Tibertusdagen

Vet ni vad det är för speciellt med Tibertusdagen? Jo, enligt gammal folktro ska björnarna lämna sitt ide denna dagen (det är även en så kallad "märkesdag" i Bondepraktikan) . Spår i skog och mark avslöjar dock att björnarna redan börjat röra på sig...

Det är emellertid inte bara björnarna som tinar fram denna tid på året. Jag kom just in efter att varit ute och plockat skit bokstavligen talat. Många påsar blev det, och då är fortfarande en bit av tomten "oplockad". Som tur är har Dobby ett par tre, fyra ställen där han gör nr 2, så när man väl lokaliserat dessa platser går det fort att städa. Det som gömms i snö kommer sannerligen fram i tö! Jag kan meddela att jag är glad att vi aldrig prutat på kvalitén på fodret, för med tanke på att det är lämningar efter en rottis skulle mängden kunnat varit betydligt mer omfattande om han fått ett billigare foder. Men nog med "skitsnack" nu ;-PSanering har pågått på fler fronter hemma hos oss idag. Mannen har gjort ett storkok av Lurans nappar, samt bytt kudde och sängkläder i Lurans säng. Vi vill verkligen inte att ögoninflammationen och de övriga förkylnings bacillerna ska återkomma! I morgon blir det nämligen förskola för Luran igen.

Nu ska jag se "Hitta hem" och sedan ta en dusch och följa Lurans exempel och duna in.

Önskar er en fortsatt trevlig kväll!

KRAM


Psst! Är ni fler som är sugna på penseér kan jag skvallra att världens bästa Jenny på Blomster skulle köpa in några plantor under veckan förutsatt att återförsäljaren hade några - toppen! Då kan man göra lite vår på bron till helgen!
Ingela la la säger

Har ni stött på björn någon gång? Jag vill ju så gärna träffa en björn, under förutsättning att jag vet att det kommer gå bra ;-) Där mamma bor har dom träffat på björn några gånger..Hoppas att Luran får vara frisk nu! Alltid skönt att koka nappar och bädda rent efter sjukor.. Det blir lite friskare då =)Kram ingela

2009-04-14 @ 19:48:49
URL: http://ingelalala.blogspot.com
Malin säger

Vi hade en jätte härlig påsk vännen. Underbart väder och allt. Hoppas att ni hade detsamma och att Luran piggat på dej nu, så att det är full fart igen =)

Jodå, nu kan han allt titulera sej som stor fiskar´n :p inte alls illa! och dessutom ett rejält klirr i kassan. Det trodde vi aldrig, att han skulle ta hem segern.Stora kramar vännen!

2009-04-14 @ 19:59:08
URL: http://malincatarinas.blogg.se/
carola säger

huh..jag har björnskräck..fast tycker dock att dom har rätt att finnas i skogarna.I går tvättade vi alla täcken och kuddar..det är skönt:)

kramar tjejen

en trött carola ska träffa john blund nu

2009-04-14 @ 20:08:55
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Mija säger

Oh herre jösses, det var inte lite nappar!! skrattar Underbart!

2009-04-14 @ 20:17:14
URL: http://mammamija.blogg.se/
Sara säger

Oj, dessa nappar. Kommer ihåg hur man sprang på kvällarna och letade. Trots att man hade en hel hög hemma så var dom alltid borta lagom till nattningen.

2009-04-14 @ 20:27:30
URL: http://attbaravarasara.blogg.se/
Bus säger

Vilken tuttarmé. Vad skönt att höra att lilla Luringen är på g igen. Kram

2009-04-14 @ 22:44:28
URL: http://ulriksfors.blogspot.com
Nita säger

Så snart vi har flyttat så ska det bli blomsterprakt i nya huset minsann :-) Jag saknar atrt ha en massa fina blommor runt i fönstren. Nu får jag dubbelt så många fönster att fylla upp med en massa fina blommor. Jag ska nog odla lite själv också tror jag :-)

2009-04-15 @ 08:09:46
URL: http://www.tigerlilja.se
Sanna säger

=) Så ser det ut hos hos oss med, men nu så börjar det bli lite... mindre av den varan..

2009-04-16 @ 07:42:56
URL: http://sannasuppner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: