Dödsfall och födsel

 
 
 
Äntligen fick jag tummen ur och fick upp bilden
på Bogge som jag förstorat och ramat in för
över ett år sedan, eller var det kanske två?!
 
Det där med att hålla koll på siffror är kanske
inte min starkaste grej...
 
 
 
 
 
Men efter att i morse ha inventerat akvariet
och fiskat upp en präktig och fin platyhona
som nu gjort sitt och flöt död på rygg,
så såg jag förutom de numera rätt stora yngel
som hon gett liv till även fanns fyra nya
 små pigga mini yngel. Det var en fin
avskedspresent!
 
Jag hoppas att de ska klara sig precis
som deras större syskon gjort.
 
En snabbväxande växt som ligger på ytan
och erbjuder perfekt skydd för yngel gör
att de tycks klara sig utan att bli uppätna
av de övriga fiskarna.
 
 



Lizas Lantliv säger

Hej min vän!
Underbar bild på Bogge o va kul med fiskbebisar!
Så fint o bra det blev på soldäcket, perfekt att ha både mat- o mysgrupp därute!

Önskar dig en fin fredag!

Massa kramar!

2014-06-27 @ 09:04:34
Åsa säger

Bilden på Bogge är jättefin,
Den har Du visat tidigare så kolla bloggen bakåt juli, augusti hittar Du den säkert.
Jag brukar ju kolla så när det gäller semester sommar bilder.

Vädret såg nyss lovande ut men fort blev det mörkare på himlen igen, tro om det blir åska lagom till jag hade tänkt vi skulle kunna grilla, J jobbar ju sista dagen före semester idag.

Ska dricka kaffe duscha å sedan hämta hem Elin.

Kram

2014-06-27 @ 10:30:57
URL: http://naltabblovers.blogspot.se
ansepanse säger

du skrämde mig lite där, usch, men vad härligt att fiskarna förökar sig, det måste Luran <3 också tycka är spännande, eller hur?
den bilden kommer jag ihåg, det är en ljuvlig sommarbild av Bogge <3¨
Sv: vad roligt att du hämtar busisarna lite tidigare idag :) och ska hitta på något tillsammans
här åskade det rejält vid 6-tiden i morse, nu skiner solen men SMHI har sagt att det ska bli mer regn i eftermiddag, vi får se
önskar dig och de dina en fin helg även om det nu skulle bli dåligt väder
kramar till er alla <3

2014-06-27 @ 11:28:49
URL: http://kinaguld.blogg.se
Linda / Candygirl säger

vilken vacker tavla. Inte helt olik en jag har på ungen. Den skäms han såååå för idag. Inga andra än vi får se den eftersom han också är naken. Men fin är den - och den hänger i vårt sovrum i gula huset. Dit ska inga andra än vi:-)

2014-06-27 @ 12:06:38
URL: http://www.candygirl.nu/
Ing-Britt säger

Go´kväll finaste vännen!
Den där bilden på Bogge är så himla fin. Känner igen det där med att saker blir liggandes ett tag innan de kommer på plats ;).
Kul med fiskyngel och särskilt om man lyckats få dem att överleva. Av alla yngel vi fick av våra guppis var det nog bara två som hann bli vuxna. Börjar sakna vårt avarium lite så efter sommaren kommer det nog fram igen.
Idag var febern som bortblåst på Tilda tack o lov. Så nu hoppas jag den håller sig borta hela sommaren.
Idag har syrran varit här med sina små tjejer, kul när de är här men oj så tyst och skönt det blir när de åker. Jag är verkligen inte van med småbarn längre och lilla Thyra är inne i en gnällperiod så man får gå och bära på henne hela tiden, hon totalvägrar att ligga ner.
Hoppas ni kom ut till stugan och slapp regnet annars får ni mysa till det hemma. Här har det regnat hela dagen och nu är T till stan och hämtar mat från en grekisk bar.
Många kramar Ing-Britt

2014-06-27 @ 20:07:33
URL: http://hemodrommar.blogspot.com
Farmor säger

Hoppas att ni får en fin Lördag i solen.kanske på er mysiga altan,själv så känner jag mig döende tror aldrig jag varit så trött.Kram till er alla.

Svar: Här har vi haft det livat, barnen har kompisar från grannhusen så de var 7 ungar som åt korv till lunch å nu leker i lekstugan :-) Kul! Själv tog jag mig i kragen å sanerade hundhår, dvs dammsugit å skurat så nu ska jag bara lata mig. KRAM KRAM
Therese Bjärstig

2014-06-28 @ 08:45:29
Britt säger

Så fin bild på Bogge,du har fångat ögonblicket med fötterna i vattnet.Vattnet som droppar från hans fot och den andra i.Bilden säger så mycket....Kul att få nya yngel,jag blev också så glad när vi hade fiskar...Här regnar,regnar och regnar det..Men jag trotsade vädret och tog hunden på en timmes promenad.Ryggen värkte går ner i benen,men efter en stund så minskar värken och jag mår bättre..Så jag håller med dig att man mår bra att röra på sig och även den mentala biten.Man rensar skallen som jag brukar säga..Igår kväll var jag till Brukshundsklubben och tittade på tävling..Har en kompis som tävlar, så hon ville kolla elitklassen som hon ska gå upp i.Så kul hon har en dvärgpudel som är så duktig.Så jag håller tummarna,mot de stora raserna..Jag tycker om att träna med hunden,men inte i den nivån.Få se om det blir en hund som man kan hålla på med spår.Men just nu ska jag bara ta hand om våran gammelhund,så han har ett bra liv..Ha en skön helg,hoppas du har sooool.Kram

Svar: Ja detta är en bild som jag verkligen lyckades med, tog många bilder, men bland alla gömde sig denna - lycka! Ett ögonblick att spara <3 Dagen här började fint, men nu hopar sig molnen och snart verkar det bli regn å åska.... Hade 7 av kvarterets barn på lunch, korv med bröd, härligt då barnen leker å har roligt. Nu är de i lekstugan, bra en dag som denna att kunna krypa in där :-) Trist att du ska ha ont, känner igen det där med att det strålar i benen, men att det ändå känns skönt då man rör sig Får se om jag övervinner latmasken sen å ger mig ut, känner mig rätt nöjd efter att ha skurat å dammsugit, samt rotat igenom två garderober och en bit av källaren efter saker till loppis... Att träna lydnand är skoj, det gjorde jag med min rottis, men nu med två barn, jobb å två hundar som jag hellst ger tid i skogen så vill jag inte räcka till.... Lydnaden är inte den bästa hos våra jämtar ;-P Men det basala kan dom iaf, och det är huvudsken. Önskar dig en fin dag, massor med kramar! <3
Therese Bjärstig

2014-06-28 @ 09:01:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: