Bakpotatis
Bakpotatis med räkröra
Buffé nr 1 2005, sid 25
Ingredienser:
(4 portioner)
4 bakpotatisar
2 små rödlökar
1 stor knippa dill
4 dl minifraiche
4 tsk sötstark senap
1 liten gurka
200-300 g skalade räkor
salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Skala och finhacka rödlöken. Skär dillen fint. Blanda med minifraiche och senap.
2. Skär gurkan i små tärningar och blanda i röran. Rör i räkorna, men spara några till garnering. Salta och peppra. Servera röran i bakpotatisarna.
BAKPOTATIS
Beräkna 1 potatis per person. Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en provsticka. Baka mitt i ugnen på galler i 225°C, 50-60 minuter. Låt vila en kort stund. Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv. Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig. Använd gärna en hadndduk så bränner du inte fingrarna. Fyll med en god röra.
MEN...
Jag bakade potatisarna i micron. Snabbt och enkelt! Man får bara inte glömma att sticka dem med en provsticka, så den inte "exploderar".
Jag baserade röran på keso istället för creme fraiche. Senap och gurka skippades också, och det blev kräftstjärtar istället för räkor. Dessutom blev det lite gräslök istället för dill + röd stenbitsrom till garnering.
Sommrigt, nyttig och framförallt gott!
Det där är mat jag gillar, tycker inte om så många rätter men just bakpotatis...mums!
~Livet i byn
Shit så gott det där lät! Älskar bakpotatis! Men det blir som så att jag aldrig gör det. Å M äter ju inte ens räkor!
Åh, vad gott! Brukar göra med kycklingröra annars =)
Mumma älskar bakpotatis så gott, kommer att provas =)
mmm, gott med bakpotatis. Enkelt och nyttigt. Och man kan ju variera rörorna hur man vill.