Inspiration x 5




Jag älskar hjärtan, och har dem lite här och var här hemma. Även hos Anna hittade jag en del hjärtan, och detta hjärta i tyg är först ut. Har man en stuvbit eller annat överblivet tyg hemma är det bara att sy ett hjärta som dekoration. Det kan vara platt, bulligt, eller varför inte fyllt med lavendel? Ett par enkla applikationer, rosetter, band eller knappar gör det personligt. Ett annat tips är att sy fast ett laminerat foto på barnet/en eller någon annan man håller kär!





Detta är en idé som jag ska sno rakt av från Anna. En grövre metall/najtråd utgör själva ramen, sedan använder man tunnare metalltråd för att binda/tvinna fast björkriset. Anna hade dessutom använt sig av pärlor på en metalltråd som hon tvinnat runt det färdiga hjärtat. En jätte gullig prydnad så väl inne som ute - varför inte som välkommen skylt på dörren?





Det går inte att fånga och göra väggarna i Annas sovrum rättvisa med ett enkelt foto - de måste ses! Men ni anar kanske hur vackra de är? Anna har målat väggarna i en ljus grön nyans, sedan spänt upp ett genombrutet spetstyg och sprayat silverfärg på dessa, kvar på väggen blev då ett underbart spetsmönster. En annorlunda och kul inredningsdetalj för den vågade och händige!





Oftast är det de små detaljerna som gör det. Ett sådant här litet tyghjärta är lätt att göra samtidigt som det "piffar upp" en grön blomma, eller varför inte bara sticka ner en liten metalltråd med en papperslapp med ett vackert ord eller budskap på i blomkrukan. "Vattna mig" eller "törstig" är två budskap som mina blommor säkerligen gärna skulle se att jag satte dit...




Det sista pysseltipset blir dessa golvkuddar från IKEA som Anna klätt med slitstarka trasmattor. De tål tuffa tag av både barn och hundar - samtidigt som de är både praktiskt och snygga! Jag blev själv så inspirerad av dessa golvkuddar att jag dragit igång ett litet projekt som involverar den golvkudde som jag fick med mig från Djupsjö och det tyg jag fyndade på Ohlssons tyger. Ett inlägg kommer strax om det projektet.



Jenni säger

Massa fina grejer du kommit hem med och du/ni verkar haft en bra helg med massa inspiration - skönt!

Skulle också vilja åka iväg en helg och sringa på affärer :-)



Men...till viktigare saker! Tatueringen vill jag ju se, och säkert fler med mig ;-)



Kram kram

2009-03-23 @ 17:35:41
URL: http://sananaolillebror.blogg.se/
sanna säger

Håller med om de små detaljerna, Åhh jag älskar också hjärtan. jag sprider ut hjärtan i alla rum här hemma. På butiken Annelie köpte jag hjärtan i tyg i linne. Allt hon har där är romatiskt inrett..

Jag vill ha det i sovrummet..



Mattias håller på bli tokigt av alla hjärtan över allt.. =)

2009-03-23 @ 20:33:49
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
Elina säger

Fina grejer :)

2009-03-24 @ 15:19:17
URL: http://eliiinas.blogg.se/
Madelene säger

Hejsan!

Gillar din blogg skarpt, full med inspiration! :)

Jag har länkat till din blogg på min blogg, hoppas att det är okej?

2009-03-26 @ 16:22:40
URL: http://nusseliten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: