan historien som död och det blir tidigt klart vem/vilka som mördat de båda ungdomarna, frågan som man som läsare istället brottas med är varför de båda ungdomarna mördas. Skickligt ges pusselbit efter pusselbit och upplösningen är gastkramande i dubbel bemärkelse. Och när sista bladet är vänt undrar man bara när Rebecka Martinsson ska ta sitt förnuft till fånga och dumpa Måns ;-) Mord, kärlek och hundar i perfekt blandning - läs och njut!

Nu ska jag ta och göra kväll, blir nämligen älgjakt i morgon förmiddag i ett par timmar. Lovely! Så god natt på er, nu tar jag min skvallertidning och knatar upp och lägger mig.


My Home

2008-10-16 | 21:00:33

My Home är en mysig webbutik som har fått hem en hel del fina saker. Jag har tidigare bloggat om en lykta i form av siluetten av hus/en stad, nu hittade jag dessa hus i zink som jag fastnade för. Priset är oklart och de levereras först i slutet av månaden, men jag hade gärna haft dem alla tre på min bro...




Dagens Lura

2008-10-16 | 19:33:40
Jag höll ju på att glömma "dagens Lura", men här kommer den! Det är en bild på en dreglande Lura som jag försökte få att vila i soffan... jag hade ingen framgång kan jag meddela.


Foto: Privat


Tennarmband

2008-10-16 | 19:28:01
Gissa om Luran är bortskämd?! Idag tittade Marie förbi med ett jätte fint tennarmband som hon gjort till Luran. Det var lite för stort, vilket är perfekt för då kan ju Luran ha det läääääääänge. Tusen tack Marie!


Foto: Privat


Ibland behöver man hjälp från ovan...

2008-10-16 | 17:09:43
Därför tävlar jag hos Bantarbritta om en VooDoll, för vem behöver inte lite vardagsmagi?



Mommen

2008-10-16 | 16:32:25
Jag och Luran blev tvugna att utrymma huset pga lukten från det nymålade golvet i tvättstugan/källaren. Vi började med en promenad med Dobby i skogen. Sedan åkte vi till mommen (Lurans gammelmormor) och hälsade på. Det var lika trevligt som vanligt, säger bara - den tanten har stenkoll på det mesta :-). Sedan tittade vi in hos pappa på vägen hem. Luran fick sig ett smörgåsrån och jag lite kaffe och jaktskvaller. Nu ska jag fixa lite korsdrag och stänga dörren nere i tvättstugan så det går att vara inne i huset...







Minnen på burk

2008-10-16 | 11:21:57
Jag snubblade över ett enkelt och tillika genialt tips när jag surfade runt bland mina olika favorit inredningsbloggar. Jag gillar inte att "krafs" och annat smått och gott ligger framme, men ändå samlar man ju på sig olika saker som blir kära minnen... Så varför inte samla dem i en snygg burk och sätta på en passande etikett?


Foto: Min lilla vita vrå


Yr i bollen...

2008-10-16 | 11:05:10
Nu har jag dragit på färg på golvet nere i tvättstugan. Blev kanonbra! Jag har bara lite kvar i hörnet där tvättmaskinen står, men tänker flytta den och måla det senare. Och så ska tre lager lack på förstås. Men gissa om jag är yr i bollen?! Jag vet inte om det beror på att jag stått med huvudet neråt en längre stund eller om det är färgen... gissar på det senare.





Känner mig så här.



Kan man annat än att garva?

2008-10-16 | 08:57:19

När jag kollade in best of blocket idag hittade jag denna annons, och jag måste erkänna att jag lätt kunde relatera till historien ;-)



Värmande

2008-10-16 | 08:06:30
Bluebox har fått hem en massa värmande nyheter. För en frusen person som mig var det rena guldgruvan :-) Jag hade gärnat dragit på mig värmesockarna (199 kr) eller tofflorna (235 kr) och en sovande nalle (199 kr) eller en dinosaurie (199 kr) hade utan tvekan fått följa med mig upp i sängen! Dessutom får man aromterapi på köpet, då de är fyllda med lavendel som avger doft då de värms upp.







Skit morgon!

2008-10-16 | 07:38:24
Ja, i morse var det en skit morgon i ordets rätta beärkelse. Och tänker jag efter så har det varit 4-5 skitdagar på rad. Alltså, Luran har varit/är dålig i magen. Humöret är det inget fel på, och hon verkar inte heller har ont i magen. Men hon fyller blöja på blöja... och konsistensen är inget vidare. Efter att ha gjort morgon och kvälls gobis (med lagomt hårda "knärtar") som efter klockan tidigare, så fyller hon nu 6-8 blöjor per dag plötslig. Hon äter inte annorlunda mot tidigare, så undra vad detta beror på? Kan det vara fler tänder på G tro? Jag har hört att magen kan bli orolig då...




Årets julvärd

2008-10-15 | 20:34:31
Årets julvärd på SVT skulle visst vara Peter Settman, hiss eller diss? Kan någon någonsin fylla ut stolen efter Arne Waise? Ni får förlåta min juleufori, men efter att ha gått igenom Cults jul sortiment samt knaprat i mig en pepparkaka och desperat letat efter fjolårets glögg utan framgång kan jag inte släppa tanken på jul...  Jag måste nog ta och leta reda på min fina pepparkaksburk och fylla den med pepparkakor redan nu så att jag hinner bli riktigt snäll till jul ;-)




© Disney


FT40 Polar - håller koll på pulsen!

2008-10-15 | 20:12:18
FT40 från Polar. Den kan bli din!

Vem vill inte ha en FT40 från Polar? Den kan bli min (eller din)! Tävlingen hittar du HÄR!



Cult tips!

2008-10-15 | 20:05:12
Mias online har nu öppnat sin avdelning "Mias utvalda" och där kan man hitta ett Cult kit till barnrummet med napphållare och lampa. Jag har napphållaren sedan tidigare och hade gärna även haft lampan...





PS. Cults julsortiment "tomte", "glad" och "disco" finns nu även på webbshoppen! DS.



Två av mina favoriter i sortimentet.




Dagens Lura

2008-10-15 | 19:09:43
Dagens Lura måste bli denna klockrena bild som visar hur duktig Luran är att "hjälpa" mamma, här hjälper hon mig att blogga ;-)


Foto: Privat





Världens bästa granne!

2008-10-15 | 19:01:47
Jag har nog världens bästa granne(ar). Idag ställde Camilla upp som barnvakt åt Luran när mannen var tvungen att åka och jobba och jag fortfarande var kvar i älgskogen. Inte nog med det, när jag kom hem och skulle hämta Luran så blev jag bjuden på världens godaste lasagne och rejält med kaffe :-) Det är otroligt skönt att veta att man har så goda vänner i grannkåken, tack för att ni alltid ställer upp!





Skogens konung

2008-10-15 | 18:39:10
Så var den sista jaktdagen till ända. Och skogens konung springer fortfarande i högsta välmående i skogen... Jag som hade hoppats att få utjämna siffrorna till 1-1 idag. Men det är nog inte omöjligt att det blir lite jakt på helgerna framöver, alternativt redan på fredag om jag känner att jag och Luran är på G.


Foto: Privat

Fotspår fanns det gott om i morse. FÄRSKA sådana :-) Dessutom observerades en hel del älgar när vi åkte till jaktmarken. Således beslutades att hunden skulle släppas på de pinfärska spåren - och mycket riktigt, hunden fick fatt på älgarna på en gång! Oxe, ko, kalv och kviga...


Foto: Privat

Resultatet? En kalv... Men det är bättre än inget ;-)


Foto: Privat

Så här såg kalvens rumpa ut. Vad tror ni den drabbats av? Någon hudsjukdom? Ett rovdjur? Parasiter? He, he... nä, det är en liten gråhundstik som rivit raggen av den :-)


Foto: Privat

Några älgar passerade som sagt inte mitt pass idag... så jag hade tid att leka med kameran istället. Nu börjar jag därför få kläm på hur man fotar "manuellt" och behöver inte endast använda ett av de olika förinställda lägena. Jag inser att jag skulle behöva ett stativ, men till sist fastnade hackspetten på en ruta. Så någonting positivt har dagen fört med sig :-)



Timell & Co - sedan sängen

2008-10-14 | 20:47:53

Jag ska se färdigt på Timell & Co, sedan blir det sängen och Åsa Larssons senaste - den är grym! Jag började med den i förrgår kväll, och jag har trotsat gruset i ögonen och kommit en bra bit in i handlingen. Det tar helt enkelt emot att lägga bort den... Så läs den! (Ja, det törs jag uppmana utan att jag själv har hunnit läsa ut den).



Sov gott!




Barnkläder är aldrig fel...

2008-10-14 | 20:24:17


Jag tävlar om ett presentkort á 400:- att handla för hos
FridolinaMuppsan´s blogg. Tävla HÄR du också!


Dreams of pearls...

2008-10-14 | 20:02:57

Vilken kvinna drömmer inte om smycken? Jag vill då i varje fall gärna vinna valfritt smycke hos Vita ljuva tankar.







Dagens Lura

2008-10-14 | 19:24:22
Dagens Lura får bli en bild som visar en av hennes egenheter. Hon knäpper händerna när hon kryper, det ser hel festligt ut törs jag lova. Hon knäpper händerna och liksom kastar/hasar sig frammåt... Hon har till och med fått skrubbsår på armbågarna - tokfia!


Foto: Privat

 
Foto: Privat                        Foto: Privat

Så här solig och glad var Luran när mormor var här och busade med henne!


Foto: Privat

Nu har Luran fått gröt och blivit instoppad i sin pyjamas. Och ni ser ju själva vad hon gör nu - läser en bok innan det blir dax för sängen. Märklig förresten, hon läser nästan alltid boken åt "rätt" håll. Jag trodde barn inte brydde sig om vad som är upp och vad som är ner, men hon blir arg om boken är vänd åt "fel" håll.


Favorit i repris och dörrar

2008-10-14 | 19:06:37
Det blev endast en halv jaktdag idag då jag var tvungen att åka hem och besöka farbror Doktorn som hastigast. Det passade perfekt, för då hann jag sno ihop lite middagsmat till mannen och mamma som tittade förbi på eftermiddagen innan hon skulle på en föreläsning om mäns våld mot kvinnor. Det blev en favorit i repris!

Igår tipsade jag om doftljus på bron - och idag frågade faktisk mannen vad det var som luktade så gott ute :-) Så när jag var och handlade idag passade jag på att bunkra upp med fler doftljus. Ortens ICA har nämligen fått hem ett helt ställ med doftljus som doftade ljuvligt. Jag beslutade mig för att köpa ett par förpackningar av de små orange som doftade vanilj/mandarin, dels doftade de otroligt gott, dels så behöver jag lite orange ljus inför halloween.

När det gäller renoveringen har det börjat röra på sig igen. Mannen har skruvat ner och kört iväg dörrarna i hallen för lackning. Grämer mig att jag inte tagit några "före" bilder... Men ni får se resultatet sedan, bara jag får tumen ur och tar mig an taket. Det känns dock konstig att inte ha några dörrar. Tur att vi har en toalett även på övervåningen ;-) Dessutom är vår "dörrlöshet" ett utmärkt incitament att städa ur skrubben i hallen och göra om den till linne/handuksförvaring.



Foto: Style at Home

Tänk om man hade det så här prydligt och organiserat...



I löv älgjakt, trots mossiga förutsättningar...

2008-10-14 | 18:28:53
Idag har jag stått på pass och njutit av det fina vädret, men några älgar behagade desvärre inte dyka upp. Så jag sätter mitt hopp till morgondagen. Min sista jaktdag för den här gången... Måtte jag få utjämna till 1-1, annars är jag rädd att jag måste stå ut med mannens pikar i ett helt år ;-)


Foto: Privat

Vy från mitt vägpass.

 

I love löv ;-)


Foto: Privat

Visst ser det ut som en trollsten?! Ni vet en sådan som finns i sagorna och som det bor småfolk och annat oknytt under... Kommer det inga älgar kan man ju alltid roa sig med att spana efter tomtar och troll :-)

 
Ibland känner man sig mossig...

Så håll tummarna för mig i morgon!!!


BOEL-test och Barnens första bok

2008-10-14 | 14:01:09
Idag har mannen (som varit föräldraledig så jag ska kunna jaga - jämställt så det förslår!) och Luran haft hembesök av distriktsköterskan Birgitta som genomfört ett BOEL-test på Luran samt informerat och överlämnat lite material av olika slag + Barnens första bok som är en gåva från Dorotea bibliotek. En riktigt bra bok, så det var ett initiativ som uppskattades!





Simon & Tomas

2008-10-13 | 20:33:34
Nu är alla inredningsprogram igång! Veckan börjar med Simon & Tomas, på tisdag kan man bänka sig för att se gänget i Äntligen hemma och på onsdag kan man se Johnnie och Mattias i Roomservice. Har ni en favorit bland dessa program?

Jag gillar verkligen Simon och Tomas, speciellt hur de gnabbas och kivas (som kärringar!) och så naturligtvis deras hundar. Däremot är jag inte lika förtjust i deras inredningsstil. Det blir lite väl mycket färg för min smak, så över min tröskel skulle de nog inte komma... Men underhållande är de!



Foto: Ulf Berglund/TV3.


Blingo och vanilj!

2008-10-13 | 19:06:32

Dagens överraskning var paketet i brevlådan som jag hittade när jag kom hem från skogen - jag hade lyckats glömma att jag vunnit en tröja från Blingo till Luran! Bara hon växer på sig lite till så kommer den att komma väl till användning.



Foto: Privat


Jag tänkte även ge er ett tips om ni liksom jag har ett gäng gamla doftljus som ligger och skräpar någonstans. Jag tycker att många doftljus har en tendens att lukta allt för starkt inomhus, men då är de perfekta att placera i en lykta på trappen/bron! Det är nämligen jätte mysigt att komma hem på kvällskvisten till ett hus med levande ljus, och saken blir inte sämre av att det doftar svag av någon god doft på bron. Jag har ett  stort blockljus som doftar vanilj i en lykta utanför ytterdörren och man tror nästan att någon stått där ute och bakat bullar - inte ett dåligt välkommnande va?! :-)



BarnParadiset

2008-10-13 | 18:19:20


Jag är med och tävlar om ett presentkort hos BarnParadiset i Tant Ulrikas blogg.
Var med och tävla du också!


Dagens Lura

2008-10-13 | 18:11:04

Dagens Lura får bli den första bilden som jag tog i morse när Luran ville ha gröt medan jag tyckte vi kunde sova någon timme till...  Hon försökte charma mig med huvudet på sné - och jag kan meddela att hon lyckades!


Foto: Privat



Inte min dag idag...

2008-10-13 | 18:01:31

Det har definitivt inte varit min dag idag. Tänk er en jägare som glömmer sin bössa... Hur klantigt är inte det?! Så i morse fick jag vända om hem och hämta min bössa efter att jag lämnat Luran hos mormor. Nästan 5 mil i onödan, surt! Tur att min röda fara är snabb som en tidsmaskin, för jag hann i alla fall till skogen lagom till fördelningen av passen. Men tror ni det blev någon älg idag? Nej, njet, no! :-( Älgen måste ha druckit red bull och fått vingar... för det fanns spår in, men inte ut från området. Mysko. Dagens höjdpunkt blev därför denna:


Foto: Privat

Ser ni fågeln i topp?



Vinn anteckningsbok!

2008-10-13 | 07:26:13
Jag älskar att skriva listor av olika slag, därför passar denna tävlingen hos junitjej mig som handen i handsken!




Skogsgrönt + Les = Sant?!

2008-10-12 | 20:43:50
Ja, vad tycker ni som brukar ramla in här, är bloggen mer "Les" nu? Jag tyckte en skogsgrön blogg var passande med tanke på mitt intresse för skog... Jag är ju "skogstokig" både till yrket och till humör ;-) Funkar typsnittet, eller blir det jobbigt att läsa? Kom gärna med ris och ros, och när ni lix är i gång och tycker så kan ni ju alltid tycka till om innehållet i bloggen också, tips på sådant jag kanske ska skriva mer eller mindre om? Sedan är det ju en annan sak om jag följer råden, för det är ju MIN blogg, så jag får skriva om vad jag vill ;-P Ha, ha... Nej, nu ska jag göra kväll (Luran sover redan och mannen har åkt och lastat upp lastbilen inför morgondagen). Själv ska jag bara "ställ" inför morgondagens jakt, för att sedan slö titta på lite TV, och drömma om stor ox´n...



Fortsatt trevlig kväll! Och för er som tittar in först i morgon bitti - hoppas ni får en bra start på veckan!


Dagens Lura

2008-10-12 | 19:36:50
Dagens bild på Luran får bli ett par kort från ikväll. Luran har just kommit på hur kul det är att riva ut ALLA sina grejor på golvet... Detta roar dock inte mig i lika stor utsträckning, men det är väl bara att vänja sig?!


Foto: Privat


Foto: Privat


Pyssel de luxe

2008-10-12 | 19:19:24
Jag tävlar hos Nublus om en pysselbok - för inspiration är aldrig fel!





Utdragssäng och sänghimmel

2008-10-12 | 18:33:13
Luran fick inte bara kläder av mormor (och morfar) utan även en rosa sänghimmel. Det var min stora dröm när jag var liten, så nu är det bara att jag tar och målar den lilla utdragssängen som jag och mannen köpte i sommras för 100 kr så Luran får uppleva det jag inte fick ;-). Oj, oj så många målar projekt jag har nu!





Världens bästa mamma!

2008-10-12 | 18:13:19
Jag har världens bästa mamma! Idag när jag jagat färdigt så fick jag åka förbi och hämta en stor form köttfärsfrestelse till mig och mannen. Skönt att slippa tänka på mat när man jagar (men min gulliga svärmor hade också tänkt på oss och skickat med leverbiff, så då har vi även mat i morgon, kan det bli bättre?! TACK!). Mamma har dessutom köpt massor av kläder till Luran som växer så det knakar:


Foto: Privat

I paketet Luran fick låg 2-par strumpbyxor, 2-par randiga/rosa byxor och tröjor,
3-pack bodys, 2 par byxor rosa/bruna, en fodrad lila huvtröja och ett varmt, mysigt "björnset" med jacka och byxor som ska hålla Luran varm och go i höst. Tack världens bästa mormor! Nu behöver inte Luran gå omkring i pyjamas ;-)

Och det bästa av allt - mamma glömde inte mig! Jag fick "100 grytor och gratänger" som jag bloggat om tidigare.


Foto: Privat

När jakten är slut ska jag se om jag hittar några favoritrecept som jag kan dela med mig av till er!

Men inte nog med det, mamma har tagit semester i morgon för att passa Luran så jag kan jaga! Gissa om jag tycker om min mamma som alltid ställer upp?! 
Mamma är BÄST ♥



Triss i oxar, getingar och en ambulans

2008-10-12 | 17:47:23
Vilken dag! Älgoxar, getingar och en ambulans i salig blandning...


Foto: Privat

Första...


Foto: Privat

Andra...

Den sköts från mitt absoluta favoritpass (jag har skjutit två älgar här tidigare...)


Foto: Privat

När vi väl fått älgarna ur skogen samlades vi för att fika, då lyckades både jag och Järkstig att bli getingstuckna. Jag har ett ömmande märke på kinden, och känner mig allmänt slö. Värre är det för Järkan, han fick ett stick bak i nacken och fick en allergisk reaktion. Men han skulle minsann vara med och flå, men vi skickade hem honom. Tur det! För senaste budet är att det blev ambulanshelikopter till sjukan... Måtte det gå bra! Getingstick är inget att leka med. :-(


Vi andra åkte och flådde och grovstyckade som sagt. Och Gottner fixade trofén till Kaj, undra vad tullen säger när de åker tillbaka till Tyskland?! Vem vet, galna älgsjukan kanske sprids neröver kontinenten...


Foto: Privat


Foto: Privat

Ni som kan räkna kanske undrar vart den tredje oxen är?! Den såg jag när vi jagat klart och var på väg hem för att flå och stycka. Jag tog "bakvägen" och där stog den med bredsidan åt mig, stirrade mig stint i i ögonen och hånlog - för den stod 30 meter in på grannlagets jaktmark :-( Men efter att jag beundrat den en stund så tog jag och skrämde in den på vår mark, så i morgon... Då j-vlar! ;-)


Rostiga bokstäver - JUL

2008-10-11 | 17:43:45
Jag är med i Villa Hemmets utlottning av dessa härliga rostiga bokstäver:






Händer saker på bloggen...

2008-10-11 | 17:24:55
Ja, det kommer att hända lite saker med utseendet på bloggen, då jag har haft turen att vinna en tävling om en ny blogg design. Tur att det finns händiga människor där ute som kan rädda otekniska bloggerskor som jag! TACK!


Jaktidiot?!

2008-10-11 | 15:07:41
Ja, i morse när man steg upp och regnet smattrade på taket undrade jag om jag var en jaktidiot? Men när man väl var i skogen och vädret dessutom klarnade upp ja, då blev svaret på frågan självklart - Ja, visst!  Jag ser redan fram emot morgondagen...


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

I morgon hoppas jag att jag ska få använda denna, så inte pipan rostar ihop... ;-)


Mormor på besök

2008-10-10 | 16:07:12
Eftermiddagen har flutit på, Luran övar sig för fullt att dra upp sig nu. När mormor tittade förbi visade hon vad hon kunde, och hon ville INTE sitta i knäet utan skulle ner på golvet och busa :-) Så mormor får det nog svettigt i morgon då hon ska vara barnvakt till Luran så jag och mannen kan jaga.


Foto: Privat


Dax att börja tänka på julklappar?

2008-10-10 | 15:26:13

En sådan här charmig liten servis från Krabat sött förpackad i tillhörande väska för 299 kr vore väl inte helt fel till en liten tjej på julafton?


Eller ett målarblock från Rosie Flos för 97 kr med olika "pojk"-teman som Cowboys, Rymden, Bilar, Vikingar och Riddare vore kanske något för en rödrosig och förväntansfull liten kille att hitta i sin julstrumpa på julmorgonen?



Detta och mycket, mycket mer hittar ni hos Elsas Hem.

Vad tycker ni, finns det typiska tjej och kill grejor? Ska man ge sitt barn typiska saker, eller ska barn uppfostras mer könsneutralt?



Green Gate

2008-10-10 | 13:32:54
I vanliga fall förknippar man Green Gate med färgsprakande mönster, men nu har serien Ingrid/Naoomi/Kelly Beige lanserats. Det är ett alternativ för dem som inte gillar det färgstarka. Själv fastnade jag för Ingrid Beige:



Kannan kostar 299 kr och muggen 79 kr, dessa samt resterande produkter i Beige serierna hittar ni hos Syster Lycklig.


Fablernas värld

2008-10-10 | 09:16:52
Jag fortsätter på TV-nostalgi temat, idag kom jag nämligen att tänka på Fablernas värld. För visst minns ni även denna serie? Varje episod inleddes med Ugglan, som även avslutade varje program med orden "simma lugnt". Andra figurer i serien var bland annat Pentti Varg som var elak, Tango Räv som alltid ville ha  "något smaskens", Charles Murmeldjur, Janne Korp, Fröken Stork, Drulle Sköldpadda, Moss Hare, Sten och Sture Bäver, Greta Öring med flera... Det man minns bäst är väl Bert-Åke Varg som var uppläsare/berättare. Programmen var korta, ca 5 minuter, men det fina med dem var att de alltid hade en sensmoral och lärde oss barn något.





I morgon...

2008-10-10 | 08:41:26
...börjar ju älgjakten igen! Så nu har jag varit ner i källaren och satt radion på laddning och kollat över alla saker så att det bara är att packa matsäcken i morgon bitti. Nu har jag FEM (5) härliga jaktdagar att se fram emot :-) Härligt! Dessutom står det 1-0 till mannen, så även på den fronten hoppas jag det händer något... Jag ska även ladda digitalkameran så att jag kan bjuda på några härliga jaktbilder vad det lider!




Solen skiner!

2008-10-10 | 08:34:29
Det ser ut att bli en toppen dag idag - och det tackar vi för, för som Sanna skriver är det inte kul med promenader i regn och rusk... Min vovve är dessutom gjord av socker, så han gillar inte att rastas när det regnar. Så idag ska vi passa på att knata runt elljusspårets lilla slinga - med vagn är det faktiskt rätt jobbig. Vovven uppskattar den turen med, för då kan han springa lös och lukta på en massa härliga träd och buskar. Men först en aningens sen frukost för mig och Luran!




Bröllopsform

2008-10-09 | 18:22:49
I kväll tänker jag titta på Bröllopsform med Eva Russ. För jag måste erkänna. Jag är en sucker för livsstils såpor. Jag älskar att hata dem. Och inte kan väl Bröllopsform vara sämre än Du är vad du äter?! Personligen tycker jag att Anna Skipper har lite väl drastiska och konstiga metoder. Vem vill leva på tångsallad och grönt te resten av livet? Får hoppas detta programet är mer "rejält".





Taktik vila

2008-10-09 | 15:39:57

Foto: Privat


Foto: Privat

Asterix vilar på Lurans filt och Luran dunar i resesängen och mannen på soffan... Snacka om mysigt!



Vovve vakt

2008-10-09 | 14:56:23
Nu har vi besök av en liten Asterix som saknar sin Matte big time... Enda gången han inte gråter är när han får mysa i ett knä eller får umgås med Dobby... Nu börjar han dock göra sig mer hemma stadd och verkar trivas lite bättre!


Foto: Privat

Sitt och vacker tass funkar utmärkt - men ligg får vi allt ta å träna på! :-)


Foto: Privat

I knäet trivs Asterix bäst!


Foto: Privat

Och då törs man även vara lite kaxig ;-) Var riktigt kul att se dem nosa och hälsa på varandra. Astrix var så tuff att han hoppade ner och busade lite också, Dobby hade inte en chans att hänga med när Asterix satte fart...

Nepp, nu ska vi ut igen och se om Asterix vill kissa eller bajsa. Och leka "tvärt emot" och ha lite koppel träning med okänd!


Nej! INTE! Fy! Stopp!

2008-10-09 | 11:31:10
Känns inte som om jag säger annat, för är det inte Dobby som jag bannar så är det Luran jag försöker hindra från något stort och farligt äventyr. Nu senast så hann hon under de få minuter det tog för mig att uppsöka toalette ta sig till en stor blomma, och riva sig en bit ur ett blad. Jag hann ta den ur hennes hand och trodde därmed att jag eliminerat skadeverkningarna, men icket! Plötsligt hulkar hon till och spyr upp gröt och två bitar blommblad till... Gapskrattar och plaskar med händerna i spyan. Vad säger man?! Tur iaf att blomman inte är giftig (har inga "farliga" blommor hemma)





Jul, jul... strålande jul!

2008-10-09 | 10:58:49
Ni får ursäkta, jag vet att det inte ens varit Halloween än, men jag har en så hiskelig advent/jul längtan... Och jag kan inte låta bli att surfa runt lite och inspireras. Jag har en längre tid velat ha en glaskupa som man kan lägga olika fina saker i (som man därmed slipper damma!). Och här hittade jag ytterligare ett användingsområde - det vill säga att fylla den med olika julkulor. Ett annat billigt tips, men samtidigt charmigt och snyggt är att spraya/måla olika sorters kottar i silver, guld eller varför inte låta dem vara naturella? Vackert blickfång kan man därmed få för en billig peng.


Foto: Better Homes and Garden


Foto: Better Homes and Garden

En annan favorit hos mig är Cult Design, som i fjol bland annat hade detta i sitt sortiment:


Foto: Cult Design

I år kommer Cult Design till butik v. 41-42. För er som bor på "vishan" som jag, föreslår jag att ni besöker Mias Online om ni är shopping sugna, för de har massor av Cult nyheter! (och uppdaterar webbshoppen med julnyheterna när de kommer).




Denna mugg från More of Scandinavia finns också att köpa via Mias Online, ett set med 2 st kostar 270 kr... lite för dyrt för mig, men visst var den fin? De finns även i svart och vitt om man skulle vilja ha en mindre "julig" färg.


På rymmen!

2008-10-09 | 10:03:24
Nu går det undan för Luran. Nyss försvann hon... Men som tur var återfann jag henne halvvägs in under kockbänken :-)


Foto: Privat

Tittut, här är jag mamma! Denna unge får verkligen mitt ♥ att smälta...


Fragglarna - visst minns ni?!

2008-10-09 | 09:43:59

Gissa om jag är glad! Fragglarna ska tydligen bli en film som släpps under detta året. Då kan även denna generationens barn få sig lite fin kultur ;-). För visst minns ni Fragglarna?! I Fraggelberget bodde Gobo, Moki, Vembi, Bober och Vips. De var nära vänner, var och en med en utpräglad personlighet. Gobo var en ledartyp, praktisk och med sunt förnuft som tyckte om att utforska världen. Moki var tyst och kontemplativ med en konstnärlig ådra. Vips var sprudlande positiv och fysiskt stark. Vembi varr lite nervös och obeslutsam, dock utan att vara feg. Bober var ofta bekymrad och räddhågsen och föredrog ofta att tvätta strumpor. Och så naturligtvis de små Doozarna. Fragglarna käkade upp deras byggnadsställningar... Och uppe i andra världen (yttre rymden) var hunden Sprocket och Resande Farbror Mac, och så fanns det ytterligare en värld där Gorgerna bodde. För att ta sig till den allvetande skräphögen var de små Fragglarna tvugna att bege sig till Gorgernas värld - Minns hur spännande jag tyckte detta var... Nostalgi!!!


Foto: JIM HENSON COMPANY /SVT



Face book eller inte?

2008-10-09 | 08:21:48
Hjälp... jag har totalt dissat face book tidigare och hållit mig borta från det och avfärdat det som en fluga eller Lunar för vuxna. Men efter mitt besök igår (en gammal klasskopis från gymnasietiden) så inser jag de potentiella möjligheterna att hålla kontaken på så där lagomt ytliga bekanskaper som inte är nära vänner men som man ändå gärna vill veta vad de har för sig, eller ta en kopp kaffe med om man råkar beffinna sig på samma ställe någon gång. Men det känns så jobbigt och tidsslukande att ta tag i face book... så min fråga är - är någon av er som är inne och läser här med på face book? Varför varför inte? Hm... jag får fundera vidare.


Böcker!

2008-10-09 | 07:58:59


Tävla hos Ejmis om ett bokpaket (tre stycken pocketböcker). Kanske "hittar" man på detta sättet en ny författare som man annars inte skulle köpa?


Grå och trött...

2008-10-09 | 07:17:32
Ja, i går kväll kände jag mig verkligen som ett 100-årigt bergatroll. Jag trodde jag skulle få lite energi då jag var och simmade, men bassängen var full med folk så det gällde att kryssa sig fram - inge vidare effektiv träning med andra ord. Väl hemma fikade jag lite och laddade för en TV-kväll, men orken fanns inte. På ren vilja höll jag mig vaken under Room service, men när jag skulle se Oskyldigt dömd ramlade ögonen igen...

Men nu på morgonen känner jag mig utsövd, och till min stora förtjusning var det inte gråa hår jag såg i går kväll - det var ju rester av den vita målarfärgen! Så idag är allt på topp ;-). Jag och Luran har inga större planer för dagen. Vi tänkte titta förbi hos nya grannarna i kvarteret och ta en husesyn, och på eftermiddagen har vi fått äran att vara Asterix vakter. 







Shabby chic adventskalender

2008-10-08 | 14:32:13
Pysslet jag har hållit på med blev till sist på ett ungefär som jag tänkt mig (men textningen blev lite si och så, inte det lättaste att få det snyggt på målad masonitskiva + att jag borde använt blyerts först och skissat... att jag aldrig lär mig!). Så nu har vi en rejäl adventkalender som vi kan plocka fram vareje år. Tanken är att det ska bli Lurans när hon är större med paket och/eller chokladbitar till henne, men i år får den vara till mig och mannen :-) Jag blir aldrig för gammal för en kalender... Tanken är att 12 st trisslotter skall klämmas fast på nyporna (de ska ligga i små vita numrerade kuvert) och att 12 st små paket inslagna i gammalt notpapper eller liknande sedan skall hängas upp i snöre på varje klämma = 24 st överraskningar! Visst kommer väntan på jul bli roligare på detta sätt :-)


Foto: Privat

PS. Tack Erika för ditt förslag om "vecko tavla", det var en bra idé som jag tror jag ska göra en variant av senare... DS.


Finsmakare!

2008-10-08 | 14:22:10
Nu är det konstaterat - Luran är en finsmakare! Hon har förutom städningen "hjälpt till" i köket idag. Först gjorde vi lite exotisk fruktsallad (ska få en gammal klasskompis på besök om en stund, ska bli skoj, jag har inte träffat henne på ca 10 år). Luran roade sig då med att äta lite små melonbitar, det gick ner men var mest kul att söla runt med... Men när vi började med att förbereda middagsmaten (korvstroganoff) så vaknade det lilla livet till! Gissa vem som skulle ha korv?! Luran satt och skrek och slog med armarna - korv gillar hon skarp! Det gjorde jag med när jag var liten (nu med för den delen), så har hon ärvt pappas utseende (som ALLA hävdar), så tycks hon då ha ärvt mammas smak för mat... ;-)




Orättvist!

2008-10-08 | 11:58:35
"Storebror" Dobby har EN leksak som är hans, och Luran har hur många som hellst som Dobby INTE får leka med (och det gör han inte heller för han är en mycket duktig vovve). Men tror ni Luran är intresserade av sina leksaker?! Nej, raka spåret till hundkorgen för att sno Dobbys and... Men nu togs hon på bar gärning! :-)


Foto: Privat


Hjälpa till...

2008-10-08 | 11:03:39
... vill Luran gärna göra! Hon verkar bli huslig av sig den lilla damen. Nu sitter hon och applåderar sig själv för sin insats med dammsugaren (hon har jagat den igen).


Foto: Privat

Ooop, nu har hon fått syn på skurhinken med.... Hjälp! Hörs sedan :-)


Foto: Privat


Mindre bra - bra!

2008-10-08 | 08:39:26
Vi sitter för fullt och planerar vår resa till London, och inser att resorna till London kostar multum i november/december - mindre bra :-(. Lösningen blir att vi åker i januari,  vips har vi 2-3000 mer per person att shoppa för - bra! :-) Men det känns lite surt, jag hade sett fram emot att få åka redan om ett par veckor... få köpa julklappar och mysa med Lena. Men den som väntar på något gott ;-). Dessutom kom jag just på att jag och svägerskan ska på Ängla SPA i oktober/november någon gång, så då har man ju fortfarande något "extra" att se fram emot!







Dagens

2008-10-08 | 08:08:54
Godaste: Måste vara morgon smoothien som jag slukar nu, banan/jordgubb - Mums!

Roligaste: Att jag ska få besök av en klasskompis sedan gymnasietiden.

Pillgöra: Jag ska göra färdigt mitt pyssel + eventuellt måla ett väggord i trappen ner till källaren.

Nödvändigaste: Dammsugning... OCH skurning + mattorna ut!

Måsten: Flytta upp alla saker som ska till stugan på Eldsjön. Jag kan inte ha dem i TV-rummet en dag längre! Blir tokig! Nu åker allt upp till Dobbys rum i väntan på att skeppas vidare eller lagras i den ny målade källaren.

Lyx: Jag ska försöka ta mig iväg och simma :-)

Saker som bör göras, men som kan skjutas upp till morgondagen: Skura trappen och källargolven, inhandla golvfärg, klorintvätta ett golv + vägg där nere samt fortsätta måla väggarna. Slipa/målartvätta trappen, och sedan måla den och på med halkskydd. Ute borde jag ta tag i alla löven... men även ställa bort cyklarna och ta in bord + stolar, samt den utdragsbara sängen till Luran. Allt detta ska ner till källaren så jag kan måla om det under mörka vinterkvällar framöver.

BESVIKELSE!: Bara för att ha en referens så kollade mannen vår nyrenoverade matkällare (vi hade en vattenskada där som åtgärdades i februari i år) och där av alla ställen var det massor av fukt!!! F-N! Trots att det är renoverat och att ventilerna varit öppna osv. Mannen ska ringa försäkringsbolaget... snacka om never ending story! Morr!



Härligt!

2008-10-08 | 07:50:50
I morse var det minsann uppfriskande att kissa vovven - flera minus ute! Så det blev till att pila ner i källaren för att göra upp lite eld. Så nu har vi det varmt och mysigt inne. Luran har tagit lite morgon välling och ligger och leker så nöjt. Själv ska jag ta och få i mig lite morgonfika med. Men jag måste erkänna att jag saknade min gammla "pärla" i morse...


Foto: Privat

Får bara hoppas att jag kommer lika bra överens med den nya :-)


Kryper!

2008-10-07 | 19:26:50

Ja, nu är Luran uppe på alla fyra och kryper emellanåt, men att rulla fram går fortfarande fortast... Favorit stället är kabelhärvan under TV:n och Dobbys korg. Så dagens insats har varit att byta filt i Dobbys korg till en ny ren och fin så inte Luran ska se ut som en pällsboll ;-)


Foto: Privat

Nu ska jag göra mig en stor kopp te och ett par smörgåsar och parkera ändan i soffan och invänta Martin Timell och gänget! Så fortsatt trevlig kväll på er som råkar slinka förbi här ♥



På tal om Halloween...

2008-10-07 | 19:18:46

...så tyckte jag att detta var en kul idé!


Bild: Martha Stewart

Så sist när jag var på Dollars köpte jag mig en hårig rackare:


Foto: Privat

Men måste nog åka till min favoritbutik Wiiks och komplettera med fler - för där har de det mesta, så säkert även lite spindlar eller andra hemskheter...

Och förresten, Halloween och Skärtorsdagen tycker jag är ypperliga dagar för då kan man vara sig själv ;-)




Effektiv...

2008-10-07 | 19:07:03
...blev jag på eftermiddagen då mannen kom hem (och tog hand om Luran). Jag har nu målat källaren en andra gång, och det blev kanon! Vi har även fukttestat källaren och till vår stora glädje hade vi inte fukt i väggarna! Wiee, äntligen går det vår väg! Så jag har även skurat en av väggarna i en skrubb och börjat måla den vit. Känns frächare så (då det var gamla fukt fläckar kvar på väggen sedan innan de förra ägarna dränerade, de hade inte målat om efter dräneringen). Jag har även fixat mitt mysko pyssel, jag vände helt sonika på tavlan och målade baksidan :-) Så i morgon får ni förhoppningsvis se mitt pyssel om det blir klart. Det enda smolket i glädjebägaren är att elementskyddet som vi beställt till hallen skulle gå loss på 4000-7000 kr - fatta?! Så det avbeställde vi. Vi får bygga ett eget eller hitta på en annan lösning. Så här på kvällssidan har jag också fixat till lyktor och planteringar på bron, så nu har vi äntligen riktigt höst mys! (Men mannen tyckte dock att det var väl tidigt med en halloweenpumpa...)


Foto: Privat




Lunch

2008-10-07 | 12:50:41
Nu drar jag och Luran tillsammans med Fastrarna på grillen för lunch! Har haft med lilla Faster S på en tur i skogen med Dobby Do och Kajsa Varg, och passade på att fixa lite mossa då... Så i kväll ska jag fixa bron hade jag tänkt :-) Kommer bilder sen när kameran laddat...



Vinn inredningstidningar!

2008-10-07 | 12:39:28


Hos Beas Barslikheter kan man vinna inredningstidningar - passar mig som handen i handsken! :-)


Tack tomten!

2008-10-07 | 09:49:09
Snart är julen här, och jag har själv påbörjat ett pyssel med julanknytning (men som för tillfället ligger i träda pga misslyckad målning...). Men vad gör det då man kan vinna en fin fin tomte säck hos Granne med Selma?Jag tänker försöka vinna den, för visst vore det charmigt om Lurans första julklappar hängde i den påsen på julaftonsmorgonen?




Dagens höjdpunkter

2008-10-07 | 09:26:50
Nu: Sen frukost och morgonsurfning samt läsning av Larssons senaste bok.

Senare: Fastrarna tittar förbi - kul! Då får de ta hand om Luran medan jag tar en snabb sväng i skogen med Dobby.

Ikväll:  Äntligen hemma börjar igen på TV4 kl. 20.00. I år totalrenoverar de ett hus som de köpt i Lidingö. Tillbaka är dessutom Karin Mannerstål (hon med det galna lockiga håret). Missa inte!



Foto: Carl-Johan Bauhn/TV4.


Beslutsångest

2008-10-07 | 09:03:00
Frågan är om jag ska börja läsa Åsa Larssons senaste eller Liza Marklunds? Lutar åt den första... Jag som tidigare brukade läsa ett par böcker i veckan, har nu lite lätt abstinens efter läsandet. Men sedan Luran kom är det SÅ skönt att bara lägga sig och sova om kvällen. Men nu känner jag att jag har tid och ork att ta tag i läsandet igen, så recensioner av de båda böckerna kommer vad det lider!


The Cocoo Candy Collection

2008-10-07 | 08:38:24
Stärkt av morgonens vinst så kastar jag mig ut i bloggtäskets alla tävlingar igen ;-). Denna gång tävlar jag hos Anne om ett chokladinspirerat halsband (kan man inte äta chokladen är det ju inte helt fel att ha den kring halsen istället). 




Vovve?

2008-10-07 | 08:25:14
Talade just med mannen, tydligen skulle lite fin fina jämthundsvalpar tillverkas i julhelgen och han undrade om vi skulle tinga en hanhund... Ni kan ju gissa vad svaret blev :-)





Vilken kanon morgon!

2008-10-07 | 08:19:53
För det första sov Svea till kl 5.00 i sitt rum, sedan fick hon en slurk välling och somnade om inne hos mig till just efter 7.00. Sovmorgon igen - inte illa. Men som om inte det var nog så ser jag när jag loggar in att jag vunnit den fina Blingo tröjan hos Hem och Lycka som jag varit med och tävlat om! Gissa om det gav en flygande start på dagen :-) Hoppas ni får en mins lika bra start på er dag!

"Skjut inte upp sådant till i morgon som precis lika gärna kan skjutas upp till i övermorgon" Mark Twain 


Pyssel h-vete!

2008-10-06 | 18:15:16
Jag skulle stryka på andra lagret vitfärg på min tavla så att jag skulle kunna fixa färdigt mitt pyssel i morgon - men tro på f-n, då lossnar färgen! Det går att dra av den i stora gummi trådar :-( Måste nog inhandla en oljebaserad färg, alternativt klä tavlan i linne eller något annat tyg... Jag återkommer när jag löst pysselfrågan... *morr*


Foto: Privat

Undrar om det är en magisk tavla - en oövermålningsbar?!


Köttfärssås

2008-10-06 | 16:47:36
Dagens middag blir enklast möjliga, mackaroner och köttfärssås. Enkelt och gott - Luran gillar det också! :-) Dessutom har Luran en ny favorit på TV, Simpsons. Måste bero på att Homer och pappa är så lika ;-)



Gafsele

2008-10-06 | 16:31:23
Så har vi varit i Gafsele och myst med Faster, Farbror, Kusin Elias och Farmor. Luran tycker det är jätte kul att åka dit, för där finns så mycket roliga leksaker. Dagens favorit var utan tvekan telefonen! Och så kusinen förståss, det var så spännande att se honom bygga och greja! Och en annan bra överraskning är att Fastern i Stormyrliden är på väg ner till civilisationen ;-) Så i morgon får vi träffa båda fastrarna!


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

Här provsmakar Luran på världens bästa kusins näsa :-)


Foto: Privat

Som sagt, telefonen var så kul!


Foto: Privat

Kusin Elias var så duktig på att bygga.


Foto: Privat

Och när telefonen var mindre intressant så fick Ior sig en omgång av Luran!


Foto: Privat

Tänk vilken total lycka det ska vara den dagen Luran kan gå lös på alla grejor i Elias rum...


Internationella barndagen

2008-10-06 | 08:02:27
Idag är det internationella barndagen - Luran tolkade det som "Lurandagen". Tänk en helt egen dag! Så det firade hon med att sova ända till klockan 7.00. Det tackar vi för! Sedan hade hon det soligaste humör man kan tänka sig, så hon hjälpte mig att dammsuga (dvs kröp efter och försökte fånga sladden som smakar SÅ gott). Och nu ska vi försöka att få någon mat i magen, för senare idag kommer farmor förbi och hämtar upp oss för en tur till Gafsele :-)


Foto: Privat

En super glad Lura i sin nya kossa mu pyjamas!


Fika...

2008-10-06 | 07:52:43
...gjorde vi också i Lördags. Och då hade jag med mig kameran så jag tänkte bjuda på några av de foton jag tog :-)


Foto: Privat

Martina matar Isak!


Foto: Privat

Jenny & ie med Luran i famnen.


Foto: Privat

Emma med go Isak.


Foto: Privat

Det ska börjas i tid - sötungar! ♥

Susanne och Camilla var också med och fikade, men fastnade inte på något kort. På kvällen anslöt sig dessutom Victoria, Elin och Eva. Som sagt - trevligt var det!


Tack tjejer!

2008-10-06 | 07:32:19
En otroligt trevlig kväll hade vi i lördags med god mat och dryck och massor av surr, skratt och sång (!). Tack för att ni är så otroligt roliga och goa tjejer!




Gissa pysslet!

2008-10-04 | 09:11:36
Jag tänkte slå till och pyssla idag. Jag har haft en idé en längre tid på att göra en sak... Men jag vet ej om jag får till det. Den stora frågan för tillfället är om tavlan är värdefull? Tänk om mitt Myrorna fynd visar sig vara gjort av en känd konstnär och är värt en massa pengar? Och så går jag och förstör tavlan...


Foto: Privat

Förutom tavlan så ligger det en hög med gamla väderbitna och rostiga klädnypor som jag tänkte använda bara de torkat (de har blivit blöta/fuktiga av snön som faller ute). Vit färg ska också fram samt penslar och svarta kalligrafi pennor... 

Vad tror ni jag tänker tillverka?



Blåbärsmuffins

2008-10-04 | 08:43:40

Det är ju som jag skrev tidigare egentligen kanelbullens dag idag, men om man är bekväm (som jag) orkar man kanske inte dra igång med ett bullbak så här på lördagsförmiddagen, därför tänkte jag tipsa om riktigt goda muffins. Detta receptet hittade jag för ett par år sedan och jag har bakat det flitigt i perioder. Snabbt, enkelt och lite nyttigare än kanelbullar...

Blåbärsmuffins (en favorit hemma hos oss på Sockenvägen)

Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna, ger god smak och är nyttigare än vanligt socker. I mina muffins använder jag mig ofta av skogsbärsblandning från affärens frysdisk och det blir riktigt gott, men nu när jag har frysen full med blåbär kör jag på endast blåbär :-)


Klocka Tid: 35 minuter varav 20 i ugnen

Muffins 12 st stora


Du behöver:

  • 125 g margarin eller smör
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl färska eller tinade frysta bär, t.ex. blåbär, hallon, skogsbär

Gör så här:

Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.

Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.

Rör matfett och socker till en jämn smet.

Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken.

Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge.

Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.

Grädda i ugn 18-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Låt svalna.

Ät och njut!






Se det snöar, se det snöar...

2008-10-04 | 08:25:15
... det var väl roligt, hurra! Luran har precis upplevt snö för första gången i sitt liv! Vi får se om det fortsätter att snöa, då måste vi ut och försöka skrapa ihop snö till en liten snögubbe eller ljuslykta :-)



100 grytor & gratänger!

2008-10-04 | 08:18:17
Den eviga frågan är alltid vad man ska äta till middag. Det får gärna vara något som går fort och som sköter sig själv... Dessutom är det ett + om det blir så mycket att det räcker till några matdosor. Vad kan då vara mer perfekt än att laga allt i ett? Det vill säga att varva ingredienserna i grytan eller gratängformen, och låt maten sedan sköta sig själv! En stor fördel är att middagen då kan lagas långt i förväg. Grytor smakar dessutom ännu godare dagen efter, gratänger vinner också i smak på att förberedas i god tid för att sedan gratineras eller bara värmas strax före serveringen. Med anledning av detta har jag hittat den ultimata julklappen (hint, hint släkt och vänner). Boken 100 grytor & gratänger av Barbro Lönnegren finns hos adlibris för endast 94 kr - som hittat!





Kanelbullens dag!

2008-10-04 | 08:03:06
Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag?!

Kanelbullar


Klassiska kanelbullar

Klocka Tid: ca 2 timmar

Muffins ca 25 st


Du behöver:

Deg:

  • 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 50 g margarin eller smör
  • ½ dl socker
  • 1 tsk kanel

Pensling:

  • 1 ägg

Garnering:

  • pärlsocker

Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke.

Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.

Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.


Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.


Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.


Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.


Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.


Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.

PS. Kanelen i fyllningen kan bytas ut mot kardemumma eller vaniljsocker, så blir det kardemummabullar respektive vaniljbullar istället! En annan god fyllning: Blanda ihop 50 g margarin, 2 dl hallon och 200 g mandelmassa (riv mandelmassan med rivjärn). DS.



Burr!

2008-10-04 | 07:32:25

Frost ute och "bara" 18,5 grader inne! Gissa om jag var snabb ner i källaren för att göra upp en eld?! Så nu börjar det att bli behagligt igen (vi har ofta 22-24 grader inne). Jag gillar värme + att det inte får vara kallt då Luran tillbringar så mycket tid på golvet. Mannen åkte redan halv tolv igår kväll för att jobba, så han kommer nog hem tidigt idag. Men han sticker nog bara in huvudet och fortsätter sedan till Ormsjö för att fortsätta att såga timmer. Svärfar och han vann ett anbud på 70 stockar som de håller på att såga - det blir perfekt till nästa år då vi ska bygga om altanen och eventuellt en ny redskapsbod. Nej, en kopp te skulle inte sitta fel så man blir riktigt varm inombords, fast det klart, då räcker det med att man ser på Luran... ♥


"Lev i nuet och känn att du har tillfredsställelsen just där du är - inte runt knuten." Citat från okänd källa 




Till din kotte!

2008-10-03 | 21:34:32
Jag är fast! Så jag bara måste tipsa er om en för mig ny sida - signerat.se - som säljer olika designade prylar. Alltifrån barnkläder till saker i hemmet hittar ni där. Jag älskar ju skog och träd så jag fastnade genast för den här bodyn som är gjord av ekologisk bomull. Den skulle passa Luran perfekt!




Coca cola

2008-10-03 | 20:12:30
Undra vad det är i coca colan som man blir så beroende av? Koffeinet? Såg på "Du är vad du äter " igår kväll, och kvinnan där var beroende av coca cola ligth och hon hade grymma abstinensbesvär när hon var tvungen att sluta... Blev lite avskräckt när jag började räkna på hur många liter jag själv sörplar i mig i veckan, så nu är det officiellt - jag ska sluta dricka Coca cola ligth. När den här flaskan är slut... ;-)



1000m mamma lyx!

2008-10-03 | 19:52:10
Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att jag någonsin skulle anse det som lyx och avslappning att ta mig iväg och simma 1000m. Förr ansåg jag det jobbigt, bökigt osv. Men sedan Luran kom är det en lyx att få åka iväg en halvtimme, timme, och bara rå sig själv. Att hon var mätt och nybytt och dessutom sov för natten gjorde inte saken sämre när man klev in genom dörren. Då kände jag mig verkligen som världens lyckligaste mamma och fru. Tänk, ibland behövs det inte mycket! :-) 



Helg?

2008-10-03 | 18:17:22
Nej, det känns inte som det är fredag idag och äntligen helg. Mannen har helgkörning + att han sågar timmer i kväll och i morgon. Men kanske infinner sig helgkänslan i morgon, för bordet är bokat och vinet inhandlat - attans så kul det ska bli att träffa alla goa tjejer! För visst är ni laddade?!



Kusin Elias...

2008-10-03 | 18:00:24
...har som tur är inte brutit foten när han åkte skridskor, utan "bara" stukat den! Så ta det lugnt och låt foten vila... Vi ses på måndag för då följer vi med farmor till Gafs! Trevlig helg!



© Disney



Armband som stödjer Rosa Bandet!

2008-10-03 | 16:37:59

Tänkte tipsa om ytterligare en produkt som stödjer Rosa Bandet - Sannornas armband!




Min parfym...

2008-10-03 | 14:02:10
...som jag vann tidigare i veckan kom idag! Det är så kul när det ligger paket i brevlådan, specielt sådana som inte kostar något  :-) Förutom parfymen fick jag med lite tester från Dior, inte illa! Frågan är nu bara om jag kommer överens med doften. Jag är rätt kinkig när det gäller parfym...


Foto: Privat


Varför ha gåstol när man har Dobby?!

2008-10-03 | 13:53:15

Foto: Privat

Nu har Luran så smått börja göra ansatser att dra upp sig, och förutom hundkorgen så är Dobby hennes favorit. Han har så bra päls som hon kan gripa tag i med sina små fingrar. Tur han är snäll... Ibland har hon handen full med päls. Stackare! Men det är ju bara för honom att gå därifrån, men han gillar att ligga och se på medan Luran leker och i bland som sagt använder hon honom som gåstol.


Foto: Privat

Ha, ha... Ett klockrent kort! Luran gillar varken kjol/klänning eller strumpbyxor.





"Kanske Oliver"

2008-10-03 | 13:32:13
Så har jag och Luran varit och spanat in världens sötaste "kanske Oliver" (mamman har svårt att bestämma sig i vanlig ordning...). Han var så otroligt näpen och söt, och snäll! Knappt att man minns att Luran varit så liten, och faktiskt ännu mindre. Vad mycket som händer med ett barn under 7 månader! Känns så kul att "kanske Oliver" och Luran ska gå i samma klass när de blir större, hoppas de får lika kul som jag och Angelica hade som barn!


Foto: Privat

 
 Världens sötaste "kanske Oliver" ♥


Tips! Alvtegen

2008-10-03 | 10:12:09
För er som inte läst Karin Alvtegens böcker är det ett hett tips att ta och göra det nu! De är suveräna psykologiska thrillrar som är spännande utan en massa blod och mord. Hennes böcker är översatta till över 20 språk, så hennes historier går hem överallt i världen. Böckerna heter i turordning: Skam, Svek, Saknad, Skuld och Skugga.


Dobby ♥

2008-10-03 | 10:04:25

Igår kväll tog vi och gjorde en "dog makeover". Klorna klipptes och Dobby fick en ny scarf (blå med dödskallar på). Dessvärre blev det inget bad för honom eftersom vi håller på att måla om nere i källaren (vi har duschen där nere och badkar uppe). Men vänta bara, höstbadet slipper du inte Dobby! ;-) Men det var allt tur att vi stilade upp honom igår, för idag under vår promenad stötte vi ihop med en söt liten svart tik med små lockar i pälsen. Gissa om Dobby blev till sig?! Konstigt med tanke på att han är kastrerad... Men många vift på svansen blev det och en hel del bus. Nu ska han få sig ett mumsig ben att knapra på medans jag och Luran åker till Byn för lite baby spaning!





Dobby ♥



Handla rosa!

2008-10-03 | 07:51:12
Det är inte alltid man känner att man har utrymme att skänka pengar, då är det ju super bra att man kan stödja Rosa Bandet genom att handla varor/saker som man ändå brukar köpa men som nu skänker en del av sin vinst per såld produkt till Rosa Bandet-kampanjen. Då gör man en god gärning utan att det egentligen drabbar plånboken :-) Smart!

Jag får till exempel alltid torra läppar på hösten, så vad passar då bättre än en försvarets hudsalva i en Rosa Bandet tappning? Eller varför inte tänka Rosa när man handlar mat? Både Icas ekologiska äpplen och morötter är en del i Rosa Bandet-kampanjen. Likaså har Special K en Rosa Bandet drive. På hösten är inte ljus fel heller, så passa på att köpa Liljeholmens kronljus så skänker du en slant till Rosa Bandet! Och ska du snyta näsan, gör det i Lambis näsdukar så får du inte bara en snorfri näsa utan även ett gott samvete... Städa måste vi ju alla tyvärr, men gör man det med Viledas produkter så går i alla fall en slant till Rosa Bandet vilket kanske gör städningen lite roligare. Själv tänker jag köpa den läckra kalendern/filofaxen på Ica!

Ingen kan göra allt, men alla kan gör lite - tillsammans är vi starka!






För mer smart shopping se Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj 2008!


Utslagen...

2008-10-03 | 07:19:02

...kände jag mig igår eftermiddag/kväll. Men efter att fått i mig kaffe och lite frisk luft blev det bättre :-) Men det blev ändå en myskväll UTAN dator ;-) Därav bloggtorkan! Men nu är jag åter på banan.

Nu:
Fixa frukost, läsa mina dagliga bloggar och göra ett inlägg på temat rosa bandet.

Snart:
Ta en promenad med vovven.

Senare:
Åka och hälsa på Angelica och snusa på nyfödd bäbis!




© Disney

Som en utslagen Ior kände jag mig i går kväll...



Kul missförstånd :-)

2008-10-02 | 14:46:30

Jag läste en rubrik på Evas blogg i morse gällande "löpeld". Genast satte min lilla hjärna igång att  tänka så det knakade - och jag kopplade genast till hundar, tikar, löp... och eld.... Tja, vissa kvinnor kan ju ha brinnande vulva så jag tänkte det var en åkomma tikar drabbades av när de löpte, eller fött valpar :-) Ha, ha! Men så läste jag och insåg snabbt att det handlade om en gräsbrandsartad spridnign av skvaller. Så det kan bli! Skrattar iaf gott åt det ännu (alltså missförståndet, inte skvallret).



 



Avanna tröjorna

2008-10-02 | 14:30:27

Foto: Privat

Mina tröjor från Avanna är ännu snyggare i verkligenheten, så jag är verkligen nöjd! Det roliga är att hon endast trycker upp en begränsad upplaga av varje tryck, så det är inte direkt risk att halva Sverige har dem (ännu iaf...).


Brevlådan...

2008-10-02 | 13:45:51
...innehöll en efterlängtad överraskning idag! Min två Avanna toppar har kommit -j ag visar er senare. Nu ska jag njuta av en toklyxig lunch och umgås med mannen och Luran lite.



Wrom, wrom!

2008-10-02 | 13:41:12
Så har jag och Luran raggat till Ström och varit en snabbis på Dollars. Som tur var hade de både tvättservetter och hundben :-) Det var det viktigaste. Men även gravljus, en röd marimekko kopia av en skål på fot (tänkte ha den till jul), en uppsättning plast vovvar till Luran (nu har hon en egen kennel), barngalge med drake, roliga servetter, scarfs till Dobby och lite annat smått och gott hann landa i min kundvagn innan jag passerade kassan.

Granngården var en besvikelse, men jag fick med mig 4 st skogsljung i alla fall. Pilkorgarna som de annonserat om så stort hade de inte hema... Sedan Ö-bua för att kolla ett tenn armband till en vän, men tyvärr så fanns det inget som passade :-( Däremot fanns det doftpåsar (de kan man aldrig få för många av!). Och sist men inte minst så slank vi in på Helens kläder och köpte lite tuffa baby kläder till en liten Oliver som vi hoppas att få komma och hälsa på å det snaraste.


Foto: Privat

Så var vi på väg jag och Luran, men hon var inget vidare sällskap då hon somnade redan i Fågelsta...


Foto: Privat

Luran brukar inte gilla Dollars, men idag kom jag på lösningen - en förpackning hundben löste allt! Den gnagde hon på i godan ro hela tiden vi handlade. Hoppas hon vill dela med sig med "storebror" sedan bara ;-)


Foto: Privat

Man blir trött av att handla, så i bilen slet hon av sig socken i ren ilska, sedan dunade hon in och sov hela vägen hem. Min sötfis! ♥


En broderad kudde...

2008-10-02 | 08:45:40

... vill jag vinna! Jag tävlar hos Atelje annorlunda om dessa fina vinster:




Sitter utan problem!

2008-10-02 | 08:26:57

Foto: Privat

Plötsligt så sitter ungen helt utan problem! Wow! Kuddarna där bak tycks inte längre behövas... men får stanna kvar en stund till utifall att. Här sitter i alla fall Luran salig, med munnen som en fågelholk och ser på TV4 nyhetsmorgon.


Dollar...

2008-10-02 | 07:33:57
...Store står på min och Lurans lista idag. Vi tänker åka dit för att förhoppningsvis kunna bunkra upp med våtservetter, gravljus och hundben - det är stående saker på min inköpslista när jag åker på Dollars! Och om Luran är på bra humör tänkte jag även svänga förbi på Lantmanna Granngården samt Helens kläder. Men jag önskar innerligt att det var närmare till "stan" jag skulle nämligen så gärna gå på Lindex och köpa Avannas rosabandet tröja... och två par benvärmare i svart respektive grått på H&M, samt doftpåsar på Mias... och... ja, listan kan göras lång. Men det lär dröja innan man tar sig iväg :-( Får väl se fram emot trippen till London istället! Nu ska jag kurera min onda fot som fått en otäck spricka, samt dricka lite te och äta banangröt. Så fortsatt trevlig morgon på er kära läsare!




Jag har äntligen vunnit!

2008-10-01 | 20:23:38

Ja, till min stora förtsjusning har jag vunnit en tävling om parfym hos Linda! Titta in där och spana in hennes blogg och framförallt hennes snygga doberman Greven :-)



Tänka sig... jag som undrade om något spännande skulle hända i ett tidigare inlägg :-) Jag måste ha varit Saida i ett tidigare liv.





Duggregn och vindbyar ute

2008-10-01 | 17:35:56
Vi kom just in efter en promenad i regn och blåst - härligt! Visst har jag berättat att jag ÄLSKAR hösten?! Och nej, jag drack inte upp hela vinflaskan själv, bara ett glas ;-)


Foto: Privat


Foto: Privat


Ni missar väl inte?!

2008-10-01 | 16:54:51
Nej, ni missar väl inte att roomservice drar igång en ny säsong ikväll? Det tänker iaf jag se, så jag bör nog ta tag i målningen i källaren och promenaden med hunden om jag ska hinna något ikväll...



Foto: Kanal 5

PS. Om ni läser detta Johnnie och Mattias, jag har en jätte spännande kåk som ni mer än gärna får komma och fixa! Inte en vinkel är rak  ;-) Ds.





Lyx mitt i veckan!

2008-10-01 | 16:38:18
Nu kan jag meddela att saffran definitivt är mer än en julbaks krydda! Fisk och saffran är inte en dum kombination - så det så mamma ;-)

Lurans saffrans torsk med färsk pasta (4 personer)

Ingredienser:
ca 500 gr torsk eller sej (men annan vit fisk funkar nog också)
1 fiskbuljongtärning
ca 3 dl vatten
ca 2 dl torrt vitt vin
1/2 citron (skal + saft)
1 stor vitlöksklyfta
1 burk lätt creme fraiche chili
ca 2 dl gräddfil
salt, vitpeppar, chilipulver
1 kuvert saffran

Gör så här:
Koka upp vatten och buljongtärningen, vin, saffran och en grovt skuren vitlöksklyfta. Låt sjuda några minuter. Skär torsken i 2x2 cm stora bitar. Lägg i fisken, skalet + saften av citronen. Låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt därefter creme fraichen, gräddfil, krydda med salt, vitpeppar och rätt mycket chili. Samtidigt har du kokat den färska pastan som du nu vänder ner i fiskgrytan. Pastan tar då smak av den goda såsen. Rör ihop och servera med sallad eller ungsbakad broccoli och vitlöksbröd. Och det bästa med allt, vinet som blir över passar perfekt till ;-)



Fisk

2008-10-01 | 14:33:36
Jag tänkte tillaga fisk (fick fin fin fisk av Blå i 30 års present som han fiskat i Norge)  till middag idag. Det ska bli spännande då jag tänker pröva ett nytt recept med bland annat saffran och vitt vin. Till det tänkte jag servera färsk pasta och ugnsrostad broccoli och rödlök i klyftor. Problemet är att jag inte hittar receptet idag (men igår hittade jag det utan problem...) så jag får nog improvisera lite, men så brukar jag ju allt som oftast göra när jag lagar mat - och det kan ju inte gå mer än på tok. I så fall drar jag i mig resten av det vita vinet och trampar iväg och köper var sin korv till mig och mannen på OK ;-)








Luran & mitt fynd!

2008-10-01 | 14:20:03

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat

En svart halsduk med rolig bollfrans blev mitt fynd på Nennaz idag, och Luran gillar den skarp... undra hur länge de där bollarna sitter kvar?! :-)


Nästa år ska jag...

2008-10-01 | 14:04:23
...plantera höstastrar! De är så fina, jag önskar jag hade en stoooor bukett på mitt bord. Levande blommor får verkligen hemmet att kännas lite lyxigare - dammtussar och hundhår till trots ;-)


                                       Bild: STYLEatHOME


Vinn en barntröja!

2008-10-01 | 13:49:04
Jag vinner aldrig något, men skam den som ger sig... Nu hoppas jag att jag vinner en tröja till Luran :-) Förutom att Blingos kläder är färgstarka och snygga, är det ekologiska! Det är ett + tycker jag.



Tröjan är från  blingo.se och tävlingen återfinns här!


Höstinspiration till hemmet

2008-10-01 | 13:40:44
Blogg.se har legat nere större delen av förmiddagen, vilket gjort att jag hunnit surfa på sidor som jar alltid brukar besöka, men även sådana jag aldrig besökt tidigare. Och jag har samlat på mig massor av inspiration till höstmys i hemmet. Tänkte även bjuda er på några fina inspirationsbilder/tips som gör ditt hem så där härligt höstmysigt ♥ (De små bilderna är hämtade från STYLEatHOME och den större från Martha Stewart)



Värmeljus med doft är inte fel så här års. Själv är jag sugen på en variant som luktar nybakade bullar (vilket passar bra då det är kanelbullens dag nu på lördag). Mysiga plädar i soffan eller på sängen är också bra för mysfaktorn. Och MASSOR av kuddar i sängen ska det vara...



Det är skönt att ha det städat hemma, och ett enkelt sätt att få det att se mer ordningssamt ut är att förvara saker i korgar och snygga lådor. Dels praktiskt, dels snyggt! Själv ska jag göra ett nytt försök att köpa mig en pilkorg i morgon på Granngården i Strömsund. Och ytterdörren ska vi inte glömma! Det är inte bara till jul det är snyggt med en krans på dörren, utan en sådan här höstkrans funkar också fint.



Eller varför inte "pimpa" entren till huset med två snygga urnor med höst arrangemang i? Jag hade själv velat ha två urnor/krukor med stora prydnadsenar i...


Lunch och en värmande kopp te!

2008-10-01 | 13:18:28
Jag har ätit min lunch och tar mig nu en värmande kopp te och sitter här i soffan och vickar på tårna och funderar över vad denna dag för med sig för äventyr... Tänk om någon jag inte talat med på länge ringer? Eller så kanske jag går och vinner något? Ett spännande mail eller ett spännande brev kanske hittar till min brevlåda? Eller så kanske jag får en snilleblixt och uppfinner något... eller så fortsätter dagen precis som vanligt :-)