Fablernas värld

Jag fortsätter på TV-nostalgi temat, idag kom jag nämligen att tänka på Fablernas värld. För visst minns ni även denna serie? Varje episod inleddes med Ugglan, som även avslutade varje program med orden "simma lugnt". Andra figurer i serien var bland annat Pentti Varg som var elak, Tango Räv som alltid ville ha  "något smaskens", Charles Murmeldjur, Janne Korp, Fröken Stork, Drulle Sköldpadda, Moss Hare, Sten och Sture Bäver, Greta Öring med flera... Det man minns bäst är väl Bert-Åke Varg som var uppläsare/berättare. Programmen var korta, ca 5 minuter, men det fina med dem var att de alltid hade en sensmoral och lärde oss barn något.


Marianne säger

Åh dom var ju såå bra! Hade dem på band och jag vet inte hur många gånger de snurrade :) Hoppas A hittar något sådant snällt som han gillar, så att det inte bara är de elaka programmen han vill se...

2008-10-10 @ 11:25:05
URL: http://mammamarianne.blogg.se/
Vendela säger

Japp det är en Karin Cry! Såg att i Jotex fanns det en ljusstake i liknande form av henne fast för vanliga ljus. Jag gillar verkligen den där modellen, så stilren och enkel men samtidigt piffas den upp av de där söta små tomteluvorna :-)Trevlig helg på dig!

2008-10-10 @ 11:51:13
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
jannica säger

Hejsan , allt bra med dig?

2008-10-10 @ 13:26:34
URL: http://janniiica.blogg.se/
Linda N säger

Oh ja visst minns vi även dom, fast jag minns inte vad dom lärde en ;)

2008-10-10 @ 15:35:37
URL: http://lertorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: