Tacopaj

Tacopaj (5-6 portioner)

Deg:
150 gr smör
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Nagga botten och förgrädda i 15 minuter på 200 grader.

Fyllning:
500 gr köttfärs
25 gr smör
1 gul lök
1 tsk örtsalt
1 burk tacosås (styrka efter smak)
2 ägg
1 1/2 mellangrädde
ca 4 dl riven lagrad ost

Fräs köttfärs, finhackad lök och örtsalt - i med tacosåsen. Lägg sedan färsfyllningen i pajskalet. Häll över uppvispat ägg, grädde och ost. Stick lite i färsfyllningen så det rinner ned. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Servera med creme fraiche och jalapenos eller feferoni samt en grönsallad.

Smaklig måltid!

PS. Förresten följer jag aldrig recept till punkt och pricka, jag brukar lägga till och dra bort beroende på vad som finns i kylen... Så lägg tex gärna i oliver om ni gillar det, eller soltorkade tomater och feta ost, eller lite bacon, eller salami... eller ja, lägg helt enkelt i sådant ni gillar! DS.


Foto: Privat

Se till att ha en högre pajform när ni gör denna då det blir mycket fyllning som annars kan rinna äver kanten!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: