Vit chokladtryffel
Vit chokladtryffel (ca 30 st)
200 g vit blockchoklad
1 dl vispgrädde
+ Lika delar vanilj- och florsocker att rulla kulorna i.
Gör så här: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden, dra av från värmen. Rör ned chokladen i grädden. Låt svalna och rör sedan smeten blank. Täck över och ställ i kylen. Ta den hårdnande smeten med tesked och forma till en liten kula som rullas i vanilj- och florsocker. Lägg i liten knäckform. Förvara i kylen.
Receptet är från Allers Julmagasin, sidan 69.
200 g vit blockchoklad
1 dl vispgrädde
+ Lika delar vanilj- och florsocker att rulla kulorna i.
Gör så här: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden, dra av från värmen. Rör ned chokladen i grädden. Låt svalna och rör sedan smeten blank. Täck över och ställ i kylen. Ta den hårdnande smeten med tesked och forma till en liten kula som rullas i vanilj- och florsocker. Lägg i liten knäckform. Förvara i kylen.
Receptet är från Allers Julmagasin, sidan 69.
I morgon blir det saffransmuffins med vit choklad :-)
Sanna säger
Åhh vad gott... hur ska jag klara av denna jul =)
Anonym säger
Mums, jag älskar vit choklad.
Bantarbritta säger
Mums! Ser underbart ut!