Bojkott

På senaste tiden har jag fått vara förbannad över än det ena än det andra. Men jag har bitit ihop då jag inte vill hänga ut någon eller några mer eller mindre falska och inkompetenta människor i bloggen. Men nu tänker jag göra det - för senaste "boven" är ett multinationellt företag. Sony Ericsson. Vilket skitföretag! Här köper vi en plomberad NY telefon, men när vi packar upp den så innehåller den 4 bilder av mer eller mindre dålig kvalite på en utländsk familj. Uppenbart fotade av en privatperson.

Minns ni tidningsrubrikerna för något år sedan?! Mobilföretag som plockar ihop "nya" telefoner av begagnade och reklamerade telefoner. Gammalt innehåll med ett nytt skal. Jätte bra idé i dagens konsumtionssamhälle där vi borde återvinna mer, MEN då borde inte telefonerna säljas som nya utan bättre begagnade!

Tror ni att det multinationella företaget vill kännas vid detta? Naturligtvis inte, de skyller på återförsäljaren.

Knappast troligt att vår lilla OKQ8 mack har resurserna att plombera om telefoner, och knappast intresset av det heller... Dessutom är inte utbudet särskilt stort på utländska familjer att fotografera på vår lilla ort. Så det är en omöjlighet. (Däremot har de världens bästa service och ska genast ersätta oss med en ny telefon! - men vem vill egentligen ha en ny gammal telefon till?! Jag tror nämligen att Sony Ericsson har detta som affärsidé.)

Då var det istället mackens återförsäljare som var boven i dramat enligt det multinationella företaget. Kanske skulle 20:20mobile, som är mackens återförsäljare, ha ett ekonomiskt intresse av att plocka ihop gammla telefoner, men jag tror knappast det. De hävdar med bestämdhet att de köper in plomberade försändelser från just Sony Ericsson som de i sin tur säljer/distribuerar vidare.

Så, vad tror ni?!

Jag vet i alla fall vad jag tror - och ett är klart att än är inte sista ordet sagt...Therése säger

Herrejisses så dumt!!!

Jag har faktiskt inte hört talas om detta innan, men som det låter när du förklarar, så tror jag också absolut det är Ericsson som ligger bakom det!

Förstår att du är förbannat, för det hade jag också minst sagt blivit!

Du borde bli ersatt med en ny (alltså HELT ny då) plus en bonusgrej som kompensation!

Hoppas det löser sig för dig ;-)

Kram Therése

2009-08-10 @ 15:07:04
URL: http://idafiliphugo.blogg.se/
maria säger

Åh så idiotiskt!! En bekant till oss var med om samma sak...att hans nya telefon hade en gammal adressbok i sig...och det är juh också väldigt konstigt...minna inte hur det gick men jag antar att han fick en ny telfon igen...men vem vet om den verkligen var ny!!!

Stå på dig!!!

kram

2009-08-10 @ 15:18:24
URL: http://cupcake.blogg.se/
Amanda säger

Men fy så dåligt! Nu blev jag upprörd också! Så där kan det ju ite gå till! Nej skäms på dom!Hoppas du får den ersättning du har rätt till!

Kram

2009-08-10 @ 15:30:07
URL: http://creyla.blogg.se/
Angelica säger

Detta har jag hört talas om av en vän som köpt en telefon i butik och sen hittade massa fotade bilder på den.

2009-08-10 @ 16:07:48
URL: http://gekaeriksson.blogg.se/
Vendela säger

Men det var det värsta jag hört!! Köper man en ny telefon så ska den ju för fasen vara NY!Nä - stå på dig! Kontakta konsumentverket och häng ut dem i pressen: Aftonbladet/Expressen!! Så här får det ju inte gå till!Kram kram

2009-08-10 @ 16:23:36
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Lindas krypin säger

Hej!Men fy f_n vad arg jag skulle ha blivit! Det där låter ju mycket konstig. Stå på dig och ge dej inte förrän du vet var blundern skett!

2009-08-10 @ 17:56:46
URL: http://lindaskrypin.blogg.se/
Emma säger

Så jäkligt måste man bara säga, men om man blir förvånad?!

Nej kanske inte dom försöker ju bara kräma ur pengar...riktigt illa!!!

Men vad snäll peersonal på macken!Jag skulle inte heller ge mig, så stå på dig!

Kramizar Emma

2009-08-10 @ 18:29:27
URL: http://liljan.blogg.se/
Hanna säger

Ååh så arg man blir när man läser detta! Varför vill man slänga ut hur mycket pengar som helst på en mobil som inte är splirrans ny?! Dåligt! Buu för företag som är falska! Lycka till! Kram

2009-08-10 @ 18:31:54
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Jenny säger

Usch, och jag tänker på vad läskigt om mina bilder skulle hamna någonstanns i världen. Tack o lov har jag inte tagit några snuskbilder, men det kan kännas nog så privat på vanliga bilder på familj och vänner.Köper Ok direkt från Sony Ericsson förresten? Eller äre ytterligare någon mellanhand?Annars ville jag tacka för tipsen kring ek. Nu blev det inte något ekskåp den här gången. Men det är helt okej. Hur går det för dig med skåpet? Jag råkade hitta det på blocket faktiskt, såg att det var kvinna från Doreotea som lagt ut det.Kramar

2009-08-10 @ 18:47:35
URL: http://vardagarmedjenny.blogg.se/
Annas inspiration säger

Näää fy 17!

tack för varningen.kram Anna

2009-08-10 @ 18:50:50
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
sara säger

Kan tro att du är förbannad. Köper man nytt vill man ju såklart ha nytt. Men frågan är vem som ligger bakom det. Antagligen är det sony ericsson, men det kan lika gärna vara återförsäljaren. Tråkigt är det iallfall...

2009-08-10 @ 19:03:47
URL: http://attbaravarasara.blogg.se/
Sanna säger

sånt där är så himla typiskt och alltid ska alla skylla på varandra och ingen ta på sig skulden!Tur att ni bor på det lilla ställe ni bor så att säga så att ni fick den utbytt! Jag slår vad om att hade det hänt på typ Siba här nere så hade dom inte gjort ett skit...Går det inte att kontakta konsumentverket eller dylikt? jag tycker verkligen att ni borde driva saken vidare!

2009-08-10 @ 20:11:44
URL: http://saos.blogg.se/
Mari säger

Jodu!! Det är nog änna riktiga rackare de där stora företagen. Sen är det ju enkelt att skylla på andra.

Kanske en som gör/arbetar med mobiltelefonerna lånat hem den och fotat familjen, verkar ju rätt troligt. Värsta detektivarbetet nu då.

PÅ DOM BARA!!Kramar!!! Ha det så bäst!

2009-08-10 @ 20:12:15
URL: http://marityrenia.blogg.se/
Sanna säger

och jo... kontakta någon tidning också! ni behöver ju inte visa era ansikten så att säga men så att det blir uppmärksammat och ifrågasatt! jag kommer osökt in på tanken om plusgubben :P

2009-08-10 @ 20:13:36
URL: http://saos.blogg.se/
lolla säger

hejsan

jäkla galningar och ett sånt stort företag fy fy...

egentligen skulle ni kontakta en tidning och tala om vad som hänt för att varna andra....

kram lolla

2009-08-10 @ 20:30:00
URL: http://lollashus.blogg.se/
Åsa säger

Men fy. Jag tror helt klart att det är Ericsson.

Kolla den nya telefonen noga.

Åsa

2009-08-10 @ 21:11:30
URL: http://fyrabarnsmamma.webblogg.se/
Åsa säger

Min bror fick oxå en begagnad telefon (oxå en ericsson). Han var inte nöjd. Helt sjukt att dom får göra så!

2009-08-10 @ 21:22:48
URL: http://ostor.blogg.se/
Inspirera Mera säger

Vilken skandal! Hur tusan tänker de egentligen?

2009-08-11 @ 01:17:26
URL: http://inspireramera.se
Malin säger

Fast nu är det inte bara just Sonyericsson detta inträffat med, vet faktiskt de som råkat ut för samma sak (gamla foton, telefonnummer) med både Nokia och Samsung... Irritersamt och rent förjävligt i vilket fall som helst, köper man en ny telefon vill man ju ha just en NY! Tror ju inte Ok Dorotea har nåt alls med saken att göra, knappast heller någon annan butik man köper telefonen från. De skickas ju till stora serviceverkstäder för reparation osv - kan tänka mig det som går att använda sparas hos sådana och sedan sätts ihop och levereras tillbaks ut till återförsäljare som säljbara objekt... :-S

2009-08-11 @ 08:19:16
Malin säger

Och igen då :-D. Själv skulle jag riva upp himmel o jord om det hände mig, bli riktigt förbaskad! Någon skrev tidigare, kontakta Plus. Tror faktiskt de haft uppe nåt sånt ärende för flera år sen, kanske läge att ta upp igen att det fortfarande pågår!

2009-08-11 @ 08:22:08
c säger

va??

Jösses om det vore jag, skulle bli galen...jodå, hon såg så lycklig ut..Hon var förresten supertrevlig, jag har inte gillat henne..

Han spelar i Basic Element hennes kille...Var hård nu...

kram kram

2009-08-11 @ 09:35:03
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Mija säger

Man ska INTE ge sig i kampen mot jättar. Det är min erfarenhet. Kunden har rätt och kämpar man och käftar tillräckligt så brukar rättvisa skipas.Lycka till

2009-08-11 @ 12:05:46
URL: http://mammamija.blogg.se/
caroline säger

Jag tror absolut det är som du tror och det är så dåligt att man inte kan lita på att man får en ny produkt då man faktiskt betalat för det.

2009-08-11 @ 16:13:57
URL: http://carolinesblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: