En klassiker?

 
 
Morberg hade rätt, han HAR skapat en
ny klassiker till julbordet!
 
Jag gjorde hans julsallad och den var
verkligen ett fräscht tillskott bland julmaten.
 
Förvisso modifierade jag den en aning genom
att addera två blodapelsiner istället för en
vanlig apelsin, jag tog även bort bladsellerin
och adderade ett extra paket bacon.
 
Jag satsade även på en god och
välsmakande grönmögelost, och de rostade
valnötterna fick ligga i en skål bredvid då vi är flera
nötallergiker som firade julen tillsammans.
 
Receptet på Pers julsallad hittar ni HÄR,
och ni kan med fördel göra den som
en kvällsvickning eller förrätt.
 
En annan nyhet på årets julbord var
Abbas sill med ingefära och lime smak,
också det en riktigt höjdare om ni frågar mig.
 
Testade ni något nytt på era julbord i år,
eller håller ni på traditionerna med samma
rätter år från år?
 
 



Madelein - mother to three boys and three girls säger

Låter om ett gott inslag!

2013-12-27 @ 19:09:18
URL: http://madelein.se
Linda / CandyChristmas säger

Vi smäller bara på nyårsafton - lite vid tio och sen resten vid tolvslaget.. så vi känner oss ganska laglydiga...

Svärmor hade gjort en grönkålsstuvning, typ. Den var helt ljuvlig. Vi åt upp allt på provsmaket så jag fick gå köpa ny grönkål på julafton om jag ville ha med dne på julbordet.

2013-12-27 @ 19:11:20
URL: http://www.candygirl.nu/
ansepanse säger

Sv: visst är det charmen med att ha lov, få vara uppe lite längre om kvällen och få sova lite längre på morgonen
härligt att M kan vara ledig imorgon, så att ni alla får tillsammanstid
ha en mysig kväll ni också
bamsekramen <3

2013-12-27 @ 19:32:50
URL: http://kinaguld.blogg.se
Madelein - mother to three boys and three girls säger

Tack! Ja, jag var rejält sugen på kryddstarkt efter jul :-)Ha en fin kväll du med!

2013-12-27 @ 19:50:06
URL: http://madelein.se
Åsa säger

Eftersom vi var här hemma och inte hos mina föräldrar så blev det en hel del "klassiker" som försvann, vi valde ju det vi gillar... jag äter inte revbensspjäll och vi hade t ex inte nån sylta,
däremot blev det mer fisk, laxröra, varmrökt röding och pepparlax samt så klart den obligatoriska sillen,

Jag är glad vi bor som vi gör,
vanligtvis störs inte vi av andras fyrverkeri/smällare,
nu är Bullen inte speciellt rädd,
men det ändras ju fort om olyckan är framme,

Kram,

2013-12-27 @ 19:53:42
URL: http://naltabblovers.blogspot.se
Znogge säger

En fräsch sallad är absolut ett väldigt bra och tilltalande inslag på julbordet. Äldsta fröken fick boken som klapp så jag får nog långa den nästa år!

Kram

2013-12-27 @ 20:13:51
URL: http://znogge.wordpress.com/
En plats i solenen säger

Jag testa lutfisk för första gången och nej det är nog inget jag äter igen, smaka inget och var helskum konsistens. Julsalladen ser mycket god ut

Ja det var riktigt kul med hockeyn!

2013-12-27 @ 20:37:47
URL: http://enplatsisolen.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: