Inredningstidningarnas julnummer - tips!


Foto: Privat

Jag har bläddrat igenom de flesta inredningstidningarna för jultips, inspiration och pyssel. Några av dem ser ni ovan. Klart bäst är Allers julmagasin! För er som inte lägger pengar på sadant här "rat/fjask" (enligt mannen) så tänkte jag ge er de (enligt mig) bästa tipsen ur Allers julmagasin. Håll till godo!

- Ett tips är att köpa hårda plastdjur, tex hästar (och andra bondgårdsdjur) och knyta en tunn ståltråd runt dem och göra en ögla för upphägning. Doppa sedan djuren i gips (låt torka mellan gångerna, om det krävs fler för att djuret skall bli täckt) och strö på glitter - vips så har man en fin julgransprydnad!

- Gör egna blomsteruppsättningar, en enkel hyacint och en julkula i en vacker kruka är allt som behövs! Billigt och snyggt!

- Köp 24 stycken vackra, annorlunda, roliga julgranskulor och slå in och ha som en "kalender". En efter en hamnar de i granen som blir färdigklädd lagomt till doppare dan!

- Gör ett vackert blickfång genom att rulla olika sorters spetsar kring kulor av olika storlek, sätt fast lite lingonris och du har en vacker dekoration om du samlar ett par i en skål eller på ett fat.

- Har du ingen kruka på blomman du ska ge bort? Ingen fara, linda bara lite vackert silkespapper runt dess plastkruka och fäst med ett snöre, vips färdigt att ge bort! :-)

- Ett annat tips på gå-bort-present är att lägga massor av värmeljus och en vacker tändsticksask i en påse, en enkel och lysande gåva.

- Gör egna julettiketter/julkort, ta grovt papper och lite bokmärken och glitter. Färdigt!

- Gör strutar och/eller smällkarameller och fyll med överraskningar!

- Använd pepparkakor som bordsplacering, spritsa släktens olika namn med kristyr.


I tidningen finns dessutom massor av recept på kakor, godis och drycker! Jag ska göra vaniljstjärnor, vit (och eventuellt även mörk) chokladtryffel, chokladkaffe med smältande glass och saffransmuffins med vit choklad. Jag lägger säkert upp de recepten senare...

Ett annat stort plus med Allers julmagasin är inslaget med Anna som har den här bloggen, det blir liksom mer inspirerande när man ser hur "riktiga" människor har det. Dessutom delar hon med sig av massor av idéer och inspiration som vi vanliga dödliga människor kan ta efter.Vendela säger

Oh - tack för tipsen :-) Har ju inte köpt ett endaste julmagasin i år...än så länge ;-)Vilken mysig blogg "Annas blogg" var :-) Precis som din - jag blir så himla inspirerad varje gång jag tittar in hos dig :-)Ha en trevlig söndagskväll!

1

2008-11-23 @ 16:56:30
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: