Världsbokdagen

Världsbokdagen är en temadag instiftad av UNESCO 1995 för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. Idéen kommer ursprungligen från Katalonien i Spanien där man sedan 1900-talets början firat skyddshelgonet Sankt Görans dag den 23 april, genom att ge en bok i gåva till dem man tycker om och få en ros tillbaka. Med inspiration från denna tradition instiftades så världsbokdagen som alltså infaller den 23 april.

Att ge en bok i gåva till dem man tycker om tycker jag är en lysande idé, själv skulle jag inte ha något emot att få Per Morbergs kokbok i present...

Dagen uppmärksammas på olika sätt runt om i landet och i världen. I Vilhelmina så arrangerar man till exempel en boklunch med anledning av världsbokdagen. När man besöker Hotell Wilhelmina för att äta sin lunch kan man samtidigt passa på att lämna in en eller ett par av sina böcker som man läst eller har dubletter av och byta till sig nya böcker, visst är det en bra idé?!
Vilken bok önskar du dig?Kvällens tävlingstips:Titta in och tävla hos Wiggo, avslutas den 27/4.sara säger

Precis den boken vill jag också ha...

Eller Leila bakar. Känns som alla har den boken utom jag :)

Smart det där med att byta böcker. På hotellen vi bott på i Thailand är det samma sak. Många lämnar kvar sina böcker. Resväskan är ju full av annat :)

Vi gjorde detsamma

2009-04-22 @ 20:04:59
URL: http://attbaravarasara.blogg.se/
Maja. säger

den där vill jag också ha, hans matprogram är faktiskt riktigt bra, en av få jag verkligen gillar:) kan tipsa om Leilas bok också, bra recept!

2009-04-22 @ 20:13:12
URL: http://mcaria.blogg.se/
Nina säger

Ja våran dag och kväll har varit kanon!

Förutom för en stund sen då Sam skrek som kniven satt i han =( Å han som inte brukar säga ett pip =( Blev ju orolig att nått va fel. Mamma fick komma å ta över! Men nu sover han sött. Så jag hoppas att han är glad då han vaknar! Han kanske håller på att bli sjuk?? Vem vet!Ja jag har ju frågat Candis om hon kan hjälpa mig!

Måste bara komma på hur jag vill ha min blogg först!Kram kram

2009-04-22 @ 21:12:54
URL: http://ninuz.blogg.se/
Sanna säger

Det tycker jag är en kanon ide.. böcker är det bästa jag vet, kanske konstigt eftersom jag är dyslektiker, men jag har lärt mig att tycka om böcker...Saknar dig vännen.. är det inte dags för fler så du kan vara hemma och prata med mgi igenom bloggen.. =)Härom natten dagen innan jag skulle till tandläkaren så kunde inte jag sova på hela natten.. Då ligger jag och pratar med mattias så han blir tokig..Så då kom jag på en underbar grej klockan fyra på natten att vi ska åka upp och hälsa på i doreta..Vi ska ta ungarna och åka till jönseles djurpark och så ska vi tälta.. Sedan åker vi till doreta..Mattias tyckte att vi kunde prata vidare om det i morgon =) Men han tyckte det var en bra ide, för så kanske det blir lugnt med Therese ditt och hit ett tag =)Kramar om dig vännen nu blir det sängen för min del för i morgon är det ett stor prov för mig..Kram

2009-04-22 @ 21:53:49
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
Veronica säger

Hej!

Ja, än har jag inte skaffat denna bok, så denna hade jag absolut önskat mig! Hoppas allt är bra med er. Kram kram

2009-04-22 @ 22:02:05
URL: http://lillatjejligan.blogg.se/
carola säger

jag har alltid läst så mycket men nu hinns inget..

tycker om självbiografier, sanna berättelser..

Sitter bara och gråter då:)kram och natti natti

2009-04-22 @ 22:10:30
URL: http://mammacarola.blogg.se/
maja säger

Hej, riktigt kul och intressant blogg du har!

Jag skulle gärna vilja ha den du visar, men även Leila bakar, men allra helst en nr 4 av Stieg Larsson som fortsättning på trilogin. Den absolut bästa jag har läst! Men vi f väl se hur det blir med det..är ju inte så lätt liksom..

2009-04-22 @ 22:17:13
URL: http://trebarnsmamman.bloggsida.se
sara säger

Ja, nu är det inte så länge till Thailandsresan. Vi åker den 27 maj. Längtar tillbaks såååå mycket. Vi har blivit helt Thailandsfrälsta hela familjen ;)

2009-04-22 @ 23:06:37
URL: http://attbaravarasara.blogg.se/
lolla säger

morning

hade ingen aning om det här med världsbok dagen, kul.

Jag skulle gärna tacka ja till Leila bakar.

kramar lolla

2009-04-23 @ 06:32:00
URL: http://lollashus.blogg.se/
Bus säger

Vilken himla smart idè detn där med att ta med sig en bok å byta...Tror du att det är nån som är intresserad av en som handlar om mikro-organismer och lidande, fniss?

Har jobbat som en tok (snarare praktiserat) den här veckan , ledig idag och jobbar igen fr,lö,sö och måndag. Dessutom har jag en inneboende sedan några v och hon har fått bo i "datarummet" så det är därför det lyser lite frånvaro i mitt bloggande..

Hoppas att du får en bra dag, det ska jag försöka att ha. Stor kramis <3

2009-04-23 @ 08:26:44
URL: http://ulriksfors.blogspot.com
Maja säger

Hej igen, ja visst är burkarna fina!

hittade dem på frapp.se.

2009-04-23 @ 08:29:53
URL: http://trebarnsmamman.bloggsida.se
Jenny säger

Hahaha jag började nästan fundera om du missat mitt "blogginlägg" det var framförallt du som jag tänkte skulle reagera! ;) hihiJa den kan då inte vara så himla jobbig eftersom den är 25%. ;)

2009-04-23 @ 08:49:06
URL: http://vardagarmedjenny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: