Gädda och lax
Vi hade en stillsam
och god valborg här hemma.
Till förrätt gjorde vi laxrullar,
enkelt och gott. Cantadou
pepparrot på tunnbröd, årets
första gräslök, kallrökt lax,
några varv med pepparkvarn
och lite ruccola.
Snurra ihop och låt gärna
sätta sig innan de skärs upp.
Sedan bubblade vi och
testade även en Gula änkan,
som fan av Jönssonligan så
var det över förväntan!
Det blev även varmrätt och
efterrätt, men utspritt över tid
då vi blev så mätta...
Ingen brasa i år, men Bogge
var uppåt gatan och kikade
när de tände där.
Och gäddan som jag ramade
in i går blev toppen!
Den ska med till stugan
då den påminner om
gäddorna vi tar till påsk,
men har passande nog även
siluett av en skog på ryggen
som gör den lite annorlunda.
Och så hoppas jag på lite
närkontakt med höns idag...
christin säger
Tack för receptet, det kan man ju pröva på goa saker allt inne i dom.
Har du aldrig ungsstekt isgädda? Det är också gott...
Kram!!
Svar:
Therese Bjärstig
znogge säger
Laxrullarna lät väldigt goda så dem gör jag en notering om.
Kram och god 1:a maj!
Linda säger
Låter som en mysig valborg. Älskar den helgen. Helt legitimt att fira, men ändå liksom inga krav på hur firandet ska vara.
Lena i Wales och Spanien säger
God mat och god dryck! Toppen!