I de lugnaste vattenI helgen plöjde jag denna bok, I de lugnaste vatten, av Viveca Sten. Jag insåg snabbt att jag fått en ny deckardrottning att följa! Tack för det Ulf! Nu längtar jag tills jag får börja läsa efterrföljaren, I den innersta kretsen.

adlibris ges denna introduktion till boken/författarinnan:

Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En man tar en tidig promenad med sin hund. Plötsligt gör han en makaber upptäckt: på stranden har en manskropp, inlindad i ett fisknät och med en repögla om midjan, flutit i land.

   Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen kallas till platsen. Med ett förflutet inom sjöpolisen och sommarskärgårdsbo sedan barnsben har han den perfekta lokalkännedomen.

   Mannen identifieras som en Krister Berggren, anställd på Systembolaget, ungkarl och försvunnen sedan påsken. Ingenting tyder på att ett brott har begåtts och fallet är på väg att avskrivas som en olycka. Då hittas en kvinna brutalt mördad på ett av Sandhamns pensionat. Thomas känner genast igen henne: Kicki Berggren, Kristers kusin, som han talat med tidigare under veckan.

   Nu är det ingen tvekan längre. En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar för varje dag. Det är semestertider och personalstyrkan reducerad, och när Thomas mer erfarna kollega reser bort blir det han som får ansvar för fallet. Plågad av förlusten av sin nyfödda dotter och ett havererat äktenskap kastar han sig in i utredningen. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo ...

   Det blir ett svårt arbete. Ledtrådarna är få. Vad hade kusinerna för anknytning till Sandhamn? Vilken är den felande länken? Till sin hjälp får Thomas barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön. Nora brottas även med egna problem. Hon försöker kombinera rollen som småbarnsmamma med ett krävande yrkesliv som bankjurist. Men det är inte det lättaste, särskilt inte som hennes man hellre är ute och seglar än tar del i familjelivet. När Nora får ett erbjudande om en befordran ställs allt på sin spets.


I de lugnaste vatten
är den första boken i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektören Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Det är en roman i Camilla Läckbergs och Marie Jungsteds anda, där spänningen kombineras med levande miljöskildringar från Stockholms skärgård och vardagslivets glädjeämnen och bekymmer.

Boken får fyra och en halv Luror av fem möjliga,
så köp/låna den bums om du vill ha lite spänning i tillvaron...


Ps. Glöm inte att anmäla dig till min tävling där
du kan vinna en seLes bräda med texten
"Bä, bä vita lamm" om du ännu inte gjort det! Ds.
Petra säger

HEj!

Jo de e underbart att hon klättrat vidare i utvecklingsstegen nu. Nu kan vi njuta av tiden ihop och bara va igen. Underbart. Idag är sista dagen utav vårt sommarlov. Så vi ska bara njuta.

Ja jag förstår att de e trist att ha IKEA så långt bort. Jag älskar IKEA. Där e kul att gå o strosa.

MAssa varma kramar

2009-08-17 @ 08:41:19
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Annas inspiration säger

Så himla skön avkoppling att läsa,

tack för tipset!ha en bra dag!

kraaam

2009-08-17 @ 09:00:48
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Bus säger

Hej på er!

Hoppas att du har det bra på arbetet idag.

Kanske tar du dig en liten sväng ut i bloggvärlden ändå ;)

Den boken låter som om den är värd att läsa. Jag har svårt att sätta mig ner och läsa men jag jobbar på att ta det lite lugnare, men kan dock aldrig lära gamla hundar att sitta. Ljust el mörkt ja, det blir nog mörkt i köket och ljust i vardagsrummet, kanske.

Idag skiner solen, vi har ju ledigt så vi får väl se vad dagen bjuder på. Imorgon ska vi ta oss en tur till Ösd, busarna och jag. Det är någon som har växt nästan en dm på längden i sommar, hm. Lite kläder är absolut nödvändigt. Funderade faktiskat på att åka till Dorotea på fredag om det skulle passa dig, om inte så får det bli en annan gång. Kram till dig

2009-08-17 @ 09:09:36
URL: http://ulriksfors.blogspot.com
Emma säger

Självklart skriver ja på bloggen vad som ploppade ut ur magen på syster=)

2009-08-17 @ 09:27:52
URL: http://emmaochviktor.blogg.se/
Åsa säger

Låter som en kanonbok ju! Jag älskar deckare! Är inne på sista boken i mankells wallanderserie så nu måste jag hitta nåt nytt att läsa! =)

2009-08-17 @ 10:13:29
URL: http://ostor.blogg.se/
Marika Sprinzl säger

Den var kanon - har oxå läst den... Hon skriver så bra :) Kram på dig!

2009-08-17 @ 15:23:29
URL: http://www.marikaobenson.blogspot.com
Mari säger

Den läste jag oxå semestern och den var superbra, sak kolla vad hon har mer för böcker att köpa, kan verkligen rekommenderas av en deckartokig som jag.....kan inte begripa att man kan gilla mord och sånt ;-)Kramen!

2009-08-18 @ 07:10:00
URL: http://marityrenia.blogg.se/
Jenny säger

Åhhh toppen! Låter ju som något för mig. ;)

2009-08-19 @ 08:22:39
URL: http://vardagarmedjenny.blogg.se/
Di. säger

Sällan jag läser här men ibland så! Kul att se att du skrivit om den här men boken,läser den just nu. Köpte den efter ett besök på sandhamn i sommar! Kul när man känner igen sig i naturen som beskrivs i boken.:-) I övrigt har du en mycket bra blogg!!

2009-08-19 @ 21:51:27
URL: http://pocht.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: