Drömmer om en rejäl kamera




roligt att ni är så pass många som trots strålande sol
ändå kikar in här och dessutom vill vara med
i min tävling där ni kan vinna cupcakesformar
från Green Gate
!

Själv har jag nog hamnat i en liten bloggsvacka tror jag,
 det känns så trist att inte kunna fota och illustrera
blogginläggen
som man vill. (För visst är det roligare
att läsa en blogg med vackra foton?!)

Min lilla digitalkamera har åkt i golvet allt
för många gånger, blivit glapp och levererar
bilder som blir sämre och sämre :-(

En systemkamera som passar en nybörjare
står därför på min önskelista.

Jag har kikat runt på nätet men inser snabbt att det
inte kan bli frågan om en ny kamera, utan en begagnad.

Men då är jag rädd att köpa grisen i säcken...






Men en kamerafond i form av en burk där jag ska
lägga alla småpengar har jag i alla fall startat.

Om ett halvår har jag kanske skramlat ihop
till ett linsskydd iaf ;-P

Dela gärna med er av era kameratips och erfarenheter,
vad ska jag akta mig för, vad är bra och prisvärt?





Ingelalala säger

Precis den önskan hade jag och jag har längtat oh trånat i ca 2 år. Nu har jag slagit till. Vet inte om du sett inlägget för någon dag sen i min blogg.. Hur som så ska det vara en bra nybörjarkamera. Jag köpte den för 4800 på Onoff (på nätet) och då ingick väska och en bok till. Jag fick lite rabatt för att vi har onoffkort. I priset ingår även ett minneskort :) Jag vet inte vad du har för budget men det är bland det bästa jag har hittat för en kamera värd att ha :)



Lycka till!

Nu är det ju inte säkert att mina foton blir något bättre för det ;)



Kram

2011-05-11 @ 08:39:37
URL: http://ingelalala.blogspot.com
Susan säger

Jag vill också ha en ny kamera...som fotar bra bilder. Får väl önska mig det i julklapp=)



Hoppas att du får en mysig dag vännen.



Kramar<3

2011-05-11 @ 08:42:12
URL: http://gullix.blogg.se/
Emilia säger

Vi funderade på en systemkamera men tyckte de var lite för dyra. Så vi köpte ett mellanting, en kompaktkamera :) Är jättenöjd med den, tar jättebra bilder och så är den inte så stor att släpa med sig!!



KRAM <3

2011-05-11 @ 08:55:57
URL: http://eemiliaas.blogspot.com
Hemlängtan säger

Oj, jag är dålig på det där med modeller och finesser. Jag är jättenöjd med vår nuvarande iallafall men skulle gärna vilja ha ett macro objektiv.



Ha en finfin dag!

Kram, Jenny

2011-05-11 @ 09:04:42
URL: http://www.minhemlangtan.blogspot.com
Malin säger

Ruccolasallad, är så gott det kanske man vågar på sig att odla med :)



Jag har en systemkamera Nikon d40 funkar jätte bra som nybörjar kamera och amatörfoton :) men som du säger är dom inte billiga. Ska man ha en bra sytemkamera som ändå inte är jätteavancerad så blir det att hosta upp 3000 - 5000 ändå...



Hoppas du hittar någon snart för det är ju så roligt att fota :)



Ha en härlig dag<3

Kramar

2011-05-11 @ 09:06:57
URL: http://minbebis.com/blogg/tultaliten
Emilia säger

Vi har en sån här http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=420340

Dom ligger runt 1500 kr... Vi köpte den på Dustinhome men hittar inte just den modellen där just nu.

Det finns den här där http://www.dustinhome.se/pd_5010445383.aspx och jag tror den är typ likadan :)



Tycker den är precis lagom!!

Kraaaam

2011-05-11 @ 09:09:06
URL: http://eemiliaas.blogspot.com
Lejonkvinnan säger

Jag har en kompaktkamera panasonic lumix dmc-tz7, den var svindyr för den var helt ny när jag köpte den och egentligen kunde jag ha köpt en systemkamera för de pengarna. Men samtidigt ville jag ha en kamera som var lätt att ta med sig i fickan och som inte är så tung så.....men jag drömmer fortfarande om en systemkamera :)



Kram

2011-05-11 @ 09:31:50
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/
Ing-Britt säger

Hej rara!

Jag köpte en enligt mig ganska dyr(3500)kamera för ett par år sen men ångrar mig nu att jag inte la till bara lite och fick en system. Visst är min långsomskamera bra med jag får ganska mycke brus i bilderna vid mörker.

Min syster har en nicon D40 som jag brukar låna ibland men jag har lite svårt att blunda med ett öga så för mig är det ett krav att den ska ha live view.

Hoppas du snart får din kamera.

Kramar Ing-Britt

2011-05-11 @ 09:38:28
URL: http://hemodrommar.blogspot.com
Emelie - Mamman som älskar vitt säger

Hihi tack så mycket, åh fint det också :) älskar liljekonvaljer och DOFTEN... mmmh! Luktar oehört gott! Undra när dom börjar kika fram, då måste jag plocka en bukett!



Jag har en Fuji 6500, som min sambo köpte dock innan vi träffades, men den är jättebra och inte sådär megadyr som en systemkamera. Men den knäpper bra kort :)



Kram kram

2011-05-11 @ 09:50:50
URL: http://njutensmula.se
Tina säger

Åh jag är ju som du säkert har märkt värdelös på att fota! Men Glenn älskar att fota så har du frågor kan han säkert hjälpa dig! Har du tittat in i hans blogg? Tror du fick länken i hans kommentar igår. Spännande med utvecklingssamtal! Det går säkert bra ska du se! KRAM FINA DU!

2011-05-11 @ 09:57:24
URL: http://familjenrosmer.blogspot.com
Alfva säger

Uff stackare, är inget roligt att vara utan kamera. Jag fick ju en ia julklapp, men insåg snart att jag ville ha en riktig systemkamera, så nu har jag uppgraderat karlns sån och tagit hans gamla. Vi får väl se om ajg lär mig den någon gång...

Och jag håller tummarn och tår för att det inte tar dig flera år, utan att sommaren förevigas!



Vad jag förstått är de flesta kameror rätt så likvärdiga, men att specialisterna rekommenderar att hoppa upp ett snäpp från nybörjarkamerorna direkt!



Kram

2011-05-11 @ 09:59:31
URL: http://alfvan.wordpress.com
pysseliten säger

dina bilder ser ju så fina ut så :)

jag har med en helt vanligt liten kamera som andvänts flitigt varje dag .Ä rsjälv förvånad att den håller . Mem dotterm fyller snar så vi fundrar på att övrarraska henne med en system kamera hon älskar ju att fota .Men det känns som vi skämmer bort henne men men vi har ju bara henna hemma nu och sen kan ju jag låna den :) Kram

2011-05-11 @ 10:09:29
Madde säger

Åååå en systemkamera står högst på min önskelista också!! Det har det iofs gjort ganska många år....



Hoppas du snart skramlat ihop till din! =)



kramar

2011-05-11 @ 10:15:18
URL: http://maddiznilsson.blogg.se/
Ida säger

Om du sjår dig ett år så kan du få köpa min ;) om man köper en sl-kamera bör man även tänka på att alla tillbehör kostar en hel del, oftast så känner man sig väldigt begränsad med enbart ett objektiv.

Hoppas Bogge kryar på sig, här är det sjukt värre. Akutbesök i Sundsvall i helgen pga astmaanfall (hos Lova) övernattning där med inhalationer under natten och sen har hon kräkts slem (och vätska) nu börjar hon på hämta igen sig, tror jag, ho fick nämligen till idag på sig att bli bättre av läkare igår annars blir det umeå.

På måndag hoppas jag att vi kan ses på promenad?:) kram



(och datalös är jag också)

2011-05-11 @ 10:20:57
URL: http://minatvasmahjartan.blogg.se/
i min lilla lilla värld säger

Förstår att du vill ha en bra kamera

2011-05-11 @ 10:26:57
URL: http://saratilling.se
Josefin säger

Ja jag håller med, utan foton i en blogg så tror jag inte många skulle följa den. För en bild kan ju säga mer än 1000 ord. Är det inte så? :) Jag visar mest tråkiga byggbilder just nu för jag har inte mycket mer att visa. Har inget som helst intresse att fota inredning just nu då det är mer eller mindre kaos i lägenheten. Jag sparar det tills vi flyttar in. Så länge får man som sagt hålla till godo med kanske tråkiga byggdamms-bilder hehe.



Kram Josefin

2011-05-11 @ 10:54:28
URL: http://villacarllarsson.blogspot.com
Cissi säger

Du har ju alltid så FINA foton på din blogg :)

2011-05-11 @ 11:39:42
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Tina säger

Hej hjärtat! Vad roligt att det gick så bra på utvecklingssamtalet! Klart att Luran sköter sig! Hon är ju den finaste lilla prinsessan! Jag har precis ätit sallad och nu ska jag försök samla kraft nog för att jobba mina sista timmar innan hemgång. KRAM FINA DU! <3

2011-05-11 @ 13:00:29
URL: http://familjenrosmer.blogspot.com
sanna -saos.blogg.se säger

Jag har en begagnat Canon Eos 450D (fast min heter Rebel XTI för att den är köpt i USA) kamerahus med ett begagnat "originalobjektiv" (köpt av en annan säljare) samt ett annat nytt objektiv som jag dessvärre har glömt i Dorotea (till syrrans stora förtjusning för hon har också ett canon kamerahus så hon kan sno det så länge. )



Hursom. Canon är ett hett tips eftersom det är världens största kameramärke det är faktiskt bara i Sverige som Nikon är ikapp & därför är begagnatutbudet enormt, något som gynnar en fattiglapp som mej ;)



svar Ja jag hoppas verkligen att denna story får sitt lyckliga slut snart och att bilen börjar rulla! :) Den ska snart bogseras ut till Risnäset och påbörja sin förvandling ute hos farmor Berit & Leif. :D

2011-05-11 @ 13:08:29
URL: http://saos.blogg.se/
Nina Liljedahl säger

Jag tycker att dina foton är av bra kvalitet. Jag har aldrig tänkt tanken att de skulle vara oskarpa eller gryniga eller så. Däremot så förstår jag din längtan efter en systemkamera. Jag har själv längtat efter en så´n i flera år. I mellandagarna slog vi till i ala fall, vi köpte en Nikon D90. Just då var det mellandagsrea så kamerahuset var nedsatt rejält. Vi köpte ett Nikkor 18-55mm objektiv till, som också var nedsatt. Jag minns inte riktigt hur mycket det gick på ihop, men jag tror att det var ca 6500:- och då skulle det ha kostat nästan 10000:- egentligen. Så mitt råd är att vänta med att köpa ny kamera tills det är dags för nästa mellandagsrea. Man kan få en ny kamera till samma pris som en begagnad då.

En kompis till mig köpte också sin kamera på en mellandagsrea, en Nikon 3100, jag tror den var nedsatt med 2000:-. Så håll ut om du orkar :)

Vi är jättenöjda med vår kamera, både Minou och jag. Vi fotar ju ganska mycket, båda två. Det enda vi saknar är ett bättre teleobjektiv, vi skulle vilja ha upp till 200 eller 300mm. När man fotar hästar är det bra att kunna få närbilder långt ifrån.

Det roliga med en systemkamera är ju att kameran är mycket bättre än en själv, så man kan utvecklas hela tiden, om man vill. Eller så har man den på Auto och då blir det fina kort av sig själv, för det mesta.

Jag har inte hunnit skriva om Eliot på bloggen, det kom liksom ett föl emellan.....Första dagarna gick jättebra, men i måndags hoppade han ur hagen, vars stängsel är 160 cm, så för närvarande står han inne, lille gubben. Vi måste komma på en bättre lösning vad det gäller hage till honom.

Ha en bra dag i dag!

2011-05-11 @ 14:11:02
URL: http://stallskogalund.blogg.se/
Emma säger

Jag hade lääänge önskat mig en systemkamera när jag till min stora förvåning fick en i julklapp av min mamma!!! Trodde inte det var sant! Det är en Nikon D3100 perfekt för nybörjade. Hade en Nikon digitalkamera innan och jag gillar verkligen deras kameror, kan varmt rekommendera.

2011-05-11 @ 21:26:24
URL: http://embra.blogg.se/
Johanna - Bf 10 September ♥ säger

Efter att ha provat de två ledande märkena Nikon & Canon så har jag bara en sak att säga: Nikon e SKIT & lever bara på sitt namn. Canon é billigare, betydligt bättre bildkvalité än nikon & otroligt prisvärd vilken modell du än väljer. Jag tror att en 3-siffrig modell skulle passa dig bra. En mellanklass :) Tex Canon D500. Ju mindre siffror desto proffsigare! Köp gärna kamerahus & objektiv var för sig. Sen skulle jag rekommendera 2 objektiv - 50/1,8 (billigt till nybörjaren) & 70-200/4 (också billigare än 2,8:an). Med detta kommer du väldigt långt! :) Dock kostar det ju en hel del med en systemkamera, men det e värt varenda krona!

2011-05-12 @ 20:05:46
URL: http://skuggis.wordpress.com
Johanna - Bf 10 September ♥ säger

Förresten, gå in på min hemsida http://fotograf-johanna.se & klicka på Porträtt. De bilder som e före Carpe Dame-Gänget (de som e utklädda till tomtar osv)e tagna med Canon & de som é efter e tagna med Nikon. Hoppas du ser skillnaden. Canon é mkt med knivskarp i skärpan! :)

2011-05-12 @ 20:16:23
URL: http://skuggis.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: