Nätet

 
 
 
Nätet hänger de flesta på 
i tid och otid, även undertecknad.
 
Men i semestertider försöker jag
minimera tiden på nätet och istället
umgås, läsa och som igår istället
lägga ut nät. Fiskenät.
 
Föredrar fiske med spö,
men vill samtidigt hålla traditionen
och kunskapen att lägga nät vid liv.
 
En måra stampades ned och
nätet lades ut, med förhoppning
om fina firrar...
 
 
 
 
 
Men som vi misstänkte så 
bestod fångsten till största del av
brax, en gädda och en abborre :-(
 
Röken är igång och jag har redd ut
nätet och hängt det på tork.
 
Måste laga nätet sedan då gäddan
gjort ett hål, men sedan blir det nog
enbart mete...
 
Eller kanske jag vågar mig på att lägga
det på ett annat ställe, ute mot skäret
kanske och hoppas på bättre lycka där?!
 
Just nu är pappan och Bogge ute och
metar vid syran och jag hoppas de
kommer hem med några fina abborrar
som jag kan filea och smörsteka! 
 
 
 



åsa i åsele säger

Är ju inte så mycket för att fiska å att åka båt vill jag helst slippa då min ångest gör mig sjösjuk till å med då jag står på bryggan.

Ni verkar ha sköna dagar i stugan.

kram

2016-07-10 @ 11:16:18
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Farmor säger

Va härligt ni har det njut nu ordentligt och hoppas dom kommer hem med mycke fisk.Kram så syns vi på torsdag då bjuder jag på mat hälsa alla.

2016-07-10 @ 11:59:48
znogge säger

Så gott med nyfångad fisk!

2016-07-10 @ 21:27:00
URL: http://znogge.wordpress.com
Christin säger

Vad gör du med braxen?? Den är ju vidrig i mitt tycke men de är många och man får dom alltid.... Har du provat att röka den.....
Njut av dagarna, snart så är det vinter......

KRAM!!

Svar: De stora kan med fördel rökas, fet och god fisk, men bör vara över 2,5kg då blir de många benen inga problem då de är stora som tandpetare. Resten kan kokas som hundmat! Kram
Therese Bjärstig

2016-07-10 @ 22:19:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: