Idioti!

Men med tanke på inläggets rubrik så är jag naturligtvis upprörd över något, och idag råkar det vara på opraktiska barnkläder.

Jag har många gånger frågat mig hur förskolepersonalen orkar alla dessa av- och påklädningar. Själv är jag svettig efter att ha klätt ETT barn...

Företagen som tillverkar barnkläder (och då främst ytterkläder) borde lägga tid och energi på att ta fram praktiska kläder snarare än snygga. Men det bästa är ju naturligtvis om kläderna är både och, vilket inte borde vara en omöjlighet?! En ur personalen på Lurans dagis kläckte en ypperlig idé, varför skickar inte företagen ut en enkät till förskolor i olika delar av landet för att undersöka vad som anses bra/mindre bra? Och sedan tillverka barnkläder utifrån dessa önskemål - snacka om affärsidé!

Trånga jack- och ärmslut och tajta overaller/byxor som är svåra att få över skorna är inget ovanligt. Och skor vars skaft är allt för trånga för små krumma barnben är ett annat exempel.

Som förälder kan man kanske stå ut med detta, och nöja sig med att irretera sig lite lagom var gång man klär på/av sitt barn - men tänk på förskolepersonalen!!!

Jag skulle ha full förståelse om de angav önskemål på vilken sorts ytterkläder man som förälder sätter på sina barn, och jag skulle gladeligen följa dessa önskemål för att underlätta deras dagliga arbete, men även mina egna av- och påklädningar av en ibland sprattlande Lura...

Finns det något märke som ni anser vara bättre respektive sämre ur detta avseende?Dagens tävlingstips:Tävla hos Decorate Me baby, tävlingen avslutas 30 april.


Emelie säger

Jag är sådär nojjig att Miltons kläder inte ska funka på dagis. Så fort jag köpt nytt (skor/jacka/stövlar) ber jag typ dem att recensera till mig hur det funkar, hihi

En gång glömde jag ta dit nya gummistövlar så de som fanns där var typ 2 nr för små...tjohooo...

Hoppas du får en fin dag!

KRAM!

2009-04-22 @ 11:46:19
URL: http://mrsojvindsson.blogg.se/
Petra säger

Hej!

Ja jag har tänkt samma tanke många många gr. Bra fråga.Tusen tack gulliga du!

Jo vi ska allt ha en underbar dag hoppas jag!Kramar

2009-04-22 @ 12:00:03
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Speja säger

Håller med. Jag blir galen på små halsringningar. Mina barn har ganska små huvuden, ändå håller jag på att slita skallen av dem när jag ska försöka få av dem en del tröjor. Nu kollar jag i alla fall det som jag själv köper.

2009-04-22 @ 12:11:02
URL: http://spejasprov.blogg.se/
Emma säger

Har tidigare jobbat på förskola och det är många ggr man får bita sig i tungan för att inte svära. Bra förslag att skicka ut en enkät till förskolorna!!

2009-04-22 @ 12:28:41
URL: http://emmalajnens.blogg.se/
Emma säger

Samma fick jag höra från säkerligen samma dagisfröken. En litet frågeformulär - Pang bom & saken är biff.Är otroligt nöjd med Didrikson, dragkedja vid benslutet som är ytterst nödvändigt att ha då barnet kanske har underställ, tjocksockor osv - Det blir trångt & då är dragkedja kanon. Däremot frågar jag mig alltid varför de inte gjorde en dragkedja vid ärmslutet? Minst lika trångt. Dagisfröknarna gör ett kanonjobb vintertid med alla dessa j*vla kläder (det känns så när klockan närmar sig 9-tiden på morgonen & man bara fått på tjocksockorna).Jag lägger gärna ut extra pengar på rejäla ytterkläder men då vill man verkligen att kvalitén skall vara 100 %-ig, men även att de är praktiska, vilket verkar fallit bort i glömskan ibland.:) Hoppas allt är bra annars. Kramis.

2009-04-22 @ 12:44:13
URL: http://hearrtbeats.blogg.se/
Angelica säger

Har jobbigt många timmar på förskolan och när det är dags för utgång blir det minst sagt svettigt. Värst tycker jag var dessa stövlar med olika djurmotiv. Så jäkla trånga över vristen(typ).För övrigt har jag ett sånt där kakfat i svart, mycket snyggt är det.

2009-04-22 @ 12:46:50
URL: http://gekaeriksson.blogg.se/
Nina säger

Ja fröknarna gör ett kanon jobb! Stor eloge till dom! Å jag håller fullständigt med, många ytterkläder är opraktiska.

Jag är nöjd med snowpeople kläderna faktiskt!

Fast nu vet jag ju inte hur dom är till små barn!Kramelikram

2009-04-22 @ 13:12:16
URL: http://ninuz.blogg.se/
lolla säger

hejsan vännen...

ja barnkläder ska ju vara både praktiska och bekväma och lätt tvättade... Ibland saknar de alla tre faktorerna då blir man crazy....

Tävla ska jag göra vilka snygga kakfat

må så gott lolla

2009-04-22 @ 13:27:21
URL: http://lollashus.blogg.se/
Erika säger

Jadu...bra barnkläder är ju en hel vetenskap ibland.

Jag beundrar alla som jobbar på dagis, å har det engagemanget & tålamodet som behövs. Jag skulle nog inte klara mer än en halv dag (MAX) på dagis innan jag skulle bryta ihop å svära å gorma å leva faan! Tycker det är nog å klä på sina egna barn, men dom gör ju inte annat än å klä på/av barn ibland tycker man! Kram på ER!

2009-04-22 @ 15:54:05
URL: http://tallbacka.blogg.se/
Sanna säger

I now... man lär sig till slut..Det är så skönt att våren är här, fast den tiden är jobbigaste.. Två dagar i rad har jag hittat min son i vattenpölen och igår tänkte jag stakars mamma som ska ha med den lortgrisen hem..Så var det sonen min som låg där nöjt... Han har en förkärlek till vatten.. ute i allafall...Hoppas att allt är bra med dig ska läsa igenom under kvällen du vet en gör något läsa ett inlägg till och fortsätta..Kramar om dig

2009-04-22 @ 16:04:45
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
carola säger

ja tänk vilket jobb du har:)

Jag är helt sllut när jag är klar med mina jag..Vilken tävling..måste tävla lite i kväll ser jag..

kramisar

2009-04-22 @ 16:22:21
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Tekla Maräng säger

Är kass på barnkläder nummera. polarn och pyret hade jag mycket till mina ungar men som sagt den yngsta är ju snart 26år.hahaha.

I min mugg sitter en pelargon stickling just nu.

Å får ni hem lillebror till helgen! Så spännande.

Låter skönt att vara saknad, men som sagt man är ju först och främst mamma. Men det kliade i fingrarna att liksom nypa till mig någon timme av datorn, men jag lät bli.

Luran ser verkligen ut att gilla mums mums...

Ha det gott Marie:)En pallkrage är väl ingen dum idé för en kryddträdgård.

2009-04-22 @ 18:06:01
URL: http://teklamrng.blogspot.com/
Tekla Maräng säger

Hm du skrev hemlighet?! Nu har jag fått myror i hela huvudet.:O)

2009-04-22 @ 18:07:26
URL: http://teklamrng.blogspot.com/
Livet i byn säger

Kul att du vill vara med och tävla hos mig :0)~Livet i byn

2009-04-22 @ 18:45:31
URL: http://livetibyn.blogg.se/
Maria säger

Hej! jag hade ett par galonbyxor som heter zipizi. De var helt suveräna tyckte dagispersonalen eftersom det var dragkedja hela vägen på bägge benen. Kan rekommendera ett par sådana. Jag köpte mina på noliamässan i Umeå.

Ha det bra!!

2009-04-22 @ 19:16:17
Malin säger

ja, visst blev det mycket bättre än den förra! Tycker jag med! ;) och framförallt somrigt! Den gröna texten var så jobbig att läsa. Så nu är jag jättenöjd!Kram kram

2009-04-22 @ 19:24:08
URL: http://malincatarinas.blogg.se/
Lindisen säger

jadu som förskolepersonal får man bita ihop =) men man blir ibland rätt irriterad på opraktiska kläder!jag köpte ett par värdelösa stövlar till Inez, hennes knubbiga små vrister fick ju inte plats med raggsockor på... irriterande!jag har ett sånt rött kakfat och det är super, har frukt på det just nu =)

2009-04-22 @ 19:28:00
URL: http://www.lindisen81.blogspot.com
Christina säger

Hej

Jag har arbetat på förskola i 34 år och håller med dig. Vantar är det största problemet, finns inga riktigt bra. Är så glad att här nere i Skåne är overall tiden slut. Men visst har man många gånger önskat att man kunde få bestämma vad barnen ska ha på sig på dagis.Knytskor skulle förbjudas.

Ha det bra

Christina

2009-04-22 @ 20:06:22
URL: http://grandmother.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: