Didrikson 1913 och Kamik

 


Morgonen tillbringats i Vilhelmina där vi köpt en ny vinteroverall till Luran. Hon hade sådan tur att få en av mormor och morfar, men när den dök upp var den i stl 98! Vi tänkte skicka tillbaka den men valde istället att behålla den till nästa vinter. Men då stod vi ju där utan overall igen. Denna gången ryckte farmor och farfar ut och sponsrade rundnätt till en ny overall. Kanon! Så i morse bar det som sagt iväg till Vilhelmina, vars ICA butik Tallen har både prisvärda Didrikson overaller och barnskor.

Det blev en svart Didrikson overall med ARCTIC CAT gröna detaljer, samt två par handskar och en rejäl vintermössa. Nu är Luran mer än rustad för vintern!




HÄR kan du läsa om skon.

Vi köpte även ett par vinterkängor till vår trollunge, svindyra var de, men så praktiska! Ofta undrar man ju om tillverkarna sett ett litet barns ben med dess knubbiga små vader som är omöjliga att få ned i ett trångt skoskaft, speciellt om barnet dessutom har ett par tjockare sockar på sig. Men Kamik kan verkligen göra barnskor! Dessa "Moppet" som vi köpte är helt suveräna, man kan fläka ut/vika ner hela skaftet och lätt placera barnets fot i skon, vika upp och dra igen med ett kardbore band. Dessutom är skon garanterat varm upp till - 23 grader. Toppen!

Men som sagt, 499 kr fick man hosta upp för skon. Det sved, men känns nu mycket bättre då jag surfat på nätet och sett att de flesta webbshoppar tar 699 kr för samma sko! Så ett tips för barnfamiljer i trakten är att åka till Vilhelmina och Tallen om man behöver köpa skor till barnen!

Luran gillade dessutom Tallen då det finns kundvagnar med en liten bil där fram där barnen kan sitta, gissa om Luran var snabb att klättra i en sådan?! Vår matvaruhandling gick galant, vi märkte inte ens av henne... Och lika exemplarisk var hon när vi fikade i Tallens lilla café. Börjar hon månne bli stor och förståndig?!

Då kunde vi inte motstå att köpa en sista julklapp till henne, en dammsugare inhandlades till skruttfian. Dock är den undangömd i väntan på julen. Men med den inhandlad så har vi faktiskt köpt alla julklappar färdigt till Luran! Inte dumt att vara ute i god tid, nu slipper vi stressen + att vi sprider kostnaderna :-)

Nu sover Luran en liten power nap, jag ska försöka hinna trycka lite brädor och baka muffins med romerska bågar. Mannen är ute och fixar det sista med hundgården, och ska visst även sätta på vinterdäcken på bilen.

För i morgon kommer vintern enligt vänderrapporterna,
 och nu är vi ju verkligen redo för Herr Vinter!

KRAM
Therese




Nina säger

Jisses va mycket fint!

Ja nu är då Luran verkligen redo för varga vintern =)

Det är Sam med! Men stackars Melvin som ingen vinterjacka har! Hoppas H&M är snabb med leveransen!

Nu får han istället köra med lager på lager!



Kramar igen!

2009-10-03 @ 14:18:59
URL: http://ninuz.blogg.se/
sara säger

Nä, det är inte billigt att rusta barnen inför vintern. Kan tänka mig att ni behöver lite bättre och varmare kläder hos er. Än så länge går barnen i sina vindjackor med tjocktröja under. Men rätt som det är slår kylan på. Fast när vi gifte oss för två år sedan så var det underbart väder trots det var oktober. Strålande sol och ca 15-20 grader. Det får det gärna vara nästa vecka med ;)

Nu står deg på jäsning både till Kanelbullar och bröd med mumsig fyllning.



Perfekt att ha mor/farföräldrar som är villiga att sponsra med lite pengar. Mamma brukar alltid köpa en massa fint till barnen när de är ute och shoppar. Och inför hennes resa lär det skrivas en lång önskelista :)

Kramis

2009-10-03 @ 15:09:22
URL: http://attbaravarasara.blogg.se/
Ida säger

De där skorna såg inte alls så dumma ut. Och man får vara beredd på att betala en del om de små inte ska frysa under kalla vintern. På förskolan är de ju ute jättemycket så det känns ändå som en bra investering, jag tycker det är himla svårt att hitta bra handskar. Neo har alltid blivit kall om fingrarna i de handskar vi testat :-/



Kram

2009-10-03 @ 17:08:37
URL: http://idasusanne.blogg.se/
♥ Mamma Russin säger

hej vännen..

vilka fina kläder Luran fått.. Hihi, det låter som Luran har lika bra mor och far föräldrar som våra barn.. :) De där skorna verkar ju toppen, vi har just problemet med Stinas knubbiga vader och skor..;)



Oj kommer vintern imorgon.. Skönt att ni är klara då.. Har du tagit fram snöskyffeln å? hihi..



Nu har jag lagt ut kort på min blogg på om möbleringen..



KRAM

2009-10-03 @ 17:14:35
URL: http://enburkrussin.se
Emma säger

va bra då vet man d. Köpte en didriksson till Viktor på nolia i år, som jag hoppas att han ska kunna ha snart. Tycker dom va stor i storleken. Men tack för tipset iaf... vet ju att Tallen har typ allt=)

2009-10-03 @ 19:17:39
URL: http://emmaochviktor.blogg.se/
Maria säger

Vilka fina kläder lilltjejen fått!! =) VI måste ge oss ut och handla vinterskor till barnen vi också...inte billigt när man har två å snart har vi tre;-)

Jag var SÅ mycket i Vilhelmina under min gymnasie tid...åh så ljuva minnen;-)

Hoppas ni får en skön kväll!!

Å föresten den där brädan är SÅ kul!!!

Funderar på att göra en till svärfar på farsdag!!

Kram på dig

2009-10-03 @ 19:31:11
URL: http://cupcake.blogg.se/
Maria säger

Hej!

Vilka fina kläder du har köpt!! Du kommer inte att bli besviken på skorna. Jag har haft såna till mina barn och de är suveräna. Jag köpte mina på sportaffär´n i Dorotea, inte så dyra vad jag kan komma ihåg. Prova även Baffin, finns tyvärr inte kvar i Sverige men ett företag i Norge säljer dessa skor. De är så varma så några tjocksockar behövs inte på hela vintern.

Ha en fortsatt trevlig helg!!

2009-10-03 @ 20:09:48
Angelica säger

Jag provad dessa muffins med romerska bågar förra veckan. (Fick dock ta annat än romerska bågar då det inte fanns att få tag på). Efter 20 min gräddning var det fortfarande ganska kletiga så jag höjde värmen något. Sen fastande jag framför datorn och muffinsarna glömdes bort. När jag väl återvände till verkligheten så insåg jag att dom varit inne i ugnen i 1 timme och 10 minuter. Har garanterat aldrig fått så perfekta muffins någon gång tidigare:)

2009-10-04 @ 08:39:43
URL: http://gekaeriksson.blogg.se/
*Sanna* säger

Hej govännen min!



Sådan har vi köpt till Lilleman också,hade de förra året också och är så nöjd, över den.



Hoppas helgen har varit bra för dig vännen.. Var på cup i går och Robin tog silver i A slutspelet =)



De var så kallt igår kanske därför jag fått feber nu då, baar det inte är efter operationen..



Ska titta in och läsa igenom de andra för jag måste fixa lite här hemme får besök snart..



Kramar om dig älskade vän

2009-10-04 @ 13:57:29
Emma säger

Ett bra köp av overallen!

Lilleman har en likadan bara i lite andra färger och den var super förra vintern.

Han höll sig varm och torr varenda gång vi var ute med skotern´!



Va kul, läser att du ska göra muffins....hoppas de blev bra!

Kram

2009-10-04 @ 19:05:38
URL: http://liljan.blogg.se/
Petra säger

HEj!

Fin overall. Har en likadan fast röd till lillan. Den hade hon i fjol, men den passar även i år. Vilken tur va? ha ha

Ja barnskor e dumma men de du hittat verkar super bra ju!

Kram

2009-10-04 @ 20:07:36
URL: http://zupermamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: