Testar recept



Vår favvo då det gäller snabbt och lättlagat är att göra allt på en plåt i ugnen. Först öser vi på med rotsaker, potatis, morötter, lök, vitlök, palsternacka... typ vad dom finns hemma. Saltar, pepprar och rör runt i lite olivolja. Ja Chili har vi nästan också alltid med. Släng dit kycklinglår och/eller färska korvar. Krydda med örter - vi tar ofta dragon. En eller ett par citroner i halvor är också gott. Och så in in ugnen. Sen är allt klart samtidigt. Det smidiga med det här är att man kan bara steka rotsakerna och sen lägga till överblivna rester mot slutet... allt från grillade kottisar, biffar, kycklingdelar till korv. Fast då får dom bara gå med mot slutet. För extra piff... lägg till färsk spenat, svartkål eller nåt annat precis innan servering.
Och en till supersnabb rätt. Färska tortellini - såna som bara ska koka några minuter. Häll i en ungsform. Täck med krossade tomater. ta gärna med lite smak. Krydda täck med riven ost. In i ugnen. Som en fusklasange. Snabbt, smidigt och gott. Extra piff: pimpa med hackade nötter vid servering. Och självklart en god sallad.
Förr hade jag som ambition att laga en ny rätt varje vecka men så blir det inte numera tyvärr... Lite synd för visst är det kul att prova något nytt.
Kram
Kolla in Jennys Matblogg, många enkla och snabba tips.
Jag har ju en hel bokhylla med kokböcker å ändå blir det typ nästan bara en så där sju olika maträtter som snurrar runt här hemma.
Elin är ju inne i en "jag äter inte" period.
kram
🥰❤️❤️❤️
Det ser underbart ut, och så härligt att plöja kokböcker! Lagar mat varje dag, all går himla snabbt. Du vet, pasta med grönkålssås typ. Så himla gött :D Piroger på smördeg, fylld med spenat och fetaost...