Torkat

 
 
Torkat kött = mums!
 
Jag har torkat revben 
och lite annat i helgen,
bland annat en rulle 
och muskler.
 
På bild en kryddig muskel
som bara smälte i munnen,
den är inte torkad utan snarare
tillagad på låg temp i måååånga
timmar, till och med ungarna
gav den tummen upp!
 
Annars då?
 
Tja, Luran hade skurit sig
och kom hem med bandage
kring ett finger och så fick
vi båten som följde med
stugan såld idag.
 
Nu steka pannkaka
och hänga tvätt, mer 
glamourös blir inte
denna måndag ;-)
 
 



christin säger

Hur gör du??

Det har jag aldrig gjort förut och skulle vilja veta för att våga göra 8-)

Svar: Ja jag kryddar på med salt (oftast bara salt, men nu tog jag lite peppar mix och andra kryddor) låter köttet (som är upptinat) ligga över dagen i kylskåp och så på kvällen sätter jag in köttet på galler i ugnen på ca 60 grader och så får det stå över natten till morgon/förmiddag beroende på storlek på köttet och hur "torkat" man vill ha det. Revben och liknande brukar jag torka rätt hårt, men muskler/rullen lät jag bli mer ungsbakade och de var verkligen supergoda! Bara att testa Christin, våga, det kan liksom inte gå fel :-D KRAM!
Therese Bjärstig

2018-09-24 @ 17:47:17
asta säger

Ser så gott ut!

2018-09-24 @ 20:51:17
URL: http://astabush.com
ansepanse säger

Stackars Luran <3. En extra kram till henne.
önskar er alla en fortsatt fin vecka och att Lurans <3 sår läker snabbt
kramar <3

2018-09-25 @ 13:37:21
URL: http://www.kinaguld.blogg.se
Emma Engström säger

Åh sån otur att ha skurit sig!! <3

2018-09-25 @ 17:52:15
URL: http://nouw.com/emmaengstrom
znogge säger

Vissa dagar är inte så glamorösa men det hör vardagen till. Stackars Luran men grattis till den sålda båten.

Kram

2018-09-25 @ 20:58:15
URL: http://znogge.wordpress.com
Sarah säger

Aj, de va inte kul :(

2018-09-25 @ 22:42:06
URL: http://CheerSarah.devote.se
Linda säger

ser toppengottut. Älskar torkat kött. Och tjälknöl.

2018-09-26 @ 14:08:27
URL: http://www.candygirl.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: