Jag har tilldelats akademiens pris!!!

Idag fick jag det fantastiskt roliga och uppmuntrande beskedet att Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien tilldelar mig Akademiens belöning för framstående doktorsarbete (15 000 kr jämte diplom).

Jag får priset för min avhandling "En gemensam europeisk skogspolitik - en integrationsteoretisk studie av ett politikområde på tillväxt"

Jag kan knappt fatta det, jag får nypa mig i armen! Det är verkligen roligt att uppmärksammas i detta fina sammanhang. Priset kommer att delas ut vid Akademiens 197:e högtidssammankomst i Stockholms stadshus, Blå Hallen, med efterföljande middag i Gyllene Salen. Och ingen mindre än Herman Lindqvist håller högtidstalet.

Visst låter det underbart?! Det enda smolket i glädjebägaren är att prisutdelningen hålls den 28 januari 2010. Dvs drygt två veckor innan jag ska föda... *suckar* Vad är väl en bal på slottet?!

Jag kommer knappast att vara i form för att flyga ner då (tror inte ens att man får flyga så sent i graviditeten?), och att köra bil ner höggravid (ca 65 mil enkel väg) är inte att tänka på. Dessutom kommer jag svårligen i en festklänning av den kaliber som krävs vid detta tillfälle.

Detta tål att tänkas på. Hur skulle ni lösa det om ni var i samma situation?

* Jag kanske ska tillägga att man ska osa redan den 10 januari, samt
att det inte går några X2000 från Dorotea till Stockholm ;-) *
Mari säger

Ett stort grattis till dej!!!!Vilket dilemma, kan de inte skjuta på det lite eller lägga det tidigare tror du:-)KRAMAR!

2009-12-14 @ 18:53:55
URL: http://marityrenia.blogg.se/
Johanna säger

Grattis till dig! Hmm, du får se till att trycka ut lilla fröet lite tidigare ;)

2009-12-14 @ 18:57:05
URL: http://skuggis.blogg.se/
Petra säger

Först och främst vill jag säga grattis!! va kul. Men ja, jag förstår ditt dilemma... hmm... ja du jag håller med ovanstående, bebben får allt se till att komma ut innan. =)Ja tänkt vad ett God jul kan ställa till de ha haJa i har haft de underbart ikväll. Somnade visst på soffan båda två, vaknade nyss. MysMassa kramar

Petra

2009-12-14 @ 18:58:49
URL: http://zupermamman.blogg.se/
cecce säger

Grattis!! Sååå kul för dej och du är säkert värd varenda krona!!

Skaffa en chaufför! Ska jag komma och hämta dej?? Det hade väl varit nåt? Så trevligt vi kunde ha på vägen.

Balklänningen är det kanske värre med:-)Men du som är så bra på att sy, kan du inte sy något...typ??Synd om du missar detta tillfälle, tycker jag.

Annars får du föda tidigare:-) Men det går ju inte att planera.

Hoppas verkligen det löser sig!!

Kramar

2009-12-14 @ 19:10:47
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Nikita- mamma till Albin säger

nu vet inte jag riktigt vad detta innebär, men det låter ju som något pris å något skoj ? Dumförklara mej int nu haha !men iallafall om inte den lill* redan tittat ut så tkr ja du ska åka, om du inte börjat fått några känningar elr liknande, kan du inte åka tåg då ? x2000 brukar ju gå snabbt och smidigt.

jag brukar tänka - man lever bara en gång :)men du ska såklart göra det som känns bäst för dig!!

2009-12-14 @ 19:14:43
URL: http://nikital.blogg.se/
lolla säger

men kära nån...jag blir helt chockad...grattis grattis...inta hade jag en aning om att du gjort en avhandling av denna kaliber...fy tusan vad DUKTIGT gjort...du är verkligen värd belöningen.Har nyss läst inlägget om din disputation och himlars så fin avhandlingen såg ut...Hualigen så glad jag är för din skull

tusen tusen kramar och grattis

lolla

2009-12-14 @ 19:20:40
URL: http://lollashus.blogg.se/
lolla säger

åh fasiken glömde mitt i glädjen att tåg kanske skulle vara en ide, men du kan ju kanske vara mitt uppe i en förlossning åxå då förståss ;))

kramar igen lolla

2009-12-14 @ 19:22:03
URL: http://lollashus.blogg.se/
Vendela säger

Grattis!! Tro fasen att du är stolt!! Inte för att jag riktigt hänger med i vad det innebär men...skratt 'Men datumet för prisutdelningen var ju ett dilemma förstås...förstår ju att du verkligen inte har lust att åka ner 2 veckor före BF, i så fall får du väl ta med dig maken utifall att det blir en födsel i huvudstaden...men..jaa..du får la ringa någon kontaktperson och rådgöra hur ni ska lösa situationen!Kram o stort grattis än en gång!!

2009-12-14 @ 19:24:57
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Gabbies säger

Ett jättegrattis till dig!

2009-12-14 @ 19:43:08
URL: http://gabbiesk.blogg.se/
Marie Larsson säger

Ikläd dig ett cirkustält, knö in dig i planet och dra ner till "fjollträsk"!! Detta kan du ju inte missa!! GRATTIS i massor!!ps. idag har jag varit på u-ljud med dottern, v.17+2. Bebisen mådde fint och vinkade till mormor ;o)

2009-12-14 @ 19:52:41
Anne säger

GRATTIS!!! Vad roligt för dig, vilket kvitto på allt arbete du lagt ner!

Verkligen jättekul!

Jag förstår ditt dilemma ang prisutdelningen och middagen i Stockholm...tråkigt.

Klänning och annat går väl antagligen att fixa men det riktiga dilemmat är ju om man vågar riskera att föda barn i Stockholm!

Hade jag varit i dina kläder hade jag tagit upp saken med barnmorskan.

Annars kanske du får skicka ett ombud som kan representera dig på prisutdelningen?

Hoppas att dfet löser sig!

Många grattiskramar till dig

2009-12-14 @ 20:12:26
URL: http://www.systeranne.wordpress.com
Sockenvägens Söta säger

Marie L - oj så stort, UL är magiskt!!! Och det klart bebben vinkade till sin mormor, gäller att spela sina kort rätt så man blir ordentligt bortskämd då man tittar ut ler

Hm... Cirkustält tror jag inte ens räcker till... får nog suga på karamellen å äran å avböja att vara på plats fysisk, för att sitta från 16.00 till närmare 24.00 på gala middag är nog ingen höjdare. Men visst önskar man att man hade BF en månad senare... KRAM till den stolta mormorn! :-)

2009-12-14 @ 20:19:21
URL: http://lurans.blogg.se/
Jenni säger

Men GRATTIS! Va roligt, inte illa måste ju kännas helt otroligt roligt!

Kan du vara stolt resten av ditt liv! ;-)Knivigt det blev med resan, förstår att det inte känns särskilt roligt, eller säkert att åka ner så tidigt...fast samtidigt är det ju ett minne för livet :-/

Hoppas du hittar på en bra lösning, hur som haver har du ju ändå fått priset!Grattis igen!

Kram

2009-12-14 @ 20:23:07
URL: http://sananaolillebror.blogg.se/
Emelie säger

Stooort Grattis först och främst!!!

Jobbigt beslut att fatta.

Det är ju dessutom så himla trist att visa upp sig sådär i slutet av graviditeten, tyckte mest jag ville såsa hemma i mina mysbyxor, hihi

Som sagt - priset får du ju ändå men förstår att du velar.

KRAM

2009-12-14 @ 20:28:07
URL: http://mrsojvindsson.blogg.se/
Bantarbritta säger

Oj! GRATTIS! :D Vilken grej! Wow!Och vilket lyxproblem men ändå ett problem... som flera sagt, du får se till att föda tidigare. ;) Att sitta på buss/tåg Dorotea-Sthlm låter inte som en hit som höggravid, inte heller att flyga eller åka bil. :/ Du får spela in ett såntdär tacktal på video (eller på datorn gör man väl nu för tiden. ;) ) så du ändå är där. ;)

Och balklänning, jag är säker på att du skulle vara superfin vad du än tog på dig, det vackraste som finns är ju gravida kvinnor! :)

2009-12-14 @ 20:45:10
URL: http://bantarbritta.blogg.se/
SofiH säger

GRATTIS!!! vilken grej Therese!! herregud :-)2009-12-14 @ 20:57:40
URL: http://sofih.blogg.se/
hemma hos Bus säger

Stort Grattis till dig!!!

Vilket dilemma, ja hur ska du göra???

Jag tror inte att jag har några goda råd men det finns ju faktiskt BB där nere också. Dessutom så kanske dom har nån Drop-in tid för axeloperation, skratt.

Ja, jag kan faktiskt tänka mig att det snurrar i ditt huvud nu. Men om igen, sträck på dig, var stolt för du har gjort det jättebra. Kram

2009-12-14 @ 21:03:20
URL: http://ulriksfors.blogspot.com
Tomten säger

Ho ho ho.. Ville bara meddela att jag gjort en visit till din brevlåda då du ätit måååånga pepparkakor och varit så snäll! Ho ho ho!

2009-12-14 @ 21:14:11
Jenny säger

WOOOOW!! Men brullan!! Grattis! :DDD Fan va kul! Jiiihooo!.. och jävligt typiskt också så klart. Man tycker ju att det borde kunna kringås... på någotvis???

2009-12-14 @ 21:36:35
URL: http://vardagarmedjenny.blogg.se/
Tomas säger

Stoooort, stooooort grattis!! Det var du värd!! :-) Vad glad jag blir för din skull! Flygningen borde väl funka då det tar typ en timma! Om du ber jättesnällt eller ljuger om datumet. Risken att du inte känner att något är på G och att du hinner föda på planet verkar rätt liten ändå. Men jag har iofs aldrig fött barn. Men jag menar, finns ju sjukhus i sthlm också och det vore väl något att berätta när barnen blir gamla.. :-) Festblåsan är nog minsta problemet, vi har ju 44:an med 36-54 eller vad den heter?! FNISS!Te'et lakrits var ju en ordentlig flopp, herregud jag trodde verkligen att jag skulle kräkas direkt. Vet inte riktigt vad det smakade men fy satan! Hoppas tomten är snäll och kommer med smakprover som plåster på såret! Kram på dig och grattis igen!!

2009-12-14 @ 21:43:42
URL: http://tomasliv.blogg.se/
Sanna säger

Men gud så fint! Grattis Therese! Verkligen duktigt jobbat! men att ta emot priset höggravid är kanske inte det bästa.. Man får bara flyga tills man är på vecka 36 med SAS iaf och det krävs läkarintyg (been there done that). Och kanske kommer fröet tidigare?! ;) Jätteroligt iaf med priset!

2009-12-14 @ 22:06:08
Duracellmamman säger

Men så kul!! Jätte bra jobbat och ett jätte grattis!! Du kan säkert få ta emot det även fast du inte är på plats, de förstår nog ;-))Men förstår utan tvekan om du vill ner, man vill ju gärna få glänsa lite när man ändå har fått den äran :-))Varma grattis kramar!

2009-12-14 @ 22:17:48
URL: http://www.duracellmamman.se
Amanda säger

Men oj! Grattis , grattis! Vad roligt!

Lite tråkigt dock att inte kunna ta emot det på plats.

Men man ska väl aldrig säga aldrig...som så många påpekat så vet man ju faktiskt inte när den lilla grodan tittar ut. :)

Kram

2009-12-15 @ 08:38:21
URL: http://creyla.blogg.se/
Nina säger

Mega stort grattis till dig vännen. Inte illa! Jäklar så stolt du ska va. Inte fy skam med pengar heller ;) Typiskt bara om du inte kan fara ner. Snacka om osis :( Stort grattis igen. Kramar

2009-12-15 @ 09:53:45
URL: http://ninuz.blogg.se/
Hemlängtan säger

Wow, vad stort!!! Stort grattis! Otur att prisutdelningen är precis då. Men även om du inte kan åka så har du fått priset och äran.

Kram Jenny

2009-12-15 @ 10:19:18
URL: http://www.minhemlangtan.blogspot.com
Malin säger

Jätte stort grattis till dej vännen!! Gud så roligt! Och förstår att du känner dej mer än stolt =) Du har ju gjort ett bra arbete!

Synd bara att du inte kan åka och mottaga priset. Men du har all ära att vara mer än stolt!!!Hoppas att du får en jätte fin dag!

Stora kramar!!!

2009-12-15 @ 11:02:51
URL: http://malincatarinas.blogg.se/
HUSnrNIO säger

Men kära nån, vad jag har missat under mina dagar med frånvaro:O GRATTIS, vilken grej och så roligt!

2009-12-15 @ 12:00:39
URL: http://hilajns.blogg.se/
CAMILLA säger

GRATTIS GRATTIS grannen! =)hehe så duktig som du är på allt så är det juh inte konstigt att det ger utdelning!=)KRAM

2009-12-15 @ 12:34:50
Sara - Thaison säger

STORT GRATTIS VÄNNEN!! Oj vilken glad nyhet. Hm, hur ska du göra. Flyga kan jag direkt säga att det får du inte enligt flygbolagens bestämmelser. Det första som slog mig var ju tåg. Visst det går inget x2000 men det kanske går nått som kan ta dig hyffsat snabbt fram? Det känns som ett bättre alternativ än bil. Bil är för obekvämt samt du måste kunna röra på dig.Stor grattis! Kram

2009-12-15 @ 14:41:20
URL: http://thaison.blogg.se/
AnnikaS säger

GRATTIS, vad roligt!!! Förstår att det inte är den bästa tidpunkten för utdelningen, men jag hoppas att du njuter av priset i sig i alla fall.

kram Annika

2009-12-15 @ 15:59:06
URL: http://annikas-kreativa-sida.blogspot.com
Linda B säger

GRATTIS, GRATTIS!!!! Så kul söta du!! En perfekt present i julstressen, eller hur!!! Hihi

Hmmm, ja hur ska du göra?

Hade jag varit dig så hade jag lämnat bort dottern till mormor eller farmor, sen hade maken fått följa med till Stockholm. Bestämmer sig bebben för att komma så är det i varje fall ok då din make är med. Glöm inte ta med MVC journalen. Och stannar bebben kvar så får ni en mysig tid tillsammans.

Hoppas att du kommer fram till ett beslut som känns rätt för er. Grattis än en gång!!!Kram

2009-12-15 @ 16:27:35
URL: http://levasomlinda.blogg.se/
Åsa säger

Jag har ingen lösning på ditt dilemma, men GUDARS vad ROLIGT!! JÄTTESTORT GRATTIS till dig! Vilken julklapp!!

2009-12-15 @ 17:19:19
URL: http://sagoland.webblogg.se/
madde säger

åå grattis!! vad roligt =)Hade nog inte heller vågat mig iväg två veckor innan det är dax!! dem får väl flytta hela balunsen till dig!! =)

2009-12-15 @ 21:35:27
URL: http://maddiznilsson.blogg.se/
Sockenvägens Söta säger

Sanna - Tack för infon, nu känns det bättre när jag VET att man ändå inte kan flyga, för läkarintyg å jox hade jag inte orkat skaffa, så tack för upplysningen! :-) kramisar!GRANNEN - Tack! Nu får vi lämna gubbar å barn hemma å dra och shoppa ;-) Kram kram

2009-12-16 @ 08:17:57
URL: http://lurans.blogg.se/
Emmajohanna säger

Men oj oj ! GRATTIS ! Detta är ju storslaget ! En bal på slottet vore ju underbart, men ja, höggravid kanske inte är så skoj. Och dessutom kanske bebis redan behagat komma ut.. Det vet en aldrig. :-)Men så roligt ändå, det måste kännas SÅ häftigt och stort.

Grattis igen !!

kram

2009-12-16 @ 08:32:41
Sockenvägens Söta säger

Emmajohanna - Tack! Du måt tro att ajg blev glad, 15 000 kr och ärean sitter verkligen fint så här i juletid :-) Massor av kramar till dig, hoppas du får en fin dag!

2009-12-16 @ 08:58:06
URL: http://lurans.blogg.se/
Mamma Russin säger

men söta du.. GRATTIS !!! oj oj oj det var inte dåligt.. :) men jag förstår om du inte kan fara ner till Sthlm med magen i vädret.. :)

det förstår nog de andra med..Stora grattis kramar

2009-12-16 @ 19:58:52
URL: http://enburkrussin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: