Blåbärsmuffins
Det är ju som jag skrev tidigare egentligen kanelbullens dag idag, men om man är bekväm (som jag) orkar man kanske inte dra igång med ett bullbak så här på lördagsförmiddagen, därför tänkte jag tipsa om riktigt goda muffins. Detta receptet hittade jag för ett par år sedan och jag har bakat det flitigt i perioder. Snabbt, enkelt och lite nyttigare än kanelbullar...
Blåbärsmuffins (en favorit hemma hos oss på Sockenvägen)
Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna, ger god smak och är nyttigare än vanligt socker. I mina muffins använder jag mig ofta av skogsbärsblandning från affärens frysdisk och det blir riktigt gott, men nu när jag har frysen full med blåbär kör jag på endast blåbär :-)
Tid: 35 minuter varav 20 i ugnen
12 st stora
Du behöver:
- 125 g margarin eller smör
- 2 ½ dl farinsocker
- 3 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 3 dl färska eller tinade frysta bär, t.ex. blåbär, hallon, skogsbär
Gör så här:
Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.
Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.
Rör matfett och socker till en jämn smet.
Rör i äggen, ett i taget.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.
Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken.
Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge.
Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann.
Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.
Grädda i ugn 18-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Låt svalna.
Ät och njut!
Ja men de låt ju gött! Ring när du bakat! =oP
De måste ja testa :) Blåbär är ju såå gott, å så har jag en svärfar som är lätt att charma med just dessa bär ;)
Testade dessa idag, å de blev riktigt goda, så tack för tipset :)