Jerringpriset - en genusbetraktelse

I går kväll satt jag och mannen och såg på Idrottsgalan. Jag måste väl erkänna att jag mest slötittade, det var mest Gustafsson x 2 som jag fann intressant och inte besvikna idrottsmän (de som inte fick pris) eller stammande, rodnande "taldödare" (det vill säga de som fick pris).

Men plötsligt vaknade jag till - det var när Jerringpriset skulle delas ut. Ut kom Mr Radiosport och Gunde Svan. Kul att en som själv kammat hem priset två gånger ska dela ut det tänkte jag. Och ännu roligare var att  det stod mellan två relativt unga tjejer som gjort två kanonbra prestationer (Kalla och Kallur), och inte en halvdan insats av ett gäng medelålders gubbar (typ hockey eller handbollslag). Men så vräker plötsligt Gunde ur sig "och båda är jätte charmiga". VAD FAN har det med saken att göra?! Hade han sagt samma sak om det stått mellan två män? Näe, knappast troligt...

Jag är absolut inte en radikal feminist, men ibland kan sådana uttalanden verkligen att få mig att gå i taket.



Tomas säger

Det kanske är så? Tanken var skrämmande må jag säga. Vill han inte ha friska och alerta människor på jorden? Nej vet du vad, det är nog bara att bita i det sura äpplet och trotsa lite. Upp till kamp! :-)

2009-01-20 @ 10:24:36
URL: http://toomaas.blogg.se/
Angelica säger

Jag tror inte man vinner Jerringpriset utan att på ett eller annat sätt ha charmat de svenska folket.

2009-01-20 @ 14:23:54
URL: http://gekaeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: