Gårdagens jakt

Jag hade en underbar dag i skogen igår. Vi hade 4 älgar på G - men precis som räven slank de ur näven ;-) Dagen började med att vi samlades på Kronby i vanlig ordning och bestämde vart vi skulle jaga och hur vi skulle passa ut oss. Det var lite vemodigt, det var första gången jag jagade sedan Krut blev så illa sparkad att pappa var tvungen att avliva honom.



Foto: Privat

Vår gamla lada där vi håller till när vi har stokalas och inte ryms i själva kronotorpet som vi har som jaktstuga. På bilden nedan är en vy av andra sidan tomten (läs lägda!).



Foto: Privat


Foto: Privat

Förutom själva jaktstugan som våra jaktgäster brukar bo i har pappa och Läckan var sin barack stående på Kronby där de brukar bo under jakten (ni ser dem i bakgrunden). Här på bilden är det Gneka som tänker gora upp eld, kråkorna blev i alla fall glada ;-)



Foto: Privat

Visst såg mitt pass inbjudande ut?! Jag kan meddela att första timmen gick bra, men sedan frös jag så jag skakade - nagelbit´n var bara förnamnet! Hade det kommit en älg eller två hade de garanterat klarat sig som jag skakade... Nedan bjuder jag på tre vintriga vyer från mitt pass.


  
Foton: Privata








Vendela säger

Vilka fina bilder - man får ju lite hemlängtan ;-)

2008-11-23 @ 10:55:22
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Bantarbritta säger

Åhhh vad härligt... Jag skulle nästan vilja börja jaga, men har insett att jag bara är ute efter naturupplevelsen och att det verkar lite spännande. Sen att skjuta har jag nog svårare, jag är nog lite för blödig. ;)

2008-11-23 @ 19:40:30
URL: http://bantarbritta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: