Använd kondom!

I bilen på väg till jobbet i morse lyssnade jag i vanlig ordning på radion, och en av morgonens nyheter är att HIV/AIDS sprider sig som aldrig förr och att chansen att bli smittad blir så mycket större när man dricker alkohol. Dels därför omdömet blir sämre och folk blir lite mindre nogräknade i val av partner, och att kondomen dessutom ofta "glöms" bort. Dels därför alkoholen i sig gör att viruset förökar sig/får fäste lättare hos mottagaren.

Allt detta enligt färska studier på apor. Och när nyhetsuppläsaren sa detta frustade jag av skratt. I min fantasi såg jag ett gäng lätt berusade apor som dricker öl och är promiskiuösa i sitt leverne.

Kanske inte en allt för missvisande bild av verkligheten?

Många ungdomar gör nämligen både sin sexdebut och alkoholdebut just ikväll. Så snälla föräldrar, ta ert ansvar och tala med era barn/ungdomar och fråga om vad de tänker göra ikväll, kanske kan du titta förbi på festen eller brasan där de tänker vara?

Och om nu någon "ungdom" hittar hit (men naturligtvis även andra som tänker ha tillfälligt sex)  - var inte som en apa ikväll? Okej?

Använd kondom!!!
Petra säger

Hej!

Tack underbara vän.

Nej ingen ny lögn än. Men de tar på en att inte få veta vad som hänt/händer. Men jag måste kanske lägga de bakom mig? Jag vet inte? Jag lär aldrig få svar på frågorna.

Kramar

2009-04-30 @ 09:27:15
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Nina säger

Kloka ord av en klok tjej =)Sam har sovit gott hela natten och nu verkar han va sitt vanliga jag igen! Lite små varm fortfarande men det går nog över!

Dopet är den 9 maj och självklart kommer det bilder sen =)Ja en date vore verkligen på sin plats!

Hade varit skita kul!Ha en strålande valborg!

Å nu vill vi veta en av hemlisarna! Hihi!

Kram

2009-04-30 @ 09:50:34
URL: http://ninuz.blogg.se/
Vendela säger

Ah - ja man ska ha "egen" brasa :-) Hade vi varit uppe i Dorotea så hade vi ju varit ute vid min pappas sommarstuga där de har egen brasa på "barnvänlig" tid :-)Men vad spännande med hemlisen...du måste ju "släppa bomben" innan dagen är slut så min hjärna slipper gå på högvarv skratt (skojar bara!)KRAM

2009-04-30 @ 10:29:57
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Lovisa säger

Nä vi ska inte apa oss i kväll !! hahaJa du du har helt rätt du kan ju hela mitt hus snart !!! det e nog bara inte vilken riktning som det ligger i som du vet men kan ju informera dig om att det ligger till vänster när man kommer upp i fall du tittar förbi i kväll så du hittar dit när du ska sova finns gott om plats !!!

2009-04-30 @ 10:33:15
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/
Petra säger

Hej!

Ja jag ska göra ett försök. Jag lovar!

Tack vännen för all omtanke!

Kramar

2009-04-30 @ 10:43:05
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Mari säger

Hahahaha! Du är allt bra härlig du, men ska ta till mej detta.....:-)Kram!!

2009-04-30 @ 11:02:47
URL: http://marityrenia.blogg.se/
lolla säger

hejsan

vilka roliga tävlingar du hittat, jag ska vara med

hoppas på tur för oss båda

kram lolla

2009-04-30 @ 11:43:54
URL: http://lollashus.blogg.se/
Marianne säger

Vad klok du är!! Nej usch, det närmar sig med stormsteg de tiderna, eller är vi redan där tro?? Törs inte tänka på den närmaste tiden med en tonårstjej i huset...Har slängt iväg en beställning till OA PIP idag faktiskt, mest för att de är så snygga, såg dem på Sam och blev förtjust :) Så nu är det fritt fram för dregel!

Hoppas du och din familj haft en fin kväll!

2009-04-30 @ 21:12:21
URL: http://mammamarianne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: