Julens planering - december

Planeringslistan för november hittar ni HÄR.
Själv har jag följt planeringslistan med ETT undantag och det är bakandet,
frysen är fortfarande tom - märkligt att kakorna aldrig hittar dit...

DECEMBER

1 - Nu börjar det vara läge att rulla lite köttbullar som man med fördel kan frysa in och ta fram lagom till jul.

2- Dags att köpa Amaryllis om de ska hinna slå ut till jul (men jag njuter som sagt av mina fejk som ständigt blommar).

3 - Nu tillverkar man med fördel egna julkort eller börjar skriva dem som ska skickas... Om man inte varit förutseende och påbörjat detta långt tidigare under hösten. Hyacinter och andra vacka julblommor kan börja köpas hem för att sprida doft och stämning.

4 - Planera en liten glöggfest? Vad ska inhandlas, vem ska bjudas?

5 - Ha en trevlig glöggfest och spela julmusik och sällskapsspel för att få rätt stämning. Tänk på att det snart även är snålt om tid om du vill få iväg utrikes paket i Europa.

6 - Fixa lite mer glögg om det är på väg att ta slut och tänd andra ljuset i adventsstaken och mys med familjen.

7 - Gör en snölykta, eller varför inte islyktor som lyser upp om kvällarna? Eller om du har tid, gjut ett par betongstövlar med plats för marschaller.

8 - Vila dig från alla jultankar... Ta en sparktur mitt i den stjärngnistrande natten, eller gör lite snöänglar!

9 - Kolla barnens Luciakläder så de passar i år med.

10 - Sista dagen för att skicka julkort utrikes. Handla sådant som kan inhandlas redan nu (konserver, halvfabrikat, nötter, servetter osv).

11 - Mer julkakor? Eller är frysen full? Passa då på att göra Lussebullar istället!

12 -Stick ut med en vän/vännina/gänget och roa dig innan jul (det kan behövas!). Själv föredrar jag en pysselkväll med vänner.

13 - LUCIA Om du inte bakat lussebullarna så är det läge att springa och köpa färdigbakta idag. På kvällen blir det Lucia i kyrkan. Då kommer man i stämning. Ytterligare ett adventsljus tänds.

14 - Ring till vänner och bekanta som du inte kommer att träffa och önska dem en trevlig jul!

15- Kanske läge att koka lite knäck eller göra något annat gott? Eller göra några egna julgrupper/arrangemang?

16 - Handla det som behövs till julafton på systembolaget (eller ännu hellre skippa alkoholen till jul då jag inte tycker alkohol och jul hör ihop - speciellt inte om man har barn). En VIT jul skulle nog många uppskatta... Sista dagen för att skicka julkort inrikes.

17 - Förbered all mat som går att förbereda inför julafton, och skriv en lista med vad som måste köpas hem.

18 - Storhandla till julbordet. Egen sill och gravad lax håller sig 7-10 dagar i kylen.

19 - Låt barnen sova borta och ha lite vuxentid. Passa på att slå in deras paket och pussas under misteln! Kanske blir ni så kreativa så ni hittar på lite rim med?! Sista dagen för inrikes paket.

20 -  Småstäda lite och ta det sista som är kvar av julstädet (vilket inte är mycket då du började redan i november med detta) samtidigt som du tänder det sista adventsljuset och myser omkring med lite glögg och stämningsfull julmusik.

21 -  Ta en kvällspromenad och se hur fint det lyser hos alla, och njut av att du i år inte behöver stressa tack vare god planering!

22 - Känn lugnet, du har kontroll på allt! Sista dag för inrikes brev med vanligt porto. Du kan med gott samvete blogga runt och läsa alla hysteriska inlägg från alla som ännu inte handlat sina julklappar vilket du naturligtvis gjort nu när du läst denna lista ;-)

23 - Njut av julefriden och ditt mysiga hem. Lägg paket i julstrumporna och under granen. Och plocka fram dina kak- och kötbullsgömmor ur frysen inför morgondagen. Och bingolotto på uppesittaren är ju tradition - visst?!

24- JULAFTON - NJUT NJUT NJUT! Absolut förbjudet med något annat!

GOD JUL!
Men på juldagen börjar jag nog planera
nyårsfirandet *ler*
Therese säger

Vilken fin lista!! Tror faktiskt jag ska göra mig en egen liten lista och hänga upp på kylskåpet. Är så lätt att man skjuter på allt när man går hemma och tänker att det kan jag göra i morgon...och vips så är det julafton!! Tack för tipset!

Kram

2009-12-01 @ 08:49:35
URL: http://grabbmorsan.blogg.se/
cecce säger

Tack för listan!!

Om det är till någon tröst så har även ett bakfreak som jag tomt på kakor i frysen. Undrar när jag ska börja baka??Vad fint du fick till det med lilla bordet utomhus! Så mysigt och välkomnande det ser ut.Förresten har jag något till dej på min blogg som kommer under dagen så håll utkik!Kram

2009-12-01 @ 10:05:57
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Veronica säger

Tusan, jag visste inte att det var förbjudet med nått annat på jul :/ jag som ska jobba, så surt... Fast jag hinner med både sill å tomten =)

2009-12-01 @ 10:32:31
URL: http://veraw.blogg.se/
Åsa säger

Vilken bra och praktisk lista!! En sån skulle jag ha om det hade fungerat - livet just nu är ju inte mottagligt för sånt.. Men en del av det har jag faktiskt prickat i helgen :-) Kanske jag kan åka till dig och sparka spark - här är man ju glad om det kommer ett tunt lager snö.Kram!

2009-12-01 @ 11:16:20
URL: http://sagoland.webblogg.se/
Jenny säger

Fasen vad bra listor du har :D

2009-12-01 @ 15:26:45
URL: http://vardagarmedjenny.blogg.se/
Linda B säger

Oj, vilken lista! Dax att sätta igång då, ju!! HihiKram

2009-12-01 @ 16:26:48
URL: http://levasomlinda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: