Jag ÄR Ronja Rövardotter!

Ja, i alla fall KÄNNDES det så under min promenad med hunden. Det är en så härlig, klar och färgrik höstmorgon nu, men tidigare låg det tät dimma nere vid sågområdet... Jag älskar dimmma! Tänk er att få springa omkring barfota i en skog full med mossa och skrika ett höstskrik (jag gillar ju hösten mer än våren, så jag skulle skrika ett höstskrik istället). Vidare känns det så magiskt ute då, man väntar bara på att en liten tomte eller ett skumrasktroll ska titta fram bakom en sten eller en stubbe, eller ve å fasa, att en vildvittra ska komma flygande. Rumpnissen med den stora mössan styrde jag ju själv omkring med i vagnen :-)


Foto: Privat

Av alla Astrid Lindgrens verk så är nog Ronja Rövardotter min absoluta favorit och har så varit sedan jag var liten. Naturligtvis älskade jag Pippi Långstrump, Madicken, Alla vi barn i Bullerbyn, Lotta på Bråkmakargatan, Emil i Lönneberga, Mio Min Mio, Bröderna Lejonhjärta med flera, men just Ronja Rövardotter har en speciell plats i mitt hjärta! Jag har som tur är några av dessa böcker kvar sedan jag var liten, och de som saknas kommer garanterat köpas in bara min lilla rupnissa blir äldre! Jag såg att det fanns en DVD-box med filmatiseringarna av Astrids filmer, det blir definitivt något att önska sig till Luran av mor och far föräldrarna till kommande julaftnar och födelsedagar.

Vilken av Astrid Lindgrens alla böcker och karaktärer är din eller dina barns favoriter?



Linda N säger

Alva och vilgot bara älskar Pippi...

2008-09-25 @ 09:57:31
URL: http://lertorp.blogg.se/
Nina Holmlund säger

Jag köpte dom flesta Astrid Lindgren filmerna då Melvin va liten. De är en bra investering. Älskar själv Ronja mest. Underbar film. Melvin tycker oxå om den, Emil och Pippi. Synes kanske på badet idag!

2008-09-25 @ 10:02:02
Faster A säger

Ja det är verkligen underbart väder i dag!

E gillar nog dem alla tro jag =) Men tyckter att bröderna lejonhjärta är lite läskig !!

2008-09-25 @ 10:34:22
Anonym säger

Min favvo är absolut Emil i lönneberga, Men även så tycker jag att Ronja kan få dela första platsen ;-) (obs jag gillar alla Astrids verk) Pysss&kraam

2008-09-25 @ 12:17:47
URL: http://madagen.blogg.se/
Eva säger

Jag tycker absolut att Madicken är bäst:)och Lotta på bråkmakargatan..

2008-09-25 @ 18:33:16
URL: http://evatuss.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: