Biscotti

Kanel Biscotti

100 gram smör eller margarin
2 ägg
1½ dl socker
5 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk malen kanel

Gör så här: Smält smöret, tillsätt kanelen, häll över i en skål och vispa ner äggen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i skålen. Blanda väl, ta upp degen och dela den i tre bitar. Rulla varje bit till tre långa rullar (som bakplåten). Grädda i 175 grader i 25 min. Skär längderna i ca 1½ cm tjocka skivor, vänd dem med snittytan uppåt och torka dem i ugnen 125 grader i ca 35 minuter. Du behöver ej frysa in dem, de håller länge i glasburk med tätslutande lock.


Hittade detta recept på en liten annorlunda biscotti som jag tror jag måste pröva då både jag och mannen är allergiska mot "vanlig" biscotti. Någon som testat detta recept?



Jenni säger

Jamen dåså, har han inte sagt nej då är det ju fritt fram :-)



Lät relativt enkelt det där receptet, har länge tänkt prova att baka skorpor eller något liknande men aldrig tagit mig för...eller inte trott mig kunna kanske :-)



Få se, du hade jobbet i Umeå? Eller var det Ö-sund? Kan tänka mig att det kan bli tufft, speciellt om du måste vara borta från familjen! Vet de som klarar att veckopendla, även när barnen är små men tror inte jag skulle palla det.



Ha en bra fortsatt kväll!

2009-01-29 @ 21:33:33
URL: http://sananaolillebror.blogg.se/
johanna säger

minimakeover kan vara trevligt det med...lite förnying så... =) jag blev sugen på byat ut min hatthylla när jag var inne på någons blogg innan! bar med bloggar, med lite inspriation, men dåligt för plånboken haha

2009-01-29 @ 21:36:39
URL: http://misseverything.blogg.se/
Vendela säger

Ah - ja kusinerna dina vet jag vilka de är :-)



Kram o sov gott!

2009-01-29 @ 22:06:50
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Robin ^^ säger

Hej!

Nu har jag startat en Valentine's day tävling i min blogg där du har chansen att vinna två olika små, gulliga paket :)



Var gärna med du också :D



http://bexiii.blogg.se/2009/january/tavling-vinn-ett-valentines-day-paket.html

2009-01-29 @ 22:32:10
URL: http://bexiii.blogg.se/
Tomas säger

Ja men dra på trissor! Hade jag ju läst och sett men inte mindes jag det! Det såg trots allt inte ut och vara ALLTFÖR onyttig mat. Allt fikande kanske går att diskutera men sushi och den där mozzarella och avokadotallriken såg inte alls onyttigt ut. Men det är ju inte alltid onyttig mat som gör det. Bara att äta en riktig fajita eller en mozarella och avokadotallrik är väl kanske något man inte alltför ofta som man gör hemma. Så länge det känns lite lyxigt är det OK!



Herregud människa vad du skriver inlägg!! Bloggspiriten som jag kallar den så fint verkar ha landat och stannat på din gata!



Jag tycker väldigt mycket om de små i min närhet och jag gillar att vara med dom. Det är hemskt spännande när de börjar bli lite större och får sina små funderingar och tankar kring livet. Kul att få vara med och lösa gåtorna :-) Men barn i överlag tycker jag gör livet allmänt glatt. Det är spännande att se utvecklingar och kul att få rå om dom. Och visst ska man ju skämma bort dom när man barnvaktar. Det ger ju dels dem en positiv bild av att vara ifrån föräldrarna lite. Det blir ju lite extra och lite spännande sådär. Det tycker jag man ska unna dom :-)



Nu ska jag ge mig på att berätta i korta drag om dagen och sen ska jag slå igen luckan och göra lite vettigt. Mest kreativ kvällstid så man får ta tillvara tillfällena då man är pigg och på G! Sov gott! :-)

2009-01-29 @ 22:44:20
URL: http://toomaas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: