Svamptider


I fjol köpte jag mig lilla svampboken i förhoppning att våga mig ut i skogen och plocka lite svamp, inspirerad av både Lovisa och Maggan. Dessvärre blev det ingen svamp plockad, då jag fegade ur och kände mig osäker på om jag verkligen skulle våga äta svampen... Men i år ska jag ut, och till min stora lycka har just Maggan lovat att följa med på en intoduktions svampplockning! Vi siktar på en helgdag i slutet av augusti eller i början av september - visst?

Tänk så lyxigt att förutom kantareller även ha torkad eller förvälld blandsvamp... Mums!

Så är det någon eller några som känner sig manade att haka på så är det bara att hojta till så ska jag fylla fikakorgen med mer fika ;-)

Lilla svampboken


Hoppas ni alla får en fin dag, det verkar bli soligt och varmt här så snart dimman lättar!


KRAM
Therese

Dagens tävlingstips:

Titta in hos Leva på landet och tävla om vackra ting!
Avslutas den 14/8.Maria säger

Jag är också för skraj för att plocka själv :S

Tur att svärmor är hur duktig som helst på svampplockning så hon brukar dela med sig av sin svamp=)

Kram

2009-08-06 @ 10:31:56
URL: http://cupcake.blogg.se/
Nina säger

Ja de är ju som väldigt speciellt då en nära person väntar smått. Å Malin ligger mig så varmt om hjärtat.

Du brukar komma med så bra tips och idéer så jag står nog ut med några jul inlägg :) å de där med att börja köpa julklappar redan nu ska jag anamma. Man blir ju inte rik på föräldrapenningen. Så de är nog smart att sprida ut utgifterna :) Plocka svamp lät mysigt. Hoppas ni finner många :) Ha en fin dag! Kram kram

2009-08-06 @ 10:50:15
URL: http://ninuz.blogg.se/
Marianne säger

Tur det finns folk som kan dethär med svamp, blir så sugen på svampmackor när jag går runt i skogen och ser de fina svamparna... men som du så har jag ingen aning om vad som går att äta. Iår har jag bokat in mej och Affe på svampresa till Borga med mamma och pappa, så jag hoppas det blir många fina goda ätliga svampar med hem från den resan!

Lycka till!

2009-08-06 @ 11:19:15
URL: http://mammamarianne.blogg.se/
Bus säger

Anmäler mig direkt, fniss.

Jag tycker om att gå i svampskogen men är också lite el mycket feg vad gäller fynden. Har två små önskningar...vill lära mig mer om svamp och dessutom så skulle jag vilja lära mig att baka tunnbröd. Nyss hemkommen fr jobbet. Hemma väntade en liten söt lånehund, en jämthundstjej på två år, så nu blir det inget mer titt i blogg förrän sedan. Promenad nästa! Kram kram

2009-08-06 @ 14:15:41
URL: http://ulriksfors.blogspot.com
Tekla Maräng säger

Lustig har precis varit inne hos Ullis och anmält mig i den tävlingen. Vore det närmre så vill jag också vara med på svampplockningen. Har svamp bok men jag vågar liksom inte lita på mig själv att jag kan identifiera svamparna okej stoltfjällskivling och kantarell går bra men sen, HJÄLP!

Satte kaffet i halsen av skratt när jag såg 139 dagar kvar till jul. Har inte riktigt kommit dit hän en, men okej jag har faktiskt köpt två julklappar tycker det är så skönt att handla i lugn och ro oc som du skrev sprida på kostnaderna.

Jo jag tänkte köpa Ernst bok och eventuellt Monicas tycker att båda har så skön inställning till jul.

Blev nyfiken så jag ska titta in på House Doctors sida, men först får jag byta tröja för det är mycket kaffe på den hahaha.

Ha det gott MarieOch snöänglar är verkligen mysigt att göra och tänk första gången med Luran vilken känsla det blir.

2009-08-06 @ 14:19:52
Smilla säger

Jag är också feg i skogen, törs inte ta för tänk om man tar fel ;)

Men har en duktig svärfar som plockar massor, så där får vi våra kantareller ifrån.

kram

2009-08-06 @ 14:36:45
URL: http://smillasplats.blogg.se/
Maggan säger

Ja, hoppas, hoppas vi kan få lite fler som vill ut och röra sig i skog och mark! Det är ju ett utmärkt sätt att röra på sig. Jag kan söndagen 30/8, helgen efter vet jag inte om jag jobbar lördag igen, cheferna ska ju också ha semester, men söndag kan jag ju i vilket fall som, alltså den 6/9. Vi får höras. Mitt mobilnummer mailar jag dig! Har du korg förresten? Jag har flera.

2009-08-06 @ 14:41:28
URL: http://mims1.blogg.se/
Christina säger

Hade gärna följt med men du bor ju lite långt bort. Älskar att stros runt i skogen.

2009-08-06 @ 16:41:20
URL: http://grandmother.blogg.se/
Sanna säger

Hej go vännen min! det är en lyx att ha kantareller hemma i frysen. Vi funderar på att åka upp till gammelfarmor och plocka hallon och lingon i år.. Det är ju hemskt att hon på 80år ska plocka och göra hallonsylt till oss. Sedan har hon tock för mycket socker i och då menar jag mycket =)Jag är också en fegis när det gäller svamp ändå ska kantareller var de lättaste..Hoppas att allt är bra med dig och familjen..Kramar om dig vännen min

2009-08-06 @ 16:43:34
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
Hanna säger

Den boken fick jag faktiskt av min tandläkare förra året =) Kanon! =) Kram

2009-08-06 @ 21:18:03
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
busproppen säger

ta med mej ut i skogen! jag vill ut och fånga svampar! om det blir någon annan helg än sista helgen i aug då jag är i stockholm :)

2009-08-06 @ 22:29:24
URL: http://buspropp.blogg.se/
Linda säger

Åh, jag vill nog också hänga med dig och Maggan. Älskar svamp men är för feg att plocka själv då blir jag för osäker.Kram kram

2009-08-07 @ 18:31:18
URL: http://lertorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: